TPS kaudella 2018–2019

  • 471 801
  • 1 740

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Tämä on kanssa ihmeellinen uskomus, että play offeissa kaaduttiin mukamas lähes yksinään maalivahtipelin ongelmiin. Mielestäni näin ei todellakaan ollut, vaan ongelmat johtuivat ennen kaikkea siitä, että TPS:llä ei ollut toimivaa pelisysteemiä. Kun sellaista ei ollut, niin lähes joka vaihdossa syntyi joko täydellisiä tai puolittaisia paniikkitilanteita puolustusalueella, kun vastustajan pelaajia ei "merkattu". Tällainen puolihasardi pelaaminen on maalivahdille kauhistus, kun maalivahti ei koskaan tiedä, ottavat kenttäpelaajat vastustajan pois vai jääkö se maalivahdin kontolle. Ei ollut Setäsellä eikä Tirrosella tällä kaudella kivaa seistä maalilla, kun puolustussysteemiä ei ollut. Vaikka olisi millaiset hyökkääjät värkkäilemässä maaleja, niin kyllä menestys rakennetaan aina puolustuksen kautta. Tätä mieltä ovat monet huippuvalmentajat olleet jo monta vuotta, joten ei siis ole minun keksintöni.

Tästä pelisysteemin puutteesta vastaa ennen kaikkea valmennus, mutta sehän ei siitä näytä ottavan mitään vastuuta, vaan kuvittelee, että TPS:n tappio Tapparaa vastaan johtui pompuista, jotka suosivat Tapparaa. Kannattaisi katsoa Tapparan pelisysteemiä, niin näkisi, millainen valtaisa ero on pelaajien toiminnassa pelikentän eri alueilla TPS:n ja Tapparan välillä. Tappara on Suomessa ylivertainen siksi, että sillä on tarkka ja toimiva pelisysteemi, jota pelaajat noudattavat tinkimättä tilanteissa kuin tilanteissa. Siksi Tappara voittaa tiukat ottelusarjat todennäköisemmin kuin vastustajajoukkue. Tappara ei tälläkään kaudella ole tuurilla eikä pompuilla päässyt loppuotteluun, vaan ennen kaikkea taidolla(=pelisysteemillä).
Tappara sai tehtyä meitä vastaan tasakentällisin (5vs5 ja 4vs4) kaksi maalia enemmän. Kaksi. Se mistä suurin ero tuli oli erikoistilannepelaaminen ja maalivahtipeli. Dominik ei ottanut ainakaan TPS-laseilla katsottuna yhtään helppoa omiin koko sarjassa, Setäsellä meni pelkästään viimeisessä matsissa oikeastaan 3/4 ja Tirrosellakin se yksi livahti. Älä oikeasti lähde puolustelemaan noita hörppäisyjä millään puolustuspelin puutteella, vaikka meidän puolustuspeli olikin tällä kaudella huonommassa jamassa kuin Selinin aikana. Ei tuollaisia hörppyjä voi yksinkertaisesti tulla. Suurin ongelma oli edelleen paska erikoistilannepelaaminen. Edes keskinkertaisella ylivoima- ja alivoimapelillä oltaisiin voitu taistella sarjasta paremmin.

Vaikka Tapparalle onkin kiva antaa kaikki kunnia ja parempi menee aina jatkoon, niin on typeryyttä katsoa sarjaa pelkästään 4-0 näkökulmasta. Noista neljästä matsista 3 oli ihan voitettavissa, joku voisi jopa väittää että pompuistakin kiinni. Se ei ole mikään puolustus sille kuinka paskoja asioita tehtiin erikoistilanteiden, maalivahtipelin ja peluutuksen suhteen, mutta jotain rajaa tuolle Tapparan ylivertaisuuden hehkuttamiselle.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
No katsellaan onko Patu ensi kaudella vielä Tepsin rosterissa. Väitän, että ei ole.
Missä on Perrinin one more year huhut?
Pajuniemi ja Kakko menetetään melko nopeasti jos ei vastuuta ole tarjota. Ei toki naulattua ykkös/kakkos vitjan roolia, mutta tilanteiden mukaan paikkaa kokeilla.
Katsellaan, katsellaan... jokaisessa sopparissa on aina riski. Perrinin "one more year" -juttuja oli samassa yhteydessä taannoin kun niitä erilaisia ennätyksiä rikottin. Ekin itsensä puhumia, ei toki mitään lupauksia...
Pajuniemellä ja Kakolla on molemmilla ns. junnusopimus, joissa ei taida olla siirtymisvapauksia. Mutta varmasti molemmille annetaan riittävästi mahdollisuuksia, Pajuniemelle varmasti vähän enemmän, kuten on tälläkin kaudella saanut.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Piskulaa ja Isiguzoa on huhuiltu ja Berger on menossa KooKoohon. Tosin huhuketjujen kamaa nämä.

Itse olisin valmis pitämään Fraserin. Toki on selvää, että mikään Tallinderin korvaaja hän ei ole, mutta tuskin kukaan sitä väittääkään. Kohtuullisella peliajalla Markunkin jalka riitti sen verran että kävi jakamassa isoja niittejä ja muutenkin pelasi asiallisesti. Liian iso vastuu ja toki pelit yhtä Liigan kovimmista hyökkäyksistä vastaan verottivat miehen liikettä liikaa. Heikkinen, Fraser, Kissa, Piskula, EJ, Lukka, Forre, Kaskinen ja Isiguzo on jo ihan sellainen pakisto, että pitäisi pärjätä playoffeissakin mikäli veskari ei imuroi ihan jatkuvasti.
Siirsin asiaan kuuluvaan ketjuun.

Bergerin lähdöstä en ollut kuullutkaan. Paska homma jos totta, itse olisin pitänyt. Mielestäni osoitti pudotuspeleissä että voi haastaa tosissaan pelipaikasta ensi kaudella.Toisaalta, sitäkin suuremmalla syyllä Fraser tulisi pitää jos Berger lähtee. Vaikka Berger pienempi kaveri onkin, niin mielestäni asenteeltaan mahdollinen Fraserin jälkeläinen. Omia kiinnostaa ainakin puolustaa, eikä epäröi antaa hanskaa maalin edustalla. Jos pitäisi valita, mielummin pitäisin Bergerin.

Muutoin aika samaa mieltä pakistosta. Kaskiselle tulisi saada lainapesti vaikka TUTOon.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Nyt kun ollaan täällä asiaankuuluvassa ketjussa, niin voin lisätä vielä sen, että toivon että tuo Piskula-huhu pitää kutinsa. Toki jos sisään on tulossa vielä kovempi pelimies, niin sitten ei mitään, mutta pelannut kuitenkin kahdessa AHL-jengissä kapteenina, joten jonkin sortin leaderi-ainesta miehestä löytyy. Tilastot tuota ruotsin kautta lukuunottamatta ovat ihan lupaavia muutenkin. Hyvässä iässä myös, joten ei menisi mihinkään pappaosastoon. Ilmeisesti myös hyväliikkeinen, joten voi nousta playoffeissa arvoon arvaamattomaan. No, jää nähtäväksi. Oli kuitenkin forkkajuttujen mukaan liian kallis Ipaan.
 

juhis82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS,Detroit Red Wings,Kanada
TIetenkin tätä kautta on yksi peli jäljellä ja sitten pitkä kesä aikaa vahvistaa joukkuetta mutta juurikin kovia vahvistuksia TPS vaatii. Ainakin puolustukseen ja maalille. Tosin oli se maalinteko vaikeeta kyllä tälläkin kaudella playoffeissa joten kyllä hyökkäyskin vaatisi oikeasti kunnon pelaajia. Ainoa nuori ja oma johon luotan on Pajuniemi ja tietty Väyrynen. Mutta muuten haluaisin nähdä meidän Laineen tai Ahon. Ja jottei pessimisti pety niin kun tällä kaudella oma toive oli 4 parhaan joukossa niin lasketaan sitä ensi kaudeksi pykälää alaspäin eli 8 parhaan joukossa = puolivälierät.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
3 kautta menty pappojen ehdolla, mikä ei ole riittänyt kuin SaiPan voittoon puolivälierissä. Pakko yrittää jotain muuta, en nää että ensi vuonnakaan voisi millään riittää. Joukkue hyvin kasassa, mikäli kaikki huhut toteutuu.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lindsten - Palve - Kallio
Virta - Filppula - Palmu
Budish - Karvonen - Väyrynen
Pikkarainen - Virtanen - Nurmi
Pajuniemi - Kuru - Siiki
Nieminen
- Perrin


Tallinder - Eronen
Juolevi - Heikkinen
Fraser - EJ
Forsström


Setänen
Tirronen

Palve lisätty läskien joukkoon.

Perrin pudotettu "kokoonapanon" ulkopuolelle kun senttereistä alkaa olla ylitarjontaa, niin vaikea nähdä miehelle jatkoa. Ilman Perriniä sopimuksen alaisena 6 sentteriä!

Lähes varmana huhuna voi laittaa Korpikosken, joten 1. ketjun toisen laiturin paikka täytetty. Huhuissa lisäksi muutama pakki ja maalivahti Norjasta sekä Lindsten ulos. Kangasniemi taisi olla ankka.

Ihan hyvältähän tuo kokonaisuus alkaa näyttää. Toki kesällä voi tapahtua vielä vaikka ja mitä esim. NHL-sopimusten muodossa.

EDIT: Lisäsin Budishin joka kai lähtökohtaisesti on Nyströmin korvaaja (aiemmin kokoonpanossa merkinnällä *)

Leppäsyrjä totesi päivän Tussarissa:

Perrin ja Kallio lopettavat
Tallinder ilmoittanut että hänen varaansa ei kannata laskea
Setänen Lukkoon
Lindsten Kärppiin
Juolevi AHL/NHL
Virta KHL/AHL/NHL
Palmu AHL/NHL

Edellä tilanne tällä hetkellä. Läskeillä on julkistettu sopimus. Tuossa lähtötilanne spekulaatioille.

Sen lisäksi meillä on julkistettuna "varmoja huhuja": Lindsten ulos (Kärpät), Korpikoski, Suoranta, Haukeland ja Lukka sisään. Lisäksi Piskula ja Isiguzo vähän epävarmempina huhuina.

Leppäsyrjään oli kova usko, mutta nyt pakkaa sekoittavat pappojen omat haastattelut. Perrin tahtoo jatkaa (Suomessa: TPS/JYP), Tallinder ei mystisesti kommentoi ja Kallio aloittaa joka vuotisen jahkailun. Hiukan haiskahtaa että jatkohaluja on edelleen jokaisella. Korostan että nyt ei tietoa ole, toisin kuin viime kaudella jolloin oli varma tieto.

Ja tuohon päälle vahvat savut Palmun ja Virran lähdoistä. Juolevi nyt lienee päivän selvä lähtijä.

Enpä tiedä. Aika erikoista on ajatella että jos pappakolmikko jatkaa jälleen. Hiukan on sulattelemista. Tallinder toki sopii tuohon pakistoon vielä kuin nyrkki silmään... No, jos papat tyytyy rooliin kakkos-kolmosyyveellä niin siitä vaan! Suoranta, Palve/Filppula, Korpikoski voi hoitaa pääroolin ja Kakolle, Nurmelle sekä Pajuniemellekin on saatava tilaa.

Edit: niin ja Budishin jatkostakin oli vihjailuja toisessa ketjussa. Sitten on jo aika täyttä rosterissa, joten jotain ankkoja on joukossa väkisinkin.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Koko pappa kolmikko sellaisia jos haluaisi jatkaa pakko tarjota sopimusta(media itku alkaa). Kiekkoilijat yleensä jatkaa niin kauan kuin saavat edes jonkinmoisen sopimuksen. Joukkue näyttää hyvältä jo nyt jos huhut pitää paikkansa, myös ilman pappoja Lukkaa myös jossakin vaiheessa huhuttu sisään. Nää 3 kentät pitää unohtaa pappojen osalta. Palmu nyt ei ainakaan ens vuonna NHL:ssä pelaa, sen verran omissa pelaaminen. Vuosi tekisi kyllä todella hyvää liigassa.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Pikkulinnut olivat kertoneet, että 8 uutta pelaajaa olisi tulossa. Ylläolevien Suorannan, Korpedon, Lukan, Hauken, Piskulan ja Isiguzon lisäksi siis 2 muuta.
 

kiekko-ollie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Visersivätkö linnut mitään siitä, milloin näitä julkaisuja olisi tiedossa? Toukokuun alussa voisi kuvitella jotain tulevan?
Perjantaina alkoi neljän viikon loma. Valistunut arvaukseni on että tämän jälkeen on the massiivinen
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Joskus talvella oli sellaista höpinää, että Niittymäki olisi Haukelandin ohella ollut jotain muuta peluria Ruotsissa kattelemassa. Eli ei välttämättä olisi iso ylläri, jos joku nuori ruotsalainen tulisi taas kokeilemaan.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Pikkarainen ei jatka Tepsissä. Tämähän oli jo melko yleistä käytäväpuhetta pidempään, mutta Kunnari vahvisti asian Twitterissä.
Neljä kautta ja paljon hyviä juttuja toi Ilkka Tepsiin. Ylilyöntejä ja hölmöjä jäähyjä ei liiemmin tullut. TPS-ura meni hienosti oikeastaan siihen saakka, kunnes Vaasassa Sportia vastaan jalka vääntyi ja Pikkarainen jäi telakalle. Tämän jälkeen otteet laskivat rajusti ja voi kai sanoa, että oikea ratkaisu kiittää Ilkkaa panoksestaan TPS:lle ja toivottaa tsempit jatkoon. Jatkuuko ura Liigassa vai kenties ulkomailla? Ikää alkaa olla Pikullakin jo sen verran, että ehkä rahastuskeikka Euroopassa voisi olla agendalla?
 

charlieglide

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Melko erikoinen veto raumalaisilta. Kauden jälkeen pidetyssä tiedotustilaisuudessa vakuuttelivat että satsaavat ennemmin nuoriin lupauksiin kuin jäähdyttelijöihin. Vaikka eipä sillä, voihan Piku vielä ihan hyvän kauden vetää eri valmennuksen alaisuudessa.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Kieltämättä melkoinen yllätys. Olin toivonut, että jos vielä vuosi olisi mennyt, mutta ei ole kyllä yhtään Kaskisen mallinen pelimies.

Kaikkea hyvää Talkkarille vaikka sitten Lukossa. Paljon jäi rakkaita muistoja ukosta <3
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Ei kyllä tule ikävä jos lähtee, tämä kausi täysi pettymys Talkkarin osalta. Edellisten kausien sopusuhtainen hämmentäjä oli taka-alalla, otti lähinnä typeriä jäähyjä. Hyviä taklauksia painoi jatkuvasti mutta siihen se sitten jäikin. Ei haittaa jos teloketjuosasto nuorentuu Pikkaraisen verran.

Kiitokset TPS-vuosista ja hyvää jatkoa tulevaisuuteen vaan. Toivottavasti ei perseile meitä vastaan jos jatkaa Liigassa.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Kiitos talkkari TPS vuosista aina tapahtui kun oli kentällä hyviä ja huonoja asioita. Talkkari rooliin alkaa olemaan kilometrit täynnä, olisi hienoa löytää uusi Pikkarainen 2.0, kuka olisi seuraava vai onko suun soittajien aika ohi.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Mulla jää kyllä Sonnia ikävä. Myönnän silti, että Sonnin rooli oli vaatimaton viime kaudella ja esitys sen takia olematon. Ei missään kohtaa selvästikään Kaskisen sapluunaan sopinut, Selinille sopi. No ajat muuttuu ja terveiset Sonnille jatkoon!

Tepsissä ollaan ilmeisesti huomattu, että hävittiin mm. liikkeessä ihan helvetisti kauden loppua kohti. Kallion, Perrinin, Virtasen ja Pikkaraisen jalka ei vaan riittänyt. Samaan vielä Forsström, Budish, Tallinder... Aika helvetin monta pelaajaa itseasiassa alkoi piiputtaa!

Palmu on saatava pidettyä. Palmun vauhti ja taito oli usein myrkkyä vastustajille. Virrasta en oikein ole pitänyt, liian kausittaisia esityksiä. Toki nuori ja kehittynee koko ajan. Nurmi, Pajuniemi ja Kakko tarvitsevat peliaikaa, eli tässä alkaa tulla positiivinen ongelma laiturien suhteen.

Bergerille ja Valtolalle toivon onnistumista Kouvolaan. Hyvä ratkaisu jätkiltä, toivottovasti käy kuten Lehtoselle.
 

Saske

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks
Joo eipä ollut Talkkarista kuin satunnaista iloa tällä kaudella. Oli kyllä ehkä raskasjalkaisin pelaaja playoffeissa jo valmiiksi hitaassa joukkueessa. Selinin aikakaudella todella viihdyttävä pelaaja (paitsi vastustajalle), joka monen yllätykseksi kykeni kohtalaisen hyvään pisteidentekoon.
Kaikkea hyvää Sonnille ja toivottavasti ura jatkuu.

Sitten triviaa: Pikkarainen on nykyisessä TPS:n rosterissa pisimpään yhtäjaksoisesti pelannut pelaaja. On se vaihtuvuus vaan suurta täällä Suomenmaalla...
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Sitten triviaa: Pikkarainen on nykyisessä TPS:n rosterissa pisimpään yhtäjaksoisesti pelannut pelaaja.
Onko tosiaan näin? Tai varmasti on, kun sen niin kirjoitit.

Mistään tarkastamatta, pubivisassa vaikka pikku kaljoissa mun vastaukseni olisi ollut Elmeri Eronen. Kävikö pikku-Kissa sitten hakemassa jonkun loukkaantumisen jälkeen vauhtia A-junnuista? Missään muussa (lähinnä Mestis-) joukkueessa en muista Erosen esiintyneen. Ei kun PRKL... pelasiko Eronen yhden (muutaman?) matsin TuTo:ssa jonkun loukkaantumisen jälkeen?
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Koko kolmikko lähti Keskitalo, Reunanen ja Berger, oisin toivonut että joku olisi pidetty esim Reunanen tai Berger olisi mennyt kyllä pelaavaan kokoonpanoon nuoria ja vielä olisi voinut hyvin seuraavan askeleen ottaa. Varsinkin Berger olisi kuulunut pelaavaan kuusikkoon, rannevipit maalille aina perille asti ja riittävästi kovuutta. Veikkaan että lyö läpi betonikylässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös