Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Joukkueen rakennus kaudelle 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Ässät' , aloittajana Pratu, 09.08.2016 klo 19.51.

 1. Pratu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Blackhawks
  Kauden 2016-2017 jengi alkaa olla kasassa ja harjoituspelit pyörähtäneet käyntiin. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen seisomakatsomon apulaisGM aloittaa jo nimien hahmottelun ruutuvihkoonsa, tai siis tähän ketjuun, tulevan kauden 2017-2018 joukkueesta.
  9.8.2016 sopimustilanne näyttää seuraavalta:

  MV
  -

  P
  Aleksi Mäkelä
  Juuso Walli
  Juho Tommila
  Niko Peltola

  H
  Ville Korhonen
  Jussi Makkonen
  Mikael Saha
  Juha Kiilholma
  Simon Suoranta
  Erik Embrich
  Arttu Ruotsalainen (optio)

  Kärjen, Bertrandin ja Ojamäen jatkosopimukset ovat ykköskorin materiaalia, ja yksikin sopimus tuosta korista olisi jo ihan ok, ja kaikki sen yli loistavaa. Näiden lisäksi hyökkäyksessä ei kovin elintärkeitä jatkosopimustarpeita tämän päivä tiedoilla olekkaan, jollei sitten Kuparisen ura puhkea uudelleen oikein kunnolla uuteen kukkaan.

  Kakkoskorissa puolustuksen osalta löytyy Viljanen, Vainonen, Vuorisalo, Seppälä. Nelikosta jatkot Viljaselle + 1-2 vakuutavimmalle pakille kaudella 2016-2017.
  Mahdollisena hankintana puolustukseen Niklas Nevalainen.

  Hyökkäyksessä miehiä on pari ketjullista lähinnä 2-3 ketjuihin. Nuorten osalta kausi 2017-2018 pitäisi olla Embrichille ja Juholalle kausi jolloin ottavat vakipaikan, jos ovat ottaakseen, ja Kotkaniemelle sisäänajoa miesten peleihin.

  Maalivahdeista vielä paha sanoa yhtään mitään. Jatkot nykyisillekkin varmasti mahdollisia, jos vain pelit sille antavat aihetta.

  Tästä se taas lähtee.

  Tämän perinteisen vuosittaisen ketjun aiemmat kunniakkaat edustajat:
  Joukkueen rakennus kaudelle 2016-2017 viestejä 2880
  Joukkueen rakennus kaudelle 2015-2016 viestejä 3859
  Joukkueen rakennus kaudelle 2014-2015 viestejä 2642
  Joukkueen rakennus kaudelle 2013-2014 viestejä 3265
  Joukkueen rakennus kaudelle 2012-2013 viestejä 2458
  Joukkueen rakennus kaudelle 2011-2012 viestejä 2691
  Joukkueen rakennus kaudelle 2010-2011 viestejä 3474
  Joukkueen rakennus kaudelle 2009-2010 viestejä 1981
   
 2. Badgers Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Aikainen ketjun avaus (taas kerran), mutta on tätä tulevaa jo mielenkiintoista pohtia. Olisiko joidenkin omien poikien kotiinpaluu jo vuorossa kyseiselle kaudelle. Porilainen molarikaksikko Rynnäs ja Järvenpää tuohon, mutta Jussilla taitaa olla Kärppien kanssa sopimusta silloinkin. Puolustukseen Taimi ja Marttisen veikkaan olevan pidemmällä sopparilla mukana, hyökkäykseen Joensuu, Salminen ja Niemi, Masi vielä tuolloin Jokereissa. Kyllä tuohon voi laittaa Kuparisen, ihan saletisti pelaa uran viime vuodet täällä. Ojamäki ja Kärki lienevät jo tuolloin muualla. Oma hahmotelma alla.

  MV
  Andy Bernard
  Juha Järvenpää

  P
  Aleksi Mäkelä
  Juuso Walli
  Juho Tommila
  Niko Peltola
  Jyri Marttinen
  Valtteri Viljanen
  Mikko Vainonen
  Tommi Taimi
  Teemu Vuorisalo

  H
  Ville Korhonen
  Jussi Makkonen
  Mikael Saha
  Juha Kiilholma
  Simon Suoranta
  Matti Kuparinen
  Sakari Salminen
  Jesse Joensuu
  Mika Niemi
  Joonas Huovinen
  Erik Embrich
  Arttu Ruotsalainen (optio)
   
 3. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Tämä on nyt juuri tätä, kun nämä ketjut avataan aivan holtittoman aikaisin, niin sitten viestit ovat tässä vaiheessa ihan pelkkää huutonauru osastoa. Ihanko tosissasi laitoit Joensuun, Salmisen ja Niemen ensi kauden kokoonpanoon vai astuinko nyt provoon? Ihan tosi elämässä täällä Maa-planeetalla parhaassa iässä ja uransa huipulla olevien Salmisen ja Joensuun paluuseen patapaitaan menee 5-7 vuotta, aivan minimissään siis viisi, sikäli mikäli se koskaan tapahtuakseen on. Ja ajattelet, että kyllä se Niemi on jo ensi kaudella maitojunan kyydillä taas Porissa, vaikka juuri vasta lähti.. herranjumala tätä touhua tällä palstalla

  Aiheeseen sanon vain sen, että kyseisen kauden sentterit lienevät aikalailla nyt jo kasassa kolmikossa Kiilholma-Makkonen-Embrich. Huutaisi sitten vain sitä jonkinlaista selkeää ykkössentteriä..
   
 4. Badgers Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Ei tää nyt niin vakavaa oo, kunhan pohdiskelin, enkä niin tosissani ;)
   
 5. korkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  FBT Karhut ja Nicefutis
  Lainaus:
  Vanhatalo ehti jo ennemmin apajille, pelannee pikkuveikan riveissä 17-18. Sieltä sitten valmiina pelaajana kotiin ;)

  Ja ei jumalauta, kyllä nuo meidän tähtikasvatit kotiinkin palaavat. Mutteivat ihan parhaassa peli-iässä kuitenkaan.
   
 6. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Kärjen jatkosopimus on imagollisesti omana kasvattina selvästi Ässille selvästi tärkein, tärkeämpi kuin vaikkapa Ojamäen. Rinnastan hänet Armiaan. Kärki pitäisi saada sidottua Ässiin kunnes tulee se todennäköinen ulkomaankierros. Joissain huhuissa häntä oltaisiin viemässä ensi kaudeksi Tapparaan. Jos näin onnettomasti lopulta kävisi niin Korpisalolta halutaan saada hyvät selitykset miksi näin pääsi käymään. Kärjen jatkosoppari on varmasti hinnakas mutta tälläisissä harvinaisissa tapauksissa laittaisin rahat enemmin porilaiseen ykkösketjun pelaajaan kuin johonkin tuontikaveriin.

  Kärjellä on hurja potentiaali (koko, kädet, pelikäsitys) ja tälläistä pakettia ei ihan joka vuosi junnuista edustukseen nouse.
   
 7. angnus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Samaa mieltä! Jarno Kärki on tulevaisuuden tähti, Ojamäki ei välttämättä sitä ole, joten jos valita pitää niin Kärjelle ehdottomasti jatkoa.
   
 8. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Kärjenkään tapauksessa sillä porilaisuudella ei voi olla mitään tekemistä minkään asian kanssa. Peliotteet suhteessa hintaan ratkaisevat kaiken. Porilaisuudella ei voi ostaa/saada peliaikaa tai -paikkaa tai sopimuksessa ei voi olla ns porilaisuuslisää. Omalla junnutaustalla ei ole merkitystä.
   
 9. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Kärjen kohdalla on huomattava, että nyt ainakin osittain pipariksi menevä tämä kausi (täytyy ylipäätään toivoa, ettei tästä kahdesta peräkkäisestä isommasta loukkaantumisesta nyt jää mitään vammakierrettä) helpottaa osaltaan jatkosopimus neuvotteluja, sekä laskee muiden kiinnostusta Kärkeä kohtaan. Kun mies ei pelaa, niin kyllä se nimi sitten vain kummasti unohtuu..

  Ilokseni joudun muuten toteamaan jo nyt lokakuussa 2016, että meillähän on ensi kauden koodinimi "kakkosketju" jo valmiina, kun tulikuumalla Korhonen-Makkonen-Suoranta kolmikolla on kaikilla nimet papereissa :) miltäs tuo hyökkääjistö nyt muutoin näyttäisi

  "Kärki"-X1-X2
  Korhonen-Makkonen-Suoranta
  X3-Kiilholma-"Varttinen"
  "Juhola"-Saha-"Nuto"

  Ruotsalaisen ja Embrichin tilanteilla en spekuloi, joten jätin heidät nyt pois. Heittomerkeissä toivottuja/todennäköisiä jatkoja.Jostain syystä uskon, että Ojamäki on lähtökuopissa tämän kauden jälkeen, jos nyt tämän kauden saa menemään edes kohtuullisesti, jätän hänetkin nyt siis tästä versiosta pois. Kupariselle alkaisi muuten sitten olla todella vaikea löytää sijaa majatalossa

  X1 = olisi mukava nähdä ihan selkeä profiilihankinta ykkössentteriksi ensi kaudella. Tai sitten ehkä todennäköisempi skenaario on, että säästösyistä kuitenkin vain tehdään Kupariselle tai Kerälälle jatko
  X2 = Bertrand tai joku muu
  X3 = joku, en osaa sanoa kuka

  Ennustelisin siis kuitenkin jopa aika pientä vaihtuvuutta ensi kaudeksi
   
 10. Lätkäjope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Armia #10, Matushkin #43
  Lainaus:
  X1 keissin kannalta olennaisinta on varmasti Ässien tämän kauden urheilullinen menestys, jota seuraa osaltaan tietysti taloudellinenkin menestys. Toistaiseksi näyttää hyvältä. Nimenomaan joku kovan luokan sentteri olisi mukava ensi kauden joukkueessa nähdä.
   
 11. Jyyd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ♠, Flyers, Giroux
  Lainaus:
  Ojamäellä on takana huippukausi, mutta tälle kaudelle pitäisi saada vastaavanlaista tulosta numeroiden muodossa, että hinta karkaisi Ässien ulottomattomiin. Jos Ojis nyt vetää jonkun 12+12 kauden, niin kyllä Ässillä on edelleen ihan realistiset saumat pitää hänet ja se kannattaa jokatapauksessa tehdä, ellei nyt ihan farssikautta vedä. Monipuolinen pelaaja, joka on myöskin oma suosikkini Ässistä ja Liigasta.
   
 12. Pata-Ässä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  West Coast Titans
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Ässien pelaajabudjetilla ei vain yksinkertaisesti ole varaa maksaa ylimääräistä imago-syistä. Ymmärrän kyllä, että tuttu pelaaja pyritään pitämään, koska silloin tiedetään mitä saadaan ja tutulle pelaajalle voidaan siksi tehdä vähän parempi tarjous kuin tuntemattomalle. Kaikki tutut pelaajat ovat kuitenkin mielestäni samalla viivalla.
   
 13. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Itse olen sitä mieltä, että harvojen kohdalla pitää ja voidaan tehdä poikkeuksia. Näitä kovia Ässälähtöisiä pelaajia ei ole kuin kourallinen ja näistä pitää Liigatasolla pitää kiinni. Ulkomaat ovat aina asia erikseen ja näiden kanssa ei edes tarvitse kilpailla.

  edit: enkä siis tarkoita, että pitäisi ylihintaa porilaisuudesta maksaa vaan markkinahintaa pitää pystyä esim. Kärjelle tarjoamaan.
   
 14. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  En siis viitannutkaan Ojamäen hintaan, vaan siihen omaan muistelooni, että Ojamäki antoi mielestäni jo viime kauden aikana jossain haastattelussa varsin suoraan ymmärtää, että hänellä ovat lähtöhalut Porista maailmalle varsin kovat. Oletettavasti osittain siksikin teki vain vuoden jatkon, mutta lähtömahdollisuuksiin vaikuttaa toki sekin miten tämä kausi nyt menee. Kärki taas ei ole ainakaan näin suoraan asiaa omasta puolestaan ilmaissut, mutta vaikea on sanoa miten helppo Kärkikään nyt sitten olisi sitoa johonkin 2-3 vuoden sopimukseen..

  Ei nimittäin voi mitenkään olettaa, että enää nykypäivänä meille omistakaan nuorista tulee näitä pasipeltosia, jotka ihan silkan seura- ja kotiseuturakkauden turvin vain jämähtävät kotinurkkiin. Että "hip hei, kyllä minä niin tykkään asua rivarissani täällä Leppäkorvessa (<== vaihda tähän haluamasi pientalovaltainen kaupunginosa Porissa), ja sitten vain käyn nelikymppiseksi asti kodin ja Isomäen väliä harjoittamassa ammattiani vailla sen kummempia unelmia, kunnianhimoa tai halua kokea lätkää Porin ulkopuolella". Kyllä tuollaisten uratarinoiden aika taitaa olla ohi..
   
 15. luotsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
  Lainaus:
  Juurikin noin. Kyllähän joukkueessa pitää olla avainroolissa joku omakin kasvatti. Se on yksi vetovoimatekijä, jota markkinoinpuolikin varmasti mielellään hyödyntää.
   
 16. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  Lainaus:
  Ei ehkä ihan tuossa mittakaavassa, mutta kyllä jollekulle villevänttiselle jostain Siikaisista tai Kankaanpäästä on kokolailla unelmien täyttymys päästä pukemaan patapaita päälleen ja pelaamaan Ässien organisaatioon sen sijaan että tahkoaisi 3-kymppiseksi jotain rautaliigaa KJK:n riveissä. Sitä rautaliigaa ehtii kyllä höntsäämään sitten myöhemminkin. Ja 2-divarin tasolla joku A:n SM-rosterissa pyörinyt jannu on aika usein ihan kelpo pelimies. 3-divarin jengissä aivan suvereeni kurko jos vaan ei satu istumaan sen ainoan pelisilmänsä päällä.
   
 17. MadSpade Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Winnipeg Jets
  Itse en pidä sillä juurikaan mitään merkitystä, mistä esim. Kärki on lähtöisin. Rahaa on aina sukanvarressa poikkeustapauksien varalta, vaikka se tietäisikin ongelmia budjettiin.
   
 18. Dee Snider Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jatkoaika Cancer Fighters
  Kuulin ikävää huhua, että Vanhatalo olisi jo Seppälän perässä. Toivottavasti ei pidä paikkaansa, mutta jokatapauksessa poika pelaa sillä tasolla tällä hetkellä, että Ässillä taida olla rahkeita häntä pitää, ellei pikkuhiljaa ala tapahtumaan.

  edit: Ja korostan vielä, että huhu itsessään voidaan laskea vielä ainakin HTT-osastolle.
   
 19. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Lainaus:
  Nämä "Ässillä ei ole rahkeita" jutut ovat mielestäni vähän liioiteltuja. Joojoo jos joku Ässistä nousee maajoukkuetasolle ja vaikka MM-kisoihin aletaan hänestä maksaa isoa rahaa Liigan kärkijoukkueiden sisälläkin. Mutta jos vetää yhden hyvän kauden niin ei Kärpät ja IFK:t vielä älyttömiä ala maksamaan. Tottakai markkinahinta nousee ja ilmaiseksi ei ketään saa Porissa pidettyä mutta jos operoidaan noin 2Meur budjetilla niin ei kenenkään tarvitse Ässissäkään ilmaiseksi pelata.

  Toinen juttu on sitten se, ettei kaikkia tarvitse väkisin pitääkään. Esimerkiksi Mika Niemi pelasi Ässissä pitkään ja voitti mestaruuden. Sen jälkeen hänet oli jo hyvä päästääkin muualle hakemaan uusia haasteita uralleen eikä edes alkaa jatkoja isolla rahalla sorvaamaan.
   
 20. Luxray Jäsen

  Lainaus:
  Yksi vaihtoehtohan olisi Sami Lähteenmäki. Markkina-arvo luultavasti aika nollissa. Viime kaudella 19 pistettä ja tällä kaudella viimeistään joutunut totaalisesti Lukko-fanien hampaisiin ja käsittääkseni ihan ansaitusti, 14 peliin kiikaritehot.

  Takas Poriin ni kyl se siit.
   
 21. Kärmes1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Ei mitään Lähteenmäkiä tänne enää. En vaan usko Samiin, enkä pidä hänen neitimäisistä sukeltamisista. Yksipuolinen kaveri, jonka kehitys on tyssännyt. Onko kukaan muuten nähnyt Lähteenmäen yrittävän rankkara jonnekin muualle kuin kilven alle?
   
 22. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lähteenmäki ei vain valitettavasti voinut välttyä siltä kiroukselta mitä käy, kun pelaaja siirtyy Porista Raumalle: hyväkin pelaaja muuttuu surkeaksi alisuorittajaksi välittömästi kun Eurajoen kunnanraja ylittyy :D no joo, heittohan tuo vain Luxraylta oli, mutta vakavasti puhuen Lähteenmäki on hukannut itsensä niin pahasti, ettei Ässien tietenkään tässä suhteessa miksikään pelastusarmeijaksi tarvitse ryhtyä

  Pakko jatkaa tuosta sentteriasiasta. Kun nyt tilannetta faktisesti katsoo, ja kuten tuossa edellä hahmottelin, niin meillä on jo valmiina kolme pelaavaa sentteriä ensi kaudeksi: Makkonen, Kiilholma ja Saha (Sahakin on ehdottomasti enemmän sentteri kuin laituri). Nämä kaikki kolme ovat vieläpä sellaisia, että tulevat terveinä ollessaan olemaan satavarmasti pelaavassa kokoonpanossa. Tämä tilanne jättäisi kyllä option auki sille, että hankittaisiin tuohon sitten vielä se selkeä ykkössentteri. Sen hintana olisi käytännössä, että Kupariselle ja Kerälälle pitäisi siinä tapauksessa molemmille näyttää ovea, koska heille ei enää jäisi järkevää sijaa majatalossa. Ja ne rahat sitten kiinni profiilisentteriin..

  Kolikon kääntöpuolena jokainen täällä toki tietää, että taloustilanne ei liene ensi kaudella sen kummempi kuin tälläkään kaudella. Eli onko sitten tarkoituksenmukaista sitoa se 180-200k kiinni yhteen mieheen? Olen itsekin sitä mieltä, ettei sinällään ole. Mutta silti olisi mukava nähdä selkeä korkean profiilin ykkössentteri, en sitä sano. Tämä on nyt vähän kuin haulikon hankkiminen, kaksipiippuinen juttu..
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2016 klo 09.29
 23. Padas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät
  Miksei Lähteenmäki voisi takaisin Poriin palatakin, mutta syyt Porista lähtöön olivat sellaisia joita ei kentällä näe. Eräs Ässien valmentajista kertoi minulle, että on täysin omaa etua ajava yksilöurheilija joukkuelajissa. Vaikea uskoa, mutta tämä on vain hänen valmentajansa mielipide. Siispä ei lähteenmäkeä Ässiin kiitos.
   
 24. Blackie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Buffalo Sabresin symppaaja
  Lainaus:
  En tosiaan nähnyt mitään oman edun ajamista Lähteenmäeltä kentällä Ässistä, vaan joukkueen eteen pelaamista. En tiedä, mitä on siis tapahtunut kulisseissa. Toisaalta jokainen pelaaja loppujen lopuksi ajattelee kait omaa uraansa.
   
 25. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Tepsi julkaisi juuri Patrik Virran jatkosopparin. Samanlaisen ilmoituksen kun saisi Kärjen kohdalla niin yksi tärkeä palanen olisi ensi kaudeksi valmiina.