Negatiivisuusketju

  • 763 370
  • 4 943

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tämä vain sivuhuomiona, ettei suhteellisuus unohdu.

Kirjoitinkin samalla, ellei korkeammallakin budjetilla jne. Toivon, että kykenet asiaa pohtimaan ajatuksella ja laajemmassa aspektissa, etkä käsitä minun Kärppiä sen kummemmin mollaavan. Pragmaattista realismia pyrin esiin tuomaan ja sen seurauksia. Nimenomaan suhteellisuudesta kaikessa kirjoittamassani on ollut kyse.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Aika hyvin Kärpät taisteli näiden kanssa kolmen miljoonan budjetillaan.

Ei JYP ollut Kärppiä rikkaampi silloinkaan kun CHL päätyyn meni, eikä muut nykyistä köyhempiä ja tässä oikeastaan tuot esiin sen mikä mättää suomessa laajemminkin ja mistä olen sanaseni laittanut. Suomessa tunnutaan ajattelevan, että kun osallistutaan CHL:ään aika hyvä riittää. Sekin on sitten pohdinnan paikka mikä on aika hyvää tuossa sarjassa. Jollekin se on vain mestaruus, jollekin vähintään välieräpaikka, joillekin alkulohkosta jatkoon pääsy, ja joillekin tasaiset kamppailut ja niukat tappiot.

Minusta se aika hyvä on puolivälierä taso ja siitä ylöspäin hyvä. Miksi muuten edes osallistua, jos ei kunnon tavoitetta ole. Se, että köyhempi voi tuolla menestyä, edellyttää, että on laittaa tiskiin pelitavallista ja valmennuksellista etua versus rikkaammat ja se edellyttää fokusta koko organisaatiolta, pelkän joukkueen tahto ei riitä. Samalla pelitavallisella ja valmennuksellisella tasolla rikkaampi vie väistämättä, kun laatua on vara ostaa rosteri täyteen loukkivaroja myöten.

Huomioni, josta nämä asiat johtui mieleen tuli eilistä peliä seuraillessa ja siinä nimenomaan sama asetelma, pelitavallisesti ja valmennuksellisesti jengit eivät toisistaan erottuneet, kärkiosaaminen myös tasaveroinen, ero tuli sitten siinä, että Kärpillä laatua riitti laajemmalle kuin JYPillä ja sen eron tekee sillä miljoonalla eurolla(liki), joka pelaajabudjeteissa on. Mitään siis poisottamatta ja lainkaan väheksymättä Kärppiä ajatuksen analogia johti tähän laajempaan pohdintaan, liigaan, sen asemaan ja kykyyn vastata kv - kiekon murrokseen. Tai halutaanko siihen edes vastata, vaan pysytellä kasvattajaliigana muualle maailmaan. Virta vain kiihtyy suomesta poispäin, mikäli kehitys keski - Euroopassa jatkuu kiekon suosiossa, se tarkoittaa entistä rikkaampia seuroja ja entistä kovempia joukkueita ja parempia valmentajia, koska rahaa liikkuu sielläpäin eri volyymissä kuin suomessa ja kasvattaa pelaajavirtaa NHL:n ja KHL:n lisäksi yhä enemmän muihin euroopan sarjoihin.
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
@JypFabu kirjoittaa asiaa. Jos vertaa jalkapallon puolelle, niin on ollut kausia, joina HJK:n varsinainen tavoite on ollut europeleissä, kun kotimaan sarjassa ei ole käytännössä ollut vastusta. Tämä on luonnollinen seuraus silloin, kun kotimaan sarjassa on suuria resurssieroja ja tietyt seurat pelaavat "väärää sarjaa".

Kuitenkin jo CHL tuntuu olevan näille meidän liigassa toimiville resurssiseuroille tekemätön paikka. JYPin CHL-mestaruuskin tuli jotenkin sattuman kauppana, josta "ei pidä vetää liian suuria johtopäätöksiä". En tiedä onko se liigan kannalta hyvä vai huono asia, että näistä lähtökohdista JYPin suorite on niinkin lähdellä Kärppien tekemistä, mitä se tällä hetkellä on?

Panos-tuotos lainalaisuuksiin kuuluu, että panosten ollessa vähäiset niitä pitää sijoittaa taitavasti. Nollatuloksen saa aina kalliillakin aikaiseksi. Resurssien lisääntyessä taitaa myös virheinvestointien uhka kasvaa. Kannattajan näkökulmasta on varmasti mukavempaa, kun nämä hyvin toimeentulevat seurat onnistuvat silti aika ajoin häviämään Mestiksestä nousseille seuroille. Ja ns. keskitason budjeteilla liikkuvat seurat onnistuvat aika ajoin saavuttamaan mestaruuden (HPK, JYP, Ässät). Illuusio purkautuu sitten siinä vaiheessa, kun CHL-karkeloissa tiputaan jatkopeleistä heti alkuunsa.

Minulle on ok, jos suomalainen seura laittaa tavoitteen korkeammalle ja siirtyy tulevaisuudessa esim. toiseen liigaan (käytännössä KHL). Silti oma mielenkiintoni tulee todennäköisesti säilymään tässä kotoisessa liigassa jossa Möttöset ottaa yhteyttä Makkosten kanssa ja silloin tällöin jonkun selässä on nimi, jota on vaikea lausua.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kirjoitinkin samalla, ellei korkeammallakin budjetilla jne. Toivon, että kykenet asiaa pohtimaan ajatuksella ja laajemmassa aspektissa, etkä käsitä minun Kärppiä sen kummemmin mollaavan. Pragmaattista realismia pyrin esiin tuomaan ja sen seurauksia. Nimenomaan suhteellisuudesta kaikessa kirjoittamassani on ollut kyse.

En minä sitä erityisemmin mollauksena ottanutkaan. Mutta erot CHL:n isoja joukkueita vastaan budjeteissa ovat paikoin jopa suhteessa suurempia kuin Liigan sisällä. Siitä halusin vain muistuttaa. Ei se ihme ole, että Kärpät jäi niukasti alkulohkoon.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kysymys kuuluu, että riittääkö liigakiekolle/organisaatioille vain pärjääminen omassa sarjassa ja siellä fokuksen pitäminen ja kiltisti pelaajien kasvattaminen parempiin kakkuihin? Vai pitäisikö oivaltaa, että parempaankin kakkuun olisi mahdollisuus, kun fokus on oikea. Siinä pohjaa pohdinnalle.
Sepä se. Kärpät on pahassa raossa. Pelaajabudjettia olisi vara nostaa, mutta Liigan tason vuoksi siinä ei olle mitään järkeä. Viime kaudella Kärpät teki uuden piste-ennätyksen ja tänä vuonna se rikotaan taas, siis todennäköisesti. Joukkue on hävinnyt yhden pelaamistaan 23 ottelusta varsinaisella peliajalla. Laatuero jo keskitason joukkueisiinkin on valtava. Hyvä, jos yhden taikka kaksi kertaa kuussa joukkue pääsee pelaamaan aidosti tasoa mittaavan ottelun. Eilen sellainen oli.

Mitäpä siis teet? Yksin ei uskalla SHL:ään tai KHL:ään lähteä ja CHL on vielä pahasti sivutuote. Minä näen kaksi vaihtoehtoa: 1. Syntyy ylikansallinen eurooppalainen sarja, johon Liigan isot seurat irtaantuvat. 2. Nostetaan Liigan tasoa vähentämällä joukkuemäärää. Tiukentunut kilpailu ja järkevämpi resurssien jako auttaa suomalaisia seuroja pärjäämään myös CHL:n kaltaisessa kansallisen liigan rinnalla pelattavassa monikansallisessa sarjassa.

Liigan heikko taso on syy negatiiviseen ajatelmaani.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Minulle on ok, jos suomalainen seura laittaa tavoitteen korkeammalle ja siirtyy tulevaisuudessa esim. toiseen liigaan (käytännössä KHL).

Minulle ei, koska silloin siitä joukkueesta tulee venäläinen joukkue joka pelaa aasian sarjaa.

Se toki voi olla kehityksen tulos pisemmällä aikavälillä, että syntyisi eu sarja ja siihen jollain suomalaisella joukkueella resurssit riittäisi osallistumaan, silloin mestis liiga kasvattelisi pelaajia tähän sarjaan ja ehkä siihen osallistuvaan joukkueeseen. Taloudellisesti en semmoiseen ainakaan tässä aikaikkunassa usko siis pystyvän kuin maksimissaan kahden joukkueen.

Jos palataan tähän päivään ja aikaan, liigaseuroissa pitäisi tapahtua asenteen muutos kaikilla tasoilla, taistella tosissaan paikasta chl:ään ja lähteä sinne oikeasti hakemaan menestystä, vaikka liigassa muutaman pisteen menettäisikin. Tuolla ainakin siirtäisi sitä kohtaloa, että suomi kiekko seuratasolla näivettyisi nuorten ja raakkien puuhasteluksi ilman mahdollisuutta kehittyä kovaksi ammattilaissarjaksi.
 

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
Minulle ei, koska silloin siitä joukkueesta tulee venäläinen joukkue joka pelaa aasian sarjaa.

Ymmärrän pointin. Suhtaudun asiaan kuitenkin niin, että jos jollain seuralla on hinku pelätä aasian sarjaa, niin vapaassa maassa senkin päätöksen seura voi tehdä seuraukset huomioiden. Aasian sarja ei minua kuitenkaan kiinnosta eikä sitä myöten enää kyseinen seurakaan. Oletan, että vaara on pieni tämän oman kannatusseuran kohdalla.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tiukentunut kilpailu ja järkevämpi resurssien jako auttaa suomalaisia seuroja pärjäämään myös CHL:n kaltaisessa kansallisen liigan rinnalla pelattavassa monikansallisessa sarjassa.

Tämä on yksi mahdollinen skenario. KHL:ään ei Kärpilläkään raha riittäisi ilman oligarkkitiliä, joten moiseen tulemaan on aika vaikea uskoa, toisaalta ajatus shl yhteydestä sitten sisältää kansallisten lajiliittojen vallan päättää asioista yli Kärppien tahdon. Tällä hetkellä realistinen suunta on eurooppalaistua chl:n myötä, tuo se sitten pitkällä aikavälillä mitä tuo.

Jos liigan taso on niin huono, ettei mielestäsi Kärppien kannata polttaa siihen enempää rahaa, eikö siinä ole itsestään selvä vastaus kysymykseen, laittakaa sitä rahaa chl mielessänne rosteriin ja pellailkaa liigassa haastajajoukkueella riittävin kärkiukoin tuomaan se kannu joka vuosi. Mikäli kuuluu chl kestomenestyjiin lienee kokolailla oikeutettu liittymään siihen eu - liigaan jos semmoinen joskus syntyy.

Edittiä taas, kun pää hitaasti raksuttaa.

Minä en sittenkään usko siihen, että liigan taloudelliset resurssit oikeasti paranisivat liigan supistamisella, tulema siinä vain olisi, että liigaan mahtumattomat valmiit pelaajat suuntaisivat paremmin maksaviin seuroihin, eikä liigan taso faktisesti siitä muuttuisi mihinkään, ei taloudellisesti, eikä urheilullisesti. Kannattaa myös huomioida, että tässä skenariossa jo nykyinen tilanne nostaa pelaajien palkkaa keskisen euroopan sarjojen rahallisen kilpailukyvyn paranemisella.

Päinvastoin, liiga tulisi laajentaa 16 joukkueeseen ja olla avoin, jossa neljä huonointa kausittain pelaisivat neljän parhaan haastajasarjan joukkueen kanssa sarjan tulevan kauden positiostaan. Liigassa tarvitaan sen suhteen uutta fokusta ja ajattelua sen suhteen, että pleijareiden sijasta pelattaisiin pääsystä chl:ään ja joukkueiden päämäärä olisi pyrkiä siellä menemään niin pitkälle kun rahkeet antaa myöten. Näin kenenkään ei tarvitsisi nurinkurisesti säästellä kun vähempikin riittää pärjäämiseen, vaan panosta ja päämäärää riittää jokaiselle seuralle kehittää, kehittyä ja panostaa jokaiselle kaudelle. Tämä olisi mielestäni se liigalle ja suomalaiselle kiekolle kehittävin tie. Mikäli aika sitten tuo eteen sen eu - sarjan olisi taas paikka reivata kansallisen kiekon dilemmaa aikaa vastaamaan, tällä hetkellä mikään tuonkaltainen ei ole näköpiirissäkään.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos liigan taso on niin huono, ettei mielestäsi Kärppien kannata polttaa siihen enempää rahaa, eikö siinä ole itsestään selvä vastaus kysymykseen, laittakaa sitä rahaa chl mielessänne rosteriin ja pellailkaa liigassa haastajajoukkueella riittävin kärkiukoin tuomaan se kannu joka vuosi. Mikäli kuuluu chl kestomenestyjiin lienee kokolailla oikeutettu liittymään siihen eu - liigaan jos semmoinen joskus syntyy.
Ei nykymuotoisen CHL:n vuoksi kyllä kannata enempää panostaa kuin Kärpät nykyiselllään tekee. Pelejä on aivan lian vähän. Heikkotasoista kansallista Liigaa tahkotaisiin sitten 60 peliä ylivertaisella materiaalilla. Ai niin, näinhän se on jo nyt. On tämä vaan pirullisen hankala yhtälö. Siihen ei löydy ratkaisu pelkästään Kärppien toimiston aivoriihessä. Tarvitaan yhteistyötä, niin monikansallista kuin Liigan sisäistä. Nykyinen tie vie näivetykseen, ainakin suhteessa Tšekkiin, Sveitsiin, Saksaan ja Ruotsiin.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Ei nykymuotoisen CHL:n vuoksi kyllä kannata enempää panostaa kuin Kärpät nykyiselllään tekee. Pelejä on aivan lian vähän. Heikkotasoista kansallista Liigaa tahkotaisiin sitten 60 peliä ylivertaisella materiaalilla. Ai niin, näinhän se on jo nyt. On tämä vaan pirullisen hankala yhtälö. Siihen ei löydy ratkaisu pelkästään Kärppien toimiston aivoriihessä. Tarvitaan yhteistyötä, niin monikansallista kuin Liigan sisäistä. Nykyinen tie vie näivetykseen, ainakin suhteessa Tšekkiin, Sveitsiin, Saksaan ja Ruotsiin.
Eli yritätkö sanoa, ettei Kärppiä menestyminen CHLssa kiinnosta palkintorahoista puhumattakaan?

Ei asia ole noin mustavalkoista kuin ajattelet, väitän että jos Kärpät nostaisi pelaajabudjettiaan niin sitä kohta nostaisi ainakin, Lukko, IFK, Tappara ja TPS (mahdollisesti myös Ilves). Heillä resurssit siihen on, mutta nyt kukaan ei uskalla tehdä ratkaisua. Pienemmät seurat kuten JYP, HPK, Pelicans esimerkkeinä yrittäisivät sitten varmasti keksiä miten pystytään kilpailuetua kaventaa tai budjettia nostamaan. Isoilla seuroilla mielestäni tässä isompi vastuu, vaikka ei tämäkään sitä mustavalkoista olisi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eli yritätkö sanoa, ettei Kärppiä menestyminen CHLssa kiinnosta palkintorahoista puhumattakaan?
En yritä sanoa moista, itseasiassa päinvastoin. Kärpät on pyrkinyt pärjäämään CHL:ssä kovinkin. CHL:n alistaminen kansallisten sarjojen aikatauluille, eli se, että sarja aloitetaan jo kesähelteillä sekä Kärpille arvottu erittäin hankala alkulohko olivat osaltaan vaikuttamassa Kärppien täpärään tipahtamiseen tällä kertaa. Muulloinhan Kärpät on pärjännyt kyseisessä kilpailussa kohtuullisen hyvin.

Ei asia ole noin mustavalkoista kuin ajattelet, väitän että jos Kärpät nostaisi pelaajabudjettiaan niin sitä kohta nostaisi ainakin, Lukko, IFK, Tappara ja TPS (mahdollisesti myös Ilves). Heillä resurssit siihen on, mutta nyt kukaan ei uskalla tehdä ratkaisua. Pienemmät seurat kuten JYP, HPK, Pelicans esimerkkeinä yrittäisivät sitten varmasti keksiä miten pystytään kilpailuetua kaventaa tai budjettia nostamaan. Isoilla seuroilla mielestäni tässä isompi vastuu, vaikka ei tämäkään sitä mustavalkoista olisi.
Kyllä se vain on niin mustavalkoinen kuin väitän. Juuri tästä syystä Kärppien ansioitunut ja kehuttu johto ei ole vuosikausiin nostanut pelaajabudjettia. Kärpät on tällä hetkellä historiallisen ylivoimainen joukkue. Kyllä sinä ymmärrät, ettei ole tarkoituksenmukaista nostaa pelaajabudjettia, ei edes muutaman CHL-pelin vuoksi.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ymmärrän pointin. Suhtaudun asiaan kuitenkin niin, että jos jollain seuralla on hinku pelätä aasian sarjaa, niin vapaassa maassa senkin päätöksen seura voi tehdä seuraukset huomioiden. Aasian sarja ei minua kuitenkaan kiinnosta eikä sitä myöten enää kyseinen seurakaan. Oletan, että vaara on pieni tämän oman kannatusseuran kohdalla.

Tykkään ajatuksestasi, lisäisin kuitenkin siihen vielä, että sitä aasian sarjaa pelataan vain venäläisin rahoin, sillä omat ei suomalaisilla riitä, vaikka haluaisi ja luulenpa, että vaikka riittäisi ei ilman oligarkkia kelpuutettaisi.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kyllä sinä ymmärrät, ettei ole tarkoituksenmukaista nostaa pelaajabudjettia, ei edes muutaman CHL-pelin vuoksi.

Ja tämänpä vuoksi Kärppien kohtalo on pellailla muutama chl peli ja lähteä laulukuoroon. En tiedä kuinka perillä olet Oikeasti Organisaatio Kärppien tahtotilasta ja yritysideasta, mutta pelottavan suomalainen pelkuriasenne kirjoittamastasi ainakin huokuu. Kovassa sarjassa pitää panna kaikki likoon, jos pärjätä meinaa, lohkojaosta purnaaminen on selittelyä ja itselleen valehtelua. Lienee myös ihan faktisesti niin, että niistä paristakin pelistä voi ja saa kieltäytyäkin, jos kokee ettei se ole tarkoituksenmukaista, ei osallistuminen pakollista ole, mutta jos osallistuu, luulisi kannattajienkin vaativan resurssien kykyä vastaavaa panostusta.

Siinä asiassa on sääli, että jos Kärpät satsaisi, satsaisivat muutkin siihen pystyvät ja se parantaisi liigan tasoa jo enemmän kuin joukkueiden vähentäminen, joka lisäisi vain pelaajien liikennettä keski - euroopan paremmin maksaviin sarjoihin muuttamatta mitään liigassa, kuten jo kirjoitin, urheilullisesti tai taloudellisesti.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
viime kauden suomenmestaruus voitettiin naurettavan pienellä budjetilla. Se on osoitus sarjan urheilullisuudesta

Pahasti vaan esiin tulleiden kommentointien perusteella joutuu pohtimaan, että oliko se urheilullisuutta sarjassa vai pihistelikö Kärpät liikaa panostuksissa joukkueeseensa, kun rahnaa kerta on liikaa, eikä järkeä tuhlata liigaan? Omalaatuista on suomalainen ajatuksenjuoksu aina silloin tällöin, aina se yllättää kun moiseen törmää, kun on jo unohtanut, ettei täällä joissain asioissa penaalin terävimpiä kyniä olla koskaan oltukaan. Eihän tuota edes tiedä, vaikka seurat keskenään on päätelleet ja sopineet, että pannaan vähemmän likoon, saadaan isommat voitot. Kulisseissa mahdetaan kuitenkin vedellä naruja jos toisiakin, eikä meille niistä pihauskaan kuulu. Jotenkin olisi kiintoisaa, jos kissa nostettaisiin pöydälle esim. CHL:n suhteen, että halutaanko siinä edes olla mukana, vai persuillaanko ihan vaan keskenään ja jos halutaan, mitä se tarkoittaa seuratasolla, vai onko vaan lämpimikseen jorinointia.

Mun ymmärtääkseni JYP on vissiin ainut, joka tosiasiallisestikin on panostanut siihen, sekä sanoin, että teoin. Siksi kai se on edelleen ainoa joka sitä kannua on päässyt nostelemaan suomessa. Ehkä sen vuoksi menetettiin jotain liigassa, kun ainoana siellä rämmittiin ja muut sai vetää lonkkaa. Mitään en kuitenkaan muuttaisi, onhan se kuitenkin astetta kovempi kannu kuin liigamestaruus, kun sen oli jo metsästellyt aiemmin. Nyt tuo taas maistuis, vaan taitaa jäädä tälle kaudelle koppaamatta. Silti toivoisin, jos chl ensi kaudelle olisi mahdollinen, niin kunnon panostuksella JYP sekaan vaan, eikä pellailemaan paria turpaan otto höntsää huvin ja osanoton vuoksi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja tämänpä vuoksi Kärppien kohtalo on pellailla muutama chl peli ja lähteä laulukuoroon. En tiedä kuinka perillä olet Oikeasti Organisaatio Kärppien tahtotilasta ja yritysideasta, mutta pelottavan suomalainen pelkuriasenne kirjoittamastasi ainakin huokuu. Kovassa sarjassa pitää panna kaikki likoon, jos pärjätä meinaa, lohkojaosta purnaaminen on selittelyä ja itselleen valehtelua. Lienee myös ihan faktisesti niin, että niistä paristakin pelistä voi ja saa kieltäytyäkin, jos kokee ettei se ole tarkoituksenmukaista, ei osallistuminen pakollista ole, mutta jos osallistuu, luulisi kannattajienkin vaativan resurssien kykyä vastaavaa panostusta.
Kärpät panee paljon likoon ja sen vuoksi on suvereeni Liigassa ja tätä kautta lukuunottamatta pärjännyt mukavasti myös CHL:ssä. Kärpillä on kova halu kansainvälistyä. Nykymallinen CHL nyt vain on sellainen, ettei sen vuoksi erillisiin lisäpanostuksiin ole järkevä lähteä. Kärpät on panostanut joukkueeseen tälläkin kaudella niin paljon, ettei Kärppien kannattajilla ole ollut syytä rutinaan. Pikkaisen on erikoista kuulla moista rutinaa kilpailevan seuran kannattajalta. Ihan kuin Kärppien ja JYPin neljäntoista pisteen ero jo tässä vaiheessa kautta ei olisi riittävästi.
Siinä asiassa on sääli, että jos Kärpät satsaisi, satsaisivat muutkin siihen pystyvät ja se parantaisi liigan tasoa jo enemmän kuin joukkueiden vähentäminen, joka lisäisi vain pelaajien liikennettä keski - euroopan paremmin maksaviin sarjoihin muuttamatta mitään liigassa, kuten jo kirjoitin, urheilullisesti tai taloudellisesti.
Tuo on ihan huuhaata. Kyllä muiden olisi syytä panostaa ihan ilman Kärppien lisäpanostustakin. Sen verran isoksi ero on jo päässyt. Vai että vielä lisäpanostusta Kärpiltä, että muutkin innostuvat. Kaikkea kanssa!
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Kärpät panee paljon likoon ja sen vuoksi on suvereeni Liigassa ja tätä kautta lukuunottamatta pärjännyt mukavasti myös CHL:ssä. Kärpillä on kova halu kansainvälistyä.

Tuo on ihan huuhaata. Kyllä muiden olisi syytä panostaa ihan ilman Kärppien lisäpanostustakin. Sen verran isoksi ero on jo päässyt. Vai että vielä lisäpanostusta Kärpiltä, että muutkin innostuvat. Kaikkea kanssa!
Huuhaata on Kärppien halu kansainvälistyä ja pärjätä CHLssä jos resursseja olisi panostaa, mutta sitä ei mukamas tehdä ettei olla liian ylivoimaisia kotimaassa ja täten syödään CHL menestys. Tämä jos mikä on paksua ja huuhaata, kyllä huippuorganisaatiot haluaa voittaa kaiken mahdollisen, eikä ajatella että mitä muut sanoo jos me nämä joka vuosi voitetaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huuhaata on Kärppien halu kansainvälistyä ja pärjätä CHLssä jos resursseja olisi panostaa, mutta sitä ei mukamas tehdä ettei olla liian ylivoimaisia kotimaassa ja täten syödään CHL menestys. Tämä jos mikä on paksua ja huuhaata, kyllä huippuorganisaatiot haluaa voittaa kaiken mahdollisen, eikä ajatella että mitä muut sanoo jos me nämä joka vuosi voitetaan.
Minulla on todella suuria vaikeuksia ymmärtää järki näiden panostusvaatimusten takana. Sama ymmärtämisen vaikeus lienee Kärppien hallituksella ja miksei myös HIFK:n ja Tapparan hallituksilla. CHL, vaikka eteenpäin on mennytkin, on sellainen minisarja ja niin vähän yleisöä kiinnostava, että lisäpanostukset pelkästään CHL:n takia olisivat älyvapaita. Ja minä puhun nyt taloudellisesta panostuksista. Ihan hulluja olette!
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Nykymallinen CHL nyt vain on sellainen, ettei sen vuoksi erillisiin lisäpanostuksiin ole järkevä lähteä.

Kiinnostaisi kuulla, millainen sen sarjan tulisi olla, jotta siitä tulisi Kärpillekin järkevää? Kiinteän eu sarjan kustannus olisi kohelon luokkaa/joukkue ja enpä usko sellaisen kovin pikaisella aikataululla olevan edes ideatasolla. Mutta haaveillahan saa, se on ilmaista.

Tuo on ihan huuhaata. Kyllä muiden olisi syytä panostaa ihan ilman Kärppien lisäpanostustakin.

Totta, mutta onko niin, että kabineteissa on muuta sovittu. Huomaa, että tässä asiassa tikunnokassa ei ole yksin Kärpät, vaan liiga ja sen kaikki joukkueet. Niin se kuitenkin on ja on aina oleva, että jos joku tekee liikun, muut siihen reagoivat kukin tavallaan. Huuhaa on sitten jotain ihan muuta.

Jos niiden Kärppien kautta haluat vain asiaa katsella, niin chl alkusarjasta lauluun, jos on kivaa kannattajien mielestä, niin mikäs siinä ja vaikka liigassa menee nyt kuin ajatus, ei se viime kaudellakaan kannuun riittänyt, riittääkö nyt, jää nähtäväksi.

Ennen kaikkea tämä asia tuli ajatusjatkumosta eilistä peliä seuratessa, se ei silti ole mikään Kärppiä vaan koko liigan itsensä asemoimista koskevaa polemisointia.

Kiva, että kiinnostuit ja kommentoit ja kommentoi ajatuksia vastakin, siitä on hyvä keskustelupalsta tehty.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Itseä tässä eniten ihmetyttää miksi tässä on JYPin negatiivisuusketjussa kohta toista sivua väänetty Kärppistä ja CHL:stä.
Se ettei JYP ole tällä kaudella ollut mukana CHL, kiitos katastrofi viime kauden. Se jos mikä on negatiivista.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Se, ettei JYP ole tällä kaudella CHL mukana kiitos katastrofi viime kauden, se jos mikä on negatiivista.

Itse melkein laskisin juuri tämänkauden osalta jopa positiiviseksi sillä on mahdollistanut kunnollisen valmistautumisen kauteen rauhassa ilman paineita CHL:ssä pärjäämisestä, lisäksi CHL takia menee joitakin harjoituspäiviä ohi kun pitää matkustaa ja otteluista palautua. Lisäksi lisää otteluruuhkaa otteluohjelmassa vaikka jäisi vain alkusarjaan. Nyt otteluohjelma on ollut tasainen eikä joukkue ottanut itseensä vaikka harjoituskaudella ei tullut paljon voittoja.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Minulla on todella suuria vaikeuksia ymmärtää järki näiden panostusvaatimusten takana.

Mietippä asiaa sen kautta, mikä on suomalaiselle jääkiekolle etu, kehitys vai näivettyminen. Molempia ei voi saada ja vain toisella taso paranee. Tällä hetkellä liigajoukkueille paras kansainvälistymisen ja vaatimustason vaade on chl:ssä ei liigassa ja mitä isommaksi nurkkakuntaisuuden myötä gäppi kasvaa sitä huonompitasoista lätkää joutuu suomalaiset seuraamaan. Looginen seuraus, kun rajat on auki on, että pelaajat hakee haastetta ja palkkaa ja jos sen muualla saa, niin sinne mennään. Siksi liigan kuin seurojenkin olisi syytä ajoissa markkeerata askelmerkkejä tulevaisuuteen, mikä vie eteenpäin, mikä kehittää. Mikäli siellä pohjoisessa ei chl kiinnosta, eikä porkkanaa riitä tosissaan joukkoon, ei sinne tosiaan ole pakko osallistua jäihän vissiin joku slovakkijengikin omaehtoisesti pois, kun ei katsonut itselleen sopivan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kiinnostaisi kuulla, millainen sen sarjan tulisi olla, jotta siitä tulisi Kärpillekin järkevää? Kiinteän eu sarjan kustannus olisi kohelon luokkaa/joukkue ja enpä usko sellaisen kovin pikaisella aikataululla olevan edes ideatasolla. Mutta haaveillahan saa, se on ilmaista
Ei tässä ole kysymys pelkästään siitä, mikä olisi Kärpille järkevä. Toki Kärppien osalta haasteellista lisäpanostusten kannalta on se, että nykyisillä panostuksillaan se on kansallisessa sarjassaan jyräävän ylivoimainen jo toista kautta putkeen ja muutoinkin vuosituhannen menestynein. Kun kansallinen sarja kuitenkin tuo leijonanosan kassavirrasta, määrittää se luonnollisesti paljon tekemistä. Näin ollen joukkueen edelleen parantaminen pelkästään sivutuotteen vuoksi, ei ole kannattavaa. Toisaalta kärpät on kyllä osoittanut pärjäävänsä CHL:ssä myös ilman lisäpanostusta.

Keskiössä on kaksi asiaa: 1. Kansallisen Liigan tason parantaminen suhteessa muihin Euroopan kärkisarjoihin. Ykkösjuttu on se, että Liigassa joukkuemäärä pudotetaan resurssien jakamisen kannalta järkevälle tasolle. Jos verrataan muihin eurooppalaisiin huippusarjoihin ja niiden talousalueisiin, maksimi joukkuemäärä Suomessa on luokkaa kaksitoista. 2. CHL:n edelleen kehittäminen. Tällaisena minisarjana se ei ole tarpeeksi merkittävä seuroille, eikä se saa suurta yleisöä liikkeelle. CHL on täysin alistettu kansallisten sarjojen ikeen alle. Jos CHL halutaan nostaa oikeasti merkittäväksi kilpailuksi, on kansallisten sarjojen tultava enemmän vastaan.
 

Hexa

Jäsen
Itse melkein laskisin juuri tämänkauden osalta jopa positiiviseksi sillä on mahdollistanut kunnollisen valmistautumisen kauteen rauhassa ilman paineita CHL:ssä pärjäämisestä, lisäksi CHL takia menee joitakin harjoituspäiviä ohi kun pitää matkustaa ja otteluista palautua. Lisäksi lisää otteluruuhkaa otteluohjelmassa vaikka jäisi vain alkusarjaan. Nyt otteluohjelma on ollut tasainen eikä joukkue ottanut itseensä vaikka harjoituskaudella ei tullut paljon voittoja.
Lisäksi on säästytty loukkaantumisilta. Aiempina kausina niitä taisi tulla suhteellisen paljon juuri CHL-matseissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös