Peliesitykset kaudella 2018–2019

  • 95 007
  • 487

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Ei tässä nyt mitään uhkakuvia vielä kannata maalailla, mutta puheet jostain kaikkien aikojen Jokerikiekosta voi ainakin lopettaa heti alkuunsa.

Periaatteessa yhdellä maalilla hävittiin tämän hetken parhaalle eurooppalaiselle seurajoukkueelle ja joukkueen pelissä täytyy olla heti vikaa. Just. Joukkue pelasi hyvän pelin ja hallitsi kenttätapahtumia. Yksi ylivoimaali vastustajalle ratkaisi tällä kertaa. Edelleen peli näyttää erinomaiselta. Paremmalta kuin vuosiin.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Periaatteessa yhdellä maalilla hävittiin tämän hetken parhaalle eurooppalaiselle seurajoukkueelle ja joukkueen pelissä täytyy olla heti vikaa. Just. Joukkue pelasi hyvän pelin ja hallitsi kenttätapahtumia. Yksi ylivoimaali vastustajalle ratkaisi tällä kertaa. Edelleen peli näyttää erinomaiselta. Paremmalta kuin vuosiin.

Jep. Erittäin laadukas puolustuksellinen suoritus Avtolta, mukaanlukien varmaan kymmeniä blokattuja kiekkoja, solidi ylisuurilla housuilla varustettu veskari jolla vielä tolpatkin puolellaan. Ei mene huonosti jos KHL:ää johtavalle ennakkohypeissäkin vahvalle hyvinvalmennetulle joukkueelle hävitään tavalla, joka jättää fiiliksen että paras seitsemästä -sarja olisi kova sota jossa meillä olisi ehkä edge. Pitää nyt muistaa että tässä on jokaisella kaudella so far hävitty näitä matseja siten että ei ole ollut mitään palaa - tänään oli tosiaan pienimmät mahdolliset marginaalit.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Vituttaa. Kaveri kävi ryömimässä oman maalin edessä kiekkojen edessä 60min ja yhdellä pompulla pinnat mukaan. Pakeilta tänään huonoja vetoja. Vedot blokkeihin tai niin paljon ohi ettei ollut palaa kammeta karoja sisään.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Todettakoon nyt, että mun silmin erinomainen peli molemmilta. Avto ei ollut kokonaisuutena parempi. Jokerit olisi voinut pelata laadukkaammin hyökkäysalueen, mutta tv-hidastuksista näki hyvin, miksi ei pelannut. Ei annettu.
 

Travis Bickle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Peli oli hyvin hanskassa aina siihen toiseen perättäiseen jäähyyn asti. Ei ollut mitään hätää.

Tänään se avausmaali oli voittomaali. Se olis pitänyt meidän tehdä. Pelin alkupuolella mielestäni oltais kaivattu enemmän sitä että mennään hanakammin maalille. Tosin väliäkö tuolla, kun kudit ei enimmäkseen päätyneet maalille asti. Tämä oli tosiaan vastustajan uhrautuvan puolustuksen hyvyyttä. Sitten kun alettiin hakemaan tasoitusta niin äijää löytyi maalin edestä kaksin kappalein ja heti alkoi tolpat kolisemaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensimmäinen oikeasti hyvin puolustava joukkue vastassa ja aika pahasti sakkasi tähän mennessä dominoinut hyökkäys. Ei tässä nyt mitään uhkakuvia vielä kannata maalailla, mutta puheet jostain kaikkien aikojen Jokerikiekosta voi ainakin lopettaa heti alkuunsa.

Näin pelistä tänään vain highlightit, koska vedin samaan aikaan junnuille treenejä.

KHL-Jokereiden kauden alku on kuitenkin hämmästyttänyt, niin hienoa kiekkoa joukkue on pelannut. Koskaan en ole suomalaiselta seurajoukkueelta yhtä kaunista peliä nähnyt. Tänään tuli pataan tämän hetken parhaalta joukkueelta Euroopassa enemmän tai vähemmän ansaitusti, mutta eikö me olla aika ytimessä juuri nyt siitä miten jääkiekkoa kuuluu pelata.. ja milloin muuten pelattiin parempaa Jokeri-kiekkoa?
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Regin menee vuosi vuodelta huonompaan suuntaan. Jalka ei vain riitä millään ja ratkaisut ovat aivan liian ennalta-arvattavia. Silti tuntuu mystisesti olevan kritiikin yläpuolella.

Ihan ok peli Jokereilta, maalipaikat olivat kyllä tiukassa. Olisi voinut kääntyä kummalle tahansa.
Pirnes(?) totesi tänään mielestäni hyvin Viasatin studiossa tuosta Jokereiden toisesta ylivoimaviisikosta, jossa Regin pyörittää peliä, että se on useimmiten hyvin helppo vastustajan nelikolle puolustaa tilannetta, kun Regin ei ole lainkaan vaarallinen maalia kohti vaan pitää rintamasuunnan usein siniviivaa kohti.
Ja vaikka tänään Regin taisi pariin kertaan ylivoimalla laukoakin, niin kyllähän tuo valitettavan usein on totta, että tuo Reginin ylivoimaviisikon peli on paitsi vaaratonta, niin usein myös kuin hidastettua filmiä katsoisi.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään Autoa vastaan vieraiden loistavan puolustuksen lisäksi pisti silmään se että Ikonen on tällä hetkellä parempi nelosessa kuin Pihlström. Totta kai Antilla on tuntuma kateissa ja tulee varmasti vielä, mutta tänään hän ei pystynyt tukemaan Niemeä ja Anttilaa Ikosen tavoin.

Matsi joka olisi voinut päättyä ihan miten vain. Tänään se yksi pomppu meni Autolle.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mun silmään taisi valmistautuminen vähän epäonnistua. Menikö lataus pikkuisen yli? Tän päätelmän tein ekan 10 min aikana, kun mikään ei tahtonut onnistua ja syötöt luokattomia kaikilta. Vastus oli kova, mutta myös narrilauma mun nähdäkseni antoi himpun tasoitusta.

Kuinka kauan Marjamäki antaa #11 aikaa? Periaatteessa 1 kentässä pitäisi olla kaikki palaset eli työmyyrä, snaipperi ja puolustuksen kautta pelaava sena, mutta kemia loistaa poissa ololla ja kauas.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vähän liian helpolla sai Avto ryöstettyä perjantaina pisteet. Ei siinä etteikö Jokerit ois yrittäneet, mutta viimeinen raivo jäi kyllä koppiin. No syyskuuta vasta mennään ja tappiotkin opettaa, joten ei mitään syytä painaa päätä pensaaseen ja alkaa itkemään äänekästä miesitkua. Ykköselle pitää kyllä lokakuun puolenvälin jälkeen alkaa keksimään jotain jollei esitykset parane. Viime kauteen verrattuna, noin näppituntumalla, otetaan vähemmän jäähyjä. Tämä kertonee siitä, että karvaus toimii paremmin eikä jäädä joka tilanteessa jälkeen vaan ollaan paremmin pelin päällä. Hyvä late ja hyvä jätkät!
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Marjamäki sanoi mielestäni hyvin, että joukkue tarvitsee myös tällaisia kokemuksia oppiakseen. Uskon, että Jokerit tulee olemaan kova keväällä.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tappiosta huolimatta Jokerit oli tänään kuskin paikalla 95 % peliajasta.
Viimeistely oli heikohkoa ja rehellisyyden nimissä Jokerit ei päässyt / halunnut maalin edustalle tässä pelissä kuin muutaman kerran.
Muutenhan peli pyöri pitkälti vastustajan päässä mutta rännissä kiekoteltiin tänään ilman järjen häivää. Tämä oli yksittäinen peli ja playoff sarjassa tämä kääntyisi meille 99 kertaa sadasta.

Muutama pointti pelistä:

- Lauridsenilta pari kolme kunnon tööttiä
- Moses oli pirteähköllä pelipäällä mutta todentotta häviää kaksinkamppailuja järjestäen
- Lepistö oli koko pelin epävarma ja syötöt lähtivät huonosta asennosta ja vähän sinne päin (alkukausi ollut vaikea vrt. viime kausi dominointia illasta toiseen)
- Leppä kruunasi iltansa siinä jatkoilla kun selkä suorana liukui ja puolittain suojasi kiekkoa... hups... se tilanne näytti jo ennen kiekonmenetystä siltä että tässä kerjätään verta nenästä
- Anttila pääsi useamman kerran paikoille ja oli riistämässä kiekkoa mutta viimeistely ei onnistunut. Yksi parhaita tänään.
- Jokerit takakarvasi kiekkoa ärhäkästi ja useamman kerran pääsi katkoon
- Pihlströmiä en muista nähneeni noin pihalla ikinä Jokerit paidassa
- J. Jensen koomaili alussa mutta loppua kohti parani
- Reginin olkapäävamma ei näyttänyt tilanteena miltään pahalta mutta eipä noista koskaan tiedä.
- ylivoima ei toiminut tänään ollenkaan. Viivalta (Leppä) syöttöjen laatu harvinaisen huono jolloin one-timer palttiarallaa mahdotonta.

- kentän paras pelaaja löytyi vastustajilta. Maione kyllä painoi hurjan pelin ja noilla esityksillä pelaa vielä joku päivä NHL tasolla. Oli hienoja syöttöjä ja pari kertaa vartaloharhautuksen jälkeen Jokeri oli menossa juuri toiseen suuntaan kuin Mainone. Maione olisi kiva nähdä Jokereissa vaikkapa Lepän rinnalla mutta nostaa kyllä osakkeitaan näillä peleillä sitä vauhtia että taitaa olla turha toivoa Jokereihin enää. Kurri ja Vuorinen olisi voinut nähdä kyvyt Liigassa ja poimia sieltä. Tässä on kyllä köyhän miehen Karlsson kyseessä. Huh!
 
Viimeksi muokattu:

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Mä haluaisin parin tappion jälkeen nostaa esille tässä(kin) ketjussa olemattomaton rotaation.

Henkilökohtaisesti en uskalla uskoa siihen, että ilman kilpailua pelipaikoista löytyisi jokaisena iltana aivan se 100% taso. Kun pelkoa pelipaikan menetyksestä ei käytännössä ole, ihmismieli tuppaa menemään "helpomman" kautta, ts. painetta suorittaa maksimitasolla ei ole. Samoin kun mennään erittäin rajoittuneella rosterilla, lepoa ei tarvittaessa olekaan tarjolla ja pienien vammojen takia ei uskalleta olla sivussa, se saattaa maksaa pitkässä juoksussa pisteitä.

Toisessa ketjussa vertasin jo SKAn ja Jokerien tilannetta, ja meillä mennään rosterin osalta melkoisella "all-in" panostuksella: vaihtoehtoja on olemattoman vähän ja rotaatio kohdistuu taas vaihteeksi alkukauden otannalla hyvin pieneen osaan porukkaa. Ellei Vantaalta uskalleta nostaa yksittäisten ottelujen lopputuloksenkin uhalla pelaajia, meillä tulee loppumaan bensa ilman loukkaantumisiakin.

Kokonaisuutena tänään matsi oli ihan OK. Ekan erän lasken meidän eräksi, vaikka nyt maaleja ei nähtykään. Toinen erä oli sanalla sanoen huono, muttei katastrofaalinen. Kolmas oli taas meidän erä, mutta jatkoilla kävi miten kävi. Toisessa matsissa olisi tehty neljä ja jatkoja ei olisi pelattu, toisessa matsissa Lepistö olisi pelannut tilanteen varmemmin, kolmannessa olisi vihelletty ylivoima maaliin johtaneesta tilanteesta ja nyt kävi näin. Pelillisesti en suoraan sanoen suuria ongelmia (vielä) näe ja parilla paremmalla pompulla meillä olisi tällä hetkellä täysi pistepotti ilman yhtään kaverille annettua pistettä. Pienestä nämä tappioon päättyneet pelit ovat olleet kiinni, ja yhteisenä nimittäjänä ovat olleet henkilökohtaiset virheet ja tehottomuus.
 

Quaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
O'Neill, KiVa
Tuonne otteluseurantaan laitoinkin jo ajatukseni. Ihmetyttää peli-ilmeen (ara tm) iso vastakohta ennen ja jälkeen ekan varsinaisen tappiopelin. Nyt siis toisella erätauolla ollaan maalin tappiolla, eli erä aikaa kääntää tämä trendi.

Mielessä voi käydä vastustajien adaptoituminen Marjukan pelitapaan, mutta ei siltä näytä. Ennemmin jengille tuli näinkin hyvä alku jotenkin shokkina ja nyt se ajattelee, että eihän me niin hyviä ollakaan.

Eli henkimaailman juttuja tällä hetkellä, koutsin tehtävä vakuuttaa jengi että me osataan.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miten voi se alkukauden lento muuttua tämmöiseksi. Parilla pelaajalla oikea yritys päällä ja parille on taidettu maksaa vastustajan toimesta jotain. Vaikeita aikoja tulee jokajoukkueelle, ymmärtäähän sen, mut silti pitäs munaa olla
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eli henkimaailman juttuja tällä hetkellä, koutsin tehtävä vakuuttaa jengi että me osataan.

Mun silmin koutsin pitäisi penkittää useampi pelaaja ja ottaa vihdoin rotaatio käyttöön. Aiemmin rotaation puutteen huomasi hyvin @sekolust .Tällä hetkellä (40 min Bratislava) Anttilat pelaa, kuten on sovittu. Ja Anttilat tekee sen alivoimalla ja 5vs5. Muut hiihtelee missä huvittaa, joten vaikea on pelillisesti kehno vastustaja voittaa, vaikka siellä taitavia yksilöitä onkin. Lisäksi Manniset on kiekollisena ihan yes, kun luisteluvoima voidaan hyödyntää.

Ero alkukauteen on se, että joukkue ei pelaa enää samalla tavalla tiiviinä viisikkona, vaan kentällisissä voi olla 1-3 pelaajaa, jotka eivät ruutuaan hoida. Ja tämä ei johdu vastustajasta, ei joku Bratislava siihen edes kykenisi. Heittäytymiset vetojen eteen ovat nekin vähissä, samoin maskipelaaminen. Nämä kaikki seurausta mm. siitä, että kaikki eivät hoida ruutujaan. Miksi näin, en tiedä.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näissä viimeisissä peleissä on harhailtu aivan liian paljon kulmissa ja maalin takana (ja hävitty kaksinkamppailuja). Niissä sarjan ensimmäisissä peleissä Jokerit oli jatkuvasti parhailla tonteilla maalin edessä.

Sitten esim. O´neill on useamman kerran tuonut kiekon hienosti vastustajan alueelle, lyönyt liinat kiinni ja hakenut takamiestä jota ei ole jostain syystä näkynyt kuten alkukaudella. Sieltä kun vaikka Stollery tulisi kovalla vauhdilla niin aika helppo työ on luovia maalille, kaverin on melkein pakko rikkoa...
 

Quaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
O'Neill, KiVa
Mun silmin koutsin pitäisi penkittää useampi pelaaja ja ottaa vihdoin rotaatio käyttöön. Aiemmin rotaation puutteen huomasi hyvin @sekolust .Tällä hetkellä (40 min Bratislava) Anttilat pelaa, kuten on sovittu. Ja Anttilat tekee sen alivoimalla ja 5vs5. Muut hiihtelee missä huvittaa, joten vaikea on pelillisesti kehno vastustaja voittaa, vaikka siellä taitavia yksilöitä onkin. Lisäksi Manniset on kiekollisena ihan yes, kun luisteluvoima voidaan hyödyntää.

Ero alkukauteen on se, että joukkue ei pelaa enää samalla tavalla tiiviinä viisikkona, vaan kentällisissä voi olla 1-3 pelaajaa, jotka eivät ruutuaan hoida. Ja tämä ei johdu vastustajasta, ei joku Bratislava siihen edes kykenisi. Heittäytymiset vetojen eteen ovat nekin vähissä, samoin maskipelaaminen. Nämä kaikki seurausta mm. siitä, että kaikki eivät hoida ruutujaan. Miksi näin, en tiedä.
Kiistämättä näkemystäsi oma näkökulmani on tuo henkinen puoli. Auto oli kärkijengi ja sille hävittiin. Se oli jo alkujaan asetelmana jotenkin erilainen aikaisempiin, jopa Ska-peliin nähden. Ja kun Auton jälkeen tuli lisää tappioita ja maalit on olleet kiven alla; noidankehä on valmis.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kiistämättä näkemystäsi oma näkökulmani on tuo henkinen puoli. Auto oli kärkijengi ja sille hävittiin. Se oli jo alkujaan asetelmana jotenkin erilainen aikaisempiin, jopa Ska-peliin nähden. Ja kun Auton jälkeen tuli lisää tappioita ja maalit on olleet kiven alla; noidankehä on valmis.

Henkinen puoli voi todella olla syy. Itse kirjoitin siitä, mitä kentällä näin ja totesinkin, että syytä en tiedä. Ainoat kehumani Anttilat ja Manniset ratkaisi ja se on hyvä, että työstä myös palkitaan.
 

Quaser

Jäsen
Suosikkijoukkue
O'Neill, KiVa
Henkinen puoli voi todella olla syy. Itse kirjoitin siitä, mitä kentällä näin ja totesinkin, että syytä en tiedä. Ainoat kehumani Anttilat ja Manniset ratkaisi ja se on hyvä, että työstä myös palkitaan.
Lisäksi Pihlström kaksi vai kolme peliä ja yhtä monta tappiota. Tänään Pihlström poppareilla kapteenin loukin lisäksi ja voitto. Milloin koppi voi olla "liian" täynnä egoja, sitä on vaikea sanoa olematta siellä. No tämä nyt on vähän jo aika hypoteettista, mutta tarkoitus onkin tuoda oma ajatukseni.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nämä 19:30 alkavat pelit ovat ajankohdiltaan mielestäni mitä parhaimpia. Ehtii duunin jälkeen sporttailla itse rauhassa ja ehtii vielä pelin alkuun.

Tänään varmaan parasta oli Moseksen herääminen ja Mannisen hyvän tekemisen jatkuminen.

Itselläni oli koko ajan sellainen fiilis että tämä hoidetaan kotiin mutta pari kertaa mietti että tämä valuu käsistä jos jokainen viivasta tullut veto ilman maskia painuu verkkoon. Lopussa ”Z” oli taas oma itsensä.
 

TheAnswer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Snaijasko joku mistä Jokerit siinä ekassa Slovanin maalissa purnasi?

Kiekko näytti käyvän laidan lähellä päätyverkossa ennen maalia eli olisi ollut ulkona pelialueelta. Hieman epäselvä tilanne mutta vaihtopenkillä tuntuivat olevan varmoja asiasta. Hidastusten perusteella paha sanoa oliko ulkona vai ei.
 

hashomer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sharks, Rishon Devils & Rishon Legion
+Olli vähän opetti Yakupovia
+Yakupovin ruma naama ruvella
+Anttila (puol peliä)
+Hyvää ajoittaista pyöritystä ylivoimalla
-Zapo ny v*****n sieltä imuroimasta
-Koko joukkue ihan unessa
-Tuomarit
-Viaplayn omituiset kommentit Olli vs. Yakupov -liittyen, ja todella erikoinen "pelin uros" -valinta (miten saat turpaan ja sut valitaan pelin "urokseksi")
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Anttilalta hyvää peliä. Ja nyt oli tunnetta, joka yhden kohdalla kiehahti liikaa.

Harmittavaan paikkaan kauden paskin peli. Olihan ska helvetin hyvä, mut silti parempaan ois Jokerit pystyny.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös