Joukkueen rakennus kaudelle 2019–2020

  • 764 627
  • 4 271
Tila
Viestiketju on suljettu.

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jos nyt ajatellaan sitä Budishia kun hänen perässään kerran todistetusti ollaan, niin neuvotteluissa on työmaata kun täytyy purkaa olemassaolevaa sopimusta ja varmaan Kerttulan tarkoitus on saada miehen nimi paperiin myös ensi kaudelle

Toivon enemmin sitä huhuttua Kerttulan ennestään tuntemaa mysteerimiestä. Budishin soppari Tepsissä on varmaan sen verran kova, että Ässillä menisi kaikki kirstussa olevat varat häneen ja sitten muita vahvistuksia ei enää tulisi
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itsekään en henkeäni pidätellen odottaisi, että viikonlopuksi ketään ehtii tulemaan. Kyllä ne ratkaisut varmaankin jäävät sitten tauolle. Jos nyt ajatellaan sitä Budishia, kun hänen perässään kerran todistetusti ollaan, niin neuvotteluissa on työmaata kun täytyy purkaa olemassaolevaa sopimusta ja varmaan Kerttulan tarkoitus on saada miehen nimi paperiin myös ensi kaudelle

Budishin hankkimisessa on vielä se ongelma, että hänen sopimuksensa Tepsin kanssa jatkuu kevääseen 2021 asti. Jos nyt Ässät on edes Budishin perässä, niin tämä on yksi asia mitä siellä tällä hetkellä varmasti työstetään. Ja luulisi, että Budishia riveihinsä haluaa myös moni muu seura Euroopassa. Budish voisi olla kyllä hyökkäys- ja ylivoimapeliin sellainen täsmäase, joka latoo maalin läheisyydestä ne irtokiekot verkkoon. Isokokoisena olisi myös hyödyllinen, koska Ässissä ei ole liikaa isoja ja taitavia pelaajia.

Ja mitä tulee ylivoimapeliin ja yleensä hyökkäyksiä tukevaan puolustajaan, niin tavallaan meillä on jo sellainen eli Stenqvist. Eilenkin löysi loistosyötöllään Tylor Spinkin aivan parhaasta maalintekosektorista ottelun viimeisellä minuutilla. Tylorin veto kuitenkin hieman epäonnistui ja maalivahti torjui sen patjallaan. Seuraavasta Saipan hyökkäyksestä kävi sitten niinkuin varmaan kaikki tiedämme. Joka tapauksessa uskon Stenqvistin kehittyvän pelissään positiivisella tavalla tämän kauden aikana ja todennäköisesti parasta häneltä tulemme näkemään kevätkaudella.

Olisin kuitenkin sitä mieltä, että Ässät tarvitsee vielä toisen pakin, joka pystyy tekemään kiekolla jotain. Tietysti vain, jos Ässillä on varaa esimerkiksi kahteen vahvistuksen. Yllätyksenä en pitäisi sitäkään, että lähiaikoina Ässistä myös lähtee pelaaja/pelaajia pois. Koska alisuorittajia on aivan liikaa. Hyvä olisi myös se, että tämä uusi puolustaja toisi hyvän laukauksen ylivoimapeliin.

Uusi puolustaja olisi hyvä saada myös ensi kauden kattavalla sopimuksella, koska on olemassa myös se mahdollisuus, että Dallas tarjoaa Stenqvistille sopimusta. Taitaa olla niin, että jos Dallas haluaa Stenqvistin, niin sopimus pitää tehdä viimeistään ensi kesänä tai muuten varaus raukeaa. Sama tilanne taitaa olla Edmontonin ja Niemeläisen kohdalla.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Veroraja taitaa muuten rikkoutua sopivasti ensi viikolla eli jos ulkomailta haetaan vahvistusta niin kannattaa odottaa sitä
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Puolustukseen ensi sijassa vahvistuksia tarvitaan. Yksinkertaisesti ei ole kaksinkamppailuvoimaa ja sitä myötä kaksinkamppailuhalua riittävästi, tästä seuraa sellainen kokonaisvaltainen epäröinti, mikä taas puolestaan luo vastustajalle paikkoja aivan tyhjästä ja vastaavasti omat paikat jäävät käyttämättä saman epäröinnin takia. Jos ajatellaan Ässien edellisiä valmentajia, Jyrki Ahon peli perustui nimenomaan kaksinkamppailuihin ja johtoajatus oli, että jos voittaa enemmän kaksinkamppailuja kuin vastustaja, voitat yleensä pelin. Kotkaniemi uskoi taas siihen, että taitavat pelaajat ja sopiva pelisysteemi mahdollistavat pelien voittamisen joko kokonaan ilman kaksinkamppailuja tai sitten minimimäärällä niitä. Teoriassa tästä olisi seurannut se, että energiaa olisi säästynyt ja loukkaantumismäärät olisivat myös tulleet alas. Selin lienee jossain Ahon ja Kotkaniemen välissä, mutta pelaajiston puolikas on hankittu Kotkaniemen pelikirjaan, kun taas Ahon pelaajia ei ole käytännössä enää jäljellä yhtä kahta poikkeusta lukuun ottamatta. Lisäksi näyttäisi siltä, että Kerttulan hankinnat ovat enemmän Kotkaniemi koulukuntaa tukevia.

Eilinen Saipa peli on tietyllä tapaa täydellinen kuva Ässistä. Välissä on hyviä jaksoja ja sitten heti perään aivan kamalaa tekemistä, jonka isoin syy on juuri tuo suuri epäröinti ja luultavasti virheiden pelko. Maalitasolla voidaan määritellä seuraavasti;
1-0, Taimi aistii joukkueesta huokuvan epävarmuuden ja hän pyrkii itse ratkomaan lähes joka tilannetta. Luultavasti tässä tilanteessa Taimi luki syöttöä eri kohtaan ja ajatus oli pistää peli poikki jo keskialueella ja kääntää oma hyökkäys tästä. No, Saipan pelaa syöttää eri paikkaan kuin Taimi ajattelee ja Åkerströmille kaikkinaisen suunnanmuutokset ovat myrkkyä, läpiajo ja maali.
1-1, sentteri Spink voittaa aloituksen, sitten toimitus viivalta ja toinen Spink pistää karat sisään sopivien pomppujen jälkeen. Pelimiesten tekemä maali, jota on vaikea puolustaa, erityisen positiivista on sentteri Spinkin kyky voittaa aloituksia.
1-2, Niemeläinen voittaa omissa kaksinkamppailun pystyyn ja tämän jälkeen muutamalla kosketuksella hyvä paikka Hedbergille ja kiekko maaliin. Tässä maalissa yhdistyy nätisti puolustuspelaaminen ja siihen perään suoraan nivottu hyökkäyspelaaminen. Tässä maalissa ei ollut epäröintiä, henkisesti erittäin tärkeä maali.
2-2, virhe omalla viivalla yleensä maksaa ja niin kävi tässäkin. Henkisesti raskas maali.
3-2, Saipalla ihan hyvä hyökkäys, mutta kuitenkin aivan perushyökkäys, jossa Stenqvist vain pudottaa ja antaa vetopaikan keskeltä, maali toki Tarasovin piikkiin, mutta tässä on jälleen isosti epäröintiä ja tavattoman mukava tilanne vastustajan hyökkääjälle, kun pakki pelaa noin selvästi myötäkarvaa. Veikkaan, että edellinen maali oli vielä liikaa mielessä ja tästä johtuen kovin pehmeää pelaamista.
3-3, ylivoimaa, jossa Taimi haluaa ratkaista, sopiva pomppu ja Hedberg tekee varmasti. Hyvää sekä Taimen halu ratkaista että Hedbergin selkeä ratkaisu.
4-3, menee enemmän komedian puolelle, mutta olihan tuo nähtävissä jo sekuntteja aikaisemmin, että Saipalle tulee vielä paikka. Åkerström ja Rekonen ovat nostettu tikun nokkaan, mutta iso vastuu on myös muilla kentällä olijoilla, joilta olisi pitänyt tulla selkeät ohjeet sokeille kiekollisille, mitä tehdä. Ramstedt tekee vielä erinomaisen maskin, joten tätä ei voi pistää Tarasovin piikkiin. Mutta jälleen virheiden pelko ja epäröinti ovat suurimmat syyt.

Vielä jos ajatellaan pelaajatasolla eilistä suoritusta ja vähän myös koko kautta;

Tarasov, epävarma lienee oikea sana, välillä huikeita pelastuksia, mutta joka laukaus pelottaa. Rosendahl lienee pilaamassa seuraavan maalivahdin.
Taimi, jäätävä halu ratkaista joukkueen ongelmia, mutta tahtoo ottaa liikaa roolia. Olen ihan varma, että Taimella on hyvä tarkoitus ja pääajatus on juurikin auttaa joukkuetta, mutta liikaa on vain liikaa. Jos Ässät jossain kohtaa luopuu pelaajista, Taimi saattaa olla hyvinkin arvokas lisä ns. hyvän joukkueen rosteriin, jossa roolin laajuus on järkevä.
Åkerströrm, mestispakki Ruotsin divarista, jos kaikki menee niin kuin näyttää, pärjää, mutta kaikenlaiset yllätykset ja nopeat suunnanmuutokset ovat myrkkyä.
Stenqvist, kiekollisena alkaa lunastaa paikkaansa erityisesti 5-5 pelissä. Elää jaloistaan ja Ässien seisovalla ylivoimalla vahvuudet häviävät.
Niemeläinen, joukkueen tärkein yksittäinen pelaajaa. Peliminuutit ovat kuitenkin liian suuria ja taso on ollut viime aikoina lievässä laskusuunnassa.
Salmela, Saipa pelissä taas vaihteeksi huono, koko ajan epävarmoja ratkaisuja, ilmeisesti tarvitsisi peliin hyvän lähdön ja sitä kautta kasvavan itseluottamuksen.
Matinmikko, raikas asenne ja uskaltaa pelata. Tulevaisuuden miehiä ja jo tässä vaiheessa kannattaisi varmistaa jatko Ässissä entistä pidemmälle.
Varttinen, veljensä tyyppinen hyvä asenteinen pelaaja, moottori on vain liigatasolle pikkuisen pieni. Toisen erän lopun jäähy jälleen esimerkki joukkueen epäröinnistä, olisi voinut tökätä kiekon syvään tai sitten ottaa miehen, mutta päätti lähteä suosiolla peruuttamaan ja avaamaan vastustajalle tyhjästä hyökkäyksen aivan erän loppuun.
Tiivola, katso Niemeläinen yllä.
Salmio, ei nykyvireessä lähellekään ykkösketjun mies, mutta eipä taida olla paljon vaihtoehtoja. Salmion olemus nostaa esiin kysymyksiä fysiikkapuolen onnistumisesta, alla kuitenkin terve kesä ja meno ei juurikaan eroa ainakaan positiiviseen suuntaan edellisistä rikkinäisistä kausista.
Kivenmäki, menossa 5-5 pelissä tasaisesti eteenpäin, ylivoimaan pätee sama kuin Stenqvistillä.
Spinkit, alkavat täyttää ulkomaalaisvahvistuksen tuntomerkit, kolmas lenkki pitäisi vaan löytää, Lähteenmäki jää liikaa pelin ulkopuolelle.
Lähteenmäki, vaisua on, lähinnä pystyy antamaan muutaman taklauksen päädyssä, mutta kiekollisesti vaatimatonta, fysiikkapuolessa samansuuntaisia merkkejä kuin Salmiolla.
Rekonen, Salmio/Lähteenmäki määritykset pätevät myös Rekoseen.
Hedberg, taitaa olla vanhan liitonmies ja pelaamalla kuntoon? Pari-kolme viimeistä peliä ovat olleet nousujohteisia.
Hirvonen, pidemmällä tähtäimellä kovin pelimies tässä nipussa, mutta viime peleissä on ollut merkkejä joko minuuttien painamisesta tai sitten jostain vammasta.
Applegren, Salmio/Lähteenmäki/Rekonen tapaus.
Mäkiset/Pihlajamäki, keskitason Mestispelaajalla on isoja rajoituksia liigassa, vaikka fysiikka ja asenne olisivatkin kunnossa. Varsinkin Mäkisistä tulee kuva pelaajina, joista on jo mitattu ulos kovin paljon ja epäilys ovatko liigatason pelaajia tulee eittämättä mieleen.
Killinen, olisi iso rooli kiekollisena hyvin liikkuvana ja suht isona pelaajana. Spinkkien viereen vai Salmion tilalle?
Marttinen, aika tylyä on ollut tarina Marttisen saikun aikana. Toivottavasti saadaan tauon jälkeen terve Marttinen takaisin, vastustajan hyökkääjillä on huomattavasti vähemmän mukavaa Ässien maalin läheisyydessä kun mies 43.00 on jälleen mukana.
Vuorisalo, taitaa Matinmikko syödä paikan. Vuorisalo olisi selvä vahvistus ylivoimaan, mutta pakolliset 3-5 kardinaalivirhettä per peli ovat vain liikaa.

Valmennus, pitää löysätä suitsia ja ottaa asenne ikään kuin junnujen valmentajana. Ei tällä nipulla kuuhun mennä missään tapauksessa ja tämän kauden päätavoite on sekä Kerttulan että Atun sanoilla kehittyminen ja pelaajatarkkailu, ei niinkään sarjasijoitus. Rohkeaa pelaamista, omien rajojen kokeilua, epäröinti pois. Uusi maalivahtivalmentaja pitää ensi kaudeksi löytää ja fysiikkavalmennus ei ainakaan vielä tällä hetkellä näytä kovinkaan onnistuneelta, kun katsotaan pelaajien liikettä ja kaksinkamppailuvoimaa.

Kerttula, joukkueeseen tarvitaan luisteluvoimaa ja kokoa, jonkinnäköinen taitopotentiaali on olemassa, mutta taidolle tarvitaan vähän lisää tilaa. Historiasta pelaajatyyppeinä voisi nostaa esiin Daniel Brodinin ja Ben Blodin.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Puolustukseen ensi sijassa vahvistuksia tarvitaan. Yksinkertaisesti ei ole kaksinkamppailuvoimaa ja sitä myötä kaksinkamppailuhalua riittävästi, tästä seuraa sellainen kokonaisvaltainen epäröinti, mikä taas puolestaan luo vastustajalle paikkoja aivan tyhjästä ja vastaavasti omat paikat jäävät käyttämättä saman epäröinnin takia

Siellä on kuitenkin Niemeläinen, Varttinen, Taimi, Marttinen ja Åkerström vääntövalmiita pakkeja. Ja joku voi laskea Vuorisalon tähän, jos oikeasti tahtoo.
Ei tuosta mitään NHL-puolustusta rakenneta, mutta ehkä hieman overkilliä hakea lisää lihaksia, kun maalinteko tökkii noin totaalisesti.

Mä en usko, että puolustavat lihakset avaa tätä umpisolmua, jossa tehtään nollasta kahteen maalia per peli.

Muuten kyllä hianoo pohdintaa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Puolustukseen ensi sijassa vahvistuksia tarvitaan. Yksinkertaisesti ei ole kaksinkamppailuvoimaa ja sitä myötä kaksinkamppailuhalua riittävästi, tästä seuraa sellainen kokonaisvaltainen epäröinti, mikä taas puolestaan luo vastustajalle paikkoja aivan tyhjästä ja vastaavasti omat paikat jäävät käyttämättä saman epäröinnin takia. Jos ajatellaan Ässien edellisiä valmentajia, Jyrki Ahon peli perustui nimenomaan kaksinkamppailuihin ja johtoajatus oli, että jos voittaa enemmän kaksinkamppailuja kuin vastustaja, voitat yleensä pelin. Kotkaniemi uskoi taas siihen, että taitavat pelaajat ja sopiva pelisysteemi mahdollistavat pelien voittamisen joko kokonaan ilman kaksinkamppailuja tai sitten minimimäärällä niitä. Teoriassa tästä olisi seurannut se, että energiaa olisi säästynyt ja loukkaantumismäärät olisivat myös tulleet alas. Selin lienee jossain Ahon ja Kotkaniemen välissä, mutta pelaajiston puolikas on hankittu Kotkaniemen pelikirjaan, kun taas Ahon pelaajia ei ole käytännössä enää jäljellä yhtä kahta poikkeusta lukuun ottamatta. Lisäksi näyttäisi siltä, että Kerttulan hankinnat ovat enemmän Kotkaniemi koulukuntaa tukevia.

Eilinen Saipa peli on tietyllä tapaa täydellinen kuva Ässistä. Välissä on hyviä jaksoja ja sitten heti perään aivan kamalaa tekemistä, jonka isoin syy on juuri tuo suuri epäröinti ja luultavasti virheiden pelko. Maalitasolla voidaan määritellä seuraavasti;
1-0, Taimi aistii joukkueesta huokuvan epävarmuuden ja hän pyrkii itse ratkomaan lähes joka tilannetta. Luultavasti tässä tilanteessa Taimi luki syöttöä eri kohtaan ja ajatus oli pistää peli poikki jo keskialueella ja kääntää oma hyökkäys tästä. No, Saipan pelaa syöttää eri paikkaan kuin Taimi ajattelee ja Åkerströmille kaikkinaisen suunnanmuutokset ovat myrkkyä, läpiajo ja maali.
1-1, sentteri Spink voittaa aloituksen, sitten toimitus viivalta ja toinen Spink pistää karat sisään sopivien pomppujen jälkeen. Pelimiesten tekemä maali, jota on vaikea puolustaa, erityisen positiivista on sentteri Spinkin kyky voittaa aloituksia.
1-2, Niemeläinen voittaa omissa kaksinkamppailun pystyyn ja tämän jälkeen muutamalla kosketuksella hyvä paikka Hedbergille ja kiekko maaliin. Tässä maalissa yhdistyy nätisti puolustuspelaaminen ja siihen perään suoraan nivottu hyökkäyspelaaminen. Tässä maalissa ei ollut epäröintiä, henkisesti erittäin tärkeä maali.
2-2, virhe omalla viivalla yleensä maksaa ja niin kävi tässäkin. Henkisesti raskas maali.
3-2, Saipalla ihan hyvä hyökkäys, mutta kuitenkin aivan perushyökkäys, jossa Stenqvist vain pudottaa ja antaa vetopaikan keskeltä, maali toki Tarasovin piikkiin, mutta tässä on jälleen isosti epäröintiä ja tavattoman mukava tilanne vastustajan hyökkääjälle, kun pakki pelaa noin selvästi myötäkarvaa. Veikkaan, että edellinen maali oli vielä liikaa mielessä ja tästä johtuen kovin pehmeää pelaamista.
3-3, ylivoimaa, jossa Taimi haluaa ratkaista, sopiva pomppu ja Hedberg tekee varmasti. Hyvää sekä Taimen halu ratkaista että Hedbergin selkeä ratkaisu.
4-3, menee enemmän komedian puolelle, mutta olihan tuo nähtävissä jo sekuntteja aikaisemmin, että Saipalle tulee vielä paikka. Åkerström ja Rekonen ovat nostettu tikun nokkaan, mutta iso vastuu on myös muilla kentällä olijoilla, joilta olisi pitänyt tulla selkeät ohjeet sokeille kiekollisille, mitä tehdä. Ramstedt tekee vielä erinomaisen maskin, joten tätä ei voi pistää Tarasovin piikkiin. Mutta jälleen virheiden pelko ja epäröinti ovat suurimmat syyt.

Vielä jos ajatellaan pelaajatasolla eilistä suoritusta ja vähän myös koko kautta;

Tarasov, epävarma lienee oikea sana, välillä huikeita pelastuksia, mutta joka laukaus pelottaa. Rosendahl lienee pilaamassa seuraavan maalivahdin.
Taimi, jäätävä halu ratkaista joukkueen ongelmia, mutta tahtoo ottaa liikaa roolia. Olen ihan varma, että Taimella on hyvä tarkoitus ja pääajatus on juurikin auttaa joukkuetta, mutta liikaa on vain liikaa. Jos Ässät jossain kohtaa luopuu pelaajista, Taimi saattaa olla hyvinkin arvokas lisä ns. hyvän joukkueen rosteriin, jossa roolin laajuus on järkevä.
Åkerströrm, mestispakki Ruotsin divarista, jos kaikki menee niin kuin näyttää, pärjää, mutta kaikenlaiset yllätykset ja nopeat suunnanmuutokset ovat myrkkyä.
Stenqvist, kiekollisena alkaa lunastaa paikkaansa erityisesti 5-5 pelissä. Elää jaloistaan ja Ässien seisovalla ylivoimalla vahvuudet häviävät.
Niemeläinen, joukkueen tärkein yksittäinen pelaajaa. Peliminuutit ovat kuitenkin liian suuria ja taso on ollut viime aikoina lievässä laskusuunnassa.
Salmela, Saipa pelissä taas vaihteeksi huono, koko ajan epävarmoja ratkaisuja, ilmeisesti tarvitsisi peliin hyvän lähdön ja sitä kautta kasvavan itseluottamuksen.
Matinmikko, raikas asenne ja uskaltaa pelata. Tulevaisuuden miehiä ja jo tässä vaiheessa kannattaisi varmistaa jatko Ässissä entistä pidemmälle.
Varttinen, veljensä tyyppinen hyvä asenteinen pelaaja, moottori on vain liigatasolle pikkuisen pieni. Toisen erän lopun jäähy jälleen esimerkki joukkueen epäröinnistä, olisi voinut tökätä kiekon syvään tai sitten ottaa miehen, mutta päätti lähteä suosiolla peruuttamaan ja avaamaan vastustajalle tyhjästä hyökkäyksen aivan erän loppuun.
Tiivola, katso Niemeläinen yllä.
Salmio, ei nykyvireessä lähellekään ykkösketjun mies, mutta eipä taida olla paljon vaihtoehtoja. Salmion olemus nostaa esiin kysymyksiä fysiikkapuolen onnistumisesta, alla kuitenkin terve kesä ja meno ei juurikaan eroa ainakaan positiiviseen suuntaan edellisistä rikkinäisistä kausista.
Kivenmäki, menossa 5-5 pelissä tasaisesti eteenpäin, ylivoimaan pätee sama kuin Stenqvistillä.
Spinkit, alkavat täyttää ulkomaalaisvahvistuksen tuntomerkit, kolmas lenkki pitäisi vaan löytää, Lähteenmäki jää liikaa pelin ulkopuolelle.
Lähteenmäki, vaisua on, lähinnä pystyy antamaan muutaman taklauksen päädyssä, mutta kiekollisesti vaatimatonta, fysiikkapuolessa samansuuntaisia merkkejä kuin Salmiolla.
Rekonen, Salmio/Lähteenmäki määritykset pätevät myös Rekoseen.
Hedberg, taitaa olla vanhan liitonmies ja pelaamalla kuntoon? Pari-kolme viimeistä peliä ovat olleet nousujohteisia.
Hirvonen, pidemmällä tähtäimellä kovin pelimies tässä nipussa, mutta viime peleissä on ollut merkkejä joko minuuttien painamisesta tai sitten jostain vammasta.
Applegren, Salmio/Lähteenmäki/Rekonen tapaus.
Mäkiset/Pihlajamäki, keskitason Mestispelaajalla on isoja rajoituksia liigassa, vaikka fysiikka ja asenne olisivatkin kunnossa. Varsinkin Mäkisistä tulee kuva pelaajina, joista on jo mitattu ulos kovin paljon ja epäilys ovatko liigatason pelaajia tulee eittämättä mieleen.
Killinen, olisi iso rooli kiekollisena hyvin liikkuvana ja suht isona pelaajana. Spinkkien viereen vai Salmion tilalle?
Marttinen, aika tylyä on ollut tarina Marttisen saikun aikana. Toivottavasti saadaan tauon jälkeen terve Marttinen takaisin, vastustajan hyökkääjillä on huomattavasti vähemmän mukavaa Ässien maalin läheisyydessä kun mies 43.00 on jälleen mukana.
Vuorisalo, taitaa Matinmikko syödä paikan. Vuorisalo olisi selvä vahvistus ylivoimaan, mutta pakolliset 3-5 kardinaalivirhettä per peli ovat vain liikaa.

Valmennus, pitää löysätä suitsia ja ottaa asenne ikään kuin junnujen valmentajana. Ei tällä nipulla kuuhun mennä missään tapauksessa ja tämän kauden päätavoite on sekä Kerttulan että Atun sanoilla kehittyminen ja pelaajatarkkailu, ei niinkään sarjasijoitus. Rohkeaa pelaamista, omien rajojen kokeilua, epäröinti pois. Uusi maalivahtivalmentaja pitää ensi kaudeksi löytää ja fysiikkavalmennus ei ainakaan vielä tällä hetkellä näytä kovinkaan onnistuneelta, kun katsotaan pelaajien liikettä ja kaksinkamppailuvoimaa.

Kerttula, joukkueeseen tarvitaan luisteluvoimaa ja kokoa, jonkinnäköinen taitopotentiaali on olemassa, mutta taidolle tarvitaan vähän lisää tilaa. Historiasta pelaajatyyppeinä voisi nostaa esiin Daniel Brodinin ja Ben Blodin.
Hyvä kirjoitus kaikkinensa. Heitän pari nopeaa kommenttia...

Selinin pelikirja tuntuu olevan ainakin hyökkäyksen osalta isoilta osin samankaltainen kuin Suomen kultajoukkueen peli viime keväältä. Työnteon kautta pyritään pelaamaan siirtokiekko- kiekkokontrollia ja pyritään luomaan tilanteita, joissa oltaisiin vauhtiylivoimaisia vastustajaan verrattuna ja näin voitettaisiin niitä kamppailuja. Nimittäin yksi kovimmista kamppailupelaajista Lenni Killinen ei saa Seliniltä mitään arvostusta.

Hirvosen kohdalla välttämättä isot minuutit eivät ole se isoin tekijä, vaan se, että tuossa ketjussa rooli tulee ihan musertavan isoksi. Sääliksi käy Hirvosta kun joutuu pelaamaan Rekosen ja Hedbregin kanssa. Hirvosta pitäisi kokeilla Spinkien ketjussa.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Hyvä kirjoitus kaikkinensa. Heitän pari nopeaa kommenttia...

Selinin pelikirja tuntuu olevan ainakin hyökkäyksen osalta isoilta osin samankaltainen kuin Suomen kultajoukkueen peli viime keväältä. Työnteon kautta pyritään pelaamaan siirtokiekko- kiekkokontrollia ja pyritään luomaan tilanteita, joissa oltaisiin vauhtiylivoimaisia vastustajaan verrattuna ja näin voitettaisiin niitä kamppailuja. Nimittäin yksi kovimmista kamppailupelaajista Lenni Killinen ei saa Seliniltä mitään arvostusta.

Hirvosen kohdalla välttämättä isot minuutit eivät ole se isoin tekijä, vaan se, että tuossa ketjussa rooli tulee ihan musertavan isoksi. Sääliksi käy Hirvosta kun joutuu pelaamaan Rekosen ja Hedbregin kanssa. Hirvosta pitäisi kokeilla Spinkien ketjussa.
Ansiokas kirjoitus. En ole kuitenkaan samaa mieltä puolustajan hankinnasta. Marttinen ei sentään ole kauaa poissa ja maalinteko on se keskeisin ongelma, johon tulee hakea apua pelaajahankinnalla. Puolustuksessa on kyllä kokoa ja sitä pitää oppia käyttämään, kuuluu projektiin. Taimen tilanne hienosti kuvattu.

Raskaan tappion jälkeen tulvehtiin mielipahassa tehtyjä pika-analyysejä kaikesta negatiiviseen sävyyn, tai vain huomionherättämisen tarkoituksessa. Tulisipa voitto nyt vuoroon, niin kaikki näyttäisi paremmalta. Maaottelitauko sitten hyvään paikkaan.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ansiokas kirjoitus. En ole kuitenkaan samaa mieltä puolustajan hankinnasta. Marttinen ei sentään ole kauaa poissa ja maalinteko on se keskeisin ongelma, johon tulee hakea apua pelaajahankinnalla. Puolustuksessa on kyllä kokoa ja sitä pitää oppia käyttämään, kuuluu projektiin. Taimen tilanne hienosti kuvattu.

Raskaan tappion jälkeen tulvehtiin mielipahassa tehtyjä pika-analyysejä kaikesta negatiiviseen sävyyn, tai vain huomionherättämisen tarkoituksessa. Tulisipa voitto nyt vuoroon, niin kaikki näyttäisi paremmalta. Maaottelitauko sitten hyvään paikkaan.
Joo kyllä minäkin ennemmin laittaisin rahani hyökkäyksen vahvistamiseen. Silti pakko todeta, että vähän samat kommentit pätee hyökkäykseen kuin puolustukseenkin. Molemmissa on kyllä ihan hyviä yksilöitä, että pitäis pystyä vielä parempaan nykyisillä ukoilla. Toki puolustus on onnistunut paremmin kuin hyökkäys... vai onko sittenkään? Tällä taktiikalla viivan kautta pelaamisen merkitys saattaa olla aika isossa roolissa.

Jotain laatua ja kokemusta tuo joukkue kaipaisi. Minulle periaatteessa on ihan sama mille osastolle se vahvitus tulisi. Mutta tosiaan Heikkinen olisi viivapyssynsä kanssa houkutteleva tapaus. Ja samoin Budish, mutta Ässät ei taida tulevasta kaudesta olla vamls maksamaan yhtä paljo kuin mitä TPS on Budishille luvannut.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Budish on Tepsin kokoonpanossa kakkosketjussa,toisella laidalla Suoranta. Ei ole siis td tulossa?..

Antaa näyttöjä vielä Kerttulalle.
 

Kit Carson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Ei oo muuten mitään henkilökohtaista Makisen veljeksiä vastaan, mutta täytyy kyllä ihmetellä Kerttulan fanitusta tämän tyylisiin pelaajiin
Piste Iin päällä on se, että nyt niitä on tosiaan kaksi.
Ei kahdesta tule yhtä hyvää pelaajaa vaikka kaksosia ovatkin.
Niinkuin Verokin tuolla sanoi, niin vääntövoimaa tässä tarvittais.
Onko pelaajia huonosti tarjolla vai eikö tuota puutetta tunnisteta
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Jotain laatua ja kokemusta tuo joukkue kaipaisi. Minulle periaatteessa on ihan sama mille osastolle se vahvitus tulisi. Mutta tosiaan Heikkinen olisi viivapyssynsä kanssa houkutteleva tapaus. Ja samoin Budish, mutta Ässät ei taida tulevasta kaudesta olla vamls maksamaan yhtä paljo kuin mitä TPS on Budishille luvannut.

Heikkisen varaan ei kannata laskea yhtään mitään. On perin epätodennäköistä että mies tulisi enää kotimaan kaukaloissa pelaamaan. Ennemminkin voisi suunnata johonkin ECHL:aan missä saa ihan oikeasti taklata vastustajaa ilman että siitä joku videoduumari antaa 3-5 peliä pannaria jälkikäteen.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Ei oo muuten mitään henkilökohtaista Makisen veljeksiä vastaan, mutta täytyy kyllä ihmetellä Kerttulan fanitusta tämän tyylisiin pelaajiin
Piste Iin päällä on se, että nyt niitä on tosiaan kaksi.
Ei kahdesta tule yhtä hyvää pelaajaa vaikka kaksosia ovatkin.
Niinkuin Verokin tuolla sanoi, niin vääntövoimaa tässä tarvittais.
Onko pelaajia huonosti tarjolla vai eikö tuota puutetta tunnisteta
Ei siinä mitään fanitystä ole vaan pelaajissa nähdään kasvuvaraa.Näitä ei ole hankittu tätä kautta varten. Kasvupotentiaalia on myös pelaajissa,jotka eivät ole olleet mitään junnutähtiä eli nuorehkoissa esim nyt mestistä pelaavissa pelaajissa.Näissä Kerttula on tuntija jos kuka.Joukkueen runkoa on edullista kasvattaa tätä kautta. Kieltämättä oli pettymys, kun esim Budishin sijasta julkaistiin A.Mäkinen, jos asiaa sillai katsoo.
 

Sihti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei siinä mitään fanitystä ole vaan pelaajissa nähdään kasvuvaraa.Näitä ei ole hankittu tätä kautta varten. Kasvupotentiaalia on myös pelaajissa,jotka eivät ole olleet mitään junnutähtiä eli nuorehkoissa esim nyt mestistä pelaavissa pelaajissa.Näissä Kerttula on tuntija jos kuka.Joukkueen runkoa on edullista kasvattaa tätä kautta. Kieltämättä oli pettymys, kun esim Budishin sijasta julkaistiin A.Mäkinen, jos asiaa sillai katsoo.
Mäkiset ovat pelanneet kuitenkin junnumaajoukkueet läpi ja pelanneet suht tasaisia reilun parinkymmenen pisteen mestis-kausia kuten muuan Teemu Turunen. Fyysiset ominaisuudetkin ovat samaa luokkaa. Vain nuo ns. tykkikaudet A:ssa ja mestiksessä uupuvat veljeksiltä.

En väitä, että alkavat tykittää yli 50 pisteen kausia muutaman kauden päästä, mutta potentiaalia hyviksi liigapelureiksi pojissa on. Ja siinä vaiheessa kun tuo potentia realisoituu, niin Ässien on turha yrittää kalastella poikia siinä vaiheessa enää Poriin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Täällä puhutaan vain Tepsin Budishista mutta eiköhän sieltä helpommin irtoaisi Anton Holm, jolla on vain tämän kauden soppari. Tehnyt tällä kaudella 6 maalia kun Budish vasta yhden. Ja kun ruotsalaisia Ässissä on valmiiksi jo useampia niin ei tulisi mitään sopeutumisongelmiakaan
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Täällä puhutaan vain Tepsin Budishista mutta eiköhän sieltä helpommin irtoaisi Anton Holm, jolla on vain tämän kauden soppari. Tehnyt tällä kaudella 6 maalia kun Budish vasta yhden. Ja kun ruotsalaisia Ässissä on valmiiksi jo useampia niin ei tulisi mitään sopeutumisongelmiakaan

Budishin kolme edellistä kautta on maalinteolta sen verran vakuuttavampaa että ehdottomasti mielummin Budish kuin Holm. Lisäksi pelaajatyypiltään Budish on parannettu versio Lähteenmäestä ja Holm taasen ei niin fyysisesti vahva.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Uutta: Liiga joutuu luopumaan Jokereita vastaan tehdystä sisäisestä sopimuksesta – Kilpailu- ja kuluttajavirasto puuttui asiaan

Hahhah, eli nyt voidaan puhua Joensuun ja Niemen kotiuttamisesta jo tässäkin ketjussa :D Komiaa!

Ensin tarttis varmaan ulkoistaa Kerttula. Ei sovi kumpainenkaan Kerttulan hankintapolitiikkaan. Ei saa olla Ässä-taustaa eikä liikaa kokemusta ja pitää olla "eteenpäin pyrkivä" pelaaja jotta kelpaa Kerttulalle.
 

SammyRumour

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & SHL
Ensin tarttis varmaan ulkoistaa Kerttula. Ei sovi kumpainenkaan Kerttulan hankintapolitiikkaan. Ei saa olla Ässä-taustaa eikä liikaa kokemusta ja pitää olla "eteenpäin pyrkivä" pelaaja jotta kelpaa Kerttulalle.
Niin... jos haluaa ymmärtää tuon ihan väärin niin noinhan se on.
Tosiasiassa Kerttula poissulkee tuossa huippuhankinnat. Eli tuo ei koske huippupelaajia.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Saa nähdä muuttaako tuo Pihlajamäen koko loppukauden poissaolo hankintasuunnitelmia. Oli tärkeä kaveri alivoimalla ja edusti Ässissä aika lailla harvinaista fyysistä preesenssiä taklauksillaan.
 

motamoro

Jäsen
Saa nähdä muuttaako tuo Pihlajamäen koko loppukauden poissaolo hankintasuunnitelmia. Oli tärkeä kaveri alivoimalla ja edusti Ässissä aika lailla harvinaista fyysistä preesenssiä taklauksillaan.

Verorajakin umpeutuu lauantain jälkeen vaikka mentäisiin seiskafinaaliin asti ja peleistä 13 päivän tauko. Syytä olisi hankkia nyt ulkomailta fyysiseen peliin pystyvä maaliahne hyökkääjä. Itse käyttäisin mielummin jäljellä olevan budjetin yhteen tällaiseen monikäyttöiseen laatumieheen kuin kahteen keskitasoiseen rotaatiopelaajaan.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Jos hiukan spekuloisi vielä joukkeen tarvetta.
Spinkit voi tällä hetkellä täydentää kenellä vaan, he eivät todellisuudessa tarvitse ketään ja vähän statistiksi kolmas lenkki siinä jää tällä hetkellä Rekonen vaikuttaa ihan hyvin siinä roikkuvan mukana.
Kakkonen Hedbergin ja Tiivolan ketju voisi kaivata kokeneempaa pelintekijää vierelleen. Lähteenmäki ei ole sitä ja Hirvonenkin vähän nuori vielä.

Riippuen mihin rahat riittää, mutta jos vain yhtä pelaajaa haetaan niin pistäisi rahat kuitenkin kiinni pelintekijä laituriin tai jopa sentteriin tai sentterin paikalla pelaamaan pystyvään laituriin.
Yksi laadukas sentterilaituri voisi joukkuetta auttaa monella tapaa ja toisi hyviä variaatioita lisää.
Jos pitää yhdellä pelaajalla ratkaista Ässien hyökkäyspään ongelma niin ei se Kerttulalle varmasti ole mikään helppo homma kun se pitää vielä valita markkinoilla olevista Ässien budjettiin sopivista kaivaa. Varsinkin jos ajatuksena on sekin, että voisi ensi kaudella jatkaa.
Uskoisin, että Ässät hyötyisi enemmän kokonaisvaltaisesta vahvistuksesta kuin pelkästä maalintekijästä.


Spink - Spink - Rekonen...antaisin olla.
Hedberg - Tiivola - AAA/Kivenmäki/Hirvonen
Lähteenmäki - Kivenmäki/AAA - Hirvonen/Killinen/Kivenmäki
Salmio - Appelgren - Killinen/Hirvonen/Kivenmäki
 

Kit Carson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Onhan tuo tilanne joulun aikoihin tosi vaikea, jos Kivenmäki, Killinen, Hirvonen ja mahdollisesti joku muukin lähtee kisoihin.
Loukkeja on näköjään aina vakiomäärä eli vähintään viisi kappaletta
A-junnujakaan ei voi kupata määrättömästi.

Nyt tarvittaisiin aikuisten oikeastikin jo pari vahvistusta tohon jengiin. Toivon vilpittömästi, että ovat jotain muuta kuin luokkaa Mäkiset.
Pihliksen tyylinen pelaaja pitäisi jostain ainakin kaivaa. Toisinsanottuna pelaaja jolla on iso tahto pelata liigaa, eikä arkaile sitä näyttää myös kentällä.
Yksi valmis pelimies joka osaa tehdä maalin (rightin jätkä mielellää) ei olisi pahitteeksi, että pystyisi pelaamaan maalin edessä ylivoimalla.

Kerttula taitaa keskittyä enemmän opintoihinsa tämän vuoden loppuun. Sen verran hiljaista on toimistolla ollut. Ei varmaan itsekkään ajatellut, että loukkeja on noin paljon ja nyt ihmeissään kun pelaajat loppuu
 

Kärmes1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kerttula taitaa keskittyä enemmän opintoihinsa tämän vuoden loppuun. Sen verran hiljaista on toimistolla ollut. Ei varmaan itsekkään ajatellut, että loukkeja on noin paljon ja nyt ihmeissään kun pelaajat loppuu

Ei saatana. Mistä teitä sikiää? Luuletko oikeesti, että ammattilainen syventyy opintoihinsa, eikä ole perillä seuran pelaajatilanteesta, josta hän vastaa? Koukut on vesillä koko ajan ja jotain neuvottelujakin on käyty, mutta rahaa ei vaan ihan mihin tahansa ole.
 
Viimeksi muokattu:

Kit Carson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Ei saatana. Mistä teitä sikiää? Luuletko oikeesti, että ammattilainen syventyy opintoihinsa, eikä ole perillä seuran pelaajatilanteesta, josta hän vastaa? Koukut on vesilläkoko ajan ja jotain neuvottelujakin on käyty, mutta rahaa ei vaan ihan mihin tahansa ole.
No älä nyt verkkareitas revi hyvä mies.
Kunhan nyt pientä piikkiä annoin toimiston suuntaan.

Olet selvästi Kerttulan fanipoika ja sulla on siihen täysi oikeus. Itse en ole vielä vakuuttunut. Parannusta toki viime kausilta, mutta siihen ei paljon vaadita.

Itsehän Kerttula sanoi keskittyvänsä suorittamaan opinnot loppuun vielä tämän vuoden puolella. Hoitaa ihan varmasti varsinaista duuniansa myös samalla. En vaan tiedä käykö kattomassa noi sun mainitsemat koukut joka päivä.

Toivottavasti jotain on tulossa ja mielellään muuta kun jonon jatkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös