U20 MM-kisat 2018–2019: Suomi

  • 220 405
  • 1 037
Tila
Viestiketju on suljettu.

haamujänis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Miksi vtussa näin? USA-Venäjä perjantaina klo23, eli jenkkilänaikaa joku 1700? Jengi päässy vielä edes töistä sielä? Sitten Eurojengit pelaa klo03?
Se taitaa olla paikallista aikaa klo 13 se jenkkien peli, joka tekee päätöksestä vieläkin oudomman. Taitaa olla lyöty lukkoon nuo jatkopelit jo ennen puolivälieriä ja ollaan taas kanadalaiseen tyyliin oltu varmoja, että kyllähän ne meidän pojat siellä välierissä pelaa ja siksi laitettu tuon CAN-FIN ottelun voittaja tuohon myöhäisempään.

Toivotaan, että IIHF pystyisi nämä vielä vaihtamaan päittäin, niin ei tarvitse koko yötä valvoa.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Kanukeilla ottaa kyllä koville. Nyt siellä haukutaan mailantekijää ja suurinpiirtein kuulemma raastuvassa tavataan. Huikeeta.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kanukeilla ottaa kyllä koville. Nyt siellä haukutaan mailantekijää ja suurinpiirtein kuulemma raastuvassa tavataan. Huikeeta.
Pidän edelleen kummallisena, että kukaan ei käytä kestävämpiä mailoja huipputasolla. Esimerkiksi Colt Hockeyllä on ollut noita jo vuosien ajan:

Advanced Hockey Sticks

Omat mailat hajoaa niin harvoin, ettei ole tarvetta ostaa, mutta arvostelujen mukaan ilmeisesti huippulaatua.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kuinka kova suoritus Kanadan ykkösjoukkueen voittaminen sen kotijäällä, pienessä kaukalossa ja pudotuspeleissä oli - koko suomalaisen jääkiekon historiassa? Aivan huikea venyminen.

Esim. Ylen teksti-tv:n etusivulla ei tosin hehkutettu aamulla mitään sensaatiosta, vaan todettiin kylmän viileästi, että "Suomi kohtaa mitalipeleissä Sveitsin".

"Se oli temppu!"
 

H.J.Simpson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça, Tahko, Flyers
Kyllä se taitaa olla sittenkin niin, että klo 03:00 alkaa tuo Suomi - Sveitsi pe - la yönä. TSN-sivut ainakin näin väittävät kivenkovaa.

Noniin, itse vain katsoin nopeasti Livetulokset appista aamulla ja siellä tuo oli merkattu huomiselle klo 23.. Joskus voisi olla hyvä katsoa muutkin lähteet.

Edit. Nyt korjattu tuohon appiinkin Venäjä - USA klo 23
 
Viimeksi muokattu:

JJ#36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Olipahan peli! Pelataan Kanadassa pienessä kaukalossa, mutta Suomi oli jopa hallitsevampi kiekolla ja ei ollut tietoakaan että Kanada olisi kovuudella ja kovalla paineella horjuttanut suomalaisia. Yksi ääliö siellä haki sääntöjen rajamailla olleita taklauksia mutta eipä kapteenilla paljon muuta annettavaa sitten ollutkaan.

Nyt edes heikot erikoistilanteet eivät maksaneet voittoa, ja Suomi loi jo varsinaisella peliajalla paljon maalipaikkoja. Mielestäni se pelin kehittyminen jatkui tähän peliin ja Suomi oli kokonaisuutena hyvä, siitä voi kiittää Ahokasta. Itse asiassa kun miettii mitä kaksi kärkisentteriä on saanut aikaan tässä turnauksessa, niin voi sanoa että Ahokas ei ainakaan hyökkäyksessä ole päässyt nojaamaan kuumiin yksilöihin. Tästä on erinomaista jatkaa Sveitsin kaatoon.

Erityistä kiitosta annan kolmikolle Vaakanainen, Utunen ja Jokiharju. Kanada-pelissä nähtiin mikä merkitys riittävän korkealla rutiinitasolla on puolustajan pelissä. Kuormaa tuli todella paljon. Tähän liittyy oikeastaan ainoa oikeasti selvä kritiikin kohde mitä Ahokkaalle voi varmuudella näistä kisoista esittää. Kun kohtuullisen laajasta valikoimasta pakkeja pääsi valitsemaan, niin silti ollaan ratkaisupeleissä tilanteessa jossa yksi pakki loukkaantui ja siellä on kaksi pelaajaa, joita ei käytännössä uskalla päästää kentälle. Onneksi vastassa on Sveitsi, jolloin ehkä uskalletaan peluuttaa kuutta pakkia, toivottavasti ei tule liian tiukka peli niin näin todellakin voisi tehdä. Mitään ihmeitä ei vaadittaisi, mutta Hongan ja Latvalan pitäisi nyt hoitaa homma niin että heidät uskaltaa herran jumala laittaa kentälle edes 10 minuutiksi. Tässä on se Ahokkaan ainoa suuri epäonnistuminen kun itse kuitenkin sai valita, vaihtoehtoja oli.

Loppuun positiivisena huomiona, kolmoskenttä oli aika vaisu ja ykköseltä ehkä turnauksen paras peli. Mikä on yhdistävä tekijä? On se Talvitie ollut mainio kaveri näissä kisoissa.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Kuinka kova suoritus Kanadan ykkösjoukkueen voittaminen sen kotijäällä, pienessä kaukalossa ja pudotuspeleissä oli - koko suomalaisen jääkiekon historiassa? Aivan huikea venyminen.

Esim. Ylen teksti-tv:n etusivulla ei tosin hehkutettu aamulla mitään sensaatiosta, vaan todettiin kylmän viileästi, että "Suomi kohtaa mitalipeleissä Sveitsin".

"Se oli temppu!"

Aivan saatanan kova temppuhan tuo oli. Se että saatiin se tasoitus tuolla tavalla varmisti Suomen marssin mitalipeleihin.

Komiata isännät komiata sanoi luutnantti armeijassa aikoinaan!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hieno voitto, vaikka siihen liittyi kosolti surkuhupaisiakin piirteitä. Heponiemi sai yllättävällä tavalla palkinnon kaartelustaan. Tuossa tilanteessa viimeisellä minuutilla olisi tietysti oikeaoppisesti pitänyt ajaa täysillä kohti maalia, mutta Heponiemi kaarsi purjeet pullistuen maalista poispäin kun kiekko kimposi jalkaan.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Samaa mieltä, mutta samalla sen tietysti näkee kuinka pienestä nämä on kiinni. Nyt kävi lopussa pullapossu jota ilman Ahokas ja Suomi olisi lytätty jään rakoon, Luukkonen ei ollut voittava maalivahti ja esitys haukuttu munattomaksi jne. Sitähän se ei tänään toki ollut mutta ainahan nämä tietysti unohtuu, kun yhden ottelun tuloksesta pelataan.


Jep, tätä juuri meinasin. Tällaiset turnaukset ovat melkein 90%:sti yhden matsin otteluita. Silloin on melko turhaa ylianalysoida jonkun Kazakstan-pelin ilmettä, etenkin kun peli selkeästi voitettiin.

Itse ottelussahan Suomi käytti melkein korostetusti viivelähtöä ja muita vanhan kunnon Meidän Pelin periaatteita. Avauspelaaminen pyrittiin aina tekemään viisikkona, kiekon kanssa pyrittiin vaihtamaan ja olihan tuolla nähtävissä jopa viuhkakarvaamista.

Pakit olisivat voineet alusta asti ajaa kovempaa kiinni vastustajan sinisellä, mutta luultavasti Ahokas adjutantteineen oli tehneet päätelmän, ettei tuolla materiaalilla kannata liikaa riskeerata. Mielestäni se on etenkin Kanadaa vastaan ihan oikein – pakit näyttivät välillä olevan melkoisia tumpeloita. Toivottavasti siellä on vielä parannusvaraa.

Pari ranskalaista yksittäisistä pelaajista:

- Luukkonen: Ansaitsee isot kehut kaiken kokemansa paskamyrskyn jälkeen. Jatkoajan rankkaritorjunta kruununa, mutta piti paikoitellen muuten Suomen pelissä mukana. Alussa meinasi heti puppeloida Kanadalle maalin, mutta pystyi kokoamaan itsensä hienosti. Kova suoritus kovassa poissa. Jättihattu my friend!

- Vaakanainen ja Jokiharju: Molemmilta jotenkin flegmaattisen oloista touhua, mutta silti Suomen ykköspakit. Ovat kuitenkin päässeet ihan ok-määrän NHL:ssä pelaamaan, niin luulisin lisää olevan annettavana. Ihan ok, mutta toivottavasti vielä yksi steppi tulossa, kun pahimmat paineet kaadettu.

- Utunen: BOOM!

- Kupari: Turnauksen paras peli oikeaan paikkaan. Oli aktiivinen, toi kiekon monta kertaa hyvällä liikkeellä vastustajan alueelle. Vieläkin lienee steppejä parempaan mahdollista ottaa.

- Tolvanen: Samat sanat edelliseen, toki oli vielä Kupariakin parempi. Kokoajan paikoilla, nyt vaan ne kiekot sisään. Rakensi Suomen tasoituksen käytännössä yksin, kun muut olivat 30 sekuntia neppailleet omassa päässä.

- Nelosketju: Myös heiltä turnauksen paras matsi. Etenkin kaksi ekaa erää paikoitellen jyräsivät kanukkien yli. Toivottavasti myös kolmonen pystyisi vielä nostamaan tasoaan edes lähelle tätä.
 

Snagari

Jäsen
Aika paljon on vettä virranut lyhyessä ajassa jääkiekkomaailmassa, kun miettii että 10 vuotta sitten kanukki voitti viisi mestaruutta putkeen aika höyryjunamaisella menolla. Muistelen niitä pelejä kun Boone Jenner painoi ensimmäisessä vaihdossa Suomen ykköspakki Olli Määtän maatakiertävälle radalle ja Suomella ei ollut rehellisesti sanottuna mitään palaa.

Pieni kaukalo, Kanadan kotipeli, Suomi pelasi oikeasti paremmin, joukkue nimellisestikin lähes tasavahva. Hieno voitto, mutta vielä hienompaa se on tajuta että tää ei ollut mikään yhden voiton ihme ja seuraavat 10 vuotta taas pyllistellään Kanadassa. Luotto on kova että vilkku päällä jatketaan ohituskaistalla.

Omat pelaajahuomiot:

- Luukkonen, jättimäiset pallit on kaverilla. Mailapelin pakottaminen on vähän karmeaa, pitäisi tajuta että aika useasti paras ratkaisu on vain jättää kiekko maalin taakse jolloin pakki pääsee kovalla vauhdilla ylös. Nyt syöttää joka kerta kiekkoa johonkin.

- Vaakanainen, Suomen paras pakki.

- Latvala ja Honka, my god. Oli pojille vähän liian kova paikka.

- Heponiemi, näytti minkä takia on painanut noita poikia vastaan 100 pistettä. Ensimmäistä kertaa tuo pelin rauhoittamiskyky ja kiekossa pysyminen nousi ihan arvoon arvaamattomaan. Teki hienon maalin palkinnoksi.

- Kuparista ja Tolvasesta voi sanoa samat sanat, pojat nostivat tasoaan kun sitä eniten vaadittiin. Silti vielä puristaa maila maalintekopaikassa, oliko tässä se voitto joka nosti pianot harteilta?

- Talvitiestä tykkään ihan pirusti. Jässikkä jolla on myös potkua ja järkeä. Meinasi olla antisankari, mutta siirsikin kapteenin ominaisuudessa sankarin viitan ensin Luukkoselle ja siitä Utuselle.
 

Fat Cat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Osaako joku kertoa Kakon otteista? Ei hirveästi mainintoja tänään tässä ketjussa, oli varmasti tärkeä peli scouttien näkökulmasta.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tuo hyökkäyspeli pitäisi saada nyt kuntoon, aika kortilla oli maalipaikat taas, ja 4 häkkiä isoja vastaan ei paljoa mairittele. Luokaton yv-peli samoin saatava edes pari napsua paremmaksi, jos kirkkaimmista halutaan tapella.

Seuraavaksi tosin Sveitsi, ja ottelusta tulee etukäteen arvioiden vähämaalinen, mikä antaa ehkä vähän aikaa vielä juonen löytymiseen.

Eikä ole taekoitus turhasta itkeä, toki Kanada- voitto pyyhkii valjut otteet altaan, joukkue naarasi voiton kun sitä eniten tarvittiin, ja mistä paikasta. Pelin ongelmat silti edelleen vahvasti läsnä.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Hieno voitto, vaikka siihen liittyi kosolti surkuhupaisiakin piirteitä. Heponiemi sai yllättävällä tavalla palkinnon kaartelustaan. Tuossa tilanteessa viimeisellä minuutilla olisi tietysti oikeaoppisesti pitänyt ajaa täysillä kohti maalia, mutta Heponiemi kaarsi purjeet pullistuen maalista poispäin kun kiekko kimposi jalkaan.

Pelimiehen merkki. Turhaa sinne veskan syliin on ajella kun vajaa minuutti kellossa. Kai nämä on ansaittuja onnistumisia.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
- Luukkonen, jättimäiset pallit on kaverilla. Mailapelin pakottaminen on vähän karmeaa, pitäisi tajuta että aika useasti paras ratkaisu on vain jättää kiekko maalin taakse jolloin pakki pääsee kovalla vauhdilla ylös. Nyt syöttää joka kerta kiekkoa johonkin.

Joo, minäkin olen välillä hymyillyt tuolle onnettomalle mailapelille, mutta hyvä että kuitenkin yrittää ja varmasti tiedostaakin puutteensa. Usein ajoitus menee ihan pieleen tai kiekko juuri siihen väärään kulmaan... Vaan tekemällä oppii. Jotenkin on äärimmäisen lupaavan oloinen maalivahti - se että tuossa iässä on isojakin puutteita on totaalisen normaalia, kypsyvät hitaasti.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Osaako joku kertoa Kakon otteista? Ei hirveästi mainintoja tänään tässä ketjussa, oli varmasti tärkeä peli scouttien näkökulmasta.
Ei päässyt oikein missään vaiheessa peliin sisään, ja näytti jäävän myös fyysisesti jalkoihin. Kakkosketju oli häkkipäiden vaisuuden takia varmaan Suomen heikoin ketju yöllä. Kakkoa enemmän syyttävä sormi kohdistuu nyt ehkä enemmän Lundelliin. Ei jalka- ja pelinopeus ollut ollenkaan vaaditulla tasolla, ja Lundellin mies nousi toisessa erässä iskemään Kanadan ainokaisen.
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, Rangers, TPS
Osaako joku kertoa Kakon otteista? Ei hirveästi mainintoja tänään tässä ketjussa, oli varmasti tärkeä peli scouttien näkökulmasta.

Tukkosta oli Kakolla. Yrittääkö liikaa vai eikö vaan riittäny kanukkeja vastaan, en tiedä. Voi tokia johtua Kakosta ja Lundellista yhdessä, että heillä ei toiminut/riittänyt. Laittaessaan kiekkoa omille ei sitä juuri saanut takaisin ja sitten meni pari kertaa yksin puskemiseksi ja sen tietää kuinka siinä käy. Peliaikakin taisi jäädä aika pieneksi. Voi myös olla enemmän seuraus kuin syy, mutta pieni se peliaika on alusta asti tainnut olla.
 
Viimeksi muokattu:

Tornados

Jäsen
Ihan hyvin omat ennakkoanalyysini ovat mielestäni osuneet kahtena viime vuonna:

Viime vuoden valinnat, Kotkaniemi:
En ymmärrä miksi ei olisi voinut mahtua lopulliseen joukkueeseen. Katsotaan sitten kisoissa, mutta pelkäänpä että ratkaisijoita ei ainakaan liikaa ole. Lisäksi kuten täälläkin jo aiemmin sanottiin, niin hyvän puolustuksen johdosta Suomella voisi olla enemmänkin hyökkääviä pelaajia. Nyt tuntuu siltä, että joukkue lähtee liikkeelle vaillinaisella itseluottamuksella ja pyritään lähinnä estämään paha floppaaminen ja välttämään suuret häviöt.

Viime vuoden kisat:
Kaksi puolustavaa kenttää ei vastaa ajatuksiani modernista pelistä ja kuulostaa lähinnä pelokkaalta. Kisoissa sitten nähdään onko hyökkäyksessä riittävästi tehoja Tolvasen lisäksi.

Tämän vuoden valinnat:
Jos pelaajien profiileja mietitään, niin eikö Hongan tiputtaminen olisi ollut huomattavasti loogisempaa kuin Kokkosen? Itse en allekirjoita yleistä näkemystä, että vain profiilipelaajilla on merkitystä ja muut ovat merkityksettömiä makuasioita. Lyhyessä turnauksessa jokainen virhe saattaa olla se ratkaiseva ero menestyksen ja pettymyksen välillä.

Vaikka olenkin tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen Kanadaa vastaan (erityisesti Tolvanen), niin joukkueen skouttauksessa (valinnat, peluutus) tuntuisi olevan kehittämisen varaa.
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Ei päässyt oikein missään vaiheessa peliin sisään, ja näytti jäävän myös fyysisesti jalkoihin. Kakkosketju oli häkkipäiden vaisuuden takia varmaan Suomen heikoin ketju yöllä. Kakkoa enemmän syyttävä sormi kohdistuu nyt ehkä enemmän Lundelliin. Ei jalka- ja pelinopeus ollut ollenkaan vaaditulla tasolla, ja Lundellin mies nousi toisessa erässä iskemään Kanadan ainokaisen.

Kakko oli täysin näkymätön pelissä enkä muista että olisi kertakaan onnistunut edes perushyvässä syötössä/harhautuksessa. Kaapo taklattiin myös monta kertaa katolleen, Kanada taisi antaa erityishuomiota häkkipäille.

Lundell on oikeasti todella hyvä ja fiksu pelaaja jolta tosin puuttuu hiukan luistelunopeutta ja kädet voisivat olla pehmeämmät. Myös Lundell oli huono Kanadaa vastaan, mutta maali ei mennyt hänen piikkinsä vaikka tilannetta yrittikin paikata. Lundellin mies oli keskikentän puolella.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Tuo hyökkäyspeli pitäisi saada nyt kuntoon, aika kortilla oli maalipaikat taas, ja 4 häkkiä isoja vastaan ei paljoa mairittele..

Kolmannessa erässä taisi olla about 1 maalipaikka, mutta toisen erän loppupuolella tuli ihan ykkösmestoja moneenkin maaliin. Tolvanen kavi kahdesti yksin vastaa DiPietroa, Puustinen-Virtanen veti hyvän 2 vs 1:n, Talvitie pääsi Heponiemen hyvästä passista vetämään (mailablokkiin) jne. Sitä erän loppua katsoessa alkoi aika syvästi tuntua että Suomi voittaa. Sitten tuli kolmas erä ja se tuntemus hävisi kokonaan, eikä siinä saatu mitään aikaiseksi. Onneksi kuitenkin on tuollainen mies kun Tolvanen, joka viekin sitten omalla tahdolla pelin jatkoille ja sieltä aika monien tapahtumien kautta joukkue ottaa semipaikan. Lueskelin otteluseurantaa pitkin peliä, mutta ei voi kun nauraa sille mitä Tolvasesta sinnekin kirjoitettiin. Jätkällä on gorilla selässä, mutta kuka tuon pelin muka pelasi paremmin, ellei sitten toinen sylkykuppi Uki?

Mutta juu, tuo hyökkäyspelaaminen jumittaa usein armottoman hitaaseen keskialueen ylittämiseen. Tai omin silmin katsoen se näyttää siltä.
Hyvä tästä vielä tulee, Suomella on kuitenkin kaikesta huolimatta sellaista kärkiosaamista joilla nämä pelit voi voittaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös