Boston Bruins (2.) – Toronto Maple Leafs (3.), Atlantic 1. kierros

  • 39 426
  • 159

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Avataanpa ketju tällekin sarjalle, kun sitä ei vielä kukaan ole tehnyt. Original Six -joukkueista playoffeihin pääsivät tällä kertaa vain Boston ja Toronto, jotka kohtaavat toisensa heti avauskierroksella. Joukkueet sijoittuivat runkosarjassa sijoille 4 ja 7, mutta kiitos NHL:n omituisen divisiooniin perustuvan playoff-järjestelmän toisen kevät jää kovin lyhyeksi.

Kautta aikojen nämä joukkueet ovat kohdanneet playoffeissa yhteensä 14 kertaa (tämä kevät siis 15. kerta) ja sarjavoitot ovat Torontolle 8-6. Boston on voittanut sarjoista neljä viimeisintä, viimeksi keväällä 2013 seiskapelin jatkoajalle venyneessä taistossa, jonka Leafs-fanit varmasti haluaisivat mielellään unohtaa. Bostonin runkopelaajisto on paljolti sama kuin tuolloin viisi vuotta sitten, kun taas Leafs on käytännössä täysin eri joukkue.

Tämän kauden runkosarjassa voitot menivät Torontolle 3-1 eli Boston on tässä mielessä Leafsille mieluisa vastustaja. Toki täytyy muistaa, että kaksi peleistä oli syksyllä, kun Bruins kynsi syvällä tappioiden suossa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että Auston Matthews oli sivussa kaikista voittopeleistä. Brad Marchandilla on siis mietittävää, kannattaako ottaa Matthewsin kipeä olkapää tähtäimeen vaiko ei.

Runkosarjatilastojen perusteella odotettavissa on maalirikas sarja, kun Toronto oli tehdyissä maaleissa jaetulla kolmannella sijalla ja Boston kuudes. Kyseessä ovat myös liigan ainoat joukkueet, joiden riveistä löytyi kolme 30 maalin miestä (Bruinsilla Marchand, Bergeron ja Pastrnak, Torontolla Matthews, Kadri ja Van Riemsdyk). Bostonilla kaikki munat ovat yhdessä korissa huippuvaarallisessa ykköskentässä, kun taas Toronton maaliruiskut ovat kaikki eri ketjuissa.

Puolustuspäässä Boston on tilastojen valossa ja myös paperilla selvästi kovempi (päästettyjä maaleja liigassa neljänneksi vähiten vrt. Toronton sija 12). Vielä suurempi ero on päästetyissä laukauksissa; Torontoa vastaan lauottiin runkosarjassa neljänneksi eniten ja Bostonia toisiksi vähiten. Frederik Andersen joutunee siis Tuukka Raskia kovempaan kiekkosateeseen, jos joukkueiden peli peilautuu runkosarjaan. Maalivahtipeli menee aika lailla tasan, joskin Raskilla on enemmän kokemusta kovien pelien voittamisesta kuin Andersenillä. Andersen on toki ollut Bostonille jonkinmoinen peikko, kun miehen uratilastot Bruinsia vastaan ovat 10-1 (kaikki pelit runkosarjasta).

Kotiedusta on tässä sarjassa Bostonille valtava etu, koska heidän ykkösnyrkkinsä on paitsi NHL:n vaarallisin hyökkäyssuuntaan, myös yksi parhaista puolustavista kentistä. Vaikka Torontolla hyökkäystehot jakautuvatkin käytännössä kolmeen ketjuun, niin tasakentin nimenomaan Matthewsin kentällinen on mässäillyt maaleilla ja heidät Bruce Cassidy pyrkinee Bostonissa pelattavissa peleissä pimentämään Bergeronin kentällä. Leafsilla ei vastaavaa etua Torontossa pelattavissa peleissä ole - niissä luultavasti Kadri pelaa Bergeronia vastaan ja Matthews yritetään saada kentälle Bostonin ykkösen poistuttua vaihtoon.

Erikoistilanteissa joukkueet ovat suunnilleen tasavahvoja; Leafsin ylivoimapeli on ollut Bruinsin vastaavaa hieman tehokkaampaa, mutta alivoimassa tilanne on puolestaan päinvastainen. Tämä asetelma tulee tuskin muuttumaan merkittävästi, joten se joukkue joka näistä pysyy paremmin poissa boksista saa etulyöntiaseman.

Loukkaantumistilanne on tällä hetkellä se, että Torontolta sivussa ei ole ketään vakiokokoonpanon pelaajaa, kun taas Bostonilta sivussa ovat varmuudella Anders Björk ja Brandon Carlo, joiden kaudet lienevät paketissa. Lisäksi molemmat R. Nashit olivat runkosarjan lopun sivussa ja heidän pelaamisestaan ei ole täyttä varmuutta.

Kaiken kaikkiaan odotettavissa on varmasti tiukka ja tasainen sarja, joka voi hyvin venyä seitsemään otteluun. Sarjan ratkaisu lienee siinä, kuinka hyvin Toronton ei-niin-varma puolustus pystyy pitämään Bergeronit pois maalipaikoilta ja löytyykö joukkueilta ratkaisijoita ykköskenttien ulkopuolelta. Itse veikkaan lievillä värilaseilla Toronton voittavan 4-2 ottamalla yhden vierasvoiton TD Gardenista ja hoitamalla kotipelit.
 

Knap

Jäsen
Tänä vuonna saa oman joukkueen kohdalla kirota tätä NHLn pudotuspeliformaattia. Jos näin mustavalkoisesti asiaa haluaa ajatella, niin Caps joutuu kohtaamaan jonkun kolmesta parhaasta joukkueesta vasta konfferenssifinaaleissa, kun toisella puolella kaaviota on runkosarjan perusteella heikoimmat joukkueet. Asia nyt ei kuitenkaan niin mustavalkoinen ole, kun esimerkiksi Pens varmasti todella hyvä taas jne. Niin, ja ennen kuin joku tarttuu niin laskin Leafsin ja Capsin samalle sijalle, vaikka virallisissa tilastoisa Caps onkin korkeammalla.

Hieman vituttaa kun Bruins onnistui sössimään tuon Panthers pelin ja onnistui välttämään ennakkoon helpoimman Devilsin. Nyt tuli sitten vastaan aina helppo Toronto (not). Bruins-ketjussa osattiinkin kertoa, että yhdeksän viimeisintä kohtaamista on päättynyt 8-1 Torontolle. Ei kovin vakuuttavia lähtökohtia anna. Vahva luotto, että Bruins onnistuu hoitamaan tämän silti. Carlo on eittämättä erittäin paha menetys ja olisi varmasti hänellekkin maistunut playoff pelit. Kuitenkin onnekkaassa tilanteessa Bruins, että siellä on kasvanut Grzelcyk esimerkiksi täksi kaudeksi vakiokokoonpanoon ja takaakin löytyy Holdenia ja Postmaa. Mutta jos Boston menetti tärkeän pelaajan, niin se ainoastaan tasoitti joukkueiden puolustuspäitä, nimittäin Torontolla ei ole varaa menettää yhtään "avain" puolustajaa, tai se rupeaa oikeasti näkymään. Vaikka Carlo onkin klesana, annan silti edgen Bostonille.

Pudotuspelikokemusta joukkueena löytyy ainakin enemmän Bruinssilta (Marchand, Bergeron, Chara, Krejci, Krug ja Rask), toki sitten näitä useita pudotuspelejä pelanneita konkareita (Nash ja Backes), nuorisoa en laskenut mukaan, vaikka osa pelasikin viime kaudella. Torontolla taas oikeastaan rungon pudotuspelikokemus joukkueena on melkein 0. Bozak ja Riemsdyk ovat ainoat useamman kevään pudotuspelejä pelannut Torontossa. Mutta sekin taas, voiko kahta pelaajaa laskea rungoksi? No ei. Mutta taas pudotuspelikokemusta tarjoaa Toronton isot pojat Marleau, Andersen, Plekanec, Polak ja Hainsey. Kokemuksen hyödyllisyydestä isoihin peleihin voidaan jossitella ikäisyyksiin, varsinkin tästä "minun menetelmästä", eli rungon kokemus, antaako sille painoarvoa vai ei, niin se on jokaisen oma päätös. Ehkä se on sama kuin työkokemus, kyllähän se etua antaa työpaikkaa hakiessa.

Hyökkäys on erittäin tasainen. En oikein kummallekkaan osaa etua antaa tässä. Kummallakin on ratkaisuvoimaa jokaisessa kentässä, mutta kärki on erittäin timanttinen. Ehkä tässä voi antaa kokemuksesta lisäpisteitä Bruinssille ja esimerkiksi Krejcillä kokemusta näiden karkeloiden dominoinnista. Kellä kestää pää kun sitä avopaikkaa tarjotaan, se voisi olla se kysymys? Kuka osaa hyödyntää playoffien sääntöjä?

Valmennus taas.. No siitä annan taas erittäin isoin edgen Torontolle. Ei ole Cassidya vielä puntaroitu näissä karkeloissa. En oikein edelleenkään tiedä mitä mieltä olen Cassidysta edes. Peli kulkee ja se on viihdyttävää, eli kai tässä on katsojalle kaikki kohdallaan, mutta ehkä pääsen selvyyteen sitten kannujuhlissa.

Bruins in six.
 

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Noniin, 82 ottelua läpsyttelyä takana ja VIHDOIN päästään pelaamaan playoffeja.

Toronton osalta oli aikalailla selvää puolessa välissä kautta, että sieltä tulee ekalla kierroksella joko Tampa tai Boston vastaan. Tosiaan kauden keskinäiset Toronto vei 3-1, mutta kotiedun turvin laittaisin Bruinsit ennakkosuosikeiksi tähän sarjaan. Onneksi asiat ovat muuttuneet ja Torontolla on paljon leveämpi ja valmiimpi joukkue, kuin 2013 sekä ykköskassari kehen voi luottaa täysin.

Rehellisesti täytyy sanoa, että ei ole tullut hirveästi seurattua Bostonin pelejä tällä kaudella, kun taas Torontolta tullut katsottua noin 75 ottelua, joten en osaa Bostonin joukkueen yksilöistä hirveästi muuten puhua kuin tästä ykkösketjusta.

Maalivahtipeli menee mun mielestä aika tasan tässä sarjassa. Molemmilla loistavat kassarit, joten en nää hirveästi etua kummallekkaan tässä, kun molemmilla on vielä kokemusta playoffeista. Ykköskassareiden lisäksi molemmilta löytyy suht hyvät kakkosveskarit.

Tuli kuunneltua jatkoajan podcasti tästä ottelusarjasta ja olisi tehnyt mieli oksentaa, kun kyseiset herrat kävi läpi joukkueiden puolustuksia. Leafsin puolustuksen osalta ainakin aika järkyttävää aliarviointia. Tämän lisäksi sanottiin, että Bozak on todella arvostettu mies Toronton median puolesta :D Mies saa kyllä niin paljon paskaa niskaansa joskus ihan ilman syytäkin, että huhhuh.

Toronto päästää selvästi enemmän laukauksia, kuin Boston, mutta kyllä Torontolta löytyy laatua puolustuksesta. Morgan Rielly on todella hyvä 1#D ja vieressä Ron Hainsey, joka kellotti tärkeimpiä minuutteja viime vuonna Pittsburghin nostellessa kannua ja uskon, että mies on taas oma itsensä kun tosipelit alkaa. Jake Gardiner osaa olla kyllä hasardi, mutta miehestä kuoriutuu täysi eläin kentällä, kun mennään pudotuspeleihin. Viime vuonna oli Toronton paras puolustaja pudotuspeleissä ja 2013 oli myös ilmiliekeissä. Gardinerin rinnalta löytyy Zaitsev, joka on kärsinyt loukkaantumisista ja toivottavasti mies on kunnossa pudotuspeleissä. Viime vuonna joutui aika kovaan paikkaan, kun puolikuntoisena joutui pelaamaan isoja minuutteja. Kolmospakkiparista löytyy todella lupaava Dermott, joka on mielestäni ollut Toronton yksi varmimpia suorittajia ja uskon, että tulee olemaan ratkaisutekijä tässä sarjassa, koska hänen avullaan Toronton on paljon helpompi päästä purkamaan Bruinsin paine. Osaa antaa ensimmäisen syötön. Sitten Dermottin vierestä löytyy Polak, joka loukkaantui viime vuoden pleijareissa todella pahasti, mutta sitä ennen oli kyllä todella tärkeä mies puolustuksessa. Uskon, että Polak on myös tärkeä tekijä tässä sarjassa fyysisyydellään. Bruinsin pakistoa kun katsoo, en oikein löydä tekijöitä miksi se olisi niin paljon parempi kuin Leafsin vastaava. Mutta tosiaan en ole katsonut Bostonin pelejä tällä kaudella paljoa, joten joku voisi avata hieman sitä.

Hyökkäyksessä molemmilta löytyy laajuutta. Bostonilla on terävin kärki parempi, mutta leveyttä Leafsilta löytyy mielestäni enemmän. Molemmilla tosiaan kolme yli 30 maalin miestä, mutta Torontolla 6 yli 20 maalin miestä. Jännä nähdä, miten Babcock vastaa Cassidyn peluutukseen. Uskon, että Bruins haluaa Bergeronin vitjan Matthewsin kenttää vastaan. Sen jälkeen ei ole mitään hajua mitä matchuppeja lähdetään hakemaan. Torontossa uskon Babcockin haluavan Kadrin ja Bergeronin pelaavan vastakkain.

Toivottavasti nähdään vähintään kuuden ottelun sarja ja paljon tunnetta. Eiköhän Marchand ja Kadri laita ainakin kunnon shown pystyyn, jotta yleisölle riittää viihdettä. Luotto on kova, että Babcock saa luotsattua vaahteranlehdet parhaimaan iskuun ja Toronto vie sarjan otteluvoitoin 4-2.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Kuukausi takaperin ei olisi ollut mitään saumaa Torontolla tässä sarjassa, mutta hieman oli huolestuttavaa katsella Bruinsin koneen sakkaavan ekaa kertaa tällä kaudella juuri ennen kauden loppua, etenkin kun samaan aikaan joukkueen parhaat pakit tulivat takaisin loukkaantumisen jäljiltä. Toivottavasti McAvoy ja Chara eivät pelaa puolikuntoisina vaan säästelivät paukkuja tosipeleihin. Hyökkääjistä Nashin veljekset ja aliarvostettu Kuraly ovat tulossa takaisin ekaan peliin joten kaikki parhaat ukot ovat käytettävissä ja vaikka puhetta ollut Toronton leveydestä niin ei Bruinsin leveys kyllä kakkoseksi jää tuossa vertailussa, Kolmipäisen hirviön jälkeen löytyy Krejci,Nash,Backes keskikaistalle ja Nash,DeBrusk.Heinen,Donato pisteisiin pystyviä laitureita ja sitten vielä täydentävää osastoa Gionta,aiemmin mainittu Kuraly,Schaller, Wingels ja miksei Acciarikin.

Puolustuksessa jännä nähdä tosiaan missä kunnossa tuleva Norris McAvoy ja entinen tuhoaja Chara ovat. Carlo nyt menetettiin taas ennen poffeja, mikä on iso menetys ja näkisin että oikeella puolen aloittavat Mäkki, loistavan kauden pelannut Kevan Miller plus oma inhokki mutta fyysisen puolen hoitava tohelo McQuad. Vasemmalla on sitten Krug, Chara ja Grzelcyk ja täsmähankinta Nick Holden lienee valmiina hyppäämään askiin mikäli kiekollista osaamista tarvitaan,mutta joutunee pelaamaan väärällä puolella, koska oikeella puolella on nähdäkseni spotti vapaana.

Koutsauksessa mittelö menee kyllä selkeästi Torontolle, on siellä sellainen poppamies ettei muilla joukkueilla ole vastaavaa. Detroitkin onnistui olemaan kunnon piikki kantapäässä Tampaa ja Bruinsiakin vastaan altavastaajana ja pelasihan Toronto loistavat poffit vuosi takaperin suurinta suosikkia Washingtonia vastaan.

Veikkaan että nähdään 6-7 peliä ja taistelun tauottua Bruins jatkoon mikäli vältytään jokavuotisilta isojen nimien loukeilta. Toisaalta ei tunnu etes poffeilta mikäli ei farmista kaiveta pakistoon ukkoja kesken sarjan....
 

Backhander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Hyvä juttu että sieltä tuli ensimmäiselle kierrokselle Bruins eikä Lightning.

Carlon puuttuminen mielestäni iso takaisku Bruinsille, Charan minuutit todennäköisesti vähän kasvavat ja luulen hänen olevan vaikeuksissa liukkaiden Maple Leafs-hyökkääjien kanssa.

Menestyminen tässä sarjassa vaatii toki Leafsien puolustuksen huippupeliä, Gardinerilta toivotaan samanlaista tasonnostoa kuin viime keväänä. Väittäisin Gardiner-Zaitzev-kaksikon suoritustason olevan erittäin merkittävä tämän sarjan kannalta. Heiltä kuitenkin nähdään välillä melkoista hazardikiekkoa joten se pitäisi jättää pois.

Muuten on kova luotto Torontoon, nuoret pojat näyttivät viime vuonna ettei päätä palele tiukassa paikassa. Kun siihen lisätään Marleau, Polak ja Dermott pitäisi olla ihan hyvät menestysmahdollisuudet.

Playoffjärjestelmä onneksi järjestää rivarlyt heti ensimmäiselle kierrokselle ja eiköhän tulla näkemään aika kuuma sarja. Marchand tulee olemaan sitten toinen avainasia sarjan voimasuhteissa, yksi sarjan taitavimmista pelaajista, mutta välillä keskittyy vääriin asioihin. Torontossa viimeistään pelaa Kadria vastaan ja toivotaan että muslimi saa Marchandin pelin raiteiltaan.

Jos tästä sarjasta jatketaan tulee seuraavalla kierroksella tietysti jo sellainen haaste että pitää todellakin ylittää itsensä, sehän on tietysti mahdollista jos saa hyvän fiiliksen päälle. Mutta eipä mennä asioiden edelle.

Toronto jatkoon voitoin 4-2 tai 4-3.
 

Knap

Jäsen
Tuli kuunneltua jatkoajan podcasti tästä ottelusarjasta ja olisi tehnyt mieli oksentaa, kun kyseiset herrat kävi läpi joukkueiden puolustuksia. Leafsin puolustuksen osalta ainakin aika järkyttävää aliarviointia.

Toronto päästää selvästi enemmän laukauksia, kuin Boston, mutta kyllä Torontolta löytyy laatua puolustuksesta. Morgan Rielly on todella hyvä 1#D ja vieressä Ron Hainsey, joka kellotti tärkeimpiä minuutteja viime vuonna Pittsburghin nostellessa kannua ja uskon, että mies on taas oma itsensä kun tosipelit alkaa. Jake Gardiner osaa olla kyllä hasardi, mutta miehestä kuoriutuu täysi eläin kentällä, kun mennään pudotuspeleihin. Viime vuonna oli Toronton paras puolustaja pudotuspeleissä ja 2013 oli myös ilmiliekeissä. Gardinerin rinnalta löytyy Zaitsev, joka on kärsinyt loukkaantumisista ja toivottavasti mies on kunnossa pudotuspeleissä. Viime vuonna joutui aika kovaan paikkaan, kun puolikuntoisena joutui pelaamaan isoja minuutteja. Kolmospakkiparista löytyy todella lupaava Dermott, joka on mielestäni ollut Toronton yksi varmimpia suorittajia ja uskon, että tulee olemaan ratkaisutekijä tässä sarjassa, koska hänen avullaan Toronton on paljon helpompi päästä purkamaan Bruinsin paine. Osaa antaa ensimmäisen syötön. Sitten Dermottin vierestä löytyy Polak, joka loukkaantui viime vuoden pleijareissa todella pahasti, mutta sitä ennen oli kyllä todella tärkeä mies puolustuksessa. Uskon, että Polak on myös tärkeä tekijä tässä sarjassa fyysisyydellään. Bruinsin pakistoa kun katsoo, en oikein löydä tekijöitä miksi se olisi niin paljon parempi kuin Leafsin vastaava. Mutta tosiaan en ole katsonut Bostonin pelejä tällä kaudella paljoa, joten joku voisi avata hieman sitä.

Hyökkäyksessä molemmilta löytyy laajuutta. Bostonilla on terävin kärki parempi, mutta leveyttä Leafsilta löytyy mielestäni enemmän. Molemmilla tosiaan kolme yli 30 maalin miestä, mutta Torontolla 6 yli 20 maalin miestä. Jännä nähdä, miten Babcock vastaa Cassidyn peluutukseen. Uskon, että Bruins haluaa Bergeronin vitjan Matthewsin kenttää vastaan. Sen jälkeen ei ole mitään hajua mitä matchuppeja lähdetään hakemaan. Torontossa uskon Babcockin haluavan Kadrin ja Bergeronin pelaavan vastakkain.
En ole kuunnellut sitä podcastia, enkä nyt ylensäkkään Jatkoajan podcasteja, yhden kerran kuuntelin ja huhhuh mitä itsestäänselvyyksiä. Mutta ihan ilman värilasejakin, ottaisin minä ennemmin Bruinsin puolustuksen. Rielly on hyvä puolustaja, mutta en minä häntä kutsuisi todella hyväksi ykköspuolustajaksi. Ne pelit jotka Torontolta olen nähnyt, niin Rielly pelannut hyvin, mutta kyllähän tuo jätkä voi olla paineen alla aika kusessa Bruinsia vastaan. Tosin ei Bruinssiltakaan löydy todella hyvää ykköspuolustajaa, mutta Chara ja McAvoy ovat kyllä loistavia kummatkin. En usko, että Chara tulee olemaan hädässä liukkaita pelaajia vastaan, eiköhän hän ymmärrä vähän varovaisemmin pelata hyökkäyssuuntaan Torontoa vastaan ja onhan se ulottuvuus aikamoinen ase. Pakko myöntää, että ilman Carloa puolustuksien tasoero ei ole kovin iso.

Joukkueen leveydestä samaa mieltä @Ni$pekt15 kanssa. Tietenkin voi verrata tehomääriä, mutta Bruins sai esimerkiksi ilmaisen aseen pudotuspeleihin, Donato. Ei ole ehtinyt pelaamaan edes 20 peliä, mutta todenäköisesti kuuluisi tuolle listalle, jos olisi pelannut. Krejci, Nash, Backes... On muuten pudotuspelikenttä. Tässäkin kentässä taas paistaa ne loukkaantumiset, se on hieman hankala ylittää lasaretista mitään rajoja.

Kuitenkin: Annetaan pelin näyttää.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
2013 oli kyl huikee. Krejci piti sysipaskan Bruinsin lähes yksin mukana sarjassa seiskapeliin saakka ja seiskapeli, se oli käsittämättömän heikkoa kiekkoa parhaalta Bruins-joukkueelta sitten 70-luvun kunnes kolmosessa pelasivat noin puoli erää sillä tasolla mihin pystyivät. Se riitti sillä kertaa, ja pelkäämpä, että sitä on bruinsfanin tämänkin sarjan jälkeen muisteltava.

Leafs on mielestäni hivenen todennäköisempi jatkamaan tästä sarjasta. Kolikonheittohan tämä pitkälti on. Minulla ei kuitenkaan hirveästi ole luottoa Bruinsin runkosarjamenestyksen kulmakiviin. Marchand on pelannut taas hienoa kautta, mutta ei ole pudotuspeleissä onnistunut sitten kevään 2011. Siitä on todella kauan, niin kauan, että Marchand tiedostaa asian itsekin ja kasetti ei kestä. Veikkaan myös, että Andersen parempi kuin Rask. Raskin pudotuspelisarja Pensiä vastaan 2013 on ollut yksi kovimmista näkemistäni maalivahtisuorituksista. Sittemmin pudotuspeleissä ei ole nähty Raskia, joka kääntää pudotuspelisarjan Bruinsille. Kasetti ei kestä.

Leafsilla on enemmän ja laajemmalti henkilökohtaista taitoa ja se riittää tällä kertaa kääntämään tasaiset ottelut kuudessa pelissä Leafsille. Nylander ratkoo pari peliä ja on sarjan MVP yhdessä Andersenin kanssa.
 

Starlone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aika paljon on puhuttu Marchand / Kadri asetelmasta, mutta eikös Komarovillakin tule olemaan olellinen rooli kun sarja alkaa, ainakin itse ajatteleln näin. Pidän Leksaa kuitenkin aika tärkeänä palasena kun Poffit alkaa, vaikka en ole juuri nähnyt Toronton pelejä tällä kaudella
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Jos mikään Marchand vs. toronton tusinajannu -asetelma toteutuu, niin Bruins on hävinnyt sarjan jo ennen sen alkamista.

Marchandilta odotetaan sarjassa maalia per peli, eikä mitään pelikatkojen oheisaktiviteetteja puhumattakaan pelinaikaisista typeryyksistä, joista seuraa Bruinsille alivoimaa.
 

Knap

Jäsen
Aika paljon on puhuttu Marchand / Kadri asetelmasta, mutta eikös Komarovillakin tule olemaan olellinen rooli kun sarja alkaa, ainakin itse ajatteleln näin. Pidän Leksaa kuitenkin aika tärkeänä palasena kun Poffit alkaa, vaikka en ole juuri nähnyt Toronton pelejä tällä kaudella
Leksa sanoi jossain (olisiko ollut NHLWAM), että on pyrkinyt jättämään tuon agigaattoripuolen muille. Toki en epäile hetkeäkään, etteikö Leksa rupeaisi ärsyttämään jos se auttaa omaa joukkuettaan. Toki et suoraan tuohon viitannut, mutta ihan näin btw.
Jos mikään Marchand vs. toronton tusinajannu -asetelma toteutuu, niin Bruins on hävinnyt sarjan jo ennen sen alkamista.

Marchandilta odotetaan sarjassa maalia per peli, eikä mitään pelikatkojen oheisaktiviteetteja puhumattakaan pelinaikaisista typeryyksistä, joista seuraa Bruinsille alivoimaa.
Samaa mieltä. Mutta en kyllä usko, että Bradi joukkueelleen hommaa vaikeuksia playoffeissa. Tiedostaa oman arvonsa joukkueelle ja tämän sarjan panoksen, vaikka jotkut ehkä luuleekin, mutta ei se ole tyhmä jätkä. On tainnut joukuekaveri Krejcikin sanoa, että pelataan nyt tämä runkosarja ennen niitä oikeita pelejä alta. Ts. en nostaisi runkosarjan spedeilyjä playoffien tasolle. Jos joku rupeaa Marchya kuumentamaan, niin voi hyvin nopeasti myös itsensä löytää jäähyltä. Sieltä tulee vain hymyssä suin ylimielisen vittumainen katse Marchylta kun pojat koittaa temmeltää hänen takapihallaan.
 

Burkie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Aika paljon on puhuttu Marchand / Kadri asetelmasta, mutta eikös Komarovillakin tule olemaan olellinen rooli kun sarja alkaa, ainakin itse ajatteleln näin. Pidän Leksaa kuitenkin aika tärkeänä palasena kun Poffit alkaa, vaikka en ole juuri nähnyt Toronton pelejä tällä kaudella

Oletettavaa on, että Toronton kotiotteluissa Babcock peluuttaa Kadrin kenttää Marchandin poppoota vastaan ja Leksa-Plekanec-Kapanen hoitaa ainakin oman pään lähdöt Krejcin ketjua vastaan. Bostonissa pelattavissa matseissa Cassidy puolestaan pistää marchandit Matthewsin vitjaa vastaan ja Komarovin ketju tullee pelaamaan lähinnä Bostonin kolmos- ja nelosketjuja vastaan.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Aika monessa ennakossa on puhuttu asetelman olevan Toronton nopeus vastaan Bostonin fyysisyys. Tämä on mielestäni Bostonin kohdalla väärä tulokulma. Boston ei enää (valitettavasti) ole mikään big, bad, Bruins, vaikkei mikään pehmeä joukkue olekaan. Vauhtikoneitakin löytyy kolmesta kentästä. (Pasta, Marchand, DeBrusk, Kuraly...)

Bostonia on ennakoissa myös pidetty hyökkäykseltä selvästi Torontoa kapeampana. Itse en löydä tästä tuollaista eroa. Boston todennäköisesti laittaa ensimmäisessä pelissä terveenä katsomoon Donaton, joka teki pelaamissaan 12 pelissä samaan tahtiin pisteitä kuin Nylander, joka oli Toronton kolmanneksi paras pistemies. Otos on tietenkin suhteellisen pieni, mutta tavallaan kuvaa Bostonin hyökkäyksen laajuutta ja vahvaa roolitusta.

Boston pelasi tosiaan aika huonosti loppukaudesta, ja pahasti pelkään, että todella moni pelaa jonkin vamman kanssa. Esimerkiksi ykkönen ei ole pelannut ollenkaan niin kuin he varmasti terveenä pystyisivät. Olisikohan Bergeron tullut loukkaantumisestaan takaisin keskenkuntoisena? Aika paljon voi näin Bostonin kannattajana spekuloida, miten vaikuttaa, että Boston on pelannut 7.3. alkaen 19 peliä, kun vastustaja on pelannut 6.3. alkaen 14 peliä. Tämä varmasti näkyy loukkaantumistilanteessakin, kun Toronto on ainakin virallisesti pysynyt terveenä, ja Boston on pelannut merkittävällä kierrolla.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa

Robu

Jäsen
Joudun kai sitten vieraista pöydistä tulla puhumaan ekasta ottelusta. Boston tuli kovaa alussa, mutta Toronto pääsi peliin mukaan vielä. Leafsillä oli paikkoja mennä johtoonkin mm. Marnerilla oli tyhjä maali edessä ja minuuttia myöhemmin Boston meni sitten johtoon, josta ei päästänyt enää irti.

On toi Bruinssin ykkönen ihan hirvittävä ketju kaiken kaikkiaan. Marchand on erittäin taitava pelaaja ja luo joka pelissä usean maalipaikan itselleen tai ketjukavereilleen. Pieni, tai oikeastaan iso rotta myös. Ilman tuota hänen arvostus olisi vielä ihan eri tasoa noilla taidoilla.

Ei sovi Leafsin jäähyillä noin paljoa. Eikä oikeastaan Bostoninkaan. Kummankin YV on erittäin hyvää ja karhut tekivätkin kolme YV-maalia.

Aivan viimeistään pakka hajosi Kadrin femman jälkeen ja luulisin, ettei häntä nähdä ainakaan seuraavassa. Oli ruma taklaus ja siinä olisi helposti ehtinyt lopettaa liikkeen, mutta ajaa polvilleen tippuneen Wingelsin (video: https://streamable.com/a1wtu ) Iso takaisku lehdille, sillä kyseessä pitäisi olla "The Shut down" sentteri heille.
 
Viimeksi muokattu:

Backhander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Sellainen peli, 2 erää hyvää jääkiekkoa ja kolmannessa sitten Kadri nousi ratkaisijaksi väärälle joukkueelle kun ajoi Wingelsiä selkään maalintakana. Siitä Bruins sitten otti pelin hallintaan, Riellyltä toki vähän heikko pelinluku Bruinsin baseball maalissa. Risuja myös Leafsin haastotiimille joka ei hoksannut että Bruinsin ensimmäinen oli paitsio.

Bruins puolusti kyllä joukkueena hyvin, ei tainnut Leafs päästä kertaakaan ylivoimahyökkäykseen, lukuunottamatta Hymanin puolittaista läpiajoa. Rask pelasi myös hyvin mikä takasi ottelun lopputuloksen. Leafsilla muuten hyvää peliä ja paikkoja kyllä oli. Gardiner näköjään nostaa jälleen vähän tasoaan kun tosipelit alkaa. Bruinsin ylivoima näkyy myös toimivan sen verran hyvin ettei ole kyllä varaa ottaa jäähyjä, eihän niitä juuri otettukaan ennen DeBruskin filmiä.

Kusessa kyllä ollaan jos Marchandin kenttä pääsee pelaamaan Plekanecin kenttää vastaan, tämä nähtiin oliko se kolmannessa maalissa. Kapasella ei riitä pelinlukutaito omassa päässä noin kovia kavereita vastaan ja Plekanec ja Komarov ovat turhan hitaita.

Vähän turhan kova tuomio tuli Kadrille, ei hän voi tehdä muuta kun Wingels päättää tiputtaa polvilleen ja Kadri on päättänyt jo taklata. Kakkonen olisi riittänyt, taisi nimi selässä tuoda lisäminuutit, toivottavasti ei lisärangaistuksia. Tilannetta edelsi Wingelsin kyynärpää Marneriin, sen verran pehmeä oli ja Marner huonossa asennossa että ihan oikein kun ei vihelletty. Mikäli Kadri saa lisärangaistuksia niin luulisi Wingelsin saavan myös, muuten ei ole kyllä mitään linjaa toiminnassa.

Jos Kadri saa lisärangaistuksia niin näkisin mielellään Martin-Komarov-Kapanen-kentän. Kapanen ei pärjää kulmissa Bruinsin miehiä vastaan ja Martin toisi vähän vääntövoimaa.

Näyttää että tästä tulee hieno sarja ja innolla odotetaan seuraavaa peliä.
 

Knap

Jäsen
Ensimmäisen erän ja koosteen kerkesin katsoa vain, mutta sunnuntaina koko ottelu livenä, sillon ois hyvä laittaa sarja 2-0. Kylmät väreet nousi Marchandin maalista. Huhhuh playoffit. Pelinkuva ois voinut olla hieman erilainen jos Matthews ja Marner ois tehnyt paikoistaan. Näkyköhän kokemusero, kun Backes heitti sitten omasta tontistaan sinne kuuluisaan kenkälaatikkoon sen kiekon. Kuralyn maali oli todella hieno myös, tykkään. Pakko myös ihmetellä, että onko tuo se Andersen, jota väitetään yhtä hyväksi kun Raskia? En usko.

Kadrille penalttia kiitos. Tuli ulkopuolisena tilanteeseen, eikä se Wingels tahallaan polville mennyt, vaan luistin jäi Marnerin luistimen kanssa kiinni ja kaatui. Sitten tulee Kadri vauhdit kelattuna päähän jyräämään. Jälkirangaistuksen kannalta se on aivan sama miten päin se Wingelsin pää siinä on, kun päähän se olisi osunut joka tapauksessa.

E: Ainiin Marchand 1 - 0 Kadri (+Komarov). Tyylikästä Marchya tuo Komarovin kanssa käyty läheinen hetki.
 
Viimeksi muokattu:

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Olipa kova ottelu yöllä. Samaan aikaan oli päällä WSH-CBJ joka näytti akkojen peliltä verrattuna illan main eventtiin. Ei millään pahalla ettei kukaan vahingossakaan pääse pahastumaan. Alkuun tuli äkäinen Bruins ja Rick The Dick näytti mikä aika vuodesta on. Parit pirun kovat niitit ja hyvät kaksinkamppailut, harmi ettei saanut maalia aikaan, mutta hyvä peli häneltäkin vaikkei ylivoimalla olekkaan ihan samoilla aaltopituuksilla muiden kanssa.
Pientä hakemista oli kotijoukkueella pelin ensimmäinen puolikas ja Rask oli jäätävän hyvä luukulla. Liekköhän sukujuuret ruottissa kun näyttäisi olevan tuurit kohillaan, ylärima Gardinerin pommiin, mailan nupilla torjunta JVR kutiin ja Marnerin tyhjistä hitusen ohi vaati vähintään neliapilaa taskussa.

Tokassa erässä sitten jälkimmäisellä puolikkaalla alkoi näkymään viitteitä siitä Bruinsista jonka itse näen yltävän aina finaaleihin saakka, eli pienet näppärät tilaa tuovat syötöt alkoivat osumaan kohdilleen ja samalla hyökkäykset alkoivat vyörymään tsunamin lailla kohti vihun päätyä. Eka kymppi meni lähinnä selviytymiseen alivoimalla kun Toronto pyöritti helvetin hyvin ylivoimaansa. Kolmannessa sitte olikin enää odottelua kun ottelu oli ratkennut ja Toronto sortui jäähyilemään urakalla.

Kadrilla meni joko kasetti pahasti nurin tai sitten yliyrittäminen meni punaselle. Polvitaklaus Nashiin jäi viheltämättä ja samassa tilanteessa tuli vielä maila Nashin kypärään. Sitten ajoi selkään 2m arvoisesti( osuma tuli sivusta,mutta ehkä liikaa voimaa, johon tuomarit puuttuivat) ja lopulta kasetti nurin kun Toronton pelaaja jäi sandwichiin johon Kadri saapui pää punaisena niittaamaan polvilleen pudonnutta Wingelsiä päähän. Onneksi kypärät on kestäviä, muuten olisi saattanut räjähtää pää Wingelsillä joka lienee huilaa seuraavan ja Donato pääsee irti.

Vaikia löytää epäonnistujia, mutta Charalta heikko pinchaus Toronton ekassa maalissa ja McAvoy oli hieman myöhässä. McAvoylla riitti yritystä, mutta parantamisen varaa jäi kauden aikaiseen tasoon nähden, mikä lienee hyvä asia. Backes on kyllä hieno kevään pelaaja, mahtavia niittejä ja nujakointia plus kruununa ylivoimalla ottelun ratkaiseva maali.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tästä sarjasta tulee sitten pirun viihdyttävä ja hyvä! Kunhan vain etenee tasaisissa merkeissä seiskapeliin asti sitä me sarjaa neutraalein silmin katsovat vaaditaan. Todella kova joukkue tulee tippumaan jo nyt avauskierroksella se on varma. Viihdearvo oli heti avausottelussa korkealla ja on tuolla semmoisia ruutitynnyreitä molemmissa leireissä, että koskaan ei tiedä milloin räjähtää kunnolla, yksi ruutitynnyri joka tottelee nimeä Kadri niin taisi jo räjähtää, olipas ruma taklaus. Sen verran kumminkin ymmärrystä, että siinä Wingels haki hodaria Charan kanssa Marneriin ja taisi osua vähän korkealle vielä? Omia tähtipelaajia suojellaan tietysti. Torontolla oli omat hetkensä pelissä, mutta Bruins ansaitsi voittonsa.
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Boston aloitti hyvin, mutta Toronto oli erän verran parempi ekan erän puolesta välistä alkaen. Sen jälkeen Boston hoiti pelin itselleen erinäisten asioiden seurauksena. Ihan hirveästi ei selvälukuinen voitto kerro. Boston pelasi mielestäni hyvin Toronton taitopelaajia vastaan, jotka eivät selvästi pidä siitä, että heitä otetaan kovaan. Marner, Matthews, Nylander ym. tasakentin näkymättömiä. Kadri otti ainakin yhden taklauksen, jossa mentiin ilman mailaa ja toista hanskaa kyynel silmässä vaihtoon. Olisiko siinä kylvetty siemen Kadrin kiinni leikkaukseen.

Bostonilta yksittäisiä havaintoja:

Ykkönen oli taas se kenttä, jota parhaillaan nähtiin kaudella, eikä se joka nähtiin kauden viimeisissä peleissä. Tietää todella hyvää.
Rick Nash oli yksi Bostonin parhaista. Harmi ettei pisteitä tullut, mutta lupaa hyvää. Kokonaisuutenakin tuo kenttä oli mielestäni lupaava.
McQuaid oli pieni kysymysmerkki, mutta pelasi ihan mahtavan pelin. Varsinkin alivoimalla luuti valtavat minuutit ja pelasti pari maaliakin.
Matt Grzelcyk pelasi myös todella hyvin. Hän on loistava kiekollinen pakki ja puolustaa pienestä koosta huolimatta hyvin, koska osaa käyttää mailaa niin tehokkaasti.
Backes oli myös yksi parhaista karhuista tänään. Kolmonen muutenkin toimi ihan kivasti, kun Nash tulee vielä siihen niin on erinomainen kolmoskenttä kasassa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Pelkäsin ennakkoon, että ottelun käsikirjoitus on suunnilleen sama, mutta että Bruins häviää. Bruins oli alun rypistystä lukuunottamatta oikeastaan kaksi erää huonompi joukkue sekä 5vs5 että erikoistilannepelissä. Maalit kuitenkin ratkaisevat ja kun Leafs ei enemmistä/paremmista paikoistaan tehnyt ja hermokontrolli petti, niin Bruins otti helpon ja selvän voiton.

Kunniamaininnat Marchandille ja Raskille. Edellinen teki sen mihin pystyy, eli keskittyi pelaamaan ja käytännössä ratkaisi parilla vastustajan kyykytyksellä voiton Bruinsille. Rask oli varma toisin kuin runkosarjan lopussa ja vaikkei iltapuhteeseen mitään haamukoppeja kuulunutkaan niin osui kiekon tielle pari kertaa todella ratkaisevasti, kun puolustus ei pystynyt veräjän edustaa siivoamaan.

Vähän ehkä huolettaa Leafsin nopeus ja leveys. Näissä kotipeleissä Bruinsin peluutusetu auttaa paljon, kun pelaajat voivat keskittyä tiettyihin vastustajiin ja osaa pelaajista voidaan suojella Matthewsilta/Marnerilta. Toivottavasti parempi Nash saadaan viimeistään Torontossa kaukaloon, auttaisi paljon.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Miller oli muuten ihan kurko pelissä, pelasi fyysisesti, fiksusti ja hyvin. Tuolla tasolla kun Bostonin ukot suorittaa, niin ei ole hätää vaikka Babs keksisi mitä.
 

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Kadrille penalttia kiitos. Tuli ulkopuolisena tilanteeseen, eikä se Wingels tahallaan polville mennyt, vaan luistin jäi Marnerin luistimen kanssa kiinni ja kaatui. Sitten tulee Kadri vauhdit kelattuna päähän jyräämään. Jälkirangaistuksen kannalta se on aivan sama miten päin se Wingelsin pää siinä on, kun päähän se olisi osunut joka tapauksessa.
Kukas se nyt tuli alunperin tilanteeseen kolmantena ja taisi vielä osua kyynerpää Marnerin kupoliin...

Itse pelistä alku oli sellainen kun saattoi pelätä ja Toronto ei päässyt paineen alta pois. Hyvin vahvasti muistutti sitä ainoaa peliä, minkä Toronto on Bostonille tällä kaudella hävinnyt. Leafsilla olisi ollut kyllä mahdollisuus tehdä ylivoimalla muutama, mutta ei oikeen pomppinut. Runkosarjan lopulla noi kiekot tuppas pomppimaan sisään.

Eka peli on aina paha, varsinkin Toronton nuorelle ryhmälle ja uskon, että la-su yönä tulee erilainen Toronto. Ei tämäkään peli missään nimessä mikään ylikävely ollut, Leafs oli ekan kympin jälkeen 5vs5 pelissä ihan tasavahva.

Kadri on parhaimmillaan, kun miehellä rupee keittää päässään, mutta tällä kertaa keitti yli ja toivotaan ettei penaltia tulisi.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Oli kyllä hyvä jääkiekko-ottelu kokonaisuudessaan, paljon tapahtumia yleisö oli mukana, mikäs tuon parempaa. Ensimmäinen erä Bruinsin, sitten peli kääntyi Leafsille kunnes jälleen Bostonille. Bruinsilta nostan esiin muutaman asian mikä pisti silmään. Ensimmäinen on Backesin hyvä suorittaminen, näki, että on kaveri joskus ennenkin jääkiekkoa pelannut. Aivan monsterimainen peli Backesiltä. Taklasi ja luki peliä aivan hemmetin hyvin.

Toinen mikä jäi muistiin on se, kun Leo Komarov taklasi Marchandia selkään selkeästi vihellyksen jälkeen, pelin ollessa käytännössä selvä. Marchand oli jo lähdössä luistelemaan kohti Komarovia tilanteen jälkeen, mutta hallitsi hermonsa ja ainoastaan mussutti tuomarille tilanteesta, ja luisteli sen jälkeen vaihtoon. Pelin jälkeen sitten kädet kohti kattoa ja Raskin ympärille tuulettamaan. Marchand osoitti miten pelataan, ja miten hän pystyy myös pelaamaan, voittavaa jääkiekkoa.

Pelin lopussa Cassidy heitti fiksusti kentälle McQuaid-Miller kaksikon, jos jotain olisi tapahtunut, niin Boston oli valmiina, onneksi tällä kertaa ei tarvinnut mitään turpajaisia järjestää summerin soidessa.

Numerot ehkä hiukan mairittelevat Bruinsia ja pelissä Leafs tuhlaili kyllä useamman hyvän tekopaikan. Keskialueen puolustaminen pitää olla parempaa Bostonilta, kun marnerit ja kumppanit tuovat jalalla kiekkoa ylös.
 

bftw

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thiem
Ei vaan voi pitää paikkansa... Leafsin treeneissä Komarov nostettu Matthewsin ja Nylanderin ketjuun. Rehellisesti sanottuna miehellä ei ole enää mitään käyttö nykypäivän NHL:ssä. Toivottavasti Babcock pelaa jotain peliä mitä kukaan ei älyä eikä oikeasti riko Leafsin ainoaa maalia tehnyttä kenttää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös