Joukkueen rakennus kaudelle 2017–2018

  • 560 567
  • 3 036

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kannattaisko seurata Jokereiden tilannetta. Siellä olisi yksi oma kasvatti, joka oikeasti voisi täyttää ykkössentterin saappaat helpostikin, ainakin jos vertailukohteena on tämän kauden rosteri. Kuulemma ei ole onnistunut kovinkaan hyvin ja fanit ovat suunnilleen toivottamassa tervemenoa jonnekin muualle.

Aijuu, ei varmaan kelpaa kun on porilainen. Kai se ainakin jotain on kusettanut nuuskakaupoissa niin voidaan huutaa seisomakatsomosta.
Niemellähän on vuosi sopimusta jäljellä, tietysti kait hän sieltä voisi irrotakkin jonkinlaisella sopimuksella? Niemihän olisi todella hieno haku, porilaisuudesta huolimatta :) !
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Ykkössentteri pitää ehdottomasti hankkia ensi kaudeksi, Makkosesta ei siihen ole missään nimessä. Olisin ulkomaisen hankinnan kannalla, kotimaasta ei riittävän laadukasta sentteriä taida olla saatavissa järkevällä hinnalla. Nyt on hyvät scouttaustaidot tarpeen.

Viestissä #758 minä sellaisen jo valmiiksi scouttasin ;)

No joo, siis tämä esimerkki henkilö kuvastaa vain sitä, että realisti kannattaa ykkössentterihaun suhteen olla. Toivottavasti sellainen hankitaan, ja toivottavasti on ulkomaalainen, koska tosiaan vapaana saatavilla ei ole järkeviä kotimaisia. Olen samaa mieltä, että optimitilanteessa Makkonen on kakkossentteri, koska ykkössentteriksi hän on kuitenkin liian iso riski..

Rahaa on ehdottomasti ykkössentterin ja yhden kärkilaiturin jälkeen jäätävä myös siihen rosterin leveyteen. Ja muistetaan, että yksi kovan luokan profiilipakkikin on vielä ostoslistalla
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Varmasti haetaan myös maalintekijää, sillä Aholta kun kysyttiin onko maalienteko-ongelma tämän hetkinen, niin vastasi että onhan se tällaista ollut koko kauden. Yhtään hidasta tai loukkaantumisherkkää pelaajaa ei enää tarvita lisää, nyt tarvitaan luontaista maalintekijää, tai sellaisen aihiota, joka on kehittymässä sellaiseksi.
Joko rahat riittäisivät Salmiseen, häneenkin Jokerileirissä on oltu pettyneitä?!
Lukko-osiossa muuten huhuiltiin isosta nimestä sentteriosastolle, toivottavasti se ei ole Niemi.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
No joo, tää on kyllä ihan selvä juttu, että ulkomaille pitäisi katseet siirtää. Vellu toivoi ison rapakon taakse jalkautumista, mitä luulette / tiedätte, onko Jarkka matkaamassa ison veden taakse?
Minähän tätä ehdottelin jo aikapäiviä sitten. Silloin tosin muutama puusilmä riensi suolaamaan näkemykseni täysin turhana rahan tuhlauksena, TosiFani etunenässä :D Kuulemma youtubesta saa kaikki tarvittavat tiedot vähintään yhtä hyvin, ellei paremmin. Uskoakseni hänkin on tosin jo mielipiteensä pyörtänyt, koska jos Pyhä-Vellu ehdottaa jotain, niin se on TosiFanille yhtä tosi kuin Ukko Ylijumalan sana :D

Olen siis edelleen sitä mieltä että skouttausreissu Ameriikan maille voisi olla hyvä ratkaisu. Samaan aikaan kuin voi zekkailla kiinnostavien pelaajien edesottamuksia ja jututtaa heitä muutenkin, saaden heistä edes jonkinlaisen kuvan ihmisinä, voitaisiin myös Ässätietoutta edistää siellä päin. Näyttäisivät vaikka pelaajalistaa joka on viime vuosien aikana lähtenyt Ässistä rahakkaampiin liigoihin, niin luulisi että jotakuta AHL-jyrää saattaisi kiinnostaakin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Olen siis edelleen sitä mieltä että skouttausreissu Ameriikan maille voisi olla hyvä ratkaisu...

Pidän tätä edelleen rahan tuhlauksena. Olen jutellut suomalaisen kaverin kanssa, joka teki agentin hommia ja kiersi jonkin verran Pohjois-Amerikkaa. Hän kävi katsomassa pääosin AHL pelejä, viikon reissulla ehti näkemään neljä viisi peliä sopivalla rytmityksellä. Jos tällaisella reissulla ei ole tiedossa ketä lähdet katsomaan, pelaajan etsiminen on neulan etsimistä heinäkasasta. Suurin osa pelaajista ei halua lähteä Eurooppaan ja niillä ketkä haluaa lähteä, on yleensä agentti, joka edustaa heitä Euroopassa. Hyvin harvoin löytää pelaajia, joilla ei ole agenttia.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Pidän tätä edelleen rahan tuhlauksena. Olen jutellut suomalaisen kaverin kanssa, joka teki agentin hommia ja kiersi jonkin verran Pohjois-Amerikkaa. Hän kävi katsomassa pääosin AHL pelejä, viikon reissulla ehti näkemään neljä viisi peliä sopivalla rytmityksellä. Jos tällaisella reissulla ei ole tiedossa ketä lähdet katsomaan, pelaajan etsiminen on neulan etsimistä heinäkasasta. Suurin osa pelaajista ei halua lähteä Eurooppaan ja niillä ketkä haluaa lähteä, on yleensä agentti, joka edustaa heitä Euroopassa. Hyvin harvoin löytää pelaajia, joilla ei ole agenttia.
Tämä on kyllä varmasti juurikin näin. Itse en missään nimeessä tarkoittanut, että kannattaisi lähteä Kanadaan ns. näyteikkunaostoksille metsästämään täysin uusia tuttavuuksia. Vaikka jos aikaa on, niin miksipä ei tätäkin voisi osittain matkaan yhdistää. Itse ajattelisin, että Vellukin on tuolla rantautumisella tarkoittanut lähinnä, että se pelaajan/pelaajien skouttaus täytyisi tehdä äärimmäisen huolellisesti. Huolelliseen skouttaamiseen liittyy oleellisena osana se, että käydään oikeasti paikan päällä tutkimassa näiden pelaajien arkea, ja yritetään tutustua pelaajiin mahdollisimman hyvin. Ässien ei kannata tuhlata resursseja huonoihin hankintoihin, eikä oikeastaan ottaa sokkona jotain Dallasin tänne sysäämiä pelureita.

Käytännössä tuo prosessi siis menisi jotenkin:
  1. Mietitään mitä pelaajia hankintaan, esim. pakki ja sentteri
  2. Mietitään tarkkaan, mitkä ominaisuudet vaikuttavat pelaajan sopeutumiseen isoon kaukaloon ja Ässien pelitapaan. SaiPan hankinnoista voi katsoa esimerkki. Tod näk profiili on ainakin hyökkääjän kohdalla; Hyvä luistelemaan, kamppailuvoimainen, pelirohkea ja älykäs sekä hyvä lähellä maalia.
  3. Pyydetään joltain taholta(agenteilta?) lista potentiaalisista Suomeen/eurooppaan tulevista pelaajista
  4. Suodatetaan etäskouttauksella ehdokkaista tarpeeksi sopivan kokoinen lista
  5. Lähdetään Känädään tutustumaan pelaajiin syvemmin ja tehdään lopulliset päätökset.
  6. Ollaan valmiita tarvittaessa avaamaan kukkaron nyörejä ihan kunnolla.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Koko viesti
Juuri tällaista skenaariota itsekin mietin. Ei sinne sokkona kannata lähteäkään, ellei sitten ihan huvittelureissusta ole kyse :) Toisaalta jos pelaajan kanssa tehdään sopimus ihan vaan agentin kehujen ja youtube-videoiden perusteella, on se mielestäni nimenomaan sokkona shoppailua ja sitä kautta potentiaalisia huteja tulee varmasti enemmän. On aina parempi jutustella mahdollisen vahvistuksen kanssa pienikin hetki kasvokkain, täten saa hänestä edes jonkinlaisen käsityksen ihmisenä.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Kyllä Korpisalo lähtee varmaan tulevanakin kesänä rapakon taakse. Eikös se siellä viime kesänäkin ollut poikansa vieraana.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässillä on kaikista AHL- pelaajista varmasti kattavat tiedot, koska Takolla on käytössä Dallasin raportit eli ei sinne sen vuoksi tarvitse matkustella. Niin hyvän miehen sieltä saa kun on valmis rahaa pöytään laittamaan. Takuuta ei tietysti ole vaikka kuinka olisi AHL tehoja. Tps hommasi muutama vuosi sitten kalliin flopin jonka piti olla liigassa supertähti. Eli panostaisin Ässien budjetilla ainakin yhden vuoden Euroopassa pelanneeseen peluriin jos sellaista ollaan hankkimassa.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
On aina parempi jutustella mahdollisen vahvistuksen kanssa pienikin hetki kasvokkain, täten saa hänestä edes jonkinlaisen käsityksen ihmisenä.

Minusta huomattavasti oleellisempaa olisi etsiä sellaisia kavereita jotka tuntevat tyypin, ovat kenties pelanneet hänen kanssaan tai toimineet valmentajina tjsp. P - Amerikan äijät ovat aika teflonia kun on jääkiekosta kyse, kaikki haluavat vain pelata lätkää elääkseen ja ovat sen vuoksi valmiita mihin vain. Käytännön todellisuus on kuitenkin se, että 95% puheesta on paskaa eikä Eurooppaan tai ainakaan Suomeen lähdetä ihan tuosta vain pelaamaan. Eikä tämä asia muutu sillä että mennään paikan päälle puhumaan rallineklantia.

Puusilmäksi leimautumisen uhallakin katson että tuollaiset reissut varmaan näyttävät fanien suuntaan hyvältä, mutta muuten hyödyn kanssa on hiukan niin ja näin. Pelaajien haastattelua tärkeämpää on löytää agentti ym. piireistä ne omat luottokaverit joiden mielipiteisiin ja kontakteihin pystyy luottamaan.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tottakai kaikki tuo on myös tärkeää. Jos vaan tietoa saa aiemmilta pelikavereilta niin tottahan ne asiat on syytä jutustella läpi. Lisäksi minulla ei ole pienintäkään epäilystä siitä etteikö Ässien organisaatio jo käytä agentti ym. piireistä saamaansa tietoa kaikessa komeudessaan. Mutta edelleen on mielestäni sian ostamista säkissä, jos tehdään (kallis) sopimus miehen kanssa jota ei olla edes kasvokkain haastateltu. Ei kai kukaan kuvitellutkaan että vaikkapa Korpisalo jättäisi kaikki muut informaatiokanavat käyttämättä ihan vaan sen takia että hän poikkeaa parin viikon matkalla Jenkeissä moikkaamassa poikaansa ja samalla juttelemassa muutaman kiinnostavan pelaajan kanssa? Ei, kaikki mahdolliset asiat juurta jaksain tietoon ja kun infoa on tarpeeksi kasassa, voidaan tehdä päätös sopimuksen tarjoamisesta. Kuten sanoin, uskon että mitä paremmin pelaajan taustat selvitetään, sitä suurempi todennäköisyys on että saadaan joukkueelle oikea vahvistus.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mutta edelleen on mielestäni sian ostamista säkissä, jos tehdään (kallis) sopimus miehen kanssa jota ei olla edes kasvokkain haastateltu.

Miksi tämä kasvokkain haastattelu on tässä nyt näin oleellisessa osassa? Tuolla logiikalla liigaseurat eivät ole varmaan koskaan muuta ostaneetkaan kuin sikoja säkissä.

Se on selvä, että kaikki voitava pitää tehdä mahdollisimman hyvien hankintojen eteen, mutta jotenkin koen että vaiva ja hyöty eivät ihan kohtaa jos oikein naamatusten pitää haastatella ennen lopullista päätöstä.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Miksi tämä kasvokkain haastattelu on tässä nyt näin oleellisessa osassa? Tuolla logiikalla liigaseurat eivät ole varmaan koskaan muuta ostaneetkaan kuin sikoja säkissä.

Se on selvä, että kaikki voitava pitää tehdä mahdollisimman hyvien hankintojen eteen, mutta jotenkin koen että vaiva ja hyöty eivät ihan kohtaa jos oikein naamatusten pitää haastatella ennen lopullista päätöstä.
Kovasti sinua nyt tuntuu taas närästävän tämäkin asia :D

Juurihan sinulle perustelin miksi se on sian ostamista säkissä ja miksi kaikki tarvittava informaatio on käytettävä pelaajien kartoituksessa jotta kalliit hudit vältettäisiin.

Olen tässä koittanut selittää että asiat eivät todellakaan ole mitään toisensa poissulkevia juttuja, vaikka niin halusitkin aiemmassa viestissäsi (tahallisesti väärin)ymmärtää :) Kaikkia keinoja on hyvä käyttää ja tässäpä oiva lisä työkalupakkiin. Mutta hienosti olet kyllä ymmärtänyt tämän internetin käytös-etiketin, jossa asiat täytyy ymmärtää tahallisesti mahdollisimman väärin, jotta pääsee jankuttamaan :D

Ja jos kerran Korpisalo muutenkin lähtee poikkeamaan poikaansa morjestamassa Jenkkilässä niin on se nyt kumma jos hän ei saisi samalla jututtaa potentiaalisia vahvistuksia ja samalla mainostaa Poria hyvänä ponnahduspaikkana uralle. Mielestäni olisi suoranaista järjen köyhyyttä olla käyttämättä moista tilaisuutta hyväkseen pelaajien seurannassa. Tässä on ainakin omaan makuuni ollut ihan tarpeeksi huteja viime vuosina.

Täytyy tähän loppuun sanoa vielä että kaiholla kaipaan niitä aikoja kun tälläkin palstalla pystyi edes jossain määrin keskustelemaan asioista ihan järkevästi, vailla jatkuvia tahallisia kärjistyksiä ja väärinymmärtämisiä. Toki niitä on aina ollut, mutta nykyään tuntuu että täältä ei tahdo enää millään löytää keskustelukumppania, joka haluaa jättää ne henkilökohtaiset hyökkäykset vähemmälle ja keskittyä itse asiaan enemmän. Oi niitä aikoja...
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tuossa edellähän @Naurava Sika ja @Vellihousu ovat tavallaan molemmat oikeassa. Kasvokkain haastattelu tuo aina lisäarvoa, mutta mitä lisäarvoa se sitten tuo on toinen kysymys. Ulkomaalaispelaajien kanssa, etenkin niiden jotka tulevat ensi kertaa Eurooppaan, ongelmat saattavat kuitenkin olla täysin mahdottomia ennakoida. Esimerkiksi nyt vaikka muutaman vuoden takainen case Cohen: jos hänet olisi haastateltu etukäteen kasvokkain, niin olisiko silti tullut puheeksi hänen puoleltaan, että "ai niin, onkohan Porissa kuinka monta pilvenpiirtäjää? Että jos niitä ei ole, niin sitten meikäläisen pelaamisesta ei kyllä tule mitään". Jonka jälkeen mies olisi voitu jättää ottamatta..

Uskon kuitenkin minäkin siihen, että ainakin jotkin ongelmat ovat vältettävissä, jos pelaajan kanssa jutellaan kunnolla kasvotusten ennen sopimuksen tekoa
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kovasti sinua nyt tuntuu taas närästävän tämäkin asia :D

Juurihan sinulle perustelin miksi se on sian ostamista säkissä ja miksi kaikki tarvittava informaatio on käytettävä pelaajien kartoituksessa jotta kalliit hudit vältettäisiin.

Ei minua närästä tässä mikään, en vain ymmärrä mikä on kasvokkain tehtyjen haastattelujen täsmällinen lisäarvo ja mitä varten niitä pitäisi lähteä tekemään ihan Pohjois - Amerikkaan asti varsinkaan nykyisten tietoliikenneyhteyksien, sähköpostein ynnä muiden aikana.

Ässät on tehnyt joitakin huonoja hankintoja huonosti tehtyjen taustatöiden takia, mutta tuskin esimerkiksi Suomeen sopeutumiseen liittyvät mahdolliset ongelmat ratkeavat sillä että Korppi käy puhumassa pelaajan kanssa oikein P - Amerikassa asti. Nämä ongelmat kun eskaloituvat vasta Suomessa jos niin on käydäkseen ja tietoja pelaajan luonteesta luulisi saavan helpomminkin jos viitsii hiukankaan nähdä vaivaa.

Koko tämä skenario jossa Korppi käy moikkaamassa poikaansa Jenkeissä ja lentelee siinä sivussa jututtamassa kiinnostavia pelaajia kuulostaa suoraan sanoen aikamoiselta Fantasy Manager - touhulta eikä ainakaan miltään mihin Ässien kannattaisi käyttää muutenkin vähiä rahojaan. Kaikkien kiinnostavien pelaajien pitäisi asua suht lähellä Korpisalon poikaa että touhussa olisi mitään järkeä; ne on ne etäisyydet aika pitkiä siellä päin nimittäin. Tässä ei ole siis kyse siitä mitä "saa" tehdä vaan siitä minkä tekeminen kannattaa. Minusta tuhansien eurojen käyttäminen pelkkiin lentolippuihin ihan vain sen takia että pääsee puhumaan kasvokkain mahdollisten vahvistusten kanssa olisi järjetöntä tuhlausta. Kai Ässien toimistolta sentään Skype löytyy?

Ei ei ja ei: kaikki kivet pitää kääntää, mutta sellaiselle paikalle missä kiveä ei ole ei kannata lähteä kalliin kaivurin kanssa myllertämään.
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
P-amerikkalaisissa olisi hyvä käyttää jo euroopassa pelanneita kulttuurishokkien ja muiden ongelmien välttämiseksi. Nämä kaverit jotka ovat jo pelanneet ja onnistuneet maksavat tottakai isoa rahaa. Edullisemmin saa jonkun arvan, joka tulee ensimmäistä kertaa eurooppaan, mutta näissä on isompi riskikin. UTJn tehtävä on tasapainoilla näiden asioiden kanssa ja hommata budjettiin nähden parhaat vaihtoehdot. Siitä hänelle maksetaan.
 

Kärmes1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miten olisi naaraaminen allsvenskanista joku sentteri? Siellä näyttää EP:n tilastojen mukaan olevan 8/10 pistepörssin kärjestä sentterikelpoisia kavereita. 3/4:n kärki on BIK Karlskogan miehiä, jotka pelaa Moraa vastaan finaaleita. Nyt kun meillä on tuo Matukka, jonka option ensi kaudesta kaiken järjen mukaan tullaneen käyttämään niin olisi kotouttaminenkin jollekin svedulle helpompaa.


Edit: Näyttää pääosalla sopparitkin päättyvän tähän kauteen ja pistepörssin sijalla 11 olisi pisteisiin kykenevä pakkikin. Tuosta kun esim. Ejdsell(jäätävän kokoinen nuori sentteri muuten) ja tämä Larsson saataisi naarattua olisi meillä ihan hyvä Svenssoni-trio kasassa.
EP Allsvenskanin pistepörssi:
Eliteprospects.com - Player stats from Allsvenskan
Poikien EP profiilit:
Eliteprospects.com - Victor Ejdsell
Eliteprospects.com - Henrik Larsson

Näissä on aina etunsa, kun on entuudestaan tuttuja tai samasta maasta kotoisin olevia pelaajia lähinnä sopeutumisen kannalta.
 
Viimeksi muokattu:

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Käytännössä tuo prosessi siis menisi jotenkin:
  1. Mietitään mitä pelaajia hankintaan, esim. pakki ja sentteri
  2. Mietitään tarkkaan, mitkä ominaisuudet vaikuttavat pelaajan sopeutumiseen isoon kaukaloon ja Ässien pelitapaan. SaiPan hankinnoista voi katsoa esimerkki. Tod näk profiili on ainakin hyökkääjän kohdalla; Hyvä luistelemaan, kamppailuvoimainen, pelirohkea ja älykäs sekä hyvä lähellä maalia.
  3. Pyydetään joltain taholta(agenteilta?) lista potentiaalisista Suomeen/eurooppaan tulevista pelaajista
  4. Suodatetaan etäskouttauksella ehdokkaista tarpeeksi sopivan kokoinen lista
  5. Lähdetään Känädään tutustumaan pelaajiin syvemmin ja tehdään lopulliset päätökset.
  6. Ollaan valmiita tarvittaessa avaamaan kukkaron nyörejä ihan kunnolla.

Tällä tavallahan tuo scouttaaminen taitaa mennä. Tästä puuttuu vain tuo täällä jo esiin nostettu kysely entisiltä pelikavereilta ja valmentajilta yms. Antti Tuomenoksaa eli miestä näiden SaiPan hankintojen takaa haastateltiin joskus ja Antti kertoi että tuo ulkomailta scouttaaminen ei todellakaan ole mikään nopea projekti. SaiPa käyttää hyvin paljon suhteitaan hyväksi ja saa aika hyvän kokonaiskuvan pelaajasta jo pelkästään muiden avulla.

Lopuksi pelaajan kanssa jutellaan ja saadaan viimeistään selkeä ja hyvä kuva pelaajasta ja päätetään tehdäänkö sopimusta vai ei. Monella liigaseuralla tuntuu olevan niin kiire välillä pelaajien kanssa, että katsotaan vain tehoja ja hankitaan pelaaja nopeasti sen mukaan. Unohdetaan esim. Se että jos olet ruotsissa mättänyt kovat tehot niin se ei tarkota sitä, että teen suomessa samanlaiset tehot koska sarjojen pelityyli on täysin erilaista.
 

Kärmes1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei tietenkään, mutta se kertoo kuitenkin jostakin, jos on tehnyt 1p/peli. Kyllä ne tuppaa pelimiehiä olemaan sarjassa kuin sarjassa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Tällä tavallahan tuo scouttaaminen taitaa mennä. Tästä puuttuu vain tuo täällä jo esiin nostettu kysely entisiltä pelikavereilta ja valmentajilta yms. Antti Tuomenoksaa eli miestä näiden SaiPan hankintojen takaa haastateltiin joskus ja Antti kertoi että tuo ulkomailta scouttaaminen ei todellakaan ole mikään nopea projekti. SaiPa käyttää hyvin paljon suhteitaan hyväksi ja saa aika hyvän kokonaiskuvan pelaajasta jo pelkästään muiden avulla.

Lopuksi pelaajan kanssa jutellaan ja saadaan viimeistään selkeä ja hyvä kuva pelaajasta ja päätetään tehdäänkö sopimusta vai ei. Monella liigaseuralla tuntuu olevan niin kiire välillä pelaajien kanssa, että katsotaan vain tehoja ja hankitaan pelaaja nopeasti sen mukaan. Unohdetaan esim. Se että jos olet ruotsissa mättänyt kovat tehot niin se ei tarkota sitä, että teen suomessa samanlaiset tehot koska sarjojen pelityyli on täysin erilaista.
No joo, oikeastaan olin itse ajatellut tämän suhteiden käytön tuohon etäskouttaukseen. En siis tarkottanut sillä pelkää eliteprospectsia, vaan taustatyöt on tehtävä ajatuksella ja huolellisesti. Jos pelaajia ei päästä läheltä seuraamaan niin tämä oin oikeastaan välttämätöntä. Paitsi Ässissä, missä oli jonkun aikaa taktiikka, että tuupakkaa Dallasin pojat tänne jotain ukkoja n. ilmaseksi, niin katotaan onko niistä mihinkään.
Kovasti sinua nyt tuntuu taas närästävän tämäkin asia :D

Juurihan sinulle perustelin miksi se on sian ostamista säkissä ja miksi kaikki tarvittava informaatio on käytettävä pelaajien kartoituksessa jotta kalliit hudit vältettäisiin.

Olen tässä koittanut selittää että asiat eivät todellakaan ole mitään toisensa poissulkevia juttuja, vaikka niin halusitkin aiemmassa viestissäsi (tahallisesti väärin)ymmärtää :) Kaikkia keinoja on hyvä käyttää ja tässäpä oiva lisä työkalupakkiin. Mutta hienosti olet kyllä ymmärtänyt tämän internetin käytös-etiketin, jossa asiat täytyy ymmärtää tahallisesti mahdollisimman väärin, jotta pääsee jankuttamaan :D

Ja jos kerran Korpisalo muutenkin lähtee poikkeamaan poikaansa morjestamassa Jenkkilässä niin on se nyt kumma jos hän ei saisi samalla jututtaa potentiaalisia vahvistuksia ja samalla mainostaa Poria hyvänä ponnahduspaikkana uralle. Mielestäni olisi suoranaista järjen köyhyyttä olla käyttämättä moista tilaisuutta hyväkseen pelaajien seurannassa. Tässä on ainakin omaan makuuni ollut ihan tarpeeksi huteja viime vuosina.

Täytyy tähän loppuun sanoa vielä että kaiholla kaipaan niitä aikoja kun tälläkin palstalla pystyi edes jossain määrin keskustelemaan asioista ihan järkevästi, vailla jatkuvia tahallisia kärjistyksiä ja väärinymmärtämisiä. Toki niitä on aina ollut, mutta nykyään tuntuu että täältä ei tahdo enää millään löytää keskustelukumppania, joka haluaa jättää ne henkilökohtaiset hyökkäykset vähemmälle ja keskittyä itse asiaan enemmän. Oi niitä aikoja...
Itselläni ei oikeastaan ollut mielessä kesäiset haastattelut vapaa-ajalla, vaan pitäisi päästä näkemään sitä pelaajan arkea. Jos mahdollista olisi hyvä päästä seuraamaan reenejä. Ja jos mennään haastattelemaan, niin niissä pitäisi olla selvä tavoite ja mielestäni pelaajasta saa paljon selville, jos häntä haastattelee pelipäivänä. Ennen peliä kysellä valmistautumisista ja mitä mieltä on vastustajasta ja mitä kokee, että heidän täytyy tehdä ja ottaa huomioon. Sitten pelin jälkeen, miten se omasta mielestä meni jne jne jne... Ja tottakai täytyy saada kaivettua esille muutakin kuin pelkkää perus hokitalkkia. Tuon kun toistaa parin, tai miksei useammankin pelin yhteydessä, niin alkaa kuva jo kirkastumaan.

No, kyllähän noita nykypäivänä voi tehdä skypelläkin, mutta kasvotusten olisi aina parempi.

E: @Lepranmies heittää tuossa pari hyvää pointtia. 1. Skouttaus ei todellakaan ole mikään nopea prosessi, eli näitä haastattelu ja skouttaustoimia pitäisi oikeastaan alkaa tekemään jo syyskaudella. 2. Tehdyt tehot eivät suoranaisesti kerro yhtikäs mistään. Tärkeintä on löytää oikeita ominaisuuksia ja kun ei ole mitään minimitehovaatimuksia, niin potentiaalisten pelaajien määräkin nousee huomattavasti.
 
Viimeksi muokattu:

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itselläni ei oikeastaan ollut mielessä kesäiset haastattelut vapaa-ajalla, vaan pitäisi päästä näkemään sitä pelaajan arkea. Jos mahdollista olisi hyvä päästä seuraamaan reenejä. Ja jos mennään haastattelemaan, niin niissä pitäisi olla selvä tavoite ja mielestäni pelaajasta saa paljon selville, jos häntä haastattelee pelipäivänä. Ennen peliä kysellä valmistautumisista ja mitä mieltä on vastustajasta ja mitä kokee, että heidän täytyy tehdä ja ottaa huomioon. Sitten pelin jälkeen, miten se omasta mielestä meni jne jne jne... Ja tottakai täytyy saada kaivettua esille muutakin kuin pelkkää perus hokitalkkia. Tuon kun toistaa parin, tai miksei useammankin pelin yhteydessä, niin alkaa kuva jo kirkastumaan.
Minullakaan ei ollut mielessä kesäiset haastattelut vapaa-ajalla. Tottahan asiat tulisi hoitaa kauden keskellä, eikä grillauskaudella :D En minä ainakaan ole muuta takaa ajanutkaan.

Toki esimerkiksi Lukolla on enemmän rahaa käytössä hankintoihin, mutta siellä tuntuu skouttaus toimivan paremmin kuin meillä. Joten olisi sieltä ehkä jotain opittavaakin. Ässien vähemmät rahat nimittäin juuri painottavat sitä, että hankinnoissa tulisi onnistua. Ennemmin sijoittaisin pari tonnia Korpin matka- ja skouttausrahastoon kuin pari sataa tonnia siihen, että meille tulee kaudeksi mies sairastuvalle tai katsomoon.

Mutta ainakin oma kantani on selvä ja muuttumaton, enkä jaksa tästä enempää vängätä. Me seistään Ketolan Vellun kanssa tän asian takana :)
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Minullakaan ei ollut mielessä kesäiset haastattelut vapaa-ajalla. Tottahan asiat tulisi hoitaa kauden keskellä, eikä grillauskaudella :D En minä ainakaan ole muuta takaa ajanutkaan.

Toki esimerkiksi Lukolla on enemmän rahaa käytössä hankintoihin, mutta siellä tuntuu skouttaus toimivan paremmin kuin meillä. Joten olisi sieltä ehkä jotain opittavaakin. Ässien vähemmät rahat nimittäin juuri painottavat sitä, että hankinnoissa tulisi onnistua. Ennemmin sijoittaisin pari tonnia Korpin matka- ja skouttausrahastoon kuin pari sataa tonnia siihen, että meille tulee kaudeksi mies sairastuvalle tai katsomoon.

Mutta ainakin oma kantani on selvä ja muuttumaton, enkä jaksa tästä enempää vängätä. Me seistään Ketolan Vellun kanssa tän asian takana :)
Joo, ei mitään vänkäämistä, kunhan jutustelen. Itsekin näen, että skouttattavien pelaajien luokse jalkautuminen ei ole kulu vaan investointi, joka pitkässä juoksussa säästää rahaa. Toisenkäden tieto on aina toisenkäden tietoa ja siellä voi olla ties mitä omia intressejä asioiden taustalla.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Joo, ei mitään vänkäämistä, kunhan jutustelen. Itsekin näen, että skouttattavien pelaajien luokse jalkautuminen ei ole kulu vaan investointi, joka pitkässä juoksussa säästää rahaa. Toisenkäden tieto on aina toisenkäden tietoa ja siellä voi olla ties mitä omia intressejä asioiden taustalla.

Ja meinaat että pelaajilla itsellään ei olisi mitään omia intressejä asioiden taustalla?

Tuosta jalkautumisesta on tosiaan turha vängätä, mutta pikkuisen ulkona tuntuvat jotkut olevan koko pelaajien hankintaprosessista. Esimerkiksi P - Amerikkaan on turha mennä haastattelemaan pelaajia kesken kauden kun siellä kaikki neuvottelukontaktit pelien ollessa käynnissä on ankarasti kielletty. Tämän takia niitä toisen käden tietoja käytetään niin paljon kun muuta ei ole hankittavissa ja pelaajan kanssa jutellaan, jos jutellaan, vasta aivan lopuksi.

Mutta tietysti itse kukin saa uskoa mihin haluaa, varmaa on ainoastaan se, että huippuhankinnat ulkomailta eivät tule ikinä helpolla, oli asialla sitten Vellu Ketola tai Urho Kekkonen ;)
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja meinaat että pelaajilla itsellään ei olisi mitään omia intressejä asioiden taustalla?

Tuosta jalkautumisesta on tosiaan turha vängätä, mutta pikkuisen ulkona tuntuvat jotkut olevan koko pelaajien hankintaprosessista. Esimerkiksi P - Amerikkaan on turha mennä haastattelemaan pelaajia kesken kauden kun siellä kaikki neuvottelukontaktit pelien ollessa käynnissä on ankarasti kielletty. Tämän takia niitä toisen käden tietoja käytetään niin paljon kun muuta ei ole hankittavissa ja pelaajan kanssa jutellaan, jos jutellaan, vasta aivan lopuksi.

Mutta tietysti itse kukin saa uskoa mihin haluaa, varmaa on ainoastaan se, että huippuhankinnat ulkomailta eivät tule ikinä helpolla, oli asialla sitten Vellu Ketola tai Urho Kekkonen ;)
No, lähtökohtaisesti sanoisin, että pelaaja kuitenkin haluaa löytää itselleen sopivan työpaikan. Aika harvassa on tapaukset, joissa pelaaja yrittää epätoivoisesti kusettaa itsensä johonkin seuraan, jonka tarpeisiin tietää olevansa sopimaton. Ne omat intressit tässä tapauksessa siis kohtaavat seuran intressien kanssa aika hyvin. Ja tämänkin sinä varmaan aika hyvin tiesit, kunhan taas vähän lapsettaa ja haluat vängätä? No se passaa minulle.

Joo, oon tosiaan pelaajien hankintaprosessista aika pihalla. En seuraa minkään seuran toimintaa sisältä päin ja seurat eivät valitettavasti päästä meitä faneja seuraamaan toimintaansa lähempää. Avoimuus tälläkäin osa-alueella voisi tuoda faneja lähemmäs seuraa, synnyttää parempia kannattajakokemuksia ja jopa tuoda uusiakin faneja.

Mutta joo, siis onko tilanne tosiaan niin, että jos olet jonkun jääkiekkojoukkueen työntekijälistoilla, et saa esim. tavata toisten joukkueiden pelaajia? Aika paljon tiukempaa tää on mitä mää oon kuvitellut. Olen luullut lähinnä, että sopimuksista ei saa neuvotella, mutta että ihan tapaamiskieltoja huh. huh...aika Pohjois-Korea meininkiä.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sen verran näköjään täytyy vielä tulla tokaisemaan, että kyllähän siellä on käynyt ihmisiä katsomassa kiinnostavia pelaajia kautta aikojen. Niin kotoisesta liigasta kuin muistakin liigoista. Ehkä siellä on sitten vaan käyty ryyppämässä ja huoraamassa, jos kerran eivät ole saaneet vaihtaa sanaakaan pelaajien kanssa? Ilmeisesti olen sitten tosiaan aika pihalla tästä hommasta, kun en arvannut että AHL:ssä pelaajia vahditaan tarkemmin kuin Yhdysvaltain presidenttiä :D

Mutta jatkakaa, minä olen sanani sanonut ja Vellu myös. Kekkosista en osaa sanoa :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös