Eppu Normaali

  • 25 653
  • 136

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielenkiintoista nähdä, tai oikeammin kuulla, mitä tuo seuraava levy pitää sisällään. Itse olen samoilla linjoilla siinä, että bändin parhaat levyt on tehty jo aikoja sitten, ja vaikka SVP:kin on levyhyllyssäni, niin jaksoin sen kaksi kertaa kuunnella läpi ja siihen jäi. Maximum jee&jee on sen sijaan säännöllisessä kuuntelussani.

Kai tuon seuraavankin levyn tarkoitus on saada 3-4 biisiä soimaan päivittäin jonnekin Novalle ja sitten tehdään muutama keikka jossain, niin toimeentulo on taas joksikin aikaa turvattu. Toivottavasti olen väärässä, ja bändi yllättääkin vaikkapa parilla mehevällä punk-biisillä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK,Nashville Predators ja Nurmijärven Kurra
En löytänyt muuta ketjua koskien Eppu Normaalia. Eput heittävät kesällä keikan Tuurissa legendaarisessa miljoonarokissa. Keikkapäivä on 14.7 ja liput tulevat myyntiin maaliskuussa.
 

Fordél

Jäsen
Ei kuulosta kyllä yhtään pöllömmälle tuo pätkä, joka on kuunneltavissa Eppujen uudesta sinkusta Jokainen hetki historian. Tutun kuuloista soundia ja melodiaa on taas loihdittu, joten täytyy kyllä hankkia tuo sinkku heti kun vaan ilmestyy. Mielenkiinnolla odotan myös uutta levyä. Sadan vuoden päästä oli yllättävänkin hyvä, mutta toki se ei millään yltänyt Studio etanan tai Imperiumin vastaiskun tasolle, mutta sitä tuskin kukaan odottikaan. Tulevalta platalta odotan kuitenkin tasaisempaa suoritusta kun edelliseltä, joka sisälsi monta hyvää, mutta myös monta skipattavaakin piisiä.
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Nostetaanpa ketjua taas ylös.

Eppu Normaalin uusi levy Syvään Päähän ilmestyy 5.9. Tähän mennessä on julkaistu kaksi singleä Jokainen Hetki Historian ja Tahdon Sut mitkä ainakin minusta kuulostavat oikein hyvältä. Jopa paremmalta kuin edellisen levyn kaksi ensimmäistä singleä. Innolla odotetaan uutta levyä. Levyn myötä Eppu Normaali lähtee taas kiertueelle parin vuoden tauon jälkeen. Eiköhän nuo pidä mennä katsomaan ainakin Tavastialle ja Hartwall Areenalle.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Kuulostaa muuten selkeästi paremmalta. Ei mitään äärimmäisen nerokasta ehkä musiikillisesti, ainoastaan helkkarin hyvin tehty pop-biisi, siis tuo Jokainen Hetki Historian. Pidän. Erityisen hyvät sanat, erityisesti tuo tummennettu kohta:

"Jokainen päivä synnyttää yön
jokainen rakkaus surutyön
jokainen hetki historian
jokainen kertoja tarinan

elämän retki, sen jokainen uus
kiitävä hetki, ikuisuus
kaikki ne liittyvät tarinaan
iloista suruista parinaan"
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Syvään päähän kiertue 2007:
10.10. Helsinki, Tavastia-klubi
11.10. Turku, Caribia
12.10. Turku, Caribia
13.10. Pori, Karhu-halli
19.10. Kuopio, Kuopio-halli
20.10. Joensuu, Joensuu-Areena
25.10. Hämeenlinna, Sirkus
26.10. Helsinki, Hartwall Areena
2.11. Jyväskylä, Jyväskylän jäähalli
3.11. Seinäjoki, Seinäjoki Areena
9.11. Oulu, TBA (=To Be Announced)
10.11. Rovaniemi, Lappi Areena
16.11. Lahti, Lahti-halli
17.11. Lempäälä, Ideapark

Syvään Päähän -levy julkaistaan 5.9 tavallisena cd:nä, digipack-versiona ja vinyylinä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK,Nashville Predators ja Nurmijärven Kurra
Netin kautta sain lipun Eppujen Tavastian keikalle. Keskiviikkona ilmestyy uusi levy, joten vielä 2 yötä ja sitten on uutta materiaalia kuunneltavissa.
 

forrest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Blue Jackets, Panthers
17.11. Lempäälä, Ideapark

Kun ei herroille Hakametsän halli mukamas kelpaa (pyh, sanon minä), niin tässä olisi sitten lähin vaihtoehto. Tosin samana päivänä näyttäisi olevan peli Hämeenlinnassa ja varmaankin menevät tapahtumat vähän päällekkäin, mutta kattoo nyt mitä keksii.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Kun ei herroille Hakametsän halli mukamas kelpaa (pyh, sanon minä), niin tässä olisi sitten lähin vaihtoehto.
Ideapark Uutisissa kerrotaan Ideaparkiin keskuspuistoon mahtuvan 5500 ihmistä konserteissa ja kehutaan ravintolapalveluita.

En yhtään ihmettele, vaikka Hakametsän jäähalli ei kelpaa Eppu Normaalille. Welldonen Risto Juvonen sanoi aikoinaan jossain haastattelussa, että heitä ei kiinnosta järjestää Hakametsässä konsertteja, koska halli on liian vanha ja huono. Uudessa areenassa olisivat heti valmiita järjestämään tapahtumia, koska pitävät Tamperetta erinomaisena kaupunkina sijainniltaan. Nyt Tampereen konserteilla on ollut paikallinen järjestäjä. Hakametsän jäähalliin on hakala roudata isojen produktioiden kanssa, paikassa on kylmä, takahuonetilat ankeat, hallin akustiikka ei kovinkaan hyvä ja ahtaat käytävät krääsänmyyntiin.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ideaparkissa on varmaan ihan hyvät ravintolapalvelut, mutta niitä on aika vähän kun ihmisiä on paljon liikkeellä. Ehkä tuossa sitten tarkoitetaan niitä järjestelyjä, jotka ovat käytössä kun ohjelmassa on esim. Eppu Normaalin keikka.

Edellisestä levystä haluan sanoa sen, että se olisi ollut hieno tekele jos mukana olisi ollut edes yksi aivan huippuhyvä kappale. Paljon parjatulta Studio Etanaltakin sellainen löytyy, 'Arkussa Vainaan' nyt ainakin. SVP:llä oli muutama hieno biisi, muttei mitään todellista huippukohtaa. Aika vähälle on levyn kuuntelu jäänyt.

Tulevasta albumista on vaikea sanoa mitään, singlet eivät vakuuttaneet. Ensimmäinen paranee kuuntelun myötä, toinen tuskin. Biisien nimet ovat kuitenkin sen verran mielenkiintoisia, että jo pelkästään sen perusteella uskon tämän olevan edeltäjäänsä parempi Eppu-levy. Mutta pian sen kuulee.
 

kepardi

Jäsen
Makuasioitahan nämä, mutta Sadan vuoden päästäkin -levyllä on mielestäni ainakin 3 ns. huippuhyvää kappaletta (tai ainakin enemmän mieleenjääneitä). Eli Sadan vuoden päästäkin, Ei sankariainesta ja Suolaista sadetta. Varsinkin Ei sankariainesta on mielestäni todella hyvä kappale.

Uusi levy harvemmin ensikuuntelulla aukeaa ja sama ongelma tälläkin kertaa. Sinkku Jokainen hetki historian tuntuu tällä hetkellä parhaalta. Valitettavasti mitään suuria hurraa-huutoja ei kuitenkaan tämän levyn osalta ole tullut. Taattua Eppu-laatua lyriikoiden ja soundin osalta, mutta sellainen isompi koukku puuttuu.

Oma musiikkimaku on muuttunut raskaampaan suuntaan ja Eppujen kuuntelu on jäänyt vähemmälle. "Pakko-ostoksiahan" nämä levyt kuitenkin aina ovat ja edelleen ihan ok musiikkia, mutta ei vaan enää iske samalla tavalla kuin ennen. Livenä pitäisi päästä taas näkemään niin voisi innostua enemmän.
 

Sininen Lanka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Muutama kerta on on tullut kuunneltua levy läpi. Tulee aika kaksijakoiset fiilikset. Toisaalta levy on todella hyvin tuotettu ja albumilla on vähän ns. täytebiisejä. Mutta toisaalta sellaiset killeribiisit puuttuvat.

Monet kappaleet melodioiltaan aika polveilevia. Ei ole epätavallista, että kertosäe on pituudeltaan yhtä pitkä kuin säkeistö. Kuulija saa päättää sitten onko se hyvä vai huono.

Sanoituksellisesti levy on aikas hyvä. Kaikki kappaleet eivät onneksi ole historian muistelua, kuten edelllisellä levyllä. Muutamaan kappaleeseen olisi toivonut ehkä vähän ytimekkäämpää sanoitusta, mutta parempi sekin kuin Putron "Kello käy, kello käy, kello käy, kello käy". Vähän kaipailisin "Kuulen parran kasvun" -kappaleen tyylisiä rillumarei-sanoituksia, mutta niitä ei olla kuultu Epuilta viitentoista vuoteen.

Kaiken kaikkiaan hyvä levy tämä on. Sellainen eppumainen, mitä kuulijat varmasti haluatkin. Pitää palata myöhemmin kappalekohtaisiin kommentteihin.
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuuntelenpa tässä juuri Eppu Normaalin uutta levyä suunnilleen toista kertaa. Tässä voi jo laskea itsensä melkein wanhan koulun Eppu-faniksi, sen verran monta vuotta on jo tullut yhtyettä kuunneltua.

Minua vähän häiritsee nyt yksi juttu. Uuden levyn kakkosraita "Syvään päähän" kuulostaa osittain pikkusen liikaa Al Stewartin kappaleelta "Year of the Cat". Musiikillisyleissivistyksellisesti rajoittuneille mainittakoon, että kyseessä on sama biisi, josta Hectorikin teki oman versionsa "Kissojen yö". Onko tämä nyt sitten lipsautettu vahingossa vai mitä? Levyjen kansissa wanhoihin mestareihin on viitattu jo useasti ja Puhtoisten lähiöiden loppuun on keikoilla vedetty John Fogertyn "Ramble Tamblea" varmaan iät ja ajat.

Onkohan tästä polttavasta ongelmasta jollain lähipiiriin kuuluvalla olemassa tarkempaa tietoa vai onko tässä nyt käynyt samoin kuin Red Hot Chili-miehille kävi Mary Jane's Last Dancen kanssa eli että virallisesti vahinko? Vai ovatko jo myöntäneet, en tiedä viimeisiä käänteitä.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Levyä kuunneltu muutamia kertoja läpi, ei jaksa innostaa. Osa sanoituksista häiritsee pahasti, parhaana esimerkkinä tämä Haistakoon Veen -kappale.

Ja tokihan Kenji on oikeassa, edellisellä levyllä on hyviä kappaleita. Mutta jotenkin niitä vaan vertaa Eppujen tuotannon helmiin, mikä itselleni tarkoittaa Aku ja Köyhät Pojat-levyn jälkeistä aikaa. Eli pitkäsoitot järjestyksessään 7-12 ovat täynnä sellaista Syrjän veljesten (no ei unohdeta Torvistakaan) luovaa ilotulitusta että melkein tätä kirjoittaessa hengästyttää. Pistän huvikseni tuohon alle listaten jokaiselta noilta levyltä sellaisia kappaleita, joiden tasolle näiden kahden tuoreimman pitkäsoiton parhaimmistollakin on valovuosien matka.

Balladi kaiken turhuudesta
Nyt reppuni jupiset riimisi rupiset
Pimeyden tango
Tien päällä taas
Vuonna '85
Elämän tarkoitus
Kitara, taivas ja tähdet
Vihreän joen rannalla (kauan sitten)
Kaikki häipyy, on vain nyt
Pois meluun ja tuiskeeseen
Kultaista sadetta
Kun jatsia kuunneltiin
Joka päivä ja jokaikinen yö
Paha taika
Näin kulutan aikaa
Linnunradan laidalla
Kalkkiviivoilla
Roudan rutinaa
Urheiluhullu
Sydän tyhjää lyö
Kun olet poissa
Hei Joe
Näissä sanoissa
Lautturi
Hipit rautaa
Arkussa vainaan

Ihan kaikkia mainitsemisen arvoisia en edes jaksanut listata. Selvää kuitenkin on, että ero tämän vuosien 83-93 Eppu-musiikin ja 2000-luvun tuotosten välillä on todella, todella suuri. Siitä huolimatta on hieno asia että Eput tekivät pitkän tauon jälkeen vielä uusia levyjä. Niilläkin on omat hetkensä, ja kuka tietää vaikka Pantse ja Martti joskus räjäyttäisivät vielä sen pankin. Kyllä se mahdollista on, sen tämä 2000-luvun "herääminen" on todistanut.
 

Hyytiäinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa & Ottawa
Ideapark Uutisissa kerrotaan Ideaparkiin keskuspuistoon mahtuvan 5500 ihmistä konserteissa ja kehutaan ravintolapalveluita.

En yhtään ihmettele, vaikka Hakametsän jäähalli ei kelpaa Eppu Normaalille. Welldonen Risto Juvonen sanoi aikoinaan jossain haastattelussa, että heitä ei kiinnosta järjestää Hakametsässä konsertteja, koska halli on liian vanha ja huono. Uudessa areenassa olisivat heti valmiita järjestämään tapahtumia, koska pitävät Tamperetta erinomaisena kaupunkina sijainniltaan. Nyt Tampereen konserteilla on ollut paikallinen järjestäjä. Hakametsän jäähalliin on hakala roudata isojen produktioiden kanssa, paikassa on kylmä, takahuonetilat ankeat, hallin akustiikka ei kovinkaan hyvä ja ahtaat käytävät krääsänmyyntiin.

-Vähän menee OT:ks mutta kummasti se jäähalli kelpaa Mötörheadille, Machine Headille ja Nightwishille esiintymispaikaks. Ittee ei ainakaan houkuta yhtään Ideapark keikkapaikkana! Kaikkein mieluiten kattelisin Eppuja Pakkahuoneella mutta taitaa olla enää toiveunta tänä päivänä.

Vielä 2004 Eput esiintyi Panamassa (nyk. Onnela).

Levyistä täytyy kommentoida sen verran et Valkoinen kupla on mielestäni paras kokonaisuus.
 
P

Playerofthegame

Uusi levy harvemmin ensikuuntelulla aukeaa ja sama ongelma tälläkin kertaa. Sinkku Jokainen hetki historian tuntuu tällä hetkellä parhaalta. Valitettavasti mitään suuria hurraa-huutoja ei kuitenkaan tämän levyn osalta ole tullut. Taattua Eppu-laatua lyriikoiden ja soundin osalta, mutta sellainen isompi koukku puuttuu.
Osittain samaa mieltä, mutta kyllä Pallit heiluu taas, kuten siitä asti, kun eka kertaa kuulin Kitara taivas ja tähdet(-85).

Radio Novalla ei kyllä omasta mielestä ole muuta hyvää, kuin jatkuva Eppujen soitto. En tosin ole sitä naukuvien juontajien mainoskanavaa moneen vuoteen kuunnellu. Liekö sama meininki?
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Muutaman kuuntelun jälkeen voi sanoa että edellinen levy oli kyllä parempi, mutta ei ihan paska tämäkään. Tältä uutukaiselta nostaisin esiin kaksi biisiä, eli Cry baby ja Haistakoon veen joista jälkimmäisen sanoitus on ehkä henkilökohtaisinta koko Eppujen historiassa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja loppuun listaa omista Eppu-suosikeistani:
Jospa minäkin:

1. Näin kulutan aikaa
- Ajaton kappale. Biisi, josta olen pitänyt lapsesta asti ja nostalgia-arvoltaan erittäin tärkeä.

2. Valkoinen kupla
- Biisin tunnelma on vertaansa vailla. Joku voisi sanoa, että odottaa malttamattomana kertosäkeen alkua biisin ns. räjähtäessä, mutta itse pidän säkeistöistä musiikillisesti erittäin paljon. Pystyn hyvin samaistumaan lyriikoihin...

3. Pimeyden tango
- Haitari tuo ihan uusia ulottuvuuksia tähän biisin (tangobiisihän tämä toki onkin ;)). Loistavat lyriikat, joista pidän erityisen paljon.

4. Njet Njet
- Voisin kuvitella, että oli perkeleen kova livebiisi 80-luvun alussa. Erinomainen rokkibiisi, erikseen mainittava loistoriffi kertosäkeessä.

5. Sydän tyhjää lyö
- Sekunnista yksi alkaen tämä biisi vangitsee otteseensa ja syynä tähän on erinomainen bassokuvio. Laatu kaiken kaikkiaan hyvä, mitäs sitä sen enempää perustelemaan.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Eput osaavat oikeaoppisen rahanteon. Orkesteri heittää 17 livekeikkaa, joista he rustaavat jok'ikisestä tuplalevyn. Levyt pistetään yhtyeen nettisivuille myyntiin viikon sisällä esiintymisestä. Miettikääpäs sitä tosifania, joka hankkii kaikki 17 levyä.

"Tää on sitä hyvää bisnestä", kuten eräs jääkiekkovaikuttaja asian ilmaisisi.
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Eput osaavat oikeaoppisen rahanteon. Orkesteri heittää 17 livekeikkaa, joista he rustaavat jok'ikisestä tuplalevyn. Levyt pistetään yhtyeen nettisivuille myyntiin viikon sisällä esiintymisestä. Miettikääpäs sitä tosifania, joka hankkii kaikki 17 levyä.

"Tää on sitä hyvää bisnestä", kuten eräs jääkiekkovaikuttaja asian ilmaisisi.

Ekana pitäisi miettiä, kuka pakottaa hankkimaan ne kaikki 17 levyä?

Musa on aina mielestäni parasta livenä ja useinmiten keikan jälkeen on aivan uskomaton fiilis. Tällaista toimintaa, mitä eput nyt tekevät, pitäisi olla huomattavasti enemmän. Esim. olin vaimon kanssa Bruce Springsteenin keikalla viime kesänä ja se oli molemmista aivan uskomaton keikka, itse luonnehtisin sitä termillä tajunnan räjäyttävä. Mutta miksei mistään netistä voi ostaa kyseistä keikkaa vaikka kympillä? Aivan varmaan hakisin sen omalle iPodille ja fiilistelisin pimeässäs talvessa ja muistelisin sitä kuinka aurinko lämmitti ja millaiset fiilikset tuli, kun oma suosikkini Youngstown soitettiin.

Eli hienoa eput - enemmän tällaista toimintaa! Ei näitä levyjä osteta jos niille ei ole tarvetta.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomessa on sen verran pienet markkinat, että veikkaisin noiden levyjen menevän ennemminkin "hyvä jos omat takaisin saa"-sarjaan kuin rahastuksen alle.

Suuressa maailmassahan ainakin Pearl Jam on harrastanut tuollaisia virallisia bootleggejä enemmänkin ja Stray Cats julkaisi sellaiset vuoden 2004 kiertueelta. Helsingin keikan levy on oikein kiva matkamuisto, mutta en ole kokenut tarvetta ruveta hankkimaan muita, vaikka kaikki Stray Catsin studioalbumit omistakin.

Luultavasti löytyy kourallinen fanaattisia eppufaneja, joiden on pakko saada nuo kaikki, mutta tuskin niin montaa että siitä kovin merkittävää taloudellista voittoa tulisi.
 

Fordél

Jäsen
Kun kerran Epuille on omakin ketju niin kirjoitetaan tänne eikä mihinkään eppupopedanormaali-ketjuun.

Tänään tuli käytyä katsomassa EPUT-elokuva eikä se tuottanut pettymystä. Elokuvastahan luvataan esittelyssä seuraavaa:

"EPUT on elokuva suomirockin jättiläisestä, jonka musiikin tuntee jokainen, mutta tarinat biisien takaa vain harva. Elokuva kuljettaa katsojan bändin historian läpi alkaen jo lapsuusvuosista. Eput päästävät katsojan elokuvan kautta paikkoihin, minne kameroilla ei ole aiemmin ollut asiaa ja avaavat historiaansa avoimesti, myös sen vaikeita aiheita."

Elokuva todellakin onnistui kuljettamaan katsojan läpi bändin pitkän historian. Etenkin alkuvuosiin saatiin kattava katsaus. Kerronta oli huumorilla höystettyä, mikä teki elokuvasta varmasti Eppujen näköisen ja samalla rennon katsoa. Ei pitkästyttänyt missään vaiheessa. Elokuvassa oli hienosti hyödynnetty valokuvamateriaalia ja "näytelty" uudestaan tiettyjä pätkiä uran varrelta.

Pieni miinus tulee siitä, että eipä elokuvassa lopulta hirmuisesti käyty läpi tarinoita biisien takaa. Ne muutamat, jotka käytiin läpi, olivat mielenkiintoisia, joten näitä tarinoita olisi ehdottomasti toivonut lisää. Bändin uraa olisi voinut myös pikkasen enemmän avata 1980-luvun ja 1990-luvun alun osalta. Toki näitä vuosia käytiin läpi, mutta suhteessa 70-lukuun ehkä kuitenkin liian vähän. Silti hieno elokuva, joka kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Taas kerran heräsi ymmärtämään, kuinka helkkarin kovasta bändistä on kyse ja kuinka Pantse vaan on musiikillinen nero.

Martti ja Juha vierailivat elokuvan tiimoilta pari viikkoa sitten YLE Puheen aamussa kertomassa mm. suhteestaan julkisuuteen. Kannattaa ehdottomasti käydä kuuntelemassa haastattelu täältä Areenasta. Mielenkiintoinen rupatteluhetki. jossa juontajan ei tarvinut paljoa tehtä töitä, kun pojat hoitivat itse pitkälti haastattelun.

Epuilta on ilmeisesti alkuvuodesta tulossa jotain mielenkiintoista. Liekö sitten jonkinlainen konserttikiertue kera orkesterin? En tiedä onko tästä ollut vielä missään tietoa. Jos tällainen tulee (=oma spekulaatio) niin pitää ehdottomasti menna kuuntelemaan.

On ne vaan kovia!
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Epuilta on ilmeisesti alkuvuodesta tulossa jotain mielenkiintoista. Liekö sitten jonkinlainen konserttikiertue kera orkesterin? En tiedä onko tästä ollut vielä missään tietoa. Jos tällainen tulee (=oma spekulaatio) niin pitää ehdottomasti menna kuuntelemaan.
Vieläkö yhtä plaattaa pukkaisi? Martti on useissa yhteyksissä kertonut, että Pantsella olisi biisejä laatikossa valmiina ja totesi leikillään, että täytyisi äijien välillä jotain uuttakin tuottaa ansaitakseen palkkansa.

Leffaa en ole vielä nähnyt, mutta joulun kupeessa se tulee katselluksi.

Ratinan spektaakkeli meni itseltä ohi ihan omasta valinnasta johtuen, mutta tuo keikkataltiointi napsahtaa toivottavasti pukinkontista itselle jouluna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös