Playoffs 2019 puolivälierät: Tappara (2.) – Lukko (7.)

  • 46 905
  • 364

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara tuli sarjaan täysin eri peli-ilmeellä, kuin mitä runkosarjan pelasi. Peliä käännettiin läpi sarjan nopeasti ja lisäksi kiekonriistoihin päästiin todella usein agressiivisella karvauspelillä. Myös Heljanko loisti ratkaisuhetkillä. Oman alueen pelaamiseen sekä erityisesti alivoimaan kaivataan lisää agressiivisuutta, sillä liian helpolla Lukko sai asetella kuvionsa kuntoon.

Kiitokset Lukolle hienosti sarjasta. Molemmat joukkueet keskittyivät pelaamaan vauhdikasta jääkiekkoa, ja tällä kertaa Tappara oli sekä parempi että myös onnekkaampi. Jos joku kausi Tappara päättää pudota jatkosta ennen Lukkoa, niin saisi se Aurinko paistaa kyseisenä vuonna Rauman suuntaan.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Borre

Et kai tosissasi usko, että Lukko olisi painimalla tästä sarjasta yhtään voittoa ottanut? Eihän se onnistunut nytkään, kun vain semipainittiin. Kyllä Tappara oli kaksinkamppailuissa niin paljon vahvempi, että painikoululla pelien tulokset olisivat olleet nähtyä selvemmät.

Olisi pelattu nollanollaa ja ratkaisu jollain pompulla. Olisi siinä Lukon mahdollisuudet nousseet yhden voiton ottamiseen. Ehkä.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Olisi pelattu nollanollaa ja ratkaisu jollain pompulla. Olisi siinä Lukon mahdollisuudet nousseet yhden voiton ottamiseen. Ehkä.

Tätä ei voida toki tietää, mutta väittäisin takavuosien Lukon olleen sopivampi tuollaiseen peliin ja silloin niitä voittoja tulikin. Nyt muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta ero kamppailuvoimassa oli melkoinen.

Joka tapauksessa viihdyttävämpää kiekkoa nyt nähtiin, kun molemmat keskittyivät pääasiassa jääkiekon pelaamiseen.
 

Tappara #27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Yllätyshän tämä oli että 4-0. Vähän samat vibat kuin viime kaudella sarja TPS:aa vastaan, odotukset oli pitkä sarja, mutta tulos 4-0. Mutta tottakai kelpaa. Tuloksellisesti tiukat ottelut, mutta aika suvereeni tuo 4-0 tiukoista ottelutuloksista huolimatta.

Lukkoa olen huono arvioimaan koko kauden osalta. En ole nähnyt riittävästi otteluita. Danforth on kova seppä! Vähän samat vibat kuin Azevedosta aikanaan. Taitava ja liukas taistelija, muttei tietenkään kykene yksin kantamaan joukkuetta materiaaliedun turvin esiintyvää vastustajaa vastaan. Ja hei toi Reunanen! Huikea äijä! Onko sopimus ensi kaudesta? Ettei vaan joku muu korjaa talteen!

Tapparalla on riittävä rosteri mennä vaikka tappiin asti. Todella vuoristoratamainen runkosarja. Ja tämä ei ole ylimielisyyttä, mutta jotenkin tuntunut koko runkosarjan että joukkue ei oikein jaksa innostua perussarjasta. Ja onhan se jopa inhimillistä. Jos vaikka J-M Järvinen on pelannut kuusi kertaa putkeen finaaleissa, niin ymmärrän täysin jos marraskuinen Sport ei niin innosta. Pitkin kautta olen vain pohtinut että pystyykö joukkue sormia napsauttamalla playoffsien alkaessa muuttaa taisteluilmeensä ja alkaamaan pelaamaan joka tuumasta. Tämä sarja kyllä näytti, että se on tosissaan ja vaikeasti lyötävissä paras seitsemästä sarjassa. Viisikkopuolustus johtoasemassa oli erinomaista. Mutta kun vastus kovenee, on edelleen kyettävä parantamaan.

Lopuksi on pakko vähän puhua rikkomisesta, roikkumisesta, siitä kahvaamisesta josta Tappara on niin kuuluisa. Nykyisin minua huvittaa nämä kitisemiset Tapparan kahvaamisesta. Niitä heitellään edelleen vuosituhannen taitteen faktojen pohjalta. Mutta jos haluat olla ajantasalla ja myöntää että olet väärässä, kehoitan katsomaan tilastoja.

Otapa Liigan sivut auki, sieltä joukkuetilastot -> rangaistukset -> 2 min rangaistukset. Nämähän ovat niitä roikkumis- ja kahvaamisjäähyjä. Selaa tämä kausi mukaan lukien vaikkapa edelliset viisi kautta läpi ja katso kuinka paljon kakkosia Tappara on ottanut. Joka kausi se on liigan vähiten kakkosia ottavien joukkueiden joukossa. Ja mutulla veikkaisin että viiden vuoden aikana ottanut yhteensä vähiten 2 min jäähyjä. Palaa sitten puhumaan Tapparan rikkomisesta, roikkumisesta, kahvaamisesta.

Kiitokset vielä Lukolle sarjasta! Ensi vuonna uusiks?
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihan muuten näytti siltä kuin Kemiläinen olisi kampitettu nurin maalin edessä ja kiekko olisi sitten pompannut kaatuneen miehen jaloista omaan maallin. Noo, mitäpä noita enää muistelemaan...
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Selostaja Waheeb pohdiskeli ennen kolmatta erää, että mahtaako olla tämän Tappara-Lukko sarjan viimeinen erä. Waheebille tiedoksi, että ei ollut. Niitä eriä ja sarjoja on tulevaisuudessakin tiedossa.

Tapparan taso runkosarjassa on se 1-3 ja Lukon 4-6, joten todennäköisesti kohtaamisia tiedossa tulevillakin kausilla.

Niin ja tässä odottelen milloin Kuusela lopettaa uransa. Pirun kova pelaaja, arvostan!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Yllättävän helpolla meni poikki. Olisihan Lukko yhden voiton ansainnut, mutta sen esti sitten Heljanko.

Omat xGoalsit sarjasta:
Tappara 11,47 maalia - Lukko 10,31 maalia, Toteutuneet 11-7.

Tappara siis teki noin puoli maalia alakanttiin ja Lukko jäi paikkakertymässään noin 3,3 maalia alakanttiin. Suurin ero selittynee maalivahtipelillä. Ja toinen tekijä voisi olla Tapparan johtoasemakiekko, jota päin Lukko sai puskea suurimman osan sarjasta. Väsyneenä, ylipeluutettuna ja turhautuneena sitten ne viimeiset paikan tyngätkin sinkoutuu taivaalle, kun pitäisi viimeistellä.

Muita omia tilastoja:
Lähisektorin vedot: Tappara - Lukko, 52 - 39
Keskisektorin vedot: Tappara - Lukko, 43 - 47
Kaukosektorin vedot.: Tappara - Lukko, 45 - 80

Tappara siis veteli vetonsa pääosin lähisektorista, josta osuu noin seitsenkertaisesti paremmalla prosentilla tuohon kaukosektoriin nähden. Lukolta lähes puolet vedoista painottui kaukaa tai huonosta kulmasta räiskimiseen, joka on lähes järjestään häviävää kiekkoa.

Toinen tilasto on sitten tuo, kuinka paljon pelattiin johtoasemassa, tai peli oli tasan.

Tappara johti 163min 33 sek, eli 68.1% peliajasta sarjassa.
Pelit olivat tasan 55min 56 sek, eli 23.3% peliajasta sarjassa
Lukko johti 20min 31 sek, joka oli 8.6% peliajasta sarjassa.

Tapparan johtoasemakiekkoa nähtiin siis yli 2/3 tässä sarjassa. Ja onhan se helvetin vittumaista vastustajan näkökulmasta toimiessaan. Rautakorven joukkue alkaa olla taas elementissään.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Danforth on kova seppä! Vähän samat vibat kuin Azevedosta aikanaan.

Itelle tuli sama suonenvedo. Koska tapparalla on viimeksi ollut hyokkayspaan ulkkariSeppä? Taytyy menna ajassa ei vuosia vaan vuosikymmenia takaisin. Voi niita aikoja!

Zabo saa hankintana yllattavan vahan shittia koska on niin yrittelias. Hanen pitaisi olla se Seppa! No, markkinat jne.

Mikki tarjonnut ensi vuodeksi sopparia Reunaselle ja Lukon seisomakatsomolle.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@Tappara #27 , ei kahvaaminen näy suurina jäähytilastoina, taitava kahvaaminen suoritetaan niin salakavalasti ettei siitä puhalleta jäähyjä.

Yllättävää oli sarjan katkeaminen 4-0. Tarmo täytti odotukset, Ilomäki osui muualle kuin plekseihin vain sarjan alussa ja sitten taisi lopettaa yrittämisen ja Liedes oli vaisu. Ulkkareilla havaittavissa edelleen lyhyehköä sytytyslankaa ja Lehtinen ei onnistunut kantamaan Heljangon tavoin.

Positiivista, että sarjassa vältyttiin ylilyönneiltä ja niiden yrityksiltä. Muista sarjoista on saanut lukea vaikka mistä tempuista.

Eteenpäin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
ja Lehtinen ei onnistunut kantamaan Heljangon tavoin.

Itse yllätyin etenkin tästä Lehtisen valinnasta Game4. Kun Setänen näytti niin hyvältä Game3. Jahas, "huonomman moken pistää Lukko maaliin" oli fiilis ennen Game4 alkua.

Pekka Virta päätti näin ja sitten saikin vaihtaa miestä jo ekassa erässä. Tavallaanhan ne ei Lehtisen maaleja olleet, mutta kuitenkin. Eikä Setänen päästänyt sen jälkeen yhtään maalia. Kyllä sitä sai vähän hörähdellä näitä valintoja kotikatsomossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös