HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 6 970 685
  • 29 447

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Totta tuokin. Mutta montako kertaa on nähty sekin, että hienojen yksilöiden muodostama joukkio (Venäjä esmes) häviää joukkueelle?
Välillä käy niinkin mutta yllätykset jäävät ehkä paremmin mieliin. Yleensä parempi eli ennakkosuosikki kuitenkin voittaa. Ja ennakkosuosikki on aina se paperilla parempi joukkue.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Kertooko se jotain meistä joukkueena? Että kaikkien palasten pitää olla parhaita mahdollisia ja maksaa paljon? Ja että planeettojen pitää olla linjassa ja joka kundin horoskooppi luvata hyvää ja kaunista, että mestaruus tulee? Miksi se ei ole näin vaikeaa muualla?
Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana kolmikko Kärpät, Tappara ja TPS, on vienyt 14 mestaruutta. IFK, Jyp, Ässät ja HPK on sitten raapinut haja-mestaruuksia silloin tällöin. Resurssien puolesta meidän pitäisi kuulua ensin mainittuun ryhmään. Jotain se kertoo meistä organisaationa. IFK on Liigan kesto-alisuorittaja.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Höpön löpöt. Paremmat pelaajat ovat parempia pelaajia. Ja paremmista pelaajista koostuu paremmat joukkueet. Keskimäärin ja pitkässä juoksussa se menee näin. Ei meidän joukkue muutu paremmaksi jos puolitetaan budjetti.
Palataan asiaan jos Suomi ja Kanada vielä kohtaavat mitalipeleissä.
Siis ettämättähän tilanne on se, että liki jokaisessa kansallisessa sarjassa -siis A-tasolla pelaavista maista- pelaajien taso alkaa olemaan niin kova sekä harjoittelu ammattimaista ja taktisesti modernia, että erot tällaisien mömmöm-kisajoukkueiden välillä alkavat olemaan eritäin marginaaliset.
Enemmän eroja tullee jopa kansallisten sarjojen sisällä, joten ainakin itse oletusarvoisesti pidin suomea tämän päivän suosikkina, koska nämä höntsä turnaukset nyt vaan ovat mm Suomelle jostain mystisestä syystä kovin tärkeitä ja Kanadn valmistautuminen kisoihin nyt on vähän mitä on. Lienee jokin kansallinen itsetunto juttu, jota en ihan tarkkaan ymmärrä, koska nää ei oiekastaan voisi vähempää kiinnostaa itseä ja pidän näitä kokolailla mitäänsanomattomina, eikä asiaa ainakaan auta että ovat pääosin maksukanavilla, ja ainkaan itse en ole valmis mömmömhöntsästä maksamaan latiakaan, eikä pelkkä Suomen matsien katsominen oikein tee tästä katsomiskokemusta isolla koolla.

Se sitten onkin sitten kokonaan toinen asia, jos pelataan NHL-pelaajille paremmin sopivassa kaukalossa, ja ihan absoluuttisesti kuumimmat pelaajat ovat paikalla varustettuina samalla innolla, kuin vaikkapa se Suomen joukkue, niin voi olla että kymmennestä peräkkäin pelatusta keskinäisestä ottelusta noin 6-7 menisi Kanadalaisille, mutta silloinkin ero olisi sen verran marginaalinen, ettei Kanada niitä kaikki missään nimessä voittaisi.

Mömmöttelyissä siis kuitenkin olla niin marginaalissa, etten oikein jaksa alkaa hihkumaan minkäänlaista ihmettä tapahtuneen, eikä kyse ole ollenkaan nyt siitä että suuri Suomi näyttää että mistä se kana pissii ja Kanadan poika itkee ja vikisee. Sitä - siis ihme- se olisi ollut ehkä tuolla historiassa ja aina varmaankin tuonne 90-luvun taitteeseen asti, mutta sen jälkeen on suunta ollut koko ajan siihen, että ero tällaisiin turnauksiin koottujen joukkueiden laadun suhteen ovat niin marginaalikamaa, että ihan pienet nyanssit voivat kääntää ottelun kumpaan suuntaan vain. Eikä tähä nvaikuta juurikaan sekään, vaikka kaikki pelaajat olisvat tulleet liigan sisältä, sillä kyllä täältäkin aina se reilu 20 "huippupelaajaa" löytyy, joiden taso riittää koska vaan voittoon Kanadastakin eikä siinä ole mitään ihmeellistä, ja yhtälaill ahe ottavat pataan seuraavana päivänä, eikä siinäkään tapahdu mitään ,miksi pitäisi alkaa -kuten usein tapahtuu- haukkumaan omia tai jauhamaan vastustajan "tsägästä"!

Nythän hyvinkin ratkaisevassa osassa oli mm maalivahtipeli, koska taisihan se Suomi vähän olla telineissä ne pari jälkimmäistä erää.

Korostan siis vielä, että mitään ihmettä ei ole tapahtunut eikä anna aihetta mihnkään isompaan henkseleiden paukutteluun median eikä kenenkään muunkaan toimesta

Suomen kunniaksi kyllä pitää sanoa se, että viime vuosina sitoutuminen valittuun taktiikkaan on ollut hyvällä tasolla, ja se on yksi osasyy myös sille miksi nääitä voittoja napsitaan. enää kun ei pelkällä henkilökohtaisella taidolla otteluita ratkota, mutta sen merkitys toki korostuu jos joukkueet ovat taktisesti samantasoisia.

Musta onkin aina jotenkin niin lutuista se, miten nämä jatkoajat, iltapulut sun muut mediat, saavat aikaan ultimaalisiin mittoihin meneviä otsikoita revittyä irti näistä Suomen voitoista. Ihmeellisiä sanaleikkejö sun muuta paskaa kaikki otsikot väärällään kun se kansallinen itsetunto meinaa pursuta korvista pään ja silmien ikävännäköisesti pullistellessa.
 
Viimeksi muokattu:

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tietenkin nämä mainitsemasi asiat vaikuttavat myös, mutta laadukas joukkue ei ainakaan heikennä mahdollisuuksia menestyä ja ei täällä menestystä ole päästy nauttimaan niin ei se ihme ole, että fanit ovat kärsimättömiä jne. Jonkin on muututtava, että tästä seurasta tulee voittava eikö? Vai lasketaanko sen varaan, että muut heikentyvät?.
Juuri tämän logiikan varaanhan täällä niin usein lasketaan sekä fanien, kuin officenkin kohdalla, eikä siksi koskaan edes pyritä minkäänlaiseen dominointiin. Riittää kun kaikki tehdään vähän himaa ripoen...ei kun rimaa hipoen ja sitten toivotaan. Näin voi aina jättää joukkueen vähän silleen "keskeneräiseksi" ja sitten jumpata ja selitellä että kun en loukkaantumiset ja muut.

Ei nämä HPK:maiset mestaruudet tosiaankaan mikään vallitseva trendi ole ollut, mutta kertoohan se toki siitä, että valmennuksellakin on sittenkin merkitystä ja siinäkin pitää osata haistaa ne osaajat, joita sitten rekrytoidaan. Toki olihan tämä Pennasen nousu mestaruusvalmentajaksi melkoisen "koukeron" ja itsetutkiskelun takana.
Mutta oli myös osoitus siitä, miten marginaalisia erot pelaajien välillä voivat olla kun ja jos sitoutuminen sekä taktinen osaaminen ovat kohdillaan ja toisella ehkä ei.

Lisäys:
HPK:n mestaruus on myös eittämättä osoitus siitä, miten osaavan scouttauksen sekä hyvän junnutyön kautta voidaan päästä siihen, ettei joukkueen tarvitse olla kallis, jotta se myös voi toimia mestaruuden(kin) tasoisesti.
Siinä juuri parhaimmillaan toteutuu momentumissa se, mihin @Lemieaux :kin viittasi kun joukkueen kemiat sun muut ovat lopulta enemmän(kin) kuin osiensa summa, kun ihan jokainen venyy siihen maksimiinsa ja sen ylikin.
Siltikään en usko, jos nyt pelattaisiin vaikkapa uusi 7 ottelun sarja kärppiä vastaan, että toista kertaa HPK voittaisi. Mahdollista se toki olisi -koska ne marginaalit- mutta olisiko luultavaa, niin mielestäni ei, sillä sen verran vahvempi kokonaisuus Kärpillä kuitenkin olisi.
Silti en hyväksy näitä "ei me pelata NHL-joukkueita vastaan" selityksiä sille, että asiat IFK:ssa pitää ihan aina jättää jotenkin puolivalmiiksi, ja varsinkaan nyt nähdyn typerällä tavalla, jossa sentterien evoluutio IFK:ssa johtaa niiden sukupuuttoon kuolemiseen.
 
Viimeksi muokattu:

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Ihan hyvin viime kauden ykkönen toimi Tyrväisen johtamana ilman hänen maagisia lättysyöttöjä. Tähän peilaten meidän uudet laiturit voivat saada tulosta aikaan muutenkin. Mutta enhän toki pahoittaisi mieltä, jos sieltä jokin virtuoosi sattuisi keskikaistalle tulemaankin..

Missään vaiheessa playmaker-sentteriä kaipailleet eivät ole (tai ainakaan minä en ole) häntä ykköseen ollut sijoittamassa. Nimenomaan on kyse ketjujen kemioista ja yhteensopivuudesta. Playmaker-Turusen ja playmaker-Saarisen senttereiksi sopii kiekottoman pelin ekspertit ja puolustusosaamista omaavat, kokonaisvaltaiset sentterit Paajanen ja Lundell (jolla toki on lisäksi työkalupakissaan kiekollisen pelin elementtejä). Sen sijaan suoraviivaisten Tallbergien, Jääskien jne. sentteriksi sopisi huomattavasti paremmin kentän, flown ja tulevat shakkiliikkeet hahmottava syöttökone.

Vanhaa ajattelua se, että sentterin pitää olla se ketjun pelillinen moottori. Se voi aivan hyvin olla Salmisen/Thorellin kaltainen mailavirtuoosi. Sentteri sitten hoitaa puolustusvelvoitteen ja varsinkin aloitukset.

Playmaker-sena kelpaa aina mutta ei siihen pidä lukkiutua.

Ei näin. Edelleenkään ajattelu ei perustu siihen, että sentterin pitäisi olla (jokaisen) ketjun pelillinen moottori. Ykkös- ja kakkosketjussa näin ei tule olemaan, ja ne on kasattu (Turusen jäädessä) oikein hyvin. Kolmonen on hyvin puutteellinen, sillä siinä ketjussa ei ole pelinrakennusta sen enempää laidalla kuin keskelläkään.

Ykkönen toimi kyllä 5 vs. 5 pelissä. Kuten sanottu, ei se playmaker tarvitse olla sentterinä. Käsittääkseni Turunen ja Saarinen osavaat vähintäänkin kohtuullisesti hoitaa tuon pelinrakentamisen, jolloin Kangasniemen on hyvä tehdä maaleja sen sentterin ollessa vaikka vähemmänkin peliä tekevä..

Itsekään ei vanhana meinaa enää muistaa, mutta eikös se YV:kin ollut jossain loppukaudesta ihan mukiinmenevää?

Muistat väärin. Ei ollut YV riittävällä tasolla. Turunen ja Saarinen omaavat riittävästi pelinrakennustaitoja, mutta pelaavat 1-2. ketjuissa, kuten Kangasniemikin. Ei tarvitse playmakerin olla sentterinä ketjussa josta löytyy pelinrakennusta laidalta. Mutta kolme suoraviivaista puukättä muodostaa melko toimimattoman kokonaisuuden, ja kolmonen on näillä näkymin kolmen puukätisen ja suoraviivaisen pelaajan ketju.

Maajoukkue näytti just äsken sen, mitä on joukkuepeli. Muutama 'erinomainen' palanen riittää, jos joukkue pelaa toisilleen ja saa energiaa toisistaan.

Tämä ja kevään HPK, lätkä on loppuen lopuksi aika vähän palsta-stigaukkoilua ja kokoonpanopornoa. Kyllä se menestys perustuu ihan johonkin muuhun.

Maajoukkue puhaltaa yhteen hiileen, pelaa omistautuneesti yhteisen pelisuunnitelman mukaisesti ja onnistui raapimaan voiton ylivoimaisesta vastuksesta - mutta ei tule voittamaan mestaruutta, sillä yksilöiden taso ei vain yksinkertaisesti riitä. Lätkä on yksittäisessä matsissa flowta, momentumia, itseluottamusta, uskoa, kamppailua ja taktiikkaa. Lätkä on pitkässä juoksussa strategiaa, visiota, stigaukkoilua ja kokonaisuuden rakentamista erilaisista palasista - eri vahvuuksia omaavien palasten yhteensovittamista saavuttaakseen kemioita, jotka ovat isompia kuin osasten summa.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Nyt siellä on ilmeisesti ainakin Tappara ja Kärpät Pelsujen Brad Lambertin perässä. Niin pitäisi olla myös IFK:n, mutta mikä näistä kolmesta joukkeesta näkyy houkuttelevimmalta paikalta kehittyä kokonaisvaltaisesti pelaajana?

Nämä on ne tilanteet milloin IFK:n pelaajapolku pitää näyttää lupaavalle pelaajalle parhaimman alustan kehittyä. Sitä ei ole lupaukset, "jos vedät hyvin treeneissä niin saatetaan löytää peliaikaa myös liigasta" vaan konkreettinen mahdollisuus näyttää osaamista. Heiskasen ja Lundellin esimerkit ehkä tuonut IFK:ta lähemmäksi näiden pelaajien saamiseksi IFK:hon.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana kolmikko Kärpät, Tappara ja TPS, on vienyt 14 mestaruutta. IFK, Jyp, Ässät ja HPK on sitten raapinut haja-mestaruuksia silloin tällöin. Resurssien puolesta meidän pitäisi kuulua ensin mainittuun ryhmään. Jotain se kertoo meistä organisaationa. IFK on Liigan kesto-alisuorittaja.

Nimenomaan näin. HIFKlla on käytössään sellainen hillopurkki vuodesta toiseen että sen voittamat mestaruudet eivät ole HPKn tapaisia mestaruuksia. HIFK ei ole kyennyt koskaan voittamaan mestaruutta pienellä budjetilla ja on jatkuvasti rämpinyt isolla budjetilla.
Kukaan ei kiellä tekemästä duuniaan paremmin. SM-liigassa on selkeästi organisaatioita jotka osaavat puristaa eurosta enemmän irti kuin HIFK. Ja silloinkin kun HIFKlla on isoin budjetti niin tuloksena on jämäsijat.
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Nimenomaan näin. HIFKlla on käytössään sellainen hillopurkki vuodesta toiseen että sen voittamat mestaruudet eivät ole HPKn tapaisia mestaruuksia. HIFK ei ole kyennyt koskaan voittamaan mestaruutta pienellä budjetilla ja on jatkuvasti rämpinyt isolla budjetilla.
Kukaan ei kiellä tekemästä duuniaan paremmin. SM-liigassa on selkeästi organisaatioita jotka osaavat puristaa eurosta enemmän irti kuin HIFK. Ja silloinkin kun HIFKlla on isoin budjetti niin tuloksena on jämäsijat.

Joo, Nybondaksen aikana ei tullut sellasta fiilistä itselle, että IFK:hon olisi ollut juurikaan imua pelaajamarkkinoilla (pl.Kojon aika, jolla oma iso vaikutus). Jos meistä tulisi sellainen, niin se auttaisi oleellisesti nousemisessa siihen monesti mainitulle resurssien mukaiselle tasolle, kun pelaajia koitetaan saada Liigan haasteellisessa tilanteessa.

Josko se nyt Salmelaisen ja Pikkaraisen aikana muuttuisi selkeästi parempaan. Ainahan on sanottu, että parempi jumpata kun istua :)

Huhuista sen verran, että hetkeen ei ole mitään nyt kuulunut mistään mitään, mutta mites laivalla olijat. Saitteko vielä jotain uusia infoja/huhuja irti sieltä liittyen mahdollisiin lisäpelaajiin vielä.
 

JL21

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Man Utd
Itse sanoisin näin, että Hifki hankkii oikean laiturin Thorellin korvaajaksi ja yhden lupaavan sentterin + pakin. Oisko se sitten todennäköisesti DeFazio tai sitten Suomela takas, joka ois kyllä sama asia kuin lotossa voittaminen.
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse sanoisin näin, että Hifki hankkii oikean laiturin Thorellin korvaajaksi ja yhden lupaavan sentterin + pakin. Oisko se sitten todennäköisesti DeFazio tai sitten Suomela takas, joka ois kyllä sama asia kuin lotossa voittaminen.

Kukas sitten Tyrväisen korvaajaksi toiselle laidalle? Muuten hyvää pohdintaa.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Itse sanoisin näin, että Hifki hankkii oikean laiturin Thorellin korvaajaksi ja yhden lupaavan sentterin + pakin. Oisko se sitten todennäköisesti DeFazio tai sitten Suomela takas, joka ois kyllä sama asia kuin lotossa voittaminen.

Uudelle käyttäjälle pari vinkkiä. Lopeta boldaaminen ja ennen kaikkea Hifki-termin käyttö. Molemnat ihan **** rasittavia juttuja.
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siinä olisi hankinta, joka olisi IFK:lle oikeastaan paras mahdollinen, vaikkei välitöntä hyötyä edarille toisikaan. Käsittämätön hyökkääjätalentti, ehkä jopa Suomen jääkiekkohistorian kovin.

Eiköhän tässä ole vuoden 2022 ykkösvaraus. Sen näyttää aika, saako Suomi pojasta sulan hattuun, kun voi livetä vielä Vaahterapaitojen majuun.

Ihan ehdottomasti pitää lyödä vaikka elinikäinen soppari, jos se on mahdollista. Tottakai lähtee todennäköisesti NHL:ään heti varauksen jälkeisenä syksynä, mutta tässä on sellainen talentti ettei kyllä saa missään nimessä, eikä missään olosuhteissa sivuuttaa mikäli on mahdollista saada Stadiin.

Kenen hanuriin pitää kieli tunkea, että pelaa meillä?
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Siinä olisi hankinta, joka olisi IFK:lle oikeastaan paras mahdollinen, vaikkei välitöntä hyötyä edarille toisikaan. Käsittämätön hyökkääjätalentti, ehkä jopa Suomen jääkiekkohistorian kovin.
Hetkinen, kovempi kuin Kakko, Barkov, Laine varausvuosinaan? Oikeasti? Toivottavasti ei ole pelkkää liioittelua.
 
Viimeksi muokattu:

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Hetkinen, kovempi kuin Kakko, Barkov, Laine varausvuosinaan? Oikeasti? Toivottavasti ei ole pelkkää liioittelua.

Niin no, ei tietenkään ole 15 vuotiaana ole kovempi kuin Barkov, Kakko ja Laine varausvuosinaan 18-vuotiaina, mutta onhan kyseessä aivan poikkeuksellinen talentti. Varataan vasta kesällä 2022, eli toki paljon ehtii tapahtua, mutta kova kaappaus toteutuessaan. Kaudella 20-21 saattaisi olla jo tekijämies liigatasolle, eli kyllähän tuosta myös edari pääsisi hyötymään vaikkei välttämättä vielä tulevana kautena.
 

ijuka

Jäsen
Hetkinen, kovempi kuin Kakko, Barkov, Laine varausvuosinaan? Oikeasti? Toivottavasti ei ole pelkkää liioittelua.
Hyvin mahdollista ainakin. Sen lisäksi että on Kakkomaiset kädet niin on aivan priimaa luistelijana. Alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa teki pinnan per peli, ollessaan joulukuun synttärinä lähes 2 vuotta useita kanssapelureita nuorempi. Mikä toki ei oo läheskään niin hyvin kuin mitä esim. Laine reilut puoli vuotta vanhempana tykitti. Mutta Lambertilla ei ole minkäänmoisia kysymysmerkkejä luistelussa tai muussa.

Pitäisin tällä hetkellä Kakkoa lupaavampana, mutta saa nähdä miten kehitys etenee.
 

tmh

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Viikingit
Mikähän faijansa sopimustilanne pelsujen organisaatiossa on? Jos on siitä kiinni niin samalla ovenavauksella Bradin kanssa tänne, ilmeisesti tehnyt ihan hyvää työtä junnujen kanssa. Bradille sitten kunnon sopimus tiskiin, ensi kausi pääosin kolleissa ja sen väistämättömän flunssa-aallon aikana voi käydä haistelemassa liigakaukaloitakin.
 

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivon todellakin, että Lambert-huhussa olisi perää ja kundi saataisiin Helsinkiin houkuteltua. Näin menneen kauden lopussa Lambertilta A-nuorten pelejä vajaat 10 kappaletta ja kyllähän herra todella iso talentti on. Fyysisiltä ominaisuuksiltaan täysin, noh, 15-vuotiaan tasolla, mutta muilta ominaisuuksiltaan ei jäänyt tippaakaan jalkoihin A-nuorissa – mikä on jo saavutus sinänsä, kun siellä taisi joissain otteluissa olla n. 6 vuotta vanhempiakin pelaajia vastassa. Lambertille voisi periaatteessa maksaa huoletta ihan ok tason palkkaakin, sillä tuo 3-4 vuoden päästä syntyvä todennäköinen NHL-sopimus maksaisi nuo rahat takaisin kasvattajarahoina. Granlundille maksettiin Nordikselle tullessaan 70k€/vuosi, vaikka toki Mikke tänne toki tulikin puolitoista vuotta vanhempana, kuin mitä Lambert nyt olisi tullessaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös