Äärioikeisto ja -vasemmisto Suomessa

  • 879 920
  • 8 574

Jeffrey

Jäsen
Ruotsalaisen puolustukseksi on todettava, että Poliisi ei vielä osaa kertoa oliko jompikumpi käsiraudoissa.

Nyt on kummelimatskua todellakin.

Kyllähän näissä pitäisi saada tasavertaiset lähtöasemat. Ahtaassa tilassa aloitteen tehnyt on melko automaattisesti niskanpäällä. Puhumattakaan toki jos toinen on vaikka raudoissa ollut.
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Kyllähän näissä pitäisi saada tasavertaiset lähtöasemat. Ahtaassa tilassa aloitteen tehnyt on melko automaattisesti niskanpäällä. Puhumattakaan toki jos toinen on vaikka raudoissa ollut.
Nythän tämän pyöreän pojan pitäisi kiitellä poliisia vuolaasti jos vastapuoli on ollut raudoissa, natsisika on antanut mahdollisuuden vapareihin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
- Äärioikeisto ja äärivasemmisto tappelivat kuolemaan saakka, kuka voitti?
- Suomen kansa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Vähän nyt huokuu pettymys tämän vuoden kinkereiden antiin näistä tämän ketjun viesteistä. Mitään mainittavaa ei ilmeisesti ole tapahtunut, joten poliisi on hoitanut hommansa esimerkillisesti. Toki tätä on ääneen toivottukin, mutta pientä pettymystä on havaittavissa jatkoajassa. Salaa ilmeisesti toivottiin kunnon rähinää.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Harmi, etteivät Dan Koivalaakson kaltaiset alan asiantuntijat ole opastamassa poliisia ja kertomassa kuka on väkivaltainen natsi ja kuka sivistynyt ulkoparlametaarista vaikuttamista harrastava kansalaisaktivisti.
Melkeimpä voisi kuvitella, että Koivulakso on ollut maikkarin toimittajan kanssa seuraamassa "natsien" marssia.
Toimittaja: Mitä nyt, tappelu alkoi kulkueen alkupäässä
"Koivulaakso": Juu, siellä Natsit tappelee keskenään
Toimittaja: Näyttää kyllä, että kulkueeseen hyökättiin ulkopuolelta
"Koivulaakso": Höh, ihan selvästi keskinäinen riita, me anarkistit emme ole väkivaltaisia.
Toimittaja Ok, laitan lehteen
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Sisulaisten ja rajat kiinni -persujen luulisi olevan tyytyväisiä siitä, että ruotsalaista matua pistettiin turpaan.

Toki lyöjä taisi olla väärästä syystä motivoitunut.
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Siis sinä olet ihan oikeasti sitä mieltä, että kansallissosialisti ei ole natsin synonyymi?

Kansallissosialismi – Wikipedia
Kansallissosialismi (saks.Nationalsozialismus) eli natsismi (saks.Nazismus) oli Adolf Hitlerin johtaman Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen (NSDAP) ideologia.

Mitähän kohtaa mä en tässä nyt ymmärtänyt. Siis kai sä tajuat että se natsismi sana tulee juurikin saksan kielen sanasta ja se lyhennös edelleen nimen omaan saksalaisista kansallissosialisteista. Mä vielä painotan OLI sanaa ennen Adolf Hitlerin nimeä. Toki tuollainen aikamuoto voi olla sinulle hieman liian hankala, mutta kyllä se siitä.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Onhan nää molemmat puolet ihan helvetin säälittäviä, vaikka mitään enempää tuskin tapahtukaan. Julkiseen keskusteluun vois väkivallan osalta kyllä nostaa jatkossa enemmän näita vassareita, pelkkä natsipaska ei oiken lämmitä.

Yhtä vitun säälittäviä on myös nää antinatsimarsseille osallistuvat, jotka hiljaa hyväksyy ton paskan käytöksen. Sama koskee myös Hjk:n, Hifk:n yms futis kannattajien hyväksyntää näille ryhmille. Kasvattakaa munat ja potkikaa ne vittuun sieltä, välittämättä siitä millaisessa asemassa ne on kannattajaryhmiä.
 

Jeffrey

Jäsen
Vähän kyllä ihmeellistä, miksi ainakin maikkarin uutisissa puhuttiin "natsikulkueen rähinöinnistä". Eikä siitä, että äärivasemmisto hyökkäsi rauhallisen marssin kimppuun.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vähän kyllä ihmeellistä, miksi ainakin maikkarin uutisissa puhuttiin "natsikulkueen rähinöinnistä". Eikä siitä, että äärivasemmisto hyökkäsi rauhallisen marssin kimppuun.

Miten se nyt loppuen lopuksi meni? Yrittikö Jari vaan kertoa vastapuolelle lähietäisyydeltä mielipiteensä kansallissosialismista vai pyrkikö hän suoraan fyysiseen vaikuttamiseen? Tulos oli kuitenkin selvä, nenään tuli.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Vähän kyllä ihmeellistä, miksi ainakin maikkarin uutisissa puhuttiin "natsikulkueen rähinöinnistä". Eikä siitä, että äärivasemmisto hyökkäsi rauhallisen marssin kimppuun.
Oletko varma, että kukaan ei vittuillut tai sylkäissyt? Rauhallinen natsi ilmeisesti otettiin myös kiinni ja laitettiin samaan säilöön lihavan anarkistin kanssa. Toinen lähti Pasilaan ja toinen sairaalaan. Tässä on poliisi tehnyt kyllä ilmeisen virheen.

EDIT: Vai oliko peräti vanhoja tuttuja?
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
90-luvulla ei äärioikeistolaiset muuta tehneetkään kuin tappelivat keskenään. Lähinnä siis kaljupää-porukoissa. Että kyllä siihen perinteitä on, mutta näin tänään tuskin tapahtui. Sen verran on toki muuttunut, että enää liikkeen poliitikoille ja ideologeille ei hymähdellä. Ehkä kyse oli kultaisella kasarilla ja ysärillä kuitenkin alakulttuurista kaikesta natseilusta huolimatta. Tosin jos aiemmin oli tarjolla Siitointa, Komentaja Arjea, Kai Michael Aaltoa ja Kuismaa, niin en ihmettele yhtään jos kansallismielinen skinhead ei välttämättä halunnut itseään yhdistettävän juuri näihin ajattelijoihin.

Jep boldaamassani kohta jäi ketjua selatessani ja naurunkyyneleitä pyyhiessäni mieleen, noihan vetää välillä paremmin kuin Kummeli. Huonot ajat nostaa aina erilaisia populistisia liikkeitä esille ja tällä(kin) kertaa kupla poksahti.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Aivan sama, ajatus kuulostaa herkulliselta. Ei totuudella ole niin väliä, kysy vaikka Donald Trumpilta tai perussuomalaisilta. Veteraanit silti häpeävät näitä vastarintaälämölöäjiä ja uuni on lämpimänä.
Mees viemään Jartsalle keksiä ja mehua.
 

cyclone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Kulutinpa tänään itsenäisyyspäiväni päivän ja alkuillan kuljeskelemalla pitkin pääkaupunkimme katuja ja suorittamalla havainnoivaa tutkimusta tästä paljon metakkaa herättäneestä aiheesta…



Aluksi olin näiden ”einatseja” porukoiden kokoontumispaikalla haistelemassa tunnelmia. Kokonaisuutena porukkaa näytti olevan aika laajalla skaalalla mukana tässä, ikähaitari todella laaja ja mukana näytti olevan paljon ihmisiä, jotka osallistuvat mihin tahansa mielenilmaisuun jota markkinoidaan ”hyvien puolella olemiseksi”. Kuitenkin porukassa näytti olevan melko paljon ihmisiä, jotka eivät todellakaan ymmärrä edes vähää alusta siitä, minkä puolesta ovat mieltään osoittamassa. Esimerkkeinä tästä niittinaamaiset hädin tuskin täysi-ikäiset pikkutytöt huutamassa hurmioituneesti anarkistilippujen alla. Mikäli he ymmärtäisivät kannattamastaan aatteesta edes periaatteet, voisi heillekin valjeta että tällainen yhteisö tuhoisi ensimmäisenä juuri heidän kaltaisensa heikot ja osattomat. Lisäksi joukossa näytti viihtyvän paljon ihmisiä, joille päihteet maistuvat laadusta tai kellonajasta riippumatta…



Asema-aukiolta siirryin metrolla Hakaniemeen, jossa törmäsin jo metroasemalla n.40 hengen SVR-porukkaan. Tämän porukan viereen ei tehnytkään mieli jäädä tunnelmia haistelemaan, sillä koko porukka näytti olevan melko agressiivisella tuulella. Huomattava ero edellisiin oli se, että lähes kaikki olivat 20-30 –vuotiaita miehiä ja pukeutuneet hyvinkin tunnistettavasti uusnatsityyliin. Hakaniemen torilla seurasin toimintaa sivummalta ja täytyy tunnustaa kuitenkin olleeni yllättynyt siitä, kuinka rauhallista meininki oli ennen marssin alkua. Ei puheita, ei iskulauseiden huutelua ja muutenkin toiminta näytti lähinnä lukion välitunnilta jos agendaa ei ottanut huomioon.



Itse marssia seurasin natsien taka-alalla ja en huomannut mitään kummempia ongelmia kulussa (tosin etupään tappelu jäi näkemättä sijoittumiseni vuoksi). Iskulauseita huudeltiin ja pitkänsillan sillan kohdalla vastamielenosoittajat huusivat takaisin mutta mitään häiriöitä en havainnut. Tosin poliisit olivat kyllä tehneet parhaansa ettei mitään tapahtuisikaan, josta kiitos heille. Kaverin kanssa vitsailimmekin että toivottavasti Etelä-Suomen alueella ei nyt satu mitään vakavaa kun näyttää kaikki poliisit olevan kiinni näissä tehtävissä J



Kaisaniemen puistoon päästyäni selvisi lopullisesti, miten massiivisesti poliisi oli tapahtumaan varautunut. Molempien marssien lopetuspaikka oli valittu taktisen nerokkaasti aitojen ympäröimälle kentälle, jota kyettiin hallitsemaan helposti siten, että ääriryhmät eivät pääsisi käsiksi toisiinsa. Tämän jälkeen homma sitten hoituikin todella hienosti loppuunsa, kun ryhmät eivät loppujen lopuksi edes päässeet lähelle toisiaan. Natsit pitivät puheitaan ylistäen kansallissosialismin nousua ja anarkistiporukka huuteli itsekseen iskulauseita ja kuunteli musiikkia. Lopulta homma saatiin nätisti päätökseen ja porukat hajosivat omiin suuntiinsa. Tämän jälkeen päätin itsekin suunnata sisätiloihin kaljalle ja hauskana loppuanekdoottina kerrottakoon että ainakaan siinä paikassa missä kävin ei eri mielenosoittajaporukoihin kuuluneilla ollut ongelmia istua vierekkäisissä pöydissä!
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ulkona oli niin kylmä niin ei ketään kiinnostanut jäädä ottamaan matsia virallisen ottelutapahtuman jälkeen.
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
Stadin ammutuin otti tällä kertaa osumaa nenään, ei mee Jarilla hyvin.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Itse marssia seurasin natsien taka-alalla ja en huomannut mitään kummempia ongelmia kulussa (tosin etupään tappelu jäi näkemättä sijoittumiseni vuoksi). Iskulauseita huudeltiin ja pitkänsillan sillan kohdalla vastamielenosoittajat huusivat takaisin mutta mitään häiriöitä en havainnut. Tosin poliisit olivat kyllä tehneet parhaansa ettei mitään tapahtuisikaan, josta kiitos heille. Kaverin kanssa vitsailimmekin että toivottavasti Etelä-Suomen alueella ei nyt satu mitään vakavaa kun näyttää kaikki poliisit olevan kiinni näissä tehtävissä

Tosiaan, poliiseilla oli ainakin resurssit kohdallaan. Ajelin Mechelininkatua Hietaniemen hautausmaan itäpäädyn ohitse juuri ennen kuin 612-kulkue oli sinne saapumassa ja en ole koskaan ennen nähnyt niin monta maijaa rivissä (+ harmaita sprintereitä jotka myös poliisin) + muita poliisin yksiköitä. Puhutaan helposti 30+ virkavallan autoa, ehkä 40+. Mutta mitään isompaa hulinaa ei syntynyt tänään missään päin kaupunkia joten hyvin siis meni. Onneksi.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Sikäli ihmetyttää poliisin toiminta, että Jarin naaman luulisi olevan kaikkien poliisienkin tiedossa. Silti laitetaan samaan maijaan "vihollisen" kanssa, joka vieläpä oli ilmeisesti raudoitettu toisin kuin Jari.

Vai on Jari soluttautunut natsien kulkueeseen. SVL:n tiedustelu on pettänyt ja Suomen tunnetuin anarkisti on päässyt vihollisen ytimeen.

Miksi Jarin naama pitäisi olla jokaisen poliisin tiedossa? Anarkisti-Jari on yhden tapauksen ihme vuoden takaa. En usko, että jokainen poliisi käy katselemassa vuoden takaisia YouTube tallenteita Jarista.

Tilanteessa on tapahtunut virhe, poliisin olisi pitänyt olla tarkempi ja tarkastaa kiinniotettujen tausta paremmin. Tilanne oli kuitenkin päällä, joten virhe pääsi tapahtumaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Siksi, koska vaikuttaa vahvasti siltä, että Laine on erittäin aktiivinen ja keskeinen anarkisti. Sekä "kentällä" että somessa. Tällaiset tapaukset ovat oletettavasti (tai ainakin toivottavasti) poliisin tiedustelun etukäteen tuntemia. Laine lienee myös ollut mukana monessa muussakin kuluneen vuoden aikana. Tietenkin jos poliisin tiedustelu ei keskity lainkaan tuohon "parempaan" ääripäähän, niin sitten toki oltaisiin pelkästään vuoden takaisen tapauksen tuoman julkisuuden varassa. Tämä osa vastauksestani oli siis oletusta, mutua ja aihetodistelua, joka voi olla kokonaan tai osittain faktaa tai fiktiota.

Sinänsä vuoden takainen tapahtuma ei ollut julkisuudeltaan vähäinen. Muistaakseni kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun poliisi käytti FN 303 -paineilma-asetta mellakan yhteydessä. Ainakin se oli ensimmäinen kerta joka päätyi julkisuuteen ja sai myös suuren mediahuomion. Jälkikäteen Laine myös uhosi hakevansa korvauksia valtiolta poliisin liiallisen voimankäytön takia. Kaikesta huolimatta voi toki olla, että "jokaisen poliisin tiedossa" oli liioiteltu kuvaus.

Voisin kuvitella, että tilanteen ollessa päällä, poliisin kyky tunnistaa Jaria tai jotain muuta yksilöityä henkilöä, ei ole paras mahdollinen. Kavereilta on ehkä kysytty henkilöllisyyspapereita, mitä tuskin kummallakaan on ollut ja oletettu, että kyse on SVL:n keskinäisestä kahinasta. Ilmeisesti tämä SVL:n kaveri on ollut kahakassa aktiivisempi, koska hänet on lyöty rautoihin.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Vai on Jarppi ollut niin rohkea että käynyt raudoitetun kaverin kimppuun. Melkoinen hahmo, linnareissu tekisi hyvää mutta eiköhän selviä sakoilla jotka yhteiskunta maksaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös