Rauman Lukon urheilutoimen-/urheilujohtajan kartoitus

  • 67 910
  • 347

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ensi kautta ajatellen ollaan joka tapauksessa myöhässä päävalmentajan ja UTJ:n osalta. Päävalmentaja (ja pelaajasopimukset) nyt ehkä kiireellisempi on, jos jolllain lailla uskottava kausi 2017-2018 halutaan Raumalla pelata. UTJ valinta kannattaa tehdä huolella ja jos päävalmentaja on sitten jo tiedossa, niin siihen on valittavan UTJ:n mukauduttava eikä sen pitäisi mikään ongelma olla; ainahan seura joutuu joukkueensa ja pelitapansa saatavilla oleviin pelaajiin ja valmentajiin sopeuttamaan, vaikka toki mitä selkeämpi visio urheilullisesta puolesta on, ja mitä paremmin materiaali pystytään siihen sovittamaan, sitä parempi on lopputulos.
Vanhatalo tosiaan varmaan olisi jo vuosia sitten pallille valittu, jos kykyä (tai edes itsellään halua?) tehtävään olisi. Sinänsä pidän Vanhataloa ihan suht pätevänä omassa hommassaan, tai siis minulla on kuva, että Lukko on onnistunut ulkomaalaishankinnoissaan keskimääräistä paremmin. Voin olla väärässä, ja voi olla että Vanhatalolla ei niiden kanssa tekemistä ole, ja toisaalta liigan sisäisissä tai mestis-hankinnoissa Lukko ei ole onnistunut hääppöisesti.

Ari Vuori on täysi huumorivaihtoehto ja samalla - lohdullinen ja petollinen - osoitus siitä, että täysin päin arsettakin asiat hoitamalla voi mestaruuden voittaa.
Juha Juujärvi vaikuttaa hyvältä tyypiltä jolla on kiinnostusta ja tietämystä nykykiekosta ja -pelaajista. Ja eikös hän ole tätä sportti managementti puolta opiskellutkin? Kaikki tämä toki perjantain mestispelikommentoinnin perusteella, ja sen perusteella tehtävään voisi valita vaikka Sari Sirkiä-Jarvan. Ja vastaavasti Jypin uutta toimitusjohtajaa en ottaisi edes Oulun demarien työkokeiluun.
Tommi Kerttulasta minulla on myös ihan positiivinen kuva.
Joka tapauksessa UTJ tulee valitettavasti kokemaan aikamoista ristipainetta sieltä sun täältä, joten ihan mitään karismatonta keltanokkaa ei hommaan voi ottaa. Toisaalta en myöskään oikein pidä ajatuksesta, jossa valmentajana kannuksensa hankkinut (kuten P.Virta tai P.Rautakallio) tehtävään valittaisiin.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kuten kirjoitin jo jokunen viikko sitten niin koko Lukko-organisaatiolle pitäisi saada luotua suunta ja suunnitelma jota koko organisaatio myös noudattaisi. Eli lopetettaisiin tämä helvetillinen tempominen suunnasta toiseen ja kehitettäisiin Lukon oma pelityyli jota hiottaisiin junnuista lähtien ja kaikki valmentajahankinnat ja pelaajahankinnat tehtäisiin tämän tyylin puitteissa. Tyyliä tottakai päivitettäisiin sen hetken edellytysten mukaiseksi mutta peruslinjat pysyisivät samankaltaisena ja saataisiin kehitettyä pelaajia ja joukkuetta pitkäjänteisesti, ilman että täytyy aloittaa kaikki alusta 2-3 vuoden välein.

Ihan mielenkiinnosta, kuinka realistinen tuo kuva on? Meinaan, ei Suomessa niin viljalti päteviä valmentajia ole, että voi tuosta vaan valita mikä näistä toteuttaa haluttua pelitapaa. HIFK yritti saada kaikki valmentajat pelaaman brändikiekkoa, mutta mestaruus tuli ihan Jalosen omalla pelkirjalla, kun brändikiekko heitettiin romukoppaan. Kuinka monta tuollaista pelitavallista jatkumoa muistat, joilla resursseihin nähden on saavutettu menestystä? Dufva-Aho tulee nyt ensimmäisenä minulle mieleen. Mestari-kisälli ajattelua kokeiltiin myös Lukossa, mutta Vuori lähti (omasta, seuran tai luultavasti molempien halusta) muuttamaan pelitapaa radikaalisti, ja maksoi siitä työpaikallaan.

Totta kai UTJ:n pitää katsoa päävalmentajaa pidemmälle, mutta mietin vaan miten todennäköisesti Suomessa voi kovinkaan tiukkaan rajattua omaa peli-identitettiä pitää menestyksekkäästi yllä?

Minä näkisin kahtena tärkeänä asiana: 1. laajat kontaktiverkostot, jotta pelaajat tunnettaisiin mahdollisimman hyvin ennen palkkaamista, ja 2. hallitun muutoksen ylläpitämisen. Siitä lienee näyttöjä, että yleensä mestarijoukkueissa on tietty runko pysynyt kasassa, liian isot muutokset kerralla vaativat aikaa. Jälkimmäistä helpottaa, jos ensimmäinen kohta on mallillaan.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Ketjun aiheeseen palatakaseni, niin tilanne on tosiaan mutkikas. Jos valmentaja palkataan jo ennen UTJ:n palkkaamista, niin lähtöasetelmat eivät ole ihanteelliset. Toisaalta voivatko ne aina ollakaan. Tärkeintä olisi saada pätevä henkilö, jolla on tarpeeksi laajat verkostot laadukkaaseen skouttaamiseen, sekä kyky viedä Lukon urheilullinen vision maaliin. Toisin sanoen auttaaa Lukkoa voittamaan mestaruus.

Se on näin lyhyellä aikavälillä ihan sama, palkkaako seura ensin urheilutoimenjohtajan vai valmentajan, jos urheilutoimenjohtajalla ei ole aikaa olla mukana uuden valmentajan palkkaamisessa. Ensi kausi tulee joka tapauksessa olemaan uuden projektin ensimmäinen kausi, jossa toivottavasti päävalmentaja onnistuu ja urheilutoimenjohtaja imee mahdollisimman hyvin päävalmentajan pelityylin, ja osaa rakentaa seuraavan kauden sen perusteella.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Se on näin lyhyellä aikavälillä ihan sama, palkkaako seura ensin urheilutoimenjohtajan vai valmentajan, jos urheilutoimenjohtajalla ei ole aikaa olla mukana uuden valmentajan palkkaamisessa. Ensi kausi tulee joka tapauksessa olemaan uuden projektin ensimmäinen kausi, jossa toivottavasti päävalmentaja onnistuu ja urheilutoimenjohtaja imee mahdollisimman hyvin päävalmentajan pelityylin, ja osaa rakentaa seuraavan kauden sen perusteella.

Aivan totta, ja siihen viittaisinkin "voivatko ne aina ollakaan" kommentillani. Aikaisemmin UTJ.lle ei ole nähty käyttöä, olisiko tässä uuden hallituksen puheenjohtajan ja uusitun hallituksen ensimmäinen konkreettinen peliliike?

Mielenkiintoista myös nähdä että millaisella sopimuksella uusi päälmentaja tulee. Onko mallia 1 + jotain, vai suoraan pidemmällä lapulla.
 

BIGKING24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja Montreal
Nimiä tähän hommaan itse on vaikea ruveta antamaan, koska ei ole hajuakaan sieltä puolelta.
Toiveita ainoastaan siitä, että hallitus ei nyt tyrisi tätäkin asiaa liialla hätäilyllä. Mutta juttu antaa vaikutelman siitä, että sössittyä tulee tuokin, kun kerran haastateltava sanoo, että nyt ovat ehkä mahdollisesti todennäköisesti tällaisen viran avaamassa, tosin kukaan ei tiedä mikä kaverin toimenkuva on tai nimike.
Oikeasti joa kevään aikana pitäisi äijän aloittaa niin pitäisi voida varmasti sanoa, että juu meillä tulee aloittamaan nimikkeellä xxxxx henkilö joka sitten ilmoitetaan virallisemmin myöhemmin ja tämän aloittavan kaverin nimi pitäisi jo olla kyllä selvä jo nyt vaikka ei sitä julkistettaisikaan.
Sillä jos nyt tehdään pelaajien kanssa 2-3 vuotisia sopimuksia ilman tätä kaveria, niin keväällä aloittava kaveri pääsee ensikertaa vaikuttamaan joukkueeseen suuremmin noin kahden vuoden päästä, jos nyt ei lasketa näitä keikkatyöläisten hankintaa. Tosin siinäkin sitten linja on tullut tehtyä valmiiksi kun joukkueen runko on rakennettu pariksi vuodeksi eteenpäin.
Suoraan sanottuna, kuka itseään kunnioittava kaveri tulee urheilujohtajan/urheilutoimenjohtan pallille seuraan ottamaan paskaa niskaan seuraavaksi pariksi vuodeksi, vaikka ei ole edes joukkuetta kasannut.
Nooh niitä ominaisuuksia joita omasta mielestäni tällä ehkä, mahdollisesti tai jopa varmaan aloittavalla kaverilla soisi olevan tai olettaisin homman vaativan:
Kaverin kuitenkin täytisi olla sellainen joka omaa saamarin laajan kontaktiverkoston ulkomailla agenttien ja skouttien saralla jotta ei tartte pelaajia youtubesta ettiä ja sitten maksaa niille saamarillista liksaa turhasta.
Samaan aikaa hänen tarvitsee omata vahvat kyvyt neuvottelijana ja samaan aikaan "myyjänä", että voi saada tänne muitakin kuin pelkästään "palkkasotureita".
Vielä ettei kaverin hommaamisesta tulisi liian helppoa, tarvitsi hänen omata vahva historia kiekonsaralla, siis muutakin kuin katsojana ja silti olla sellainen joka ei ole kaavoihin helposti kangistuva.

Sitten oma toiveeni(joka varmasti nostaa karvat pystyyn monella), että tämä kaveri ei ole "meidän kiekon" kannattja millään lailla. Ainoastaan jos pystyy varmasti takaamaan mestaruuden/finaalipaikan niin sitten, mutta omasta mielestäni sijoittuminen sijoille 3-5 tylsällä varmalla pelillä on huonompi vaihtoehto kuin sijoittuminen sijoille 5-8 viihdyttävällä vaikka välillä kannatajaa sapettavalla avoimella kiekolla jossa on paljon taklauksia ja vauhtia. Noh tämän tiedän olevan vain haave ja toteutuu samalla todennäköisyydellä kuin lottovoitto, mutta saahan sitä toivoa.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Sellaiseen tilanteeseen ei päästä, että utj ja päävalmentaja aloittaa tyhjältä pöydältä. Jos nyt palkataan molemmat niin on mahdollista, että rutistaan pitkistä pelaajasopimuksista. Siksi ensi kausi onkin taas välikausi ja vaikuttaa myös sitä seuraavaan. Palkkauspäätöstä ei kuitenkaan kannata lykätä, koska se on joka tapauksessa tehtävä. Missään seurassa ei ole päästy aloittamaan tyhjältä pöydältä, kun palkataan uusi utj tai päävalmentaja. Aina taustalla on vanhoja sopimuksia. Se on ammattitaitoa selvitä tällaisesta tilanteesta. Lisäksi jos joukkueella on urheilullinen strategia niin on uuden työntekijänkin helpompi tulla organisaatioon.

Tämä asia on juuri niin vaikea, kun siitä halutaan tehdä.
 

hokkikokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei kaiten kukaan muu kuin Espoon Unitedin "utj" (tms) ole päässyt puhtaalta pöydältä aloittamaan? Jos hänkään. Ja aina niistä pitkistäkin sopimuksista päästään eroon jos menee sukset ihan ristiin. Toki jokaisella ukolla tuolla kentällä on omat vahvuudet, mutta kaikki koirat jotain uuttakin oppii, ellei fyysiset rajoitteet tule vastaan, esim. luistimilla hitaasta kaverista ei vaan saa Antti Pihlströmejä.

Juu ensi kausi on varmasti opettelua asian osalta, mutta sen jälkeen pitää kurssi olla selkeästi ylöspäin niin ollaan oikealla uralla. 53 vuotta on odotettu, niin ei se auta kuin odottaa pari vuotta lisää.
 

Byyri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lugu
Ihme, kun kukaan ei ole vielä nostanut Janne Grönvallia esille. Voittanut viime vuonna esimerkiksi U18 apuvalmentajana MM-kultaa. Näyttää siltä, että hänkin on livennyt Tapparaan monen muun Raumalaisen/Lukkolaisen rinnalla.
 
Viimeksi muokattu:

BIGKING24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja Montreal
Juu ei varmaan tyhjältä pöydältä pääsekkään, se on hommaan lähtevän oma ongelma ja siitä selviäminen on ensimmäinen tulikoe, mutta se ei ollut se pääpointti kirjoituksessani, vaan se etteivät nyt hätäilisi sen kanssa vaan tekisivät nyt sitten kerralla kunnolla valmiiksi tän homman. Nyt kun kuitenkaan hän ei ensi vuoden jengiä kasaan niin käyttäisivät nyt tämän loppukauden ja vaikka kesänkin kunnolla asioiden valmisteluun.

Kun tuosta lehtijutusta vaan tuli itselleni mielikuva, että nyt taas tehdään jotain ihan juostenkusten, mutta tehdään nyt vaan kun kaikilla muillakin on jo tällainen heppu organisaatiossa ja fanitkin on huutanut tätä jo parivuotta.
 

hokkikokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Juu hättäilyyn en minkään toivo kenenkään nyt sortuvan.

En niin paljoa kiekosta ymmärrä, mutta jotenkin itseäni kiehtoo ajatus, että junioreissa (A/B) ja yhteistyöseurassa pyrittäisiin samanlaiseen jääkiekkoon kaikissa. Tukisi paikkauksia paljon paremmin. Toki tuo samanlainen jääkiekko pitäisi sitten olla sitä voittavaa mallia, mutta samaan syssyyn tulevaisuutta ja sitä mihin jääkiekko on suuntautumassa. Helpot on vaatimukset mullakin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Juha Vuori. Maksetaan jo palkkaa, hyvät suhteet jääkiekkopiireissä, tuntee organisaation, kouluttautunut ja näyttää pärjäävän paremmin taustalla.
 

BIGKING24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja Montreal
Muuten pidän ideastasi, varsinkin kun kaverilla hyvinkin virkistävä ajatus jääkiekosta näin kotimaisella tasolla(muutenhan se on vanha kuin taivas), mutta hieman kaivelee tuo miten tuo joukkue pelasi hänen komennossaan. Mikä mättäsi? Pärjäisikö tuossa hommassa kenties paremmin?
 

hokkikokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllähän tuossa hommassa pitää olla myös melkoinen karismaa takana. Ei kyllä tulisi hetkeäkään mieli alkaa turhaan ryppyilemään Kekäläiselle nakkikioskin jonossa. Siis ihan sivukommenttina vain (jos joku pääsi kärryille). Vähän samaa mitä Marko Leppänen Kiekkoareenassa äskettäin kirjoitteli. Mitä yritän sanoa, että pitää siis olla leveät hartiat joita voi kuormittaa ja sen täytyy näkyä tekemisessä ja päälle kans.

Enempi luulen, että Vuoren kanssa vaan lähti heti väärille raiteille eikä muu joukkue kokenut selkäytimessä, että parempaan on mahdollista. Vähän sama kävi Kekäläisen Columbukselle viime kaudella. Hävisivät vissiin 7-8 peliä eikä henkinen kantti kestänyt koko kaudella kellään yhtään. Jäivät melko jumbosijoille kaudella yleensäkin.
 

BIGKING24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja Montreal
Ehkä noin kävi juu. Toivon kovasti Vuorelle uutta mahdollisuutta jossain, miksi ei jopa lukossa ja miksi ei jopa tuossa utj:n hommassa, jos miehellä tosiaan on niin kova kontakti verkosto kuin sanotaan.

Nyt tyhjennän pankin ja mainitsen nimen jonka nykyisestä toimenkuvasta Pohjosen ylpeydessä Ässissä en tiedä, mutta voisi soveltua hommaan, eli Kari Takko.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Jos Juha Vuori ei suostu tai häneen ei päädytä jostain syystä niin on toimistolla toinenkin vaihtoehto. Nyt kun siltä näyttää, että kymppisakkiin ei päästä ja Virrasta tulee sitten päävalmentaja niin Heikkilästä voisi tehdä utj:n.

Olisi ihan Lukon tyylinen ratkaisu jos ei muuta.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Positiivisuusketjussa tämä jo tulikin julki, mutta pistetään nyt asianmukaiseen ketjuun. Eli Kiekkoareenan uutisen mukaan Lukkoon perustetaan urheilutoimenjohtajan virka.

Linkki uutiseen: Lukko vahvisti: urheilujohtaja palkataan - Kiekkoareena

Sitten vaan odotellaan. Kevään 2017 aikana siis olisi tarkoitus tällainen löytää, tai viimeistään kesällä.

Mulle tuli muuten mieleen yksi ehdokas, joka varmaan tulisi mielellään Lukkoon töihin ja joka monen vuoden ajan on kaikissa mahdollisissa paikoissa ylistänyt Lukon resursseja, eli Juhani Tamminen. Veikkaan että Tami pistää paperit sisään.

Toinen julkisuudessa Lukon resursseja kadehtinut on Aleksi Valavuori. Toivottavasti Valavuori ei sentään pistä papereita sisään.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Entinen kansanedustaja Kimmo Sasi on pyrkinyt johtotehtäviin pudottuaan eduskunnasta viime vaaleissa. Saa nähdä, onko Rauman Lukon urheilujohtajan tehtävä riittävän ylevä Sasille.
 

senilix

Jäsen
Missä Alatalo luuraa. Hänhän jo kerran tutki Lukon touhuja.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mika Laaksonen. Reilut 500 liigapeliä ja sen jälkeen raumalaisessa liike-elämässä 15 v. Viimeisen vuoden Lukon myynnissä, mutta rahkeet parempaan on ja miehen tuntien ei ole muiden "vietävissä".

Ja käsittääkseni kontakteja riittää.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Mika Laaksonen. Reilut 500 liigapeliä ja sen jälkeen raumalaisessa liike-elämässä 15 v. Viimeisen vuoden Lukon myynnissä, mutta rahkeet parempaan on ja miehen tuntien ei ole muiden "vietävissä".

Ja käsittääkseni kontakteja riittää.

Ei muuten huono idea!

Olisiko Tuomas Grönmanilla kiinnostusta ja osaamista tähän tehtävään? Saattaisi olla yksi ehdokas.

Jokerien psykologi/mentaalivalmentaja. En usko, että kiinnostusta löytyy. Varmasti muuten pätevä, ainakin riittävän älykäs.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös