Otteet kaukalossa 2016–2017

  • 304 252
  • 2 658

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ei riittänyt tänään kuin yhteen pisteeseen. Marttisen paluu oli Ässille elintärkeää, Isäntä omassa päädyssä ja alusti hienosti Makkosen 2-1 maalin. Täysi tupa on tietysti aina positiivinen juttu ja Hirsimäki sai ansaitut suosionosoitukset pelin alla. Ensi vuonna jatketaan.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Jollain tilastonikkarilla tietoa milloin Ässät voittanut viimeksi pilkut? Yritin pinnistellä mutta ei tullut mieleen, että lähitulevaisuudessa olisi voittoa herunut näistä.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Viime kaudella voitettiin Lukko, 21.11.2015. Edellisellä kaudella puolestaan voitettiin Lukko kahdesti, muuten on hävitty kaikki rankut. Edellisen kerran on kaatunut joku muu kuin Lukko (Pelicans) 14.1.2014. Viime kauden saldo 2/7, tällä kaudella toistaiseksi 0/2.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Viime kaudella voitettiin Lukko, 21.11.2015. Edellisellä kaudella puolestaan voitettiin Lukko kahdesti, muuten on hävitty kaikki rankut. Edellisen kerran on kaatunut joku muu kuin Lukko (Pelicans) 14.1.2014. Viime kauden saldo 2/7, tällä kaudella toistaiseksi 0/2.

Kiitos tiedosta. On kyllä todella surkea tilasto. Eikä siinä mitään, jos hävittäisiin hyvillä yrityksillä mutta ratkaisut ovat lähes poikkeuksetta todella väsyneitä.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ei tuo huono peli tänään ollut, toki yhteen maaliin vaaditaan kyllä järjetön määrä työtä ja yrityksiä. Josko tohon sais jonkun kanukin latomaan maaleja niin vois pisteitäkin karttua vähän reippaammin. Mun mielestä silti monet pelaajat onnistuivat tänään kiitettävästi.
 

TwistedKites

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kaksi erää Heikkilä vei Ahoa. Kontrolloituihin hyökkäyksiin ei päästy millään, vastaiskuista sitten saatiin välillä painetta. Kolmannessa yritystä oli jo enemmän, mutta eihän sitä kiekkoa saada mistään sisään. Jotenkin hengetön peli eikä mikään kylätappelu. Jotenkin haisee siltä, että joukkueen sisällä olisi jotakin kiehuntaa... Ja kuten muuallakin kerrottu, Kilu on tällä hetkellä selvä rasite.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Mitä jäänyt mieleen otteista kaukalossa 2016

- Suorannan spurtit ja kolme lisäpisteen tuonutta jatkoaikamaalia
- syyskuun lopusta lokakuun vikalle viikolle 7 x 3 = 21 pisteen putki
- 7 pelin voittoputken jälkeen 4 x 0 pistettä putkeen, neljän tappion jälkeen 3 x 3 = 9 pistettä
- marras-joulukuun taitteissa jatkoaikavoitto KalPasta ja tappio Tapparalle, vastapainoksi Kärpät kävi riisumassa Ässät täysin
aseista Isomäessä
- Tappara-tappion jälkeen vuoden 8 vikassa pelissä HPK mätti 5, TPS 5, KooKoo 5 Ässähermon vielä katketessa lopussa, Tappara 4, KalPa 6.
- 8 vikassa pelissä 8 pistettä maalierolla 17-28.

Pitkä syksy, kapea ratkaisuosasto, kuluttava pelityyli, poissaololot, joku muu mikä? Mutta jonkinlainen ulospuhallus/kurinalasuudesta lipsuminen alko tuosta Kerho-matsista. Sen jälkeen on omissa soinu ja nähty muutama romahdus.

Pelitavoista on puhuttu muissakin ketjuissa, tätä ollut koko ajan ja näillä mennään? Onko tää nyt optimaalinen pelityyli, onko peli kehittynyt yhtään syksystä? Tuntuu että mennyt vähän väliä edestakasin, nyt taas vaihteeks pelattu pidempi jakso aktiivista kiekostaluopumis-ajokoira/takaa-ajokiekkoa. Jotenkin jaksaa ihmetyttää sellasten perustukitoimien vähäinen käyttö, pakki-pakki, pudotus jne. Hyvin helposti roiskitaan pois, pusketaan ylös sumppuun ja näin ollen luovutaan pelivälineestä. Onko sen jatkuva takaa-ajaminen niin antoisaa puuhaa?

Yksilöistä:
Eteenpäin on menty: Suoranta, Ojamäki, Peltola, Varttinen, varauksin Kärki ja Seppälä
Hyvin vähän on tapahtunut: Vuorisalo, Mäkelä, varauksin Viljanen

Voidaan tietysti katsoa Jaatinen-Kiilholma roolia, peliaikoja ja +- tilastoa, kapteeni Kuparisen esityksiä konaisvaltasesti jne...Korhonen-Makkonen ihan ok hankintoja, Bertrand taitava mutta täysin pelikäsityksetön individualisti, ainakin tässä systeemissä.

Jos johonkin voi luottaa, niin Jyri Marttiseen. Muuten vähä, ehkä viime aikojen esityksistä johtuen, tasapaksu sekametelisoppa niin pelitaktiikan kuin materiaalinkin suhteen. Jotenki vähä tasasempaa ja seesteisempää olisin odottanut Ahon joukoilta. Ensi kaudella sitten? Tietysti arviot oli varmasti vähän erisuuntaisia voittoputkessa, nyt tuntuu taas että pelistä puuttuu tasasuus, tukitoimet, maltti, tehokkuus ja lopulta pisteet.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
1-4 sijat alkavat repiä vähän rakoa mutta ei sillä niin väliä. Sijat 5-6 ovat vain muutaman pisteen päässä ja tässä kyydissä pitäisi yrittää pysyä mukana
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Silloin kun on vaikeaa niin mikään ei ole helppoa. Kyllä pinnat oli taas kultalautasella, hieman terävämmällä maalinteolla ja huolellisemmalla pelillä olisi tullut voitto. Paska maku jäi kokonaisuudessaan Ässien otteista koko vuosi 2016 mukaan lukien. Materiaalissa joudutaan antamaan liikaa tasoitusta ja jos ei luistin liiku kärkimiehillä ollaan kusessa. Työnteko on varmasti väsymyksenkin vuoksi vajaata eikä Ahon ajokoirakiekko tuota silloin pinnoja tarpeeksi. Puolustus on liian kokematon. Yhtä kiekkovarmaa kokenutta miestä huutaisi. Sitten vuoden lopuksi voisi keksiä mitä käyttöä on kaksikolla Kiilholma Jaatinen? Surullista on herrojen taaperrusta seurata. Jaatisen veti jopa linjuri pystyyn. Varmaan se Ahon aseenkantaja Jaatinen tekee pian vuoden jatkot. Alkaa hipomaan Statusta paskin hankinta ikinä. Toivottavasti Jyrki Aholla on joku pirun hyvä missio mitä tällä miehellä tehdään. Kukaan muu sitä ei ole nähnyt.
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Aho huutelee Kiekkoareenan jutussa vahvistusten perään. Useamman, mutta tietää realiteetit.

Tämä oli nähtävillä kyllä. Materiaali oli kapea alusta asti. Pari "riskiä" ja nyt ei välttämättä oltais tässä tilanteessa missä hyvä alku näyttää valuvan hukkaan. Kuukauden päästä ei tällä menolla olla kympin joukossa ja silloin alkaa yleisö äänestää jaloillaan. Tehdään se tappio sitten siitä. Vituttaa.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nyt jos koskaan olisi hyvä ottaa pieni tietoinen riski ja tehdä se hankinta. Joukkue on näyttänyt että pystyy kyllä pelaamaan voittavaa kiekkoa ja kun katsotaan kilpailijoita, niin ennakkosuosikeista ainoastaan Tappara vetää vahvaa kautta ja Jyp alkaa mahdollisesti heräilemään. Mutta Lukko, Hifk, Kärpät ja muut suurseurat eivät näytä tällä kaudella juhlivan. Sen takia juuri Ässien tyylisellä zemppikiekolla voi tänä keväänä päästä pitkälle ja yllättää kaikki housut kintuissa.

Maalintekoon pystyvä ja pelitapaan sopiva energinen laituri (a'la Patrick Yetman), sekä kokenut all-round pakki, joka on isäntä alhaalla ja pystyy jonkinlaiseen hyökkäyspeliin (a'la Ryan Caldwell tullessaan) kiitos. Mielellään tietysti ottaisin myös sen ykkössentterin, mutta se lienee toiveajattelua. Yhtä kaikki, jos tällä nykyisellä materiaalilla on pystytty taistelemaan uskottavasti paikasta kuuden joukkoon, joukkuetta viisaasti vahvistamalla voitaisiin jopa varmistaa se paikka ylhäällä. Ja play-offeissa sitten voi tapahtua vaikka kuinka suuria asioita.

En tosin usko että uusi toimitusjohtaja uskaltaa ensi töikseen moista tehdä, mutta hänen tulisi uskaltaa. Hei Pikkumusta, kun luet tätä kuitenkin! Usko viisasta Sika-setää ja anna Korpille valtuudet pistää faksi laulamaan, niin Ässät pelaa vielä tällä kaudella mitaleista!

Ps. Nuo pelaajaesimerkit tuli vähän kaukaa ja hatusta vedettynä, kun näin nopeasti pienissä simoissa aloin funtsimaan että millaisia ukkoja on joskus löydetty kohtuuhintaan. Jokainen voi sovittaa nimien tilalle omat suosikkinsa :)
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Unohtakaa Kiilholma ja Jaatinen, heidän rooli Ahon kokonaisuudessa on niin pieni. Enemmän olisin huolissani mikä on Jarno Kärjen loppukauden panos. Jos tämän päiväinen trendi jatkuu, niin loppukaudesta tulee raskas. Tokihan Kärki edelleen väläyttelee ylivertaisila taidoillaan, mutta kyllä kokonaispanos tänäänkin jäi vaatimattomaksi. Kärjen hartiat on kuitenkin ne joiden pitäisi kantaa vastuuta tehoista. Nyt Kärjestä nähdään vain välähdyksiä.

Tänään olin tyytyväinen muutamiin oikeaan suuntaan tapahtuneisiin muutoksiin puolustuksesssa. Niko Peltola on noin 100x sopivammassa roolissa nykyisessä yleispuolustajan roolissa, kuin alkukauden kiekollisessa roolissa.
Viljanen oli tänään mainio. Viljanen saa avauksissaan viisikkoon vauhtia. Ainoastaan viimeistely ontui tänään. Silti Ahon olisi kannattanut laittaa vahvalla itseluottamuksella tänään pelannut Viljanen ampumaan rankkareita. Kärjen ja Bertrandin epäonnistumisista olisin voinut lyödä sievoisen summan vetoa.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Unohtakaa Kiilholma ja Jaatinen, heidän rooli Ahon kokonaisuudessa on niin pieni. Enemmän olisin huolissani mikä on Jarno Kärjen loppukauden panos.

Avaatko vähän tätä, nuo kumminkin ovat kolmosketjun jamppoja. Jos heidän roolinsa kokonaisuudessa on pieni, niin silloin on rima aika alhaalla kokonaisuuteen katsoen. Kärjestä olen samaa mieltä siinä mielessä, että kolme edellistä peliä meni kelkotellessa, mutta tänään löytyi kyllä asennetta ja hyviä ratkaisuja varsinkin toisessa ja kolmannessa erässä.

Jos nyt ajatellaan, että joukkuetta vahvistettaisiin esim. kahdella kakkos/kolmoskentän laiturilla, niin nämä mainitut herrathan putoaisivat neloseen tai rotaatioon, jolloin heidän roolinsa Ahon kokonaisuudessa olisi käytännössäkin pieni. Tämän hetken rosterissa he pelaavat isommassa roolissa kuin taidot tai pelikunto oikeuttavat ja siksi rooli on päinvastoin suuri.
 

Mikel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Liverpool
Olipa sekametelisoppaa tänään Lukkoa vastaan. CB ja Kärki ovat kyllä tuhlaajia tällä hetkellä ja heidän vastuullaan on paljon Ässien maaleista. Tämä ei ole hyvä yhtälö. Kärki alkaa olla jo huolestuttava, kun vähän näytti tänään jo helpotkin kiekot pomppivan lavassa.

Mäkelä vetelee aika hazardia settiä, ainakin kaksi hölmöä pitkää kiekkoa ekaan erään ja toisessa erässä syöttö Antosen lapaan oman maalin takaa. Hui!

Mutta mutta, jos otetaan ihan suoraan tähän iltaan kiinni, niin yksi suoritus oli ns. kulminaatiopiste mielestäni ja se oli Seppälän aivan järjetön pitkä kiekko välittömästi Makkosen maalin jälkeen. Tuossa tilanteessa ei perhana haeta mitään läpisyöttöä, vaan rauhoitetaan tilanne ja viedään kiekko vaikka oman maalin taakse / otetaan pakki-pakki tms. Oli kova ratkaisu Jereltä ja siitä sitten Lukko mukaan peliin.

Vaikeaa on ja ei se ainakaan helpotu kun mennään kevättä kohden. Uskon ja toivon Padan olevan kympin sakissa, mutta pisteitä täytyy tulla tasaisemmin ja päästetyt maalit -sarake pitää rauhoittaa.

Hyvää uutta vuotta kaikille.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Maalintekoon pystyvä ja pelitapaan sopiva energinen laituri (a'la Patrick Yetman), sekä kokenut all-round pakki, joka on isäntä alhaalla ja pystyy jonkinlaiseen hyökkäyspeliin (a'la Ryan Caldwell tullessaan) kiitos.

Yetman? Eihän se saanut Ässissä pelatessaan aikaan sitäkään vähää kuin mitä Bertrand nyt.... Kiitos ei. Jos jotain esikuvaa/koodinimeä pitää etsiä, niin Yetman se ei ainakaan ole. Antti Tyrväinenkin ennemmin.

Eikä tuo Caldwell ole yhtään sen parempi esikuva/koodinimi sille pakkihankinnalle. Korpin tilanteessa ottaisin viestintälaitteen esille ja pistäisin viestiä Kudrocin agentille, josko perheen tilanne mahdollistaisi paluun pata-paitaan.
Tai sit luuri käteen ja soitto Perse-Karille Dallasiin et löytyskö sieltä joku uusi Matt Nickerson....
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kärjen rooli/terveys/pelitapa, miten vaan, muttei ole pistänyt silmään yhtä ennakkoluulottomana kuin viime kaudella, toisin kuin esim. Ojamäki. No kumpikaan ei päässy kokeilemaan rannepiiskaansa hirveän usein hyvältä sektorilta tällä kaudella.

Mäkelän koomailut, Seppälän roiskimiset, jopa Peltolan sumppuun kuskaamiset. Kertooko pelaajien kyvystä, pelisilmästä, vai onko tuo vain hyväksyttyä ja sisäänajettua pelitapaa? Niin usein näkee puolen kentän avauksia tai heittoja vähän sinne päin, eikä niitä ole kauden aikana kitketty pois. Kiekottelua ja kontrollia vähempi.
 

Naurava Sika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Yetman? Eihän se saanut Ässissä pelatessaan aikaan sitäkään vähää kuin mitä Bertrand nyt.... Kiitos ei. Jos jotain esikuvaa/koodinimeä pitää etsiä, niin Yetman se ei ainakaan ole. Antti Tyrväinenkin ennemmin.

Eikä tuo Caldwell ole yhtään sen parempi esikuva/koodinimi sille pakkihankinnalle. Korpin tilanteessa ottaisin viestintälaitteen esille ja pistäisin viestiä Kudrocin agentille, josko perheen tilanne mahdollistaisi paluun pata-paitaan.
Tai sit luuri käteen ja soitto Perse-Karille Dallasiin et löytyskö sieltä joku uusi Matt Nickerson....
Jos yhtään luet viestiäni ja osaat vielä sisäistää lukemasi, huomaat nopeasti etten minä Yetmania ja Caldwellia tänne kaipaakaan. Minä kaipaan "maalintekoon pystyvää ja pelitapaan sopivaa energistä laituria" ja " kokenutta all-round pakkia, joka on isäntä alhaalla ja pystyy jonkinlaiseen hyökkäyspeliin". Pitääkö tätä avata enemmän vai aukesiko jo?

Talouden realiteeti täytyy tietty ottaa huomioon, mutta olen sitä mieltä että tuollaiset hankinnat on mahdollista saada (edelliskausien tapaan) sopuhinnalla, vaikkakin niihin jouduttaisiin käyttämään "riskirahaa". Olen edelleen sitä mieltä että Ässät saattaisi saada jopa yllättävän kovaa menestystä, mikäli moiset hankinnat onnistuneesti toteutetaan.

Sen voin omista suunnitelmistasi sanoa, että metsään mennään jos tänne hankitaan joku toistakymmentä peliä pelikiellossa istuva paskahousu, jonka ainoa kyky kentällä on kova hinku vahingoittaa tahallisesti vastustajia ja siinä sivussa sekoittaa oman joukkueen peli täydellisesti. Kudrociakin kaipaat ja eikös hän ole jo lopettelemassa uraansa loukkaantumisten takia? Hänetkö sinä ihan oikeasti haluaisit saamaan kovaa palkkaa siitä hyvästä että istuu pää ja jalat ja kädet kipsissä keskussairaalan vuodeosastolla katsomassa Ässien peliä telkkarista? Ja Nickerson... Huhhuh. No, enpä sano mitään. Taidat olla kännissä sinäkin :D
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
En minä tiedä mitä Kudroc suunnittelee. Englannista purki sopimuksensa koska joku perhepiirissä oli sairastunut vakavasti. Siksipä sanoinkin että luuri käteen ja tiedustelemaan josko tilanne olisi muuttunut siinä määrin että paluu Poriin olisi ajateltavissa. Jos ei niin sitten Dallasista joku riittävän isokokoinen "koodinimi Finley / koodinimi Nickerson".
 

Ribals

Jäsen
Mäkelän koomailut, Seppälän roiskimiset, jopa Peltolan sumppuun kuskaamiset. Kertooko pelaajien kyvystä, pelisilmästä, vai onko tuo vain hyväksyttyä ja sisäänajettua pelitapaa? Niin usein näkee puolen kentän avauksia tai heittoja vähän sinne päin, eikä niitä ole kauden aikana kitketty pois. Kiekottelua ja kontrollia vähempi.
Mäkelän kiekonkäsittely- ja syöttötaito on pahasti vajavaista, siitä johtuvat nuo järkyttävät suoritukset kiekon kanssa.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Mites tää nyt oikein menikään? Tässähän on haukuttu vähiinpäin kaikki ne pelaajat, jotka on hankittu Ahon aikana. Ja mitä tulee Jaatiseen, rooli on kyllä edelleenkin aivan liian iso. Ei voi pelata yv:tä. Ei milloinkaan, vaan niinpä se siellä seisoo.

Viljanen eilen kohtuu hyvä, mutta alkoi hipoa ylimielisyyttä. Omiin johtanut virhe ei ollut kaukana. MIkä tässä Ahon kiekossa on nyt muuttunut, kun pakit kuskaavat kiekkoa jatkuvalla syötöllä?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
... MIkä tässä Ahon kiekossa on nyt muuttunut, kun pakit kuskaavat kiekkoa jatkuvalla syötöllä?

Ei siinä mikään ole muuttunut, nykyjääkiekossa pakilla on lupa nousta. Ässien pelin rakenne on pääosin hyvää, tehottomuus on ainoa mikä vaivaa. Esimerkiksi Kärjellä on ollut paikkoja useampaan maaliin, mutta ei osu ja apina alkaa kasvaa. Joku Miklikin tapainen kaveri tekisi joukkueelle hyvää, nyt useampi kaveri puristaa mailaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös