To 12.9.2019 HPK - Kärpät

  • 8 824
  • 50

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
On aika avata liigakausi 2019-2020 ja avauspelipäivän ainoa ottelu on viime kevään finalistien kohtaaminen. Ennen ottelun alkua nostetaan Kerhon historian toinen mestaruusviiri Rinkelinmäen jäähallin kattoon, minkä vuoksi avaan tämän ketjun pienellä sentimentaalisella puheella.

Rinkelinmäen jäähalli, joka tullaan tästä kaudesta alkaen tuntemaan Pohjantähti Areenana, on nähnyt liigakiekkoa yhtäjaksoisesti jo syksystä 1988 lähtien. Melkein niin kauan on meikäläinenkin kaukalon laidalla aktiivisesti tätä rakasta joukkuetta kovalla tunteella kannattanut. Koko 90-luvun ajan ne mestaruudet tuntuivat lähes mahdottomilta saavuttaa, kun seurasi Jokerien ja TPS:n tähtisikermien valtataistelua, jonka rikkoi kertaalleen vain HIFK:n täysosumajoukkue. 2000-luvulla Jukka Jalosen astuttua puikkoihin alkoi liigassa tasoerot tuntua pienemmiltä ja Jalosen määrätietoisessa valmennuksessa mestaruuskin tuntua mahdolliselta. 2003 uskoin sen jo tulevan, mutta Rautakorven Tappara murskasi sillä hetkellä sen unelman, mikä realisoitui kuitenkin kolme vuotta myöhemmin Porin Isomäessä. Kerho voitti vihdoin mestaruuden, enkä uskonut minkään voivan tuntua enää sitä iltaa hienommalta, mutta asia muuttui viime keväänä.

2010-luvulla on ollut paljon vaikeita ja raskaita kausia, vaikka vuosikymmen ehti alkaa yhdellä finaalipaikalla. Pennasen tulo Kerhon valmentajaksi keväällä 2016 sai monet muistelemaan Jalosen aikoja, jolloin Kerhoa luotsasi pitkäjänteisesti pelin kehittämiseen pyrkivä ja uskottavan tuntuinen valmentaja. Ensimmäinen kausi toikin jo melkein välieräpaikan, kun JYP sai Kerhon kumoon vasta puolivälierien 7. pelissä. Seuraava kausi alkoi kovilla odotuksilla, mutta muuttui melkoiseksi tuskien syksyksi, jonka myötä Kerho oli joulutauolla 2017 ihan koko sarjan viimeisenä. Tähän oli joitain syitä, mitkä tulivat myöhemmin ilmi, mutta tuosta jumbosijalla vietetystä hetkestä kun mentiin 1,5 vuotta eteenpäin, niin kannu nousi Otto Paajasen käsissä kohti kattoa Oulun Raksilassa ja voi veljet, minkä kevään jälkeen. Kerho kaatoi altavastaajan asemasta matkalla mestaruuteen kolme suurta ja perinteistä suomalaista kiekkoseuraa, ja tarjosi meille kannattajille aivan uskomattoman kevään, joka huipentui vielä 7. finaalin jatkoajalle. Sanonpa taas, kuten sanoin Porin Isomäessä 22.4.2006, että tästä ei vaan enää voi fiilis parantua.

Näistä ollaan varmaan montaa mieltä, että miksi sitä finaalin hävinnyttä osapuolta raahataan seuraamaan mestarin viirinnostoa, mutta henkilökohtaisesti olen tällä kertaa iloinen, että näin on. Ei siksi, että haluaisin mitenkään vääntää veistä haavassa, vaan siksi, että suuret voitot tarvitsevat aina myös suuren vastustajan. Kärppien kohtaamista tuli aikanaan odotettua jo Jalosen aikana suurella innolla, mutta ei koskaan osunut kohdalle. Kertaalleen kohdattiin tällä vuosikymmenellä puolivälierissä Kerhon runkosarjan ihmenousun jälkeen, mutta silloin oli eväät vähissä. Nyt saatiin vähän tasaisemmista lähtökohdista kunnon kapina aikaiseksi ja kunnioitus Kärppiä kohtaan vastustajana lisääntyi paljon. Oli mahtavaa voittaa juuri teidät. Kiihkeitä matseja luvassa jälleen tällä kaudella, ainakin 6 kappaletta.

Sitten mennään illan otteluun. Kumpikin on uudistunut viime kaudesta. Poissa on Larmi ja Vehviläinen. Poissa on mm. Turunen, Paajanen, Leino ja Tuulola. Poissa on Ohtamaa, Hakanpää, Leskinen ja Heponiemi ym. Maalinsuulla molemmilla vähän kysymysmerkkejä näin ennen kauden alkua, mutta katsotaan miten ne kehittyy kauden mittaan. Useita hyviä paikkaajia on myös molemmilla hankittuna muille tonteille, mutta menetyksetkin ovat toki isoja. Voimasuhteissa Kärpät on kuitenkin jälleen yksi suurista ja lähtökohtaisesti taistelee sijoista 1-3 HIFK:n ja Tapparan kanssa. Kerho on sitten sitä musta hevonen -osastoa vahvassa keskikastissa, eli sanotaanko näin, että voimasuhteissa ollaan siellä puolivälissä tai niukasti sen yläpuolella. Ansiokkaita ennakoita ollaan saatu lukea tässä kauden alla täällä Jatkoajassa, ja vähän makuasiahan se on, että kuinka paljon laskee painoa esim. valmennuksen merkitykselle. Suurihan sen vaikutus toki voi olla suuntaan tai toiseen, ja Pennanen ainakin antoi viime kaudella aika kovat näytöt. Maalinsuulla on se Kerhon isoin kysymysmerkki, vaikka Voutilainen on hyviä pelejä pelannut harjoituskaudella. Kilpailu on kuitenkin vähän vaatimatonta, joten odotusarvo on selvästi se, että Voutilaisen täytyy kasvaa selväksi ykköseksi kauden aikana. Muillakin tonteilla Kerholla on hyvän oloisia hankintoja ja viime kaudesta säilyi joukkueessa mm. huikeita steppejä ottaneet Nikkilä, Friman ja Innala. Ei sitä nyt kuitenkaan käy kiistäminen, että isomman menestyksen edellytys Kerhon budjetilla on kaudesta toiseen myös nämä uudet kasvutarinat kauden aikana. Niitä lähdetään seuraamaan.

Veikkaan, että tiukka ja vähämaalinen peli tulossa tästä avausottelusta. Kumpikin pelannut tässä jo lämmittelyksi 4 matsia CHL:ää, joten pelituntuma pitäisi olla molemmilla hyvä ja tullaan näkemään hyvää kiekkoa.

Julistetaan siis uusi kausi alkaneeksi!
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Alkaa jo vähän katsojana puuduttaa kun jatkuvasti Kerho joutuu pelaamaan näitä Porin Kärppiä vastaan. Kyllä se puhisevan Kukkos-Lassen taso on jo nähty.

Noin muutenhan Rinkelinmäellä nykäistään joku rättikin taas kattoon ja synttärikausi alkaa Liigan osalta eli paikalla.

"Siinä on vetopaikka... ja siinä on ratkaisu!"
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Tämä on ihan kiva formaatti, että finalistit aloittavat uuden kauden, tosin ei niin hyvä ettei jotain pahaakin, koska onhan tuo vähän perseestä, että hävinnyt osapuoli joutuu taas mestaruusjuhlien keskelle. Eikö tuo tappioilta Raksilasssa riittänyt?

Onhan sitä kauden alkua odoteltu ja nyt se olisi käsillä, alkais jo!

Noin muutenhan Rinkelinmäellä nykäistään joku rättikin taas kattoon ja synttärikausi alkaa Liigan osalta eli paikalla.
Niin no vastahan se toinen maailmansotakin päättyi. Kaikki on suhteellista.
 

1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
PM07, Oulun Kärpät
Tämä edelliskevään finalistien kohtaaminen voittajajoukkueen kotna sarja-avauksessa on kyllä Liigalta todellinen aivopieru; jos finalistien pitää kohdata heti ekalla kierroksella, niin mielummin matsi pelattaisiin sitten häviäjän kotona. Tätä mieltä olen ollut jo silloin, kun kärpät kohtasi Tapparan sarja-avauksessa mestaruuskevään jälkeen. Liigalta todellista kunnioituksen puutetta, varsinkin kun ottaa huomioon millaiseen tuomarifarssiin viime kausi päättyi.

Tänä kesänä sarja-avausta on kyllä odotettu muuten todella paljon, vaikka peli pelataankin väärässä paikassa (lisäksi odota kiimalla näiden joukkueiden ensimmäistä kohtaamista Raksilassa 11.12. ja Mikko Kaukokarin paluuta Ouluun jos sellaista tapahtuu). Viime kevään skandaalin vuoksi toivoisin Kärpille jatkossa vähintään 10-0 voittoja kerhosta historian hamaan loppuun asti; todellisuudessa tänään kuitenkin epäilen, että Kärpillä tuskin on mitään mahdollisuuksia tuoda yhtäkään pistettä Ouluun.

Yksi asia on varma, illalla on päällä joko armoton vitutus (todennäköisesti) tai euforinen riemun tunne. Alkais jo. Tulta munille.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tämä edelliskevään finalistien kohtaaminen voittajajoukkueen kotna sarja-avauksessa on kyllä Liigalta todellinen aivopieru; jos finalistien pitää kohdata heti ekalla kierroksella, niin mielummin matsi pelattaisiin sitten häviäjän kotona.
Tää on se sama juttu kuin keväällä ennen 7. finaalia. Ylen ohjelmistossa oli silloin maanantaille merkattuna Kärppien kultajuhlat. Siksi Liigakin on laittanut tämän matsin Hämptoniin.

Ja nyt alkaa sitten perinteinen pelaajien tunnistuspeli. Uusia naamoja ja pelinumeroita Kerholla taas perinteinen määrä. Varmaan jouluun mennessä tunnen jo puolet Kerhon pelaajista ulkonäöltä.
 

Ralph

Jäsen
Mikäli voimasuhteet eivät ole keväästä muuttuneet, Kärpät on ylivoimainen suosikki ja Kärppä-kannattajia ei taas edes jaksa kiinnostaa helpot pelit. Mutta toki nyt on kesä takana ja alku tunnustelevaa, joten HPK:llakin lienee mahdollisuus.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Veikkauksen sivuilta kun yrittää kokoonpanoja kurkkia ni ei kuulemma ole otteluita tänään.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Millaiset ovat HPK:n ylivoimakoostumukset? Laatikainen, Friman, Eronen, ketkä heistä pelaavat ylivoimaa? Nikkilä kaiketi ainoana puolustajana toisessa?
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Millaiset ovat HPK:n ylivoimakoostumukset? Laatikainen, Friman, Eronen, ketkä heistä pelaavat ylivoimaa? Nikkilä kaiketi ainoana puolustajana toisessa?
Ainakin CHL peleissä Eronen pelasi viivassa ja ampuikin paljon.

Jaa omaan silmään Kristoff ja Lammikko on väärinpäin. No eiköhän Kristoffi kuitenkin ylivoimaan mahdu...
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
(lisäksi odota kiimalla näiden joukkueiden ensimmäistä kohtaamista Raksilassa 11.12. ja Mikko Kaukokarin paluuta Ouluun jos sellaista tapahtuu). Viime kevään skandaalin vuoksi toivoisin Kärpille jatkossa vähintään 10-0 voittoja kerhosta historian hamaan loppuun asti
Onneksi Oulun Kärpät tai Pekka Saarenheimon käsi ei ole koskaan saanut tuomariapua tärkeissä playoff-otteluissa vaan joka kerta Kärpät on ollut kärsijä tuomareista. Esimerkiksi kukaan ei tiedä termiä Oulun kotituomarit, eikä pidä sitä millään tapaa faktana. Sen sijaan Hämeen kotituomarit on jo sanakirjassa oleva termi.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Pekka Saarenheimon käsi

Onhan noita isoja maaleja tehty monilla tavoilla. Löytyy Janeckyn korkeaa mailaa, Saarenheimon kättä ja Laakkosen persettä.

Kyllähän se joskus vituttaa ja itkettää, kun tuomarivirheitä sattuu kovissa paikoissa. Kerho tarjosi kuitenkin kohteliaasti heti Nessua tapahtuneen jälkeen.
 

1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
PM07, Oulun Kärpät
Onneksi Oulun Kärpät tai Pekka Saarenheimon käsi ei ole koskaan saanut tuomariapua tärkeissä playoff-otteluissa vaan joka kerta Kärpät on ollut kärsijä tuomareista. Esimerkiksi kukaan ei tiedä termiä Oulun kotituomarit, eikä pidä sitä millään tapaa faktana. Sen sijaan Hämeen kotituomarit on jo sanakirjassa oleva termi.

20 vuotta sitten tapahtunut Saarenheimon tapaus tai kertomasi HPK:n kotituomarit eivät muuta eivät muuta viime kevään totuutta

Hienoa jos Annunen aloittaa maalilla.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Manner siellä trollailee kaikkien liigapörssit uusiksi.

Selvästi. Onneksi katsoin kokoonpanot, Rybar pois siis. Tervetuloa Liigaan Patrik, tossa on luukku jota availet. Ja Annunen torjut sitten kaikki ja loput kulmiin. Aika erikoinen veto laittaa Annunen maaliin, kun Kärpillä ei ole huomenna edes peliä. No voihan siellä olla herra Irtokiekolla vaikka pientä syysflunssaa.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
jaahas, pitäisiköhän tämä ihan katsoa?
 

1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
PM07, Oulun Kärpät
Mahtava voitto, kiitos Kärpät! Harvoin tuntuu voitto runkosarjassa näin hyvältä. Tuomarit tuntui suosivan kerhoa, mutta silti kaivattiin pisteet koti! Annunen pelas hyvin pl. Ensimmäinen maali. Pennasen itkut pelin ehdoton kruunu.

Lauantaina sitten Pohjanmaan derby kotona.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mahtava voitto, kiitos Kärpät! Harvoin tuntuu voitto runkosarjassa näin hyvältä. Tuomarit tuntui suosivan kerhoa, mutta silti kaivattiin pisteet koti! Annunen pelas hyvin pl. Ensimmäinen maali.

Pennasen itkut pelin ehdoton kruunu.
Tuomarit suosivat Kärppiä hylkäämällä selvän maalin.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Junno ja ruskeat kirjekuoret rules!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös