MM 2018: Suomi

  • 786 160
  • 3 763
Tila
Viestiketju on suljettu.

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mielestäni Kapasen jalat hapotti, luistelu ei ollut enää kevyttä kentän mittaisen spurtin jälkeen. Joka tapauksessa Rantanen jätti varmistamatta Kapasen nousun ja Nutivaara syöksyi liian aikaisin.
Kapanen suoristi selän omalla sinisellä ja tuijotti kiekkoa kuljettanutta Kahunia tiukasti loppuun asti. Toisella puolella ollut Eisenschmid ei kiinnostanut Kapasta pennin vertaa. Ei olisi varmaan ehtinytkään syöttöön väliin, mutta ei toisaalta edes yrittänyt. Paskasti pelattu koko kolmikolta.
 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Miten Suomi mahdollisesti pelaa alkusarjan jälkeen:

A: voittamalla USAn
B: häviämällä USAlle

Lähinnä kellonaikoja ja pelipäivä mietin. Puolivälierät torstaina, välierät lauantaina ja sunnuntaina mitalipelit?
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Turnauksen nimi on edelleen win the right Games. Suomen esityksistä ei ole mitään syytä olla huolissaan. Se on ihan sama voitetaanko joku alkusarjan Tanska peli. Mieluummin voitetaan Canada ja hävitään Saksalle kuin toisinpäin. Pysyy lohkokin tasaisena.
Jos Suomi jäisi neljänneksi ja vastaan tulee Ruotsi tai Venäjä niin sillä pelillä, jota Suomi on näissä voittomatseissa esittänyt olisivat kyllä ihan suupaloja. Tulisi palautus ainakin maanpinnalle näillä Ruotsi/Venäjä ihannoitsijoilla.
Välieriin siis Suomi, USA, Canada sekä joku yllättäjä niin sitten on bueno.

Huominen Suomi - USA ottelu voi tosiaan päättyä kummalle tahansa. Joten eipä siihen suurta ennakkosuosikkia ole.
Juttelin tuossa Boninon kanssa pari sanaa ja eipä sielläkään suunnalla voi oikein takki auki huomiseen lähteä vaikka Suomi joidenkin mielestä on heikosti pelannutkin. Onnea matsiin toki sinne suuntaan tuli toivotettua ja ei se nyt katastrofi ole vaikka tappio Finlandiaan tulisikin. Sen verran paremmalta peli on näyttänyt kuin esim. viime vuonna.
 

scholl

Jäsen
Oikea analyysihan se on. Suomi pelasi havajikiekkohyökkäyksen. Kaikki menivät Kapasen perään päätyyn ja kaikilla oli katse kiekossa eikä miehissä.

Niin ja kiekko oli jo menetetty niin sen jälkeen Rantanen hyökkäsi vielä vastustajan maalin taakse. Kiekko tuli sieltä ulos, Rantanen ei. Hänen olisi pitänyt jäädä varmistamaan. Se tilanne oli jo ohi.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Suurinpiirtein on suurinpiirtein ei oikein. Kirjoituksia on tästäkin tilanteesta luettavissa riittävästi, mitkä on tulkittu oikein.
Harmillisen pienestä reagointi viiveestähän tilanteessa oli kysymys. Piste.

Kyllä, @scholl tulkitsi tilanteen oikein, Rantanen pelasi tilanteen heikosti, hänen miehensä teki maalin.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Siis Rantasen maali tuo ei kyllä mitenkään ollut. Rantanen näkee että kiekko tulee pelattavaksi ja aivan oikein reagoi siihen, jos noihin tilanteisiin jättää reagoimatta niin eihän noita irtokiekkoja koskaan saada omille. Kapanen toljottaa ja jäätyy tilanteessa juuri kriittiseksi hetkeksi, koska hänen olisi pitänyt reagoida edes jotenkin, nyt ei reagoi tilanteeseen mitenkään. Varmaan syy miksi Rantanen siihen kiekkoon syöksyykin, koska näkee että nyt Kapanen ei tee mitään. Aivan Kapasen jäätymisen aiheuttama oli tuo 2vs1 vastahyökkäys.

Edit-nyt kun kelasin tuon uudestaan, niin Kapanen vain tekee väärän valinnan sijoittumisensa suhteen. Hän Kyllä näkee että Ranatanen lähti tavoittelemaan kiekkoa, mutta reagoi Rantasen liikkeisiin väärin. Kapanen oli myös selvästi puhki, kuitenkin tuollainenkin on pelisilmää ettei väsyneenä sitten ainakaan pysäytä itseään asemmiin missä on pihalla pelistä.
 
Viimeksi muokattu:

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Koko kolmikko pelasi päin persettä. Rantanen ei varmistanut. Kapanen suoristi selän ja Nutivaara ui rintaa liian aikaisin. Case closed.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Mutta fakta on se, että saksan maalia ei olisi tullut ilman Kapasen höntsäilyä.
Mokasi ensin hyökkäyksen ja sitten puolustuksen.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Mutta fakta on se, että saksan maalia ei olisi tullut ilman Kapasen höntsäilyä.
Mokasi ensin hyökkäyksen ja sitten puolustuksen.
Puolustuksen laiminlyömisen ymmärrän argumenttina mutta Kapanen taisi olla ainoa joka sai maalipaikan luotua jatkoajalla. Kaikista paikoista ei voi tehdä mutta kyllä tuollaista hyökkäyspelaamisen uskallusta voi rohkaista. Ei hyökkäykseen voi lähteä pelkästään sillä asenteella, että miten vältetään tästä vastahyökkäys parhaiten. Kapasella oli kelp yritys tehdä maali. Sen jälkeen meno meno takaisinpäin oli liian heikkoa, mutta kentällä oli myös kaksi muuta pelaajaa ja maalivahti jotka eivät onnistuneet tilannetta paikkaamaan. Henkilökohtaisesti ottaa pannuun tämä Kapasen vainoaminen, vaikka ei olekaan ihan samalla tasolla pelannut kuin muut kahdesta kärkiketjusta.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Leijonien kentät tänään:

Maalilla:

29 Harri Säteri

Varalla:
35 Ville Husso

1:
81 Eeli Tolvanen - 64 Mikael Granlund - 96 Mikko Rantanen
41 Miro Heiskanen - 2 Ville Pokka
2:
19 Veli-Matti Savinainen - 20 Sebastian Aho - 86 Teuvo Teräväinen
55 Miika Koivisto - 77 Markus Nutivaara

3:
25 Pekka Jormakka - 65 Sakari Manninen - 24 Kasperi Kapanen
4 Tommi Kivistö - 6 Julius Honka

4:
18 Saku Mäenalanen - 22 Janne Pesonen - 12 Marko Anttila
50 Juuso Riikola

13. hyökkääjä:
34 Olli Palola
 

ORPH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Oikea analyysihan se on. Suomi pelasi havajikiekkohyökkäyksen. Kaikki menivät Kapasen perään päätyyn ja kaikilla oli katse kiekossa eikä miehissä. Pari sakua käänsi nopeasti 2 vs 1 hyökkäyksen ja iski tyylipuhtaan voittomaalin. Päädyssä olisi pitänyt olla vain Kapasen ja muiden hoitaa varmistus ja puolustus. Nyt Kapasen piti läpiajon jälkeen lähteä vielä sakujen perään kun muut ajoivat itsensä tilanteesta ulos.

Mene nyt vaan vielä syvemmälle tilannetta niin uskon, että löydät sen tärkeimmän yksittäisen syyn...
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Mene nyt vaan vielä syvemmälle tilannetta niin uskon, että löydät sen tärkeimmän yksittäisen syyn...
Kyllä oli enemmän kuin yksittäisen syyn summa... Kapanen ajoi loppuun, joo olisi toki voinut lähteä liukumaan jo omiin, mutta päätti vetää liinat kiinni ja koitti ottaa kiekon. Rantanen olisi voinut myös pelata toisin, Nutivaara jättää uimahypyn myöhemmäksi ja Husso jättää pelaamatta yli.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Kyllä oli enemmän kuin yksittäisen syyn summa... Kapanen ajoi loppuun, joo olisi toki voinut lähteä liukumaan jo omiin, mutta päätti vetää liinat kiinni ja koitti ottaa kiekon. Rantanen olisi voinut myös pelata toisin, Nutivaara jättää uimahypyn myöhemmäksi ja Husso jättää pelaamatta yli.

Ihan mielenkiinnosta:
Miten Rantasen olisi pitänyt pelata toisin? Luovuttaa kiekko suosiolla vastustajalle Kapasen nousun jälkeen? Nyttenhän Rantanen selvästi meni irtokiekkoon miten 100/100 pelaajasta tekisi.
 

salama#8

Jäsen
Huoh, alkaisipa jo tuo seuraava peli niin pääsisi tästä turhasta kuka mogasi -väittelystä eteenpäin. Tuossa ei nyt ole mitään järkeä. Kaikki kiekkoa joskus seuranneet tajuavat, että 3 vs. 3 pelissä tulee noita edellisen pelin tilanteita jatkuvalla syötöllä, eikä siihen mitään emämokausta edes tarvita keneltäkään. Riittää, että vastustaja saa kiekon hyvään vauhtiin.
 

iSing

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo 1969–1975, Pre-pride TPS
Huoh, alkaisipa jo tuo seuraava peli niin pääsisi tästä turhasta kuka mogasi -väittelystä eteenpäin. Tuossa ei nyt ole mitään järkeä.

Samaa mieltä. Yksi tilanne, yksi piste tiskillä, lopputulos vailla isoja vaikutuksia. Ja sitten 5000 tyyppiä ryntää vaahtoamaan siitä, mikä kaikki meni päin persikkaa. Edes puhumati vaihtoehdosta, jossa Kapanen olisi liruttanut spurttina sisään. Jatkis-kansanliike marssisi sankoin megafoonein vaatimassa ykkösketjun paikan säilymistä. :)

Kohta askiin. Olisin mieluusti nähnyt Mikkolan tositoimissa. Passi leimattiin kait sitte varoksi? Kiva suvenieeri toki seinällä — olin siellä minäkin.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Miten Rantasen olisi pitänyt pelata toisin?
Kuten kirjoitin, olisi voinut pelata toisin. En väittänyt että väärin pelasi, mutta olisi voinut pelata toisin, esim. Jäädä varmistamaan nousua. Postauksen tarkoitus oli osoittaa ettei voittomaali ollut suoraan minkään yksittäisen syyn tulos.
 
No joo ei mitään ihmeellistä esittänyt pelissä, mutta tekee pieniä asioita oikein koko ajan. Viime kaudella näin jokaisen Ahon pelin ja kyllä voi sanoa, että on niin pirun älykäs pelaaja. Karri Kivi sanoi yhdessä haastattelussa että Aho ymmärtää peliä paremmin, kuin osa valmentajista. Se on aika paljon sanottu 19v pelaajasta. Seuraappa tiiviisti Sebastianin tekemisiä tulevissa peleissä, kyllä sen hockey IQ:n sieltä huomaa.

Yksi pelaaja, jonka suuruutta en koskaan ymmärtänyt, vaikka kaikki asiantuntijat kilvan hehkuttivat hänen nerouttaan, oli Barcelonan ja Espanjan maajoukkueen kapellimestari Xavi. Minusta hän ei ollut yhtään niin näyttävä kuin vaikkapa Michael Laudrup. Mutta tuon Sebastian Ahon peliälyn poikkeuksellisuus alkaa pikku hiljaa valjeta tällaiselle hidasälyisemmällekin penkkiurheilijalle. Pakko myöntää, että eivät ne iltapulun tiku ja taku ihan väärässä olleet, kun joskus syksyllä 2015 hehkuttivat Kärppien junnun ihan maasta taivaisiin. Itse olin tuolloin melko skeptinen, kun herrat puhuivat aivan täpinöissään siitä, millainen jääkiekko-einstein on kyseessä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jotenkin huvittava ajatus että Suomi voi voittaa lohkon vaikka ottanut käkättimeen Saksalta ja Tanskalta.

Win the right games?

Tarpeeksi kun tulee ristiinpelaamisia niin kaikki on mahdollista. Olisi Tanska ja Saksa pitänyt voittaa totta kai, mutta jos näistä kahdesta pitää valita niin ennemmin sellainen Suomi joka voittaa Kanadan ja Yhdysvallat kuin Suomi, joka voittaa Tanskan ja Saksan mutta häviää automaattisesti muille isoille maille.

Yhdysvaltoja Suomi ei tosin vielä ole voittanut, eikä niin ollen lohkoaankaan. Peli on kesken vielä.
 
Nyt tiedetään ainakin se, että Suomi pelaa torstaina Herningissä Sveitsiä vastaan. Mutta onkohan tuo aikaisempi vai myöhäisempi ottelu? Olisiko mitään järkeä ajatella niin, että lohkovoittajille annetaan pidempi lepoaika ennen välieriä? Ei tuolla paljoa vaikutusta ole, kun perjantai on kuitenkin välipäivä.

Ja jos Tanska on lohkonelonen, olisiko mahdollista, että toisen lohkon voittaja laitetaan reissaamaan Herningiin? Siellä taitaisi ainakin Ruotsia vastaan Tanskalla olla suurempi kotietu kuin Köpiksessä, minne pääsee Malmöstä junalla hyvin nopeasti.
 

iSing

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo 1969–1975, Pre-pride TPS
Toivottavasti computer-Aholla on jatkuva tallennus, eikä pahoja bad klustereita. Mukava muistella. Ei tule ikinä pelaamaan tällaisia kisoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös