KooKoo kaudella 2018–2019

  • 414 224
  • 1 663

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Mitenkäs tämä uusi JÄMÄKKÄ Brett Carson mielestänne pärjäsi maalin edustalla alivoimassa? Maalikoosteesta näkee että aika kevyt hän mielestäni oli kun Ilves lusikoi 2 maalia hänen jalkojensa juuresta. No, menköön pelaamattomuuden syyksi, mutta paljon pitää parantaa että ansaitsee tittelin JÄMÄKKÄ. No, eipä tuo Ponsakseeni paljon tietysti apuja tarjoa noissa tilanteissa.

Eddy Witscowlla ( vain miten tuo nyt taas tänään pitäisi kirjoittaa ) ei ole kuin yksi ongelma, mutta se on suuri. Miten kiinnostunut puolustaja saa olla kiekosta, kun ollaan omalla puolustusalueella ja vastustajalla on kiekko. Yleensä häntä kiinnostaa kiekko liikaa ja ei niin nopeana pelaajana hänet on helppo ohittaa liikkeellä tai syötöllä. Kiekkokiinnostus näkyy myös vaikeudessa päättää omassa päässä koska syötetään ja koska vielä harhautetaan se yksi tai 2 vastustajaa. Ja kun tässä jahkaillaan niin se ensimmäinen helppo nopea syöttö ei olekaan helppo vaan hätäinen.

Pelli saa paljon parranpärinään puolesta ja vastaan. Pelli on helvetin hyvä, mutta kokematon ja tekee nuoren pelaajan virheitä joskus paljonkin. Esim. hänen on joskus vaikea arvioda oikein meneekö vastaan hyökkäyssinisellä kun kiekko ei ole kunnolla omilla eikä vastustajallakaan. Pelli saa monia hyviä katkoja, mutta jos arviointivirhe tapahtuu hänet pelataan ulos ja seuraa tilanteesta riippuen mahdollinen ylivoimahyökkäys. Samoja arviointiongelmia hänellä on myös puolustusalueella. Harhasyöttöjä hän jakelee myös, mutta paljon enemmän aivan helvetin hienoja, kovia, tarkkoja, hyökkäyksen vauhtiin saattavia kakkossyöttöjä. Näitä on aivan upea katsella. Pelli ei ole eikä hänestä toivottavasti tule "peruspuolustajaa" vaan enemmänkin peliä tekevä ja rytmittävä kiekollinen puolustaja. Tällä tiellä hän on jo erittäin pitkällä. Ei #3 Arttu Pellistä tarvitse pitää pelaajana, mutta on nähtävä kokonaisuus. Pelli on KooKoolle ISO Kivi, josta saadaan hiomalla kiiltävä, kaunis ja etenkin arvokas. Riippakiveä hänestä ei saada sillä ottajia tulee olemaan jos hän ei KooKoolle kelpaa.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pelli saa paljon parranpärinään puolesta ja vastaan. Pelli on helvetin hyvä, mutta kokematon ja tekee nuoren pelaajan virheitä joskus paljonkin.

Mielestäni Arttu Pelliä ei voi enää luonnehtia termillä kokematon. 22-vuotiaalla Arttu Pellillä on menossa jo neljäs kausi liigassa. Arttu Pelli on pelannut jo 162 ottelua liigassa. Kuinka monta liigapeliä häneltä vaaditaan, jotta häntä voidaan luonnehtia kokeneeksi?

KooKoon puolustajien pelatut liigapelit alla. Arttu Pellillä siis KooKoon puolustajista eniten liigapelejä. Toki tässä tarkastelussa vain pelkästään liigapelit eikä esim. muiden pääsarjojen pelejä ei ole huomioitu.

Arttu Pelli 163
Alexander Bonsaksen 156
Miro Keskitalo 150
Brett Carson 147
Martin Berger 109
Ville Järvinen 86
Emil Kristensen 58
Santeri Salmela 48
Ed Wittchow 13
Kalle Valtola 13
Peetro Seppälä 9
 
Viimeksi muokattu:

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Mielestäni Arttu Pelliä ei voi enää luonnehtia termillä kokematon. 22-vuotialla Arttu Pelillä on menossa jo neljäs kausi liigassa. Arttu Pelli on pelannut jo 162 ottelua liigassa. Kuinka monta liigapeliä häneltä vaaditaan, jotta häntä voidaan luonnehtia kokeneeksi?
No, katsele noiden "kokeneiden" Liigapuolustajien ottelumääriä ja tee vertailuja. Pelkät ottelumäärät eivät merkitse mitään. On otettava huomioon peliajat, YV ja AV -pelaaminen ja yleensäkin vastuunanto. 2 ensimmäisellä kaudella Arttu Pelli palasi n. 13min / ottelu. Pelejä kertyi 52 ja 37. Viime kaudella otteluja kertyi kaikki 60 ( miten mahdollista viime kauden KooKoossa ? ) ja peliaika oli keskimäärin 17.33 min / ottelu. Viime kaudella voidaan sanoa Pellin saaneen luottamusta ja vastuuta. Myös ylivoimaa hän sai pelata ja olikin KooKoon 2. tehokkain YV -puolustaja.

Väitän että nuo 2. ensimmäistä Liigakautta kerryttivät kyllä kokemuksia, mutta vasta viime kaudella Pelli pääsi kunnolla ottamaan vastuuta ja kerryttämään sitä varsinaista "kokemusta". Tämä kausi lisääntyneine peliaikoineen ja erikoistilannevastuineen tuovat sitten sitä paljon enenmmän.

Pelli ei ole tällä hetkellä kokenut Liigapuolustaja ja hän on vielä nuori vaikkei mikään juniori enää olekaan. Perustele itse mikä tekisi Pellistä jo nyt kokeneen. Pelimäärä ja 22 vuoden ikä ei minulle riitä.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pelli ei ole kokematon, eikä myöskään kokenut. Jotain siitä väliltä. Ei ole kokenut Liigapuolustaja, mutta siltikin nähnyt kaikenlaista Liigassa. Taistelun pudotuspelipaikasta ja taistelun jumbosijan välttämiseksi. Pudotuspelit vielä tosin näkemättä. Koon puolesta ensimmäisenä tulee mieleen joku "Liigan Erik Karlsson", puolustaja, joka ei puolusta. Ei ole. Ennen tätä kautta ei ole kuulunut suosikkeihin, mutta tämän kauden otteet ovat kyllä olleet ihailtavaa katseltavaa. Pakko myöntää. Kaikkein parasta on se, että kehittymisvaraa on vielä paljon. Odotan innolla minkätasoinen puolustaja Artusta vielä tulee.

Väitän, että tuo viime kauden ottelumäärä ei ole sattumaa. Pelli on yllättävän kova jätkä. Ei sellainen Tie Domi-kova, vaan kestävyyttä löytyy. Varovaisesti vertaan Pelicans-kapteeni Hannes Björniseen. Ei valita turhista. Johan sen huomaa hymystä ;) Vuosia mittarissa 22 ja hammasrivistö kuin Väänäsen Ossilla. En muista nähneeni Pellin jäävän kentälle makaamaan. Ei tietenkään ole saanut samanlaista kohtelua kuin Björninen, mutta silti näen jotain samaa. Väitän, että tässä on jossain kohtaa KooKoon kapteeni tai ainakin varakapteeni, mikäli ei nosta kytkintä.

Joku pakkomielle kehittynyt tuohon naapurin kapteeniin tuon taisteluluonteen seurauksena. Olisipa KooKoon pelaajat tällaisia enemmänkin.

Carson pelasi omasta mielestä ihan OK odotuksiin nähden. Pakko muistaa pelaamattomuus, joten en dumaa. Parhaiten jäi mieleen se kun pelasi muutaman tärkeän sekunnin alivoimaa pois vastustajan päädyssä ja kun menetti jo hetkeksi kiekon kaivoi sen takaisin. Sitten kun ei enää saanut takaisin oli jo hyvässä vauhdissa menossa puolustamaan. Petrattavaa jäi, mutta toihan Brett jotain jämäkkyyttä. Jos vaikka rauhoittaisi hieman Wittchowta. Tajuaakohan Ed itse, että voi pudota kokoonpanon ulkopuolelle, kun, tai jos, Berger ja Kristensen palaavat kokoonpanoon, mikäli ei otteet parane.

Ilves-pelissä oli ihan eri joukkue kuin viikkoa aiemmin Lukko-pelissä kokonaisuutena. Tuossa oli jo jotain taisteluilmettä. Lauantain peliin vielä vähän lisää asennetta. Sitä ei voi olla koskaan liikaa.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Vedetään sen verran takaisin ja korjataan Pellin viime kauden YV -tehoja: Hän oli siis 4. tehokkain YV -pakki. Newton 12, Keskitalo 7, Kristensen 6, Pelli 4
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Tuokkolan tämän kauden KooKoolle on annettava tässä vaiheessa ja nykyisellä pelillä tunnustusta siitä, että se onnistuu hienosti tuhoamaan vastustajan pelin. Pata oli tänään pelkkää paperia, kun sen hyökkäykset hidastettiin keskialueelle ja vain päätyroiskimisella pääsivät sisään. KalPa tylsytettiin samoin ja moni muukin.

Oma pää on saatu pitämään paremmin. Toisaalta mahdottomia maalisateita KooKookaan ei enää namuttele, vaikka onkin tehnyt eniten maaleja. Mutta KooKoolla on aina ne muutamat, jotka tekevät ahtaastakin maaleja ja sitten kivoja yllärimaalintekijöitä kuten tämä en tiedä susi vai lammas Ed Witcow.

Mutta Tuokkolan KooKoo on parhaimmillaan hieno joukkue ja välillä aivan hukassa.
 

Patrick Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kalle Valtola, tänään 0+1 ja +3.
Kaudelta 15 matsia 4+3 ja +3.

Kultsina lähtisin sopparia jo sorvaamaan kaudelle 2020-2021. Arvokas palanen joukkuetta jo nyt ja mitä vielä onkaan tulossa, kun saa lisää pelejä alle?!
Vakuuttavampi alku kuin muuan Mikko Lehtosella.
Lehtosella oli ekalla kaudella 15 ottelun jälkeen kasassa 1+4.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kalle Valtola, tänään 0+1 ja +3.
Kaudelta 15 matsia 4+3 ja +3.

Kultsina lähtisin sopparia jo sorvaamaan kaudelle 2020-2021. Arvokas palanen joukkuetta jo nyt ja mitä vielä onkaan tulossa, kun saa lisää pelejä alle?!
Vakuuttavampi alku kuin muuan Mikko Lehtosella.
Lehtosella oli ekalla kaudella 15 ottelun jälkeen kasassa 1+4.

Valtolassa on potentiaalia 40 pisteen pakiksi liigassa.

Ei tietysti vielä tällä kaudella. Todella hyvä alku kuitenkin. Peliaikakeskiarvo on vielä alle 15 minuuttia. Silti noin hyvät tehot käytännössä ilman ylivoima-aikaa ja tasakentällisin eniten plusmaaleja koko joukkueesta.
 

Hernenenä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kovin on hiljaista täällä. Onko kellään hajua, onko uusia pelaajia tulossa? Vai mennäänkö nykyrosterilla niin pitkälle kun vain mahdollista?
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kovin on hiljaista täällä. Onko kellään hajua, onko uusia pelaajia tulossa? Vai mennäänkö nykyrosterilla niin pitkälle kun vain mahdollista?

Veikkaisin jälkimmäistä, kassassa saattaa olla jotain vielä jäljellä, mut veikkaisin että nyt odotellaan sairasosaston tyhjentymistä (Koivisto, Berger, Kristensen) ja toivotaan, että porukka pysyy terveenä.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Pakiston heikoin +- tilasto. Pakiston heikoin Corsi lukema. Jopa tämä "puukäsiWittchowkin" on kerännyt pisteitä enemmän, vaikka ei pelaa edes YV:tä. Ja ole hyvä vaan.

Tiedemaailmassa opetetaan jo varhaisessa vaiheessa eräs kultainen sääntö, joka on pidettävä aina mielessä tehtäessä tulkintoja ja johtopäätöiksiä:

Valhe. EMÄVALHE. TILASTO.

Tilastot ovat hyvä apuväline, mutta hyvä apuväline vain oikein käytettynä tulkintoja tehtäessä.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt äkkiä Ojantakasen optiota käyttämään. Sen verran monikäyttöinen sentteri, että todellakin jatkoa tälle miehelle. Sopimuksen julkaisuhetkellä vaikutti niin kolmossentteriltä kuin vain oli mahdollista, mutta taipuu niin moneen muuhunkin. Voi laittaa neloseen ja varauksin jopa ykköseen. Nyt kakkosessa eikä yhtään hullumpi paikka. Lyhyt on otanta, mutta en voi millään nähdä sellaista droppia esityksissä, että olisin huutamassa ulos joukkueesta. Todennäköisesti näin väittäessäni tapahtuu juuri päinvastoin.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pellin +- -tilasto on sukeltanut viime aikoina. Alkuhan oli sen suhteen ja muutenkin hyvä, mutta viimeisen kahdeksan pelin saldo on -8. Ei yhtään plusmaalia tähän jaksoon.

Ojantakanen kannattaa ilman muuta pitää. Luotettava sentteri jo nyt ja pistepotentiaaliakin löytyy.
 

koukou

Jäsen
Suosikkijoukkue
KK
Tiedemaailmassa opetetaan jo varhaisessa vaiheessa eräs kultainen sääntö, joka on pidettävä aina mielessä tehtäessä tulkintoja ja johtopäätöiksiä:

Valhe. EMÄVALHE. TILASTO.

Tilastot ovat hyvä apuväline, mutta hyvä apuväline vain oikein käytettynä tulkintoja tehtäessä.
Niin, no oma mielipiteeni perustuukin lähinnä peleissä nähdyille tekemisille. En noita tilastoja ollut pitkään aikaan katsonutkaan, niin sieltä löytyikin sitten vahvistus näille "näköhavainnoille", kun niitä pyytelit.
Pellin hyvyys muutamien silmissä perustunee sille, että pelaa paljon yv:tä ja on siinä näennäisesti paljon esillä "hyvässä" (=KooKoo pelaa hyökkäysalueella) kun jakelee kiekkoa, mutta ongelmat alkavat kun kiekko on omassa päässä ja pitäisi tehdä sitä mitä puolustajat tekee.
Pelli on sellanen "köyhän miehen Leimu", eli pitäisi peluuttaa vain yv:llä, mutta sekään ei tässä tapauksessa konkretisoidu pisteiden muodossa...
Ja mielelläni olen tässä väärässä ja perjantaina saa tehdä pari pojoa IFK:ta vastaan...
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
JÄRKKÄRI. NOLLAT. AISAAT*NA KUN TUNTUU HYVÄLTÄ HERRAN ITSENSÄ PUOLESTA. 4.11.2017. PORISSA viimeeksi nollapeli ja nyt heti perään. Kunhan ei jää kauden viimeiseksi. On se Pori hyvä paikka nollata vastustajat.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Myönnän että kun KooKoo on kokonaisuutena nostanut tasoaan on Arttu Pellin "taso" laskenut. Hänellä on vaikeuksia avauspelissä, joka oli alkukaudella huippua eikä hän muutenkaan erotu positiivisesti. Mutta Pelli ei misään tapauksessa tee Eddystä huonompaa tai parempaa kuin mitä hän on. Muistaakseni tuo perustelupyyntö koski juuri Wittcown ja Pellin parisuhdetta ja väitettiin Pellin saavan parinsa näyttämään surkealta. Täytynee tarkastaa edelliseltä sivulta.

Mielestäni Pellin meriittejä ei myöskään nosta ylivoimapeli. Hän täyttää siinä tonttinsa, mutta ei se hänesstä loistavaa tee.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tilastojen perusteella. HUOM tilastojen perusteella. Viimeiseltä kahdelta viikolta(15.10.->) tilastot siis. Järvenpää on tilastojen perusteella tältä ajalta Liigan TOP6-maalivahti. Taakse jää esimerkiksi Vehviläinen(!), Larmi, Rajaniemi jne. Oikeastaan helpompi luetella torjuntaprosentin perusteella paremmat maalivahdit viimeiseltä kahdelta viikolta: Järvinen, Olkinuora, TPS:n molemmat norjalainen edellä ja Laurikainen. Järvenpää on Godlan jälkeen toiseksi työllistetyin maalivahti Liigassa. Godlaa kohti lauottu 177 kertaa, Järvenpäätä 174. Järvenpää on tosin torjunut näistä 163 ja Godla 157. Ottelumäärissä on isoja eroja, on kuuden tai viiden ottelun maalivahteja ja sitten on kahden ja kolmen ottelun vahteja. Kaikki Järvenpään edellä, Laurikaista (4) lukuunottamatta, on pelannut kahden viikon aikana kahdessa tai kolmessa ottelussa. Eli ei välttämättä kokonaan. Esimerkiksi muistuu KooKoo-Jukurit-ottelu, jossa Jukurit vaihtoi maalivahtia, mutta molemmille tässä laskettu kokonainen ottelu siitä.

Eli ei ihan tuulesta temmattu väite, että Järvenpää on Liigan kuumimpia maalivahteja juuri nyt. En todellakaan väitä, että olisi parhaita, kuumimpia on kylläkin. Jos joku ei tajua, mikä ero on olla kuuma kuin hyvä, niin sille en voi minkään. En myöskään sano Järvenpään olevan huono.

+Vehviläisen ja Järvenpään ero on muuten 0,04%, eli käytännössä mitätön, mutta nautitaan nyt kuitenkin.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En tiedä mitä Järkkäri on tehnyt muutosta mutta näyttää ihan eri ukolta kun alkukaudesta. Ylimääräinen höntyily jäänyt vähemmälle ja liikkeet on oikea aikaisia. Eiköhän siltä kohta joku hajoa. Onneks tulee pikku tauko
 

Liigailija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo
Pelin paikanpäällä nähneenä pakko sanoa, että Kookoon peli oli järkyttävän heikkoa. Aivan Jukurit pelin tasoa.
Peli ratkesi Strömwallin ja Järvenpään loisto suorituksiin.
Ässät olisi ansainneet voiton, oli selkeästi parempi.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Wittchow on parantanut valtavasti sitten viime kirjoittelun ja aivan totta, samassa Pellin taso on laskenut. Eli ihan oikeita analyyseja, mutta Pelli aloitti kauden mielestäni oikein hyvin. Salmelan tason pudotus on suuri harmi, odotin täyttä läpimurtoa, mutta tuntuu että Seppälä on ajanut ohi. Toki otanta on pieni ja kaverit tosi nuoria, kyllähän Pellinkin osalta tuli selvä dippi ensimmäisen täyden kauden jälkeen, mutta kehittääkö A tarpeeksi, kannattaisiko Salmelan käväistä Mestiksessä?
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Carson oli viime kaudella SaiPan palkkakunkku yli 160k tuloilla. Onkohan pyyntö tällä kaudella vähän pienempi, toivottavasti.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onhan tämä surkuhupaisaa, Kähkönen seuraavat kaksi kuukautta telakalla. Kanninenkin on näköjään ehtinyt loukkaantumaan.

Onneksi saadaan Kim Strömberg paikkaamaan...
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onhan tämä surkuhupaisaa, Kähkönen seuraavat kaksi kuukautta telakalla. Kanninenkin on näköjään ehtinyt loukkaantumaan.

Onneksi saadaan Kim Strömberg paikkaamaan...

Ihan samaa olin kirjoittamassa.. Kähkönen 2 kuukautta, Kanninen, Korhonen ja Karlsson marras-joulukuun taitteeseen asti. Kristensenista ei mitään mainintaa. Tästäkö tää taas lähtee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös