Playoffs 2019 finaalit: Kärpät (1.) – HPK (5.)

  • 263 495
  • 2 304
Itseluottamus, hurmos,voitonnälkä. On kyllä vaikeasti arvioitavia asioita. Itse väittäisin että kaikki nuo on tällä hetkellä molemmilla 100. Miten se sitten näkyy pelissä, onkin toinen juttu. Alkaa menemään niin psykologiseksi että saisi ne pelit jo alkaa.
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos jotain negatiivista HPK:sta, niin heidän pelikirjassa on liian voimakkaasti jäähyjen kalastelu näyttelemällä. Tuomarit ovat olleet aika hyvin tämän kanssa kuitenkin hereillä, vaikkei ehkä Kaskisen mielestä. En kuitenkaan mitenkään usko, että tuomarit tulevat finaalisarjan voittajaa ratkaisemaan, eli paras voittaa. Onnea kummallekin joukkueelle!
Kyseenalaistan väitteen näyttelemisestä. Enemmänkin kyse lienee siitä, että Kaskinen ja Rautakorpi ovat yrittäneet pelata mediapeliä ja saada sitä kautta painetta tuomareille tai viedä huomiota pois omasta ja joukkueen tekemisestä.

Kahdessa aiemmassa sarjassa jäähyt ovat menneet lähes tasan. TPS sai koko ottelusarjassa yhteensä kaksi pikkujäähyä ja yhden kympin enemmän kuin Kerho. Toisaalta TPS:lle annettiin yksi rankkari, joka tilastollisesti vastannee kahta pikkujäähyä hyvinkin.

Tappara puolestaan sai yhden kympin ja yhden pikkukakkosen enemmän kuin Kerho, ja sekin vihellettiin viimeisen pelin ajassa 60.00.

Käytännössä jäähyt siis menivät sarjoissa aika lailla tasan. Peleissä varmasti molemmin puolin jäi viheltämättä jäähyjä ja vihellettiin joitakin helposti. Siihen nähden on hiukan erikoista, että juuri hävinneiden joukkueiden valmentajat ovat moittineet tuomarilinjaa. Peili on jo keksitty.

Toivottavasti loppuotteluihin löytyy hyvät tuomarit. Yhtenäinen linja kautta sarjan helpottaisi.
 

Ralph

Jäsen
Kyseenalaistan väitteen näyttelemisestä. Enemmänkin kyse lienee siitä, että Kaskinen ja Rautakorpi ovat yrittäneet pelata mediapeliä ja saada sitä kautta painetta tuomareille tai viedä huomiota pois omasta ja joukkueen tekemisestä.
Kun kyseisen nimimerkin viestihistorian selaa, huomaa että kyseessä taitaa olla... yllätys, yllätys... TPS-fani. Eli ymmärrettävä vuodatus.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Lassen notkupolvia odotellessa. Eikä se Sailiokaan mikään pystyssä pysymisen mallioppilas ole. Noh, toivotaan rehtiä peliä molemmilta joukkueilta. Jopa Mäntylä pystyi siihen, miksei siis finalistitkin.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Luulen, että pelaaja nimeltä Jari Sailio pääsee moneen kertaan vastustajan fanien ja pelaajien ihon alle tässä ottelusarjassa.
Odotan samaa Tuulolalta.

Toki nuo mainitut herrat ovat kovia ja vahvoja taistelijoita, jotka eivät kaadu, elleivät halua. Aina eivät halua. Sota on likaista ja jotkut ovat valmiita tekemään ihan mitä tahansa joukkueensa puolesta. Kumpi sitten on tuomittavampaa, tahallinen kaatuilu vai naamanpitely?
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Itseluottamus, hurmos,voitonnälkä. On kyllä vaikeasti arvioitavia asioita. Itse väittäisin että kaikki nuo on tällä hetkellä molemmilla 100. Miten se sitten näkyy pelissä, onkin toinen juttu. Alkaa menemään niin psykologiseksi että saisi ne pelit jo alkaa.
Samaa mieltä.

Yksi erä, yksi laukaus voi tappaa hurmoksen.

Sen jälkeen aletaankin todella testaamaan kärsivällisyyttä ja uskoa omaan tekemiseensä.

Pahimpiin vieroitusoireisiin on tarjolla tänään Nordic-cupia Suomi-Norja, Liigan pronssipeli Tappara-HIFK ja illemmalla U18 vauhtilätkää Suomi-Valko-Venäjä. Koitetaan jaksaa vielä reilu vuorokausi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvät nimimerkit, luonnollisesti esittämäni luvut olivat suhdelukuja, joilla vertailtiin keskenään kahta joukkuetta. En siis tietenkään väitä, että molempien voitonnälkä on vain 50 prosenttia maksimista, vaan luvut kuvaavat molempien haluavan voittoa yhtä paljon. Voitonnälän suhteen eroavaisuutta olisi mahdoton perustella.

Hurmoksella tarkoitan tilaa, jossa pelaaja tai joukkue saa onnistumisten kautta peliinsä sellaista energiaa ja uskoa, joka on kaikkien vaikeimmin kaivettavissa ulos. Tenniksessä pelaaja voi olla hetkellisesti ”liekeissä”, jolloin kaikki lyönnit onnistuvat, vaikeimmatkin. Seuraavassa erässä hurmos voikin sitten olla kaunis muisto vain ja helpot virheet seuraavat toisiaan. Koripallossa koko joukkue voi olla muutaman minuutin hurmoksessa ja karata 20 pisteen johtoon, vain kadottaakseen sen kuin sormia napsauttamalla. Hurmos on usein urheilun ihmeiden takana. Jääkiekossa tunnetuin hurmoksen aiheuttama ihme tapahtui vuonna 1980 Lake Placidissa, kun USA:n nuorisojoukkue voitti olympiakultaa. Tuossa tarinassa hurmoshetket seurasivat toistaan. Ehkäpä myös Ässien mestaruuteen vuonna 2013 hurmoksella oli oma osansa. Mielestäni tällä hetkellä HPK:n joukkueesta on aistittavissa hurmosta. Siitä tuo tuli aiempi suhdeluku 60-40 HPK:n hyväksi.

Itseluottamus on rakennettu jykevälle kalliolle toisin kuin helpommin horjutettavissa oleva hurmos. Itseluottamus perustuu menestyksen ja onnistumisten tuomaan uskoon omasta kyvykkyydestä. Itseluottamus rakentuu pala palalta voimakkaammaksi. Vahvaa itseluottamusta ei hetkelliset vastoinkäymiset murenna. Itseluottamus on selkänoja myös haasteiden keskellä. Kärppäjoukkueen itseluottamus on rakentunut koko kauden aikana. Historiallisen menestyksekäs runkosarja, onnistumiset pudotuspeleissä, loistava yhteishenki ja yksittäisten pelaajien menestyksekkäät urat ovat valtavan itseluottamuksen perusta. Tässä vertailussa HPK häviää Kärpille. Aiemmin esitin tuon eron olevan suhteessa 70-30.

Tässä ketjussa on jauhettu paljon paskaa. On uhottu tyhjää ja muisteltu finaalipelejä viime vuosituhannen puolelta. Urheilun henkinen puoli on minusta äärimmäisen kiehtovaa. Siksi nostan tätäkin puolta keskustelun kohteeksi. Jos jotakin häiritsevät nuo suhdeluvut, niin ei muuta kuin perusteltua palautetta kehiin. Näin saadaan enemmän keskustelua aikaiseksi myös tämän vuosituhannen puolella pelattavasta finaalisarjasta.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
@McTorso kirjoitti tuossa mielestäni aika osuvasti itseluottamuksesta ja hurmoksesta.

Yksi erä, yksi laukaus voi tappaa hurmoksen.

Näin se on, mutta toisaalta yksi erä, yksi laukaus, yksi taklaus, yksi blokkaus, voi taas kaivaa sen hurmoksen esiin.

Otetaan tuoreena esimerkkinä vaikka viimeisin HPK - Tappara 6. välierä, jossa Kerho tuli peliin melkoisella hurmoksella ja painoi pelin nopeasti 2-0 tilanteeseen. Sitten, yksi jäähy, jota tapettiin melkein loppuun asti samalla hurmoksella ja uhrauduttiin kiekkojen eteen. Jäähyn lopussa se kiekko kuitenkin vilahti maaliin. Siihen katosi se hurmos ja peli meni vaikeaksi. Tosin, se löytyi kyllä sitten vielä useamman kerran sen saman pelin aikana ja viimeistään Frimanin pesäpallosyöttö jäähyltä pääsevälle Luceniukselle ja tämän viileän päättäväinen viimeistely heitti taas kanisterillisen bensaa tuohon hurmosliekkiin.

Sarja on pitkä ja jokainen peli on oma kokonaisuutensa. Mielenkiintoista nähdä miten tämä lähtee liikkeelle. Välierissä Kerho oli avauspelissä ihan katselumoodissa ja suorastaan heikko. Sen jälkeen muuttui peli ihan toisennäköiseksi. Vähän pelkään, että lauantaina saatetaan nähdä Kerholta samanlainen tunnustelu, mutta toisaalta en jaksa uskoa siihen. Saa nähdä. Alkais nyt jo.
 

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta Tampa Bayn vertaaminen Kärppiin ei oikein osu. Eihän se helppoa ole saada koneita käyntiin pleijareissa, kun on pelannut merkityksettömiä otteluita runkosarjan viimeisen kolmanneksen. Sen kyllä näki Kärpistä viime ja tällä kaudella ja mainitusta Tampasta. Kärpät on kuitenkin jo selvittänyt tiensä finaaliin ja eiköhän ne pahimmat paineet ole jo selvitetty. Kaikki tietää kuitenkin, että finaalissa pelaa aina kaksi huippujoukkuetta, vaikka toinen hienoinen suosikki olisikin. Varmasti tasainen ja hyvä sarja tulossa, jossa kummallakaan ei ole mitään selvää henkistä etua ennakkoasetelmissa. Sarja näyttää pystyykö jompikumpi sellaisen heti alussa kehittämään.

Voi kyllä kuvitella miltä Tampa faneista tuntuu tällä hetkellä. Olisihan se ollut melkoinen järkytys jos Ilves olisi pyyhkinyt Kärpät 4-0 tälläisen runkosarjan jälkeen. Finaaleissa kuitenkin ollaan ja mielenkiintoinen vastustaja saatiin!
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Luulen, että pelaaja nimeltä Jari Sailio pääsee moneen kertaan vastustajan fanien ja pelaajien ihon alle tässä ottelusarjassa.

Tuskin, monen kerholaisen suosikkeja vaikka välillä tekee kaikkea mitä voittaminen vaatii, kyseenalaisiakin juttuja. Yksi all time suosikkejani kaikista pelaajista.

Kyllähän on ollut vertailuja, mutta kokoonpanoa katsoessa toisella on rosteri millä voisi siirtyä suoraan KHL:n pelaamaan ja se ei ole Kerho.

Kaikki paineet Oulussa ja haastajana lähdetään, mukava asetelma. Eiköhän Ruokonen ja kumppanit lähde mielellään näitä tähtiä haastamaan ja kyselemään nimmareita aloituksissa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kaikki paineet Oulussa ja haastajana lähdetään, mukava asetelma.
Ymmärtäisin tämän väitteen paremmin jos nyt pelattaisiin jotain puolivälieriä. Kyllä minä vaan väitän että ihan yhtä lailla niitä paineita on myös HPK:n puolella, nyt on varmasti monelle pelaajalle ainutkertainen mahdollisuus voittaa mestaruus.

Ylipäätään nämä "kaikki paineet on sillä ja sillä" -jutuilla tuntuu olevan enemmän vaikutusta nimenomaan fanien korvien välissä. Melkein uskallan väittää että pelaajat suorittavat omaa tekemistään ja eivät varmaan ennakkoasetelmista pahemmin paineita ota suuntaan tai toiseen, itse sarjan aikana sitä painetta voi toki kertyä. Paineet on sitten juurikin faneilla itsellään ja tokihan tässä itse ennakkosuosikin kelkassa olevana siinä mielessä on "paineessa" kun kaiken järjen mukaan Kärppien pitäisi tämä sarja viedä. Tämä siis ennakko-odotusten perusteella, pelihän sen sitten lopulta näyttää kumpi on parempi ja ansaitsee voittonsa.

EDIT:

Ja itse asiassa ihan yleisesti vielä tuohon "kaikki paineet on siellä" -juttuun, niin se tuntuu yleisesti vähän sellaiselta altavastaajan etukäteen selittelyltä. Huom. en nyt tarkoita suoraan sinua puuha-pete, vaan yleisellä tasolla. Ikään kuin luodaan jo valmiiksi se asetelma että eipä tässä mitään mahdollisuuksia ole mutta yritetään nyt kuitenkin.

Voin olla väärässäkin.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
Onko Kerhon itseluottamusta vielä laitettu koetukselle? HPK on näissä pleijareissa viettänyt yhden erätauon tappioasemassa mököttäen, Kärpät kahdeksan. Kertoo tietysti siitä, miten hyvin ja keskittyneesti HPK on pelannut, mutta kyllä tuohon pienen kysymysmerkin voi laittaa.
 

matiasrust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Voitonnälkä Kärpät 50 - HPK 50

Hurmos Kärpät 40 - HPK 60

Itseluottamus Kärpät 70 - HPK 30


Mahdotontahan näitä on lukuina arvioida, mutta ei kait kiellettyä. Mukavaa ajan kulua tämäkin pelipäivää odotellessa. Ymmärrän oikein hyvin, että Hämeenlinnasta käsin katsottuna tuo 30 % osuus itseluottamuksesta kuulostaa vääryydeltä, joukkueen tämän hetkinen tila huomioiden jopa heidän häpäisemiseltä. Etteikö joukkueella olisi itseluottamusta. Varmasti 100 mutta kun Kärpillekin pitäisi jotain jättää.

Prosenttien jakaminen riippunee paljolti siitä mistä "subjektiivisesta todellisuudesta" itse kukin asiaansa arvioi. Vaikka 70 % Kärpille on minustakin aivan liikaa niin kyllä minä kärppäkannattajana pystyn löytämään perusteita painotukselle Kärppien eduksi. Tällä viimeisellä aallonharjalla (kahden kauden tarkastelukulma) Kärppäjoukkueeseen on kasvanut aivan ilmiömäinen rohkeus ja röyhkeys voittaa pelejä, nimenomaan niitä maalin pelejä ja tiukkoja sarjoja. Näitähän sitä nyt tähän vuoden aikaan tullaan pelaamaan. Joukkueen luottaminen siihen omaan tekemiseen on parhaimmillaan ollut käsin kosketeltavaa. Nämä kaksi kulunutta vuotta ovat opettaneet joukkueen luottamaan itseensä ja niin on päässyt käymään myös joukkueen kannattajille. Kärpät osaa olla tyly ja me vaan hoidetaan tämä homma. Tämä usko on meihin tiukasti tarttunut. Eikä sen tarvi olla rehvastelua vaan juurikin sitä tervettä itseluottamusta.

Mutta mitä lyhyemmällä aikavälilla tätä itseluottamuksen määrää koitan arvioida sitä enemmän joudun kallistamaan vaakaa vastustajan suuntaan. Sellaisia tuoreita temppuja ovat tehneet. Huh huh. Miellyttävää oli myös seurata HPK-palstalta kannattajien aitoa ylistystä ja ylpeyttä joukkuettaan kohtaan. Yhteenkuuluvuus ja tahtotila lienee siellä päin Suomea nyt tapissaan.
Kärpillä Ilves-sarja meni miten meni - omalla painollaan. Sitä vastoin IFK-sarjassa kouliintumaton pelisilmäni oli ajoittain näkevinään Kärppien pelaamisessa arkuutta, jopa pelokkuutta. Ainakin heidän pelille ominainen rohkeus ja röyhkeys (ja raikkaus) loisti sillä kertaa poissaolollaan. Otaksun, että tämä kuvaamani vahvuustekijä pääsi sarjan aikana horjahtelemaan vähän jo pelaajiltakin ja ainakin kannattajilta mitä voi päätellä jatkoajan kärppäkirjoituksista. Onneksi Kärpät pääsi pelaamaan vielä sarjan päätteeksi hyvän ja tasapainoisen pelin. Pääsivät uudelleen pelin päälle ja kokemaan sitä arvokasta hallinnan tunnetta. Tästä syystä 50,5 - 49,5 Kärpille (ja varmuuden vuoksi hymiö).


En tule tuomariksi, mutta toiveen esitän. Vaikka tunnelma ymmärrettävästi tiivistyy yritetään pysyä asiassa ja asiallisina. Kaikille jännittävää jääkiekkokevättä ja ikimuistoisia finaaleja!
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Ymmärtäisin tämän väitteen paremmin jos nyt pelattaisiin jotain puolivälieriä. Kyllä minä vaan väitän että ihan yhtä lailla niitä paineita on myös HPK:n puolella, nyt on varmasti monelle pelaajalle ainutkertainen mahdollisuus voittaa mestaruus.

Ylipäätään nämä "kaikki paineet on sillä ja sillä" -jutuilla tuntuu olevan enemmän vaikutusta nimenomaan fanien korvien välissä. Melkein uskallan väittää että pelaajat suorittavat omaa tekemistään ja eivät varmaan ennakkoasetelmista pahemmin paineita ota suuntaan tai toiseen, itse sarjan aikana sitä painetta voi toki kertyä. Paineet on sitten juurikin faneilla itsellään ja tokihan tässä itse ennakkosuosikin kelkassa olevana siinä mielessä on "paineessa" kun kaiken järjen mukaan Kärppien pitäisi tämä sarja viedä. Tämä siis ennakko-odotusten perusteella, pelihän sen sitten lopulta näyttää kumpi on parempi ja ansaitsee voittonsa.

EDIT:

Ja itse asiassa ihan yleisesti vielä tuohon "kaikki paineet on siellä" -juttuun, niin se tuntuu yleisesti vähän sellaiselta altavastaajan etukäteen selittelyltä. Huom. en nyt tarkoita suoraan sinua puuha-pete, vaan yleisellä tasolla. Ikään kuin luodaan jo valmiiksi se asetelma että eipä tässä mitään mahdollisuuksia ole mutta yritetään nyt kuitenkin.

Voin olla väärässäkin.

Voihan se olla näinkin, mutta onhan Kerhon finaalipaikka jättiyllätys, Kärpät sinne listasi iso osa asiantuntijoista sekä kannattajista ja näinhän se menikin.

Siinä mielessä koen tilanteen tuolta kantilta. Onko paineeton tilanne sitten mikään etu, on taas jo toinen kysymys. Toiset on parhaimmillaan painetilanteessa, joitain se voi kipsata enkä usko melko kokeneen joukkueen tuosta kärsivän lainkaan.

Odottavat tunnelmat ja ensimmäinen peli menee lentokoneessa, toinen kera laadukkaan punaviinin ja ilmakuivatun kinkun. Sitten kotiin, josko selviäisi näillä eväin rytmihäiriöistä.

Mutta on tämä hienoa aikaa kyllä, harvinaista herkkua täälläpäin, ilo irti!
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos näistä paineista nyt puhutaan, niin kyllä itse sanoisin kuitenkin, että paineet on enemmän Kärpillä. Kultaa tavoitellaan, mutta HPK:lle hopea on erinomainen suoritus sekin. Kärpille hopea on häpeä. Veikkaisin, että suhtautuminen on pääasiassa tuollainen.
 
H

Hidas_ja_kankea

Tästä vielä puuttuu kahvinporoista ennustaminen, muuten on rankattu niin tarpeelliset kuin tarpeettomat.

Kärppien viimeinen peli nosti osakkeita omissa arvioissani huomattavasti. HIFK pelien mennessä G7 ja voitto kotiedulla olisi rankannut tilanteen lähes tasoihin. Oma arvio voiton todennäköisyydestä on Kärpille 70 (miinus) / 30 (plus). Tosiaan viimeinen HIFK-ottelu oli ensimmäinen poffeissa, johon olin tyytyväinen. Kärpillä oli neljä tulosketjua ja vastustaja ei voi lähteä pimentämään yhtä. Toivoisin jatkettavan samalla systeemillä, Osala nelosen sentterinä ja Humaloja ylimääräisenä energiapelaajana. Hyvältä näytti viimeinen peli ja saman soisi jatkuvan. Tässä tosiaan toivoisi onnistumisia Humalojalle, kun kausi ei ole toivotulla tavalla sujunut.

Urheilussa tapahtuu yllätyksiä, kuten Tampa Bayn tipahtaminen ensimmäisellä kierroksella. Se mitä NHL:ssä tapahtuu, ei vaikuta Liigan ottelusarjoihin. Kärpät on selkeä ennakkosuosikki ja sillä siisti, mutta toki HPK:n on mahdollista viedä ottelusarja. Mielestäni olisi kärppäkannattajalta vastustajaa halveksivaa väittää suhteiden olevan tasoissa ennakolta.

Molempia välieriä tuli seurattua, kiitokset (?) otteluohjelmalle. Sarjat olivat eriluonteisia ja vaikeaa tehdä pidemmälle meneviä johtopäätöksiä niistä finaaleihin. Uskon HIFK:n vastustajana virittäneen Kärpät riittävälle tasolle viemään sarjan. Odotukset finaaleihin on todella korkealla, koska kaksi moderneinta joukkuetta ja valmentajaa kohtaavat.
 

Ralph

Jäsen
Luulen, että pelaaja nimeltä Jari Sailio pääsee moneen kertaan vastustajan fanien ja pelaajien ihon alle tässä ottelusarjassa.
Sailio lienee varsin tuttu pelaaja HPK:n kannattajille. Siirtyi 16-vuotiaana HPK:hon ja oli mukana 2006 voittamassa HPK:n toistaiseksi ainoaa Suomen mestaruutta. Pelasi myös keväällä 2010 HPK:n hopeajengissä eli siinä edellisessä HPK:n finaalisarjassa. Varsin suosittu ja tykätty pelaaja Hämeenlinnassa, itsekin ottaisin koska tahansa takaisin HPK:hon ja kaltaistaan pelaajaa HPK:n nelosketju kyllä huutaisi.

Hämeenlinnassa yleisö huutaa ja viheltää pienemmästäkin, jos HPK-pelaaja kaatuu tai häntä hidastetaan vastustajan toimesta. HPK- ja Ilves-fanit ovat valitettavasti tässä Suomen "parhaita", joten HIFK-sarjan jälkeen Kärppä-fanit saavat kuulla taas jatkuvaa "heeeeeiii"-huutelua. Tietenkin tämä osataan myös Oulussa, mutta HPK- ja Ilves-fanien tasolle ei Kärppä-fanit yllä tässä asiassa.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Onko Kerhon itseluottamusta vielä laitettu koetukselle? HPK on näissä pleijareissa viettänyt yhden erätauon tappioasemassa mököttäen, Kärpät kahdeksan. Kertoo tietysti siitä, miten hyvin ja keskittyneesti HPK on pelannut, mutta kyllä tuohon pienen kysymysmerkin voi laittaa.
Tuon on toki pointti, josta kulmasta voi nähdä Kerhon pelaamisen, että hyvin usein on johtoasemassa oltu. On koviakin saatu silti kokea, kolme tappiota joista kaksi jatkoajalla. Sekä epätoivoiselta tilanteelta näyttänyt flunssaepidemia. Ainakin kannattajan näkökulmasta se näytti mahdottomalta vuorelta kiivetä, enkä vieläkään tajua, miten se onnistui.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hämeenlinnassa yleisö huutaa ja viheltää pienemmästäkin, jos HPK-pelaaja kaatuu tai häntä hidastetaan vastustajan toimesta. HPK- ja Ilves-fanit ovat valitettavasti tässä Suomen "parhaita", joten HIFK-sarjan jälkeen Kärppä-fanit saavat kuulla taas jatkuvaa "heeeeeiii"-huutelua. Tietenkin tämä osataan myös Oulussa, mutta HPK- ja Ilves-fanien tasolle ei Kärppä-fanit yllä tässä asiassa.
No, sieltä tulee sitten mahallaanolon maailmanmestarit Kukkonen ja Jokinen vastaan, joiden status jo vaatii tuomaria nostamaan kättä pystyyn. Tuohon en edes usko, ettäkö Oulussa olisi erityisesti vähemmän yritystä yleisöllä vaikuttaa tuomareihin.
 

Ralph

Jäsen
Tuohon en edes usko, ettäkö Oulussa olisi erityisesti vähemmän yritystä yleisöllä vaikuttaa tuomareihin.
Sitä en tiedä onko enemmän vai vähemmän, mutta kotikatsomoihin ei kuulu ihan yhtä reippaasti. Sitä on kyllä nähty ja kuultu, kun Kukkonen hakkaa poikkaria hyökkääjän selkään maalilla sen minkä kerkeää, jonka jälkeen kiekko pomppaa kulmaan ja olkapää olkapäätä vasten tilanteessa Kukkonen lentääkin nurin ja oululaisyleisö huutaa rangaistusta.
 

Jurkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Mahatifot, Poronhoito, Näätäeläimet
No, sieltä tulee sitten mahallaanolon maailmanmestarit Kukkonen ja Jokinen vastaan, joiden status jo vaatii tuomaria nostamaan kättä pystyyn. Tuohon en edes usko, ettäkö Oulussa olisi erityisesti vähemmän yritystä yleisöllä vaikuttaa tuomareihin.
Kukkonenko mahallaan olon maailmanmestari??? Tuo on kyllä omituisin syytös, jonka olen kuullut pitkiin aikoihin. Kertoo syvästä "Kärppävihasta" ja kateudesta, eikä sillä ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä. Väittäähän saa kaikenlaista värilasit päässä ja antipatiat takaraivossa, mutta enpä ole monesti kuullut Kukkolassea filmaamisesta syytettävän. Kaikkea näköjään kokee, kun vanhaksi elää.

Tosiasia (vähän ikäväkin) on se, että varmasti tärkeissä peleissä kumpikin joukkue kalastaa, kun siihen tarjoutuu tilaisuus. Mutta kyllä siihen Kärpissäkin on erikoistunut ihan eri kaverit, kuin Kukkonen.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kukkonenko mahallaan olon maailmanmestari??? Tuo on kyllä omituisin syytös, jonka olen kuullut pitkiin aikoihin. Kertoo syvästä "Kärppävihasta" ja kateudesta, eikä sillä ole todellisuuden kanssa mitään tekemistä. Väittäähän saa kaikenlaista värilasit päässä ja antipatiat takaraivossa, mutta enpä ole monesti kuullut Kukkolassea filmaamisesta syytettävän. Kaikkea näköjään kokee, kun vanhaksi elää.
Kyllä se status mahdollistaa Lassella filmaamisenkin. Kaikki keinot oli käytössä, kun kohdattiin edellisen kerran. Toki, kyllähän Lassen toiminta tuomaristoa kohtaan on se, joka ensimmäisenä tulee mieleen:
"Vierii kyynel vierii toinen vierii
Silmistä vesi veden jälkeen
Rinnoilta helmoille, helmoilta joeksi ja joesta järveen
Järvi syvä kuin synkin suru on"
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös