Playoffs 2017 puolivälierät: Tappara – Ilves

  • 158 846
  • 1 070

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Ehkä edelleen eniten yllättänyt, ja sarjan kannalta oleellisinta ollut Ilveksen kärsivällisyys, sitkeys, kylmäpäisyys pelata suunnitellusti omilla aseilla, tilanteesta riippumatta. Puolustaa kiekollisena, pysyä kiekossa ahtaissakin paikoissa. Samalla puolustaa kiekottomana omissa kurinalasesti ja jäähyttömästi. Hyökkää fiksusti mutta riittävän rohkeasti. Ja ennakkoluulottomasti. Aika moni hyökkääjä repii siellä omaa potentiaaliaan esiin.

Selkeet tappioasemat tai johtoaseman menettäminen ei ole horjuttanut, vaan tänäänkin sen ratkasevan virheen teki Tappara. Toki, kuten moni pelaaja ja joku analyytikkokin todennut kevään aikana, maali/maalit antaa vahvasti suuntaa pelille. Ja edelleen Tapparalla on sarjan parhaat aseet kääntää tää sarja.

Pelaako Tappara sitten liikaakin ennakkosuosikki jääkiekkoa, edelleen? Varastaa sen 1% ylöspäin, on sen 1% vastustajaa kärsimättömämpi? Sen verta sanottava jotta aivan viime vuosien kaltanen betoni tuo puolustus ei ole. Onko missä määrin rakenteellinen, missä määrin että puuttuu takuuvarmat alakerran isännät Tuukka ja Kanki, sekä erehtymätön Karhunen? Helpommin läpästävissä ja saatavissa epätasapainoon kuin 3 edellistä kautta.

Ilveksen viisikkojen tiiviys ja pelaajien etäisyydet ovat aivan toista luokkaa kuin Tapparalla. Tappara ei varasta vaan pelaa arkaillen uskaltamatta tukea paineen antavaa pelaajaa jolloin Ilves voittaa pääsääntöisesti kaikki laita- ja kulmaväännöt joka puolella kaukaloa. Ylivarovaista sukkasillaan pelaamista on tuskallista seurata mutta minkäs teet. Jos häviämisen pelko on suurempi kuin voittamisen halu niin tuolta se näyttää, Ilves on rohkeampi ja nälkäisempi.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Uskallan väittää, että Kivi on eittämättä Liigan paras valmentaja. Saanut joukkueen kyllä aivan uskomattomaan tikkiin loppukaudesta, kuten teki myös Porissa 2013. Jos ilves pelaa tasollaan perjantaina niin Tappara lähtee kesälomille.

Nyt nautitaan!

ps. Kivelle patsas nyt jo pikkuhiljaa.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Uskallan väittää, että Kivi on eittämättä Liigan paras valmentaja. Saanut joukkueen kyllä aivan uskomattomaan tikkiin loppukaudesta, kuten teki myös Porissa 2013. Jos ilves pelaa tasollaan perjantaina niin Tappara lähtee kesälomille.

Nyt nautitaan!

ps. Kivelle patsas nyt jo pikkuhiljaa.

Totta töriset. Eikä sovi unohtaa että Kivi vei Porin vuosien jälkeen myös nuoret leijonat MM-kultaan, ja ei sekään joukkue mikään kisojen ennakkosuosikki ollut todellakaan. Aivan huikea koutsi valmentamaan ns. altavastaajia ja nuoria pelaajia ylipäätään. Kävi tässä sarjassa miten tahansa, niin olen pettynyt ja ihmeissäni jos ei Karri ole seuraava maajoukkueen päävalmentaja. Mielestäni meriitit on nyt jo kovemmat kuin Marjamäellä, joka ei ikipäivänä saisi keskinkertaisesta materiaalista noin paljoa irti kuin Kivi saa.

Tsemppiä Ipalle!
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tapio Laakso täytyy nostaa tässä sarjassa esiin. Nyt voittomaali ja 2+5 koko sarjaan ja pudotuspelien pörssikärki, kun Ässiä vastaan mentiin nollilla. Kova heppu ja hieno kapteeni.

Laakso on ollut ehdottomasti sarjan MVP tähän asti. Muuten eniten on yllättänyt Ilveksestä se osasto, jolle toivottelin vielä kaksi kuukautta sitten hyvää matkaa Mestikseen/Ruotsiin/Sporttiin, eli kolmikko Fagerudd, Suomi ja Vuoti. Fageruddin oman pään hasardit ovat mennyttä ja +- tilasto on runkosarjan -7 lukemasta kääntynyt reilusti plussalle. Vuoti ja Suomi näyttivät pelaavan vielä silloin väärässä sarjassa ja vaikutti siltä, että vuosi Allsvenskanissa tai Mestiksessä olisi tarpeen. Nyt sama kaksikko täyttää ruutunsa ihan täysin.

Tasonsa on pitänyt Vittasmäki - Vainio kaksikko, joka pelaa tällä hetkellä sillä kuuluisalla "EHT-tasolla" ja D'Amigo, joka paikkaa 0+1 tehonsa kahden suunnan pelillä sekä tasakentällisin että alivoimalla. D'Amigolla on +- tilastossa 8 pelin jälkeen tasan yksi miinusmaali eli Jerryn ollessa kentällä ei ainakaan omissa soi. Ruotsin tilastoja katsoessa en ole enää niin varma kumpi on parempi: meidän "köyhän miehen Paille" vai se virallinen Paille.

Ilvekseltä oikeastaan ainoa, jolla on ollut vaikeata, on Parikka. Aallolla on ollut hikiset paikat Parikan virheitä paikkaillessa. Jokainen peli on kumminkin 19-vuotiaalle lisää kokemusta, joten eiköhän Jarkonkin peli parane jos vaan itseluottamus pysyy kunnossa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
D'Amigolla on +- tilastossa 8 pelin jälkeen tasan yksi miinusmaali eli Jerryn ollessa kentällä ei ainakaan omissa soi.

Ja eilisen pelin lopulla D'Amigo suorastaan uhkui intoa. Selvästi se syöttöpiste toi tarvittavaa itseluottamusta. Veti aikamoista rallia viimeiset minuutit ja päälle vielä nahinat Peltolan kanssa naureskellen. Tämä tietää hyvää, toivottavasti D'Amigo sai nyt pelistä kiinni ja on perjantaina oma tuttu itsensä. Voi parhaimmillaan ratkaista pelin itse. Ja tosiaan omassa päässähän D'Amigo on pelistä toiseen loistava.

Jumalauta mikä fiilis tuli eilisestä pelistä. Loppuilta meni ihan humussa ja hymyillen. Usko oli koetuksella, ellei jo melkein mennyt, viime pelin jälkeen mutta ei toi joukkue luovuta. Ja nyt ollaan voiton päässä välieristä, ihan huikeeta! Mutta vielä on se iso voitto ottamatta, joten turha tässä on vielä tulevaa liikaa fiilistellä. Kotipeleissä on pakko pelata nyt paremmin, pumppu ei taida kestää jos tämä menee lauantaille.
 

Adam89

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Uskallan väittää, että Kivi on eittämättä Liigan paras valmentaja. Saanut joukkueen kyllä aivan uskomattomaan tikkiin loppukaudesta, kuten teki myös Porissa 2013. Jos ilves pelaa tasollaan perjantaina niin Tappara lähtee kesälomille.

Nyt nautitaan!

ps. Kivelle patsas nyt jo pikkuhiljaa.

Kova kaverihan se Kivi on, sitä ei voi kiistää - Sanoohan tuon jo nimikin, mutta ennen kaikkea näytöt.

Siltä mitään pois ottamatta Pakko nostaa Pekka virta esiin KalPasta, joka on kaksi kertaa tehnyt 3 vuoden pätkän Kalpassa. Molemmilla kerroilla joukkue oli sarjajumbo, kun virta palkattiin puikkoihin. Molemmilla kerroilla myös kolmannella Pekka Virran kaudella oltiin noustu jo Liigan mitalipeleihin, vaikka KalPan resurssit ovat rajalliset, budjettia vaan leikattiin tällekin kaudelle.

Luulisi, että näillä meriiteillä pääsisi joskus MJ tehtäviin kokeilemaan, etenkin kun pelitapa on virralla kehittynyt siitä ensimmäisen 3 vuotisen totaalisesta neuvostoliitto-kiekkokontrollista moderninpaan näkemykseen. Nyt lähdetään nopeasti tai hitaasti sen mukaan, mikä on paras tilanne, karvataan kovaa kun pystytään jne. Sitten on lisäksi ne kiekkokontrollin elementit. Peli on nyt kaunista katsottavaa, etäisyydet pysyy hyvinä, kovankin paineen alta päästään syöttelemällä aika hemmetin usein - En tiedä onko virta vielä ihan paras Liigavalmentaja, mutta varmaan aliarvostetuin.

Sori OT
 
Viimeksi muokattu:
Tapparan pitäisi työntää nuo hitaat lähdöt Tapolan perseeseen.
Uskotko aidosti, että Tapola on ohjeistanut pelaajia lähtemään hitaasti? Pelaajat tekevät ne ratkaisut kentällä, siihen reagointiin heitä ohjeistetaan. Kyse on siis kollektiivisesta halusta ja pelaajien yksilöllisestä rohkeudesta.
Olihan ainakin Soinnun saama jäähy erittäin erikoinen. Pudotuspeleissä harvoin vihelletään torikokouksissa sitä, että käydään ottamassa vähäinen kontakti pelaajaan, joka on mennyt kolmantena tökkimään johonkin vihellyksen jälkeiseen kahden pelaajan väliseen vääntöön.
Tilanne lähti siitä, että Flinck taklasi (taas) vihellyksen jälkeen ja vielä kiekottoman pelaajan. Sen jälkeen perinteistä hanskoilla hierontaa, mutta Sointu tuli poikittaisella mailalla tilanteeseen. Oli tullut hieromaan naamaa, niin ei olisi jäähyä tullut. Flinckille pitäisi myös jossain kohtaa noista vihellyksen jälkeisistä taklauksista rangaistus antaa. Taannoinhan Sebokin tms. teloi vastaavasti.

Huomenna siis homma katkolla. Jos Ilves homman klaaraa, on se sen ehdottomasti ansainnut. Tappara ei pystynyt pelaamaan kuin toisen erän edellispelin tasolla, joten se suorittamisen tasaisuus puuttuu edelleen.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos Tappara ja nimimerkki Voimalaituri palaavat asiaan vasta välierissä, saattaa hyvinkin käydä niin että Tappara häviää itselleen tämän sarjan ja Voimalaituri analysoi toisen tamperelaisen välieriä.
 

Heikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Karri Kiven haikailusta maajoukkueen peräsimeen: hänhän on osoittanut kykynsä altavastaajien ja nuorten pelaajien kanssa. Ei kuulosta Suomen MM-joukkueelta. Olympialaisissa ollaan sentään altavastaajia...

Todennäköisyyksistä tän sarjan suhteen: Ipa on nyt selkeä ennakkosuosikki voittamaan, totta kai, koska ottelupalloja on kaksi. Vaikka Tappara olisi 60 % voittajasuosikki jäljellä olevissa yksittäisissä matseissa (mikä on jo yläkanttiin arvioitu), saadaan Ipan jatkoon menon todennäköisyydeksi 64 %. Henkimaailman asiat ja muutama perättäinen hyvä pomppu varmaan lopulta ratkaisevat sarjan, mutta puhtaan rationaalisesti ajatellen ei Tapparasta saa enää leivottua suosikkia mitenkään.

Koivulan maltti syöttää eilinen voittomaali Laaksolle kertoo sen missä Ipa tällä hetkellä menee, ja millaisen henkisen tilan Kivi on saanut joukkueen nuorillekin pelaajille päälle. Lämmittää mieltä kyllä!
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tilanne lähti siitä, että Flinck taklasi (taas) vihellyksen jälkeen ja vielä kiekottoman pelaajan.
Muuten oikein, paitsi että pelaaja, joka on juuri pelannut mailallaan kiekkoa, lasketaan käsittääkseni kiekolliseksi, ja taklaus tulee aika tarkkaan sillä hetkellä, kun pilli soi. Yhtymäkohdat Sebokiin kohdistettuun taklaukseen, josta tuli ansaittu pelikielto, ovat nähdäkseni aika vähissä.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Uskotko aidosti, että Tapola on ohjeistanut pelaajia lähtemään hitaasti? Pelaajat tekevät ne ratkaisut kentällä, siihen reagointiin heitä ohjeistetaan. Kyse on siis kollektiivisesta halusta ja pelaajien yksilöllisestä rohkeudesta.

Tilanne lähti siitä, että Flinck taklasi (taas) vihellyksen jälkeen ja vielä kiekottoman pelaajan. Sen jälkeen perinteistä hanskoilla hierontaa, mutta Sointu tuli poikittaisella mailalla tilanteeseen. Oli tullut hieromaan naamaa, niin ei olisi jäähyä tullut. Flinckille pitäisi myös jossain kohtaa noista vihellyksen jälkeisistä taklauksista rangaistus antaa. Taannoinhan Sebokin tms. teloi vastaavasti.

Huomenna siis homma katkolla. Jos Ilves homman klaaraa, on se sen ehdottomasti ansainnut. Tappara ei pystynyt pelaamaan kuin toisen erän edellispelin tasolla, joten se suorittamisen tasaisuus puuttuu edelleen.

Uskon, että jos Tapola ohjeistaa, että "NYT EI V**** JÄÄDÄ SINNE MAALIN TAAKSE HIEROMAAN VAAN PELI KÄÄNNETÄÄN NOPEASTI YLÖS!", niin ei muuten nähdä montaa hidasta lähtöä. Sen sijaan, jos ohjeistus on vaistoilla pelaaminen, niin epävarmassa tilassa olevan joukkueen pakki valitsee helposti sen varmemman ja helpomman vaihtoehdon eli kurvaamisen oman maalin taakse.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Flinckille pitäisi myös jossain kohtaa noista vihellyksen jälkeisistä taklauksista rangaistus antaa. .

siinähän se Flinckin "hienous" onkin. Se pelaa pikkusikaa kokoajan, mutta pysyy vihellysrajan alapuolella. Tommoseen pelaamiseen tarvitaan kokemusta ja härskiä luonnetta. Ymmärän Flinckin halun pelata ylemmissä kentissä liigaa (joten vaihtanee seuraa), mutta onhan mies nyt aika optimaalinen nelossentteri.
 
Jos rakoviina saa huomenna edes rantapallon kiinni (ei pelin jälkeen), tai Ilveksen tuuri ei jatku niin vaikea paikka on katkaista sarja. Kumpi on vaikeampaa, tasoittaa sarja vai lopettaa sarja?
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuossa ei pitäisi olla mitään ongelmaa antaa jäähyä. Tuomareiden käsittämätöntä piittaamattomuutta.
Minkä olisi mielestäsi pitänyt olla rangaistuksen syy tuossa tilanteessa? Kiekko on toki ehtinyt jo takaisin Soinnun haltuun, mutta toisaalta kiekosta luopumisesta on kulunut niin vähän aikaa, että mielestäni olisi aika poikkeuksellista tuomita tuo estämisenä (ja erityisesti se olisi suuri poikkeus linjaan, joka on ollut estämisen suhteen äärisalliva).
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Tuossa ei pitäisi olla mitään ongelmaa antaa jäähyä. Tuomareiden käsittämätöntä piittaamattomuutta.
Tuleehan näitä, kuten jo mainitsemani Tapparan 8 pelaajaa jäällä, kuitenkin isossa kuvassa hyvää tuomaritoimintaa.
Vai tuuria tässä nyt sitten onkin Ilveksellä ollut :) ..no, ihan sama, toivottavasti jatkuu loppuun saakka.
Luotan Ilvekseen, mitään ei ole vielä voitettu ja juuri siksi luotankin..kukaan ei juhli vielä mitään !
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
siinähän se Flinckin "hienous" onkin. Se pelaa pikkusikaa kokoajan, mutta pysyy vihellysrajan alapuolella. Tommoseen pelaamiseen tarvitaan kokemusta ja härskiä luonnetta. Ymmärän Flinckin halun pelata ylemmissä kentissä liigaa (joten vaihtanee seuraa), mutta onhan mies nyt aika optimaalinen nelossentteri.

Melko täydellinen nelossentteri. Tuskin Liigan sisältä parempaa löytää. Toki viime kausi osoitti, että pystyy hyökkäävämmässä roolissa myös tekemään tehoja, joten varmasti haikailee tulevaisuudessa vastaavaa roolia jostain muualta.

Nythän Ilveksen nelonen on aika spesiaali koostumus. Sointu on oppinut sentterikomennuksensa aikana puolustamaan, joten ei ole enää ainoastaan hyökkäävä, mutta Mese on. Erittäin hankala ketju vastustajalle. Flinck pakittaa, taklaa, mutta omaa hyvät kädet, Sointu ja Meskanen luisteluvoimaisina hyökkäysorientoituneina kavereina takaavat toisaalta sen, että ketju on jatkuvasti myös hyökkäyspäässä vaarallinen. Meskanen osaa myös taklata ja ketju pärjää myös kokonaisuutena yllättävän hyvin fyysisessä pelissä. Hiukan sattuman kautta loksahtanut tämä ketju enemmän kuin kohdalleen. Ilman Meskasen ja Soinnun pitkiä saikkuja ketju tuskin olisi ikinä löytänyt tätä koostumusta.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Komee sarja tää on ollut ja melkein vaatii sen game sevenin! Tätähän penkkiurheilu on parhaimmillaan kävi miten kävi. Jotenkin ei vieläkään luottoa Ilveksen jatkoon menoon. viime vuosina (vuosikymmeninä) toteamus "ilves pettää aina" on tullut tutuksi. Käykö taas niin että tappara hoitaa seiskapelissä tän, surffailee sen jälkeen mestaruuteen. Ilves antoi toivoa ja veti viime hetkillä ennen loppukliimaksia maton alta. Perkele kuk ei luota!! Toivottavasti pelaajat luottaa! Ei pysty perjantaina katsomaan.
 
Tuossa ei pitäisi olla mitään ongelmaa antaa jäähyä. Tuomareiden käsittämätöntä piittaamattomuutta.

Valitettavasti jääkiekossa homma menee niin, että kun pelaaja pelaa kiekkoa, hän altistaa samalla itsensä taklauksen kohteeksi joutumiselle. Jos tämä on porkkanoiden mielestä käsittämätöntä, kannattaa varmaan jättää se kiekko suosiolla ilvesläisille, niin ei tule pipi eikä tarvitse itkeä että vastustaja tönäsi.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Mikäli Tapparan leirissä ajatellaan samoin kuin täällä tapparalaiset ajattelevat, että Tapparan pahin ja ainoa vastustaja tässä sarjassa on Tappara itse, niin huomenna sarja menee poikki. En kuitenkaan usko ammattilaisurheilijoiden niin ajattelevan. Ihmettelen kyllä sitä, miten vaikeaa tapparalaisille on tunnustaa Ilveksen hyvyys tässä sarjassa. Ennakkoasetelmat oli tietysti Tapparan puolella, materiaalietu myös, mutta niin vain on että sarja on huomenna katkolla juuri Ilvekselle.

Toistan itseäni, mutta mikäli paras seitsemästä -sarjassa ei saa omaa parasta suoritustasoaan esiin, niin ehkei se oma paras taso sitten niin hyvä ollutkaan.

Ilvesläisittäin tässä ei ole mitään hävittävää. Kausi päättyy joka tapauksessa iloisissa tunnelmissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös