NHL:n valmentajakaruselli

  • 569 250
  • 2 352

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Patrick Roy Ottawassa. Kuulostaa ensi alkuun melkeen yhtä hyvältä idealta kuin päästä elefannti sinne posliinikauppaan. Royllä kun tunnetusti on temperamenttia ja omaa varmasti näkemyksiä siitä miten hommia pitäs hoittaa myös siellä manageri/omistaja puolella kun itse omistaa/manageroi ja valmentaa sitä Quebec Rempartsia. Jos alkuvaiheen jälkeen Ottawan omistajaporras ja Dorion ei sitten olekaan oikeasti samalla sivulla Royn kanssa niin helppo arvata miten tossa sitten käy.

Mutta samasta syystä toi vois olla oikeasti Ottawalta ihan hyvä haku kun Royltä vois tulla vähän asenetta/näkemystä touhuun. Lisäksi junnujoukkueen valmentajana Roy on tottunut toimimaan nuorten pelaajien kanssa joita rebuild moodissa olevalla Ottawalla riittää nyt ja seuraavat pari kautta.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Väliaikatietoja Edmontonin valmentajascouttauksesta, eli Tippett näyttäisi olevan seuraavaksi valmentajaksi todennäköinen nimi.

Bob McKenzie‏Varmennettu tili @TSNBobMcKenzie
Bob McKenzie uudelleentwiittasi Pierre LeBrun
Just following up on this, my sense is that Dave Tippett is not only the leading candidate in EDM but, for the moment, the only candidate. Now, that could change quickly if Holland and Tippett aren’t on the same page in terms of contract etc. So we’ll know better in next 48 hrs.

The reason why Friday figures prominently in a timeline is that EDM GM Holland is devoting next week exclusively to NHL draft combine in BUF. So if the coaching hire isn’t put to bed in the next two or three days, it will be delayed until after draft combine, the week of June 3.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tiettävästi Grönborg on ollut jo aiemmin NHL-seurojen haastatteluissa. En muista onko tietoa mahdollisista seuroista ollut julkisuudessa, tai onko kyse ollut apu- vai päävalmentajan pesteistä, mutta kuitenkin kiinnostusta on ollut. Varmaankin maajoukkuenäytöt, tuore näkökulma ja maine hyvänä kehittäjänä ovat houkutelleet. Seurajoukkuekokemuksen puute lienee sen sijaan se suurin puute, jonka vuoksi Grönborg joutunee marinoitumaan vielä tovin Euroopassa ennenkuin ovi änäriin aukeaa (jos edes aukeaa).

Nyt vetäs Grönborg sellaiset näytöt tiskiin, että saanee vielä hetken odotella NHL-sopparia. Ei tuossa Ruotsin pelissä tuolla rosterilla ollut päätä eikä häntää.

Olikohan se sitten 12 päästettyä maalia viimeiseen 5 erään? Toki King Henrik imi kaiken mahdollisen mutta silti. Ja mikä pakko tuota Lunkkaa oli peluuttaa?
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
On toi Ottawa sekasin. Niiden piti hommaa valmentajan mutta palkkaskin DJ:n. ;)

Eiku just tällasta valmentajaa vähän veikkailin. Joku suh. tuntematon nimi jolta löytyy sitten juniorivalmentaja taustaa.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
TSN haastatteli Grönborgia ennen Suomi matsia. Linkki Youtubeen. Puhuu siinä just noista NHL kuvoistaan. Voihan se olla että jos Sveitsissä menee homma putkeen niin on taas sitten NHL-valkkukuvioissa mukana. Mutta nyt länsinaapurissa miehen niskaan tulee niin paljon skeidaa että on varmasti lottovoitto muuttaa Sveitsiin.

Toi Ottawan DJ.Smith ilmeisesti on ihan hyvä haku. Vahvuuksiin lasketaan nuorten pelaajien kehittäminen ja positiivisen ilmapiirin luominen. On pelaajien keskuudessa pidetty ja oli ollu jossain NHL:pelaajien äänestyksessä ykkösenä että kenestä NHL:län apuvalkusta pitäisi tulla NHL:lään päävalkku.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tippett näyttäisi olevan nyt viimeistä varmistusta vaille varma uusi Oilersin valmentaja.

Mark Connolly‏Varmennettu tili @MarkConnollyCBC
Heard from a solid source tonight that Dave Tippett is the #Oilers new head coach. Locked in, should be announced tomorrow.
McKenzien mukaan Tippett ei ollut suostunut tarjottuun sopimukseen, joten tilanne on vielä auki. Toki jos rahasta tai muista vastaavista yksityikohdista väännetään, niin eiköhän tuo ole vain ajan kysymys.

Ryan Rishaug‏Verified account @TSNRyanRishaug 39m39 minutes ago
As per @TSNBobMcKenzie on @TSN1260 radio, the deal with Tippett is not finalized yet. He has not agreed to terms and the process continues.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Näin MM-kultahuumassa rupesin miettimään että oisko nyt Jukka Jalonen ykkösenä sillä "euroopalainen valkku joka saattaisi saada NHL pestin" - listilä? Ton Grönborgin osake ehkä hieman laski noissa MM-kisoissa kun samaan aikaan Jalonen nykäisi hatusta "Miracle on ice 2". Grönborgin suurin miinus CV:ssä oli se että on liitonsetä ja eikä omaa juurikaan seurajoukkuevalmennusta kun taas Jalonen on valmentanut joukkueita Suomessa, Italiassa, Englanissa ja Venäjällä. Sekä Venäjällä että Suomessa on valmentanut sitä suurinta seuraa. Jalosella on valmentajana 2 aikuisten maailmanmestaruutta ja sitten yksi junnujen maailmanmestaruus yhden seurajoukkuemestaruuden lisäksi. Hyvät suoritukset junnumaajoukkeissa on sikäli tärkeitä CV:ssä että jossain rebuildjengissä nuorten pelaajien kanssa toimiminen on tärkeä ominaisuus. Tähän kun ympätään miten Suomen junnumaajoukkueet on pärjänny ja paljonko täältä tulee laatupelaajia asukasmäärään suhteutettuna niin vois kuvitella että kyllä ne tuolla rapakon takana jo vähän miettii että mitä helkkaria me täällä tehdään oikein.

Anaheimillahan on vielä valmentajan paikkau auki, mutta varmaan niiden GM Bob Murray soittaisi ekana Selänteelle kysyäkseen mielipidettä Jukasta ja se ois sitten varmaan siinä. Mutta rohkeutta tai sitten erittäin epätoivoista tilanetta Jalosen palkaaminen joltain GM:ältä vaatisi. Tekis mieli sanoa että tuskinpa nähdään JJ:tä NHL:lässä mutta jotenkin eilisen jälkeen tässä ei tiedä enää mikä on mahdotonta suomalaisilta lätkämaailmassa. Ei varmaan mikään.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Toivottavasti tuo setäkerho joskus muuttuu, voihan se olla myös aika kova auktoriteettiongelma NHL:ssä kun joku Jukka Suomesta tulee paikalle peluuttamaan "ison kaukalon" hokia. Mut joo, kyllähän tuo valinta voittaisi helposti esim. näiden iänikuisten Yeot, Derjardinsit, Hitchcockit sun muut.
 

Viivapelote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En kyllä millään jaksa uskoa, että palkattaisiin mihinkään organisaatioon suoraan päävalmentajaksi eurooppalaista valmentajaa. Kyllä se vaatisi sitä, että menisi ensin kakkoseksi harjoittelemaan ja näyttämään osaamistaan. Nämä kansainväliset turnaukset ovat kuitenkin aika lyhyitä pyrähdyksiä verrattuna NHL:n pitkään runkosarjaan. Voisihan se ihan mahdollinen skenaario mennä jonnekin Seattleen kakkosvalkuksi ja parin vuoden kuluttua nousta ykköseksi. Toinen juttu on sitten, että naposteleeko Jalosta lähteä yrittämään tuota Amerikan valloitusta apukoutsina.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
En kyllä millään jaksa uskoa, että palkattaisiin mihinkään organisaatioon suoraan päävalmentajaksi eurooppalaista valmentajaa. Kyllä se vaatisi sitä, että menisi ensin kakkoseksi harjoittelemaan ja näyttämään osaamistaan. Nämä kansainväliset turnaukset ovat kuitenkin aika lyhyitä pyrähdyksiä verrattuna NHL:n pitkään runkosarjaan. Voisihan se ihan mahdollinen skenaario mennä jonnekin Seattleen kakkosvalkuksi ja parin vuoden kuluttua nousta ykköseksi. Toinen juttu on sitten, että naposteleeko Jalosta lähteä yrittämään tuota Amerikan valloitusta apukoutsina.

Hankala nähdä että suoraan otettais ja tiedä sitte osaako valmentaa pienen kaukalon kiekkoa, mutta jos siellä on valmentanut mies joka ei osaa lukea tai kirjottaa ja mies joka ei oo ikinä valmentanu missää niin en näkisi edes riskinä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tuskin on Jalonen menossa mihinkään.

Enemmän tässä pitäisi puhua Pennasesta ja Mannerista, jotka voisivat apuvalkkuina lähteä Amerikkaa valloittamaan.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oilers julkistanee huomenna Dave Tippettin pestin uutena päävalmentajana.

John Shannon‏Varmennettu tili @JSportsnet
John Shannon uudelleentwiittasi Mark Spector

Announcement tomorrow

John Shannon lisäsi,

Mark SpectorVarmennettu tili @SportsnetSpec
Hearing Oilers will announce their new head coach in the next few days. Dave Tippett still the only name we’re hearing.
8.55 - 27. toukok. 2019
 

khalima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Taisi olla Iltalehdessä hyvä kolumni Jukan Amerikan valloituksesta. Vaikeimpana saada yksilötähti kulttuuri sopiin joukkupeliin. Päälle vielä heikohko kielitaito niin aika hankalaa olisi. Toki jos malttaisi mennä opettelemaan pieni kaukalo ja uusi kulttuuri niin tuskin se täysin tuhoontuomittu olisi.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Nyt se on virallista, Dave Tippett on Oilersin uusi päävalmentaja. Mielenkiintoista nähdä, millaisen pelityylin Tippett Oilersiin tuo.
 

la vida loca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Liittyen @khalima :n viestiin:

Ihan hypoteettinen kysmys Jukka Jalosesta. Minkä joukkueen näkisitte sopivan parhaiten Jalosen käsiin? Jos kaikki joukkueet olisi valittavissa mihin Jalonen sopisi? Entäs realistisesti mihin joukkueeseen Jalosella olisi mahdollista päästä (sopimukset yms. huomioon ottaen)?

Toimisikohan Eurooppalainen valmentaja parhaiten NHL:ssä jos saisi ottaa muutaman apuvalmentajan Euroopasta mukaan?

Nytkin jos ajattelisi, että kolmikko Jalonen, Pennanen ja Manner lähtisi yhtenä yksikkönä ohjaamaan jotain laivaa?

Itse näkisin niin, että tuomalla enemmän kun vain yhden ihmisen joukkueeseen olisi menestyminen huomattavasti helpompaa. Yksi ihminen voi kuitenkin tehdä vain määränsä verran töitä.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Amerikan valloituksessa ihan takuulla vaikein asia olisi päästä sisäpiireihin. Siis sellaisiin sisäpiireihin missä esimerkiksi Kekäläinen ui Davidsonin(?) kanssa. Aina pitäisi tuntea joku hyvin, jotta olisi realistinen mahdollisuus saada paikka NHL:stä. Käytännössähän se tarkoittaa, että aika alhaalta pitäisi aloitella uraa Pohjois-Amerikassa jotta ne kontaktit muodostuisivat. Siinä mielessähän NHL on aika "sisäsiittoinen" ja eroaa esimerkiksi jalkapallosta, jossa usein palkataan kun tulokset antavat ymmärtää pätevän kaverin olevan kyseessä vaikka edes kieli ei välttämättä olisi täysin hanskassa.

Jalonen on sen verran pätevä valmentaja, että sopeutuisi kyllä "tähtipelaajakulttuuriin". Olihan hän jo sitä opettelemassa SKAssakin.
 

khalima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Skaassahan se juuri nähtiin ettei tähtiä saatu ostamaan Jukan kiekkoa ja 2,5v sitä katseltiin kunnes tuli potkut.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Taisi olla Iltalehdessä hyvä kolumni Jukan Amerikan valloituksesta. Vaikeimpana saada yksilötähti kulttuuri sopiin joukkupeliin. Päälle vielä heikohko kielitaito niin aika hankalaa olisi. Toki jos malttaisi mennä opettelemaan pieni kaukalo ja uusi kulttuuri niin tuskin se täysin tuhoontuomittu olisi.
Joku kielitaito lienee pienimmästä päästä ongelmia jos on valmentanut Venäjän ykkösjengiä KHL:ssä 2 kautta.

Skaassahan se juuri nähtiin ettei tähtiä saatu ostamaan Jukan kiekkoa ja 2,5v sitä katseltiin kunnes tuli potkut.
Ekalla kaudella konferenssifinaalissa turpaan tulevalta mestarilta, tokallakin kaudella kausi päättyi pudotuspelien toiselle kierrokselle. Ei nyt mitään varsinaisia mahalaskuja kuitenkaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hienoa nähdä kun Boston voittaa tänä vuonna Stanley Cupin ja kuinka Tuukka Rask toisti Viasatin haastattelussa että "pelataan toisillemme, tässä joukkueessa ei ole tähtiä".

Täysin samaa asiaa tuli mitä Jalosen suusta. Tai Suomen MM-pelaajien suusta.

Ja näkeehän tuon nyt esim Bruinsin palkkarakenteesta. Edullisia miehiä joka tontilla. Esimerkillinen kapteeni pudottanut palkkaansa jo kahdesti peräkkäin jne.
 

Ralph

Jäsen
Jos Bruinsissa ei tähtiä löydy (Bergeron, Marchand, Rask), niin ei niitä löydy kyllä Bluesistakaan (O'Reilly, Tarasenko, Pietrangelo). Joten tällä ajattelulla kävi miten tahansa, niin saadaan Stanley Cup -voittaja ilman tähtipelaajia.

Kuka on muuten edellinen pelaaja, jota ei luokitella tähtipelaajaksi, mutta saa sata pistettä kasaan NHL:ssä? Siis Marchandista edellinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös