Antti Rinteen hallitus – kevyet punamullat budjettikurille?

  • 418 923
  • 3 607

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä ehdotus osuisi työelämässä alempaan portaaseen, joka on pakotettu työn luonteen takia käyttämään omaa autoa. Kaikissa firmoissa ei ole varaa järjestää työntekijöille autoa firman puolesta.

Mutta oikeesti 40c/km on ihan helvetisti. Tässä on vielä se harmaa aspekti, että palkkoja maksella km-korvauksina. No tämä ei tule muttumaamaan nyt kun SAK on hallitukseessa.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Mutta oikeesti 40c/km on ihan helvetisti. Tässä on vielä se harmaa aspekti, että palkkoja maksella km-korvauksina. No tämä ei tule muttumaamaan nyt kun SAK on hallitukseessa.

Laskennallinen ylikompensaatio syntyy jossain reilussa 15000 vuosittaisessa kilometrissä. Tähän Kataisen hallitus yritti muuttaa, mutta kaatui mm. yksittäisten työntekijä- ja työnantajaliittojen vastustukseen.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Valtion tulot ja menot

Valtio kerää vuosi vuodelta enemmän tuloja ja keksii samalla koko ajan enemmän menoja. Suomen ongelma ei ole verojen riittämättömyys, vaan se että valtio ei osaa niitä rahoja käyttää.
 
Viimeksi muokattu:

Cliffer666

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Jokerit, Järvenpään Haukat
Justiinsa joo, tää on kyllä vähän turhan nopeatempoinen foorumi minun makuun, puolessa vuorokaudessa tulee neljä sivullista lisää tekstiä melkein.. Joo-o, katon viestin kerrallaan ja jokaiseen yksilöllisesti harkitsen, että vastaanko.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Laajensit tämän ihan toiseen asiaan. Puhuimme kotitalousvähennyksistä. Jossa ei ole mitään oikeistolaista vaikka oikeisto sitä haluaakin ja vasemmisto ei. Valtion ilmaisen rahan jakaminen ihmisille tekemättä mitään ei ole oikeistolaista.

suuri osa suomalaisista olisi katuojassa, myymässä persettä ilman koulutusta ja tätä keskustelua ei käytäisi välttämättä ja mieluummin käyn näitä keskusteluita.

Aika monelta tuossa kohtaa täälläkin työttömiä haukkuvilta olisi viety jo nuorena mahdollisuus harrastaa, opiskella ja tehdä työtä.
Se ei ole aiheen muuttamista jos huomioidaan koko järjestelmä. Kotitalousvähennyksessä el myöskään jaeta rahaa senttiäkään, vaan kuten nimikin kertoo yksityinen saa vähentää työllistämisen kustannuksia omassa verotuksessaan.

On ihan paskaa väittää, että ilman työn korkeaa verotusta ei koulutusta voitaisi kustantaa. Maailmassa on paljon maita, joissa verotus on alempaa ja ihmiset ei silti myy persettään ojassa.

En tietääkseni ole työttömiä haukkunut, mutta jos olen niin osoitat varmaan että missä.
 
Viimeksi muokattu:

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Eikä jostain syystä ole kiinnostanut ottaa selvää, mitä kaikkea sinne sossuun pitää tarinoida, että sieltä löytyy ymmärrystä ja rahaa.
Pienet lapset ainakin vaikuttaa siihen, että aika nopeasti sieltä myönteiset päätökset tulee - ellei ihan kuuta taivaalta rupea vaatimaan.

Vähän arvasinkin että polttoaineenverotusta korotetaan. Itselläni se se nyt eniten noista korotuksista "osuu", vaikka toinen auto meillä sähköauto onkin. Täällä korvessahan ei mene mitään julkista liikennettä, joten auton käyttö on aikalailla pakollista. Toki oma valinta asua täällä, et jos kovin paljon alkaa ottaa päähän niin sitten vaan lähemmäs kaupunkia. Ihan vielä ei kuitenkaan sellasessa tilanteessa olla.
 
Viimeksi muokattu:

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Se ei ole aiheen muuttamista jos huomioidaan koko järjestelmä. Kotitalousvähennyksessä el myöskään jaeta rahaa senttiäkään, vaan kuten nimikin kertoo yksityinen saa vähentää työllistämisen kustannuksia omassa verotuksessaan.

On ihan paskaa väittää, että ilman työn korkeaa verotusta ei koulutusta voitaisi kustantaa. Maailmassa on paljon maita, joissa verotus on alempaa ja ihmiset ei silti nyt persettää ojassa.

En tietääkseni ole työttömiä haukkunut, mutta jos olen niin osoitat varmaan että missä.

No tietenkin jos tuossa aikaisemmassa kirjoituksessasi huomioitiin koko järjestelmä. Aika hyvin sait tiivistettyä.

Olen samaa mieltä, että pitää huomioida koko järjestelmä ja jos tuo kotitalousvähennys viedään, niin pitäisi huomioida se esimerkiksi laskemalla ansiotuloverotusta joka vaikuttaisi kaikkiin tai ainakin lähes kaikkiin. Jos ymmärsin oikein, että tuota ansiotuloverotusta ei lasketa tai muutenkaan niin se on sitten taas tyhmä päätös vaikka kotitalousvähennyksen poisto ei olekaan.

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, niin alkoholivero korotukset ei itseänikään lämmitä, mutta niin vähän tulee kulutettua, ettei se suoranaisesti kirpaise, mutta kyllä se huonontaa ravintoloiden ja kaljakuppiloiden pärjäämistä varmasti ja tämä ei ole mielestäni hyvä juttu.

Sokerivero taas on hyvä juttu ja muutenkin, että johdatellaan terveellisen ruokailun suuntaan. Sitä sokeria tungetaan joka paikkaan ja lihominen ei ole koskaan mikään hyvä asia vaikka "kehopositiivisuusläskit" onkin nyt in.

En tarkoittanut, että sinä olisit haukkunut, mutta sitäkin osa toteuttaa. Ehkä vähän väärin ilmaisin sen tuossa samalla lainatessani viestiäsi.
 

BaronFIN

Jäsen
Tuossa juuri heitin viikolla päivämatkan Lahti-Lappeenranta-Lahti yhden päivän aikana (klo 0700-1815, lapsiperhe kiittää), työtunnit sain 7:35 edestä, mutta sitäkin hienomman päivärahan (39€ tai jotain) päälle ja kilometrikorvaukset 331 kilometristä. Työantaja laskutti asiakasta 1000€ päivästä ja itse sain palkkaa päivältä 100€ netto + nämä korvaukset (auton tankkista meni bensat 35€ edestä + muu kuluminen).

Eli työnantaja taputtaa karvaisia käsiään ja nilkit kadehtii korvauksia. Tää on hiano maa.

Työtä haettaessa kuitenkin edellytettiin mahdollisuutta käyttää omaa autoa, firma ei sitä tarjoa. Voin sanoa, että jos on kaksi tasa-arvoista hakijaa ja toisella on auto ja toisella ei, niin autoton saa edelleen jatkaa työttömyyspäivärahalla kituuttamistaan.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Mikä vitsi tää on?

Jatkan valitsemallani julkaisulinjalla eli jälleen Iltalehdestä koulutuspoliittiset painotukset:
Ruotsin ja suomen kieli palaavat pakollisiksi aineiksi ylioppilastutkinnossa - hallitusohjelmaan on kirjattu toisen kotimaisen kielen pakollisuus

Pikalukemisellani ei näyttänyt lainkaan huonolta, toivottavasti saamme myös tuloksia.
Kepun joka maakuntaan korkeakoulutusta kuulostaa hieman ylimitoitetulta, mutta eiköpä maahamme kahdeksantoista ammattikorkeaa saada toimimaan tulosvastuullisesti. Minä en halua mitään rahoitusta pelletutkintoja vastaan vaan osaavia ihmisiä työmarkkinoille kaupattavaksi.
Panostus tähän TKI suuntaan olisi toivottava (näitä lyh. sikiää kuin jenkkiarmeijassa, eli teknologia-kehitys-innovaatio), eli lissää verofyffejä tuonne suuntaan kiitos kyllä, sopii minulle.
Vaikuttaa siis ihan kivalta tämä unelma, kannatan kyllä. Maksaa mitä maksaa.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Edellisestä viestistäni mieleeni juolahti ministerilistaus: minulla ei olisi mitään sitä vastaan, että Jukka Gustafssonista tulisi opetusministeri, hänellä on munaa suhteellisuuden tajuun. Krista Kiuru toivottavasti pysyy poissa sekaamasta mitään ministeriötä, en pidä häntä kovin älykkäänä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Niin... väite että AY vuokra-asuntobisneksen takia pidettäisiin yllä vuokratukijärjestelmää on potasakaa. Sillä on ihan muut tavoitteet ja syyt. Mutta koska rahaa valuu Myös hyvin bisnestä tekevälle AY liikkeelle, sen tietty tartte olla syy...

.. Ja siis verovapausasia ja vuokratukijärjestelmä eivät liity toisiinsa.

Verovapaus on, kuten monesti sanottu, tarkoitettu yleishyödyllisille yhdistyksille ja säätiöille. Eli EK voisi tehdä ihan samaa bisnestä jos osaisi.

Se, että vuora-asuminen kasvaa, on ainoastaan hyvä asia, koska se mahdollistaa ihmisten liikkumisen paremmin kuin omistusasuminen.
Kommentoin kappale kappaleelta lyhyesti.

Tuosta että vaikuttaa AY:n satojen miljoonien business demareiden haluun säilyttää toimimaton systeemi joudumme vain agree to disagree. Eihän tuo mikään puhdas faktakysymys vaan näkemysasia, joten thats fine. Järjestelmän toimimattomuus sinänsä on väitteenä perusteltu, tjeu esim Soininvaara.

En valtion rahoilla viitannut verovapauteen vaan ihan asumistukeen.

Verovapaus on moneen kertaan todettu,mutta tuon tekeminen EK:n asia ole yhtään enempää kuin AY:kään.

Viimeisimmästä kappaleesta olen samaa mieltä.
 

Analyzer

Jäsen
Vai että Ruotsi pakolliseksi kirjoitettavaksi yo-kirjoituksiin. Huh huh, tämä on jo aika paksua. Satsaus koulutukseen ja tulevaisuuteen hei!
Tämä ja Vaasan sairaalan laaja päivystys(joko julkaistu jossain?) taisi olla rkp:n anti näihin neivotteluihin.

Luulin tätä oikeasti vitsiksi kun täältä luin, mutta näköjään uutisoitu ihan oikeasti.
 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Näyttää siltä, että vihreitä on vedetty tässä ohjelmassa eniten kuivana kakkoseen.

Se tuskin neuvotteluvastuussa olevaa Haavistoa on haitannut. Saattanut pyytää jopa lisääkin.
 
Sehän se olisikin, kun vielä kilometrikorvaukset lähtisi. Ei olisi enää jäljellä oikeastaan mitään verohelpotusta tai hetkellistä olotilaa, ettei verottaja vetele kuiva... mistä se nyt Haavistokin tykkää.. Mutta toisaalta sitten ei tarttisi kyllä omalla autolla ajellakaan, sillä työnantaja ei varmasti edes olettaisi, että joku hyvää hyvyyttään näin tekisi.

Kilometrikorvaus on siitä jännä homma, että harvoin sillä pääsee oikeasti tienaamaan, mutta toisaalta sillä pystytään jopa korvaamaan pahimmassa tapauksessa palkka. Kuin myös samalla hengenvedolla hyväksikäyttämään systeemiä.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
Kun verotuksesta puhutaan niin miksei hallitus iske kiinni ns."luksus-kulutustavaroihin"? Hyodykkeisiin jota kukaan ei TARVITSE mutta käyttää.
Esim:
Kosmetiikka (meikit, hajusteet, hiusvärit jne)
Viihde-elektroniikka kuten älypuhelimet, televisiot, IT-laitteet, HiFi-laitteet jne)
Brändi-vaatteet ja kengät.

Sieltä irtoisi ropo toisineen jos kulutus-yhteiskunnan pyhiä lehmiä alettaisiin suomimaan.

Vaatteissa ja elektroniikassa rajoittaa veron esim tietyn hintaluokan ylittäviin tuottesiin, älypuhelimissa vaikka kaikkiin yli 400e maksaviin jne.

Loppuis raharikkaiden materialla leveily tai valtio rikastuisi. Olis ainaki hyvin vasemmistolainen kateusvero
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Niin. Kilometrikorvaus ei ole palkkaa vaan korvaus oman auton käytöstä johtuvista kuluista.
0,43eur toki on huomattavasti yli sen mitä omalla autolla ajaminen kustantaa kaikkine kuluineen.

Tuo kilometrikorvaus ei loppuen lopuksi ole niin hyvä, kuin pelkkien polttoainekulujen perusteella voisi arvioida. Varsinkin jos oma auto on kohtuullisen arvokas, kilometrikorvaus ei ole häävi. Toki autoilun kustannuksia voi laskea niin monella eri kaavalla, että erilaisia tuloksia väkisinkin saa.

Linkki ylen uutiseen autoilun todellisiin kustannuksiin liittyen
https://yle.fi/uutiset/3-10042081
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös