Manchester United FC 2018–2019 – Mourinhon viimeinen näytönpaikka ”Unelmien teatterissa”

  • 213 000
  • 1 281

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Muistaakseni tuossa oli nolla peliä pelattu OGS:n alaisuudessa kun tuon kirjoitin. Sinäkin olisit saanut ManU:n pelaamaan paremmin muutaman pelin ajan kuin dos Santos. Sen jälkeen OGS on kyllä varmasti ylittänyt odotukset - ja hyvähän se on punaisille sekä jalkapallolle.

Sulla on hauska tapa huvittaa itseäsi - noh - sallittuahan se on ja jokaisella on omat huvinsa.
No eipä tuosta kannata niin ihmeissään olla, ei kukaan täysipäinen todellakaan odottanut tällaista muutosta jota nyt olemme saaneet todistaa. En jaksa selata, mitä olen kirjoittanut (jos olen kirjoittanut) OGS:n saapumisesta, mutta tunnustan kyllä etten missään nimessä ollut kovinkaan positiivisin mielin.

Mielelläni tunnustan olleeni väärässä, ja tässä kohtaa olen jo sitä mieltä, että jatkopahvi tulee sorvata.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Tuohan nimenomaan on suurinta huvia selailla vähän taaksepäin ketjua ja todeta kuinka voitiinkin tehdä niin vääriä arvioita. Ei siis millään pahalla mutta kyllä tuossa vähän hihitytti.

Jälkiviisaus on tunnetusti aika helppoa. Tietenkin olisi ollut laadukkaampaa mikäli itse olisit oraakkelina tiennyt miten tulee menemään - et sitä itsekään osannut ja sen tunnustitkin.

No tämä tästä. Minusta on hienoa, että ManU on päässyt jaloilleen. Minusta joukkue ansaitsee myös laadukkaat kannattajat hihittelijöiden sijaan. Peace and love.
 

BaronFIN

Jäsen
Netflixissä on aivan hemmetin hieno dokumentti Sunderland ’till I Die ja siinä näkee hienosti sen miten managerin vaihto vaikuttaa yleiseen ilmapiiriin joukkueessa. Ok, Coleman osoittautui Sunderlandissa tavalliseksi kuolevaiseksi lopulta, mutta osaan kuvitella ManUssa Jose sedän aikana kiristyneen kusipäätunnelman ja henkisen takalukon jokaisen pelaajan, bussinkuljettajan, huoltomiehen ja sihteerin takaraivossa. Ja siihen väliin hymyilevä norjalainen, joka uskoo jokaiseen, on ennestään kaikkien tuttu, kohtelias ja aidosti kiinnostunut sinusta ihmisenä vaikka olisit vain toimiston ulko-oven avaaja. Se ei voi olla näkymättä ManU perheen tekemisessä.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Ja siihen väliin hymyilevä norjalainen, joka uskoo jokaiseen, on ennestään kaikkien tuttu, kohtelias ja aidosti kiinnostunut sinusta ihmisenä vaikka olisit vain toimiston ulko-oven avaaja. Se ei voi olla näkymättä ManU perheen tekemisessä.

Kaiken olennaisen kertoo se suklaalevy, jonka Solskjaer ensimmäisenä työpäivänään toi Carringtonin vastaanottovirkailia Kath Phippsille. Phipps tuli seuraan töihin 1968 Sir Matt Busbyn aikoina.

Solskajer voi inspiroida kyllä ihan meitä kaikkia jokapäiväisessä elämässä kuinka otetaan kaikki huomioon ja tehdään sitä mitä eniten rakastetaan ja tehdään sitä täysillä.

Hän on hyvä ihminen.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Joo täytyy kyllä nostaa käsi pystyyn virheen merkiksi, mitä tulee Ole Gunnariin. Itselläni suurimmat huolenaiheet norskin palkkaamisessa liittyivät tuohon, miten (yhtään miehen aiempia valmennuspestejä vähättelemättä) nollanäytöillä varustettu valmentaja saa Pogbat ja kumppanit uskomaan asiaansa ja pelitapaansa.

Näin jälkeenpäin ajateltunahan mies oli juuri sitä, mitä United kaipasi Josen kaltaisen ihmiskyrvän jälkeen. Myös taktisella puolella ollan nähty hyviä, ja ennen kaikkea Unitedin materiaaliin sopivia ratkaisuja, kuten pallonhallinnan luovuttaminen vastustajalle, samalla vastaiskupelaamiseen luottaen. Ja tämä siis esimerkiksi Arsenalia, Chelseaa ja PSG:a vastaan.

Ja se tärkein. Nyt Unitedin peleistä nauttivat taas niin pelaajat, kuin yleisö. Näin ei ole ollut yksittäisiä otteluita lukuun ottamatta sitten Fergien.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

MarkoPalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, Hammarby IF, Jokerit
En tiedä tuliko muille United -faneille yhtä hieno fiilis, kun näytettiin Di Mariaa ottelun jälkeen. Se tyhjä katse ja epäusko, IHANA näky!!

Kyllä tuli. Siitäs sai, mokoma! Mitäs on aukonut päätään aiemmin ja haukkunut ManU:a. Ei onnistunut todellakaan meillä kaksisesti, mutta voisi ja pitäisi sitä entistä seuraansa paremmin kunnioittaa. Di Maria on ollut lausuntojensa jälkeen yksi suurimmista inhokkipelaajistani koko lajissa, joten tuo hänen ilmeensä eilen oli todellakin priceless!

Kun kirjoittaa Googlen kuvahakuun ”loser”, tulee Angel Di Marian kuva
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Kyllä tuli. Siitäs sai, mokoma! Mitäs on aukonut päätään aiemmin ja haukkunut ManU:a.
Aika hienoa oli sekin että antoi kuittia Barca-faneille sen ikimuistoisen sarjan ensimmäisessä osassa, mutta kuinkas sitten kävikään...

Tää on kyllä klassikkokamaa Di Maria vs Ashley Young.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Barney

Jäsen
OGS kertoi eilen pressissä, että Martialin pitäisi olla kokoonpanossa ja Matic sekä Herrera saattavat myös olla käytettävissä. Mielenkiintoista nähdä, että ketkä noista pääsevät avaukseen, mikäli he ovat vain riittävän hyvässä kunnossa avaamaan. Martial nyt pitäisi olla ihan selvä nimi avaukseen, mutta Herrera ja Matic ovatkin vähän kinkkisempiä tapauksia. Fred pelasi erinomaisen ottelun, joten saattaisin itse ainakin valita hänet ennen Herreraa Arsenal-otteluun. McTominay taas on mielestäni pelannut jopa paremmin kuin Matic, joten McTominaynkaan syrjäyttäminen avauksesta ei olisi mielestäni järkevää.

Mielenkiintoista nähdä, että uskaltako Arsenal peluuttaa Kolasinacia tällä kertaa, kun viimeeksi hänen laitansa vuosi melko pahasti. Itselläni on melko kova luotto siihen, että Pohjois-Lontoosta käydään hakemassa voitto. Edessä on todella tärkeä ottelu Valioliigan top-4 sijoituksen kannalta, mutta toisaalta ei sillä top-4 paikalla ole niin suurta väliä Unitedille, kun UCL-paikkahan tulee automaattisesti myös kilpailun hallitsevalle mestarille. Itse lähtisin näillä Arsenalin kaatoon:

Martial - Lukaku - Rashford
Pogba - McTominay - Fred/Herrera
Shaw - Lindelöf - Smalling - Young/Dalot
DDG

Jos Martial ei ole riittävän hyvässä kunnossa avaamaan, niin Rashford vasemmalle ja Young sekä Dalot molemmat avaukseen.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
En vielä yhden hyvän pelin perusteella alkaisi Herreraa syrjäyttää avauksesta, koska oli yksi parhaita pelaajia ennen loukkaantumista.

Toisaalta miksi ei näin?
Pogba-Herrera-Fred

MEN kertoo Gareth Balen ostaneen talon Manchesterista. Viime kesänä olisin hihkunut riemusta, mutta Alexis hankinnan jälkeen 80 miljoona 32-vuotiaasta pelaajasta, jolla on kova loukkaantumishistoria ei houkuta.
 

MarkoPalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, Hammarby IF, Jokerit
Martial - Lukaku - Rashford
Pogba - McTominay - Fred/Herrera
Shaw - Lindelöf - Smalling - Young/Dalot
DDG
.

Suunnilleen näillä itsekin lähtisin, edellyttäen, että nuo viime aikojen poissaolijat ovat varmasti kunnossa. Ander Herrera ehdottomasti ennen Frediä avaukseen, hän on hienosti hoitanut tonttinsa, eikä Fred yhden erinomaisen pelin perusteella häntä kyllä syrjäytä (jos Herrera siis avauskunnossa jo on).

McTominay myös avaukseen. Erinomaista pelaamista sekä Pariisissa että mm. Liverpoolia vastaan. Ohi Maticin ja ensi kaudella Maticin korvaaja avaukseen. Lisäksi oman akatemian tuote, joka samalla viivalla olleessaan menee aina tuontitavaran edelle. Ja Scott ei ole samalla viivalla virheherkän Maticin kanssa, vaan jo tämän edellä.

Diego Dalot olisi mukava myös nähdä avauksessa, vahvaa tekemistä portugalilaiselta keskiviikkona PSG:tä vastaan.

Uskon ja luotan myös, että Arsenal kaatuu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

MarkoPalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, Hammarby IF, Jokerit
MEN kertoo Gareth Balen ostaneen talon Manchesterista. Viime kesänä olisin hihkunut riemusta, mutta Alexis hankinnan jälkeen 80 miljoona 32-vuotiaasta pelaajasta, jolla on kova loukkaantumishistoria ei houkuta.

Ehkä Bale menee Cityyn jäähdyttelemään?

Vakavasti puhuen, ei houkuttele Gareth itseänikään. Loukkaantumisia valtavasti viime aikoina, eikä tuossa iässä yleensä pelaaja ainakaan parane. Alexis toivottavasti saadaan kaupattua kesällä jonnekin Kiinaan.
 

Barney

Jäsen
En vielä yhden hyvän pelin perusteella alkaisi Herreraa syrjäyttää avauksesta, koska oli yksi parhaita pelaajia ennen loukkaantumista.
Oletuksena tuossa oli, että Herrera ei välttämättä ole ihan täydessä kunnossa loukkaantumisen jälkeen ja Fred on tällä hetkellä hyvässä formissa. Herrera on kuitenkin sen verran tärkeä pelaaja joukkueelle, että itse jättäisin ainakin hänet penkille, mikäli ei ole ihan 100% kunnossa. Tuo Pogba-Herrera-Fred keskikenttä tuskin olisi kovin hyvä, sillä Herrera on parhaimmillaan juuri nimenomaan box-to-box keskikenttänä. Toki Frediä voisi harkita tuohon pohjalle, mutta ei hänenkään ominaisuudet ehkä ihan parhaalla tavalla sovellu tuohon rooliin.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Herreralla on ihan hyvää näyttöä esim Hazardin puolustamisesta ja kun miettii hänen ominaisuuksiaan pelaajana niin miksi ei kokeilisi tuossa roolissa? En minäkään uskonut että Lukaku pystyy pelaamaan oikeaa laitaa.
 

Jeffrey

Jäsen
Balea koskien muutama viikko sitten jo huhuttiin Unitedin lopettaneen kiinnostuksensa miehestä. En kyllä oikein näe miehelle nyky Unitedissa paikkaa. Toisaalta Real taitaa olla melko umpikujassa miehen kanssa, ja saattaisi irrota hyvinkin edullisesti.

Itse mieluummin näkisin hankintoina ihan eri profiilin pelaajia. Esimerkiksi tämä portugalin junnu voisi hyvinkin olla hyvä hankinta. Jos nyt tosissaan halutaan worldclassia hankkia, niin laittaisin Pogban soittelemaan Mbappelle. Pariisilaisten touhu on niin sekavaa, että sieltä saattaisi vaikka hyvällä tuurilla irrota.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Itsekin laittaisin keskikentälle Pogban, McTominayn ja Herreran, mutta koska Herrera on vasta tervehtynyt, Fred voisi hyvin tulla vähän ennen tuntia vaihdosta Herreran tilalle. Myös Matic voisi hyvin tulla vaihdosta ottamaan pelituntumaa vikalle parikymppiselle.

Aika vahva luotto on, että ekaa tappiota ei tule vieläkään ja jos Lukakun vire jatkuu niin voittohan tuolta napsahtaa. Eriskummallisen kova usko puolustuksen pitämiseen, vaikka Youngin peli onkin välillä mitä on. Jokainen alakertalainen on kasvanut kymmenen senttiä Ole Gunnarin tulon myötä.

Balesta: 60 miljoonaa on vedenjakaja. Alle sen ottaisin kyllä, mutta peluutuksen kanssa saisi olla tarkkana koska loukkaantumisherkkyys. Olisi joka tapauksessa aivan huima parannus Sanchesiin, ja toisi myös lisää johtajuutta hyökkäykseen.
 

Fordél

Jäsen
Balea koskien muutama viikko sitten jo huhuttiin Unitedin lopettaneen kiinnostuksensa miehestä. En kyllä oikein näe miehelle nyky Unitedissa paikkaa. Toisaalta Real taitaa olla melko umpikujassa miehen kanssa, ja saattaisi irrota hyvinkin edullisesti.

Itse mieluummin näkisin hankintoina ihan eri profiilin pelaajia. Esimerkiksi tämä portugalin junnu voisi hyvinkin olla hyvä hankinta. Jos nyt tosissaan halutaan worldclassia hankkia, niin laittaisin Pogban soittelemaan Mbappelle. Pariisilaisten touhu on niin sekavaa, että sieltä saattaisi vaikka hyvällä tuurilla irrota.

Samaa mieltä Balesta. En näe oikeastaan mitään syytä ManU:lle hankkia Balea. Ensisijaiset tarpeet ovat ihan muualla kuin hyökkäyksessä. Ensisijainen tarve on puolustuksessa (pari laadukasta ukkoa) ja sitten keskikentällä. Lisäksi Bale on loukkaantumisherkkä ja ikääkin alkaa jo olla.

Mitä tulee Mpabbeen niin edelleen väärän pelipaikan pelaaja. Ja jos on saatavilla, uskon esim. Realin vievän voiton. Heillä on tuolle pelipaikalle huutava pula.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Mitä tulee Mpabbeen niin edelleen väärän pelipaikan pelaaja. Ja jos on saatavilla, uskon esim. Realin vievän voiton. Heillä on tuolle pelipaikalle huutava pula.
Ei ole maailmassa sellaista seuraa, joka ei Mpabbea ottaisi jos tulisi ovelle koputtelemaan.
 

Barney

Jäsen
Mitä tulee Mpabbeen niin edelleen väärän pelipaikan pelaaja.
Miten niin väärän pelipaikan pelaaja? Mbappen ensisijaiset pelipaikat ovat oikealla laidalla ja kärjessä, joten hän on juuri sitä mitä joukkue kaipaa. Oikealle tällä hetkellä ainut laadukas vaihtoehto on Lingard. Rashford ja Lukaku voivat toki myös pelata oikealla, mutta he ovat parhaimmillaan kärjessä. Tuskinpa Mbappe Unitediin siirtyy, mutta hänhän olisi juuri oikean pelipaikan pelaaja. Kesällä pitäisi hankkia oikea laituri, toppari ja keskikentän pohjapelaaja. Mahdollisesti vielä oikea laitapuolustaja.

Balen voi ottaa, jos hän tulee halvalla, mutta itse suuntaisin katseeni ennemmin esimerkiksi Jadon Sanchoon. Joao Felix olisi myös mielenkiintoinen kaveri, mutta hän on pelannut lähinnä vasemmalla, kärjessä ja kymppipaikalla. Bale olisi pari vuotta sitten ollut hyvä hankinta, mutta ikää alkaa jo olemaan ja loukkaantumisiakin on ollut vähän turhan paljon. Jos Balen saisi edullisesti, niin joku Bale + Joao Felix kombo voisi olla toimiva tuonne hyökkäykseen, jos saadaan Alexis ja Mata ulos.
 

Fordél

Jäsen
Ei ole maailmassa sellaista seuraa, joka ei Mpabbea ottaisi jos tulisi ovelle koputtelemaan.

Ei ole, mutta järkevästi ajateltuna ManU:n katseet pitäisi olla kesän aikana muualla.

Miten niin väärän pelipaikan pelaaja? Mbappen ensisijaiset pelipaikat ovat oikealla laidalla ja kärjessä, joten hän on juuri sitä mitä joukkue kaipaa.

Väärän pelipaikan pelaaja, koska tarpeet ovat ensisijaisesti puolustuksessa ja keskikentällä. Hyökkäyksen osalta ManU:lla on asiat ihan hyvällä mallilla. Jos ManU saisi hankittua Mpabben (mihin en hetkeäkään usko), olisi merkittävät siirrot ainakin sen siirtoikkunan osalta siinä. ManU tarvii nyt ennen kaikkea maailmanluokan topparin ja hyökkäävän oikean laitapakin. Noihin kannattaa laittaa kaikki paukut seuraavassa siirtoikkunassa.
 

Barney

Jäsen
ManU tarvii nyt ennen kaikkea maailmanluokan topparin ja hyökkäävän oikean laitapakin. Noihin kannattaa laittaa kaikki paukut seuraavassa siirtoikkunassa.
Ei, vaan joukkue tarvitsee ennen kaikkea maailmanluokan topparin ja maailmanluokan keskikentän pohjapelaajan. Sen jälkeen oikean laiturin ja vasta sitten oikean laitapuolustajan. Oikealle laidalle on tällä hetkellä hyviä vaihtoehtoja ainoastaan Lingard, kun oikeaksi laitapuolustajaksi on tällä hetkellä kaksi hyvää vaihtoehtoa (Young ja Dalot). Laitapakit ovat olleet maalivahtiosaston jälkeen joukkueen toiseksi pienin ongelma tällä kaudella. Siitäkin voi olla montaa mieltä, että tarvitseeko tuon laitapuolustajan olla hyökkäävä, sillä eniten on tainnut huhuissa pyöriä Wan-Bissaka, jonka vahvuudet ovat jossain ihan muualla kuin hyökkäyspäässä. Niin kauan kun Pogba tulee pelaamaan vasemmalla puolella, niin joukkueen hyökkäyspeli tulee pääasiassa kulkemaan vasemman laidan kautta.

Dalot on muutenkin tällä hetkellä, sekä myös tulevaisuudessa, hyvä hyökkäävä laitapuolustaja tuolla oikealla laidalla, mutta hänen puolustuspelaamisensa on vielä tällä hetkellä vähän kysymysmerkki kovimpia joukkueita vastaan. Wan-Bissaka on ainakin oma suosikkini laitapuolustajahankinnaksi, mutta ei se ole todellakaan mikään kesän tärkein hankinta. Toki jos sekä Darmian että Valencia poistuvat kesällä, niin vähintään joku leveyspelaaja pitäisi tuonne laitapuolustajaosastolle hommata.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
En vielä yhden hyvän pelin perusteella alkaisi Herreraa syrjäyttää avauksesta, koska oli yksi parhaita pelaajia ennen loukkaantumista.

Toisaalta miksi ei näin?
Pogba-Herrera-Fred

Nyt on hyvä ja kaunis tilanne kun keskikentällekin alkaa olla tunkua. Kilpailua ja laajaa rinkiä on pakko harrastaa jos meinaa pärjätä kunnolla pitkässä juoksussa.

Maticilla lienee edelleen aika vahva ote avauksen paikasta ollessaan terve mutta kyllä soisin hänen minuuttiensa olemaan vähenemään päin.

Pogban pelikielto ja Maticin sekä Herreran loukkaantumiset olivat vähänkuin hyviä asioita kun vastuuta on ollut pakko antaa McTominaylle, Fredille ja tietysti myös Pereiralle. McTominay voisi olla se meidän uusi Darren Fletcher, jota kohtaan minulla oli suuri arvostus.
Fred osoitti PSG pelissä potentiaalinsa. Tosin Valioliigan tahtiin hänellä on edelleen paljon opittaa. Mutta eihän hän toisaalta voi oppia jos ei saa pelata.

Ehkä Kuitenkin joko Matic tai McTominay on pidettävä kentällä hoitamassa puolustusvelvoitteita.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Onko huhuissa muuten pyörinyt muita keskikenttäpelaajia kuin tämä Portugalin ihmepoika, joka nyt on siis enemmänkin hyökkäävä kk tai laituri.

Eli kuka se meidän uusi puolustava keskikenttä olisi? Itselle ei ole vielä yhtään konkreettista nimeä tullut vastaan.
 

Fordél

Jäsen
Ei, vaan joukkue tarvitsee ennen kaikkea maailmanluokan topparin ja maailmanluokan keskikentän pohjapelaajan. Sen jälkeen oikean laiturin ja vasta sitten oikean laitapuolustajan. Oikealle laidalle on tällä hetkellä hyviä vaihtoehtoja ainoastaan Lingard, kun oikeaksi laitapuolustajaksi on tällä hetkellä kaksi hyvää vaihtoehtoa (Young ja Dalot).

Kyllä, se kolmas keskeinen hankinta kohdistuu keskikentälle, joten Mpabbea tai muutakaan hyökkäyspään hankintaa en itse suuremmin miettisi seuraavassa siirtoikkunassa.

Youngin aika alkaa olla ohi ja hankkisin ehdottomasti Dalotin kirittäjäksi varman avauksen laitapakin.

Se on sitten about ihan sama, että missä järjestyksessä näitä muita hankintoja tekee topparihankinnan jälkeen. Enemmän on kyse siitä, keitä on kulloinkin saatavilla. ItseIvahvistaisin ekana puolustuksen.
Hyökkäykseen en nyt lähtisi hakemaan vahvistusta, ainakaan niin isoa nimeä, että se hankaloittaa suurempien ongelmakohtien paikkausta materiaalissa.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Kyllä, se kolmas keskeinen hankinta kohdistuu keskikentälle, joten Mpabbea tai muutakaan hyökkäyspään hankintaa en itse suuremmin miettisi seuraavassa siirtoikkunassa.

En kyllä usko, että Mbappéa tarvitsee muutenkaan miettiä - kenenkään -, sillä hintalappu on varmasti melkoisen suolainen ko. kaverin nilkassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös