Tässä ketjussa nettiscouttaamme potentiaalisia vahvistuksia

  • 1 176 325
  • 3 924

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aaltosta ei vissiin saada irrotettua niin tästäkö Reginille kirittäjä keskushyökkääjäksi ? 29 vuotias pienelle vastuulle NHL:ssä jäänyt pelaaja.

AHL:ssä hyvää jälkeä tehnyt. Nopea, hyvin kahteen suuntaan pelaava, hyvät kädet omaava sentteri.

Tulis aikalailla samoilla statseilla sisään ku Regin tuli. Jopa paremmilla.

Paul Carey - Elite Prospects
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Miro Aaltonen siirtyi Vityazin joukkueeseen. Voidaan unohtaa siis spekulaatioista.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Tulis aikalailla samoilla statseilla sisään ku Regin tuli. Jopa paremmilla.

Hishon: 0,63 PPG (AHL)
Carey: 0,63 PPG (AHL)
Carey: 0,17 PPG (NHL)
Hishon: 0,15 PPG (NHL)
Carey: USHL 2. All-Star team
Hishon: OHL 1. All-Star team
Carey: NCAA mestaruus
Hishon: OHL mestaruus

No ei, varmasti pätevä pelimies. Täysi turisti ei vetele New York Rangersin riveissä 60 matsin runkosarjaa. Tosin vähän ihmetyttää miksi mies kaikista mahdollisista paikoista päätyisi juuri Helsinkiin, kun lopulta onnistui murtautumaan vakiomiehistöön NHL:ssä. Jos pitäisi alkaa veikkaamaan, niin maailmassa on ~40-50 todennäköisempää joukkuetta ensin rivissä.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tosin vähän ihmetyttää miksi mies kaikista mahdollisista paikoista päätyisi juuri Helsinkiin, kun lopulta onnistui murtautumaan vakiomiehistöön NHL:ssä. Jos pitäisi alkaa veikkaamaan, niin maailmassa on ~40-50 todennäköisempää joukkuetta ensin rivissä.


Lähinnä mietin vähän Iiro Pakarinen tapauksen kantilta tätä. Pakarisellakin on pelejä paljon kertyny Oilersissa ja ilman loukkeja ois varmaan enemmän, mut en mä oikeen missään vaiheessa oo ajatellu että Pakarinen kuuluis vakiomiehistöön NHL:ssä.

Careyn peliaika viime kaudella vaihteli siinä 8-13 min/peli väliin. Kolmos/nelosketjussa menny peliajasta päätellen. Vaikee nähä että 29 vuotias noilla spekseillä sais ainakaa yksisuuntaista sopimusta.

Se on totta että varmasti on todella moni joukkue ekana rivissä. Mut niin on kyllä ollut monella Jokerit pelaajalla.

Eikös tän ketjun tarkoitus oo vähän kuulostella tämmösiä vaihtoehtoja. Ei tää nyt kumminkaan mikään älyttömän epärealistinen juttu oo etteikö vois nettiscoutata :)

Edit. Sinneppä se meni Ottawaan
 
Viimeksi muokattu:

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Seth Griffith siirtyi Winnipeg Jetsiin, joten toinen nimi joka voidaan tiputtaa kaavailuista. Toki aika epätodennäköinen nimi ollut muutenkin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Seth Griffith siirtyi Winnipeg Jetsiin, joten toinen nimi joka voidaan tiputtaa kaavailuista. Toki aika epätodennäköinen nimi ollut muutenkin.
Ikijokeri Griffithin kotiinpaluuta odotellaan siis vielä...

Komarov Saarelle.

Pitääpä katsoa siirtyikö Jannik Hansen jo johonkin.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Nyt kun NHL:n Free Agency on alkanut ja Jokerien osalta on saatu taas vähän selvyyttä siihen mitä tarpeita jengissä on niin katsotaas ketä voisi olla edes jollain tasolla realistisesti saatavilla.

Rosterissahan on 3 paikkaa vapaana (olettaen, että Räsänen on 2-suunnan diilillä, miksei näitä kerrota?!?)

Mainittu Osala kelpaisi hyvin. Osala on jo ennen aikaisempia jatkosoppareitaan käynyt keskustelua Jokerien kanssa. Osala voi pelata keskellä ja laidassa, mikä on todella hyvä juttu.

Jos kärkiketjujen sentteriä etsitään, niin Jan Kovar onnistuu jotenkin olemaan vielä vapaana. Heikommasta viime kaudesta huolimatta KHL:ssä pistetahti tyly piste per peli. -90 syntyneellä pelaajalla ei ikäkään vielä paina. Luultavasti löytää palkkaluokkaa paremman duunin, kuin meillä on tarjota.

Jos vikkelää luistelijaa etsitään (ja miksi ei etsittäisiin?), niin Sveitsin Bernissä pelannut Mason Raymond on vapaana. 35 peliin 35 pistetttä ja paikka Kanadan olympiajengissä. Taustalla loukkaantumista?

Jokerien varaama Kalle Kossila on myös vapaalla jalalla. Jää nähtäväksi poikivatko AHL-näytöt NHL-sopparia 25 vuotiaalle, vai löytääkö itsensä kenties täältä? Kossilassa on myös häivähdys oman kasvatin leimaa. Pelasi nimittäin meillä ennen siitymistään Bluesin junnuihin. Kossilan pelikaikka löytyy keskeltä, mutta voi pelata myös laidassa.

Mainittu Jannik Hansen kävisi meikäläiselle myös. Tämän lisäksi oli jotain epämääräistä huhun poikasta, että Jokerit koittaisi hankkai Wallmarkin oikeuksia CSKA:lta. Tästä ei sen kummemmin hajua, mutta toki tuo sentterin paikalle kelpaisi.

Jos Kovar ja Wallmark laitetaan kategoriaan lottovoitot ja keskitytään muihin nimiin, niin kesän hankintoina kombinaatio: Osala - Kossila - Hansen/Raymond olisi aika perkeleen kovaa valuuttaa.

Rosteri voisi silloin näyttä vaikka tältä:

Jensen - Regin - "Hansen"
"Osala" - "Kossila" - O'Neill
Joensu - Norman - Moses
Pihlstöm - Niemi - Anttila
Manninen - Ikonen - Jormakka
Mäki + junnut

Lepistö - Lundin
Kivistö - Grant
Jensen - Lauridsen
Lööv - Räsänen
+junnut

Zapo
Kalnins
+ Ratilainen

Kolmen hyökkääjän hankinnassa on aina riski nimeltä Lundin. Jos pystyy pelaamaan kauden läpi, niin ei mitään probleemaa. Muussa tapauksessa osaston Räsänen-Hatakka-Nurmikanta-Reini pitää pystä kantamaan vastuuta. Toisaalta, jos Jokerit haluaa pelata tällä tasolla, niin kyllä tuolta alakerrastakin pitää alkaa löytää tälle tasolle pelaajia. Vaikka edes yksi vuodessa.
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Isoja rahasummia tuskin on enää käytettävissä, vaikka puolustuksen ja maalivahtien osalta olisi kenties hiukan säästetty. Ihmettelen jos budjettiin kaksi nimekästä (kallista) pelaajaa vielä mahtuu.

Hyökkäyksestä lähti:
- Marjamäki (Moses tuli tilalle kesken kauden)
- Wirtanen
- Huhtala
- Palola
- Tolvanen

Uutena pelaaja tullut:
+ Manninen
 

pyy

Jäsen
Isoja rahasummia tuskin on enää käytettävissä, vaikka puolustuksen ja maalivahtien osalta olisi kenties hiukan säästetty. Ihmettelen jos budjettiin kaksi nimekästä (kallista) pelaajaa vielä mahtuu.
Jos nyt lähdetään siitä että Jormakka ja Manninen mahtuu maajoukkueeseen MM-kisoissa, niin kyllä he nyt lähtökohtaisesti on aloituskokoonpanossa Jokereissa. Eli rosterista puuttuu vielä nähdäkseni kaksi kärkiketjujen hyökkääjää, joista toinen voisi kai hyvinkin olla Jenssen, ja sitten yksi rotaatiohyökkääjä malliin Sami Sandell. Tuon viimisen osalta tasokas junnu olisi ihannehankinta, koska kahta saa peluuttaa yli normaalin kokoonpanon. Ei tarvii olla tolvanen, mutta sen verta hyvä että pystyy pelamaan.
 

HaZekki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans,Suomi
Pakko näin ei-jokeri kannattajana(mutta ei mitään vastaakaan) sen verran kommentoita, että olen muutaman kauden ajan miettinyt miksi ei toimistolla olla yritetty kalastaa herraa nimeltä Ryan Laschiä (tulisitte nauttimaan hänen esityksistään kentällä) Mies on kuitenkin sanonut ettei halua pelata/asua venäjällä, mutta Jokerit olisi täysin eri asia, sekä lisäksi vielä tyttö ystäväkin asuu suomessa (lahdessa). Tason kyllä pitäisi riittää.

Ryan Lasch - Elite Prospects
linkki viel EP sivuille.

Edit: Suuret pahoittelut, mies onkin tehnyt jo jatkosopimuksen Frölundan kanssa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor

Noilla SHL:n suurseurojen PPG-pelaajilla on palkat kohdillaan ja Suomea paremmat rahastointimahdollisuudet. En epäile hetkeäkään etteikö esimerkiksi Lasch kiinnostaisi, mutta ellei miestä ihan ykköskorin hankintana pidetä, epäilen Jokerien mahdollisuuksia. Ei muuten, mutta rahallisesti tuskin Jokereissa "kakkoskorin" mies saa niin hirveästi Frölundan "ykköskorin" miestä enemmän, että sillä hinnalla lähtisi reissaamaan ympäri kehitysmaita.

Varmaa ykköskorin äijän liksaa taas en itse uskaltaisi maksaa pelaajalle, jolla on yhtä paljon kokemusta virallisista NHL- tai KHL-peleistä kuin mulla itselläni. Eli tasan nolla pelaajan roolissa. Mielelläni olisin nähnyt Laschin Jokereissa kaudella 2018-19 (tai jo edellisillä...), mutta en hintaan mihin hyvänsä. Vissiin vähän näitä tilanteita, joissa intressit ovat juuri ratkaisevan erilaiset.

Hyvä verrokki löytyi mun mielestä Olli Palolasta. SHL:ssä hän oli suurseurassa (lasken Växjön tähän sarjaan) lähes PPG mies runkosarjassa, Liigan kaksinkertainen maalikuningas ja Ruotsissa maalipörssin kolmonen. Jokerien sisäisessä maalipörssissä hän oli kymppipaikalla (+/-1 riippuen miten jaetun maalimäärän pelaajat haluaakaan luokitella) ja pistepörssissä sijalla 8. Kelpo pelaaja ja olisin pitänyt Jokereissa toisenkin kauden, mutta ei missään nimessä kärkipalkan arvoinen. Näyttöjen osalta pistäisin Laschin alustavasti tähän samaan kategoriaan: varmasti pelimies, mutta ennen näyttöjä ei liksa voi olla merkittävästi kovempi mitä Ruotsissa oletusarvoisesti tienaa.

Sinänsä tuki on mahdotonta Laschin tilanteessa arvioida pelkästään sopparien perusteella sitä, onko pelaajaa kalasteltu. Ihan siinä tilanteessa Jokerit ei ole, että saisivat jokaisen haluamansa pelaajan. Jokerien budjetti on varsin rajallinen ja jo pelkästään se rajaa Jokerien mahdollisuuksia tarjota jokaiselle pelaajalle niin kova liksa, etteikö KHL:n ulkopuolisista eurosarjoista voisi saada kovempia liksoja.

edit: Tarkennetaan vielä sen verran, että en väitä Palolan tienanneen meillä kärkipalkkoja.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Geoff Plattilla ei ole sopimusta minkään joukkueen kanssa ensi kaudeksi, haluisikohan rantautua Helsinkiin Tamperelaisen vaimonsa kanssa. Kyllähän toi kai menis tohon sakkiin?
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Geoff Plattilla ei ole sopimusta minkään joukkueen kanssa ensi kaudeksi, haluisikohan rantautua Helsinkiin Tamperelaisen vaimonsa kanssa. Kyllähän toi kai menis tohon sakkiin?
Kävisi. Myös edelleen jostain syystä vapaana oleva Oskar Osala kuumottelisi hieman, vaikka joku sanoikin ettei ole ehkä ihan sitä mitä Jokerit tällä hetkellä kaipaisi. Kyllä jokaiseen joukkueeseen kelpaa erinomainen aloittaja, hitosti vääntövoimaa ja kokoa muutenkin. Ei ole mikään liukkain luistelija, mutta kovissa peleissä tuolle ruholle olisi kyllä käyttöä.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oskar Osala kuumottelisi hieman, vaikka joku sanoikin ettei ole ehkä ihan sitä mitä Jokerit tällä hetkellä kaipaisi.
Mähän se taisin johonki kirjottaa että Jokerit kaipais vähän enemmän tällä hetkellä semmosta pistenikkaria. Osala on vähän niinku paranneltu versio Joensuusta. Ainahan tommosta pelaajaakin joukkue kaipaa, mut jos puheet pitävät kutinsa että tulossa olis enää yks pelaaja niin mieluummin potentiaalinen pistenikkari ja vetouhka yyveelle kun Joensuu vol2. Toisaalta Osala jos tulis nii en todellakaan siitäkään olis pahoillani, kahtena edelliskautena 14 maalia/kausi voimahyökkääjältä on hyvä määrä, sillä oltas oltu viime kautena Jokereiden maalintekotilastossa jaetulla sijalla 3.

Tuli kuka tuli niin tärkeintä on mun mielestä että se vie Joensuun paikan kärkiketjuissa. Joensuulle optimaalisin paikka on 3-4 ketjussa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pelimerkkejä tuskin on mitään Teddy Purcellia enää hankkia, mut oisko Jonas Enlund sitten ihan paska hankinta?. Rotaatiohankintana lähinnä, jos nyt ei riitä markat kärkipelaajiin. Vois stunttailla keskellä ja laidassa.

Joku sieltä on vissiin vielä kiikarissa kun ei oo tullu jokavuotista "näillä mennään" ilmoitusta.
 

Tonny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikä on Kristian Vesalaisen tilanne? Ei näyttäis olevan eliteprospectsin mukaan sopimusta ensi kaudelle. Toisi ainakin kokoa ja potentiaalia hyökkäykseen, eikä ilmeisesti noin nuorena veisi paikkaakaan kokoonpanosta, vai miten se sääntö nyt menikään.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikä on Kristian Vesalaisen tilanne? Ei näyttäis olevan eliteprospectsin mukaan sopimusta ensi kaudelle. Toisi ainakin kokoa ja potentiaalia hyökkäykseen, eikä ilmeisesti noin nuorena veisi paikkaakaan kokoonpanosta, vai miten se sääntö nyt menikään.
Melkeempä 100% varmasti tekee tulokasdiilin Winnipegiin, jos harjoitusleirillä ei paikka aukea niin se on hyvinpitkälti Jetseistä kiinni missä sarjassa ne haluu Vesalaisen pelavaan.

NHL:ssä matkusteluun totuttautumiseen kausi KHL:ssä varmasti antaisi paljon, kuin myös muillakin osa-alueilla. Onko Jokerit sitten kehittymisen kannalta paras paikka niin en tiedä. Jos rahkeet riittää niin ehdottomasti, Vesalaisen pitäs kumminkin saada pelata paljon, ja kärkikenttiin murtautuminen Jokereissa myös vaatii paljon. Liigassa Vesalaiselle olisi taattu 1-2 kentän rooli.

Vesalaisen kannalta olisi pieni riski tehdä sopimus Jokereihin. Jokereiden kannalta taas Vesalainen olisi varmasti enemmän kun tervetullut. Sopisi hyvin mun mielestä porukkaan.

Edit. Tosiaan, pääs nuo KHL oikeudet unohtumaan
 
Viimeksi muokattu:

Tonny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vesalaisen pitäs kumminkin saada pelata paljon, ja kärkikenttiin murtautuminen Jokereissa myös vaatii paljon.
Kyllä mä näkisin niin, että Vesalainen saisi ihan reippaasti pelejä alle ja ihan kunnon roolissa. Toki riskihän se olisi hänen kannaltaan, jos rahkeet eivät riitäkkään. Mielestäni menisi kuiten helposti vaikkapa kolmoseen Normanin laidalle, täten saataisiin heti kokoa ja ratkaisuvoimaa myös siihenkin ketjuun, mikäli siis kaavailuissa on Nellin jatkaminen keskellä ja mikkihiiri -kenttä mallia Manninen - Norman - Jormakka. Hyvät otteet poikivat sitten kahdesta ensimmäisestä ketjusta sen Joensuun paikan.

Toisaalta turha näitä ketjukoostumuksia on tässä vaiheessa miettiä, mutta kunhan kautta odotellessa pyörittelen päässä ja nyt myös täällä näitä.
 

Ovhj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikös tolvanen näyttänyt suuntaa että paikan saa pelaamalla ja onnistumalla. Mun mielestä jos ei riitä vakiokokoonpanoon nhlssä niin pelaajan kehityksen kannalta paras vaihtoehto on vakiopaikka maailman toisiks kovimmassa liigassa eikä liigan alakastin ykköskentässä. Tämä toki vain on mun mielipide. Kyllä nhl ykköskierroksen varauksen pitäisi luottaa sen verran omiin kykyihin ja kehitykseen että onnistuu. Venäläinen pelaa mielummin khllää vaikka rotaatiossa ja yrittää murtautuu kun pelaisi lahja minuutteja b sarjassa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos Lundin ei kykene pelaamaan kunnolla niin oiskohan järkeä laittaa Jonathan Blumille tarjousta sisään. Ei ehkä niin stabiili puolustamaan mut kiekolliseen peliin varmasti tois osansa. Blum siis purki sopimuksensa Torpedon kanssa perhesyihin vedoten.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olisipa hieno nähdä Jokereissa joku maailman top prospekti, vähän niinku Matthews kävi Sveitsissä ennen draftia.

Jack Hughesille tarjousta sisään kiitos. Ei olis varmaan edes kallis, mut vois olla sitäkin tehokkaampi. Mun mielestä tommosen kaverin paikka ei oo enää junnuliigoissa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
En tiedä pitäisikö aiheesta perustaa oma ketju, mutta olen tässä pohtinut miten ja mistä Jokereihin saataisiin lisää suomalaisia pelaajia (ja omia kasvatteja).

Hieman spekulaatiota suomalaisista pelaajista, jotka voisivat pelata meillä tulevina kausina (omat kasvatit priorisoituna):

Teemu Pulkkinen - Jos ei paina mitään jäätäviä tehoja Minskissä, niin nopea kotiutus on must ensi kaidella. Tai vaikka iskisikin. Rahaa tiskiin kun pitää laittaa!

Valtteri Filppula - Jos alkava kausi jää Vallen viimeiseksi NHL:ssä, niin tästä meille 1-sentteri pariksi vuodeksi. Valle on ikoni, Valle on Jokeri.

Kari Lehtonen - jos Kärppä vielä NHL:n jälkeen päättää pelata, niin kotiin vaan!

Markus Hännikäinen - Lakulla yksi vuosi vielä sopparia jäljellä NHL:ssä. Toivon ennen kaikkea lopullista läpimurtoa änäriin, mutta jos sitä ei tapahdu, niin pakahdun onnesta kun tämä "oma poika" palaa kotiin.

Petteri Lindbohm - Tämä kausi mennee Sveitsissä, mutta ehkä sitten ensi kaudeksi?

Joonas Korpisalo - Jokerien junnupolun käynyt veskari, jolle rooli KHL:n ykkösenä voisi tuottaa lopullisen läpimurron maalivahtien kirkkaimpaan eliittiin.

Jori Lehterä - Vallen kanssa dominoimaan? Ok, olisi kallis ja kysyntää olisi varmasti paljonkin. Ehkä uudelta omistajalta irtoaa milli ylimääräistä?

Otso Rantakari - Rightin pakkia alakertaan?

Kaikkia yllä olevia yhdistää kolme asiaa: kaikilla loppuu sopimus tähän kauteen, kaikki olisivat vahvistuksia KHL-joukkueeseen ja kaikilta löytyy taustaa Jokereista. Toki jatkosoppareita voi tulla mutta niillä ei voi tässä vaiheessa spekuloida.

Sitten vähän long-shotteja ja pelaajia, joiden täytyy vielä ottaa steppejä kohti KHL-tasoa. Osa valmiimpia, osa vähemmän. Ensi kausi voi olla jo läpimurto osalle Liigassa ja osa on jo tasonsa osoittanut:

Jere Karjalainen - Jokerikasvatti, joka on iskenyt hyviä maalimääriä Tapparassa. Nuorempi 'versio' Jormakasta? 2v sopparia jäljellä, toki voi olla KHL-pykälä ensi kesäksi. Tyhmä agentti jos ei ole.

Aleksi Rekonen - Ei ehkä vielä KHL-tason pelaaja, mutta vuosi isossa roolissa ja sitte Nimen paikalle nelosen keskelle. Rekonen on hyvä kahteen suuntaan ja iskenyt pisteitäkin jo Liigassa. Hyvä aloittaja myös. 2v sopparia. Pykälistä ei tietoa.

Aleksi Mustonen - Voi olla, että Muse (Musse) jää (Liigaan). Odottelin tältä kasvatilta läpimurtoa jo Ilveksessä, mutta viimeinen harppaus on vielä ottamatta.

Joel Kiviranta - Jokerikasvatti, joka pääsi jo ihan hyville pisteille Liigassa viime kaudella. Sopparia hänelläkin 2v jäljellä.

Sami Moilanen - Liigaan palannut erittäin lupaava oma kasvatti. Jos tekee läpimurron jo nyt, niin NHL kutsunee hyvin nopeasti.

Linus Nyman - Oma kasvatti ja ehkä Moilastakin lupaavampi. Samat sanat häneen, kuin yllä.

Kevin Lankinen - Tuore soppari vielä kourassa, mutta jos jostain omituisesta syystä ei lähde änärissä käyntiin, niin tervetuloa kotiin.

Santeri Hatakka - Nyt jo meillä KHL-sopparilla pelaava lupaava junnu. Kesä meni kuntoutellessa, mutta toivottavasti Marjis ajaa silti sisään tälle tasolle, kun äijä kuntoutuu.

Joel Määttä - A:n mukana menevä erittäin lupaava 16v sentteri.

Täydennän listaa vielä myöhemmin. Onkos muita?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös