FC Barcelona 2019–2020: nouseeko liigamestari CL-masennuksesta?

  • 155 886
  • 926

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Meanwhile, huhut lentelevät kun on muuten hiljaista. Inter kuulemma haluaisi Rakiticin ja/tai Vidalin ja Aleñan vuokraamistakin mietitään. Itse ihan määrällisesti luopuisin noista vain yhdestä, joka sitten ehkä olisi Rakitic. Muuten oltaisiin parin loukkaantumisen tai pelikiellon osuessa samaan kohtaan samanlaisissa vaikeuksissa kuin hyökkääjien kanssa alkukaudesta jo oltiin.

Sama homma. Itsekin luopuisin vain yhdestä. De Jongin ja Arthurin kuorma ollut kauden alusta asti aika kovaa ja loukkaantumisien riski kauden edetessä kasvaa, jossei peliaika ala hieman tasoittumaan. Ilmeisesti kaikki kolme pois huhuttua ovat enemmän ja vähemmän olleet pettyneitä tämän kauden roolinsa, joka on tietysti luonnollista. Vidalin pitäisin täsmäaseena ainakin kesään asti. Rakitic ja Alena nyt onkin vähän kaksipiippuisempi juttu. Rakitic toisi kokemusta ja miehen voi heittää oikeastaan rooliin kuin rooliin ja tilanteessa kuin tilanteessa. Nythän miehen otteissa silloin harvoin kun kentälle on päässyt, niin on näkynyt itseluottamuksen olevan aika nollissa ja pelituntuma kadoksissa. Uskoisin, että jonkimoisella vastuun kasvattamisella ja jos nyt mies ylipäätään haluaa kauden loppuun Barcassa jatkaa, niin voi olla tärkeä osa kokonaisuutta vielä keväällä.

Ehkä tällä hetkellä luopuisin Alenasta puoleksi vuodeksi ja tekisin Vidalin sekä Rakiticin suhteen ratkaisuja sitten kesällä. Eipä Rakiticin lähtökään kasastrofi varmasti olisi, jos Alena ja Vidal jäisi. Olisi se kuitenkin jotenkin harmillinen päätös viiden kauden menestyksekkäälle yhteiselle taipaleelle seuran ja pelaajan välillä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Siitä määrästä vielä: kokonaisuus tietysti riippuu siitäkin, tuleeko joku toiseen suuntaan. Lehdet ovat kirjoitelleet Lautaro Martinezista ja Sensistä. No, noin teoriassa miksipä ei, ainakin nuorentamisnäkökulmasta. Muuten tuntuu jotenkin kyseenalaiselta vaihtaa Barcelonassa kykynsä osoittaneita ja pelitavan ym. tuntevia pelaajia ihan vain vaihtamisen ilosta. Edit: Toki kokonaisuuden järkevyys riippu hinnastakin. (Tuosta ikänäkökulmasta myös epäilyttää, miksi Inter haluaisi moisen diilin tehdä.)

Nyt on muuten datan ja maalien ystäville kiinnostavaa juttua MD:ssä tänään. He olivat panneet merkille, että liigan kaikkien aikojen maalitilastossa Barcelona on enää 8 maalia tuon tilaston kärkisijaa 60-luvun alusta asti pitänyttä Realia jäljessä: 6112-6120. Suurimmillaan ero oli vuoden 1990 paikkeilla 139 börsää valkoisten eduksi. Ellei Barcelonan saldo selvästi heikkene tai Realin parane, Barcelona menee ohi jossain vuodenvaihteen paikkeilla. Barcelona kiri eroa kiinni 90-luvun aikana, sitten oli tasaista 40-60 maalin eroa, kunnes CR7:n lähdön jälkeen ero on huvennut 42:sta sinne kahdeksaan aika nopeasti. MD:n juttu ja graafi historiasta täällä: El Barça, a punto de cazar al Madrid 58 años después

Sergi Roberto on palannut harjoituksiin, Umtiti ei.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tänä iltana taas vihdoin pelataan. Vastassa Valladolid. Helposti tulisi olo, että sehän on helppo homma, joku vasta segundasta liigaan palannut pikkuseura tulee Camp Noulle. Mutta: he ovat hävinneet vasta kaksi peliä koko kaudella, saivat tasurin Realia ja Atletia vastaan, voittivat viikonloppuna, ja ovat päästäneet vähemmän maaleja kuin Barcelona. Viime kaudella kairattiin niukat 1-0-voitot molemmista peleistä. Näillä merkeillä hereilläoloa siis vaaditaan.

Arthur on laitettu katsomoon lepovuoroon, joten keskikentällä avannee Rakitic, Vidal, tai jopa vihdoin kokoonpanoon palannut Aleña, josta Valverde sanoi pressissä, että "ansaitsee lisää peliaikaa". Mikä toteutuisi jo yhdenkin minuutin pelaamisella, tosin. Lehtien veikkaus on Vidal. Dembele jatkaa pelikiellossa ja Umtiti ei ehtinyt toipua. Oikeaa pakkia arvotaan perinteisesti Semedon ja Sergi Roberton väliltä. Fati saatetaan nähdä hyökkäyksessä pitkästä aikaa, ainakin penkiltä. Tässähän tulee nyt 3 peliä 7 päivään, eli lyhyellä tähtäimellä Barcelona hyötyy siitä, että Clasico siirtyi tästä kohtaa myöhemmäksi, mutta silti näissä peleissä melko varmasti kierrätetään jonkin verran.

Kuriositeetteja: maalilla vastustajalla lienee tänäänkin pitkäaikainen Barcelonan kolmosveskari Masip, hyökkäysvaihtoehtoihin kuuluu Masia-kasvatti Sandro. Pääomistaja taas on meilläkin aikanaan maalaillut Alkuperäinen Ronaldo.

Saapa nähdä, millaista fiilistä on katsomossa ja stadionin ympärillä, kun tämä on eka peli Camp Noulla alueen mielenosoitusten alkamisen jälkeen. Eihän tässä ole kuin muutama päivä siitä hetkestä, jolta liian vaaralliseksi tulkittu peli peruttiin.

Ai niin, ja viimeinen pikkujuttu vielä. Eilisissä treeneissä oli pyörinyt muuan Jari "Qatarin ystävä" Litmanen, jonka ilmeisesti ainakin Frenkie tunsi, vaikka on liian nuori voidakseen muistaa Litin Ajax-pokaaleja muuten kuin historiakatsauksista. Linkki seuran Twitterissä jaettuun kuvapostaukseen:


 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Kukaan ei katsellut peliä eilen? No, lokakuinen Valladolid-koitos ei ehkä jää isommin historiaan, mutta oli siellä ainakin Messin tripla-tupla: kaksi maalia, kaksi syöttöä, kahdet länget. Ja kaikki ihan sitä Messinkin parempaa tasoa.

Pisteet olivat tässä ehkä tärkeimmät, mutta kai tuo suorituskin oli parempi kuin Prahassa (nyt muuten tuli uutisiin sellainenkin tieto, että Barcelonan vähäisessä kilometrimäärässä siellä oli joku mittausvirhe, tosin). Kuitenkin avausmaalin, Lengletin jännän flipperin, jälkeen siinä oli vähän hankaluuksiakin. Ehkä johtomaali tuli liian helpolla, Valladolid pääsi yrittämään ja teki lopulta maalinkin. Mutta eipä myöhemmin voittajasta jäänyt epäselvyyttä ja paremmuus näkyi kaikilla mittareilla. Mainitaan vielä sekin, että Griezmann oli Arthurin lisäksi laitettu lepovuoroon, muttei myöskään tällä kertaa tarjonnut ihmeempiä tullessaan vaihdosta sisään. Ja Vidalilta pari hyvää nousua boksiin jo ennen hienoa maaliaan.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Kyllähän peli tuli tietysti katsottua ja oli kyllä taas melkoinen show Messiltä. Aivan uskomattomia suorituksia taas. Syötöt Vidalin ja Suarezin maaleihin, jälleen uskomaton vapari ja tuo Rakiticin syötön vastaanotto reidellä pienessä tilassa ja nopeasti sekä ykkösellä veto takanurkkaan.

Myös Vidalin ja Rakiticin onnistuneet suoritukset maaleihin lämmitti ja tuo varmasti molemmille itseluottamusta jatkoon vaikka peliaika ollut vähäistä. Katsotaam sitten tammikuussa kumpi jatkaa, jatkaako molemmat vai kumpikaan.

Hieman jäi Valverden vaihdot taas hiertämään. Ei nyt ihan auennut miksi Alenalle ei voinut toisella jaksolla antaa peliaikaa ja vaikka Fatilla oli heikompi päivä, niin nämä on juuri niitä paikkoja kun ei ymmärrys riitä miksi Suarez vääntää ysikymppisen. Joo teki toki lopussa maalin, eikä koville joutunut, mutta olisihan tuossa voinut Griezmannin ottaa suoraan Suarezin paikalle piikkiin.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Fati pelaa hyvin ja pääsee melkein tilanteisiin ja tekee lopulta jonkun supertyhmän virheen ja syöttää vastustajalle. Vähän on opettelua vielä, mutta kaverihan on vasta 16, mikä meinaa unohtua välillä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tosiaan, @jussi_j , Fati oli vasta 16. Tänään 17. Joka tapauksessa ammattijalkapalloilijaksi erittäin nuori. Potentiaali näkyy kauas, kun tekee jo nyt parhaimmillaan ihan liigan paremman tason joukkueita vastaan temppuja, joihin harva "aikuinenkaan" pystyy, ja muutama maalikin on jo tuloksena. Samalla on selvää ja ymmärrettävää, että peli ei ole kaikilta osin kokonaisvaltaista ja vääriä ratkaisuja tulee. Kysymys on siitä, tuleeko noille puutteille kuinka paljon vahvistusta lähivuosina, niin että muutkin ominaisuudet tuon pallotaidon lisäksi ovat riittävällä tasolla nousta kansainvälisen tason hyökkääjäksi, ja samalla ne vahvuudet yhä kehittyisivät. Se on täysin mahdollista, mutta tietysti on jotain Bojanin kaltaisia esimerkkejä siitä, ettei lupaavan 17-vuotiaan kehitys aina jatku yhtä jyrkkänä ylöspäin. On helppoa olla toiveikas, ja todeta vaikka se - vaikka vertailu on täysin epäreilu kenelle tahansa - että muuan Lionel Messi näytti myös 17-18-vuotiaana jo hurjaa potentiaalia, mutta onnistui muuttamaan sen säännöllisiksi tehoiksi "vasta" jossain 2007 paikkeilla 19-20-vuotiaana. Silloin myös pelatut minuutit nousivat. Keväällä 2006, jolloin Messi oli 18, ykkösvaihtoehto oikean laitahyökkääjän paikalle oli vielä Ludovic Giuly...

Ja joo @Woofer, jos ei tässä Aleña päässyt edes kokeilemaan, niin en oikein tiedä koska. Ja samaten kai sen Suarezin tosiaan joskus voisi vaihtaa poiskin jos on aloittanut, mikä lie periaate siinäkin takana.

Jordi Alba ilmeisesti selvisi säikähdyksellä (vaihdettiin varmuuden vuoksi tiistaina pois) ja on käytettävissä viikonloppuna Levantea vastaan.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Muutaman tunnin päästä jatkuu, keskikastin Levante vieraissa vastuksena. Arthur ja Griezmann varmaan palaavat, ja luulin että Dembele myös avauksessa kun levännyt pelikiellon vuoksi. Mutta ei. Valverde heitti Dembelen poppariosastolle. Mitähän nyt taas...? Keskikentällä voi olla muitakin muutoksia. Umtiti yhä sivussa.


Keskikastin lisäksi liigan kärki on nyt kyllä tosi tasainen, joskin jos clasico olisi pelattu, jompikumpi jäteistä voisi olla vähän karussa. Riittääpä siis jännitettävää!
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Sieltä vähän statseja viime kausien vaparionnistujista.
 

Liitteet

  • D3FEDFE0-E3A4-4A6D-9472-21665613D1D3.jpeg
    D3FEDFE0-E3A4-4A6D-9472-21665613D1D3.jpeg
    135,3 KB · kertaa luettu: 353

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Kuinka kauan oikeasti vielä johto katselee tätä Valverden perseilyä. Hirvittää oikein kuinka paljon vaatimustaso on tippunut Pepin ajoista tähän nykyiseen saamattomaan kävelyyn. Olisiko Simeonella konsulttipalvelua takomaan muihin pelaajiin sama työmoraali kuin Griezmannilla.

Mats jo syystäkin avautui ettei nykyinen puuhastelu riitä mihinkään. Valverde kehtasi näpäyttää, että nämä kuuluisi jättää joukkueen sisälle. Jos perkele asialle ei tehdä mitään, niin siitä kuuluu sitten avautua julkisesti kuten Mats teki, eikä puhallella muniin Valverden tapaan.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Sellaista kuraa sitten tänään. Nolla pistettä ja taas loukkaantuminen, nyt Suarez.

Kahdessa ekassa Levanten maalissa topparit jäivät aivan yksin (Busquetsin puuttuminen?) ja kolmannessa pieni löysäily riitti mahdollistamaan tuuripomput. Eka jakso nyt oli vähän sinnepäin ja olisi voinut riittääkin, mutta ei näin. Puolustelematta Valverdeä tai pelaajia sen enempää, kovalla prosentilla myös Levante käytti paikkansa. Pännii.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Ottelua en kerennyt katsomaan ja tarkoitus oli jälkilähetyksenä katsella, mutta kun tulos spoilaantui, niin eipä ihan hirveästi huvita. Pelistä en osaa sanoa siis mitään. Olin käsityksessä ainakin de Jongin ja Suarezin olisi suunniteltu lepäävän tämän ottelun, mutta eipä sitten.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Kura ei ole muuksi tällä välillä muuttunut, mutta pari lisäajatusta ennen tulevaa Praha-peliä.

Suarez siis ilmeisesti luokkaa 3 viikkoa poissa. Tämä voi tuoda joitain hyviäkin puolia lähiviikkoihin, ehkä. Ensinnäkin Luisitoa on perinteiseen tapaan peluutettu liikaa aina terveenä ollessaan. Toiseksi, ehkä tässä kokeillaan aiempaa enemmän sitä, miten homma voisi toimia Griezmannin vetäessä ysipaikalla. Laidoillehan vaihtoehtoja löytyy.

Toiseksi, kyllä edelleenkin ihmetyttää (pääosin) iso ero koti- ja vieraspelien välillä. Vikaa on nähdäkseni edelleenkin eniten valmennuksessa, joskin myös pelaajissa, jos noin usein vieraspeleissä homma on hidasta, hengetöntä, ja ehkä mielikuvituksetontakin. Samat pelaajat siellä kuitenkin pyörivät, jotka kotikentällä näyttävät sentään ihan kansainvälisen tason meininkiä. Mutta: tasossa on ihan liikaa vaihtelua, pohjataso on ihan liian alhaalla - kyllä tämä pienen toiveikkaamman jakson jälkeen edelleen näyttää siltä, että CL on äärimmäisen epätodennäköinen tavoite niin kauan kuin Valverde tuolla roikkuu.

Hämmentävää kyllä, liigassahan ollaan edelleen (maalierolla) kärjessä kun muutkin kompuroivat. Tulee mieleen viime kausi mutta vielä selkeämmin, eli johto perustuu enemmän muiden huonouteen kuin omaan hyvyyteen. Ja viime viikonlopun tekemisellä ei kestä kauaa sekään.

Samalla vielä terveiset ex-pelaajallemme Andre Gomesille, jonka paha nilkkavamma pääsi eilen uutisiin Suomessakin. Ikävältä näytti ja voi vain toivoa, että ura aikanaan vielä jatkuu, mutta tämä kausi taisi olla siinä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tänään taas pelataan, ja poikkeuksellisesti zämppäriä jo alkuillasta. Camp Noulle saapuu muutaman viikon takaa tuttu vastus, Slavia Praha. Tunnetusti vastustaja on lohkojumbo, muttei ole päästänyt ketään vastustajista helpolla, eikä Barcelonaakaan, kun oma suoritus oli vaisu. Nihkeät kolme pistettä sieltä Prahasta kuitenkin tuli. Vastustaja myös johtaa Tshekin liigaa tappiottomana. Barcelonallahan on hurjan pitkä tappioton CL-putki Camp Noulla, ja kaipa se todennäköisesti jatkuu Levante-tappiosta huolimatta. Mutta tappiottomuus ei tässä riitä, vaan monestakin syystä voitto pitäisi ottaa.

Arthur on vähän hämmentävästi taas katsomovuorossa, Suarez tunnetusti loukkaantuneena. Dembele ja Umtiti sen sijaan palaavat, Aleñakin mahtui nimettyjen joukkoon. Nähtäisiinkö hyökkäyksessä kombo Messi-Griezmann-Dembele? Omissa toiveissa voisi olla, että Griezmann pelaisi tänään keskellä ja tekisi ainakin yhden maalin. Entä keskikenttä, tuleeko sinne Sergi Roberto, Vidal vai jopa Rakitic?

Mutta on kentällä ketä tahansa, tarvitaan reaktio viikonlopun konttaukseen. Jälleen kerran.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Ihan hyvältä vaikuttaisi avaus niistä palikoista mitä tarjolla, kun Arthurillakin ilmeisesti jotain pientä kolhua, vaikkei tästä taida mitään virallista olla. Ryhtiliike olisi ensimmäisenä tietysti toiveissa. Ei nyt mikään yllätys olisi, että tänään tsempattaisiin ja pelattaisiin hyvin vielä viikonloppuna kotona Celtaakin vastaan, mutta sitten mj-tauon jälkeen käytäisiin nyhtämässä joku 1-1 tasuri Leganesin vieraana. Olisi jotenkin niin yllätyksetöntä. Noh, ne on sen ajan asioita. Suurin toive tuon ryhtiliikkeen lisäksi olisi, että Griezmann onnistuisi tänään ja muutenkin Suarezin poissaollessa. Joutuisi jääräpää Valverdenkin väkisin lepuuttaamaan Suarezia välillä. Toinen suuri toive tietysti olisi, että Dembele säilyisi ehjänä edes yhden kokonaisen ottelun ja saisi enemmän itseluottamusta tuovia kuin vieviä suorituksia tehtyä, jotka sitten toivottavasti kantaisi hedelmää toivottavasti jatkossa, mutta on oltava rehellinen, että kyllä tässä usko Dembeleen kohdalla alkaa olla kaikkinensa hiuskarvan varassa. No toivoa sopii aina.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Se ryhtiliikkeestä.


Joukkue näyttää luovuttaneelta. Jos seurajohto on niin sokea, että ei nää Valverden menettäneen lopullisesti otteensa joukkueseen, niin minkäs sille sitten voi.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Näin. En tiedä, jostain syystä ei edes jaksanut kyrsiä kauheasti eilen. Vaikka varmaan pitäisi. Sekä pisteissä että pelisuorituksissa tämä joukkue pystyisi niin paljon parempaankin. Tietäähän sen, mihin katseet silloin jälleen kerran kohdistuvat.

Se etäinen plussa tässä on, että kaikki on edelleen omissa käsissä. Toisaalta kahdella tappiolla on täysin mahdollista, että jatketaan kautta torstailiigassa. Eikä se valtava ihme olisi, kun vastassa Dormund kotona ja Inter vieraissa. Ei ainakaan tuollaisella tekemisen tasolla.

Peli oli monella tavalla jännä tai ehkä erikoinen, ei siis niinkään merkityksessä jännittävä. Praha pelasi (ehkä varsinkin ekalla jaksolla) harvoin nähdysti tosi korkealla puolustuslinjalla, välillä joukkue pakkautui hyvin pieneen tilaan kaikki lähelle puoltakenttää. Se oli varmaankin Barcelonalle vähän outoa, mutta ei nyt pitäisi olla mahdotonta käyttää tuollaista tilannetta hyväksikin, kun joukkueessa riittää hyviä syöttäjiä de Jongista alkaen ja avauksessa olivat mm. Dembelen ja Semedon jalat (miksei Messinkin). Linjan taakse päästiin silti vain melkein pari kertaa, eikä niistä maalia tullut. Paitsi yksi paitsiomaali. Ei jotenkin riittänyt mielikuvitus. Ja myös välillä ihan erikseen kiinnitin huomiota, että pelin kääntäminen ja vapaaseen syöttöpaikkaan liikkuminen, reagointi, oli tosi hidasta kun saatiin pallo takaisin vastustajan hyökkäysyrityksen jäljiltä. Ei tietenkään aina pidä pelata ykkösellä epätoivoisesti pystyyn, ei sinnepäinkään, mutta kaikki mahdollinen etu vastustajan epäedullisesta sijainnista tai vääristä etäisyyksistä jää noin hyödyntämättä hyökkäyksen aloittamisvaiheessa. Syöttövirheitä myös tuli. Tilastopuolella epäonnistuminen näkyi esim. 6-9 kotikentällä hävityissä kulmissa.

Samalla pitää taas todeta, että Praha oli työteliäs, paremmalla asenteella liikenteessä, ja hyödynsi omia vahvuuksiaan paremmin. Ja sekin, että ilman heidän kassarinsa huikeaa pelaamista Barcelona olisi kaikesta huolimatta voittanut. Liekö jäbällä tulevaisuus isommilla areenoilla. Olisiko pitkällä tähtäimellä kuitenkin parempi, että vaisu suoritus näkyi myös tulostaululla, eikä esim. Messi pelastanut ristikkoon päätyneellä yksilösuorituksellaan? Jos johtoporraskin vihdoin heräisi? Voi olla liikaa toivottu.

Ja vaikka sain toiveeni siitä, että Griezmann pelasi keskellä, hänellä suoritus jäi myös tosi vaisuksi ja paljolti pelin ulkopuolelle. En tiedä mikä mättää. Silloinkin, kun sai pallon pari kertaa hyvään paikkaan, enimmäkseen jotenkin sössi tai lähti oudosti pelaamaan taaksepäin. Harvoja plussia Fati, joka ehkä toi vähän jotain uutta ja mm. rakensi Messille kolmeen metriin paikan, josta nyt varmaan ainakin 8/10 menisi sisään - mutta ei tällä kertaa. Vaihtopelaajista Rakiticilla taas ei oikein onnistu mikään, vähäiset minuutit lienevät vieneet tuntuman, itseluottamuksen tai molemmat.

Niin ja Alban vamma uusiutui plus Busquets sairastui kesken pelin. Sellainen ilta. Edit: ja Pique myös hommasi itselleen pelikiellon Dortmundia vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Kokoonpanoihin astihan tuo näytti ihan hyvältä, mutta sitten miten pelattiin, niin olikin kyllä aivan täyttä sitä itseään. Ensinnäkin miksi Griezmann edelleen oli vasemmassa laidassa, vaikka Suarez oli pois? Eihän Suarezin paikkaa pelannut kukaan vaan Messi oli valeysinä ja Dembele sekä Griezmann laidoilla. Eikö Griezmannin olisi kannattanut pelata kärjessä tai jossei kärjessä niin edes toisella laidalla mistä olisi päässyt vasenjalkaisena leikkaamaan keskelle? Dembele nyt olisi mennyt toisella laidalla kuitenkin molempijalkaisena pelaajana. Nyt Dembele pelasi kuten useasti eli menetteli palloja ja oli hukassa, Griezmann taas täysin kadoksissa kuvasta ja Messi keskellä aivan yksin ilman että edes ketään kärjessä. Hohhoijaa.

Sitten hämmästeltävä miten ei kotona saada peliä keskikentällä Slavia Prahaa vastaan kontrolliin kun kentällä on Busquets ja de Jong. Syyttämättä nyt siis heitä, mutta kertoo kyllä karua kieltä kenttätasapainoista ja Arhurin tärkeydestä tuossa ryhmässä. Vidalkin olisi pitänyt ottaa viimeistään puoliajalla pois koska ei ollut kyllä minkäänlaisella pelipäällä tai ainakin vaihtaa roolia ja säntäilemään kärkeen tai jotain. Rakitic oli tosiaan aivan paska, mutta eipä se ihme noilla minuuteilla ja itseluottamuksella. Olisi nälkäinen Alena tuonut varmasti enemmän tuossa paikassa.

Sitten puolustus. Pique ja Lenglet sekoilee ihmeellisesti, eikä siitä yhteistyöstä ole tietoakaan mitä se viime kaudella parhaimmillaan oli. Missä Alban nousut? Jos puolikuntoinen, niin miksi helvetissä kentällä ja miksi ihmessä Junior katsomossa? Nyt kun Semedo jouduttiin laittamaan Alban tilalle väärälle laidalle, niin siinä eliminoitiin Barcan kahdesta vaarallisesta pelaajasta 50%. Eli tässä vaiheessa kaikki oli käytännössä sen varassa taikooko Messi kanin hatusta.

Semedolle, Messille, Fatille ja MATSille plussat. Myös de Jongille pieni plussa, vaikkei paras peli niin lopussa edes yritti.


No joo, eipä nämä otteet nyt kuitenkaan enää yllätä, saati vedä mitään mattoa jalkojen alta. Valverdeä lainaten "Se on mitä se on." Viimeisetkin uskon rippeet Valverdeen haihtui savuna ilmaan Anfieldillä viime keväänä.

Joukkueen esitys lähinnä tällä hetkellä hieman harmittaa, Valverden toiminta aiheuttaa lähinnä epätoivoisuutta, mutta se, että seurajohto (Bartomeu) sallii tämän nykytilanteen syystä tai toisesta ja samalla maailman parhaan pelaajan viimeisiä huippuvuosia tuhlataan tälläisessä paskavellissä tarpomiseen, niin on anteeksiantamatonta ja pistää eniten *ttamaan.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tuo Griezmannin pelipaikka alkoi hämätä. Julkistetun kokoonpanon perusteella oletin hänen pelaavan keskellä, mikä taisi ohjata omaa tulkintaa, mutta hälytyskellojen olisi pitänyt soida kun Dembele pelasi oikealla. Kuitenkin oma fiilis on, että ei Griezmann kauheasti vasenta sivurajaa ravannut, ja ainakin WhoScoredin heatmap näyttäisi vahvistavan tämän: hän näyttää liikkuneen keskellä boksin ulkopuolella jopa hieman enemmän kuin vasemman laidan lähettyvillä. Meni itse asiassa vähän Messin kanssa päällekkäin, joskin Messi taas liikkui keskustan lisäksi enemmän oikealla. Fati ja Dembele pitivät selvemmin omat laitansa. Harmi, ettei seuran sivuilla enää julkaista parempia heatmapeja. Tuohon ei pysty myöskään linkkaamaan suoraan, mutta kuvat saa esille täältä valitsemalla Timelinen alapuolelta heatmaps-välilehden (linkin kohteena siis whoscored.com): https://www.whoscored.com/Matches/1...ions-League-2019-2020-Barcelona-Slavia-Prague

Edit: tästä muuten tuli mieleen myös Messin hiljattainen haastattelu, jossa hän itse sanoi tuntevansa itsensä nykyään "enemmän keskikenttäpelaajaksi", pelinrakentajaksi. Ihan mielenkiintoista. Tätähän on tavallaan odoteltu mutta ei vielä virallisiin grafiikoihin piirretyissä kenttämuodostelmissa nähty. Ja vielä sekin, että eilisessä pelissä oli niihin grafiikoihin ilmoitettu pitkästä aikaa tuplapivote Busi-de Jong, mutta heatmapin mukaan jälkimmäinen liikkui todellisuudessa ylempänä. Ja Vidal missä sattuu ympäri kenttää.

Tänään on julkaistu aika vihaisia juttuja ja blogeja, mikä on ymmärrettävää. Puolustelematta eilistä esitystä sen enempää, osassa niistä on outoa se, että Slavia Prahan väitetään hallinneen ottelua ja/tai olleen lähempänä voittoa. (Samaa oli vähän täällä live-ketjussa eilen.) Se ei nähdäkseni löysäilystä ja sekavuudesta huolimatta sentään ole totta, sillä laukaukset maalia kohti olivat 6-0 ja maalipaikat jonkinlaisella laskennalla (Barcelonan tilastoissa ainakin) myös 6-0. Itse olisin merkannut Slavialle ainakin yhden boksin rajan tienoilta tulleesta yli menneestä laukauksesta, paitsiomaalistahan ei heille voi maalipaikkaa laskea. Pelkästään Messi oli kolmesti lähempänä maalintekoa kuin Praha koko pelissä. Siis edelleen sen enempää Barcelonan suoritusta puolustelematta.
 
Viimeksi muokattu:

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Totta @Marquez. Aika paljon Griezmann tuossa keskellä. Jotenkin vaan kuitenki taas tuntui, että sen vähän mitä hän on pallossa tai pelattavissa, niin aina tuolla itselleen väärällä puolella. Ei vaikuta niin sanotusti kovinkaan suurelta uhalta kun puhutaan maalien tekemisestä, mutta tämä nyt oma mielipide.

Dembeleä tuli aikasemmin vähä moitittua, mutta annetaan vähän posia sinnekkin, vaikka huonoja ratkaisuja tulee paljon, niin sentään yritti pelata palloa pystyyn, tehdä juoksuja pallottomana ja ilman. Toivottavasti se siitä lähtee.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Celta-peli ei ilmeisesti herättänyt mitään tunteita, kun tällä kertaa voitettiin? Ei siis vielä kaatunut Valverden penkki, vaikka konttaaminen laajeni myös kotikentälle Praha-pelissä.

Alkuhan oli nytkin vaikea eikä homma tuntunut juuri etenevän mihinkään. Ei siinä tosin juuri vastustajakaan kunnon maalipaikkoja saanut. Sitten vähän puolivahingossa Jr Firpo sai hommattua rankkarin ja homma alkoi kääntyä kotijoukkueelle. Messi oli kyllä vähän yksin taas vastaamassa tehoista ja siinä välissä antoi myös vastustajalle (kyseenalaisen) vaparin, josta he osuivat. Kolme vaparimaalia samaan peliin on kyllä jo aika paljon. Ja Messin osumaprosentti niistä nykyään jotain melko poikkeuksellista. Loppuun vielä Busin kauden kiintiömaali ihan hyvällä viimeistelyllä.

Voitto siis joka tapauksessa tuli ja maalierolla roikutaan liigan kärjessä. Pari isompaa huolenaihetta kuitenkin näen, ja ne ovat ikävä kyllä ennestään tuttuja: ensinnäkin lihasvammat, nyt meni Alban jatkoksi Semedo. Eihän tämä voi enää olla sattumaa eikä voi olla hyväksyttävää 2010-luvun ammattilaisjoukkueessa. Jotakin treenaamisessa tai lihashuollossa on pielessä ja vaatii vihdoin jo korjausta. Toinen asia on Griezmann. Varsinkin ekan puoliajan aikana ei juuri edes huomannut, että oli kentällä, eikä erkkikään edes heatmapin avulla pääse perille, mikä hänen roolinsa tai edes pelipaikkansa olisi tarkoitus olla. Oma syy vai Valverden vai lähimpänä pelaavien kanssapelaajien vai kaikkien näiden? Ulkopuolelta tulee mieleen, että osaava valmentaja pystyisi ainakin vähän parantamaan nyt nähtyä, väkisinkin. Kyseessä kuitenkin todistettavasti on hyvä ja monipuolinen pelaaja, jolle ihan varmasti pitäisi olla joku ihan järkevä rooli Barcelonan pelaamisessa. Monikin lehti nosti esille sen melko karun datan, että ekalla jaksolla Griezmannin ja Messin välillä ei mennyt yhtäkään syöttöä. Toisella sentään päästiin yli nollan ja Grizun olisi pitänyt Messin tarjoilusta yksi maalikin tehdä, mutta kuvaavasti päin maalivahtia sekin meni.

Mainitaan yhtenä jännyytenä vielä se, että vähän vaihtuneessa avauksessa Sergi Roberto veti pivotena, kunnes siirtyi Semedon vaihdon myötä laitaan. Oliko sitten Busquetsin sisääntulolla vaikutusta, kun pelin alussa Barcelonan syöttöprosentti oli huono eikä maalipaikoille juuri päästy. Loppusaldo 90 minuutin jälkeen oli suunnilleen normaali. Ja koska Sergi Roberto muuten on pelikiellossa keltaisten vuoksi, seuraavassa liigapelissä Leganesia vastaan pitänee laittaa oikeaksi pakiksi Wague, tai sitten Valverden kehitellä joku uusi poikkeusryhmitys.

Maju-tauon jälkeen on edessä taas kova otteluruuhka, joka voi ratkaista liigan suunnasta paljonkin - tai sitten jatketaan yhtä epäselvän tasaisesti kuin nytkin. CL:n lohkotilanteen se ainakin ratkaisee.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Celta-peli ei ilmeisesti herättänyt mitään tunteita, kun tällä kertaa voitettiin? Ei siis vielä kaatunut Valverden penkki, vaikka konttaaminen laajeni myös kotikentälle Praha-pelissä.

Tämä on kyllä valitettavasti totta. Pelit tulee kyllä katsottua ja uutiset seurattua, mutta ei vain herätä joukkueen tekeminen nyt sellaista paloa kuin aiemmin. Johtunee juurikin Valverdesta penkin takana, kun ainakin itse olen jo täysin menettänyt toivoni herran suhteen. Peli ei nyt, eikä oikeastaan koko herran valtakaudella ole ollut sellaisissa uomissa, millä Mestarienliiga tuotaisiin Barcelonaan. Toki esimerkiksi viime kaudella oltiin todella lähellä, mutta kuvaavasti se hyvän ja huonon päivän ero on aivan valtava.

Jokaikinen pelipaikka on tällä hetkellä ihan sitä maailman kirkkainta eliittiä, mutta silti joukkue on hätää kärsimässä jotain kyläseuroja vastaan. Se ei voi johtua muusta kuin valmennuksen osaamattomuudesta ja epäonnistumisesta.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tästä minun pitikin kirjoittaa, mutta unohdin, että on vähän karua fanille kun ei edes oikein tiedä, toivooko joukkueen voittoa. Kun osin toivoo, että surkeat suoritukset saisivat valmentajan vaihtoon. Harvemmin kun tuo peli voittopäivinäkään näyttää ihan siltä, mitä Barcelonan kannattajana toivoisi. Hetkittäin ehkä korkeintaan ja tällä kaudella ne hetket ovat olleet ehkä viime kauttakin harvemmassa. Ei oikein löydy mitään jännitystä pelin seuraamisesta. Jospa edes Clasicossa, saapa nähdä.

Päivän uutinen: se jo aiemmin päivittelemäni Espanjan supercup pelataan tammikuussa Saudi-Arabiassa. Sellaista. Ja siinähän tosiaan vielä tuo final 4 -pelleilyelementti. Barcelona kohtaa välierässä Atletin 9.1. ja mahdollinen finaali on 12.1. Kuulemma Espanjan liitto on sentään vaatinut, että noissa peleissä naisilla pitää olla pääsy kaikille alueille stadionilla, ja se on ehkä ainoa jotenkin positiivinen asia jonka tästä koko kuviosta millään mittarilla voi löytää. Liitto toki myös rahastaa saudeja, mutta tuskinpa osallistujat siitä ihan älyttömästi hyötyvät.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Liitto toki myös rahastaa saudeja, mutta tuskinpa osallistujat siitä ihan älyttömästi hyötyvät.

Marcan mukaan finaaliin selviytyvät joukkueet tienaavat 12 miljoonaa euroa ja välierien häviäjät 8,9 miljoonaa euroa. Jalkapalloliitto sen sijaan saa sellaiset 10 miljoonaa euroa, joten ainakin näin taloudellisesta näkökulmasta seurat ja liitto hyötyvät jonkun verran. Viivan alle jää varmasti siis jotain, koska en nimittäin yhtään ihmettelisi, jos sheikit kustantaisivat majoitukset sun muut vielä omasta pussista tuohon päälle.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Joo komppausta. Eipä tuo peli herätä kyllä mitään luottamusta, vaikka miten sitä kääntelee. Nytkin yksi pelaaja oli vaan niin paljon parempi kuin kaikki muut, että homma ratkaistiin hyvissä ajoin.

Ristiriitaiset on fiilikset täälläkin. Jotenkin ei jaksa pienejä taktisia juttuja oikein pelistä toiseen tällä hetkellä kirjoitella, kun epäluottamus on niin kova tuosta kokonaisuudesta ja palikat voivat levähtää kasaan aina hetkenä minä hyvänsä. Hyökkäyksessä on kysymysmerkkejä ja tehot liikaa Messin varassa, keskikentälle on heittää Arthurin, de Jongin ja Busquetsin tasoista palloniekkaa, mutta pelejä ja palloa ei vaan saada kontrolliin tarvittavalla tavalla. Puolustustakin voi pitää kaikkea muuta kuin vakuuttavana tämäm kauden osalta. No MATSiin sentään voi aina luottaa.

On selvää, kun käytännössä kaikki sakkaa tuolla materiaalilla enemmän ja vähemmän, niin syy on valmennuksen tavalla tai toisella. Joko Valverden naama on kulunut ja hänen ohjeitaan ei enää oteta vastaan tai on muuttanut valmennuksessaan jotain mitä ei saa pelaajille perille. Olisin vahvasti ensimmäisen vaihtoehdon kannalla. Enkä tarkoita, että pelaajat sen tekisivät välttämättä tarkoituksella, mutta joskus vaan uudet tuulet on ainoa asia mikä tuo uutta raikkautta toimintaan.

Mitä tässä sitten toivoo? Voittoja vai tappioita? Tappiota on vaikea toivoa koskaan. Ehkä jos olisin 100% varma hyödystä. Nyt en ole. Bartomeu vaikuttaa niin jääräpäiseltä ukolta, että en usko Valverden palli oikeasti heiluu, ennen kun kausi on käytännössä hävitty joka osa-alueella. Kesällä Valverden ja Barcan tiet ny eronnevat toivottavsti joka tapauksessa, niin eipä ole hyötyä hankkia mitään kiireapulaista hävitylle kauden lopulle.

Eli kai tässä pelit katselee, uskoo joulupukkiin ja toivoo, että ihmeitä tapahtuu (Messi).


Pelistä vielä sen verran, että Umtitilta ihan vahva paluu ja Juniorin otteet miellyttävät silmää. Loistava perseelle potkija Alballe. Toivottavasti saa (ei saa) tasapäisen kilpailuaseman tuolle paikalle, kun Alba palaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös