Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Rauman Lukon urheilutoimen-/urheilujohtajan kartoitus

Viestiketju osiossa 'Lukko' , aloittajana Olkku, 05.01.2017 klo 21.03.

 1. Olkku Jäsen

  Lukko kartoittaa urheilutoimenjohtajaa - Kiekkoareena

  Eli Rauman Lukko kymmenen, jollei ylikin vuoden vaatimusten jälkeen on, ehkä, mahdollisesti, katotaanny, palkkaamassa urheilusta/joukkueesta vastaavaa johtajaa.

  Tässä ketjussa me kannattajat, vittuuntuneet ja enemmänkin, voimme alkaa kartoittamaan ehdokkaita. Mielestäni mahdollinen UTJ/UJ ei saa olla kukaan nykyisen HV-järjästön jäsenistä. Jos sellainen palkataan, tulee hänelle antaa raamit ja rahasumma, eikä kukaan puutu hänen toimintaansa mitenkään sen jälkeen. Hän kokoaa joukkueen ja palkaa valmentajan, toimarin antaman budjetin mukaan ja vastaa näistä valinnoista.

  Kukaan ei tule syömään banaania pukukoppiin, eikä anna valitulle valmentajalle mitään ohjeita, vaan johtokunta pysyy heille osoitetussa aitiossa.

  Measerusin Allu on myös muuttamassa Suomeen kevään aikana, olisiko siinä ja vielä sitä varten?

  Tässä nyt oli hieman ylilyöntiäkin, mutta aletaas tähän kartottamaan, kuka voisi olla Lukon UTJ ? Toni Porkka voisi olla aika kova, joon edes kiinnostunut.
   
 2. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Aloitan myös oman spekulointini. Ensinnäkin jos Virta on palkattu valmentajaksi niin miten tämä ruokkii tulevan UTJ:n hommia? Koska tässä tapauksessa todennäköisesti valmentaja on palkattu ennen UTJ:ta ja täten UTJ ei voi mitenkään olla vastuussa esimerkiksi valmentajasta. Saati sitten, että UTJ päättäisi tullessaan miten Rauman Lukko tulee pelaamaan. Kuvitelkaa vaikka, että UTJ:ksi tulisi Urama. Haluaisia varmasti ihan erilaista kiekkoa kuin Pekka Virta. Ollaan niin älyttömässä solmussa taas, että peli on varmaan ihan sekaisin koko ensi kauden ja kaikki nauraa Ruudun studiosta alkaen Rauman Lukolle.

  No mutta leikitään, että Pekka Virtaa ei ole palkattu vielä ensi kauden valmentajaksi. Tällöin alkaisin miettiä ensimmäisenä jotain vahvaa persoonaa UTJ:ksi, koska hän ei voi jäädä Lukon johdon pompoteltavaksi. Tähän valintaan saa mielestäni laittaa rahaa kunnolla likoon, että saadaan paras mahdollinen. Esimerkiksi Erkka Westerlund voisi olla hyvä. Oma toiveeni ja monen muunkin toive olisi, että kaveri ei olisi ihan pompoteltavissa johdon suunnalta. Tälläisenä tulisi mieleen Pasi Saarela. Tosin en tiedä sitten olisiko muuten paras mies tuohon hommaan? Yksittäistä ehdokasta itselläni ei ole, mutta toivoisin että se ei ole Vanhatalo tai kukaan muu ns. talon sisältä. Mites nenä Jalonen? Onko pitkä sopimus Bernissä? Entä kiinnostaisiko tälläinen homma?
   
 3. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Hyvät vaihtoehdot on oikeasti tähänkin vähissä. Tai kai tuonne isolla rahalla saisi jonkun kiinnitettyä, mutta jollain tapaa pelkään että tuleva UTJ on Lukonkin entinen valmentaja Mika Toivola.
   
 4. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lukossahan on aikoinaan hankittu pelaajakin sen takia että tätä pelaajaa on "kehuttu paljon netissä".

  Herkempi voisi kuvitella että ulkopuolelta tuleva paine, esim. Länsi-Suomen toimittajien kirjoittelu ja kannattajien kirjoittelu netissä, saavat aikaan sen että urheilutoimenjohtaja palkataan kun kerran "mediassa ja netissä vaaditaan".

  Sillä ei olekaan sitten enää väliä kuka se on, vaan oma veikkaukseni on edelleen että Hannu Vanhatalo sitä tehtävää hakee ja sen myös saa vaikkei olekaan "netissä paljon kehuttu" mutta kun on vanhastaan tuttu mies ja näin. Uusi titteli vaan ja uusi palkkaluokka ja se on siinä.

  En minä tiedä kuka tuohon hommaan olisi sopiva, mutta jostain syystä Mika Toivolan nimi kummittelee mun päässä kun tästä perustettavasta virasta ja sen haltijasta puhutaan. En sano että Toivolakaan mikään kärkihanke olisi.

  Kas kas, joku muukin näkee painajaisia Toivolasta.
   
 5. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Hannu Vanhatalo
   
 6. Okkul Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja maajoukkueet
 7. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  No jos nyt sitten oletetaan että Lukko ei pääse pudotuspeleihin ja Virrasta tulee valmentaja, niin olisiko Heikkilällä halua, osaamista tai mahdollisuutta ryhtyä urheilujohtajaksi?
   
 8. 1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pitkällä lomalla
  En tiedä onko UL:n jutulla mitään totuuspohjaa, mutta tuollainen ratkaisu olisi katastrofaalinen.

  Ei kuulostaisi kovin tarkkaan harkitulta valinnalta / visiolta jos vatuloidaan Heikkilän onnistumisen ja epäonnistumisen välillä.

  "Okei. Sait urheilujohtajan pestin."

  Pekka Virta koutsina herättää kysymyksiä. Mielestäni olennaista on, että lähtikö KalPan selkeä pelitavan muutos miehestä itsestään. KalPahan porskuttaa sarjakakkosena miljoona euroa halvemmalla jengillä mitä Lukko pelaen suoraviivaisempaa kiekkoa mitä ennen.
   
 9. Villi-Länsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
  Todennäköisesti valinta on Hannu Vanhatalo.

  Loogisin tässä kohtaa. On alusta asti rakentamassa joukkuetta ja ollut varmasti tuomassa Virtaa Raumalle.

  Vuosia katsellut VHS videoita pelaajista.

  Itse kyllä toivon, että tämä olisi viimeinen juttu mitä tehdään.


  Itse toivoisin Porilaista ratkaisua eli UTJ olisi raumalainen tai vahva side Lukkoon.

  UTJ kumminkin jatkossa vastaa siitä urheilullisesta tuloksesta eli Tipi etc saa pitää Rauma Rockinsa.

  Itse syttyisin Eepiin. Pitkään ollut organisaatiossa mukana niin pelaajan kuin valmentaja. Suuri Lukko sydän ja sitä vaaditaan eniten.
   
 10. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Kysymys on osaamisesta.

  Siinä missä raumalaiset näkevät Korpisalossa useimmiten keskisormen paareilla Saarelan taklauksen jälkeen, minä näen älykkään kaverin. Tätä Korppi oikesti on, hän on älykäs kaveri, joka uskoakseni ymmärtää nykyjääkiekosta ja joukkueen kokoamisen reunaehdoista.

  Minä näen Eepissä herrasmiehen, jonka kiekollinen taito oli ihailtavaa. Yv-pakkina hän siirsi mailan lavan kiekon eteen ja hyökkääjä ei uskaltanut haastaa. Mutta minä en tiedä kuinka älykäs hän on, pystyykö hän oikeasti hallitsemaan sekä numeraalisen että taidollisen kokonaisuuden.

  Suuri Lukko sydän ei ole se mitä eniten vaaditaan Lukon UTJ:ta, vaan osaamista, kykyä laatu-hinta suhdetta. Ja tietysti pitäisi olla jonkin näköinen näkemys jääkiekon evoluutiosta, minkälaista kiekkoa pelataan esimerkiksi viiden vuoden päästä.
   
 11. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tämä. Vähän sama asia kuin valmentajassakin tai pelaajissa. Mulle on iha sama millanen Lukko sydän niillä on, kunhan ne on siihen hommaan parhaat äijät. Mulle on sekin ihan sama, että onko Virta valmentajana jos Lukko voittaa mestaruuden, mutta en näe sitä kovin mahdollisena.
   
 12. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tämähän se varmaan on se todennäköisin vaihtoehto. Ikävä kyllä.

  Lainaus:
  Juuri näin! Lukko-sydän on aina plussaa mutta UTJ on niin tärkeä virka että siitä pitäisi lähteä että osaaminen on se ykköskriteeri valinnassa. Kuten kirjoitin jo jokunen viikko sitten niin koko Lukko-organisaatiolle pitäisi saada luotua suunta ja suunnitelma jota koko organisaatio myös noudattaisi. Eli lopetettaisiin tämä helvetillinen tempominen suunnasta toiseen ja kehitettäisiin Lukon oma pelityyli jota hiottaisiin junnuista lähtien ja kaikki valmentajahankinnat ja pelaajahankinnat tehtäisiin tämän tyylin puitteissa. Tyyliä tottakai päivitettäisiin sen hetken edellytysten mukaiseksi mutta peruslinjat pysyisivät samankaltaisena ja saataisiin kehitettyä pelaajia ja joukkuetta pitkäjänteisesti, ilman että täytyy aloittaa kaikki alusta 2-3 vuoden välein. Tämä vaatisi todella osaavaa ja vahvan näkemyksen omaavaa UTJ:tä, ja vaikka Eepi on hieno mies ja upea pelaaja niin epäilen että olisiko hänestä tällaiseen virkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 06.01.2017 klo 07.30
 13. Zalmonella Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman lukko
  Lainaus:

  Jotenkin vaan oma veikkaus kohdistuu Vanhataloon.
   
 14. 1936 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  pitkällä lomalla
  Jos se olisi Vanhatalo, niin valinta olisi tehty vuosia sitten.
   
 15. Zalmonella Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman lukko
  Lainaus:
  Nythän vasta tätä on alettu äänekkäämmin vaatia. En usko, että tässä seuran hyväveli-porukassa ketään muuta voi vastata asiasta kuin tietyt henkilöt joten siksi Vanhatalo.
   
 16. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Tilanteen lähtökohta on jo nyt vaikea, koska Lukko on hankkimassa samaan aikaan sekä päävalmentajaa että urheilutoimenjohtajaa. Tällaisessa tapauksessa sopimus päävalmentajan kanssa pitäisi olla mallia 1+1, mikä mahdollistaisi uuden urheilujohtajan olevan mukana myös päävalmentajan etsinnässä. Jos Lukon päävalmentaja on Pekka Virta, on sopimus vähintään kahden vuoden mittainen, mikä on vaikea juttu, jos paras saatavilla oleva urheilutoimenjohtaja ei näe häntä parhaana mahdollisena päävalmentajana.
   
 17. Jyty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  käyttää lehväslukkoa logonaan.
  Lukko tarvitsee UTJ:n/UJ:n, joka osaa rakentaa kiekkojoukkueen. Käytössä on Liigan TOP3-4 suurin budjetti, joten sinällään tehtävä on helpompi suorittaa, kuin useammassa muussa liigajoukkueessa.

  Mutta se vaativin osa-alue tehtävässä onkin kyky löytää massasta 25-30 pelaajaa, joista muodostuu voittava joukkue.

  Sellaisen joukkueen Lukko tarvitsee, joka Raumalla oli ennen Bosman-tapauksen saapumista suomalaiseen kiekkoon. 1990-luvun alkupuolella oli peräkkäin useampikin hyvä joukkue, joilla olisi voinut voittaa mestaruuden. Samanlainen nippu tarvitaan nyt, toki päivitettynä osaamiseltaan 2010-luvun jääkiekolle.
   
 18. Jämäminuutit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Täällä on ehdotettu nimiä Porkka, K. Jalonen, Heikkilä ja järjettömimmissä kirjoituksissa jopa Eepiä. Olenko ainoa, joka vetää selvän eron valmentajan ja UTJ:n välillä? Vaikka Eepillä on jäätävä pelaajaura alla ja on ilman muuta kova jätkä, älkää nyt viitsikö. Vuosia B-junnujen koutsina ja nyt ekaa vuotta A-junnuissa, se ei voi olla riittävä kokemuspohja edes fanin näkökulmasta. Annetaan Eepin nyt "kasvaa" valmentajana rauhassa ja joskus myöhemmin nähdään mihin rahkeet riittää.

  UTJ:n hommiin kuuluu loppupeleissä aika paljon muutakin kuin edustusjoukkueen kokoaminen. Itse haluan siihen pestiin henkilön, jolla on kyseisetä hommasta edes jonkinlaisia näyttöjä. Esim Korppari oli Karhu-kissojen valmennuspäällikkö. Ymmärrän, että kyse on pikkuseurasta ja työ on hyvin erilaista, mutta koko seuran urheilupuolen johtamista hän sielläkin suoritti.
   
 19. hokkikokki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Tiedä kumpaan ketjuun laittaisin (ensi vuoden valmennus vai tämä), mutta laitan nyt tänne. Ihan omaa mutuilua, mutta mitäs jos se UTJ onkin Virta eikä valmentaja ensi kaudella? Olisiko tuo steppi "ylöspäin" uralla? Olisiko tämä sopiva henkilö UTJ:ksi?
   
 20. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Kimmo Mäkeläinen ainakin vihjailee päivän lehdessä että Lukko ei ilmeisesti vielä ole päättänyt mihin rooliin Virta tulee. Eli kuvio "Heikkilä valmentaa, mikäli nostaa Lukon play offeihin ja Virta tulee tällöin urheilutoimenjohtajaksi" pitäisi Länsi-Suomen saamien tietojen mukaan paikkansa vaikka kuten Mäkeläinenkin kirjoittaa, "kuvio kuulostaa kummalliselta".

  Se sopisi mun mielestä oikein hyvin Lukon touhuihin.
   
 21. Penaltyfox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Raum Lehvälugo
  Minä en usko Vanhataloon. Ja Jumala auttakoon, niin ei myöskään Lukon johto. Se vakanssi pitää täyttää ulkopuolisella henkilöllä. Lukkotausta on plussaa, mutta ei millään muotoa pakollista. Enkä usko sitäkään että Lukon uusi hallitus olisi niin vietävissä että Vanhatalon ottaisi tähän hommaan. Mikä muuttuisi oleellisesti nykymenosta? Korkeintaan Hannun palkka ja liian suuri vastuu urheilullisesti.
  Minun ehdotukseni on ehdottomasti takavuosina myös Lukon paidassa pelannut Ari Vuori. Arsella pitäisi kaikki tarvittava olla hallussa.
   
 22. Radiopää Jäsen

  Lainaus:
  Jos näin on, niin tuskin mitään sopimusta on edes tehty. Vaikea uskoa, että sarjassa toisena olevan KalPan päävalmentaja päätyisi tekemään tällaisen sopimuksen, koska luulisi parempaakin olevan tarjolla.
   
 23. Jukan takahiukset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Onko Joni Lehto profiloitunut pelkäksi skoutiksi, vai olisiko hänelle kompetenssia toimia UTJ:na? Tietysti vanhemmalla veljelläänkin on varmaan suhteet kunnossa moneen paikkaan ja tietoutta jääkiekosta enemmän kuin tarpeeksi. Nämä siis vain ajatuksia.

  Vuori taisi saada aika paljon kuraa niskaan jossain vaiheessa. En sitten tiedä, mikä nyt on tilanne.
   
 24. carr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Peter Forsberg
  Lainaus:
  Oletko lainkaan tietoinen mitä Vuori Turussa sai aikaan? Tps:n puolelta voit käydä lukemassa. Vuorella ei ole kyllä mitään tarvittavaa eikä ainakaan hallussa.

  Tämän sekoilun kruunaisi Vuoren palkkaaminen. Siinä ei enää Vahalahden muroihin kustaisi vaan paskottaisiin.
   
 25. Durden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Winnipeg Jets
  Lainaus:
  Tällainen viesti muistui mieleen käyttäjältä @Zorba
  Lainaus:
  Ketjun aiheeseen palatakaseni, niin tilanne on tosiaan mutkikas. Jos valmentaja palkataan jo ennen UTJ:n palkkaamista, niin lähtöasetelmat eivät ole ihanteelliset. Toisaalta voivatko ne aina ollakaan. Tärkeintä olisi saada pätevä henkilö, jolla on tarpeeksi laajat verkostot laadukkaaseen skouttaamiseen, sekä kyky viedä Lukon urheilullinen vision maaliin. Toisin sanoen auttaaa Lukkoa voittamaan mestaruus.