Tähtien Sota Disneylle – Jedien todellinen paluu

  • 535 158
  • 3 315
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Edellisen osan floppauksen jälkeen tämän parempaa päätöstä saagalle ei oikein olisi voinut toivoa. Kokonaisuus alusta asti olisi voitu toteuttaa paljon paremmin, mutta Abrams sai nykyisistä palikoista hyvän kokonaisuuden.

En spoilaile sen enempää, vaikka tyhmäähän se olisi tulla tähän ketjuun nyt, näkemättä leffaa.

Star Wars - paskimmillaankin todella viihdyttävää (paitsi Leian avaruusseikkailukohtaus)
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vähän sellainen fiilis tulee näistä hc-fanien suhtautumisista, että minkään isommat saagan/sarjan kutominen loppuun sillä tavoin, että se tyydyttäisi fanit on lähes mahdotonta. Joku Breaking Bad ehkä siinä onnistui, melkein aina muutoin suhtautuminen on samankaltaista. On vaan helvetin paljon helpompaa luoda maailma ja levittää sitä, kun säveltää siihen loppu joka on sekä yllättävä, että antaa loogisia ja hyviä vastauksia kaikkiin avoimiin kysymyksiin. Ei näitä sarjoja suunnitella ja kirjoiteta alusta loppuun etukäteen, vaan sävelletään matkan varrella usein jopa eri tahojen toimesta, jolloin kellään yksittäisellä henkilöllä ei edes teoriassa ole aina mahdollista huomioida matkan varrella kaikkia detaileja.

Ymmärrän että joku Game of Thrones ja Lost keräsivät kritiikkiä, mutta yleisesti klassikoihin jatkojen tekeminen tai versiointi on no no.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
En kadu, että katsoin. Tykkäsin.

Minun mielestä hätäisemmät arvostelijat ovat menneet liikaa edellisten osien mukana ja päättäneet lytätä tämän jo alkuunsa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS

Noni. KK ei sulje pois, että Skywalkerien saaga saisi joskus jatkoa.
No oho. Varmaan Mietaakin yllättyi. Hankala kuvitella jotain tulevaa Star Wars -trilogiaa ilman että Skywalkerit olisivat jollain tavalla mukana siinä. Itse tosin kyllä ehkä toivoisin että seuraavassa trilogiassa (olettaen että sellainen joskus tulee) mentäisiin sellaiset n. 1000 vuotta ajassa eteenpäin. Skywalkereita voisi edelleen olla ja jotain sukua näille aiemmin nähdyille. Star Warsin kohdalla varsinkin kun puhutaan universumista jossa nyt periaatteessa voidaan keksiä mitä tahansa.

Itse kävin leffan katsomassa eilen, spoilereiden alla mietteitä.

Ihan hyvä leffa, pelasti kyllä paljon siitä mitä Last Jedissä meni vikaan (vaikka pidin kyllä siitäkin sinänsä), mutta toisaalta leffassa kyllä paistoi selkeästi vähän se että Palpatine piti tosiaan palauttaa kuolleista ihan vaan siksi että oikein mitään muutakaan tässä nyt ei keksitty. Tai ainakin tuollainen mielikuva minulla oli. Sinänsä toivoin että ihan mikä tahansa muu vaihtoehto olisi ollut kyseessä, mutta toisaalta sanoihan se Palpatine jo ajat sitten että "The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be unnatural" ja kieltämättä vähän tuli kylmät väreet kun sanoi sen uudestaan. Episodi III:ssahan tuo tosiaan puhui siitä että on pystytty huijaamaan kuolemaa yms.

Sinänsä tuo Palpatinen paluu olisi kyllä vaatinut ehkä vähän enemmän pohjustusta, jos tässä nyt joku punainen lanka olisi ollut niin Last Jedi olisi loppunut johonkin niille paikkeille kun Kylo Ren löytää Palpatinen ja siinä olisi sitten tarkemmin kerrottu näistä kloonushommista ja muista. Eli tosiaan sellainen paikkailun maku tässä paistaa siinä mielessä.

Leia toteutettiin tässä leffassa niin hyvin kuin mitenkään oli mahdollista ilman että näyttelijä vaihtuu tai että käytetään CGI-tekniikkaa. Tuo oli kyllä jo itsessään melko mestarillinen suoritus saada Leia noinkin hyvin tähän mukaan. Myös kuolema oli toteutettu oikein hyvin ja mielenkiintoinen paljastus sekin että Leia oli joskus lähes tullut jediksi.

Olihan tässä leffassa toki nykypäivän mukaan tosiaan liikaa toimintaa siellä ja täällä, varmaan parikin juttua olisi voinut poistaa ja sen ajan olisi voinut käyttää hyvinkin siihen että Palpatinen paluuta olisi vähän tarkemmin avattu. Esim. tosiaan se "intialaisilla markkinoilla" pyöriminen ja vähän myös se Poen jonkun entisen hoidon tapaaminen siellä kaupungissa oli myös vähän turha. Loppupeleissä lisäarvo oli aika olematon. Noh, toki Lando löytyi sieltä markkinoilta.

Lopetus oli sinänsä hyvä ja looginen, koska tuskin kukaan odotti että paha tässä nyt taistelua voittaisi mitenkään. Hetken aikaa kyllä kuvittelin että Rey olisi tosiaan kuollut ja Kylo/Ben olisikin selvinnyt elossa, mutta siinä vaiheessa kun Rey virkosi ja nämä suuteloivat niin arvasin että kohta Ben menettää henkensä.

Sitäkin muuten hetken aikaa mietin että voisiko tässä leffassa oikeasti paljastua se täysin mielenköyhä nettihuhu että Rey olisi oikeasti ollut joku Anakin reborn. Tunne vahvistui kun Palpatine ja Kylo juttelivat siitä "mikä Rey on" ja kun Kylo otti yhteyttä Reyhyn koskettamalla Darth Vaderin maskia niin olin jo hetkellisesti täysin varma että kohta jopa itse Hayden Christensen astuu jostain verhon takaa esille kun kokee muodonmuutoksen, mutta ei sentään. Onneksi sieltä nyt kuitenkin paljastui "vain" se Palpatinen yhteys vaikka toki olisin voinut elää ilman sitäkin tietoa.

Tämä oli uuden trilogian eka leffa missä Kylo Ren ei juurikaan ärsyttänyt. Adam Driver on kyllä ihan hyvä näyttelijä, mutta pahiksena tuo Kylo Ren vaan ei missään vaiheessa noussut mitenkään kovin vakuuttavaksi. Kylon/Benin sisäinen kamppailu sai tässä sen oman kliimaksinsa ja tavallaan hänen kohdallaan tämä oli jatkumoa tuolle Force Awakensissa nähdylle kun tämä tappoi Hanin.

Pakko sanoa että fanipoikana olisin kaivannut vähän enemmän force ghosteja kuin pelkän Luken (ja Leian siinä lopussa). Toki ei ne varmaan mitään lisäarvoa olisi kamalasti tuoneet, mutta jotenkin koko ajan odottelin että sieltä olisi jotenkin väläytelty jopa Alec Guinnesia Obi-Wanin roolissa jonkun arkistomateriaalin pohjalta. Äänen puolestahan niitä vanhoja jedejä kuultiin, itse tunnistin suoraan toki Luken, Yodan ja Guinnesin Obi-Wanin "Rey"-sanonnan joka oli jo Force Awakensissa. Lisäksi katsoin äsken että ainakin myös Mace Windu, Qui-Gon Jinn, Anakin Skywalker ja myös Ewan McGregorin Obi-Wan siellä kuultiin.

Mutjoo, eräänlaista nostalgiatrippiähän tämä nyt toki myös oli. Paljon tässä oli yhtymäkohtia Jedin Paluuseen etenkin tuon lopputaistelun osalta. Kokonaisuutena kuitenkin arvokas päätös ja Last Jedin tietynlaiset mokat tässä paikattiin niin hyvin kuin mahdollista.

Ja joo, leffan loppukohtaus oli hieno. Ja jätti tosiaan auki sen että kun ne Leian ja Luken valosapelit sinne hiekkaan upposivat että kyllä niitä vielä joku menee etsimään.

3+/5.

P.S niin ja tosiaan kyllä sitä Skywalkereiden tarinaa varmasti jotenkin vielä jatketaan koska Rey sanoi olevansa Skywalker.

Semmosta. Jos nyt vielä loppuun laitan järjestykseen nämä uudet elokuvat, paitsi Soloa jota en ole nähnyt.

Rogue One
The Rise of Skywalker
The Force Awakens

The Last Jedi

TFA ja THoS olisivat voineet olla toisin päin, mutta mennään nyt näin. Rogue Onesta tykkäsin kyllä itse henkilökohtaisesti eniten näistä uusista, johtuen toki pääasiassa siitä että se oli nykyajan välineillä uskottavasti tehty leffa alkuperäisen trilogian aikaisista tapahtumista.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Vähän sellainen fiilis tulee näistä hc-fanien suhtautumisista, että minkään isommat saagan/sarjan kutominen loppuun sillä tavoin, että se tyydyttäisi fanit on lähes mahdotonta. Joku Breaking Bad ehkä siinä onnistui, melkein aina muutoin suhtautuminen on samankaltaista. On vaan helvetin paljon helpompaa luoda maailma ja levittää sitä, kun säveltää siihen loppu joka on sekä yllättävä, että antaa loogisia ja hyviä vastauksia kaikkiin avoimiin kysymyksiin. Ei näitä sarjoja suunnitella ja kirjoiteta alusta loppuun etukäteen, vaan sävelletään matkan varrella usein jopa eri tahojen toimesta, jolloin kellään yksittäisellä henkilöllä ei edes teoriassa ole aina mahdollista huomioida matkan varrella kaikkia detaileja.

Ymmärrän että joku Game of Thrones ja Lost keräsivät kritiikkiä, mutta yleisesti klassikoihin jatkojen tekeminen tai versiointi on no no.

Trilogiaa tehtäessä ei ole mitenkään ylivoimainen asia sopia isot linjat vaikka jokaisen elokuvan jokaisella kohtauksella olisi oma tekijätiiminsä. Tuossa jäisi aivan riittävästi tilaa jokaiselle puskea omia agendoja ja jopa tuoda hahmoista uusia piirteitäkin esiin. Paska käsikirjoittaminen ja ylimielinen asenne on ainoastaan paskaa käsikirjoittamista sekä ylimielistä asennetta.

SW-maailmassa on tietyt lainalaisuudet jos peilaillaan menneisyyttä ja Skywalkereiden aikakautta. TLJ esimerkiksi olisi oikeasti ollut sellaisenaan(eli idealtaan) hyvä elokuva jos koko trilogia olisi sijoittunut 200 vuotta myöhempään aikaan. Ehkä vähemmänkin olisi piisannut. Tällöin olisi voitu tuoda puheissa esiin vanhoja/kuolleita legendoja jotka ovat oppineet voimasta lisää, saaneet tietoa eteenpäin ja voima olisi kehittynyt. Niin valo kuin pimeys. Tuolloin tuntuisi fiksulta että voima voi olla enemmän kuin Jedit ja Sithit. Tuolloin on myös edellytykset jopa onnistua kun rakennat oman jutun ja heijastelet menneisyyttä mukaan.

Olisi vain vaadittu se että olisi tehty omillaan seisova trilogia. Nyt valittiin Skywalker-way ja se tarkoittaa myös tiettyjä asioita.
 

Rocco

Jäsen
Erinomainen päätös saagalle. Riittävästi tuttuja elementtejä mm Jedistä, sekä riittävästi uutta.. vihdoinkin päähahmot alkaa seisomaan omillaan ja omine persoonineen tässä lopputrilogiassa. Oli fan serviceä, cameoita ja uskollisuutta universumille jopa TLJ:n universumikehityksen mukaan tuomien ”muutosten”.

J.J. pelasti tän kotiin paremmin kun ois voinu uskoa TLJ:n jälkeen olevan mahdollista. Nimikin valittu erinomaisesti …

toki nykyaikaan tyypillisesti täyteenaahdettu äksönin osalta, mutta sellasta se nykyaikana on.





Suurin osa sun itkuista on sellasia, että vaikuttaa jotta et ole SW universumiin kovin syvällisesti tutustunut. Mitään Disenyn vaatimia typeryyksiä en leffasta löytänyt, sen yhden tod. näk. Kennedyn (Lucas film) vaatima puolensekunnin välkähdys juhlinnassa…
…Kaikista mielipidekohdista olen erimieltä ja sitten ihmettelynaiheistasi paistaa, että et vaan ole SW universumista perillä





EDIT: muuten Mandalorianin 7 jakso tuli myös eilen, koska perjantaina ei haluttu päällekäisyyttä ROS:n kanssa.. jenkki enskarin kanssa siis
Ensimmäistä leffaa lukuunottamatta kaikki nähty ensi-illassa, koska olin New Hopen aikaan alaikäinen. Että kyllä varsin hyvin olen perillä. Suuri osa kritiikistä on sitä, että leffoissa ei ole juurikaan aitoa tunnetta mukana, vaan näistä kolmesta viimeisestä leffasta on tehty feministisen politiikan juttuja. Tätäkin leffaa katsoessani tuntui että katsoin Frozen K-12 -versiota. Henkilöt ja hahmot on tuttuja, mutta se miten heidät leffassa kuvataan on hyvin surkeaa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ensimmäistä leffaa lukuunottamatta kaikki nähty ensi-illassa, koska olin New Hopen aikaan alaikäinen. Että kyllä varsin hyvin olen perillä.


Kuitenkin itket asioista, jotka pitäsi SW maailman tuntevalle olla aivan selviä asioita…

eli vastauksena omaan spoliertägiisi.. ja sit jätän tägit tästä edespäin pois.

Kuitenkin arvostelet loppukohtausta Sithien palatsissa? Et ole tainnut peleissä, etkä kirjojen kautta sellaisessa ennen ”käynyt”?

Et ole ilmeisesti Dark Forces pelisarjaa pelannut, kun et tiedä force pull ja push voimista mitään? Saati Darksiden salamoista? –nämä liittyen siihen rahtialuksesta kamppailuun.

Poe tietää kokoajan miten laivasto tuhotaan, mutta heitä on liian vähän tuhomaan komentoaluksen peakon.. vasta kun tulee apuja, se on mahdollista. Eli se tieto oli Poella heti siitä lähtien kun Finn kertoi, että maanpäälinen masto oli pois päältä.

Miekkataisteu kahdessa eri lokaatiossa oli hyvä force lisä ja erittäin välttämätön lisähuomio, että tavaraa pystyi siirtämään tässä.. sehän oli koko loppuratkasun kannalta aivan oleellinen havainto.



Tämmöstä yhtetytä kahden välillä voimassa ei ole nähty tuhansiin vuosiin, kuten Palpatine toteaa… pitäisi tarkistaa, onko oldrepuplicissa tms tästä viitteitä, en nyt ainakaan muista



Miten joku voi olla harmistunut siitä, että elokuvassa (kuin elokuvassa) näyttelee Harrison Ford ja vielä legendaarisessa Han Solon roolissa? Aika hakemalla haettua itkua…



Force healing on myös tuttua huttua Dark Forcesista



Rey ja Kylo ei kuolaa, vaan Rey ja BEN, joka siis ei ole läsnä kuin voiman kautta, lienee niin rikki siä kuilunpohjalla…


Esimerkiksi?


iik.. juhlinnan keskellä kaksi naista suukotti toisiiaan, yäk, lepsoja... joku agenda.. ziisus
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti

Noni. KK ei sulje pois, että Skywalkerien saaga saisi joskus jatkoa.

Vaikea nähdä mitään edellytyksiä Skywalkereista kertovan storylinen jatkolle. Tämän trilogian hahmoja ei muista kukaan viiden vuoden kuluttua ja tämän trilogian elinehto oli roikuttaa ikonisia hahmoja mukana. Luulen että panoksia satsataan muualle.
 

Rocco

Jäsen
Kuitenkin itket asioista, jotka pitäsi SW maailman tuntevalle olla aivan selviä asioita…

eli vastauksena omaan spoliertägiisi.. ja sit jätän tägit tästä edespäin pois.

Kuitenkin arvostelet loppukohtausta Sithien palatsissa? Et ole tainnut peleissä, etkä kirjojen kautta sellaisessa ennen ”käynyt”?

Et ole ilmeisesti Dark Forces pelisarjaa pelannut, kun et tiedä force pull ja push voimista mitään? Saati Darksiden salamoista? –nämä liittyen siihen rahtialuksesta kamppailuun.

Poe tietää kokoajan miten laivasto tuhotaan, mutta heitä on liian vähän tuhomaan komentoaluksen peakon.. vasta kun tulee apuja, se on mahdollista. Eli se tieto oli Poella heti siitä lähtien kun Finn kertoi, että maanpäälinen masto oli pois päältä.

Miekkataisteu kahdessa eri lokaatiossa oli hyvä force lisä ja erittäin välttämätön lisähuomio, että tavaraa pystyi siirtämään tässä.. sehän oli koko loppuratkasun kannalta aivan oleellinen havainto.



Tämmöstä yhtetytä kahden välillä voimassa ei ole nähty tuhansiin vuosiin, kuten Palpatine toteaa… pitäisi tarkistaa, onko oldrepuplicissa tms tästä viitteitä, en nyt ainakaan muista



Miten joku voi olla harmistunut siitä, että elokuvassa (kuin elokuvassa) näyttelee Harrison Ford ja vielä legendaarisessa Han Solon roolissa? Aika hakemalla haettua itkua…



Force healing on myös tuttua huttua Dark Forcesista



Rey ja Kylo ei kuolaa, vaan Rey ja BEN, joka siis ei ole läsnä kuin voiman kautta, lienee niin rikki siä kuilunpohjalla…





iik.. juhlinnan keskellä kaksi naista suukotti toisiiaan, yäk, lepsoja... joku agenda.. ziisus
Olen leffaihminen, ja jos jossakin pelisarjassa on ollut jotakin, niin sorry. En pelaa Star Wars -pelejä, joten en todellakaan tiedä mitä siellä on ollut.

Tarkoitin laivaston tuhoamisesta sitä kohtaa, missä kukaan ei ole vielä hyökännyt. Siellä tukikohdassa Poe puhuu lentäjille ja muille ihan täydestä strategiasta, mistä hetki aikaisemmin kenelläkään ei ollut mitään hajuakaan. Esimerkiksi New Hopessa tieto on toimitettu kapinallisille, ja leffassa lyhyesti kerrotaan mistä se tieto on tullut. Ei se sen enempää olisi tässäkään vaatinut. Nyt se tieto vain oli yhtäkkiä kapinallisilla. Se mitä itse taistelussa tapahtui, on eri juttu. Ensin on tieto, "heillä on järjettömän iso laivasto." Seuraavaksi "tuhotaan masto ja sen jälkeen pari minuuttia on mahdollisuus iskeä."

Harrison Fordin mukanaolosta en sanonut mitään tuollaista. Se elokuvallinen tapa, miten hän oli leffassa, oli todella surkeaa elokuvallista kerrontaa. Kukaan muu ei leffasarjaissa ole ollut kuolleena kuin normaali ihminen siinä edessä, Han Solo oli. Kaikki muut ovat olleet kuin Jedit, tai sitten esiintyneet jossakin unessa. Miksi häntä ei siis voitu tuoda leffaan kummallakaan tavalla? Ben kuitenkin on vahva voiman kanssa. Nyt Han vaan tuli eteen, kuin olisi tavaratalon kassalla kohdannut. En itkenyt sitä että hän oli mukana, vaan se tapa miten hän oli mukana, oli surkeaa.

Ja miksi tuo tavaran siirtäminen on pakollista leffalle? Voiman avulla on kuitenkin aina ilmojen halki lennätetty valomiekkoja ja vaikka mitä, joten tässäkin olisi ollut elokuvan kerronnan kannalta parempi, että se miekka olisi tullut lentäen paikalle, eikä vaan ilmesty sinne takataskuun. Pieniä juttuja, millä leffa olisi saatu pidettyä elokuvallisesti uskottavampina ja parempina. Kuitenkin Rey ja Ben olivat käytännössä viereisissä huoneissa, eikä missään eri aurinkokunnissa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Mitä cameoita leffassa oli?
Ainakin ääninä Darth Vader, Hayden Christensenin Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi sekä Alec Guinnesin että Ewan McGregorin muodossa, Yoda, Qui-Gon Jinn ja Mace Windu. Muitakin vanhoja jedejä kuultiin.

En tiedä lasketaanko näitä varsinaisesti, mutta kuitenkin.

EDIT:

Ja eikös tuo ollut itse John Williams siinä baarissa minkä takahuoneessa CP3O:n muistia sorkittiin?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ainakin ääninä Darth Vader, Hayden Christensenin Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi sekä Alec Guinnesin että Ewan McGregorin muodossa, Yoda, Qui-Gon Jinn ja Mace Windu. Muitakin vanhoja jedejä kuultiin.

En tiedä lasketaanko näitä varsinaisesti, mutta kuitenkin.

EDIT:

Ja eikös tuo ollut itse John Williams siinä baarissa minkä takahuoneessa CP3O:n muistia sorkittiin?
Ei noita jedejä lasketa. Cameo tarkoittaa roolia, jossa tunnettu henkilö esiintyy omana itsenään. John Williams ei ole minulle millään tapaa tuttu, mutta Googlen mukaan on ilmeisesti esiintynyt.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ainakin ääninä Darth Vader, Hayden Christensenin Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi sekä Alec Guinnesin että Ewan McGregorin muodossa, Yoda, Qui-Gon Jinn ja Mace Windu. Muitakin vanhoja jedejä kuultiin.

En tiedä lasketaanko näitä varsinaisesti, mutta kuitenkin.

EDIT:

Ja eikös tuo ollut itse John Williams siinä baarissa minkä takahuoneessa CP3O:n muistia sorkittiin?

Wiliams tottakai, mutta myös esim Denis Lawson (new hopen Wedge antilles) lenteli X-Wingiä ja D-O äänenä oli ite J.J. ..nää ainakin
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
On suunnitelmissa mennä raina katsomaan Itiksen Imaxiin. Osaako joku sanoa tuoko IMAX lisäarvoa visuaaliseen puoleen?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Voi pyhä keskinkertaisuus.

Elokuva, joka yrittää pyyhkiä edeltäjänsä olemasta on juuri sitä mitä voi olettaa. Sillisalaatti, jossa missään ei ole hirveästi järkeä. Rian Johnsonin seuraavaa trilogiaa odotellessa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Katsottu, ja pidin kyllä lopulta suuresti. Vähän vaikea spoilaamatta sanoa mitään, joten
1. Juoni oli suht onnistuneesti parsittu kasaan edelllisen pökäleen jäljiltä, ja palattiin tuttuun ja turvalliseen kuvioon. Vähän väkivaltaa tuossa on pitänyt käyttää, ja uskon Palpatinen paluun tulleen kuvioihin vasta Last Jedin jälkeen, kun haluttiin luopua edellisen teemasta, että kuka tahansa voi olla jedi. Ei näkynyt enää harjoja siirteleviä lapsia tai muutakaan tähän viittaavaa. Tämä sitten parsittiin kasaan vähän epätyydyttävästi, mutta ei liian.

Samoin Rosen rooli oli ihan minimissä, ja hyvä niin. hahmoa ei haluttu myöskään tappaa, joten sai olla taustalla ja lopussa vähän ruutuaikaa harvojen fanien iloksi. Pieni miinus sitten Jedin paluun kopioinnista, sillä sen tahtiinhan tämäkin meni. Renin paluu hyvisten puolelle oli odotettu myös, mutta tässäkin tuo samankaltaisuus Jedin paluuseen vähän häiritsi, kun nousi lopussa Reyn rinnalle taistelussa Keisaria vastaan. Erona tosin, että Ren ei missään vaiheessa aidosti liittoutunut Keisarin kanssa, vaan suunnitteli koko ajan tämän surmaamista.

Toinen mikä hieman itseäni näissä on ärsyttänyt, on tuo, että kaikki tapahtuu hyvin lyhyessä ajassa, tämäkin jossain vuorokauden sisällä. Ja Rey ehti vielä hyvin käväistä välillä siellä Luken hevon perseessä sijainneella saarellakin.

2. Rey ja Ren olivat kyllä merkittävästi voimakkaampia kuin vanhojen elokuvien mestarit. Lisäksi oli noita uusia kykyjä tavaroiden siirtelystä "teleportaation" avulla, ja haavojen parantamista. Ja oliko tuo lopun kohtaus, jossa ren elvytti Reyn jopa tilanne, jossa Ren/Ben oli oppinut Vaderin haaveileman taidon herättää kuollut henkiin, vai vain vähäpätöisempi elvytys kuoleman porteilta?

3. Minua ei mikään ärsyttänyt suuresti, olin leffan jälkeen positiivisesti yllättynyt, ettei jäänyt mitään valjua oloa, että näinkö tämä nyt meni. Maailma oli alkuperäisten tapaan rosoinen, mutta efektit myös kunnossa silti, oli vaikuttavia kohtauksia. Jedin paluun jälkeen olin muuten yhtä vaikuttunut, vaikka voi tuntua uudemmista faneilta oudolta. Mutta niin se vaan tämäkin vanhenee joskus ja tuntuu teknisesti kököltä. Iso plussa lukuisille viittauksille menneeseen. Tuskin edes huomasin vielä kaikkia, pitää syynätä noita tarkemmin sitten uusintakatseluilla. Paluun kuoleman tähdelle oli loistava. 4/5

EDIT: korjattu aivopieru Renin isästä: Solohan se oli, ei Vaaderi, oli kyllä täysin tiedossa, mutta jotenkin kirjoittaessa sotkin varmaan Renin Vader- fanituksen takia, kypärä ym. =D
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
On suunnitelmissa mennä raina katsomaan Itiksen Imaxiin. Osaako joku sanoa tuoko IMAX lisäarvoa visuaaliseen puoleen?
Itse kävin, ja en oikein usko. Ne pari lähelle tulevaa esinettä tuttuun tapaan, kerran tosin valomiekka vilahtaa ihan siinä silmien edessä. 3-D puolella se alun demo ennen elokuvaa vaikuttavin ;) Onhan se valkokangas mahtava kooltaan, joten ehkä sikäli kannattaa Imaxia harkita. jos et ole ennen käynyt, niin kannattaa ottaa paikat melko takaa, vähintään keskikäytävää taaemmanta, me oltiin rivillä 7, ja meni kyllä puolisen tuntia, että tottui ja alkoi nähdä koko kankaan kerralla. Äänipuolella voi olla isompi ero ihan perusteatteriin verrattuna.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Nyt se on nähty.

Eeppinen elokuva näin fanin näkökulmasta. Nautin joka hetkestä ja kylmät väreet meni useamman kerran läpi kehon.
Just näin. Varsinkin kun Red 5 lensi taas ja lopussa kun Rey kävi Tatooinella ja kertoi sukunimekseen Skywalker ja katsoi tupla auringonlaskua.
 

Perusjäbä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En ymmärrä miksi Disney ei tajunnut ennen elokuvien tekoa että eri ohjaajien käyttö trilogiassa ei ole kovin järkevää.
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
En ymmärrä miksi Disney ei tajunnut ennen elokuvien tekoa että eri ohjaajien käyttö trilogiassa ei ole kovin järkevää.
Eihän sama ohjaaja useinkaan kaikkia ohjaa. Juonen perusasiat olisi silti pitänyt olla lukkoon lyötyjä jo etukäteen, eihän muuten ole mahdollista rakentaa saumatonta kokonaisuutta. Nyt Johnsonille annettiin kakkososaan ihan liian paljon valtaa juonen suhteen, ja Last Jedi jäikin osittaisista ansioistaan huolimatta ihan irralliseksi leffaksi, jossa lopullisen "totuuden" suhteen lähinnä hämätään.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
En ymmärrä miksi Disney ei tajunnut ennen elokuvien tekoa että eri ohjaajien käyttö trilogiassa ei ole kovin järkevää.

No siis tuo on yllättävän yleistä, että työryhmä vaihtuu elokuvien välissä. Se on sitten täysin arpapeliä, että onko se järkevää ja tässä tapauksessa tämä meni aivan päin mäntyä. Nyt jos koskaan olisi ollut täysin järkevää käyttää Taru Sormusten Herrasta-taktiikkaa eli olisi tehty kaikki elokuvat yhdellä kerralla putkeen. Kokonaisuus olisi pysynyt todennäköisemmin paremmin kasassa, jos turhat kuvaustauot ym. olisivat jääneet pois ja olisi päätetty yhteinen linja ensimmäisestä kokouksesta lähtien. Muistaakseni Matrixin viimeiset kaksiosaa kuvattiin myös kerralla purkkiin.

Minua oikeasti harmitti eilen katsoessani the rise of skywalkeria, koska välillä muistui mieleen, että mitä tästä trilogiasta olisi saatu irti jos J.J Abrams olisi saanut jatkaa last jedin parissa.
 

Perusjäbä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minua oikeasti harmitti eilen katsoessani the rise of skywalkeria, koska välillä muistui mieleen, että mitä tästä trilogiasta olisi saatu irti jos J.J Abrams olisi saanut jatkaa last jedin parissa.

J.J Abrams halusi ohjata vain seitsemännen elokuvan, mutta Last Jedin katastrofin takia käytännössä pakotettiin ohjaamaan myös yhdeksäs elokuva.

Olisin itse toivonut elokuvien olevan enemmän Lucasin tekemän suunnitelman mukaisia, eikä vain samankaltaisia kuin vanhat elokuvat.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös