Matti Hagman – HIFK-legenda

  • 47 506
  • 202
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomenna voisi IFK kääntää pelikelloon kulkemaan ylöspäin ensimmäisen erän ajaksi, kuten ennen vanhaan.
19. minuutilla alkaa fan clubin standing ovation, joten olisihan se hienoa että, kun summeri soi erän päätökseksi, niin taululla komeilisi numerosarja 20.00.
 

Mad E

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomenna voisi IFK kääntää pelikelloon kulkemaan ylöspäin ensimmäisen erän ajaksi, kuten ennen vanhaan.
19. minuutilla alkaa fan clubin standing ovation, joten olisihan se hienoa että, kun summeri soi erän päätökseksi, niin taululla komeilisi numerosarja 20.00.

Aivan loistava idea.
Toimistolle viestiä.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Osanotot omaisille ja koko kamrat-leirille. Legenda.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Aivan loistava idea.
Toimistolle viestiä.

Niin no. Nythän siellä lukee 20.00 hiljaisen hetken aikana.

Juuri tuossa jokin aika sitten mietin Hakkia kuunnellessani peliä Radio Citylta ja kuinka hän ei ole enää paikalla. Oikeastihan hänestä ei ollut mitään hyötyä ja aika levottomia höpinoitä, mutta mielelläänhän niitä silti kuunteli, kun radiosta ei kunnon käsitystä pelitapahtumista saa muutenkaan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
RIP. Hakki oli lapsuuden sankareita ja IFK:n kasvot juuri silloin, kun oma elinkautiseni alkoi 80- luvun alkupuolella. Pahalta tuntuu ja harmittaa, ettei pääse huomenna paikalle.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Harvoin sitä IFK:n voittoa toivoo, mutta huominen SaiPa-matsi taitaa olla poikkeus. Tupa täyteen, hattu päästä ja SaiPaa dunkkuun.

Hakkia oli hauska kuunnella radiossa, niitä "oikeita selostajia" ei kyllä muuten olisi kestänyt. Iso pala stadin kiekkohistoriaa. Kiitos, ja RIP.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Oho! Melkoinen suru-uutinen, varsinkin kun iän puolesta olisi voinut vielä pitkäänkin mukana olla ja vasta pari päivää takaperin puheli mediassa toiveikkaana.

Hattu päästä, hieno pelaaja on poistunut.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Olipas uskomattoman surullinen uutinen. Muistan lapsuudesta Hakin otteet 80-luvun jälkimmäisellä puoliskolla sekä 90-luvun alussa. Jos voisin, niin tekisin pienen aikamatkan, jotta pystyisin fiilistellä livenä kaikkien aikojen Suomalaisen sentterin otteita ns. parhaina päivinä!

Mielestäni iso osa koko HIFK-perheen identiteetti kulminoituu tavalla tai toisella Hakkiin!

Stadin Kingi on poissa, mutta ei unohdettu! R.I.P. #20.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Huomenna voisi IFK kääntää pelikelloon kulkemaan ylöspäin ensimmäisen erän ajaksi, kuten ennen vanhaan.
19. minuutilla alkaa fan clubin standing ovation, joten olisihan se hienoa että, kun summeri soi erän päätökseksi, niin taululla komeilisi numerosarja 20.00.
Tämä idea on aivan loistava. Tuosta lopun 20.00-numerosarjasta voisi ihan hyvin myös poistaa nuo sekuntit, kuution näyttäessä pelkkää kahtakymppiä. Oletko infonnut IFK:ssa näistä asioista vastaavia tahoja ideastasi? Juu, siellä on ehkä omat pläänit jo tehtynä, mutta eihän tämän pitäisi olla homma eikä mikään.
 

Hakki#20

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bayern München
Kuten nimimerkistäni voi päätellä niin Hakki on minulle IFK-pelaajista #1. Aloin käymään matseissa 70-luvun puolivälissä ja Hakin taidot tekivät lähtemättömän vaikutuksen pikkuiseen poikaan. Ja se fanitus kesti koko legendaarisen peliuran.
Lepää rauhassa #20, muistosi ei unohdu koskaan.
 

AaTee

Jäsen
Suosikkijoukkue
lunettes couleurs
Se sitten viimeinen lätty lähti. Lepää rauhassa, yksi suomen kiekkoilun suurimmista, Matti Hagman.

Joku heitti, että maalaisille näyttää mikä IFK on, se sopii vaan kyllä täällä maaseudullakin ollaan pitkin poikin suomea hattu kourassa..
Ja joku toinen taas sanoi, että harvoin toivoo IFK:n voittoa/SaiPalle dunkkuun, melkein näin SaiPan kannattajanakin tälläisessä tilanteessa mielummin näkisi IFK:n voittavan. Kyllä toi tappioputki sen yhden vielä sietää, oispahan Hakille arvoisensa lähtö ja IFK perheelle kauniimpi muisto.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Hattu pois päästä. Levot Hakille ja osanotot perheelle sekä läheisille.

Matti Hagman oli ja on suomalaisen jääkiekkoilun kiistattomia legendoja, myös yksi lahjakkaimmista ja taidokkaimmista pelimiehistä kautta aikojen. Numero 20 on HIFK:n seuralegendoista ehkäpä suurista suurin, mitään keneltäkään toiselta pois ottamatta. Minulle Hakki oli aikoinaan yksi kiehtovimmista hahmoista, jotka vetivät pikkumiehenä huomioni juuri HIFK:n puoleen. Tällaisena surun verhoamalla päivänä uskallan olla myös kiitollinen siitä, että edustan sitä ikäpolvea, joka ehti nähdä Matti Hagmanin pelaavan liigatason jääkiekkoa livenä.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Osanottoni omaisten suruun. Tsemppiä Hagmanien perheelle.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Alkaen 400 m ajasta 49,3 voi sanoa, että yleisurheilumme menetti lupaavan nuoren juoksijan, onneksi jääkiekkoiluun. Ja juuri sen ansiosta Matti olikin niin huikea ensimmäisellä SM-sarjakaudellaan. Suurimman osan maaleistaan hän teki huikean lähtökiihdytyksensä ja nopeiden käsiensä ansiosta. Suomessa ei aikaisemmin ollut näkynyt luistimilla niin lujaa "juoksevaa" kiekkoilijaa eikä niin sähäkkää maalinedustalla käsiään käyttävää hyökkääjää. Syntynyt tähti, joka sittemmin aivan turhaan vähätteli rooliaan HIFK:n vuoden 1974 mestaruudessa. Seurannut menestys johti pian rapakon toiselle puolelle, jossa hölmöt jenkkiläiset eivät nähneet hänen kykyjään. Taisi aluksi Bostonissa olla ylivoimainen ykkönen laskettaessa maalit/laukaukset nhl:ssä (n. 50 %). Mutta sitten seurasi se tyypillinen nhl-pompottaminen, joka on jatkunut näihin päiviin asti ja joka on murskannut niin monen nuoren haaveet. Tyhmät Pohjois-Amerikkalaiset eivät kertakaikkiaan tajunneet, mitä menettivät, lukuunottamatta joitakin pelikavereita. Toki Hakki kävi useissa joukkueissa, mutta tuli sitten takaisin ja kypsänä sentterinä oli muuttunut lähinnä maalintekijästä, vastuunkantajaksi ja enemmän syöttöjä jakavaksi, epäitsekkääksi johtajaksi. Koko Suomi sai nauttia hänen upeista syötöistään ja pelisilmästään. Mestaruudet '80 ja '83 olivat suuresti Hakin ansiota, muita vähättelemättä, sillä joukkuepelistä kuitenkin on kyse. Sitten häntä vähän potkittiin päähän ja paineet veivät osansa. Onneksi hän kuitenkin pääsi takaisin HIFK:hon ja sai paitansa ansaitusti kattoon. Punainen 20 - Mr. Big - jolla oli suuri punainen sydän! Ylivoimaisesti kaikkien aikojen paras keskushyökkääjä Suomessa.
Hakin viimeinen DC 10 Stadista on lähtenyt! Respects!
Won't forget!
 

KemmiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Terveysongelmista huolimatta tämä oli yllättävä ja surullinen uutinen. Suuri legenda on poissa. Osanottot läheisille.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Hakista tulee naapuriseuran fanille päällimmäisenä mieleen vertaus Juice Leskiseen. Siinä missä Juice oli maestro ja sanataiteilija Suomi-rockissa, #20 oli maestro ja pelitaiteilija kaukalossa. Molemmista välittyi julkisuuteen narsistinen ja egoistinen kuva - osin varmaan imagoon liittyen. Toisaalta molemmat olivat herkkiä ja välillä jopa yksinäisiä. Juicen biisin mukaisesti Risainen elämä kuvasi väliin molempia. Ja lisäksi kumpikin lähti aivan liian nuorena, mutta legenda ja muistot elävät.

Stadin Kingi kirjassa oli avoimesti myös avattu tuota Hakin toista puolta ja risaista elämää varsinkin uran jälkeen.

Hienoa oli että HIFK oli se seura, jossa Hakki lopetti uransa. Järkytys oli aivan liian lievä sana kuvaamaan fanien tuntoja kun #20 ei saanut sopimusta joskus 80-luvun lopussa ja ura jatkui divarissa Lahdessa! Tämän muistan hyvin myös naapuriseuran fanina, tuntuihan tuo uskomattomalta silloin aikaan ennen somea yms...mitkä olisikaan reaktiot tänä päivänä?! Toki tämmöisiä legendoja ei käytännössä ole.

Ja kyllähän se Jokeri-fania lievästi sanottuna kyrsi 80-luvulla, kun paikallispelit päättyi yleensä tyyliin 9-3 IFK:lle ja Hakin tehot oli luokkaa 1+3... :)

Pelisilmä ja taito oli Hagmanin Matilla aivan ainutlaatuiset. Tehopisteet olivat myös huikeat - ja täysin käsittämättömältä tuntuu 87 pistettä 36 pelissä!!? Kausi 1979-80 ja mestaruusvuosi.

Mutta hyökkäyspelin ja pisteiden vastapainoksi Hakki oli myös erinomainen aloittaja ja myös siksi tärkeä alivoimapelaaja. HIFK tuolloin 70- ja 80-luvuilla otti todella paljon jäähyjä - ja osin loi mainettaan joka tunnetaan - joten alivoimapeliä riitti kyllä...
Ehkä tähän liittyen voi päättää viestin tarinaan jonka Kiekkolehden entinen päätoimittaja Hannu Kauhala on usein kertonut osoituksena Hagmanin pelisilmästä - jossain matsissa HIFK oli alivoimalla ja Hakki yhtenä neljästä pelaajasta alivoimalla. Joltain pelaajalta hajosi vielä maila, mutta IFK onnistui hetkeksi purkamaan keskialueelle kiekon. Tässä vaiheessa Hakki salamana vei hajonneen mailan kappaleet siniviivalle estämään vastustajan ylivoimaa...vain todellisella mestarilla voi olla tämmöinen pelisilmä.

"Pelisilmää ei voi ostaa Anttilasta" - yksi Hakin monista lentävistä lauseista. Anttila on nurin, Hakki poissa...syvä kunnioitus naapuriseuraan täältä ja kaikille Hagmanin läheisille.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin monella tavalla surullinen uutinen. Osanottoni läheisille ja kaikille meille, jotka tätä taituruutta pääsivät todistamaan. Hakki on nyt tähtenä taivaalla.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse olen sen verran nuorempaa polvea, etten harmikseni koskaan ehtinyt näkemään Hakkia pelaamassa. Miehen ura tuli kuitenkin tutuksi jo ihan pennusta asti, siitä piti isäukko huolen. #20 on juuri niitä hienoimpia vanhan liiton IFK:laisia, joiden takia aikanaan tätä seuraa aloin kannattaa. Vaikka henkilökohtainen kosketuspintani Hakin uraan on tullut vain vanhemman polven kertomuksista, myöhemmin kelatuista pelivideoista ja internetin syövereistä, päivän suru-uutinen kyllä kouraisi ja kovaa, eikä vähiten sen takia että miehen turinoita on tullut kuunneltua aika monena vuonna IFK-matsien radioselostuksista. Kepeät mullat Matti Hagman, muistosi ei unohdu koskaan. Huomisesta pelistä tulee varmasti hyvin tunteikas kokemus, jossa itse ottelu jää aika sivuosaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös