Peliesitykset kaudella 2018–2019

  • 164 168
  • 889

ahal

Jäsen
Aletaan elää niitä hetkiä kaudesta ja vuodesta, kun ensimmäiset heittävät valkoisen pyyhkeen kesään. Ässät aloitti kevätmarkkinat, ihan ymmärrettävästi, mutta kuka seuraa perässä? Paineita on ainakin akselilla Ässät-KalPa. JYP saattaa pinnistää konkareiden vertyessä vielä jatkoonkin. Uskon, että jos Virtanen olisi ruorissa, se olisi ylempänä. Mutta jos ja jos...

SaiPaa silmäiltäessä näkee nopeasti, että joukkueessa on noin puolet nuoria, 1995 tai jälkeen syntyneitä. Äkkiseltään rosteri näyttää paperilla hyvältä, mutta konkariosasto on kuitenkin enemmän "kakkoskori"-tasoa. Eli ne, joiden pitäisi vertyä kevättä kohti tehoiskuun, ovat kuitenkin aika kapeaharteisia ja pelillisesti kevyitä. Jos ovat edes kunnossa. Meillä ei ole esim. yhtään Tommi Santalan tasoista kaveria rosterissa. TS haukuttiin syksyllä pystyyn harva se päivä, mutta nyt kaveri on joukkueen 3. tehokkain pistemies - Salminen tulokkaana on 1. Kärpillä Pyörälä on kärjen tuntumassa, JYPillä Immonen ja Perrin hallitsevat jne.

Toisaalta taas nuoriin panostavat joukkueet juhlivat usein syksyllä ja hurmaavat yleisön (esim. Ilves tällä kaudella) esityksillään, mutta kevät meneekin sitten vaisummin. Näin näyttää käyvän taas Ipalle ja myös Jukureille, kenties KalPallekin. Ehkä SaiPakin liittyy joukkoon, mutta luotetaan ainakin säälipaikkaan. KooKoossa on kokemusta ja nuoruutta, mutta ongelmat eivät johdu pelkästään ikäjakaumasta. Sportin paketti tuntuu olevan hyvin kasassa.

Eli toivottavasti AT ja kumppanit haalivat uuden porukan sopivasti miksaten. Mukaan myös sellaisia, jotka pystyvät kannattelemaan joukkuetta vaikeilla hetkillä. Nuorilta sitä on vaikea pyytää, kun kokemusta ei juurikaan ole. Repiä ja raataa he jaksavat illasta toiseen, mutta sekään ei aina riitä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Salt

Coxkyttä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Morjesta! Eilinen Ässämatsihan oli SaiPalta 2,5 erää hyvää peliä...
Mutta se loput 10min.!!??
Tuli mieleen suomen potkupallo maajoukkue aikoinaan Unkarissa! Ihme hätäilyä ja juoksemista ympäri kenttää, huiskittiin huteja ja lyötiin rännikiekkoa, jotka Ässät pysäytti aina. Ihme ettei tehty omaa maalia!
Vitutti! Onneksi Telia kaatui....
Onko voittamisen/häviön pelko niin suuri ettei mikään onnistu? Missä ovat johtavat pelaajat?
On tää SaiPan kannattaminen raskasta!
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Niin, kyllähän tuonne mahtuisi sellainen ykköskorin kotimainen, jolla on kokemusta isoista peleistä ja tiukista paikoista. Tai ainakin sellainen ykkös ja kakkoskorien välillä seilaava. :) En tiedä kuka, enkä tiedä mistä, enkä tiedä millä rahalla, mutta kelpaisi. Sellainen valmis pelaaja niinku tieätteks. Tässä tuntee itsensä miltei Aarnioksi, kun tuijottaa kukkapenkkiä, että nouseeko sieltä aarteita loistoonsa.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Niin, kyllähän tuonne mahtuisi sellainen ykköskorin kotimainen, jolla on kokemusta isoista peleistä ja tiukista paikoista. Tai ainakin sellainen ykkös ja kakkoskorien välillä seilaava. :) En tiedä kuka, enkä tiedä mistä, enkä tiedä millä rahalla, mutta kelpaisi. Sellainen valmis pelaaja niinku tieätteks. Tässä tuntee itsensä miltei Aarnioksi, kun tuijottaa kukkapenkkiä, että nouseeko sieltä aarteita loistoonsa.
Mikä lienee Teemu Ramstedtin tilanne? Siinä voisi olla hyvä haku. Ei ole vaan tällä kaudella vielä pelannut missään, joten miehen pelikunto on arvoitus. Tosin Ramstedtin on huhuttu menevän Björklöveniin.

Muuten taitaa vaan nuo kotimaiset ykkös ja kakkoskorien pelaajat olla niin kalliita ettei suurimpien seurojen tarjousten rinnalla voi oikein kilpailla. Kyllä silti olisi hienoa jos vielä pystyttäisiin juhlavuoden kunniaksi hankkimaan joku nuo listaamasi speksit omaava pelaaja.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos vähän viime viikkoa tarkastelee niin kaksi vierasvoittoa on ehdottomasti hyvä asia. Toki pinnoja olisi voinut saada enemmänkin. Lukkopelissä SaiPa pääsi vähänhelpolla muutaman maalin johtoon ja se on nähty monesti ennenkin että kun helppoja tulee toiseen päähän niin niitä tulee sitten toiseenkin. Ässiä vastaan taas SaiPa oli kaksi erää parempi mutta Tuohimaalla oli heikompi ilta ja Ässät sai kaksi vähän halpaa maalia. Kuitenkin myös Robin Salon tötöily viivalla oli toisessa maalissa merkittävässä roolissa. Kolmoserässä näytti että joillain pelaajilla (Kichton muunmuassa) alkoi jalka painaa ja tämä vaikutti osaltaan Ässien tuloon tasoihin. Vainikainen; loukkaantuiko vai laitettiinko vilttiin? Jos viltitettiin kun piti Lehtiselle antaa näytönpaikkaa niin oli valmennuksen hölmöilyä. Nelonen ja Vainikainen kun olivat pelanneet vahvaa peliä ja saaneet kiekkoa hyvin hyökkäysalueelle painettua.

Sanokaa mitä sanotte mutta Maian sopparin purku oli mielestäni vähän hätäilyä. Niissä viimeisissä peleissä oli saanut hommasta kiinni ja sai kiekkoa hyökkäysalueelle ja tehtyä siellä hyviä ratkaisuja, luotua joitain maalipaikkoja ja ketjukavereineen pidettyä painetta hyökkäysalueella. Tällaista peliä olisi kolmansissa erissä kaivattu. Myös Vainikainen oli hyvä tässä paineen pitämisessä vastustajan päädyssä.

Alkanut viikko on kova, kerho vieraissa ja Tappara kotona. HPK:lla on kuitenkin ollut myös heikompi jakso menossa että ei se mikään tekemätön paikka pitäisi olla. Toivottavasti slumppi on ohi ja nousu alkaisi tästä.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Toisen erän puoleen väliin on nyt tullut katsottua tätä Hpk SaiPa peliä ( 1-0 ) ja ei hyvältä näytä.... On kyllä aika passiivista tuo SaiPan peli... Laukaukset Hpk-lle 32-19... Voisi sanoa että kaikessa, nopeudessa, voimassa, taidossa, peliälyssä ollaan kuin divarijoukkue... No voihan tämä olla vain sovittu tapa pelata... Miten h..ssä kaikilla muilla joukkueilla tuo keskialueen ylitys tapahtuu niin helposti, mutta SaiPalla vain ei millään?? Kyllä näyttää että ollaan ku hidastetusta elokuvasta... Aika hyvin pyörii tuo Hpk.n ylivoima... Ei ole ku ajan kysymys, millon tilanne on 2-0... Paljonkohan on tuo Hpk.n pelaajabudjetti?......
SaiPalla on lähes puolet enemmän pisteitä sarjataulukossa kun siulla tässä viestissä.
 

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Nyt joku läpsyttelemään Lehterää poskille että koita nyt saada tuo joukkue pelaamaan jääkiekkoa. Hyökkäyspeli ihan nollissa tänään. Mitä helvettiä ihan oikeasti
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Kaksi erää ihan hyvää pyörimistä, 1-0 kolmanteen ei ollut paha. Siitä eteenpäin sitten täysin tehotonta ja viimeinen niitti (ainakin omalle lähetykselle) oli tuo 2-0 about ainoasta kunnon paikasta löysän pelaamisen jälkeen.

Hyökkäys oli tänään kyllä varmaan heikointa pitkään aikaan.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Onhan tuossa pelissä paljon asioita joita pitäisi korjata, mutta kuinka hemmetin vaikeata on hyökätä kiekolla hyökkäysalueen siniviivan yli. Tuota en kyllä itse ymmärrä. Joukkueessa periaattessa pitäisi olla kiekollista taitoa muuhunkin, kuin kiekon päähän heittämiseen, mutta sitä ei tehdä. Miksi? Onko kyse Tertsin pelityylistä vai mistä.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Tämä kausi ehtii loppua, ennen kuin SaiPan peli oleellisesti ehtii muuttumaan. Reagointi olisi pitänyt suorittaa ajat sitten. Nyt on melkoisen varmasti liian myöhäistä, että ihmettä odotellessa.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Tuo oli sellaista pelailua, molemmilta mutta Saipalta enemmän. Ihan kuin kauden viimeinen peli, kun molempien joukkueiden lopullinen sijoitus on jo varmistunut. Neppaillaan tää pois kun on pakko.
Ei uskoisi, että ollaan siinä vaiheessa kautta kun jokaisesta pisteestä pitäisi tapella tosissaan. Hämmentää enemmän kuin vituttaa.
 

ahal

Jäsen
Minusta Kerho oli tänään yksinkertaisesti vahvempi, ei paljoa mutta riittävästi. Oli tehokkaampi hyökkäyksissä ja tarkempi maalin edessä. Numerot ihan oikeutetut. Westerholmia ei voi takaiskuista syyttää, mutta Denisov pohjusti ansiokkaasti 2-0 -osuman. Herra ei tiennyt mitä kiekolla tekisi ja tyrkkäsi kaverin lapaan. Kaksi erää oltiin kiinni pisteissä, mutta Turusen maali katkaisi selän ja loppu meni selviytymiseksi.

SaiPalla ei tällä kaudella ole noussut kukaan isoksi vastuunkantajaksi, ja se näkyy tiukoissa paikoissa. Pari Turusta tekisi meillekin hyvää. Luulatavasti näillä mennään loppuun asti ja tapellaan 10-sijasta. Se on juhlakauden mestaruus. Takaa kuitenkin puhaltaa kolme haastajaa, joten jännättävää riittää.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Laskiko kukaan monestiko tänään mentiin hyökkäyspäässä "ylivoimalla" kulmavääntöön ja HPK tuli niistä voittajana ulos, avasi SaiPan hyökkääjien taakse 3-2 tai 2-1 hyökkäykseen?
 

Bacon

Jäsen
Kuka on vastuussa hyökkäyspelaamisesta? Kiinnostaisi ihan oikeasti tietää, miten tuo joukkue yrittää hyökätä. Yleensä se on kiekko päätyyn ja yritetään vääntää se päädyssä takaisin. Kuten arvata saattaa, ei noilla pelaajilla paljon kulmissa väännetä. Miksei kiekkoa yritetä tuoda pelaamalla alueelle? Aina välillä kun ihme käy ja saadaan kiekko haltuun hyökkäysalueella, niin tulee seuraava ongelma eteen. Missä pitkät vastustajaa väsyttävät pyöritykset? Hyökkäys kestää todella lyhyen aikaa ja useimmiten päättyy ihan onnettomaan kamelinpieruun. Jos Lehterä on tästä vastuussa, niin ensi kaudelle joku apukoutsi, joka ymmärtää hyökkäyksestä jotakin. Jos Hirvonen, niin kenkää kauden päätteeksi.

Toinen mikä hämmentää on se, että kun vaihto on kesken, kiekko luovutetaan suosiolla vastustajalle heittämällä se niiden päätyyn. Miksei sitä voi pudottaa alas?
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Ihan oikeasti olisi voinut tehdä hyvää pistää Nättinen vähäksi aikaa Ketterään ja tilalle Vainikainen, jolla ei paljon vanne purista päätä. Samoin tänään kokoonpanossa olisi voinut olla Lehtinen. En tiedä kenet tuosta hänen tilaltaan olisi pudottanut, mutta monessa pelissä on ollut ainoita jotka näyttävät edes yrittävän hyökkäystä ja maalille menoa.

Tänään (taas jälleen kerran) kun joku olisi ollut hakkaamassa irtopaloja sisään, niin tulos olisi voinut olla jotain muuta.
 

kthxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Bruins, Nikko Icebucks
Oli mielenkiintoista seurata valmentajien reagointia peliin. Pennaselta tyypillinen tuijotus kohti kenttää, ja Lehterältä joka viides sekunti peliä ohjaava huuto; maalille, eteenpäin, tukemaan. Tuntuu että pelkkä tuo huutelu tuo paljon painetta pelaajille eivätkä saa ns. pelata omaa peliään.
 

DripL

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lehterä sanoi ennen peliä, että nyt palattiin bread 'n butter -pelaamiseen. Jengi olikin huonompi kuin kertaakaan aiemmin. Tälläistä rimpuilua loppukausi varmaankin on.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Salt

redpecka

Jäsen
Oli mielenkiintoista seurata valmentajien reagointia peliin. Pennaselta tyypillinen tuijotus kohti kenttää, ja Lehterältä joka viides sekunti peliä ohjaava huuto; maalille, eteenpäin, tukemaan. Tuntuu että pelkkä tuo huutelu tuo paljon painetta pelaajille eivätkä saa ns. pelata omaa peliään.
Toisaalta jos tulos olisi ollut 1-2, täällä hehkutettaisiin Lehterän osallistuvaa valmennusta ja vastapuolella manattaisi tuota jähmettynyttä mukatärkeää patsasta.

Tajuamatta liikaa jääkiekosta ja valmentamisesta, tuntuisi Lehterä olevan sellainen pelaajaläheinen koutsi, joka menisi hyvänä kakkosvalkkuna ollen nuorison suosiossa, tai ihannemaailmassa SaiPan A-junnujen valmentaja. Vähän niin kuin ilmeisesti Tuomo Ruutu junnumaajoukkueen taustakoutsina. Tosin Lehterä sanoi ettei välitä pelaajista laisinkaan, hän välittää tyttärestään, mutta kuka näissä kaikissa filosofisissa lehterismeissä mukana pysyy.
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Lehterän taktiikkana on nyt ilmiselvästi pitää joukkueessa piilevä iskukyky täysin piilossa kaikilta jääkiekkoa seuraavilta.

Tämä täydelliseltä sekoilulta näyttävä touhu niin kentällä kuten vaihtopenkin takanakin, on vain täyttä hämäystä. Pian SaiPa heittää ison remmin päälle ja ponkaisee kahdeksan parhaan joukkoon loppukaudeksi.
 

ahal

Jäsen
Lehterä osaa näköjään hämmentää sekä omat että vieraat. Kukaan ei saa varmuudella hänen ajatuksiaan kiinni. Siltä tuo vaikuttaa, kun pelejä katsoo. Samat ongelmat matsista toiseen. Lehterän elekieli puhuu sen puolesta, että hän on tottunut ohjeistamaan nimenomaan nuoria pelureita, vääntämään rautalangasta tarvittaessa. Mutta vanhempien kanssa saattaa olla ongelmia. No "vanhuksia" nyt ei liioin jengissä edes ole, mutta esim. Denisov näyttää pelaavan tyylillään illasta toiseen. Hasardeja kaihtamatta.

Tässä vaiheessa voinee sanoa jo ääneen ajatuksen, ettei joukkueen kokoaminen mennyt ihan putkeen. Puutteita joka osastolla ja vähän joka ukolla, joita ei ole kauden aikana paljoa pystytty korjaamaan. Osansa siinä on tietysti loukkisumalla, muttei selitä kaikkea. Menestyksen kannalta on kuvaavaa, että loukkeja korvaamaan haalittiin mm. Lehtinen, Kuronen ja Saari. Muiden ylijäämäpelaajia, mutta parempia ja yhtä edullisia ei tainnut olla saatavissa ja kalliimmat ulottumattomissa. Kauden jälkeen tuuletus on todella tarpeen.

Vajaan kahden kuukauden aikana pitäisi tapahtua ihmeitä, jotta sijoitus merkittävästi kohentuisi. Nyt näyttää, että säälipaikka olisi jo torjuntavoitto. SaiPalle ei siihen riitä nykyinen 1,0 p/ott -tahti.

Huomisesta matsista on vaikea odottaa mitään. Tappara on kuntopuntarin kärkeä ja Koholla juhlailta, niin...
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Mitä tämä vastaus tarkoitti? Vastauksen arvo nollaluokkaa. Yleensä siulla ihan ok viestejä, mutta nyt ei avaudu...
Oli näköjään joukkueen peliesityksistä lähtenyt turhautuminen osunut täysin väärään paikkaan. Käsi pystyyn virheen merkiksi ja pahoitteluni nimimerkille @Tupaukko . Jos olet illalla hallilla niin laita yv, tarjoon bissen.
 
Viimeksi muokattu:

Don Sputnik

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Liverpool
Kyllä ärsyttää noi peliesitykset...se että olen käynyt hallilla viimeeksi 23.11. kertoo aika paljon...en todellakaan odota SaiPan voittavan joka ikistä peliä ja pelaavaan huipputasolla illasta toiseen. Mutta en myöskään halua maksaa/ajella hallille katsomaan mitäänsanomattomia, sekavia esityksiä. Lähes koko kausi ollut sellaista. Kotona osittain tuurillakin tullut pistepotti on pitänyt jengin vielä pjeijarisijoilla, mutta kokonaiskuva on heikohko.

Joku hieno vierastaistelukin ja kenties 3p voitto silloin tällöin nostaisi fiiliksiä. Mutta tuollainen eilisen kaltainen täysin onneton esitys, niin...en tiedä...pitäskö se tänään mennä melkein 2kk tauon jälkeen hallille...katotaan miltä alkaa päivän aikana tuntua...
 

Ferris

Jäsen
Kyllä ärsyttää noi peliesitykset...se että olen käynyt hallilla viimeeksi 23.11. kertoo aika paljon...en todellakaan odota SaiPan voittavan joka ikistä peliä ja pelaavaan huipputasolla illasta toiseen. Mutta en myöskään halua maksaa/ajella hallille katsomaan mitäänsanomattomia, sekavia esityksiä. Lähes koko kausi ollut sellaista. Kotona osittain tuurillakin tullut pistepotti on pitänyt jengin vielä pjeijarisijoilla, mutta kokonaiskuva on heikohko.

Ite oon huomannu kanssa, että ei oo ees sellasta paloa enää noita SaiPan pelejä kohtaan kuin aikaisemmin oli, että jo päivällä odotti iltaa, että pääsee sohvalta peliä katsomaan. Saatikka että tähän asti on ollut satavarmaa, että muut menot suunnitellaan siten että Hakametsään lähdetään aina kun Keltamustat sinne saapuu tai jos E-Karjalaan mennään sukuloimaan niin visiitit katsellaan vähän siihen malliin että Kisapuistoon ehtii myös.

Tällä kaudella (siis jo alusta lähtien) ei vaan oo sitä samaa paloa ollut ja Kisapuistovisiittejä on jäänyt väliin vaikka mahdollisuuksia ois useampaankin ollut. Suurin syy on luultavimmin joukkueen peliesityksien epämääräisyys ja yhä enenevissä määrin se, että jotenkin vaan ei etenkään tällä kaudella ole missään kohdin tullut sellaista fiilistä, että joukkue/toimisto ovat samalla sivulla fanien kanssa. En osaa sitä tarkemmin selittää, mutta semmoinen fiilis vaan on tullut. Itsekään en odota voittoja joka pelistä, vaan se että peli olis ees jossain määrin viihdyttävää riittäisi. Tai jos ei oo viihdyttävää, niin edes ois sen näköstä että joukkue ja valmennusjohto yrittää joka pelissä kaikkensa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös