Sportin rakennusprojekti kausimallia 2018–2019 – uutta nousua etsimässä

  • 265 280
  • 930

Tuima

Jäsen
Niin no. Täällä Oulun keskustassahan minäkin majaani pidän ja organisaation tunnen vähintäänkin, kuin omat taskuni.
En tähän tanssiin kanssasi lähde, mutta hyvin läheltä äijän nähneenä ja ”parit muutkin” maalivahdit uskon voivani puhua ammatillisella otteella, mutta tämä tästä. Pahoitteluni Vaasa, että tänne piti tullakin taas sohlaamaan. Sydän vaan sykkii puolestanne kaikista virheistänne huolimatta. Niitä toki nuoren organisaation pitääkin ottaa, mutta myös niistä oppia. Kaikkea hy vää teille jatkoon. Hyvä maalivahtikaksikko teillä jokatapauksessa tähän sarjaan tulee olemaan. Järvinen saa pelata sen 20 ottelua ja freesinä, haastajan asemassa niissä tulee koppi tarttumaan aivan varmasti. Hyvältä näyttää, antakaa mennä vaan!

Ei kannata pahoitella mitään.
Itse olen aina tykännyt kirjoituksistasi. En pelkästään täällä Sportin ketjuissa.
Älä jätä.

Aina löytyy joku eriävällä mielipiteellä ja ”paremmilla” tiedoilla varustettu oman elämänsä P. Sihvonen. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

Ihmettelen etenkin näitä näätäfaneja, jotka tulevat Aittokallion hankintaa lyttäämään.
Antaa miehen näyttää. Katsotaan sitten jouluna miten on mennyt.

Kaikesta huolimatta olen kanssasi aikalailla samaa mieltä.
Aittokallio oli jopa parempi signaus mitä odottelin. Nyt kun asiaa on mutustellut kunnolla, niin näin kovaa tandemia meillä ei ole liigauralla ollut.
 

Besser. W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mun mielestä hyvä haku Spåralta Aittokallio vaikka itse en ole koskaan tykännyt kaverista, mutta se on oma vika! Joiltakin Kärppä kirjoittajilta tulee kritiikkiä, mutta kyllä multakin tulis jos olisin Kärppä kannataja ja Kärpät hankkis Aittokallion, mutta me painitaan aika eri sarjassa vaikka samassa sarjassa painitaankin. Klassinen, oikea paikka oikea aika tuntuis sopivan tähän hankintaan niinkun aika moneen muuhunkin, tulee mieleen muuan Vehviläinen, Myttynen, Keränen, Koivisto, Hentunen, Pärssinen, Virtanen......jne. Ok, lähti vähän laukalle, mutta oikea paikka oikea aika
 

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Myös Sparta Praha tarjosi Aittokalliolle sopimusta, mutta hän tuli mielummin Sportiin. Tsekeissä ollaan varsin tuohtuneita tästä, sillä Aittokallio oli ilmeisesti todella pidetty pelaaja fanien keskuudessa. Spartan kausihan oli joukkuetasolla todella huono, he sijoittuivat runkosarjassa sijalle 10 ja tippuivat suoraan kolmessa ottelussa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Ilmeisesti Aittokallio oli kuitenkin joukkueen kantavia voimia, ja yksi harvoista onnistujista.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Aittokallio pelasi varsin loistavasti CHL peleissä ja ei mielestäni ollut mitenkään surkea Kärpissä. Osvaldon mainitsema tilasto taisi tulla alkukaudesta, kun KOKO JOUKKUE (Se terveenä ollut osa joukkueesta.. Voi vaan miettiä olivatko Hermoset, Metsävainiot, Koskenkorvat lähelläkään liigatasoa melkein kaksi vuotta sitten) oli sekaisin kuin seinäkello. Ja ne pelit eivät kyllä maalivahtiin kaatuneet. Sitten kun joukkue hitsautui yhteen ja pelit alkoivat kulkemaan joululta lähtien, oli Rynnäs napannut ykkösmoken tontin itselleen ja piti sen luonnollisesti loppukauden. Kärpät ei joukkueena ole kertaakaan ollut niin sekaisin 2000-luvulla, kuin tuossa Suikkasen syksyssä, joten ihan turha laittaa mitään Aittokallion piikkiin siitä. Veikkaan, että ihan kovan moken saitte.

Aittokalliolle sattui kyllä pari todella katastrofaalista suoritusta, mikä lienee jäänyt joidenkin mieleen vähän liikaakin. Kokonaisuudessa Aittokallio oli ihan ok ja kokeneempana noita kulmia varmasti on pystynyt tasoittamaan.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hienoja uutisia sai lukea reissusta palatessa. Olen erittäin tyytyväinen Sportin maalivahteihin. Järä on kuormitettu tähän asti liian isolla pelimäärällä. Aittokalliosta odotan ehdottomasti kasvavan voittavan maalivahdin sanovat Oululaiset mitä hyvänsä. Myös nuori prospekti junnuihin saa mielen iloiseksi. Bra jobbat. Hyökkääjä on ollut tehokas tällä kaudella. Yhtä oikeasti kovaa pakkia ryhmä vielä huutaa, kädet ristiin että sellainen naarataan.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aittokallion ihan viimevuosista ei niin tietoa ole, mutta aikanaan Ilveksessä pelatessaan ainakin tykkäsin miehestä kovasti ja olihan Sami ihan potentiaalinen kaveri ihan Pohjois amerikan kirkkaisiinkin valoihin. Ja onhan miestä välillä takaisin Ilvekseenkin toivottu. Ja nytkin olisi ollut tervetullut minun puolesta, mutta tällä kertaa mieluummin Helenius. Uskon ettei sportin ensi kausi kassareihin ainakaan kaadu.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Vähän tutkailin tämän TJ Fosterin taustoja enemmän ja ihan lupaavalta vaikuttaa.

Ilmeisesti varaus jäi saamatta heiveröisen fysiikan takia ja vasta varausvuoden jälkeen kehittynyt siinä. Yhdessä jutussa mitä luin, niin kehuttiin Fosterin kiekotonta pelaamista ja sijoittumista sekä puolustuspeliä. Ainakin WHL:ssä oli omassa joukkueessaan ensimmäisiä ketä alivoimalle laitettiin ja puolustustilanteisiin ja silti oli joukkueensa tehotilastoissa kärkeä. Lisäksi hyvin hakeutuu maalipaikoille sijoittumisellaan hyökkäyspäässä ja omaa lisäksi vielä hyvät kädet ja luistelu on sulavaa ja nopeaa.

WHL:n jälkeen Foster suuntasi tuonne CIS liigaan missä voitti molempina kausina mestaruuden ja jälkimmäisellä kaudella valittiin sarjan parhaaksi. Sieltä suoraan sai AHL-sopimuksen ja luin juttuja että herätti kiinnostusta useissa NHL-seuroissa ja kävi joidenkin NHL-seurojen training campeilla. AHL:ssä ei kuitenkaan päässyt ikinä jostain syystä kunnolla koittamaan mitä on ihmetelty, kun ECHL:ssä oli kuitenkin sarjan kärkeä molempina kausina.

Sitten nyt viimeisin kausi menikin Norjassa ja tehoista nyt vaikea päätellä tuolla sarjassa mitään. Kovat tehot iski kyllä, mutta samoilla statseilla on Norjasta tulleet ulkkarit täällä epäonnistunutkin. Toisaalta tuo HPK:ssa hyvin pelannut Philippe Cornet veti saman suuntaista tahtia Norjassa. Ja muuan Lassi Kokkala jäi paljon Fosterin pistetahdista, vaikka teki meillä parhaillaan Liigassa melki 30 pistettä.

Ominaisuuksiltaan kuullostaa lupaavalta. Ikää on vasta vähän, kaikkialla missä pelannut ollut tehokas, hyvä sijoittuminen kiekottomana ja kiekollisena (Povon epäonnistumiseen iso syy oli että ei osannut), sitten puolustuspäähänkin hoitaa vastuunsa ja liikkeen pitäisi olla hyvää ja ei mikään kädetön kaveri ole myöskään. Toki ominaisuuksiaan on esitellyt vain heikommissa liigoissa, niin nähtäväksi jää onko liigatasolla missään hyvä oikeasti. Ja tuo pelipaikka vähän mietityttää, kun jossain puhutaan että olisi laituri. Mutta ainakin CIS liigassa pelasi sentterinä ja nyt Norjassa suurimman osan sentterinä, vaikka viimeiset pari peliä playoffeisssa olikin laituri kun olivat sekoittaneet kokoonpanon täysin. Siitä en tiedä millä paikalla ECHL:ssä pelasi? Joissain clipeissä ottaa ainakin aloituksia ja näyttää keskellä olevan, mutta osassa näyttää taas, että laiturina pelaisi. Keskelle se kuitenkin on hankittu ja pelasi nyt Norjassa ainakin sitä paikkaa. Siihen vaikka laidoille Talaja ja Rapuzzi, niin ihan kelpo kolmosketju kasassa.
 

Nebelwerfer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vähän tutkailin tämän TJ Fosterin taustoja enemmän ja ihan lupaavalta vaikuttaa...

Hyvä skouttaus! Toivottavasti Foster ja Rapuzzi onnistuvat, jos näin, meillä on mielestäni ihan ok hyökkäys-nippu kasassa, vielä kun on yks super-sniperi (heh) tulossa pian.

Tyyliin näin:

Ainali- Kalapudas- Kiviranta
Vauhkonen- Komu - "supersniper"
Talaja - Foster - Rapuzzi
Riska jne...
 
Viimeksi muokattu:

Bullseye

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ei, ei, ei, ei. Ainakaan toivottavasti. En ole varmaan ikinä nähnyt yhtä montaa pitkää kiekkoa ja huonoa ratkaisua kauden aikana yhdeltä pakilta.
 

Mäxä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ei oo vissiin vielä mainittu täällä mutta tiistain (?) Pohjalaisessa oli juttua Sportista ja siinä mainittiin että Maukka on pystynyt vaikuttamaan vain maalivahtien valintaan, muuten runko oli jo valmiina.
 

Tuima

Jäsen
Mitäs siinä tiistain pohjallisessa oli muuta? Mäxä avaatko hieman?

Kuten Mäxä totesikin, niin ainut mihin Maukka pystyi vaikuttamaan oli maalivahtikolmikko. Muu joukkue oli jo kasattu.

Lisäksi jutussa oli tieto, että joukkueen apuna on tällä kaudella mentaalivalmentaja.

Joukkue kokoontui ekaa kertaa kahden päivän minileirille, missä ei puhuttu jääkiekosta sanaakaan.

Yms.

Edit: typo korjattu
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
En usko että Sport alkaa myymään. Juuri saatu hyvä veskarikaksikko kasaan. Tai jos nyt ihan järkyttäviä summia tarjoaa niin ehkä voisi harkita ja niillä rahoilla sitten uusi veskari ja joku pakki :)
Entäs jos Aittokallion sopimuksessa on KHL-pykälä? Taitaa kaikilla vähänkään tasokkaammilla pelaajilla olla sellainen sopimuksissaan.
Mutta paskaa säkää Sportilla, jos Aittokallio saman tien lähtee. Näyttää meinaan teidän maalivahtitilanne tosi hyvältä vielä tällä hetkellä. Toivottavasti jatkossakin.
 

Mäxä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kallela ei ole enää pelkkä huhu:

Tanskassa hurjaa jälkeä tehnyt Toni Kallela Sportiin | Vaasan Sport

Toni Kallela - Eliteprospects.com

Vaasan Sport on tehnyt kauden 2018-19 kattavan sopimuksen 25-vuotiaan Toni Kallelan kanssa. Laitahyökkääjä siirtyy Vaasaan Tanskan pääsarjasta.
Kallela pelasi kuluneella kaudella Herning Blue Foxin riveissä 50 runkosarjaottelua tehopistein 25+39=64 voittaen koko sarjan pistepörssin. Runkosarjan ykkönen Herning taipui finaaleissa Aalborgille otteluvoitoin 4–2, mutta Kallela oli myös pudotuspelien tehokkain pelaaja viimeistellen 16 ottelussa tehot 7+16=23.

A-nuorten SM-liigassa palkintoja juniorina haalinut Kallela on Liigassa toistaiseksi etsinyt paikkaansa, mutta taitavalla pelaajalla on kaikki edellytykset tehdä ensi kaudella läpimurto Sportin paidassa. Parhaalla Liiga-kaudellaan laitahyökkääjä on tehnyt 17 pistettä Porin Ässien paidassa kaudella 2015-16. Ässien lisäksi hyökkääjä on edustanut Ilvestä, Tapparaa ja KalPaa.

– Toni on taitava pelaaja ja nopea luistelija. Hän pystyy sekä maalintekoon että järjestämään paikkoja muille, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kommentoi.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Toni Kallela oli kyllä jo Ilveksessä lähellä läpimurtoaan. Jäi mieleen, että pääsi paikoille ja luisteli erittäin hyvin.
Ei vaan millään meinannut päästä valotaululle.
 

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sibir julkaisi juuri Junttilan, Bertrandin ja maalivahti Danny Taylorin sopimukset, joten Aittokallio ei liene olevan heidän intresseissään huhuista huolimatta.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Toni Kallela oli kyllä jo Ilveksessä lähellä läpimurtoaan. Jäi mieleen, että pääsi paikoille ja luisteli erittäin hyvin.
Ei vaan millään meinannut päästä valotaululle.
Josko nyt olisi Tanskassa saanut itseluottamuksen ja pistevainun kohdilleen kun paljon onnistumisia.

Odotan Kallelalta kyllä läpimurtoa ja sellaiset 25-30 pistettä mahdollinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös