Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Sportin rakennusprojekti kausimallia 2018–2019 – uutta nousua etsimässä

Viestiketju osiossa 'Sport' , aloittajana MrMacmanaman, 19.11.2017 klo 22.23.

 1. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Noniin eiköhän laiteta meidänkin puolella ensi kauden rakennusketju tulille. Tämä(kin) kausi on menossa hyvää vauhtia kohti pettymystä, vaikka pieni mahdollisuus nousulle onkin vielä olemassa.

  Päävalmentaja Tomek Valtosen sopimus jatkuu vielä kevääseen 2019, mutta mikäli loppukauden aikana ei nähdä minkäänlaisia merkkejä paremmasta voidaan pitää mahdollisena, että ensi kaudella orkesteria johtaa joku muu. En kuitenkaan lähde vielä spekuloimaan valmentajanvaihdoksella sen enempää, koska loppukauden aikana ehtii tapahtua vielä vaikka mitä ja seurankin kanta ja talous on hyvin tiedossa.

  Pelaajasopimuksista on taas suurin osa katkolla ja etenkin hyökkäyksen kärki näyttää siltä, että saattaa mennä kokonaan uusiksi.

  Koodi:
  Sopimustilanne 13.02.2018
  
  Maalivahdit (0+1):
  Jonathan Iilahti  (optio)
  
  Puolustajat (5):
  Oskari Manninen   2019
  Niklas Nevalainen  2019
  Joni  Tuulola   2019
  Ville Saukko    2019
  Tony  Sund     2019
  
  Hyökkääjät (10+2):
  Aleksi Ainali    2020
  Antti Kalapudas  2019
  Joel  Kiviranta  2020
  Joonas Komulainen  2019
  Tomi  Körkkö    2019
  Jesse Paukku    2019
  Jesse Rantamäki  2019
  Erik  Riska    2020
  Tommi Tikka    2019
  Olavi Vauhkonen  2019
  Mikko Laine    (optio)
  Tomi  Tuomisto   (optio)
  
  Maalivahtitilanne on sellainen, että Sport tarvitsee uuden ykkösvahdin ensi kaudeksi. Järä ei riitä pienen budjetin seuralle vaan tarvitaan joku joka kestää vertailun jopa kärkiseurojen ykkösvahteihin. Kakkosvahdin kanssa ei myöskään voida tehdä samaa virhettä mikä on tehty nyt neljällä kaudella. Toivottavasti Tomek tajuaa antaa Iilahdelle reilusti minuutteja, jotta nähdään onko hänestä tuohon rooliin. Toivon todella, että oman kylän poika saa uransa uuteen lentoon kotikaupungissa.

  Puolustuksen runko pysyy hyvin kasassa, vaikkakin Tuulolan kohdalla voi olla jonkunlainen riski P-Amerikkaan siirtymisestä. Vaikka tällä kaudella onkin ollut vaikeaa niin toivon, että Salolle ja Gröndahlille saataisiin sorvattua jatkot, jotta puolustus pysyisi samassa muodossa kuin nytkin miinus Kanki. Tuossa on kuitenkin nuoriso-osastoa Tuulola, Salo, Nevalainen, Sund ja Saukko, joilta voidaan vielä odottaa selkeää parannusta. Kasipakiksi voi miettiä esim. Åkermania A-junnuista.

  Hyökkäyksestä löytyy sentterit Komu, Kalis ja Tikka, joista Kalis ja Tikka voivat vetää laidassakin. Itse laittaisin tämän kolmikon ketjuihin 2-4 ja sijoittaisin sitten kovempaan ykkössentteriin, jonka puuttuminen on tällä kaudella selkeä heikkous. Paukku/Körö neloseen ja Ekille jatkosopimus, jolloin se ketju olisi valmis. Povon optio käyttöön, josta saadaan potentiaalinen pisteruisku kakkos-kolmosketjuihin. Laineelle ei todellakaan jatkoa.

  Muista sopimuksettomista yrittäisin pitää Kivirannan ja Vauhkosen. Ainali ja F.Riska ovat vielä harkinnassa. Parksia ja Nessua pidän jo menetettyinä, vaikka heidänkin jatkonsa olisi toki kiva bonus.

  TV-rahathan ovat nousemassa ensi kaudelle noin puoli milliä(?), mutta Jämsän viimeisimmän haastattelun mukaan pelaajabudjetti ei olisi kasvamassa. Tiedä mihin roskiin nuokin rahat ovat menossa (halliremonttiin jonkin verran), mutta kai Sportinkin on ainakin osa rahoista käytettävä pelaajiin, koska todennäköisesti muut ovat näin tekemässä.

  Hahmotelma:

  Ainali - Kalapudas - Kiviranta
  hankinta - Komulainen - Vauhkonen
  Paukku
  - hankinta - hankinta
  E.Riska - Tikka - Körkkö______________
  Rantamäki/muut junnut

  Tuulola
  - Manninen
  Sund
  - hankinta
  Nevalainen - hankinta______
  Saukko
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2018 klo 23.19
 2. SPORTTIKOTKA Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Onkos ensi kausi vai seuraava Sportin juhlakausi. Juhlakaudelle odotan että Sport jollain tavoin reagoi pyöreisiin ja kotiuttaa yhteistyökumppaneiden kanssa vaikka väkisten Osalan. Myös ep:ltä lähtöisin oleva Kontiola olisi kovasti mieluinen mikäli on halukas palaamaan kotimaan sarjaan kuten on vähän vilautellut. Noh ehkä eivät vielä ensi kaudeksi mutta ehkä sitten kun halliuudistus ollaan saatu tehtyä. Vaihtoa on selkeästi tultava koska nämä jampat eivät ole isossa kuvassa kyenneet ainakaan vielä nostamaan Sporttia sille tasolle missä materiaalin mukaan pitäisi olla.
   
 3. Sundomstå Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  En rakentele kovin paljoa vielä, kun ei oikein hahmota, mutta: Tammisen sanoin Kausi elämästäni -kirjassa (vaikka en häntä ihan hirveästi peukutakaan) aloitetaan joukkueen kokoaminen voittavasta ja tarpeeksi kovasta maalivahdista sekä pätevästä kakkosesta, joka pelaa tarvittaessa 20-25 peliä. Sportin sijoitukset uudella liigakaudella ovat olleet 14/14, 10/15, 14/15 ja nytkin on tulossa samaa sarjaa kuin kolme edellistä, joten Sport tarvitsee vahvan maalivahtikaksikon, johon luottaa ja nojata.

  Rahaa on rajallinen määrä, mutta säästetään sitten vaikka kärkihyökkääjissä ja -pakeissa, ja yritetään naarata niitä tulevaisuuden prospekteja lupaamalla suurempaa ruutua malliin "kalapudas, tuulola" ja skouttaamalla yksi, kaksi "parksia". Ottelut on mahdollista voittaa, jos omiin ei mene montaa, vaikka ei valmiita maaliruiskuja olisikaan. Huippu-/suonenvetokauden tekeviä hyökkääjiä ("bertrand") syntyy helpommin kuin yhtäkkiä yllättäen huipulle nousevia ykkösmolareita. Se on nyt nähty, ettei yksi selkeä ykköskassari vaan voi joka ilta olla voittava maalivahti.

  Summa summarum: kaksi kovaa maalivahtia, sitten katsotaan mihin rahkeet riittävät: Filip (Vaasassa asuvana) jatkoon, vaikka ei ole loistanutkaan, Erik sama juttu, ja on sitä paitsi roolissaan parempi kuin veljensä. Kiviranta, Ainali, Salo (jos jää Suomeen) ja Arska jatkoon. Koeta Ere edes sinä kotiuttaa maailmalta vapautuvia kotkasydämiä. Jos tuo Tomekin vähän heltyisi ja nöyrtyisi, kun päin v##tua on suurimmaksi osaksi vetänyt...
   
 4. magnum37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  En oikein vieläkään käsitä, miten Järvinen ajoi Toivosen ohi Sportin maalivahtivalinnoissa, jos kerran Toivonen olisi todella ollut halukas jatkamaan. Hanski oli kuitenkin suht kova värväys Sportilta. Järvinen oli melkoinen riskivalinta, mutta varmaan siksi olikin Sportin saavutettavissa. Jos olisi pelannut kovemmassa sarjassa niin hinta olisi ollut kovempi.
   
 5. Bullseye Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Itse taas muistelen että kauheasti ei Toivoselta kuitenkaan löytynyt halua jatkaa Vaasassa. Vaimo halusi muualle, tai muuta vastaavaa (?)
   
 6. magnum37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Joo, näin on toki saattanut todellisuudessa olla. Muistan vain Pohjalaisessa Toivosen kertoneen ettei Sport ollut hihasta vetänyt jatkoneuvottelujen suhteen.
   
 7. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Molemmat Riskat hyvä saada jatkamaan, koska ovat aika iso osa Sportin identiteettiä. Sportin tyylisiä pelaajia ja mikä tärkeää niin molemmille Sportissa pelaaminen oikeasti tärkeää. Ja ovat tavallaan omia kasvatteja. Ja kyllähän ne alivoimaa pelaa hyvin ja kuumentaa ja pimentää vastustajia ja Erik osaa pelatakin.
   
 8. stairox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Jos Salon poissaolon syy ei ole loukkaantuminen, vaan Tomekin penkittäminen, niin on jo pakko ruveta miettimään mitä tuolle penkin takana olevalle egolle tehdään. Lupaavimmat nuoret hän heittää vähän välillä vilttiin, ilmeisesti siitä syystä että hän haluaa näyttää kenellä loppukädessä on päätösvaltaa. Näitä näkee yrityselämässä jatkuvasti. Niitä joiden pippeli kasvaa kun päätösvalta kasvaa. Sitten jos joku on menossa vauhdilla ylöspäin, niin niiltä tapetaan unelma laittamalla "pikkupojat" ojennukseen. Sitten nämä nöyrät raatajat ja kenkien putsaajat saa peliaikaa, sillä nehän tekee juuri niinkuin valmentaja haluaa ja ei vie huomiota ego-valmentajalta.
   
 9. magnum37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Tämä kävi itsellänikin mielessä, että ihanko se jo vittuilee kannattajille. Oma kasvatti ei saa peliaikaa, ainoa tulosta tekevä kolmikko hajotetaan ja Körkkö pääsee kärkikenttään.
   
 10. stairox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Pelicans ottelun jälkeiset ylimieliset kommentit avasi viimeistään Tomekin luonteen kun sai "vittuilla" takaisin Pohjalaisen toimittajalle. Toivottavasti seurajohto huomasi saman.
   
 11. Nebelwerfer Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Tämä Wrenn on näköjään ollut kova junnu prospekti, U-18 maailmanmestari 08-09, ja oli silloin myös joukkueen kapteeni.

  Teki silloin 3 maalia, kaikki Venäjää vastaan, (1 finaalissa).

  Wrenn goals vs Russia at U18 World Championships - YouTube (Wrennin U18 maalit, huonolaatuinen youtube -pätkä.
   
 12. t.m.a.l Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SPORT
  Lainaus:
  Youtuben haastatteluvideossa esittelee itensä maajoukkuehyökkääjänä. Onko pelannut paljonkin hyökkääjänä?? Mielestäni hyvä juttu, että löytyy "hyökkäyspään" osaamista? William Wrenn - NHL.com Interview - Spring 2009 - YouTube
   
 13. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Menee joukkue aikalailla uusiksi ensikaudelle kyllä, kun miettii potentiaalisia lähtijöitä

  -Parks, varmasti tarjouksia ulkomailta ja liigan sisältäkin ja niin rahakkaita, että Sport ei pysty vastaamaan.

  -Nenonen, sama kuin Parksilla. Varmasti saa ison roolin ja rahaa jostain isommasta joukkueesta.

  -Vauhkonen, hänellekkin varmasti hyviä tarjouksia tullut, niin miksi jatkaisi Sportissa. Varmasti raha kelpaa ja myös menestys niin en näe syytä miksi jatkaisi täällä kun roolia saa muualtakin.

  -Salo, hänkin varmaan agentin kanssa päättänyt, että siirtyy muualle missä paremmat mahdollisuudet kehittyä ja täällä on kuitenkin Tomekin listalla ensimmäisenä kuka joutuu aina katsomoon.

  -Gröndahl, menee Kalpaan

  -Kiviranta, tällä kaudella näyttänyt jo ihan tuloksentekijältä. Varmasti vielä mahdollisuidet saada pidettyä, kun tuskin mitään rahallisesti jättisopimuksia vielä saanut ja muiden lähtijöiden takia olisi roolia tarjolla ensikaudella paljon.

  Jatkot varmaan saadaan tehtyä Povolle, Ainalille, Riskoille ja Tikalle.

  Sitten ulos heittäisin ihan suosiolla Kankaanperän, Paukun ja Järvisen.

  Ulkkarit Wrenn ja Kozek vielä saa antaa näyttöjä kun kummankaan parasta ei vielä nähty.

  XXX-Komulainen-XXX
  XXX-Kalapudas-Kiviranta
  Povorozniouk-Ainali-XXX
  E.Riska-Tikka-F.Riska/Körkkö

  XXX-XXX
  Tuulola-Manninen
  XXX-Nevalainen
  Sund-Saukko

  XXX
  XXX

  Elikkä tarvitaan neljä hyökkääjää, jotka kaikki aika isoon rooliin. Kaksi kärkipakkia ja yksi sellainen peruspakki. Ja kaksi veskaria.
   
 14. exau Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Paukulla on soppari ens kaudesta ja jos tai kun Tomek jatkaa niin Körkön voi suosista laittaa yläketjuihin.
   
 15. MrMacmanaman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport, Pricefield
  Vähän tuntuu, ettei kovin moni ole kiinnostunut jatkamaan tämän kauden joukkueesta, enkä voi kyllä pelaajia siitä syyttää. Jos Ainali ja Kiviranta saataisiin jotenkin jatkamaan niin se olisi jo hyvä, mutta etenkin Kiviranta herättää kyllä kiinnostusta muuallakin. Ykkösketju pitänee hankkia joka tapauksessa ulkomailta mikäli sinne halutaan edes auttavasti tasoa.

  Nyt kun Gröndahl on lähdössä niin en yllättyisi, jos Kanki jatkaisikin vielä vuoden. Uskon, että Tuulola-Manninen ja Sund-Nevalainen ovat lähtökohtaisesti pelaavassa kuusikossa eli pari jäljelle jäävää paikkaa pitäisi täyttää pelaajilla, joilla on myös puolustusosaamista.

  Tärkeintä on kuitenkin, että joukkueeseen saadaan oikea voittava maalivahti ja se saa olla heittämällä joukkueen kallein pelaaja. Se on ihan sama ketkä siellä muuten heiluu, jos maalivahti antaa mahdollisuuden voittoon vain puolessa pelaamistaan otteluista. Eilenkin nähtiin miten Hovinen teki selvää jälkeä Sportin harvoista yrityksistä ja antoi selvästi myös itseluottamusta kenttäpelaajille.
   
 16. keskipohja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se Spårt joka ei vielä ole olemassakaan.
  Ja Hovinenkin olisi kauden aikana ollut saatavilla Vaasaankin!
   
 17. keskipohja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se Spårt joka ei vielä ole olemassakaan.
  Voisiko tässä Sportin surkeudessa olla pohjimmiltaan kysymys siitä,että olisi aluksi pelaajien sijasta kannattanut satsata rahaa sinne osaaviin ihmisiin konttorilla?

  Kyntensä näyttäneitä,sellaisia jotka olisivat tietäneet mitä tehdään,kenen puoleen kääntyä ja ketä palkata esim valmentajiksi.

  Nythän konttorilla on ihmisiä jotka eivät välttämätä tunnu kiekosta tietävän mitään vaikka ovat kenties muutoin ihan ammattilaisia.

  Myynnin puolellakin olisi kannattanut ottaa edes se yksi supertykki.

  Jämsäkin oli kovin vihreä saatuaan vastuulleen liiga joukkueen.

  Pari vuotta apulaisena jollekin kokeneelle olisi ollut paikallaan ihan kontaktien luomisen vuoksikin.

  Ei Vaasaan ketään hyvää olisi saatu ,sitä on saanut kuulla monta kertaa.

  Kyllä Vaasaan saadaan hyviä ammattilaisia ihan samaan tapaan kuin vaikkapa Jyväskylään,ei sekään mikään maailman metropoli ole.

  Pitää vain olla halukas maksamaan kovan luokan ammattilaiselle markkina hintaa.

  Ja pitää tietää mistä heitä rekrytoidaan.
   
 18. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Ei riitä Komulainen ykkössentteriksi, hyvä jos pystyy nykytasollaan kakkosen keskustan paikan täyttämään. Ykköseen tarvitaan ehdottomasti vaikka ulkomailta joku normaalin kokoinen (sori Komu) sentteri, jota ei heitellä kulmissa kuin märkää rättiä.

  Kankaanperästä vapautuu onneksi semmoiset 100ke massia, jotka voi käyttää johonkin Newtonin tyyliseen ulkkaripuolustajaan.
   
 19. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Lainaus:
  Mutta Kalapudas ja Ainali menee oletettavasti taas eteenpäin ja Komulainenkin jos saisi vihdoin ehjän kesän. Tosin tämä jossittelu ja toiveet usein ei toteudu Sportissa niin ehkä sitten parempi hankkia joku siihen paikalle joka jo varmaksi tiedetään hyväksi. Kyllähän sitä rahaa kuitenkin vapautuu aika paljon kun kallispalkkaisia lähtee pois(Kankaanperä, Nenonen, Vauhkonen?...)
   
 20. Mustakotka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Ymmärtääkseni Jämsä on ollut ajoissa liikkeellä, vaikka lähes koko organisaatio on vetänyt enemmän tai vähemmän vituiksi tämän(kin) kauden. Eiköhän jatkoja ala tippumaan ennen joulua.
   
 21. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Lainaus:
  Hienoa jos Jämsä hoitanut hommansa hyvin ja olisi vaikka joku yllättäväkin jatkosopimus.

  Mielestäni Jämsä on kehittynyt paljon työssään. Tälläkin kaudella hyviä pelaajia hankkinut ja ei juurikaan huteja. Kozek oli ehkä vähän paniikkihankinta sentteriksi mutta hänkin pelannut ihan hyvin laidassa. Viime pelissä pelasi kiekon kanssa jo paljon enemmän ja oli 5vs5 pelissä paremmin mukana.
   
 22. keskipohja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se Spårt joka ei vielä ole olemassakaan.
  Lainaus:
  Välillä tullut arvosteltua Jämsää , osin aiheesta ja osin aiheett0masti mutta onhan näillä pennosilla saatu muutama hyväkin kaappaus.
  Jostain syystä vain (tai noh...tiedätte kyllä) eivät ole vielä saaneet itsestään parasta irti Vaasassa.

  Kalapudas,Nenonen,Vauhkonen,Ainali,Vauhkonen,Tuulola,Manninen,Wrenn,Brennan,varauksella Kankaanperä jne.

  Oikeastaan ainoastaan maalivahti osasto ensimmäistä kautta lukuunottamatta on mennyt vihkoon.
   
 23. Sundomstå Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Tästä eri mieltä: toinen kausi 15-16 kaikille tunnetulla rosterilla: sijoitus 10. 15:stä joukkueesta, ja Järviselle 54/60 ottelua torjuntaprosentilla 91,39. 7 nollapeliä! Ihan kelpo suoritus Järältä!
   
 24. Bullseye Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Jotenkin kyllä itselle paistaa läpi että Kozek nimenomaan oli pikainen hankinta ehkä ennemminkin korvaamaan meidän nimihirviöitä pelikiellon ajaksi, kuin Vilin tilalle. Itse en usko, että Kozek jatkaa joulutauon jälkeen Povon palatessa askiin pian.
   
 25. Sundomstå Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Sentteri Rasmus Kuparia naaraamaan Sporttiin, kun ei kuitenkaan saa Kärpissä peliaikaa vielä pariin, kolmeen vuoteen. Tänne meille kehittymään niin kuin Leskisen Villekin.

  Linkki pelaajakorttiin:
  Rasmus Kupari - Eliteprospects.com