Merikivelle kenkää!

  • 67 042
  • 292

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
...Sopimuksen pituuden päättämisestä en osaa sanoa, luultavasti Holtarin käsialaa. Kuka muukaan tuota päätöstä tekisi.

Eikö sopimus ole seurausta neuvotteluista, johon osallistuu kaksi osapuolta? Mietityttää, että mitkä ovat olleet ne argumentit, että Merikivi on saanut kammettua sopimukseen kolme vuotta (tai muita ehtoja)? Vai kenen tahto se on ollut? Merikivellä ei periaatteessa ole ollut kovin ihmeellisiä neuvotteluasetelmia. Sopimuksen pituus (edullisuus) ja pituus (sitoutuminen) tulee mieleen. Ihmeelliseltä vaikuttaa, jos näistä asetelmista on saatu veivattua sopimus, josta irtaantuminen (tai sen kanssa eläminen) tulisi erityisen kalliiksi.. Mihin tahansa työpaikkaan voi valita summissa henkilön ja itkeä sen jälkeen suomalaista työsopimuslakia, että kun se on niin huono.

Toinen asia on sitten se, että onko nykyinen alisuorittaminen Merikivestä johtuvaa. Jos ei olekaan, niin ei hän ole vielä löytänyt ainakaan lääkkeitä tilanteen korjaamiseksi.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Mitäs jos joukkue on niin sekaisin tällä hetkellä että oikeastaan kukaan ei saisi tämän parempaa aikaan? Kyllä tähän tarvittaisiin joku jumalallinen sateentekijä vähintään aukaisemaan nuo umpisolmut. Merikivi ei taida olla sellainen ja miksi olisikaan? Aika rajallinen kokemus valmentamisesta ja etenkin tällä tasolla tämmöisten pelaajien kanssa toimimisesta. Kaveri on nakattu ihan mahdottomaan tilanteeseen ja tämä on verrattavissa "bussin alle" heittämiseen.

Tuohon saisi ihan tosiaan tulla joku vaikka minkälaisilla meriiteillä varustettu valmentaja ajamaan omaa agendaansa läpi, silti ei auta ajaa mitään juttuja jos joukkue ei vain yksinkertaisesti toteuta. Mistä me tiedetään mitä Merikivi siellä kopissa puhuu ja mitä muutenkin tekee koko ajan? Mitäs jos johtamistaidot on ihan hemmetin hyvät mutta joukkue täynnä umpiluupäitä? Mitä siinä auttaa mitään tehdä, mitä auttaa puhua seinille?

Jotkut valmentajat ilmeisesti ärjyy niin paljon että asiat iskostuvat kovalevylle ihan pakon sanelemana. Vähemmän huutoa kun tottelee, ihan perus psykologisen painostuksen esimerkki. Painostamalla tulee hyvää jälkeä mutta siihen liittyy myös kapinahenki mikä kytee jatkuvasti odottaen tilaisuutta. Asioiden tekeminen jonkinlaisessa yhteisymmärryksessä on pidemmän päälle parempi tapa, silloin kaikki puhaltaa yhteen hiileen eikä synny kapinaa.

Näkisin että nyt on lähdetty yhteisymmärryksen tielle ja tässä yhä edelleen etsitään yhteistä linjaa tehdä asioita. Aina kun johonkin vaihtuu johtaja niin kestää aikaa että johtajan tuomat jutut omaksutaan ja päästetään irti vanhoista jutuista. Sitten on vielä ne kenellä on omat jutut ja niille on todella vaikeata tuoda mitään uutta. "Näin on tehty viimeset 30 vuotta" on ainakin työelämässä jokapäiväinen lause mitä kuulee.

Lopussa seisoo iso kiitos monesti, valmentajamme työ on vielä kesken. Joukkue on keskeneräinen. Odotellaan.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
RD:stä oli juttua päivän aviisissa seuraamassa JYP-Sport-peliä. On tällä hetkellä ilman töitä happea ottamassa.

Onko tiet JYPiin lopullisesti miehellä suljettu? Mä voisin ottaa kyllä pätkätyöläiseksi vaikka tyyliin loppukausi ensi kauden optiolla. Ongelma on edelleen tuo Merikiven 3 vuoden soppari.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
RD:stä oli juttua päivän aviisissa seuraamassa JYP-Sport-peliä. On tällä hetkellä ilman töitä happea ottamassa.

Onko tiet JYPiin lopullisesti miehellä suljettu? Mä voisin ottaa kyllä pätkätyöläiseksi vaikka tyyliin loppukausi ensi kauden optiolla. Ongelma on edelleen tuo Merikiven 3 vuoden soppari.
RD loppukaudeksi, merikivi kakkosvalmentajaksi ja takaisin ykköseksi mestaruuden jälkeen. Voisi toimia.
 

Huikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp Jyväskylä, Detroit Red Wings, Tre Kronor
Tällöinkin maksettaisiin kolmelle valmentajalle palkkaa. Ei ole rahaa.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Tällöinkin maksettaisiin kolmelle valmentajalle palkkaa. Ei ole rahaa.

1) Paska valmentaja syö seuralta rahaa pitkässä juoksussa enemmän kuin uusi.
2) Tiedämmekö työsopimuksen sisällön? Jatkuuko sata varmasti palkanmaksu jos erotetaan? Onko faktaa?
3) Jos on varaa maksaa Louhivaaralle 180k niin on varaa maksaa valkulle 100k. Ja tämä on fakta.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Kyllähän RD:llä olisi huomattavasti enemmän auktoriteettia tähän lammaslaumaan kuin Merikukalla se on selvä. Merikukka voisi toimia vaikka jonkilaisena jees-miehenä valmennusryhmässä. Sitä en tiedä miten tämä rahallisesti kannattaa, mutta eipä tämä alisuorittaminenkaan kenenkään tilipussia lihota. Toisaalta kun katselee Jypin sopimuspolitiikkaan niin Merikukkahan voi tienata vaikka saman kuin Perrin ja Immonen yhteensä.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihmettelisin suuresti, jos Merikiven (pitkään) paperiin ei olisi kirjattu JYPin kannalta varsin kohtuullisia purkuehtoja, jos määritellyt tavoitteet eivät toteudu. Jos näin ei ole, vaan lappu on mallia ”kolme vuotta maksetaan 100 % no matter What”, niin kyse olisi JYPin puolelta todella heikosta neuvottelutuloksesta ja suoranaisesta ammattitaidon puutteesta. Ei Merikivellä ole ollut liigavalmentaja-kontekstissa mitään markkina-arvoa sillä hetkellä, kun lappua on sorvattu, joten ehtojen luulisi olevan JYPille vähintäänkin suotuisat.

Kuten olen todennut, Merikivi on yksi tilanteen uhreista ja toivon, että homma kääntyy parhain päin niin JYPin kuin hänenkin osaltaan vielä. Silti tuollainen RD loppukaudeksi ja Lauri kakkoseksi opettelemaan voisi olla ihan toimiva ratkaisu ja sillä ostettaisiin aikaa arvioida sitten jatkoa.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Hei ihan oikeasti. Kauan tätä täytyy vielä katsella.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Heittäkää tämä meripoiju nyt vittuun! JYP on täysin Suomisarja joukkue kaukalossa!
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Jotain pitää varmasti tehdä ja piakkoin, on se sitten tämän kauden tähtäimellä tai sitten pidemmällä tähtäimellä. Merikivi ei nyt ihan heti käännä tuota laivaa, Toisaalta paskaan paikkaanhan hän tuli, Yleensä valmentaja saa oikeaksi ja vasemmaksi kädeksi itse siunaamman kaverin, Nythän apuvalmentajina jatkoi Virtasen apurit, Tässä voi tulla pieni proplema koska valmennus joukon pitää ajatella suht saman suuntaisesti pelistä, Onko tämän valmentaja ryhmän fokus samassa asiassa, sekä siellä hämmentää pakkaa muutama kokeneempi pelaaja. Kauaksi näkee että nyt on pikkaisen palikat sekaisin ja puurolla on liian monta keittäjää.
Se että Merikiveä pidettäisin väkisin valmentajana verukkeella kun muka maksettaisiin sitten kolmelle päävalmentajalle palkkaa yhtäaikaa. Tämä tuskin edes pitää paikkaansa.

1. Merikivi saa 100%sti palkkaa mutta hänen sopimus ei voi olla kovin suuri koska on ensikertalainen ja muutenkaan ei hirveästi ole kokemusta Miesten päävalmentamisesta. Sekä sopimuksessa on varmasti monta muuttujaa, vaikka tietotte hänen sopimuksensa olevan 3v, varmasti siellä on purku ehtoja ja bonuksia menestyksen mukaan.
2. Marko Virtanen ei ole enää JYP.n palkkalistoilla, hänelle on maksettu eroraha, tämä on mahdollisesti maksettu jo viime kauden tilinpäätöksessä. Sen verran huhua kuulin Marko Virtasen tämän kauden sopimuksesta että se realisoituisi täydessä kaavassa viime kauden menestyksen mukaan ja ehtona oli olla mitalipeleissä (4 sakissa) ja tämä ei tapahtunut, tästä johtuen koko tämän kauden palkka ei edes toteutunut. Tätä huhua vahvistaa Markon käyttäytyminen viime pääsiäisen tienoilla, oli ns tyhjentänyt pöytänsä ja kaappinsa valmiiksi ennen virallista eroilmoitusta.
3. Merikivi ei ollut edes top 3:ssa Marko Virtasen korvaajana, edellä olleet valmentaja ehdokkaat, ei edes hallunneet tulla Jyväskylään. Tämän vuoksi tälläkin palstalla usein huudeltu että miksi ei otettu sitä tai tätä koska oli saatavilla, Oikeasti eivät ole edes olleet saatavilla.
4. Jos valmentaja vaihtuu, Hänen pitää saada valita apuvalmentajansa, ja oikeus penkittää tietyt pelaajat. Tällä hetkellä JYPssä surffaa muutama suojatyöläinen joukkueen osamistajien tahdosta. Heille on kiveen hakattu paikka.
Meneekö tämän sotkun selvittämiseen vuosi vai useampi tullaan näkemään tulevaisuudessa, Tämä kausi alkaa olla paketissa, 6 sakki on käytännössä karannut, JYPn pitäisi ottaa yli 2 pistettä jokaisesta jäljellä olevasta ottelusta, säälipleijari on enää se elämä josta tappelevat ja sekään ei vakuuta.

Tuleeko Merikivestä JYP liigahistorian surkeimman tuloksen tehnyt valmentaja on se realiteetti mitä nyt eletään, koskaan JYP ei ole jäänyt viimeiseksi sarjassa! ja olisihan se huikea suoritus 2,7miljoonan pelaaja budjetilla
 

inkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotka Rankki ohutta yläpilveä
Jyp ei juuri reagoi, jää huominen menemättä. Psremmalla ajalla kun on jotain mahiksia voittaakin. Ei näin.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Pakkohan tuo koutsi on vaihtaa nyt. Ei tässä ole enää muita vaihtoehtoja.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jätän huomenna menemättä hallille, ei tuota vaan voi enää katsella. Ihan sama miten kannustan tai sanon positiivista niin se ei tuota joukkuetta kuosiin laita. Se pitää tapahtua organisaation ja joukkueen sisältä käsin. Turha tätä tilannetta on kaunistella, tilanne on mikä on.

Toivottavasti vielä joku korjausliike löytyy, mutta näin sekaisin JYP ei ole menestysvuosinaan koskaan aiemmin ollut ja sen näkee kyllä kaikki. Tällä menolla varmasti Ässätkin menee meidän ohi.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Ei tätä pelleilyä varmaan kovin moni mene huomenna katsomaan vaikka itse saatana ois halloween-pelissä paikalla. Kohta vedetty chl mukaan lukien se 30 peliä ja ei mitään muutosta. Miksi muuttuisi näinä kolmena vuotenakaan.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Harmittaa jokaisessa pelissä kuunnella selostajien ja Lehkosten ihmettelyä studiossa siitä, miten kuutamolla JYPin avaus- ja puolustuspeli on. No niinhän se on ja sen toki näkee itsekin, vaikka ei pelin taktiikoita sillä tavalla ymmärräkään.

Pirunmoinen paikka on kyllä nyt. Joku RD tai Tirkkonen tuomaan ammattimaisuutta joo, mutta auttaako sekään nyt tässä. Todella turhauttavaa on kyllä tällä hetkellä ja sen näkee jätkienkin naamasta kentällä. Ehkä tämä sukellus antaa meille JYP-faneille tulevaisuudessa perspektiiviä valmentajan edesottamusten arvioinnissa.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Porukka on selvästi unohtanut että @RäpyläRepe on selvästi naulannut ettei tässä ketjussa ole sopivaa purkaa tuntojaan jos teillä jostain syystä olisi sellainen olo ettei Lauri Merikiven JYP pelaa optimaalisesti.

Kuten hän niin hienosti naulasi kaksi viikkoa sitten tässä ketjussa:

Keskustelukulttuuri Jatkoajan keskustelupalstan JYP-osiossa

"Ehdotankin, että jatkossa yltiönegatiivisuus pidettäisiin kahdessa(!) Siihen hommaan luodussa ketjussa eli vitutusketjussa ja negatiivisuusketjussa.
Näin ne muutamat ihmiset, jotka näemme jotain hyvääkin ja pohdimme ylitunteilematta ratkaisuja haasteisiin, voisimme välttyä siltä, kun aikuiset(?) miehet(?) itkevät kiukuspäissään näppäimistönsä kautta koko kansalle."

En itse-moderoi, vaan muistutan tästä verivalasta. Jokainen toki tekee omat ratkaisunsa.

Oma mielipiteeni valmentajan vaihdosta on edelleen sama kuin ennen. Merikiva ei voinut olla viime kevään valmentaja-Tinderin paras match. Ei vaan voinut olla.
 

Hexa

Jäsen
Toisin kuin vastustajien, JYPin peli ei ole vähään aikaan enää kehittynyt tippaakaan. Päin vastoin, peli tuntuu jopa taantuneen alkukaudesta. Huomenna vastaan tulee levännyt Jukurit joka tietää, että JYP kaatuu kun laittaa vaan päälle kovan luistelurallin. Tällä hetkellä JYPissä ei riitä mikään, ei luistelu, ei kamppailuvoima, ei taistelutahto. JYP on koko ajan kaikessa jäljessä kentällä. Mistä tuo kaikki johtuu ja onko tuota korjattavissa edes valmentajanvaihdolla. Jotain on mennyt pieleen kauteen valmistautuessa.
 

inkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kotka Rankki ohutta yläpilveä
Taisi Dufva olla Keskarissa "tahattomasti" esillä, ei kuulemma pyri työpaikkaan... mitähän tämä nyt oli?
Olisi ainakin auktoriteetti joukkueessa.
Jos johdossa jotain mietitään, ajaudutaan melko varmasti tähän. Auktoriteetin puutteesta.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toisin kuin vastustajien, JYPin peli ei ole vähään aikaan enää kehittynyt tippaakaan. Päin vastoin, peli tuntuu jopa taantuneen alkukaudesta. Huomenna vastaan tulee levännyt Jukurit joka tietää, että JYP kaatuu kun laittaa vaan päälle kovan luistelurallin. Tällä hetkellä JYPissä ei riitä mikään, ei luistelu, ei kamppailuvoima, ei taistelutahto. JYP on koko ajan kaikessa jäljessä kentällä. Mistä tuo kaikki johtuu ja onko tuota korjattavissa edes valmentajanvaihdolla. Jotain on mennyt pieleen kauteen valmistautuessa.
Valitettavan monesti on näyttänyt siltä, että jätkät ei ole edes siinä kondiksessa, että pystyttäisiin vastaamaan vastustajan vauhtiin. Muistan, kun pari kierrosta sitten esim. KalPaa vastaan olisiko ollut Tuppurainen sanoi erätaukohaastattelussa, että eiköhän eilen pelanneella KalPalla kohta iske väsy. No ei iskenyt, vaan ”väsynyt” kotijoukkue luisteli meidät nurin kolmannessa erässä ja jatkoajalla. Vain Edi piti pystyssä, kunnes sitten suli pilkuissa täysin sille Vainiolalle.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jos johdossa jotain mietitään, ajaudutaan melko varmasti tähän. Auktoriteetin puutteesta.

JYPin ongelmat on tällä hetkellä paljon syvemmät. JYPillä ei tunnu olevan olemassa mitään fokusta organisaationa niin tälle hetkelle, kuin tulevallekaan. Voi ainakin sanoa vilpittömästi, että hirttäytyminen identiteettiin ja unohtaminen mihin peli kehittyy maksaa JYPille monta kautta tämä mukaan lukien. Sen saa kun tuudittautuu tyhjän päälle ja unohtaa realiteetit. Yhä enemmän konkurssissa siis katse kääntyy siihen, onko organisaatio lainkaan kartalla siitä, mitä lätkässä tapahtuu vaatimustasolla, tulema näyttää siltä, että pohjaan mennään kuin titanic, koska mitään ilmiötä en ainakaan minä kykene näkemään, että siellä konttoreissa olisi kukaan edes hereillä. Ilman pelitapaa/toimivaa rakennetta on aivan turha kuvitella tekevänsä tulosta, vaikka rosteri olisi täynnä Crosbyja ja Rantasia, ne repii ne muutamat pisteet omalla osaamisella, mutta tulos tehdään joukkueella ja pelitavalla. Sen nyt voi ainakin todeta, että JYP valitsi vääränlaisen valmentajan tilanteeseensa, mutta pelko on, että siellä konttorilla on kuvitelma, kuinka jääkiekkoa pitää pelata ja se estää palkkaamasta valmentajaa, joka osaa valmentaa, tällöinhän konttori ei pääsisi lässyttämään mitään kuviokiekko diiba daabaa.
 

tjj67

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Liverpool
Merikivi näyttää olevan "marionettivalmentaja" näiden pelaajaomistajien edessä eli hyvä joojoo-mies.
Nyt joukkueen valmentajat ovat tosiasiassa ikämiehet Immonen, Hytönen, Perrin ja Tuppurainen. Lauri-poika on hiljaa, kun isännät puhuu.
Tarvitseekohan Jyp koko valmennusporukkaa vai jatketaanko vain näillä meidän "pelaajavalmentajilla"?
 

Huikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp Jyväskylä, Detroit Red Wings, Tre Kronor
Perrin on niin tiukka ammattilainen, että ottaisin pois tuolta listalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös