Ilves kaudella 2018–2019

  • 382 288
  • 1 333

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Tuli heitettyä tähän ketjuun aiemmin Tyler Morleyta toiveena sentterin paikalle ja hänet tyrmättiin täysin. Nyt samaa pelaajaa huhutaan SaiPaan, jossa on aika hyvin onnistuttu ulkomaalaisten hankinnassa...

Kuten Baloun tuossa sanoi, niin jos Morley Lappeenrantaan tulee, niin onhan hän liigatasolla arpa, ja jos häntä ykkössentterin tontille kaavailtaisiin, olisi hän iso riski. Nyt hän Lappeenrannassa on lähtökohtaisesti Kunykin takana kakkos- tai kolmossentteri riippuen Löfmanin pelikunnosta ja -vireestä.

Ilveksessä täytettävänä olisi Sandellin saappaat, ja ne voi EBEL-miehelle olla liian suuret.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen ei kannata hankkia enää yhtään arpaa joukkueeseen, kun sinne niitä on jo hankittu aika monta. Ykkössentterin on lähtökohtaisesti oltava pelaaja, jonka näytöt vastaavan tason sarjassa menestyksellisestä suorittamisesta ovat viime kaudelta.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kunto kertoilee Foorumin puolella, että Meskanen on saamassa NHL-sopimuksen. Hieno homma Villelle! Tietää samalla lisää hommia Jalolle.

Suomi-X-Lepaus/X
Rautiainen-Ruotsalainen-Halmo
Savilahti-Tamminen-Ikonen
Ahtola-Mieho-Haapanen
Liuksiala, Valtonen

Parikka-X
Vainio-Flood
Leimu-Laaksonen
Laakso-Salmela
Thomson-Matinpalo

Helenius
Lehtonen

On tossa piru vie hommia. Ei noita +20 maalin miehiäkään ihan mistä tahansa löydy. Saa nähdä etsitäänkö siihen oikeasti ketään, vai istutetaanko esimerkiksi Lepaus ykkösketjun rooliin.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Ykköspakko, ykkössena ja ykköslaituri puuttuu :).

Mutta onnea Meselle, kuitenkin hieno uutinen sekä Ipalle että Meselle itselleen.

Mitäs kovia kotimaisia nimiä on vielä vapaana?
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt luulisi olevan massia hankintoihin. Prioriteettilista: ykkössena, ykköspakki, vasta sen jälkeen laituri. Kaksi ekaa pitää saada ennen kauden alkua.

Upea homma Meselle. Olihan tykkikausi. Kesä käytännössä treenaamatta, lokakuussa peleihin ja toukokuussa Rangersiin. On se äijä!
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mutta onnea Meselle, kuitenkin hieno uutinen sekä Ipalle että Meselle itselleen.

Mitäs kovia kotimaisia nimiä on vielä vapaana?

Hieno homma pelaajalle itselleen, mutta iso ruutu jäi kieltämättä paikattavaksi huomioiden myös Sandellin poistuminen joukkueesta.

Matias Myttynen?
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onnea Meselle. Sitten jäitä hattuun. Haluttu ja puhuttu sijoitus kuuden joukkoon vaatii ensi kaudella yli 2m€ pelaajabudjetin. Tällöinkin operoidaan vasta Saipan lukemissa. Näin lähtökohtaisesti. Aina on toki mahdollisuus tuhkimotarinoille. Itselläni riittää kärsivällisyys mutta miten suuri yleisö?

Helppo ennustaa ensi kaudellakin kymppisijan olevan maksimisuoritus peilaten materiaaleja ja lähtökohtia tulevaan kauteen versus muut joukkueet.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Helppo ennustaa ensi kaudellakin kymppisijan olevan maksimisuoritus peilaten materiaaleja ja lähtökohtia tulevaan kauteen versus muut joukkueet.

Alan veikkailla vähän samaa. Meskanen oli Ilvekselle kultakimpale ja nyt on taas yksi avainpaikka ilman nimeä. Takuulla pelasi edullisella sopparilla ja varmasti olisi näin tehnyt myös tulevalla kaudella vaikka palkka varmaan olisikin noussut. Tuohon hintaan ei kovaa maalitykkiä löydetä. siirtokorvaukset tulevat, mutta eikös siinäkin ole jonkinlainen viive? Vai saadaanko heti kun sopimus on tehty?

Jos siirtokorvaus tulee heti, niin sitten näyttää toki paremmalta ja rahaa on laittaa selvästi enemmän maalintekijään.

Mutta huikea juttu Meselle! Onnea sopimuksesta! Rangers vieläpä ihan mielenkiintoinen joukkue, vaikka matkaa NHL kokoonpanoon varmaan vielä on.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Meskasen ja Sandellin tilanteessa harmillista on se, että molemmat todennäköisesti pelasivat selkeästi nykyistä markkinahintaansa halvemmalla sopparilla. Ville teki jatkonsa jo marraskuussa, jolloin oli vasta noin kuukauden ollut taas mukana peleissä. Sandellin sopimuksen arvoa laskivat lukuisat loukkaantumiset.

Jos Villen pahvi oli luokkaa 80 000 ja Samin 120 000, niin noilla ei vielä kummoista hankintaa tehdä. Mitään takuuvarmoja suorittajia ei välttämättä löydy, vaan pitäisi osata tehdä Saipamaisia ja Pelsumaisia hakuja.

Ahtola tienasi edellisten verotietojen mukaan saman kuin Sami. Tuota taustaa vasten ihan helppoa ei ole. Ilveksen tulisikin mahdollisimman pian löytää oma "Janne Laukkanen" kokoamaan tuota jengiä pitkällä tähtäimellä. Pitäisi osata kaivaa potentiaalia.

Mikähän se Ilveksen ja Kiven vetovoima oikeasti on? Nyt kun oma junnutuotanto ehtyy, niin pitäisi osata kiinnittää ulkopuolelta ajoissa junioritkin. Riittääkö Jalon aika tähän kokonaisuuteen oikeasti? Toistaiseksi mitään mieletöntä imua ei ole Karrin myötä nähty. Poikkeuksena ehkä Ruotsalainen.
 
Viimeksi muokattu:

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Kahden vuoden sopimus Rangersiin taitaa tarkoittaa sitä, ettei ole tulossa Ilvekseen ensi kaudeksi. En toki tiedä, mutta muutenkin kaverin ollessa "jo" 22, niin Rangers varmaan haluaa aika nopeasti katsoa ukon potentiaalin.

Kasvattajakorvaus toki tulee, mutta Ilves on melkein tekemättömässä paikassa tällä hetkellä. Sandell kun tuosta vielä lähtee, niin joukkueen kärki pitääkin taas taikoa tyhjästä, eikä sitä imuakaan ole kauheasti näkynyt. Tasonnostoja odotellessa siis myös ensi kautta kohti.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hiukan hahmotelmaa Ilveksen rosterista. Palkat omaa mutua tietysti.

Suomi 80 000 - X - Lepaus 40 000
Rautiainen 90 000 - Ruotsalainen 40 000 - Halmo 80 000
Savilahti 60 000 - Tamminen 50 000 - Ikonen 30 000
Ahtola 100 000 - MIeho 40 000 - Haapanen 30 000
Liuksiala 40 000, Valtonen 20 000

Parikka 50 000 - X
Vainio 50 000 - Flood 80 000
Leimu 80 000 - Laaksonen 20 000
Salmela 20 000, Laakso 20 000, Thomson 20 000, Matinpalo 20 000

Helenius 100 000
Lehtonen 40 000

Fantasiamanagerointi on aina mukavaa. Pelkkää mutuilua toki, mutta antaa jonkinlaista osviittaa siitä miten tuo jengi on koottu. Noilla soppareilla tulee yhteenlasketuksi summaksi 1 200 000, johon lisätään 1,4 x sivukuluja ja ollaan yhteislukemassa 1,68 milliä. Jos Ilveksen pelaajabudjetti nousee sinne kahteen milliin, niin ei tässä aivan hirveitä summia ole enää takataskussa. Yksi 150 000 euron sentteri + laadukas peruspakki. Sen jälkeen mahdolliset loput tulijat menevät kauden aikaisiksi hankinnoiksi.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Panu "78. 6+7" Mieho on urallaan siinä tilanteessa, että varmasti tinkii suurimmista palkkatoiveistaan ihan vaan uransa puolesta. Pakkohan sitä peliaikaa on jostain kaivaa, kun ei sitä Ifk:sta olisi aiempaa enemmän kuitenkaan tullut. Do or die tilanne Panulla. Mitä enemmän tuota Miehon sainausta on miettinyt, niin juuri tämä kaveri saattaa olla loppujen lopuksi se edellisten julkistusten kovin haku. Pärjäsi hyvin Kookoon lainapestillään kiekollisemmassa roolissa ja nyt on Panun uran tärkein näytönpaikka. Panu pelasta meidät.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ihan hauska hahmotelma kyllä, mutta uskallan väittää että erityisesti Suomen ja Rautiaisen sekä ulkkareiden palkkamutuiluissa mennään, todennäköisesti roimastikin, alakanttiin.

Rautiainenhan tuli Ilvekseen muutama kausi sitten isohkolla "hypellä", ja muistelen että Kerhofanit tuolloin sanoivat HPK:n nostaneen kädet aikaisessa vaiheessa pystyyn. Varmasti kuusinumeroinen summa, josta toinenkaan numero tuskin on nolla. Eemeli Suomi allekirjoitti uuden kahden vuoden sopimuksen kauden päätteeksi. Kauden jolloin Eemelistä tuli varteenotettava kandidaatti Suomen EHT-peleihin. Aivan varmasti kuusinumeroinen summa sielläkin.

Oli myöskin mitä tahansa mieltä ulkkareiden tasosta, joilla tällä hetkellä sopimus on, eivät he Suomeen tuon kaltaisilla "nappirahoilla" tule. Etenkään kokeneemmat kaverit(Flood).

Koska myös uskon Ilveksen nykyisiin johtajiin en usko, että Jerry Ahtola Tampereen Ilveksessä nauttii noin hyvää palkkaa.

Tässä, kun on nyt viikon antanut uusien pelaajien sopimuksien marinoitua, niin ei noi pahoilta näytä. Täytettä alaketjuihin, mahdollisia stunttauksia ylemmissä ketjuissa loukkaantumisten aikaan. Hankinnat hyökkäykseen eivät tähän jää, etenkin Meskasen NHL-sopimuksen myötä, joka oli upea uutinen. Syksylläkin jonkinsortin jättipotti voi vielä olla mahdollinen, jos Koivula ja Meskanen itsensä vielä Tampereelta löytävät, todella hyvässä lykyssä myös Koppanen, mutta tuskin sentään. Tähän jos lyödään vielä Sandellin korvaaja ja ykköspakki niin kyllähän porukka vähintäänkin kohtuulliselta näyttää.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ai perkele muistin Suomen tehneen jatkon jo samaan aikaan Meskasen kanssa, mutta tekikin vasta kauden päätteeksi. Varmasti noussut yli 100 kilon hänen pahvinsa. Sanotaan, että 120 000. Flood tuli Suomeen Ebel:stä. En jaksa uskoa noilla näytöillä olleen tuon kovempi pahvi. Muistettakoon ettei ne AHL:n palkatkaan nyt niin ihmeellisiä ole.

Ahtola tienasi jo Lukossa ja Tepsissä reilusti yli 100 000 ja Heikkilähän mainosti jo hyvin aikaisessa vaiheessa sainanneensa Laakson korvaajan. Soppari on tehty sen verran hyvissä ajoin, että Ahtolan surkea loppukausi ei edes ole siinä hänen kannaltaan rasitteena. Ei yksi heikompi kausi ole tuollaisen kokeneen Liigajyrän palkkaa tuonut enempää alaspäin. Voi olla ylikin 100 000 (edellisissä verotiedoissa 120 000 + rahastoinnit päälle(?)).

Enivei pointti oli hiukan hahmottaa kokonaisuutta. Tuosta näkee jo nyt ettei rahaa liikaa ole jäljellä. Hyvä jos sieltä kaksi laatupelaajaa saadaan rosteriin ennen kauden alkua.
 
Viimeksi muokattu:

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Päivitin avausviestiin nykyhetken sopimustilanteen.

Prioriteettilista: ykkössena, ykköspakki, vasta sen jälkeen laituri. Kaksi ekaa pitää saada ennen kauden alkua.
Juuri näin. Mesen lähdön jälkeen laituriosastokaan ei ole enää paljoa muita osa-alueita edellä, mutta jonkin verran kuitenkin. Pakiston merkitys nähtiin viime kaudella, yhtä köykäisellä kalustolla kuin viime syksynä ei voida lähteä ja odottaa parempaa tulosta. Sentteripelin merkitys on edelleen nykykiekossa iso, ei voida lähteä siitä että joten kuten keskellä pelaamaan pystyvät laiturit vetävät vakikokoonpanossa sentterinä. Sandellin korvaaminen yksi yhteen on lähes mahdotonta, mutta ehdottomasti täytyy löytää "varma" suorittaja lähtökohtaisesti ykkösketjun keskelle. Hankala tilanne, varsinkin kun tuon tason senttereitä kaipaa moni muukin joukkue.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ai perkele muistin Suomen tehneen jatkon jo samaan aikaan Meskasen kanssa, mutta tekikin vasta kauden päätteeksi. Varmasti noussut yli 100 kilon hänen pahvinsa. Sanotaan, että 120 000. Flood tuli Suomeen Ebel:stä. En jaksa uskoa noilla näytöillä olleen tuon kovempi pahvi. Muistettakoon ettei ne AHL:n palkatkaan nyt niin ihmeellisiä ole.

Ahtola tienasi jo Lukossa ja Tepsissä reilusti yli 100 000 ja Heikkilähän mainosti jo hyvin aikaisessa vaiheessa sainanneensa Laakson korvaajan. Soppari on tehty sen verran hyvissä ajoin, että Ahtolan surkea loppukausi ei edes ole siinä hänen kannaltaan rasitteena. Ei yksi heikompi kausi ole tuollaisen kokeneen Liigajyrän palkkaa tuonut enempää alaspäin. Voi olla ylikin 100 000 (edellisissä verotiedoissa 120 000 + rahastoinnit päälle(?)).

Enivei pointti oli hiukan hahmottaa kokonaisuutta. Tuosta näkee jo nyt ettei rahaa liikaa ole jäljellä. Hyvä jos sieltä kaksi laatupelaajaa saadaan rosteriin ennen kauden alkua.

Suomella olisi ollut vielä tuleva kausi vanhaa sopimusta jäljellä, joten voi olla että tuosta kaudesta on tehty jonkinlainen kompromissi ratkaisu. Ahtola lensi kauden kolmannessa pelissä pää edellä laitaan josta tuli 6vkon saikku minkä jälkeen taso oli todella surkea. En siis halua uskoa hänen palkkansa olevan millään noin iso.

Ehkä enemmin kannattaa hommaa miettiä niiden faktojen kautta, eli Ilveksen viime kauden budjetti oli 1,7milj€ jossa Heikkilän mukaan pysyttiin. Jos miettii lähteneitä vs tulleet & jatkot, ja ottaen huomioon budjetin korotuksen ei voi päästä millään muuhun lopputulemaan kuin isoon käyttämättömään aukkoon pelaajabudjetissa.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ahtola lensi kauden kolmannessa pelissä pää edellä laitaan josta tuli 6vkon saikku minkä jälkeen taso oli todella surkea. En siis halua uskoa hänen palkkansa olevan millään noin iso.

Eivät edeltäneet kaudetkaan mitään älyttömän mahtavia ole olleet eli eiköhän palkkapyyntö ole tullut alaspäin niistä vuosista, kun tätä vielä soviteltiin kärkiketjuihin.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hiukan hahmotelmaa Ilveksen rosterista. Palkat omaa mutua tietysti.

Suomi 80 000 - X - Lepaus 40 000
Rautiainen 90 000 - Ruotsalainen 40 000 - Halmo 80 000
Savilahti 60 000 - Tamminen 50 000 - Ikonen 30 000
Ahtola 100 000 - MIeho 40 000 - Haapanen 30 000
Liuksiala 40 000, Valtonen 20 000

Parikka 50 000 - X
Vainio 50 000 - Flood 80 000
Leimu 80 000 - Laaksonen 20 000
Salmela 20 000, Laakso 20 000, Thomson 20 000, Matinpalo 20 000

Helenius 100 000
Lehtonen 40 000

Fantasiamanagerointi on aina mukavaa. Pelkkää mutuilua toki, mutta antaa jonkinlaista osviittaa siitä miten tuo jengi on koottu. Noilla soppareilla tulee yhteenlasketuksi summaksi 1 200 000, johon lisätään 1,4 x sivukuluja ja ollaan yhteislukemassa 1,68 milliä. Jos Ilveksen pelaajabudjetti nousee sinne kahteen milliin, niin ei tässä aivan hirveitä summia ole enää takataskussa. Yksi 150 000 euron sentteri + laadukas peruspakki. Sen jälkeen mahdolliset loput tulijat menevät kauden aikaisiksi hankinnoiksi.

Tuohon nopea kommentointi, niin Heleniuksen palkka Jokereissa oli noin 350 kiloa. Epäilen, että Helenius ei pudottanut palkkaansa yli kolmasosaan. Olisikohan haarukassa 170-200.

Muutenkin palkat näyttäisivät olevan alakanttiin. Voisin kuvitella, että yli satkun kategoriassa ovat ainakin Suomi, Rautiainen, Halmo ja Flood. Tuossa kategoriassa voivat hyvinkin olla myös Leimu ja Ahtola. Leimulla varmaan erinäköisiä pykäliä vammojen osalta.

Ja sitten vielä huomautus mistä olen toisella palstalla useasti kirjoitettuna. Liigalla ei taida vieläkään olla standardia kuinka pelaajapalkkiot lasketaan. Toiset saattaa ottaa tuohon erään mukaan asunnot ja autoedun, toinen kirjaa ne muualle. Se onkin mielenkiintoinen, että laskeeko jokin seura sivukulut mukaan ja toinen ei. Ja sitten tulevat nämä reservipelaajat, jotka saattavat pelatakin junioreissa. Miten kukin seura ne laskee mukaan. Tässä on Liigalla punnertamista, mikäli eivät sitä juuri ole jo aikaiseksi saaneet.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Jos Ilves maksaa Ahtolalle 100ke, niin miehen oletettu pelipaikka löytyy jostain muusta kuin nelosketjusta. Muutenhan mies on potentiaalinen "riekkinen" - kovalla palkalla pienessä roolissa. No, suoritukset varmaan näyttää lopulta, mikä on kenenkin taso.

Uskoisin, että Ilves haalii kauden alla tai jo alettua joitakin miehiä rapakon takaa. Sieltä on kuitenkin ihan kohtuullisia hakuja tehtykin parina viime vuonna esimerkkeinä D'Amigo, Piskula tai vaikkapa Gysbers (tästä toki jo viisi vuotta, mutta tulipa mieleen). Tietääkö muuten joku miksi viimeinen on lopettanut uransa alle 30v?
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuohon nopea kommentointi, niin Heleniuksen palkka Jokereissa oli noin 350 kiloa. Epäilen, että Helenius ei pudottanut palkkaansa yli kolmasosaan. Olisikohan haarukassa 170-200.

Muutenkin palkat näyttäisivät olevan alakanttiin. Voisin kuvitella, että yli satkun kategoriassa ovat ainakin Suomi, Rautiainen, Halmo ja Flood. Tuossa kategoriassa voivat hyvinkin olla myös Leimu ja Ahtola. Leimulla varmaan erinäköisiä pykäliä vammojen osalta.

Tosin jos näin nuo palkat olisivat voidaan kysyä miksi ja mistä maksaa Heleniukselle 200k:ta vaikka Jokereissa olisikin palkka ollut tuo 350k:ta? Sama tarina myös Ahtolan, Floodin, ja Leimun kanssa. Jos noilla edellisen kauden näytöillä palkat ovat tuota luokkaa, niin silloin maksetaan ylihintaa pelkän hienon historian ansiosta.

Se ei ole tyhmä kuka pyytää vaan se kuka maksaa.
 
Viimeksi muokattu:

Pattura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kärkisentterille ei kannata maksaa tuplasti niin paljon kuin seuraavaksi eniten tienaavalle, koska se on huonoa riskienhallintaa. Jos tämä loukkaantuu ja on pitkään pois, niin pääosa kuluista jää, vaikka ei ole kokoonpanossa. Kelan korvauksella on tietty katto.

Jalo sanoi 25.4. "Haemme vahvistusta puolustukseemme ja tarkkailemme pelaajamarkkinoita muutenkin mielenkiinnolla. Joukkueen rakentaminen jatkuu vielä kauden aikanakin" ja eilen "Mahdollisuus Meskasen NHL-sopimukseen on ollut tiedossa kevään ajan. Seuraamme pelaajamarkkinoita aktiivisesti, ja joukkuetta tullaan vahvistamaan ennen kauden alkua"
Eli sentteriä ei olla nyt varsinaisesti hakemassa, vaikka nykyinen rosteri sitä mielestäni kaipaakin.
 

R & L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eli sentteriä ei olla nyt varsinaisesti hakemassa, vaikka nykyinen rosteri sitä mielestäni kaipaakin.

Niin syystä että Sandellin tilanne halutaan katsoa loppuun asti. Tuo kun hyvin todennäköisesti ratkeaa Sandellin lähtöön tuo myös Ilveksen niille tukossa oleville sentteri kaupoille.
 

Pattura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin ja Jalo sanoi myös, että Ahtolalle kaavaillaan keskushyökkääjän roolia. Myös on Mieho on sentteri Ruotsalaisen ja Tammisen lisäksi. Joten lähtökohtaisesti ketjut kasataan näiden neljän ympärille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös