Niklas Bäckström – paluu Nordikselle

  • 202 603
  • 937

nikozwan

Jäsen
Riksman ei kyllä mitenkään olisi tarvinnut mitään kummempia muistamisia. Sehän pelasi vähän siellä ja täällä, eikä edes lopettanut uraansa meillä.

Isossa kuvassa toki näin, mutta kyllä itse ainakin muistelen Juusoa aika lämmöllä kevään 2011 takia. Hentunen vs. Riksman ei unohdu koskaan.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Asioita voi tehdä monella tavalla, myös tyylikkäästi. Vaikka Bäckström ei olekaan pitkänlinjan HIFK pelaaja, häntä olisi voinut muistaa jotenkin, mikäli hän on päättämässä uraansa tähän kauteen. Kyse on kuitenkin kaverista, joka on HIFK:n junnu, pelannut menestyksekään uran ja sen lisäksi sijoittanut rahojaan seuraan. En oikein ymmärrä miten huomioiminen olisi ollut keneltäkään pois.

Tuohan tuossa on epäselvää, että päättyykö se ura edes vielä tähän kauteen? Todennäköisestä toki kyllä. Ja sitten toinen asia on, että olisiko Nikke edes itse halunnut mitään tuommoista? Toisin kuin täällä saa lukea niin kyseisessä pelissä oli vielä panosta jäljellä eikä tämän takia Nikkeä olisi maalille laitettu ja kuinka otettu Nikke sitten olisi edes ollut siitä, että olisi päässyt luukkua avaamaan viimeisessä kotipelissä HIFK:ssa? Ei se toki minua olisi haitannut jos Nikelle olisi joku jäähyväistempaus tehty, mutta ymmärrän myös miksi näin ei nyt tehty. Hienon uran teki, siis todella hienon ja HIFK-sydän miehellä sykkii isosti vaikka homma ei olekaan HIFK:ssa skulannut toivotulla tavalla.

Eiköhän tuosta vielä myöhemmin jotain kuulla.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Ihan helvetin upea NHL-ura ja seurarakkaus HIFK:ta kohtaan.

No tämä. Lisäksi en oikein ymmärrä kaikkia näitä dissaajia, jotka ottavat esille jonkun "itkemisen" siitä, että ulostettiin harjoitusvahvuudesta. Siitä hän ei itkenyt, mainitsi vain että Nybari valehteli ja lähetti enimmäkseen sympatiaa Lankiselle ja Lundellille. Pääpointti noissa Bäcksin ulostuloissa oli jotain aivan muuta, ja kiitän häntä uskalluksesta kertoa miten päin helvettiä asiat ja priorisoinnit IFK:n urheilupuolella ovat.

Tack Nicke! Kanske inget ärevarv på Nordis, men visst är du ändå viktig och kär för många av oss!
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Teillähän Nikke voitti kahdesti mestaruuden ja oliko siinä sen lisäksi vielä hopeakin? Joten olisi ihan ymmärretävää että teillä järjestettäisiinkin jotain muistamista.
Olisi ymmärrettävää ja pitäisi järjestääkin, mutta Kärpät on varmaan Suomen huonoin organisaatio järjestämään mitään tällaisia tribuutteja. Jos jätetään laskuista pois nämä Viuhkolan #24 ja Markku Kiimalaisen #15 paidan jäädytykset, niin Kärpissä ei mielestäni olla nähty ensimmäistäkään mitään entisen pelaajan "tribuuttia". Tuollaisen järjestäminen kun ei olisi edes mitenkään erityisen vaikeaa ja näitä aika tasaisin väliajoin nähdään muilta joukkueilta, esim. JYP järjesti tällä kaudella hienon Tuomas Pihlmanin tribuutti-illan. Pihlman veti vielä kertaalleen pelikamat päälle, luisteli jäällä ja heitti lätkäkivet omien ja vastustajien kanssa, ja ennen peliä oli jotain videokoostetta yms. Tämän enempää se ei vaadi, mutta Kärpät ei osaa näitä tehdä edes omille kasvateille kuten nyt vaikkapa Mikko Lehtoselle tai Ilkka Mikkolalle, niin hankala uskoa että Kärpät edes tällaiselle "vierastyöläiselle" tuollaista tekisi, vaikka toki Nikke on ihan oma poika ja kärppäikoni.

Paljon voisi tästä(kin) asiasta ottaa Kärpät ja miksei moni muukin liigaseura mallia NHL:stä. Chicago Blackhawks järjesti tammikuussa Eric Dazelle tuollaisen "one more shift" tribuutin. En yhtään osaa sanoa mikä Dazen asema Blackhawks-perheessä noin yleisesti on, onko esim. verrattavissa lähellekään siihen mitä Saku Koivu on Montrealissa mutta hieno ele kuitenkin, ja tuo todistaa sen että ei sen tarvitse aina mikään erityinen megatähti olla kenelle näitä voi järjestää. Daze pelasi loppujen lopuksi melko lyhyen uran, ura päättyi 30-vuotiaana selkävaivoihin ja pelejä Hawksissa ja änärissä ylipäätään tuli 601 ja näissä 398 tehopistettä, toki aikana jolloin Blackhawks ei mikään erityisen hyvä ollut. Mutta pointtina siis se, että hyvin jotain pientä voi näille vanhoille pelaajille järjestää, ei se paljoa vaadi ja kustannukset ei varmaan isot ole.

One more shift: Eric Daze

Linkki vie Youtubeen.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ihan helvetin upea NHL-ura ja seurarakkaus HIFK:ta kohtaan.
Asetin kysymyksen huonosti eli tarkoitin uraa IFK:ssa. Upean NHL-uran teki mutta pitääkö siitä tehdä joku muisto-ottelu täällä vai mielummin vaikka Minnesotassa? Itse en ymmärrä tätä että joku pelaa Suomessa kauden, kaksi ja sitten 20 vuotta NHL:ssä ja sen jälkeen Suomalainen seura nostaa paidan kattoon. Esimerkiksi Olli Jokinen pelasi täällä aika vähän mutta hänellä oli aina suuri merkitys joukkueelle. Työsulkukautenakin tuli tänne.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Bäckström on kolmannen polven IFK-lainen ja isoisänsä Tor oli mukana, kun IFK:n jääkiekkojaosto perustettiin v. 1976. Tor Bäckströmillä on myös jalkapallon mestaruus vuodelta 1947 HIFK:n paidassa.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
soisänsä Tor oli mukana, kun IFK:n jääkiekkojaosto perustettiin v. 1976.
Eiköhän IFK:n jääkiekkojaosto ole perustettu hiukan aiemmin kuin 1976.
Eka matsi on pelattuna 1929, ja 1947 aloittivat Suomen sarjassa.
Ja Mestaruuskin tuli muistaakseni 1969.
Tarkoitatko jotain muuta?
 
Suosikkijoukkue
IFK
Tosiaan, 46 peliä IFK-paidassa. Enpä olisi uskonut ettei niitä ole enempää. Tätä taustaa vasten, ei kyllä tarvita mitään tribuuttia tai kunniakujaa. Ura on hieno, mutta ei IFK:ssa. Eikä tosiaan ole noissa peleissä ollut mikään kulttihahmo, ainakaan hyvällä tavalla.

Jos ja kun IFK kunnioittaa uransa päättävää pelaajaa, nämä ovat poikkeuksetta olleet pitkän uran nimenomaan IFK:ssa pelanneita, joukkueelle merkityksellisiä pelaajia.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän IFK:n jääkiekkojaosto ole perustettu hiukan aiemmin kuin 1976.
Eka matsi on pelattuna 1929, ja 1947 aloittivat Suomen sarjassa.
Ja Mestaruuskin tuli muistaakseni 1969.
Tarkoitatko jotain muuta?

Kirjoitin ihan muistista (Ånäsin kirjassa oli tästä) mutta tarkoitettiin varmaan Ligaföreningen HIFK rf:n perustamista. Vuosikin on varmaan 1975, eli silloin kun SM-liiga alkoi.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tosiaan, 46 peliä IFK-paidassa. Enpä olisi uskonut ettei niitä ole enempää. Tätä taustaa vasten, ei kyllä tarvita mitään tribuuttia tai kunniakujaa. Ura on hieno, mutta ei IFK:ssa. Eikä tosiaan ole noissa peleissä ollut mikään kulttihahmo, ainakaan hyvällä tavalla.

Jos ja kun IFK kunnioittaa uransa päättävää pelaajaa, nämä ovat poikkeuksetta olleet pitkän uran nimenomaan IFK:ssa pelanneita, joukkueelle merkityksellisiä pelaajia.

Näinhän se on ollut. Tosiaan Nikellä hieno ura, mutta muualla kuin IFK:ssa.Täällä ei oikein koskaan kulkenut. Nuorena piti vaihtaa seuraa, kun täällä ei luotettu ja ei ne pelitkään kovin hyvin sujuneet ja kun palasi veteraanina takaisin NHL:stä pelit eivät sujuneet taaskaan odotetusti. Lankinen ajoi ohi ja kun Lankisen loukkaantumisen takia hankittiin vielä Engren oli edellä kaksi parempaa ja nuorempaa maalivahtia. Niin siinä vaan käy että aina joku nuorempi vie väistämättä pelipaikan.
 

Driver#66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitäköhän paskaa täällä saa taas lukea. Joka kolmas kirjoittaa täällä siitä kuinka meni maku "niken itkuun" mediassa. Onko tosiaan niin ettei kukaan kyseisen kaltaisia kommentteja kirjottaneista ymmärrä mitä nikke tuolla ulostulollaan tarkoitti ja mihin halusi sen jatkossa vaikuttavan. Rakas seuramme on vuosia perseillyt omia junnujaan tai muutoin seuraa edustaneita mahdollisia paluumuuttajia muualle ja lähestulkoon poikkeuksetta he ovat vielä breikanneet vihollisjengeissä kohtuullisesti. Samat nimimerkit haukkuvat täällä rudit, pikkuhakit jne tietämättä paskaakaan taustoista. Sen verran voin paljastaa että sekä nykyiset, että entiset pelikaverit ovat kiitelleet nikkeä kyseisestä ulostulosta vuolaasti. Vihdoin joku uskalsi uhrata itsensä ja kertoa asioiden todellisen laidan. Paljon nikke jätti myös kertomatta. Itse olisin ehdottomasti halunnut nähdä että seura olisi kunnioittanut nikkeä edes jonkinlaisella kunnioittamisella, kuten hän on itse toiminut seuraa kohtaan jo vuosikymmeniä. Tämä ei olisi edes maksanut mitään. Pelaajaura ei tosiaan ollut meillä pitkä, mutta nikke oli mm. yksi HIFK:n pelastajista kun osakeanti aikoinaan järjestettiin ja kuten @tant gredulin mainitsi, niken isoisä kuului jo aikoinaan HIFK-perheeseen. Minun IFK:ni voi mieluusti kunnioittaa oman juniorin kunniakasta uraa, vaikka suurin osa siitä olisi pelattukin NHL:ssä. Kertonee enemmän pelaajan hyvyydestä jos pitkä ura on hoidettu rapakon takana.

Niklas Bäckström on yksi harvoista, jollei ainoa pelaaja joka palasi rakkaaseen seuraansa vain halutakseen pelata vielä kerran HIFK-paita päällään, pyytämättä seuralta kuitenkaan kovin kummoista liksaa. Näin ei toiminut edes Ville Peltonen.
Mr. Nybondas on viimeisien vuosien aikana perseillyt ison pinon pelaajia ja sopimuksia, mutta täällä kaadetaan paska henkilön niskaan, joka poikkeuksellisesti (HIFK:ssa) uhraa itsensä seuran toimintatapojen muuttumisen ja sitä kautta menestymisen vuoksi. Hävetkää.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Mitäköhän paskaa täällä saa taas lukea. Joka kolmas kirjoittaa täällä siitä kuinka meni maku "niken itkuun" mediassa. Onko tosiaan niin ettei kukaan kyseisen kaltaisia kommentteja kirjottaneista ymmärrä mitä nikke tuolla ulostulollaan tarkoitti ja mihin halusi sen jatkossa vaikuttavan. Rakas seuramme on vuosia perseillyt omia junnujaan tai muutoin seuraa edustaneita mahdollisia paluumuuttajia muualle ja lähestulkoon poikkeuksetta he ovat vielä breikanneet vihollisjengeissä kohtuullisesti. Samat nimimerkit haukkuvat täällä rudit, pikkuhakit jne tietämättä paskaakaan taustoista. Sen verran voin paljastaa että sekä nykyiset, että entiset pelikaverit ovat kiitelleet nikkeä kyseisestä ulostulosta vuolaasti. Vihdoin joku uskalsi uhrata itsensä ja kertoa asioiden todellisen laidan. Paljon nikke jätti myös kertomatta. Itse olisin ehdottomasti halunnut nähdä että seura olisi kunnioittanut nikkeä edes jonkinlaisella kunnioittamisella, kuten hän on itse toiminut seuraa kohtaan jo vuosikymmeniä. Tämä ei olisi edes maksanut mitään. Pelaajaura ei tosiaan ollut meillä pitkä, mutta nikke oli mm. yksi HIFK:n pelastajista kun osakeanti aikoinaan järjestettiin ja kuten @tant gredulin mainitsi, niken isoisä kuului jo aikoinaan HIFK-perheeseen. Minun IFK:ni voi mieluusti kunnioittaa oman juniorin kunniakasta uraa, vaikka suurin osa siitä olisi pelattukin NHL:ssä. Kertonee enemmän pelaajan hyvyydestä jos pitkä ura on hoidettu rapakon takana.

Niklas Bäckström on yksi harvoista, jollei ainoa pelaaja joka palasi rakkaaseen seuraansa vain halutakseen pelata vielä kerran HIFK-paita päällään, pyytämättä seuralta kuitenkaan kovin kummoista liksaa. Näin ei toiminut edes Ville Peltonen.
Mr. Nybondas on viimeisien vuosien aikana perseillyt ison pinon pelaajia ja sopimuksia, mutta täällä kaadetaan paska henkilön niskaan, joka poikkeuksellisesti (HIFK:ssa) uhraa itsensä seuran toimintatapojen muuttumisen ja sitä kautta menestymisen vuoksi. Hävetkää.

No joo, ehkä tuo "meni maku" oli ylimitoitettu heitto. Mutta en mä nyt ihan sitä avautumisen ajankohtaa ymmärtänyt, kun meillä oli kuitenkin jo UJ vaihtunut. Ilmaantui yhtäkkiä aika paljon ylimääräistä hässäkkää jengin ympärille, eikä se hyvää tee kyllä.

Matikaisen ja Nybondaksen aikana meidän urheilupuoli veti sellaisen sukelluksen, että avautuminen oli enemmän kuin ok, mutta olisi pitänyt tehdä se aiemmin, tai sitten kauden jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Niklas Bäckström on yksi harvoista, jollei ainoa pelaaja joka palasi rakkaaseen seuraansa vain halutakseen pelata vielä kerran HIFK-paita päällään, pyytämättä seuralta kuitenkaan kovin kummoista liksaa. Näin ei toiminut edes Ville Peltonen.
Mr. Nybondas on viimeisien vuosien aikana perseillyt ison pinon pelaajia ja sopimuksia, mutta täällä kaadetaan paska henkilön niskaan, joka poikkeuksellisesti (HIFK:ssa) uhraa itsensä seuran toimintatapojen muuttumisen ja sitä kautta menestymisen vuoksi. Hävetkää.
Olisiko sinusta Nikelle pitänyt maksaa jotain huippuliksaa? Nikke on hyvä esimerkki siitä että ei hyvä ura Nhl:ssä takaa yhtään että täällä tulis onnistumisia. Jälkiviisaana voi sanoa että Nikke sai sopimuksen jota ei olisi edes ansainnut. Niken pelit punapaidassa oli surkeita nuorena ja vanhana. Tietysti jos isoisä oli jo kilpipaita päällä niin tottakai silloin pitää saada hyvä sopimus. (tai sitten ei.)
 

Driver#66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisiko sinusta Nikelle pitänyt maksaa jotain huippuliksaa? Nikke on hyvä esimerkki siitä että ei hyvä ura Nhl:ssä takaa yhtään että täällä tulis onnistumisia. Jälkiviisaana voi sanoa että Nikke sai sopimuksen jota ei olisi edes ansainnut. Niken pelit punapaidassa oli surkeita nuorena ja vanhana. Tietysti jos isoisä oli jo kilpipaita päällä niin tottakai silloin pitää saada hyvä sopimus. (tai sitten ei.)
Kirjoitinko tosiaan että olisi kuulunut iso liksa? Jälkiviisaana on myös helppo sanoa ettei olisi ansainnut kunnon liksaa, mutta siitähän ei ollut edes kyse. Tiedät varsin hyvin itsekin että HIFK:ssa on osattu maksaa hirmu liksoja "omille pojille" kun he ovat sitä osanneet pyytää. Nikke vaan ei halunnut toimia näin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Driver#66 , hieno kirjoitus ja samaa asiaa olen itsekin yrittänyt tuoda julki, siinä kuitenkaan onnistumatta. Ikäväkseni olen huomannut, että monelta ihmiseltä puuttuu kyky ymmärtää mitään muuta kuin se, mitä on sanasta sanaan sanottu ja katsoa suurempaa kuvaa. Se, etteivät ihmiset tajua koko kuvaa, vaikka se on täälläkin väännetty rautalangasta, ei sinänsä yllätä.

Voi olla, ettei Nikke ole vielä tehnyt päätöstään uransa jatkosta tai ei edes halunnut mitään kunniakierroksia. Tästä en tiedä mitään faktaa. Mutta toivon, että HIFK:ssa osattaisiin nähdä suurempi kuva ja oltaisiin mahdollisista erimielisyyksistä huolimatta ns. niin isoja ihmisiä ja vahva seura, että ne jätettäisiin merkityksellisillä hetkillä sivuun. Olipa kyseessä oma kasvatti tai joku muu joukkueen pelaaja, sen pienen hetken pystyy kyllä järjestämään.

Niklas Bäckström teki sen, minkä jonkun muun omistajista olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten: otti roolia ja avasi suunsa. Asiat, jotka sanottiin, eivät ole uusia. Sille ei voi mitään, että Suomen urheilujournalismi on niin surkeaa, että Nikestä itsestään revittiin suurimmat otsikot. On suuri häpeä, ettei mikään mediatalo kaivanut juttua kunnolla auki, vaikka se hopeatarjottimella tarjottiin. HIFK:n kanssa halutaan olla väleissä ja siksi asia jätettiin, näin mä sen näen. HIFK:n joukkueen ulkopuolisen henkilöstön ihon alle Nikke nimittäin pääsi kunnolla ja lähes ainoa asia, mitä HIFK:ssa pelätään kuin ruttoa, on negatiivinen julkisuus. Salmelainen saa tosin puhtaat paperit, mielestäni fiksut kommentit. Mutta ihmekös tuo, kun on varmasti ehtinyt tehdä samat havainnot ja joutuu operoimaan Nybondaksen touhujen raunioilla.
 

Driver#66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No joo, ehkä tuo "meni maku" oli ylimitoitettu heitto. Mutta en mä nyt ihan sitä avautumisen ajankohtaa ymmärtänyt, kun meillä oli kuitenkin jo UJ vaihtunut. Ilmaantui yhtäkkiä aika paljon ylimääräistä hässäkkää jengin ympärille, eikä se hyvää tee kyllä.

Matikaisen ja Nybondaksen aikana meidän urheilupuoli veti sellaisen sukelluksen, että avautuminen oli enemmän kuin ok, mutta olisi pitänyt tehdä se aiemmin, tai sitten kauden jälkeen.
Harmi sinänsä ettei juuri kukaan voikaan tietää taustoja avautumisen ajankohdasta, mutta sanotaanko näin että nybari jätti läjän paskaa myös seuraajalleen ja se oli yksi syy ajankohtaan. Fanit eivät voi mitään seuran sisällä vallitseviin ongelmiin ja nikke kertoi ulos juuri sen verran, että seuran sisällä herättäisiin ja kenties median paineesta alettaisiin tekemään asioille jotain. Esimerkiksi yksi suurimmista kärsijöistä on tällä hetkellä Jan Lundell, joka vetää nikelle yksin ekstra-treenejä. Uskoisin että Jannella olisi vapaa-aikana paljon parempaakin tekemistä. Paljon on nybaria haukuttu, mutta voi kun ihmiset tietäisivät kuinka paljon paskaa se jätkä on oikeasti sylkenyt ympäriinsä. Täällä tiedetään ehkä puolet. Pahimmat on pysynyt ihmeellisesti salaisuutena enkä halua niitä itsekään jakaa. Tehköön sen joskus nikke tai joku muu pelaajista/valmentajista. Toivottavasti.
 

Driver#66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@BOL juurikin kuten sanoit. Aina ei jaksa edes yrittää, kun tuntuu että ihmiset ei halua edes ymmärtää koska oma kanta on valittu jo aikoja sitten. Salmelainen saa todellakin puhtaat paperit. Nybari jätti Salmelaiselle niin paskaisen työpöydän kun voitte vain kuvitella. Uskomattominta kaikessa on se, että osa niken avautumisesta tuli yllätyksenä jopa monille hallituksen jäsenille, mikä kyllä kertoo kuinka perseellään asiat ovat. Ei olla todellisuudessa tippaakaan kiinnostuneita mikä on vialla kun liigan suurimmalla budjetilla ei tule mestaruuksia juuri lainkaan. Toivotaan että kurssi kääntyy ja asioille todella tehdään jotain tulevina kausina.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitäköhän paskaa täällä saa taas lukea. Joka kolmas kirjoittaa täällä siitä kuinka meni maku "niken itkuun" mediassa. Onko tosiaan niin ettei kukaan kyseisen kaltaisia kommentteja kirjottaneista ymmärrä mitä nikke tuolla ulostulollaan tarkoitti ja mihin halusi sen jatkossa vaikuttavan. Rakas seuramme on vuosia perseillyt omia junnujaan tai muutoin seuraa edustaneita mahdollisia paluumuuttajia muualle ja lähestulkoon poikkeuksetta he ovat vielä breikanneet vihollisjengeissä kohtuullisesti.
Niin siis Nikke avautui siitä kuinka hänelle oli valehdeltu Engrenin sopimuksen mitasta ja oli sitä mieltä, ettei Nybondas ollut kunnioittanut ja arvostanut tarpeeksi vanhoja IFK-laisia. Lainaan tähän itseäni aiemmista ajatuksistani.
Niin, väittäisin että Niken purkaus on vain turhautumista omaan kohteluunsa ja samalla Tom Nybondaksen urheilujohtamiseen. Tuo purkautuminen suotakoon, mutta vähän turha se on, kun Nybondas ei enää puikoissa ole ja maalivahtitilanne on enemmän ikävien sattumusten summa, kuin huonoa urheilujohtamista.

Vihdoin joku uskalsi uhrata itsensä ja kertoa asioiden todellisen laidan. Paljon nikke jätti myös kertomatta.
No eihän se mitään juuri kertonutkaan. Selitti omia ajatuksiaan maalivahtitilanteesta, joka kaikista Nybondaksen mokailuista huolimatta ei ollut Nybondakselta mitenkään heikko suoritus vaan pikemminkin päin vastoin. Ainoa virhe siinä oli jatkosopimus Nikelle, kun taso ei riittänyt tuuraamaan ykkösveskaa syyskaudeksi edes hätätilanteessa. Sitten Bäckström kertoi Nybondaksen valehdelleen hänelle ja sanoi, ettei IFK:ssa ole kohdeltu entisiä IFK:laisia riittävän hyvin kahden edellisen johtajan aikana. Kaikki tämä sen jälkeen kun Nybondas oli jo sivuutettu duunistaan ja Bäckström oli pudonnut kolmosmaalivahdiksi ja mies tiesi ettei syksyn otteilla ole enää mitään asiaa tällä kaudella tolppien väliin. Mitään muuta ei Bäckström ulospäin kertonut.


Itse olisin ehdottomasti halunnut nähdä että seura olisi kunnioittanut nikkeä edes jonkinlaisella kunnioittamisella, kuten hän on itse toiminut seuraa kohtaan jo vuosikymmeniä. Tämä ei olisi edes maksanut mitään. Pelaajaura ei tosiaan ollut meillä pitkä, mutta nikke oli mm. yksi HIFK:n pelastajista kun osakeanti aikoinaan järjestettiin ja kuten @tant gredulin mainitsi, niken isoisä kuului jo aikoinaan HIFK-perheeseen. Minun IFK:ni voi mieluusti kunnioittaa oman juniorin kunniakasta uraa, vaikka suurin osa siitä olisi pelattukin NHL:ssä. Kertonee enemmän pelaajan hyvyydestä jos pitkä ura on hoidettu rapakon takana.
IFK kunnioitti jo Nikkea ottamalla hänet takaisin meille pelaamaan ja tekemällä vielä jatkosoimuksenkin. Jos kyseessä ei olisi ollut entinen IFK-lainen, näin ei olisi varmasti käynyt.

Tämä on vaan mielipideasia ja kunnioitan kyllä mielipidettäsi, mutta minun mielestäni pelaaja, joka ei ole juuri mitään IFK:ssa saanut aikaan saati edes paljoa pelannut ei välttämättä tarvitse mitään tribuuttia. Liigassakin Nikellä on enemmän otteluita sekä SaiPassa, että Kärpissä, joissa hän oli oikeasti iso osa menestystä ja joukkuetta. Kyse taitaa kuitenkin olla Bäckströmin taustoistaja siitä, että hän on IFK:n osakas.

Niklas Bäckström on yksi harvoista, jollei ainoa pelaaja joka palasi rakkaaseen seuraansa vain halutakseen pelata vielä kerran HIFK-paita päällään, pyytämättä seuralta kuitenkaan kovin kummoista liksaa.
Niin sen jälkeen, kun oli ollut jo vuoden pelaamatta NHL:ssä, eikä saanut sieltä enää minkäänlaista paikkaa kun otteetkin olivat lähes luokattomia. Ei sieltä palannut enää huippumaalivahti Bäckström. Ei Bäckström IFK:lle mitään suurta palvelusta tehnyt tänne palatessaan. Se on tietenkin kunnioitettavaa jos ei halunnut kaikkia irtoavia rahoja nyhtää IFK:lta.

Harmi sinänsä ettei juuri kukaan voikaan tietää taustoja avautumisen ajankohdasta, mutta sanotaanko näin että nybari jätti läjän paskaa myös seuraajalleen ja se oli yksi syy ajankohtaan. Fanit eivät voi mitään seuran sisällä vallitseviin ongelmiin ja nikke kertoi ulos juuri sen verran, että seuran sisällä herättäisiin ja kenties median paineesta alettaisiin tekemään asioille jotain.
Ensin sanot, että meidän täällä pitäisi hävetä, kun pidimme Niken avautumista itsekkäänä ja outona, mitä se kyllä ulospäin olikin ja sitten kerrot, että Bäckström pelasi jotain seuran sisäistä mediapeliä, joka kaikkien olisi pitänyt heti ymmärtää sellaiseksi.

@Driver#66 , hieno kirjoitus ja samaa asiaa olen itsekin yrittänyt tuoda julki, siinä kuitenkaan onnistumatta. Ikäväkseni olen huomannut, että monelta ihmiseltä puuttuu kyky ymmärtää mitään muuta kuin se, mitä on sanasta sanaan sanottu ja katsoa suurempaa kuvaa. Se, etteivät ihmiset tajua koko kuvaa, vaikka se on täälläkin väännetty rautalangasta, ei sinänsä yllätä.
Voisitko sitten vielä kerran sen vääntää, jotta voisimme asian sisäistää.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin lisätään vielä se tähän nyt, että osalle tuntuu olevan vaikea ymmärtää ettei Bäckström ole monelle muuta kuin 48 ottelua meillä huonosti pelannut maalivahti.
 

444

Jäsen
Mitäköhän paskaa täällä saa taas lukea. Joka kolmas kirjoittaa täällä siitä kuinka meni maku "niken itkuun" mediassa. Onko tosiaan niin ettei kukaan kyseisen kaltaisia kommentteja kirjottaneista ymmärrä mitä nikke tuolla ulostulollaan tarkoitti ja mihin halusi sen jatkossa vaikuttavan. Rakas seuramme on vuosia perseillyt omia junnujaan tai muutoin seuraa edustaneita mahdollisia paluumuuttajia muualle ja lähestulkoon poikkeuksetta he ovat vielä breikanneet vihollisjengeissä kohtuullisesti. Samat nimimerkit haukkuvat täällä rudit, pikkuhakit jne tietämättä paskaakaan taustoista. Sen verran voin paljastaa että sekä nykyiset, että entiset pelikaverit ovat kiitelleet nikkeä kyseisestä ulostulosta vuolaasti. Vihdoin joku uskalsi uhrata itsensä ja kertoa asioiden todellisen laidan. Paljon nikke jätti myös kertomatta. Itse olisin ehdottomasti halunnut nähdä että seura olisi kunnioittanut nikkeä edes jonkinlaisella kunnioittamisella, kuten hän on itse toiminut seuraa kohtaan jo vuosikymmeniä. Tämä ei olisi edes maksanut mitään. Pelaajaura ei tosiaan ollut meillä pitkä, mutta nikke oli mm. yksi HIFK:n pelastajista kun osakeanti aikoinaan järjestettiin ja kuten @tant gredulin mainitsi, niken isoisä kuului jo aikoinaan HIFK-perheeseen. Minun IFK:ni voi mieluusti kunnioittaa oman juniorin kunniakasta uraa, vaikka suurin osa siitä olisi pelattukin NHL:ssä. Kertonee enemmän pelaajan hyvyydestä jos pitkä ura on hoidettu rapakon takana.

Niklas Bäckström on yksi harvoista, jollei ainoa pelaaja joka palasi rakkaaseen seuraansa vain halutakseen pelata vielä kerran HIFK-paita päällään, pyytämättä seuralta kuitenkaan kovin kummoista liksaa. Näin ei toiminut edes Ville Peltonen.
Mr. Nybondas on viimeisien vuosien aikana perseillyt ison pinon pelaajia ja sopimuksia, mutta täällä kaadetaan paska henkilön niskaan, joka poikkeuksellisesti (HIFK:ssa) uhraa itsensä seuran toimintatapojen muuttumisen ja sitä kautta menestymisen vuoksi. Hävetkää.
Erittäin hienosti sanottu. Monelle tosiaan tuottaa suuria ongelmia ymmärtää tuon esiintulon taustoja ja syitä. Niitä pointteja olen tuonut itse aikanaan esiin, samoin moni muu. Mutta äänekäs älämölöosasto on päättänyt, että Nikke on itsekäs kusipää, jolloin kaikki järkipuhe ohitetaan nasevilla onelinereilla.

Yleisesti täällä puhutaan sitä, kuinka organisaatio on sisältä mätä ja epäkunnossa. Ja näkeehän sen, kun katsoo kuinka paljon tuosta urheilullisesta menestyksestä on viime vuosikymmeninä välitetty. Sitten kun asian tuo esiin yksi seuran omistajista omasta näkökulmastaan, itsensä uhraamalla, niin eihän se tietenkään totta voi olla. Joku katkeroitunut hasbeen uikuttaa mediassa paskaa kohtaloaan, vaikkei nykyisin saa kiinni edes vaihtoaition luukkua.
Edelleen, Bäckström toi esiin sen, kuinka huonosti hoidettu organisaatio meillä on hallituksesta lähtien. Hän toi sen esille oman esimerkkinsä kautta, koska siihen hänellä on paras kosketuspinta, ja sillä tavoin hän saa vedettyä huomion itseensä muusta joukkueesta.

Sama jengi ihmettelee ääneen, miksi täällä joudutaan maksamaan keskinkertaisuudesta enemmän kuin muualla huipuista. Ja kun joku sanoo sen ääneen, niin vastaus on luokkaa ”olisit pelannut paremmin niin ei tarvitsisi avautua mediassa”. Toisinaan tulee ihmeteltyä, että eikö porukalla ole mitään mielenkiintoa syventyä asioihin sen enempää? Eikö ole halua miettiä asioita annetussa viitekehyksessä? Oman mielipiteen muodostaminen ja muodostuminen tapahtuvat nopeasti, ja sen jälkeen siitä pidetään kiinni kynsin ja hampain yrittämättä nähdä suurempaa kokonaisuutta.

Kyllä, urheilujohto on vaihtunut, mutta sama mistään mitään tietämätön country club siellä taustalla toheltaa edelleen. Millään ei ole väliä, kunhan saadaan hyvää peeärrää ja konjakki ei lopu kesken. Se mitä urheilupuolella tapahtuu on aivan sivuseikka, kunhan hallitus- ja edustuspalkkiot saa kuitattua.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Orava , jos et vieläkään ymmärrä kokonaisuutta, voit lukea vaikka mun aikaisemmat viestini tästä ketjusta ja jos et vieläkään ymmärrä, lukaisepa esim. @Driver#66 :n ja @Ishmael in viestejä.

Media halusi sensaatiota ja sen se sai takertumalla ex-NHL-maalivahdin tilanteeseen. Nikke ymmärsi tämän ja antoi niille sen, mitä halusi ja sai itse samalla äänensä kuuluviin.

Sen sijaan, että Nikkeä haukutaan täällä turhasta itkijäksi, hänen esille tuloaan pitäisi arvostaa nykyistä enemmän ja vaatia päitä vadille. Miksi hallitus on ummistanut silmänsä kaikki nämä vuodet? Jos tällainen random-tyyppi kuin minä tiedän paljon seurassa tapahtuneista asioista, miten on mahdollista, ettei seurajohto tiedä? Vai voisiko olla, että valitsivat sen linjan, etteivät puutu (eli välitä)? Jos näin, miksi?
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minuakin ihmetyttää Niken dumaaminen. Hänhän sanoi ääneen sen mitä suurin osa tännekin kirjoittelevista ajattelee. Tästä huolimatta Niken sanomiset laukaisivat monissa jonkun ihmeellisen puolustusmekanismin, jonka turvin pakonomaisesti puolustetaan HIFK:ta.

Nikkehän uhrasi itsensä HIFK:n puolesta. Hänelle olisi ollut paljon helpompaa pitää suunsa kiinni ja lopettaa uransa kaikessa hiljaisuudessa kauden jälkeen selkään taputusten saattelemana. Tästä huolimatta Nikke pyrki tuomaan muutosta HIFK:n itsensä kustannuksella. Ja nyt hän on itkupilli ja huomiohuora.

Pahasti näyttää siltä, ettei Nikke saavuttanut mitään tuolla ulostulollaan.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
@Seesam Mikä näyttää ettei saavuttanut mitään? Lankinen on moraalinen ykkösmaalivahti ja urheilujohto on jatkanut uudistuksiaan junioripuolelle myös. Mikä muu agenda Bäckströmillä oli?

Itsellä ei olisi mitään sitä vastaan, että Nikkeä olisi muistettu JOS on uraansa lopettamassa. Ainakin siinä ulostulossa tuli ilmi, että annettavaa jääkiekolle vielä olisi, mutta nyt taso riitti IFK:n kolmosveskaksi. Olisi näyttänyt vähän erikoiselta jos Bäckströmiä olisi muistettu juhlavin menoin ja sitten kerrottu siirtyvän ensi kaudeksi muualle.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Niin lisätään vielä se tähän nyt, että osalle tuntuu olevan vaikea ymmärtää ettei Bäckström ole monelle muuta kuin 48 ottelua meillä huonosti pelannut maalivahti.
Näin juuri ja samalla komppaan tuota aiempaa viestiäsi. Puit omat ajatukseni hyvin sanoiksi pidemmässä viestissäsi.

Veikkaan, että harva täällä edes on nähnyt Niken uran alkuvaiheen pelejä. Kaveri oli kuin pelokas suolapatsas. Onnistui kuitenkin muokkaamaan pelityyliään myöhemmin ja pelasi hienon uran - muualla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös