Peliesitykset kaudella 2018–2019

  • 578 049
  • 4 000

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Aivan samaa mieltä tästä. Tokihan sentteri tarvitaan, mutta niin kauan kuin IFK:n verkkoon tehdään liikaa maaleja, ei sentteritilanteella ole suurta väliä. Muutenkin olen pelin rakenteesta samaa mieltä kanssasi. HIFK luo hyvin paikkoja ja tekee byyrejä riittävän tehokkaasti. Ongelma ei lepää maalintekosektorilla vaan maalinpäästämisessä. Engren & Ruusu ovat torjuneet kuin kaksi 2-maalivahtia. Tosin Engren pelasi pitkään odotetun nollapelin Tapparaa vastaan ennen harmittavaa loukkaantumistaan. Liiga on yllättävän tasainen sarja ja putket suuntaan tai toiseen näkyvät aika dramaattisesti sijoituksessa.

Täytyy toki muistaa, että nykylätkässä, jossa viisikkopuolustuksen merkitys korostuu jatkuvasti enemmän, sentterin tarvetta ei voi puntaroida pelkästään hyökkäyspelaamisen kautta. Kokonaisuus ratkaisee. Kun keskushyökkääjät joutuvat liian suureen tai muuten vain väärään rooliin, niin aivan taatusti se näkyy myös joukkueen puolustuspelaamisessa ja päästettyjen maalien määrissä. Käänteisesti ajateltuna sama pätee puolustajiin; ei heidänkään tarvetta voi ajatella pelkästään puolustuspelaamisen kautta, vaan esimerkiksi pakkien kyky lukea ja avata peliä sekä tukea hyökkäyksiä vaikuttaa oleellisesti joukkueen valmiuksiin toteuttaa suunnitelmaa hyökkäyspelaamisestaan.

Otetaan esimerkkinä erinomainen kahden suunnan sentteri Tyrväinen. Ennen Thorellin loukkaantumista 12 otteluun teholukema +7. Thorellin loukkaannuttua 7 ottelussa -2. Suurimmaksi osaksi tämä tietenkin johtuu siitä, että hyökkäyspään tehot katosivat olemattomiin, mutta yhtälailla tämä on näkynyt vaikeuksina puolustuspelaamisessa. Tämä johtuu siitä, että Thorellin puuttuessa, Tyrväinen on joutunut "pakon sanelemana" suorittamaan pari pykälää offensiivisemmalla tasolla sekä yleensäkin omien vahvuusalueidensa ulkopuolella, kaiken tämän ollessa pois paitsi joukkueen hyökkäys-, myös puolustuspelaamisesta.

Muuten ostan kyllä toki pointin ja ennenkaikkea lähtisin tarkastelemaan kuinka hyvin maalivahtikaksikkomme on onnistunut tähän mennessä.
 
Viimeksi muokattu:

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ylivoimassa meillä ei ole sentteriä joka sitä pyörittäisi eikä se tietysti pakko ole mutta kertoo Tyrväisen pelityylistä että on siellä maalin edessä ohjaamassa kiekkoa sisään. Onneksi nyt Kangasniemi palasi kun osaa peliä tehdä. Santalalla on pelisilmää mutta ei oikein nopeus riitä ja Rask taas aika puukäsi lopulta.
 

Rutale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers.
Toi IFK:n ylivoimapeli on jotain aivan järkyttävää...

On todella! Varakas on kyllä varsinainen viiva-pelote, vedot jää 100% ekaan blokkiin.

Edit. Jaaha,lainauksen onnistuin ottamaan syyskuun alun kommentista. Samapa tuo,mikään ei oo muuttunut.
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä tarjosi IFK jälleen kerran sellaista viihdettä, että maksaisin tästä ilomielin enemmänkin.

Äläs ny. Mulla on duunissa 4 kausaria, maakuntien asiakkaat tulee mielellään peleihin. Aina saa viihdettä oikein urakalla ja nauraa kotijoukkueelle.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Semmonen erä! Eipä jää jälkipolville kerrottavaa, kovin hajutonta ja mautonta tää ”uudistuneen” IFK:n peli. Kärjeltä upea syöttö ja Tiivolalta hyvä veto mutta Varakas/Ruusu-kaksikkohan ton maalin lahjoitti. Selin vaikutti jotenkin ahdistuneelta penkin takana?
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Joo, IFK jatkaa juuri siitä mihin jäätiin. Eroselle on ilmeisesti maajoukkuekomennus noussut hattuun oli vähän sen näköistä. No, paskaa koko jengistä että ihan turha yhtä suolata.

Ässät vaikuttaa taistelevan sen mitä materiaalista irti lähtee. IFK:n tekemä maali on ihme tänä iltana.
 

RedNumber9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Konaisuutena todella heikkoa oli HIFKn laukausten laatu. Blokkiin, ohi, hutikuti... Peliähän HIFK hallitsi lähes mielin määrin. Ässät kuitenkin puolusti puolustusalueen keskustaa tehokkaasti, siihen lääke olisi juurikin laadukkaat laukaukset mutta eipä näkynyt.
 

JigSaw

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noniin mittarina tänään liigajumbo ja mitään konkreettista ei saada aikaiseksi. Vieläkö mennään loukkaantumisten taakse?
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä on sellaista pelailun makua, että näinköhän Selin on menettänyt kasvonsa...
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n ylivoima kaipaa jumppaamista.
Olisin muuten saanut loppukaudeksi Hifkin kausarit ilmaiseksi, mutta en ottanut niitä. Ennemmin tungen tikkuja kynsien alle, kun istun paikan päällä katsomassa tuota paskaa.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Sehän näyttää menevän ihan hienosti. Tehotonta pörräämistä hyökkäyksessä vetopaikkojen ulkopuolella ja omissa puolustus ei varsinaisesti hoida hommiaan.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK hallitsee näennäisesti peliä, mutta ei pääse juuri lainkaan murtautumaan sinne mistä maaleja tehdään, eli kentän keskustaan tai tekemään Ässien puolustusta repiviä syöttöjä. Ässät tai mikä tahansa joukkue voi puolustaa vaikka 3 peliä IFK:n mielikuvituksetonta jumppaamista vastaan.

0-2. Nyt on IFK:n touhussa lopunajan merkit.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Hyvältä näyttää HIFKn pelaaminen. Onneksi pistivät hommat uusiksi ja Tobbe saatiin nostamaan HIFK vanhaan hienoon loistoon.

Tähän peliesitykseen on ainostaan HIFKn johto tyytyväinen. Kentällä viimeinkin vaan kivat kaverit ja kaikilla on kivaa.
 

henkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins
Ei olla kaatumassa maalivahtipeliin taas heh. Itse asiasssa laittaisin Selinin pihalle tämän viikon jälkeen jotta saataisiin edes jotain järkeä tuohon tekemiseen. Ei todellakaan tehdä maaleja ollenkaan ja maalipaikkojenkin luominen on aivan tuuripeliä koska pelin yleinen suunta on pois maalintekoalueelta.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Joo tai kun vetopaikoille päästään niin seuraa totaalijäätyminen. Eiks noista ihan oikeesti kukaan osaa tehdä maalia?

Nykopp ainakin loppukaudeksi hevonhelvettiin, voiko olla turhempaa pelaajaa. Ei omaa MITÄÄN erityisiä taitoja, tai taitoja ylipäänsä. Junnuille vaan peliaikaa jos ei muita löydy.

Varakas taas viime kauden tasollaan, maagista huonoutta.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tää jengi ei tarvii mitään muuta kun Lennun uuden zemppikirjeen. Sillä päästään hyvin eteenpäin!
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt täytyy kyllä jo sanoa, etten ole koskaan nähnyt näin huonoa IFKta.

Tämä tulee aina tasaisin väliajoin, kun menee huonosti. Itse olen käynyt katsomassa vielä monta kertaa huonompaa IFK:ta ja useammallakin kaudella. Kalpakin taisi ryöpyttää nordiksella joskus 1-8 tms. Nyt IFK sentään näennäisesti on pelin päällä. Tosin 0-2 maali taisi nitkauttaa teräksisen selkärangan.
 

Varjagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat & Toronto Maple Leafs
HIFK tekee taas vastustajan maalivahdista sankarin, mistään ei laiteta sisään!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös