Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2018–2019

  • 1 050 928
  • 3 931

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voisiko kuitenkin olla mahdollista, että Kärpät oli niin hyvn kasattu ja valmennettu joukkue, että se oli vain yksinkertaisesti paras läpi kauden, ilman mitään erityistä flow-efektiä?

En minä ollut viime kaudella vakuuttunut Kärppien rosterista missään vaiheessa. En edelleenkään näe sitä, että Kärpät olisi ollut poikkeuksellisen hyvin kasattu, mutta se on totta, että Kärpät oli kauden parhaiten valmennettu nippu. Odotukset kauden alla eivät olleet mestaruudessa ja sellainen tuli kuitenkin. Kärpät pelasi viime kaudella erityisesti playoffseissa aivan upeaa lätkää ja sen, mitä itse olen Tapparaa finaaliputkessa seurannut niin viime kaudella pelillinen vastus oli kovempi kuin koskaan aikaisemmin. Pelillinen vaatimustaso finaaleissa oli aivan hullun korkea ja Kärpät oli aika selvästi parempi siinä kuin Tappara. Ei jäänyt jossiteltavaa.

Kun nimilistaa katseli niin en missään nimessä odottanut sellaista kautta kuin nähtiin. Tämän kauden Kärppänippu näyttää selvästi vahvemmalta paperilla kuin viime kauden vastaava. Nyt tietysti Kärppiin kohdistuu myös odotuksia eri tavalla kuin viime kaudella ja vastustajatkin varmasti ovat oppineet Kärppien uudet kujeet paremmin.

Kärpät oli läpi kauden paras ja mielestäni se pelasi sellaista flow-kiekkoa parhaimmillaan, että harvoin tuollaista näkee.

Kärpät teki heikon kauden jälkeen selkeitä korjausliikettä. Pelaajisto uudistui ja päävalmentaja vaihtui. Tapparassa jatkaa sama päävalmentaja ja hyökkäykseen on tullut yksi uusi mies. Mielestäni tuo Kärppävertaus ei oikein istu tähän kohtaan.

Jos katsoo viime kauden pisteitä voi päätellä, että jos nyt hommat ei aivan puihin meni niin oletettavasti monella on melkoinen vara nostaa tasoaan. Kuuselalta & Zaborskyltä huonoin kausi miesmuistiin ja siltikin finaalissa, joten olettaisin heidän pelihuumorinsa löytyessä uudestaan homman olevan vähän toisenlaista. En usko, että Rautakorpi tekee samoja virheitä uudestaan.
 

Kukko

Jäsen
Kärkikolmikko ei missään järjestyksessä: Tappara, Kärpät ja TPS

Tps vaikuttaa hyvin rakennetulta ja nälkäiseltä. Loppumaton pelaajabudjetti ja lupaavien nuorten kypsyminen tekee Tepsistä yhden suurimmista mestaruus suosikeista.

Tappara koki menetyksiä, mutta myös sai pidettyä paljon menestys runkoaan. Paikoitellen takuavan pelitavan onnistuminen on pääroolissa menetykseen. Mikäli uudet nuoret joille annetaan mahdollisuus eivät kehity halutusti, on Tapparalla käyttämätöntä pelaajabudjettia ja osaamista tarvittaviin muutoksiin. Hyvin mahdollista jopa todennäköistä, että tosipeleihin mennessä on Tappara jälleen takonut itsensä finaalipelejen arvoiseen kuntoon.

Kärpät kokivat hirveitä menetyksiä terävimmän kärjen lähtemisen myötä. Kärki joka käytännössä erotti viimekaudella Mestarin muista. Puolustuksen vahvistuminen antaa Kärpille kuitenkin uskoa ensikauteen. Kärppien vahvuus oli edelliskaudella myös muita edellä ollut pelitapa. Mikäli pelitapa edelleen on askeleen edellä muita, niin Kärpät taistelee vahvasti kärkisijoista.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En minä ollut viime kaudella vakuuttunut Kärppien rosterista missään vaiheessa. En edelleenkään näe sitä, että Kärpät olisi ollut poikkeuksellisen hyvin kasattu, mutta se on totta, että Kärpät oli kauden parhaiten valmennettu nippu.
Jokin tässä ei nyt täsmää. Kärpistä lähti neljä hyökkääjää isompiin sarjoihin. Kärppien hyökkääjistä viisi oli hyökkääjien pistepörssin TOP13:ssa. Miten ihmeessä, et vakuuttunut Kärppien rosterista? Joko pelaajat olivat hyviä, tai joukkue ole kasattu loistavasti niin, että pelaajien vahvuudet pääsisivät esille ja tukivat toinen toisiaan. Ei se Mannerkaan sellainen taikuri ole, että hän huonosta, tai edes keskitasoisesta joukkueesta liigamestarin taikoo. Jos menestys johtui pelkäästään valmennuksesta, luulisi, että pitäisit Kärppiä suvereenina suosikkina myös tälle kaudelle. Toisaalta, jos väitteesi perustuu flow-tilaan, voi väitteesi rypistellä ja heittää roskakoriin.
Odotukset kauden alla eivät olleet mestaruudessa ja sellainen tuli kuitenkin.
Kyllä ainakin minulla oli odotukset mestaruudessa. Väitän, että niin oli myös joukkueella.
Kärpät pelasi viime kaudella erityisesti playoffseissa aivan upeaa lätkää ja sen, mitä itse olen Tapparaa finaaliputkessa seurannut niin viime kaudella pelillinen vastus oli kovempi kuin koskaan aikaisemmin. Pelillinen vaatimustaso finaaleissa oli aivan hullun korkea ja Kärpät oli aika selvästi parempi siinä kuin Tappara. Ei jäänyt jossiteltavaa.
Kärpät pelasi aivan hurjan hyvää kiekkoa läpi kauden, myös runkosarjassa. Ei Kärpät todellakaan ollut mikään pudotuspeleihin flow-tilan saanut joukkue. Toki arvostan noita kehusanoja suosikkijoukkueestani.
Jos katsoo viime kauden pisteitä voi päätellä, että jos nyt hommat ei aivan puihin meni niin oletettavasti monella on melkoinen vara nostaa tasoaan. Kuuselalta & Zaborskyltä huonoin kausi miesmuistiin ja siltikin finaalissa, joten olettaisin heidän pelihuumorinsa löytyessä uudestaan homman olevan vähän toisenlaista. En usko, että Rautakorpi tekee samoja virheitä uudestaan.
En ole aivan saanut kiinni siitä ajatuksesta, miksi viime kaudella heikosti hyökkäyssuuntaan pelanneet pelaajat pelaisivat nyt samoissa olosuhteissa merkittävästi paremmin. Toki joku voi nostaa tasoaan, mutta että useampikin. Se vaatisi jotain muutosta toimintaympäristössä. Tuosta viimeisestä virkkeessäsi sain vaikutelman, että sinä vyöryvät syyn viime kauden tehottomuudesta Rautakorven niskaan. Voit olla siinä aivan oikeassa. Nyt sitten uskot Rautakorven onnistuvan. Siinä voit pettyä.

Se, että olemme jälleen kerran radikaalisti erimielisiä, ei liene yllätys. Tunnet varmasti minut jo niin hyvin, että ymmärrät, ettei kyse ole osaltani pahansuopaisuudesta, vaan ihan puhtaasta asiakeskustelusta. Kanssasi on mukava vaihtaa mietteitä. Tsemppiä!
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kiitos palautteesta. Mitkä nämä asiavirheet ovat? Minua kiinnostaa, jotta voin tarvittaessa tehdä korjauliikeet. Muutoinkin on kiva oppia uutta.

Lisäksi kannattaa arvioida Ilveksen miesten potentiaalia enemmänkin viime kevään kuin koko kauden perusteella. Viime keväällä Ilves, tosin pitkälti Sandellin, Piskulan ja Meskasen tähdittäminä pelasi liigan kärkikuusikkoon edellyttänyttä kiekkoa.


- Maalivahtiarvioinnissa kannattaa ottaa huomioon myös se, että kesken kauden tullut ja heikosta pelituntumasta kärsinyt Helenius petrasi kevättä kohti melkoisesti.
Puolustus on kiekollisilta taidoiltaan potentiaalinen ja parempi kuin viime vuonna. Viivapelotettakin löytyy. Fyysisellä puolella Generous tulee Piskulan sijaan. Vaikea sanoa etukäteen onnistuuko täyttämään Piskulan saappaat.
Yhtään puukättä, - jalkaa, tai -päätä siellä ei nyt ole mukana, edellyttäen, että Generous ja Leimu kykenevät sitomaan omien luistimien nauhat ja Generousin pääkoppa kestää. Tämä vuosi on toivottavasti Oskari Laaksosen läpilyöntivuosi.Pakiston tasaisuuden vuoksi uskon Vainion ja Parikan petraavan paljonkin otteita viime kaudesta. Valmennus uskoi Floodiin, toivottavasti ei turhaan. Jerry Laakso oli aikoinaan Pohjois-Amerikkaan lähtiessään varsin potentiaalinen kiekollinen pakki, saa nähdä mitä yliopistokiekko johtavassa roolissa on kehitykselle aiheuttanut. Pystyykö hyppäämään liigatasolle?

-Hyökkäyksen iskukyky oli melko hyvä viime vuonna. Maaleja pystyttiin tekemään laajalla rintamalla. Nyt Meskanen ja Sandell sekä odotuksiin nähden alisuorittaneet Laakso, Koivula ja Koppanen ovat poissa. Tilalle tulleista Mieho, Halmo ja Savilahti tuovat sellaisia pelaajatyyppejä, joita Ilves olisi kaivannut viime kaudellakin riveihin. Ahtolan iskukyvyn varaan ei uskalla laskea mitään. Sisään tulleiet tuovat fyysisyyttä, vääntövoimaa ja kahden suunnan peliä.
- Viime kauden pelaajista odotan jännityksellä, jatkuuko late bloomereiden Tammisen ja Lepauksen ja nuoremman Arttu Ruotsalaisen kehitys. Kavereilla on sellaista kiekollista taitoa, joka jää helposti muiden joukkueiden kannattajilta, jotka vain tilastoja katsellen pelaajia arvioivat, huomaamatta.
- Eemeli Suomi pelasi itsensä maajoukkueeseen ja pystyi tekemään tehoja ilman Sandellia, ilman Meskasta. Jatkuuko nuoren miehen kehitys? Uskotaan kuitenkin että taso pysyy ja 40 pistettä on mahdollista ilman Meskasta ja Sandelliakin. Viime kaudella Suomi oli yksi osa kevätkauden tehokasta ylivoimapeliä. Joukkueessa on siitä viisikosta vielä Juhani Tamminen ja Flood. Sandell ja Meskanen ovat siis poissa. Floodin tilalle on laittaa Leimu,

Avoimia kysymyksiä:
- Löytyykö Rautiaiselle sellaiset pelaajat rinnalle, joiden suojissa tehojen tekeminen voi jatkua?
- Haapanen ja Ikonen ovat rankingissa selvästi Valtosen edessä, ja tulevat ensi kaudella nostamaan monta kertaa hymyn ilveksen kannattajien huulille. Siksi hyvin he viime kaudella mahdollisuuden saadessaan esiintyivät. Tekevät alemmissa ketjuissa sen 15-20 pistettä kumpikin ja ovat luisteluvoimaisina käyttökelpoisia myös alivoimapelissä. Ja jos onnistumisia tulee, niin Kivi saattaa antaa jopa ylivoima-aikaa. Kyseessähän on kaksi edelliskauden A-junioreiden pistepörssin kärkinimeä, joilta löytyy kyllä taitoa. Voimaa ja kokemusta lisää, niin nousu liigan eliittiin on täysin mahdollista.
- Kotiin palannut Joose Antonen (tryout) oli aikoinaan Aleksander Barkovin ohella ikäluokkansa top prospect. Nyt on viimeisimpiä näytön paikkoja, Tuleeko miehestä kärkiketjujen liigakiekkoilija?

Summa summarum: tämä joukkue on ilman tulossa olevia vahvistuksia merkittävästi vahvempi kuin se, millä Ilves kautensa viime vuonna avasi. Silloin maalivahtipeli oli täysiin sekaisin (Lehtonen & Ruusu), puolustuspeli sitä myöten myös. Edelliskaudella hyvin pelanneiden Vainion ja Parikan itseluottamus syötiin. Juuso Pullin vierellä olikin vaikeampi pelata kuin Veli-Matti Vittasmäen, jonka rinnalla Vainio oli edelliskeväänä loistanut. Maalivahdit ja puolustus olivayt kovilla myös siksi, että joukkuepuolustus ja alivoimapelin rakenne olivat aivan kuraa. Meskanen oli syksyllä pois kymmenkuntapeliä ja Sandellin lämpiäminen viime kauden parhaaseen vireeseen kesti sen 30 peliä. Jos vahvistukset ovat yhdessä laskettuna luokkaa Sandell+Meskanen+Piskula tai edes vahvistuksia, niin joukkue tulee olemaan ilman pelaajien ottamia kehitysloikkiakin merkittävästi vahvempi kuin @McTorso arvioi. Tämä edellyttää toki valmennuksen viime kautta tasaisempaa suorittamista. Jos valmennus saa käyttöönsä nuo luvatut vahvistukset, ja saa niistä myös tehoja irti, voi Jalon "lupaama" suora pudotuspelipaikka ollakin mahdollinen.

Jos kaikki enemmän tai vähemmän epäonnistuvat, viime syksyn tasolla pelaten ja vahvistukset floppaavat, on sijoitus tuo 12-13.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
En ole aivan saanut kiinni siitä ajatuksesta, miksi viime kaudella heikosti hyökkäyssuuntaan pelanneet pelaajat pelaisivat nyt samoissa olosuhteissa merkittävästi paremmin. Toki joku voi nostaa tasoaan, mutta että useampikin. Se vaatisi jotain muutosta toimintaympäristössä.
M. Järvinen, Ojamäki ja Zaborsky pelasivat ensimmäiset kautensa Tapparassa, ja ainakin Ojamäen (ja Kärjen) kohdalla oli puhetta siitä, että Tapparan tyyli treenata ja intensiteetti tulivat yllätyksenä, ja siihen tottuminen vei aikansa (mitään tietoa minulla ei ole mutta näin palstalta luin). Zaborskylla oli loukkaantuminen alla, ja mahdollisuus on Savinaisen tyyliseen draaman kaareen. Savi tuli Tapparaan vaisun ja rikkonaisen kauden jälkeen, ensimmäinen kausi Tapparassa oli vielä hakua mutta toisella mies nousi maalikuninkaaksi ja yhdeksi mestarijoukkueen kulmakivistä.

Karjalainen ja Luoto ovat molemmat väläytelleet osaamistaan, mutta tasaisuus on otteista puuttunut. Ja taitava JMJ saattaa saada uutta buustia mahdollisesta laidalle siirrosta ja vapaammasta roolista.

Kaikilla noilla on siis mielestäni varaa parantaa viime kaudesta, se on sitten eri asia kuinka monella (jos kenelläkään) se realisoituu.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
M. Järvinen, Ojamäki ja Zaborsky pelasivat ensimmäiset kautensa Tapparassa, ja ainakin Ojamäen (ja Kärjen) kohdalla oli puhetta siitä, että Tapparan tyyli treenata ja intensiteetti tulivat yllätyksenä, ja siihen tottuminen vei aikansa (mitään tietoa minulla ei ole mutta näin palstalta luin). Zaborskylla oli loukkaantuminen alla, ja mahdollisuus on Savinaisen tyyliseen draaman kaareen. Savi tuli Tapparaan vaisun ja rikkonaisen kauden jälkeen, ensimmäinen kausi Tapparassa oli vielä hakua mutta toisella mies nousi maalikuninkaaksi ja yhdeksi mestarijoukkueen kulmakivistä.

Karjalainen ja Luoto ovat molemmat väläytelleet osaamistaan, mutta tasaisuus on otteista puuttunut. Ja taitava JMJ saattaa saada uutta buustia mahdollisesta laidalle siirrosta ja vapaammasta roolista.

Kaikilla noilla on siis mielestäni varaa parantaa viime kaudesta, se on sitten eri asia kuinka monella (jos kenelläkään) se realisoituu.
Ei siinä, varmasti monella Tapparan hyökkääjällä on vara parantaa. Mutta niinkuin itsekin toteat, eri asia on se, kuinka monella se toteutuu. En minä tuossa Tapparan hyökkäyksessä mitään erityistä potentiaalia näe. Monta laadukasta hyökkääjää kyllä. Tuon laadun takia minä Tapparan hyökkäykselle hyvän arvosanan annoinkin.
 

Ist0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toimiva Ilves, Jets, Leki
Halmosta samaa mieltä. Olisi ollut kiva nähdä pelaajan liikettä joltain videolta, koska se paljolti tulee sanelemaan Halmon onnistumisen Liigassa.

Vajavaisen liikkeen takia pari liigajoukkuetta sanoi kiitos, mutta ei kiitos. Ilveksen on pakko tarttua näihin muiden jättämiin tähteiisin. Muihin ei ole mahdollisuuksia.

GeneMatti alkoi viimeisellä IFK-kaudella jäädä tilanteista jälkeen. Tässä tuskin on parempaan suuntaan menty.

Tyypillinen Ilves-hankinta siis.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En ole aivan saanut kiinni siitä ajatuksesta, miksi viime kaudella heikosti hyökkäyssuuntaan pelanneet pelaajat pelaisivat nyt samoissa olosuhteissa merkittävästi paremmin.

Vuodesta toiseen sama juttu. Ei me varmaan toisiemme ajatusten juoksua tulla ikinä saamaan kiinni.

En ole seurannut Kärppiä tiiviisti, mutta esimerkiksi viime kaudella odotusarvot Bertrandista, Ruohomaasta ja Junttilasta eivät olleet (ainakaan minun papereissani) lähelläkään sitä realisoitumaa, joka Kärpissä nähtiin.

Toisaalta se, että juuri sinä veikkasit Kärppiä kauden alla mestariksi ja se, että tuo sattuu osumaan ei liene sinulle minkäänlainen yllätys - sinä nimittäin sijoitat Kärpät joka kaudella mestariksi ennakoissa, vaikka joukkue ja olosuhteet ovat erilaiset. Viime kaudella osuit napakymppiin - siitä isot pisteet sinne. Sitä edellisellä kaudella olit aivan totaalisesti kujalla ennakkosi kanssa, vaikka silloinkin veikkasit Kärppiä mestariksi.

Yllä mainitsemani kolmikko ja heidän suoritustasonsa (Bertrand, Ruohomaa, Junttila) olivat minulle yllätyksiä, koska esim. Junttila oli sanalla sanoen surkea Ruotsissa. Hänen kohdallaan en odottanut yhtään mitään. Ruohomaa oli väläytellyt KalPassa, mutta muutoin ei mitään extraa. Betrand oli Ässissä floppi.

Kärppien viime kauden onnistumista ei kukaan voi ottaa pois ja pelillinen vastus finaalissa oli kovempi kuin koskaan tässä viimeisien kausien aikana. Siitä kaikki kunnia koko Kärppien organisaatiolle ja tekemiselle.

Tämän kaiken sanon nyt vaan siksi, että Tapparassa on kolme pelaajaa, jotka epäonnistuivat viime kaudella, mutta heiltä voidaan odottaa merkittävästi parempaa. Sitä sanotaan ykkösketjuksi Zaborsky-M. Järvinen-Kuusela, joka on jo kasassa kesällä. Jos he onnistuvat ODOTUKSIA vastaavalla tavalla niin Tapparalla on hyvinkin terävä kärki ensi kaudeksi ja sentteriongelmaakaan ei ole tiedossa, kun sentteriksi kelpaavia on kokoonpanossa kuusi.

Ihan samalla tavalla kuin tuo Kärppien kolmikko viime kaudella "tuli, näki ja voitti" voivat Tapparankin vastaavat tehdä täysin samanlaisen tempun. Se ei yllättäisi minua mitenkään. Tapparan joukkue elää tässä kesällä vielä ja elänythän tuo on viime kaudesta, mutta kaikki mahdollisuudet on taas kerran vaikka mihin. Koska Tapparalta löytyy merkittävä lista näitä tasonnostajia ja vuodesta toiseen sellaisia löytyi viimeiset kuusi kautta - viime kaudella tosin varsin vähän - uskon, että sitä samaa putkea jatketaan ja löydetään taas keinoja.

Ja näin Tappara-fanina se käy minulle aivan erinomaisesti, että Manner & Kärpät kantavat kaikki ennakkosuosikin paineet. Sellainenhan Kärpät ensi kaudella on.
 

Outpost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Jos mietitään Liigaan tälle kaudelle tulleita ulkomaalaisia, niin Halmo on ainakin tilastojen valossa kirkkainta kärkeä. 20 pelattua NHL matsia, ja roolissaan AHL:ssä puolen pinnan keskiarvolla pelannutta 27v kaveria harvoin saa jo keväällä solmimaan sopimuksen Liigaan. Toki jos yleistä tasoa katsoo voi vaan todeta nyt myös DEL:in ohittaneen lopullisesti Liigan ulkomaalaisten keskuudessa.

Itsellä hyvät fiilikset Halmosta, ja voi soveltua todella hyvinkin Liigaan varsinkin kun on saanut vuoden verran totutella kiekollisempaan rooliin EBEL:ssä.

Generous on hankintana hieman outo, mutta tuo toki paljon ominaisuuksia mitä viime kauden Ilveksestä puuttui.
Genematista jäi vähän kaksijakoiset fiilikset Sportista. Kova yrittämään rähistä, mutta kuti oli onneton tuhnu. Kuin kärpäsen pieru. Niin ja nimenomaan
Omaan makuun se koko touhu oli sellaista showta lähinnä. Meillähän oli samaan aikaan todellistakin jenkki kovuutta asenteella, eli Mike Brennan! Kyllä on ikävä hänen kaltaisiaan liigassa. Jake Newton on esimerkiksi hyviä muistoja herättävä, mutta varsin pehmoinen. Taitoa riittää, mutta kovuutta ei yhtään. Liigaan olisi mukava saada persoonallisia räiskyviä pelaajia, kuten Mike Brennan. Liigan taso on pudonnut niistä ajoista, kun oli Sportissa Brennan, Bertrand, Fleury ym kaverit, että sen aikaisella porukalla, oikeissa käsissä saatettaisiin mennä pitkällekin. Mutta meillä oli Tomek.
 

Outpost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vuodesta toiseen sama juttu. Ei me varmaan toisiemme ajatusten juoksua tulla ikinä saamaan kiinni.

En ole seurannut Kärppiä tiiviisti, mutta esimerkiksi viime kaudella odotusarvot Bertrandista, Ruohomaasta ja Junttilasta eivät olleet (ainakaan minun papereissani) lähelläkään sitä realisoitumaa, joka Kärpissä nähtiin.

Toisaalta se, että juuri sinä veikkasit Kärppiä kauden alla mestariksi ja se, että tuo sattuu osumaan ei liene sinulle minkäänlainen yllätys - sinä nimittäin sijoitat Kärpät joka kaudella mestariksi ennakoissa, vaikka joukkue ja olosuhteet ovat erilaiset. Viime kaudella osuit napakymppiin - siitä isot pisteet sinne. Sitä edellisellä kaudella olit aivan totaalisesti kujalla ennakkosi kanssa, vaikka silloinkin veikkasit Kärppiä mestariksi.

Yllä mainitsemani kolmikko ja heidän suoritustasonsa (Bertrand, Ruohomaa, Junttila) olivat minulle yllätyksiä, koska esim. Junttila oli sanalla sanoen surkea Ruotsissa. Hänen kohdallaan en odottanut yhtään mitään. Ruohomaa oli väläytellyt KalPassa, mutta muutoin ei mitään extraa. Betrand oli Ässissä floppi.

Kärppien viime kauden onnistumista ei kukaan voi ottaa pois ja pelillinen vastus finaalissa oli kovempi kuin koskaan tässä viimeisien kausien aikana. Siitä kaikki kunnia koko Kärppien organisaatiolle ja tekemiselle.

Tämän kaiken sanon nyt vaan siksi, että Tapparassa on kolme pelaajaa, jotka epäonnistuivat viime kaudella, mutta heiltä voidaan odottaa merkittävästi parempaa. Sitä sanotaan ykkösketjuksi Zaborsky-M. Järvinen-Kuusela, joka on jo kasassa kesällä. Jos he onnistuvat ODOTUKSIA vastaavalla tavalla niin Tapparalla on hyvinkin terävä kärki ensi kaudeksi ja sentteriongelmaakaan ei ole tiedossa, kun sentteriksi kelpaavia on kokoonpanossa kuusi.

Ihan samalla tavalla kuin tuo Kärppien kolmikko viime kaudella "tuli, näki ja voitti" voivat Tapparankin vastaavat tehdä täysin samanlaisen tempun. Se ei yllättäisi minua mitenkään. Tapparan joukkue elää tässä kesällä vielä ja elänythän tuo on viime kaudesta, mutta kaikki mahdollisuudet on taas kerran vaikka mihin. Koska Tapparalta löytyy merkittävä lista näitä tasonnostajia ja vuodesta toiseen sellaisia löytyi viimeiset kuusi kautta - viime kaudella tosin varsin vähän - uskon, että sitä samaa putkea jatketaan ja löydetään taas keinoja.

Ja näin Tappara-fanina se käy minulle aivan erinomaisesti, että Manner & Kärpät kantavat kaikki ennakkosuosikin paineet. Sellainenhan Kärpät ensi kaudella on.
Tartun tähän Bertrandiin. Itse jotenkin arvasin oikein, että nyt Kärpissä taas rullaa, koska Manner. Ässissä ei osattu hyödyntää miehen osaamista yhtään millään lailla. Sportissa oli aivan maaginen. Bertin toivon pääsevän pitkälle. Junttilan taidot oli tiedossa minulla kokoajan. Junttila vaan jäi vaan hetkeksi orvoksi piruksi kun Kemppainen ja Donskoi läks muualle. Hänen maaginen taitonsa oli kyllä tiedossa. Sellainen pelaaja, joka ehkä onnistuu vain tutussa ympäristössä.
 

Outpost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Niinno Kärppien heikko kausi on ehkä vähän erimluokassa kun Tapparan ”heikko” kausi... toinen ei päässyt edes pelijareihin ja toinen pelasi finaalissa. Lisäksi tämän hyvän kauden jälkeen Kärpät uudistaa taas pelaajistonsa ja tällä kertaa hyökkäys on niin haavoittuvaisen näköinen että kyllä siellä saadaan kädet ristissä toivoa että edes jotkut noista hankinnoista onnistuvat
En nyt ota sen kummemmin kantaa asetelmaan Tappara Kärpät, mutta hyvin kirkkaana on mielessä joulukuinen Sport - Tappara ottelu, jonka Sport vei muistaakseni 4-0. Jo silloin näin Tapparasta että ei tuu mestaruutta. Ei se asenne vaan tukkajukan Thäppärällä ollut ainakaan viimekaudella mitään timanttia.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä tuo McTorso valitettavasti osunee toisen kerran putkeen oikeaan. Valmentaja Kärpillä pysyy samana, ja vaikka kovia pelaajia poistui, niin ihan hyviä on paluumuuttajatkin. Helposti uusivat mestaruuden.

Tapparalla myös valmentaja pysyi samana ja tuskin Rautakorpi enää niin pystyy uudistumaan että Mannerille pärjäisi. Pelaajamateriaali on heikentynyt selvästi joka osa-alueella. Vaikka tietysti mahdollista on vielä löytää vahvistuksia, niin veikkaan että Tapparan 6 vuoden finaaliputki katkeaa nyt.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparalla myös valmentaja pysyi samana ja tuskin Rautakorpi enää niin pystyy uudistumaan että Mannerille pärjäisi. Pelaajamateriaali on heikentynyt selvästi joka osa-alueella. Vaikka tietysti mahdollista on vielä löytää vahvistuksia, niin veikkaan että Tapparan 6 vuoden finaaliputki katkeaa nyt.

Rautakorpi teki sen uudistumisensa viime kaudella. Voi tosin olla, että olet tältä osin oikeassa. Viime kauden Tappara oli poikkeuksellisen heikolla sentteripelillä varustettu nippu, joka kostautui koko kauden mittakaavassa melkoisen paljon. Liigassa ei tosin ole mitään mahdollisuutta saada joka kausi huippusentteriä, joten heitä on vähän niin kuin kasvatettava tyhjästä. Rautakorven alkuperäinen pelipaikaton visio osoittautui joukkueelle täysin mahdottomaksi toteuttaa jo syyskaudella.

En tiedä, mikä se "salaisuus" oli, mutta huonompikin seuraaja näki jo syksyn alusta asti, että Tapparalla on ihan hirmuinen keskikaistan ongelma. Ongelman tilkitsemistä ei auttanut se, että Rautakorpi peluutti jääräpäisesti valitsemaansa pelitapaa koko syksyn. Joukkue näytti soutavan Rautakorven kanssa vastakarvaan, koska pelaajat turhautuivat yksi kerrallaan tuohon jääräpäiseen visioon, jota toteuttamaan kelpasi ykkössentteri Juhani Jasu, joka oli auttamatta aivan väärällä paikalla. En tiedä, lipesikö joukkue Rautakorven näpeistä jouluna vai mitä tapahtui, mutta sen jälkeen joukkue alkoi vähitellen pelata tiiviimmin ja paremmin. Tämä auttoi Kuuselaa, Zaborskyä ja Matti Järvistä ainakin alkeellisesti löytämään oman paikkansa, josta osoituksena runkosarjan isonumeroinen voitto Kärpistä loppupäässä Tampereella.

Koko kevät (runkosarjasta) meni lähinnä sitä odotellessa, mitä Tappara aikoo playoffseissa tehdä. KalPaa ja TPS:ää vastaan Tappara lähtikin pelaamaan lähes tyylipuhtaasti sitä lätkää, jota se oli Tapolan johdolla pari kautta pelannut. Tappara kävi taikomassa omista paikoistaan kovalla prosentilla maaleja - peli ei kyllä soljunut siltikään, mutta se riitti voittoon asti kohtalaisen helposti. Kärppiä vastaan ajattelin ennen sarjaa, että Rautakorvella olisi jonkinlainen "masterful vision", jota lähdetään toteuttamaan tai edes yritetään pärjätä samalla strategialla kuin pärjättiin TPS:lle. Kaksi ekaa peliä siitä sarjasta jo osoitti, että Tappara ei ollut ollenkaan valmis haastamaan Kärppien liikkuvaa pelitapaa. Jostain syystä Rautakorpi palasi äkkiä takaisin syksyn sekoiluksi kutsuttuun pelitapaan, jossa hyökkääjät ja puolustajat näyttävät pelaavan täysin eri peliä. Erityisesti Hakametsän pelissä (finaali 2) melkein alkoi itkettää, kuinka Tapparan pakit jäi kiekollisena omalle siniselle ja hyökkääjät painoivat kiekolla syvälle Kärppien alueelle kolmisin. Jokainen kiekonmenetys johti Kärppien organisoituun vastahyökkäykseen ja niistä leivottiin helkkarin upeita maaleja. Tappara lyötiin henkisesti aivan kanveesiin siinä toisessa pelissä.

Sen jälkeen palattiin taas takaisin Tapolan metkuihin, joka riitti pariin voittoon, muttei kuitenkaan sarjan kääntämiseen.

Isossa kuvassa uskon, että Rautakorpi & co ovat reagoineet viime kaudella opittuihin juttuihin. Pelitapa ei voi olla vaiheessa ja "tulossa" koko kautta vaan kesällä ja syksyllä täytyy määrittää raamit, joiden puitteissa pelataan. Sentteriongelmaa on nyt kurottu Malisen verran umpeen, joka tarkoittaa sitä, että Tapparalla ei pitäisi olla mitään syytä laittaa Jasua ylisuuriin saappaisiin.

Viime kauden "epäonnistuminen" (hassua puhua hopeasta epäonnistumisena) johtuu pitkälti pelitavallisesta huopaamisesta. Valistunut katsoja tiesi jo kauden aikana, että joku kani pitää kaivaa hatusta. Playoffseissa kaniksi paljastui Tapolan melkoisen "negatiivinen" trappaaminen. Muita kaneja ei sitten ollutkaan. Suurin huoleni ensi kaudella on se, että johto ei ota viime kaudesta oppia ja Rautakorpi asettelee jälleen kerran kauden alussa kaukaloon leveän viisikon, jossa laiturit halaavat omia laitojaan, sentteri yrittää tunkea jomman kumman kaistalle ja pakit rummuttavat päätykiekkoja. Tämä on nähty monen monta kertaa Rautakorven aikana, että jonkinlainen "superidea" tuolla on, mutta vuodesta toiseen tuntuu, että Rautakorpi aliarvioi pelaajien kontribuution asiassa. Jos pelaajat eivät osaa tuota taktista shakkia leveällä viisikolla pelata niin miksi on niin kauhea ajatus pelata sillä tiiviillä viisikolla ja pelata lyhyitä syöttöjä sisälle kuten Tapolan Tapparan mestarimaisesti teki?

Tapolan aikakaudella Tapparassa puolustuspeli oli lähes puhdasta trappia todella korkealta alkaen, mutta samalla vastaiskut olivat todella ytimekkäitä. Tapola osasi myös organisoida hyökkäysalueella peliä sillä tavalla, että pystyttiin pelaamaan liikkeeseen kohti vastustajan maalia sisälle ja maalintekosektoriin. Rautakorpi tuntuu hukkaavan kaikki ideansa vastustajan punaiselle, jossa pelaajilla ei ole mitään punaista lankaa. Viime kaudellahan ei pystytty tekemään mitään luistelulinjoja siten, että pystyttäisiin pelaamaan kiekko lyhyellä syötöllä suoraan vastustajan maalin eteen.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tartun tähän Bertrandiin. Itse jotenkin arvasin oikein, että nyt Kärpissä taas rullaa, koska Manner. Ässissä ei osattu hyödyntää miehen osaamista yhtään millään lailla. Sportissa oli aivan maaginen. Bertin toivon pääsevän pitkälle. Junttilan taidot oli tiedossa minulla kokoajan. Junttila vaan jäi vaan hetkeksi orvoksi piruksi kun Kemppainen ja Donskoi läks muualle. Hänen maaginen taitonsa oli kyllä tiedossa. Sellainen pelaaja, joka ehkä onnistuu vain tutussa ympäristössä.
Kyllä samaan syssyyn voi laskea Ruohomaa. Kehitys KalPassa oli silmiinnähtävää ja toisella kaudella paukutti +40p. Eka kausi Kärpissä alusta? alkaen loukkaantuneena/puolikuntoisena. Ei ne taidot sieltä yhdessä kaudessa katoa. Itse odotin häneltä kyllä Kärpissäkin viime kaltaisia esityksiä jo ekalla kaudella. Oli vain enemmän ja vähemmän romuna jo kauden alusta.

Tosiaan CBlläkin oli se potentiaali ja tuommoinen nopeakiekko sopio hänelle kuin nenä päähän. Ässien ajokoira/karvauskiekko ei ollut hänelle se paras mahdollinen.

Junttila taas menee siihen kategoriaan, että taso on Liigassa loista, muualla vähän väliinputoaja. Eli Liigaan "liian hyvä" mutta muualla ei sitten riitä. Vähän sama kuin Pulkkinen AHL/NHL. Ihan odotettua oli, että pärjää taas Kärpissä hänkin.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tartun tähän Bertrandiin. Itse jotenkin arvasin oikein, että nyt Kärpissä taas rullaa, koska Manner. Ässissä ei osattu hyödyntää miehen osaamista yhtään millään lailla. -

Suurin ongelma oli Bertrandin pää. Kasaa itselleen valtavat paineet, kun ei onnistumisia tullut odotetulla tavalla niin paineet kasvoivat. Paikkoja oli joka ilta mutta ei vaan osunut.

Jaksoi silti painaa duunia hienosti illasta toiseen.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Tappara oli materiaaliltaan niin ylivoimainen viime kaudella, että hopeakin tuntui alisuorittamiselta. Aika konsensus on täällä siitä, että kyseessä ei ollut pelaajien vika (loukkaantumiset, jne.) vaan valmennuksen. Minusta siellä on "potentiaalia" ensi kaudelle jos/kun valmennuksellinen käsijarru on poissa. Tarkoittaako se sitä, että vanha kunnon trappi on tulossa vai saavatko Rautakorpi ja pelaajat yhteiset sävelet uuden kanssa?
 

Kukko

Jäsen
Tappara oli materiaaliltaan niin ylivoimainen viime kaudella, että hopeakin tuntui alisuorittamiselta. Aika konsensus on täällä siitä, että kyseessä ei ollut pelaajien vika (loukkaantumiset, jne.) vaan valmennuksen. Minusta siellä on "potentiaalia" ensi kaudelle jos/kun valmennuksellinen käsijarru on poissa. Tarkoittaako se sitä, että vanha kunnon trappi on tulossa vai saavatko Rautakorpi ja pelaajat yhteiset sävelet uuden kanssa?

Ei tiedä yhtään mitä on tulossa. Varmaa on vain se, että Tappara tulee olemaan taas valmis kun tosipeleihin lähdetään. Tämän hetkinen kohkaaminen vaikuttaa läikkyvän monelta aika pahasti yli, kun ei sisäisestetä että koko pitkä kausi aikaa parantaa puutteita, ja voimasuhteet muuttuvat.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jäikö McTorson analyysit 12 joukkueseen, kun muutama päivä ollut jo hiljaista? Oliko kyseessä siis hiljainen protesti Liigan laajentumista kohtaan? Olisin kyllä vielä voinut ne kolmen pohjimmaisenkin analyysit lukea, vaikka suurta yleisöä eivät välttämättä kiinnosta.

Oma arvioni Jukurien, KooKoon ja Sportin välisistä voimasuhteista on varsin tasainen. Sport vakuuttaa hyökkäyskalustollaan, josta löytyy eniten varmoja maalintekijöitä. Jukureissa taas on vahvin maalivahtipeli, sillä Rajamäki torjuu sen 50 peliä pelastaen jälleen muun joukkueen kasvot monta kertaa. KooKoo taas vahvistui juuri puolustuksen osalta ja sillä osastolla lienee tasavahva Jukurien kanssa.

Aika paljon on kiinni siitä miten eri osa-alueet toimivat yhteen ja miten tietyt potentiaalit realisoituvat. Jukurien kohdalla suurimmat kysymysmerkit liittyvät maalintekoon. Jos sillä alueella joukkue onnnistuu edes siedettävästi, niin taistelu 10 joukkoon on mahdollista. Sama koskee myös KooKoota. Sportin kohdalla kysymysmerkkejä liittyy eniten alakerran pitävyyteen, sillä verkko saattaa Sportin peleissä helposti heilua molemmissa päissä.

Syvällisempään analyysiin en nyt lähde, mutta tasaisilta nämä joukkueet vaikuttavat ja kaikilla on mahdollisuus 10:n joukkoon, mutta se vaatii hyvää suoritustasoa illasta toiseen, varsinkin niillä heikommilla osa-alueilla. Tuskin nämä joukkueet miehittävät runkosarjan kolme viimeistä sijaa. Toivottavasti siellä ei ole näistä kukaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jäikö McTorson analyysit 12 joukkueseen, kun muutama päivä ollut jo hiljaista? Oliko kyseessä siis hiljainen protesti Liigan laajentumista kohtaan? Olisin kyllä vielä voinut ne kolmen pohjimmaisenkin analyysit lukea, vaikka suurta yleisöä eivät välttämättä kiinnosta.
Lomalla päivät menevät kuin siivillä! Tänään myöhäisillassa koetan seuraavan kirjoittaa puhtaaksi. Ei siis ole protestista kyse. Lomalaisen rauhallisesta aikataulusta vain.
 
Viimeksi muokattu:

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jäikö Tuskin nämä joukkueet miehittävät runkosarjan kolme viimeistä sijaa. Toivottavasti siellä ei ole näistä kukaan.

No mitkäs sitten? KooKoo on mielestäni jollain tasolla mahdollinen 10-12 mutta 13, 14 ja 15 menevät sitten joukkueelle x, Sport ja Jukurit (vapaassa järjestyksessä), ainakin näin ennakkoon tiedossa olevien voimasuhteiden perusteella.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
13. KooKoo
KooKoo lähtee nyt neljänteen peräkkäiseen liigakauteensa. Kolme edellistä ovat sujuneet laskusuhdanteisesti: 78p, 70p ja 62p. En usko KooKoon yltävän pudotuspelipaikkaan vieläkään. Toisaalta sarja on kärkijoukkueita lukuunottamatta niin tasainen, että hyvän valmentajansa johdolla KooKoo voi pystyä yllättämään minut. Loukkaantumisilta pitäisi välttyä aiempaa paremmin. Ainkaan samanlaista loukkaantumisaaltoa ei kestä rantautuman kuin viime kaudella.

Maalivahdit 7
Arvioin KooKoo maalivahtikaksikon Ilveksen tasolle. Juha Järvenpää ja Samu Perhonen eivät minua oikein vakuuta. Juha Järvenpään kausi vakavan loukkaantumisen jäljiltä ei sujunut hyvin. Toivotaan, että mies palaisi vähintään kauden 2015-2016 tasolle. Tuolloin hän oli melkeimpä loistava. Viime kausi oli kuitenkin niin huono, etten varmana paluuta huipulle pidä. Samu Perhonen on jo neljä kautta yrittänyt pelata itselleen ykkösmaalivahdin paikkaa siinä kuitenkaan onnistumatta. KooKoolaiset osaavat antaa minua valistuneemman näkemyksen siihen, onko Perhosesta ykkösmaalivahdiksi Liigaan.
Järvenpää
Perhonen

Puolustus 7

KooKoon puolustuksen olin arvioinut 6,5 tasolle, eli Ilveksen kanssa tasavahvaksi. Uusin hankinta Ed Wittchow nostaa tuon arvion seiskaan, eli samalle tasolle HPK:n kanssa. Toki kyseisen Wittchowin taso on minulle arvoitus, mutta eiköhän tuollainen kahden kauden AHL-pakki ole KooKoolle vahvistus. Kokoa ainakin on ja ilmeisesti häneltä odotellaan myös jonkinlaista tehoilua. Lieköhän hän saa rinnalleen KooKoon ykköspakin Tanskan maajoukkueen vakiokasvon Emil Kristensenin. Loistavaa puolustuspelaamista tuo Bonsaksen, joka on mielestäni erinomainen hankinta. Hän on suunnannäyttäjä. Hänellä on varmasti iso rooli niin kaukalossa kuin pukuhuoneessakin. Nämä kolme ulkomaalaista ovat iso osa KooKoon puolustusta. Neljäs kokenut puolustaja joukkueessa on Henrik Forsberg. Mikäs miehellä oli viime kaudella ja mikä on tilanne nyt? En tohdi häntä kokoonpanoon sijoitella, sillä olen ihan pihalla hänen tilanteesta.

Nuoriso-osasto on KooKoossa perin mielenkiintoinen. Keskitalo ja Berger saapuivat Turusta. Toki nämä nuoret herrat ovat seuralle tutut jo viime kaudesta. Kaksikko pyrkii vakiinnuttamaan paikkansa liigapelaajina. Turusta saapuu myös Mestiksessä hurjasti tehoillut Kalle Valtola. Lieköhän hän valmis tehoiluun Liigassa. Uskon, että hänellä on lähtökohtaisesti paikka pelaavassa kokoonpanossa. Oma kasvatti Arttu Pelli nakutti jo 15 pistettä viime kaudella. Toivottavasti myönteinen kehitys jatkuu. Ville Järvinen ansaitsee myös maininnan, vaikka peliaika voi olla viimevuotista tiukemmassa. Myös 18-lupaus Santeri Salmela himoitsee lisää miesten pelejä. Mahdollinen kokoonpano:
Wittchow-Kristensen
Bonsaksen-Pelli
Valtola-Keskitalo
Järvinen-Berger

Hyökkäys 6,5

Mielestäni KooKoon hyökkäys on kovin heikko, vaikka joukkueessa pelaavat suuret soturit Kähkönen ja Haataja. Haataja oli yksi HIFK:n parhaista hyökkääjistä keväällä, ellei jopa paras. Kähkönen puolestaan löysi kasvaneen vastuun myötä Kouvolasta uuden alun uralleen. Viime kaudella ihastuttanut ruotsalainen Strömwall saa nyt seurakseen pelaajan kotimaastaan Erik Karlssonin saapuessa sentteröimään Kouvolaan. Näillä länsinaapurin pojilla on iso rooli KooKoossa. Toivottavasti Karlsson ei kuitenkaan ole ykkössentteri. Se voisi olla olla hänelle liikaa. Olisko viime kaudella tyylikkäät 33 pistettä tehneellä nuorella Miikka Pitkäsellä mahdollisuus hoitaa tyylillä ykkössentterin paikka läpi kauden? Kärkiketjuissa pelaa myös Anrei Hakulinen. Kovin rikkonainen on ollut tämän taiturin ura. Taas on uusi mahdollisuus.

Kolmossentteriksi sijoitan Yhdysvalloista yliopistosarjasta saapuvan 23-vuotiaan Kasperi Ojantakasen. Hänen vasemmalle laidalle kokeneen liigapelaajan Tomi Leivon ja oikealle laidalle Lahdesta saapuneen Kimi Koiviston. Nelossentterinä jatkaa Mikko Virtanen. Laitureiksi asetan hänelle Lukosta tulleen Toni Suurosen sekä oman kasvatin Olli Korhosen. Sami Tamminen kamppailee kovasti nelossentterin paikasta. Ei hirvittävän vakuuttava ole KooKoon alaketjusto, ainakaan vielä. Arvioin KooKoon hyökkäyksen tässä vaiheessa pohdintojani Liigan huonoimmaksi.
Hakulinen-Pitkänen-Haataja
Kähkönen-Karlsson-Strömwall
Leivo-Ojantakanen-Koivisto
Korhonen-Virtanen-Suuronen

Valmennus 8,5

KooKoon valmennuksen arvostan korkealle. Tuota arvostusta kuvaa korkea arvosana 8,5. Tuokkola pääsee minun kirjassani samalle lehdelle Rautakorven, Kiven ja Lehterän kanssa. Tuokkola on pelikirjavalmentaja parhaasta päästä. Perin usein olen ollut huomaavinani, että Tuokkolan joukkueet menestyvät syksyllä loistavasti, mutta kauden edetessä tahti hiipuu. Monesti olen ajatellut, että kyseessä on fysiikkavalmennuksellinen asia. Olen kuitenkin alkanut pohtimaan, voisiko kyse olla ainakin osittain myös henkisestä puolesta. Kuinka taitava Tuokkola on joukkueen herättäjänä ja kannustajana? KalPan hän valmensi aikanaan runkosarjan voittoon. Hieno saavutus kyllä. Kuitenkin runkosarjan voittoa seurannut historiallinen putoaminen puolivälierissä, vaikka KalPa johti Bluesia otteluvoitoissa jo 3-0, pistää miettimään syitä ja seurauksia.

Mahdolliset hankinnat
Minulla ei ole tietoa. Toivottavasti hyökkäystä vahvistetaan vielä.

Epävarmuustekijät
Maalivahdit. Kovin kapea kokoonpano. Iskevätkö loukkaantumiset taas?

Yhteispisteet 29

Edit. Korjattu kirjoitusvirheitä
Edit2. Poistettu Tammisen tryout ja lisätty puolustaja Santeri Salmela.
Edit.3. Andrei Hakulinen -> Anrei Hakulinen
 
Viimeksi muokattu:

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Sitä vaan että meillä oli useampi parempi hyökkääjä keväällä kuin Haataja. Hieno mies kuitenkin ja kaikkea hyvää toivon hänelle.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sitä vaan että meillä oli useampi parempi hyökkääjä keväällä kuin Haataja. Hieno mies kuitenkin ja kaikkea hyvää toivon hänelle.
Mielipideasioita nämä. Voit uskoa, että katsoin erittäin tarkalla silmällä tietyt seitsemän HIFK:n peliä viime keväänä. Noissa peleissä, varsinkin sarjan edetessä kohti kliimaksiaan, Haataja oli se mies, jota pelkäsin eniten.
 

Outpost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Torsolta ihan ok kookoo arvio. Ehkä mielestäni hiukan alakanttiin. No en nyt ala perkaamaan, mutta sellainen tuntuma että Kookoo on yllättäjä.
Sport saattaa olla todellakin myös yllättäjä. Hyökkäys on todella nopea, ja taitava, mutta puolustus on minullekin varsin suur kysymys merkki. Toki Sport puolustuksessa on entisiä lupauksia, ja epäonnistujia, mutta jää nähtäväksi miten he onnistuvat. Jukureiden jengiin ei ole suoraansanottuna tullut tutustuttua oikeastaan yhtään, mutta toivon että menestystä tulee. Nimittäin se on liigan ja Suomalaisen jääkiekon kannalta hyvä asia jos uudet joukkueet nousevat haastamaan perinteiset. Rahalla saa ja hevosella pääsee, mutta itse pidän tuhkimotarinoista. Kuten nyt on ollut hienoa seurata futiksen mm kisoja, jossa vielä on mahdollisiuus ihan mihin vaan tuhkimotarinaan. Jopa Ruotsin mestaruuteen. Japanin putoaminen oli minulle iso surun aihe. Mutta anyway raha ratkaisee mielestäni liigassa liikaa.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kokonaisuudessaan näkisin KooKoon kovimpana ennakkoon ja sitten Sport kakkosena ja Jukurit viimeisenä. Toki aika tasaväkiset porukat kaikilla niin voi kääntyä mitenpäin vain.
Aika pitkälti olen samoilla linjoilla, kuten tuossa jo aiemmin spekuloin.

Jukurien mahdollisuus piilee maalinteon onnistumisessa. Budish lähti, mitä on tilalle? Tavi on peruspelaaja, Nikkanen tulevaisuuden lupaus. Kuka tekee maalit syyskuussa 2018? Viime kauden tilastojen perusteella silloin tällöin osuminen ei riitä. Varsinkaan kun puolet puolustajista tekevät sen 0-2. Jos maaleja ei saada, Rajaniemikään ei pelasta Jukureita 15. sijalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös