TPS kaudella 2018–2019

  • 472 157
  • 1 740

Wanhajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Isot Totovoitot, Gracefull Swamp
Mielestäni Jonne ja Forsström olivat tänään hyviä. Odotusarvoltaan johtavat pelaajat eivät ole pieninkään uhka vastustajalle. Harmi, muttei auta vinkua. Höökiä koneeseen ja miehekkäämmät otteet käyttöön!
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Alkaa vaikuttamaan siltä, että joukkueen rakenteessa ja roolituksessa on paljon puutteita ja joukkueen menestyminen on pelkästään yksilöiden varassa. Uskoisin, että parempi valmentaja saisi joukkueesta enemmän irti. Tosiasia on myös, että joukkueessa on pelaajia, joiden taso ei riitä liigaan ja sitten on niitä pelaajia, joiden luonteenlaatu ja asennepuoli on sellainen, että heistä ei ole koviksi ammattiurheiljoiksi. Liiallinen kiltteys vaivaa. Pelitapa ja joukkueen rakenne on sellainen, joka ei vastaa täysin nykykiekon vaatimuksia. Tosin hyvä valmentaja pystyy jonkin verran vaikuttamaan siihen, että heikkouden eivät liikaa näy pelaamisessa. Kaskinen ei minusta ole onnistunut pimittämään Tepsin heikkouksia. Hinta-laatusuhdetta ajatellen, niin onhan tämä joukkue liian kallis erityisesti, kun ajattelee tulosta.

Olen vahvasti sitä mieltä, että kyllä puolustukseen yksi Mark Fraser -tyyppinen pelaaja mahtuisi oikein roolitettuna ja oikein käytettynä. Tietenkään palkka ei saa olla keskitason yläpuolella, kun ajatellaan joukkueen palkkarakennetta. Viime keväänä Fraser joutui aivan liian suureen rooliin ja ottamaan liikaa vastuuta. Tämän tyyppisen pelaajan rinnalla pitää ehdottomasti olla hyvä kiekollinen puolustaja. Ikävä kyllä näyttää siltä, että menestys tulee puhtaasti yksilövetoisesti. Yksilöt voivat voittaa yksittäisiä pelejä, mutta pitkässä juoksussa pärjäävät ne joukkueet, jotka pelaavat joukkueena ja taistelevat viimeiseen asti, eivätkä pelaa mitään virkamieskiekkoa seuraavaa kahvitaukoa odotellessa ja tulevaa lomareissua miettien. Yksilöiden varassa voidaan voittaa yksittäisiä pelejä, mutta ei menestyä pitkässä juoksussa ja tämä on Tepsin tilanne tällä hetkellä. Joukkue ei näytä ainakaan tällä hetkellä sellaiselta, että olisi tarpeeksi urheilullisuutta, asennetta ja työnteon mentaliteettia ja halua pärjätä pitkässä juoksussa. Paperilla joukkue on sellainen, että sillä pitäisi pärjätä, mutta tämä on ehkä illuusio. Materiaaliltaan hieman heikommasta joukkueesta hyvä valmentaja voi saada irti enemmän, kuin heikko valmentaja paremmasta joukkueesta varsinkin, jos joukkue ei ole yhtenäinen ja siellä on taiteilijasieluja.

Tepsissä on nyt liikaa pelaajia, jotka ovat pelanneet suoraan sanottuna heikosti. Turha sitä on kaunistella. Suoralta kädeltä voisin mainita seuraavat: Heikkinen, Lukka, Nurmi, Väyrynen ja jos kokonaisuutena pelaamista ajatellaan, niin kyllä tähän listaan voi laittaa valitettavasti myös Filppulan ja Palveen. Eivät ole näyttäneet johtavilta pelaajilta. Filppulan puolustaminen on välillä sellaista, että voisi valmentaja pitää vähän kurinpalautusta. Tähän listaan voi laittaa myös Forsströmin, vaikka hänellä omat fanijoukkonsa ovat. Hänessä on omat hyvät puolensa ja hän on niitä harvoja Tepsin pelaajia, joita ei voi syyttää huonosta asenteesta tai siitä, että ei antaisi kaikkea kentällä. Taso ei valitettavasti vain riitä. Sama koskee tälle listalle pääsevää Karvosta. Siiki kuuluu myös tälle listalle. Ei ole mikään nelosketjun pelaaja, mutta ei myöskään kärkiketjujen tasoa.

Korkeintaan tyydyttävästi ovat esiintyneet Piskula, Bjorkstrand, Virtanen sekä pienin varauksin Budish ja Eronen. Heidän otteensa vaihtelevat hyvän ja tyydyttävän välillä. Pajuniemeä on vähän hankala arvioida, kun häntä ei ole osattu hyödyntää.

Hyvin ovat esiintyneet Kakko, Nieminen, Ekeståhl-Jonsson, Suoranta (silloin, kun on terveenä), Kaskinen, Pärssinen, Palmu ja maalivahdit. Tämä hyvin esiintyneiden pelaajien lista on valitettavan lyhyt. Tällä nyt haluan sen lähinnä sanoa, että onnistujia on lopulta aika vähän ja sitäkin enemmän on niitä pelaajia, jotka ovat esiintyneet alle tasonsa tai eivät pysty pelaamaan hyvällä tasolla. On myös flopanneita pelaajia tai ainakin melkein flopanneita. Hyvä kysymys on se, että onko meillä sittenkään tarpeeksi kyvykkäitä pelaajia. Esimerkiksi Nurmi ja Väyrynen esittivät viime kaudella tosi hyviä otteita ja heiltä oli lupa odottaa tällä kaudella lopullista läpimurtoa. Tätä ei ole tapahtunut. Väyrynen ei saa oikein mitään aikaiseksi ja tuntuu välillä vähän sekoittavan muiden pelaamista. Voi myös olla, että valmennus ei vain osaa ottaa hänestä irti kaikkea tai sitten ei vain taso riitä. Nurmen pitäisi tosiaan mennä punttisalille ja saada vähän asennetta pelaamiseensa. Hänen pitäisi myös päättää, että onko hän puolustusvoittoinen hyökkääjä vai pelejä ratkova voimahyökkääjä. Nyt hän on lähinnä tasapaksu. Tepsissä on muutenkin minun käsitykseni mukaan liikaa tasapaksuja hyökkääjiä, jotka eivät ole oikein puolustavia hyökkääjiä, mutta eivät myöskään hyökkäyssuuntaan mitään ratkaisijoita.

Puolustus on myös ongelmallinen siinä mielessä, että siellä ei ehkä kuitenkaan ole tarpeeksi kiekollista osaamista ja jalkoja, mutta ei myöskään niitä puolustavia puolustajia. Ei ole hyvä tilanne, että puuttuu puolustuksesta hyökkäyspelaamisen ja pelin avaamisen osaamista, mutta myös niitä, jotka osaavat puolustamisen viimeisen päälle.

On kyllä aiheellista kysyä, että riittääkö joukkueessa taso. Erityisen huolestuttavaa on se, että johtaviksi pelaajiksi ajateltujen pelaajien pelaamisen taso on heikkoa. Lukka nyt on hyvä esimerkki. En tiedä, mitä hänelle on tapahtunut, kun kuitenkin oli lähellä päästä MM-kisoihin viime keväänä. Nyt hän on täysi hasardi ja sählää minkä kerkiää. Heikkinen ei myöskään pelaa palkkapussinsa ja kokemuksensa edellyttämällä tasolla. Filppula ja Palve ovat ajoittain kyllä pelanneet johtavien pelaajien tasolla, mutta liikaa on heidänkin pelaamisessaan ollut huomautettavaa. Yksittäisiä huonoja pelejä tulee, mutta nyt niitä on tullut liikaa. Eronen ei jostain syystä nyt ihan ole päässyt parhaimmalle tasolleen, mutta ei häntä voi tuomitakaan. Piskulalta odotin enemmän. Hän on ajoittain ihan hyvä. Sama koskee Bjorkstrandia. Budishin suoritustaso vaihtelee turhan paljon.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensi kaudeksi toivoisi kyllä jotain särmää noihin alaketjuihin. Nyt on luvalla sanoen aika HMV-menoa liian monelta pelaajalta. Lisää luisteluvoimaa, taklauksia, maalille ajoa ja rottamaisuutta, kiitos. Joukkueen kokoamisessa pitäisi ottaa roolitus paremmin huomioon. Jos ei muuta niin ainakin jotain viihdearvoa näihin synkkiin runkosarjapeleihin. Mikään ei ole tylsempää kuin tehoton ja häviävä kiekko jossa ei edes taklata.

Pakko myös mainita se ikuinen murheenaihe, eli kuntovalmennus. Miksi TPS-pelaajien jalka on niin perhanan raskas aina kevättä kohti mentäessä? Tällä hetkellä ainoastaan Nieminen ja ehkä Pajuniemi erottuu positiivisesti nopeudellaan. Jopa Väyrysen meno näyttää nyt todella tahmealta, vaikka tavallisesti on ollut kentän nopeimpia pelaajia. Palve oli syksyllä todella irtonainen ja "räjähtävä", nyt siitä samasta liikkeestä ei ole enää mitään jäljellä. Loput profiilipelaajat on tietysti muutenkin kankeita. Tässäkin pitäisi olla tarkempi seula kun hankintoja tehdään; nykykiekossa ei ole varaa antaa tasoitusta luisteluvoimassa.
 

Veijari

Jäsen
Siellä hiihtää samat hiiret ensi kauden rosterissa. Väyrynen, Virtanen, Karvonen ja Kuru, joilla on sopimus myös ensi kaudesta. Mikä muuttuu?
 

Hopeavarjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täksi kaudeksi odotettiin usean pelaajan kehittymistä, jopa läpimurtoja. Kautta on takana nyt 2/3, mutta alle 25-vuotiaiden kohdalla ollaan nähty enemmän taantumusta, kuin kehittymistä. Ilman Kaapo Kakkoa nuorten esiinmarssi olisi jäänyt täysin Otto Niemisen harteille. Nieminen onkin tästä duunariosasto ainoa, kuka on pystynyt ottamaan askelia eteenpäin. Väyrynen, Kuru, Nurmi, Karvonen ja Eronen ovat kaikki pelanneet viime kausia heikommin. Mikä mättää?

Huolestuttava piirre, sillä juuri näistä yllämainituista kavereista ollaan rakentamassa TPS:n runkoa tuleviksi vuosiksi. Elmeri Eronen on mielestäni huolestuttavin esimerkki. Itse odotin Elmeriltä nousua liigaeliittiin, mutta mies onkin taantunut täytemiehen tasolle. Loukkaantuminen varmasti vaivaa, mutta ei selitä taantumusta. Eronen on tehnyt virheitä kiekolla, häviää kaksinkamppailuja, ei pysty rakentamaan hyökkäyksiä entiseen malliin, eikä saa hyökkäyspäässä mitään aikaiseksi. Oikeastaan voidaan todeta, ettei yksikään ominaisuus ole mennyt eteenpäin. Myös valmennuksen luotto on pienentynyt, Elmerin keskipeliaika on alle 18 minuuttia, viime kaudella hieman yli 21 minuuttia ja pari kautta sitten jo yli 19 minuuttia. Tehotilastossa Eronen uhkaa ensimmäistä kertaa täydellä kaudellaan jäädä pakkasen puolelle, -4 on vaatimaton lukema (huom. kolme edellistä kautta +11, +15 ja +12), kuin myös pistemäärä 2+1. Viime kaudella Kissa jr. rikkoi jo yli 20 pisteen rajan. Onko vaatimustaso liian matala, sillä en usko homman Erosen asenteesta jäävän kiinni?
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Nieminen onkin tästä duunariosasto ainoa, kuka on pystynyt ottamaan askelia eteenpäin. Väyrynen, Kuru, Nurmi, Karvonen ja Eronen ovat kaikki pelanneet viime kausia heikommin. Mikä mättää?

Erosen kohdalla selitys lienee selvä: Henrik Tallinder. Kun sarjan paras pakki on vierellä, tuntuu oma tekeminenkin helpolta. Nyt kun Tallenia ei ole rinnalla, karvaampi arki koittaa.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Erosen kohdalla selitys lienee selvä: Henrik Tallinder. Kun sarjan paras pakki on vierellä, tuntuu oma tekeminenkin helpolta. Nyt kun Tallenia ei ole rinnalla, karvaampi arki koittaa.

Paitsi että Tallinder ja Eronen eivät enää viime kaudella hirveästi pelanneet yhdessä.

Mutta eipä Kissa ole hyökkäyspäässä juurikaan kehittynyt. Puolustuspelissä kuitenkin tämän joukkueen paras. Se meidän toinen rightin pakki (Ei nyt mainita nimiä) on Erosta vielä jonkin verran jäljessä.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Paitsi että Tallinder ja Eronen eivät enää viime kaudella hirveästi pelanneet yhdessä.

Mutta eipä Kissa ole hyökkäyspäässä juurikaan kehittynyt. Puolustuspelissä kuitenkin tämän joukkueen paras. Se meidän toinen rightin pakki (Ei nyt mainita nimiä) on Erosta vielä jonkin verran jäljessä.

Näköjään oli tosiaan esim. Juolevin kanssa enemmänkin parina. Tavallaan hieman sama asia. Vieressä kertaluokkaa lahjakkaampi pelaaja ja meno maistuu. Mutta tämä tästä. Loukkaantumiset varmaankin osasyy tehokertymien putoamiseen myös
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Lucenius näytti sentteriä. Jätkä painaa kerhossa melkeen yhen pojon keskarilla. Ja meillä on Karvonen onneksi.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
En tajua minkä takia esim. Karvosta paapotaan ja Luceniukselle näytetään ovea. Tää on meidän TPS ja muuta paskaa.

Ottakaa ne vitun KKK huivit jo päästä jooko?
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
En tajua minkä takia esim. Karvosta paapotaan ja Luceniukselle näytetään ovea. Tää on meidän TPS ja muuta paskaa.

Ottakaa ne vitun KKK huivit jo päästä jooko?

Olisiko Luceniuksen sen aikaisilla näytöillä pitänyt jatkaa sopimusta? Kaveri on tajunnut, että mikäli haluaa ammatikseen tehdä tätä niin pitäö myös treenata pelaamisen ohella.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Olisiko Luceniuksen sen aikaisilla näytöillä pitänyt jatkaa sopimusta? Kaveri on tajunnut, että mikäli haluaa ammatikseen tehdä tätä niin pitäö myös treenata pelaamisen ohella.

Miksi ei? Jokainen tietää Lucen potentiaalin. Karvosen potentiaali on saigon plus 6+2 48 matsiin.

Täällä märehditään puolustusta. Voi vittu.
 

Forn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Jersey Devils
En tajua minkä takia esim. Karvosta paapotaan ja Luceniukselle näytetään ovea. Tää on meidän TPS ja muuta paskaa.

Ottakaa ne vitun KKK huivit jo päästä jooko?
Aika kultaa muistot näemmä. Potenttiaalia miehessä on aina ollut, mutta viimeksi kun Tepsissä pelasi oli meno kyllä laiskaa. Kentällä ja sen ulkopuolella. Siihen kun lisää pari kohua Mestiksessä, niin en ihmettele ettei takaisin haluttu. Nykyään ilmeisesti tajunnut mitä urheilijan elämä on ja mitä sen eteen pitää tehdä. Enkä nyt muutenkaan tiedä onko Lucenius mikään kolmossentteri.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Aika kultaa muistot näemmä. Potenttiaalia miehessä on aina ollut, mutta viimeksi kun Tepsissä pelasi oli meno kyllä laiskaa. Kentällä ja sen ulkopuolella. Siihen kun lisää pari kohua Mestiksessä, niin en ihmettele ettei takaisin haluttu. Nykyään ilmeisesti tajunnut mitä urheilijan elämä on ja mitä sen eteen pitää tehdä. Enkä nyt muutenkaan tiedä onko Lucenius mikään kolmossentteri.

Mikä vitun kolmossena? Lucen vois heittää kevyttä kakkosen keskelle. Ja ylivoimalle. Karvosen vois heittää hiuksista vittuun.

Tepsillä tuskin on mitään hyvävelikerhoa varaa pitää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Forn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Jersey Devils
Mikä vitun kolmossena? Lucen vois heittää kevyttä kakkosen keskelle. Ja ylivoimalle. Karvosen vois heittää hiuksista vittuun.

Tepsillä tuskin on mitään hyvävelikerhoa varaa pitää.
No vittu sitä, vittu tätä. Kenet sitten tiputat kolmoseen? Eikä Karvonen tässä nyt ole se suurin ongelma. Sitä hyökkäysvoimaa on jo ihan tarpeeksi ilman mitään Luceniusta.
 

Oddmanrush

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun joukot,Leijonat,Colorado, NyR.
En tajua minkä takia esim. Karvosta paapotaan ja Luceniukselle näytetään ovea. Tää on meidän TPS ja muuta paskaa.

Ottakaa ne vitun KKK huivit jo päästä jooko?
Lucenius päätti uudestaan vasta pari kautta sitten kesällä, että haluaa kokeilla mihin kyvyt kantavat kiekkoilijana. Treenasi paljon, kävi yksin ilmaisilla yleisövuoroilla, eri pipolätkäjengien kanssa, mistä vaan sai jääaikaa. Siitä seurasi soppari Tuton kanssa. Pojoja tuli, mutta vielä yksi iso tyhmyys luistinpotkun kanssa, joka näytti inhottavasti vahingoittamistarkoituksella tehdyltä. Määrätietoisuus jatkui ja tie vei LeKiin. Sieltä hänen perässä HPKn lisäksi taisi olla ainakin HIFK. Mielestäni Pennasen HPK oli hyvä valinta, tonttia tyrkyllä Pennasen valmennuksessa. Olen tyytyväinen, että Lucenius teki paluun liigaan. Viihdyttävä pelaaja parhaimmillaan.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Lucenius päätti uudestaan vasta pari kautta sitten kesällä, että haluaa kokeilla mihin kyvyt kantavat kiekkoilijana. Treenasi paljon, kävi yksin ilmaisilla yleisövuoroilla, eri pipolätkäjengien kanssa, mistä vaan sai jääaikaa. Siitä seurasi soppari Tuton kanssa. Pojoja tuli, mutta vielä yksi iso tyhmyys luistinpotkun kanssa, joka näytti inhottavasti vahingoittamistarkoituksella tehdyltä. Määrätietoisuus jatkui ja tie vei LeKiin. Sieltä hänen perässä HPKn lisäksi taisi olla ainakin HIFK. Mielestäni Pennasen HPK oli hyvä valinta, tonttia tyrkyllä Pennasen valmennuksessa. Olen tyytyväinen, että Lucenius teki paluun liigaan. Viihdyttävä pelaaja parhaimmillaan.

Minkä helvetin takia me sitten sainataan Karvonen? Toki Luce on tehnyt aikoinaan pöljyyksiä mutta käsittämätöntä. Jokainen vähäkään lätkää seurannut tietää että Niclaksen potentiaali on hurja. Nyt HPK nauttii siitä. Joku vitun Holm taas kiinnostaa Antsaa. Nice....
 

Enjoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tajua minkä takia esim. Karvosta paapotaan ja Luceniukselle näytetään ovea. Tää on meidän TPS ja muuta paskaa.

Ottakaa ne vitun KKK huivit jo päästä jooko?
Mitä helvettiä sä nyt selität. Lucenius pelasi Tepsissä viimeksi neljä vuotta sitten, eikä edes sillä kaudella ollut hyvä ja sai lähteä. Sen jälkeen on pelannut divaria Suomessa ja Keski-Euroopassa aiheuttaen samalla kohuja järkyttävillä teoillaan (mm. luistimella vastustajaa potkaisemalla).

Se ei ole oven näyttämistä, että kaiken tuon jälkeen ei Luceniusta värvätä Tepsiin takaisin, vaikka Mestiksessä on pelannutkin yli piste per peli. Hieno juttu, että Lucenius näyttäisi selättäneen vaikeutensa ja pelaa vihdoin potentiaalinsa edellyttämällä tasolla, mutta ei tässä nyt jumalauta ole aihetta syyllistää TPS:ää yhtään mistään.
 

Oddmanrush

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun joukot,Leijonat,Colorado, NyR.
Minkä helvetin takia me sitten sainataan Karvonen? Toki Luce on tehnyt aikoinaan pöljyyksiä mutta käsittämätöntä. Jokainen vähäkään lätkää seurannut tietää että Niclaksen potentiaali on hurja. Nyt HPK nauttii siitä. Joku vitun Holm taas kiinnostaa Antsaa. Nice....
Viimeksi Tepsissä ollessaan oli pehmyt ja löysä. Vielä jopa nyt HPKn sainatessa hänet oli hän kysymysmerkki liigaan, niin värikäs historia ja maine hänellä on. Karvosen jatkosopparista ym muistakin sopimuskuvioista voi olla montaa mieltä, mutta Luceniukseen ne on tässä kohtaa turha yhdistää. Posina voi ajatella, että mikäli hän jatkaa samalla tasolla on hänellä uraa jäljellä ja vahva yhteys Turkuun sukunsa takia.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Mitä helvettiä sä nyt selität. Lucenius pelasi Tepsissä viimeksi neljä vuotta sitten, eikä edes sillä kaudella ollut hyvä ja sai lähteä. Sen jälkeen on pelannut divaria Suomessa ja Keski-Euroopassa aiheuttaen samalla kohuja järkyttävillä teoillaan (mm. luistimella vastustajaa potkaisemalla).

Se ei ole oven näyttämistä, että kaiken tuon jälkeen ei Luceniusta värvätä Tepsiin takaisin, vaikka Mestiksessä on pelannutkin yli piste per peli. Hieno juttu, että Lucenius näyttäisi selättäneen vaikeutensa ja pelaa vihdoin potentiaalinsa edellyttämällä tasolla, mutta ei tässä nyt jumalauta ole aihetta syyllistää TPS:ää yhtään mistään.

Miten Karvonen? Nätisti ohitit aiheen.
 

Forre

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tajua minkä takia esim. Karvosta paapotaan ja Luceniukselle näytetään ovea. Tää on meidän TPS ja muuta paskaa.

Piti näköjään äkkiä keksiä jotain valitettavaa, kun ei hävittykään. Olisiko pitänyt samalla hommata Blood Gormleyn sijasta? Silkkaa idiotismia Antsalta, kun ei huomannut Benin potentiaalia. Ramstedt olisi kuitenkin vapaana, samankaltainen pelaaja kuin Lucenius ja yhtä vaikea persoona, jos väkisin pitää hankkia joku sotkemaan joukkuehengeä.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Miten Karvonen? Nätisti ohitit aiheen.

Vittu sä oot ulalla tai kännissä. Ensin heität aiemmin jotain Järvisen ja Tepsin palaneista silloista ja seuraavaksi jotain ihmeellistä Lucenius vs Karvonen läppää, joka ei liity mihinkään.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Vittu sä oot ulalla tai kännissä. Ensin heität aiemmin jotain Järvisen ja Tepsin palaneista silloista ja seuraavaksi jotain ihmeellistä Lucenius vs Karvonen läppää, joka ei liity mihinkään.

No kuinka kauan tuota Karvosta pyöritellään tuolla? Jos kannua meinataan nostella niin pitäis tulla pelimiehiä sisään. Ei näitä vitun Karvosen jatkopahveja mutta jos tällä linjalla mennään nii mikäs siinä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös