Espoo Metro Areena

  • 652 923
  • 2 528

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Pitääkö perustaa "Kuinka päästä eroon rasittavista blues-itkijöistö"- ketju?
 

Tonnikala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Nyt on kyllä valoisuus sillä tasolla kun olen toivonut jo pitkään. Värit erottuvat niin kentällä kuin katsomossa ja jo tällä pienellä muutoksella on saatu enemmän väriä (sinistä) halliin. Hieno homma.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Koska täällä kaikki luetaan joidenkin toimesta negalasien kautta, niin tarkennetaan nyt vielä: on ihan hienoa, että hallin sammuilevat valot on vihdoin saatu korjattua. Jos peliä katsoo pitkiltä sivuilta, ei mitään ongelmaa ole. Kun peliä katsoo päädystä, joutuu katsomaan koko ajan jonkun verran valoa vasten koska hallin katto kaartuu voimakkaasti ja valot on asetettu sen muotoisesti.

Koska en ole arkkitehti, en tiedä onko kyseessä paras mahdollinen ratkaisu, mutta sen tiedän, että päädystä katsottaessa tuo rasittaa silmiä.

Noin yleisesti toivoisin ketjuun ja koko alueelle vähän enemmän toleranssia vastakkaisiin mielipiteisiin. On aika oletettavaa, että tällaisessa tilanteessa osa jengistä suhtautuu kaikkeen äärimmäisen kriittisesti ja osa taas ottaa ilolla vastaan kaiken joka on jotain muuta kuin aiempi. Itse en asetu kumpaankaan joukkoon, ja suhtautuminen koko seuraa kohtaan on täysin tunteeton. Olen erittäin kiinnostunut seurasta ja kaikesta siihen liittyvästä, onhan se jo synnytystavastaan lähtien hyvin erikoinen, mutta minkäännäköistä (ei negatiivista tai positiivista) tunnetta ei ole. Pidätän jatkossakin oikeuden kritisoida kaikkea mitä halun kritisoida ja innostua kaikesta mistä innostun. Jos se ei jonkun agendaan sovi niin se on voivoi, ehkä se itkijöistä itkemisketju on teille hyvä paikka.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
@Juhaht Uusi, aurinkoinen asenteesi on pieni yllätys ... Valoista vielä sen verran, että lätkämatseissa kannattaisi osa valoista sammuttaa. Tarkoitan niitä, jotka ovat päädyissä, eivätkä enää edes kentän päällä. Ne ainoastaan häikäisevät katsojia, oletettavasti myös pelaajia.
Halliin on pakko tulla isompi remontti jossain vaiheessa, ehkä myös valot uusitaan tuolloin? Nykyinen viritys vaikuttaa tilapäiseltä. Lisäksi isot näytöt ovat hinnaltaan romahtaneet, joten uusi mediakuutiokin maksanee enää murto-osan entisestä.

Nyt olisi Jussilla iskun paikka, kun IFK:n uusi halli on toistaiseksi vain paperilla ja Ilmalan kattila on siirtynyt vihollisen käsiin. Ja metrohan aukeaa huomenna! Eiku...
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei asenteeni aurinkoinen ole, mutta se mitä on kuullut kulissien takaa antaa uskoa siihen, että siellä oikeasti tapahtuukin jotain - vaikka siitä ulospäin viestiminen on amatöörimäistä.

Olen ollut alusta asti vain tyytyväinen siitä, että JE Oyn kusetuksen vuodet loppuivat. Yhtälailla Jussin tapa hoitaa eU:n lanseeraus oli kuin jatkumoa tuolla tunareiden viitoittamalle tielle ja se riitti katkaisemaan kamelin selän itselläni, ainakin hetkellisesti. Olin perjantaina katsomassa peliä ja huomasin suhtautuvani täysin välinpitämättömästi joukkueeseen. Ei mulla seuraa kohtaan ole mitään antipatioita, toivon että se löytää yleisönsä ja pystyy toimimaan ammattimaisesti. Ei seura tosin omalla kohdallani eroa esim. HIFKistä, jota on ihan yhtälailla mielenkiintoista seurata vaikkei se mitään tunteita herätäkään (herätti kyllä kun pelasi omaa jengiä vastaan, vaan ei enää). Kyse ei ole enää omasta jutusta vaan pelkästä jääkiekkojoukkueesta muiden joukossa.

Just totesin perjantaina, että toivon silti eU:n joskus merkkaavankin itselleni sen verran, että sen matseihin viitsii uhrata vapaa-aikaa. Katotaan miten käy.
 
Viimeksi muokattu:

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
En ole käynyt hallilla ihailemassa uutta valodiodivalaistusta enkä himmeää näyttöä, mutta Juhaht:lle ei ehkä pitäisi antaa ihan näin paljoa paskaa tuosta kirjoituksesta.

Valaistus on ilmeisesti uusittu, mutta hommaa ei ole mietitty loppuun, jos sieltä paistaa suoraan silmiin. Tämä ei mielestäni ole edes ihan pieni asia, mutta pienet(kin) asiat pitäisi tehdä kunnolla. Homma pitäisi miettiä kuntoon ennen toteutusta. Pienten asioiden turaaminen tuo pieniä ongelmia ja isompien isompia. Parin vuosikymmenen turailun jälkeen tämä oltaisiin ehkä voitu oppia. Nythän tiskiin on löyty fyrkkaa, valot on vaihdettu ja yksi ongelma on vaihtunut toiseen. Tämä vain siksi, ettei asioita olla mietitty kunnolla etukäteen. Kuulostaako tutulta?

Kaiken kaikkiaan, mikäli homma halutaan saada toimimaan, pitää KAIKKI asiat tehdä hyvin. Tämä koskee yhtälailla hallia kuin joukkuettakin.

P.S. Kirjoituksessani esitän siis toiveen yleisen suoritustason nostamiseen. Tätä varten käytin valoja esimerkkinä.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Valaistus on ilmeisesti uusittu, mutta hommaa ei ole mietitty loppuun, jos sieltä paistaa suoraan silmiin.

Toisaalta myydäänkö siellä käytävillä valkoisia ja sinisiä lippiksiä EU logolla? Jos kaikilla on logo päässä, niin logon tunnettavuushan nousee nopeasti...
 
En tiedä onko tämä oikea ketju kysyä, mutta en löytäny sopivampaakaan paikkaa. Olen kavereiden kanssa menossa Espoo Unitedin ensimmäiseen kotipeliin ja meistä muutama on työttömiä. EU:n nettisivuilla lukee ottelulippujen alennusryhmien suhteen näin: "Alennusryhmät: 5€ (lapset 7-15, eläkeläiset,työttömät,varusmiehet,opiskelijat)". Lippupalvelun sivuilla taas ainut alennusryhmä jonka saa valittua, on tuo lapset. EU:n sivuilla kuitenkin nuo kaikki alennusryhmät on siis esitelty samassa lauseessa, sekä lapset että työttömät jne. Lippupalvelun sivu kuitenkin ehdottaa jotain kolmatta hintaryhmää, "etulippu". Kyseisiä lippuja saa ostettuja vain tiettyihin katsomonosiin ja niistä mainitaan Lippupalvelun sivuilla näin:

"Tietoa tilaisuudesta 5e etuliput saatavilla katsomoon 207 riveille 2-7 (paikat 101-106)"

Tuohon "etulippu"-katsomoon ei kuitenkaan saa ostettua tavallisen hintaisia lippuja, joten kai nuo on sitten vain joku asia erikseen? Meinaan, että ei kai nyt voi olla niin, että jos joku haluaa ostaa opiskelija-/eläkeläis-/työttömän lipun, niin joutuisivat istumaan keskenään tuolla omassa katsomonosassaan ja "tavalliset" aikuiset muualla. Kun tosiaan tuonne muihin katsomonosiin saa ostettua vain noita "normaali"- ja "lapset 7-15v"-lippuja.

Eli jos haluaa työttömän lipun, niin voiko sen ostaa tuonne muihin katsomoihin lastenlipun nimellä, vai pitääkö sen olla tuollainen etulippu? Liput kuitenkin ovat keskenään saman hintaisia. Kysyisin asiaa Espoo Unitedin some-kanavilla, mutta ensisilmäyksen perusteella vastaavat aika huonosti esitettyihin kysymyksiin. Liekö heillä itselläkään tosin asiasta tietoa, melko sekavalta vaikuttaa mielestäni. Onko kellään täällä parempaa tietoa?
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
@Lievers#22 Osta femman piletti jos siihen olet oikeutettu. Istumapaikkasi voinet valita melko vapaasti, tuskin niitä vahditaan kummemmin. Kunhan et änkeä kenenkään kausaripaikalle, mutta se lienee aika epätodennäköistä. Matsiin pääsee kaikki EU:n junnut (lätkä ja koris) ilmaiseksi ja voin luvata, etteivät he ainakaan istu omilla paikoillaan.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
"Tietoa tilaisuudesta 5e etuliput saatavilla katsomoon 207 riveille 2-7 (paikat 101-106)"

Nämä etuliput lienee ne Mestiksen uudet halvat paikat, joista infottiin viikko vai pari takaperin. Eli nämä eivät ole eläkeläis- yms. paikkoja, vaan ihan kaikille saatavilla olevia edullisia istumapaikkoja.
 
@Lievers#22 Osta femman piletti jos siihen olet oikeutettu. .

Nämä etuliput lienee ne Mestiksen uudet halvat paikat, joista infottiin viikko vai pari takaperin.

Kiitos vastauksista, pitänee ostaa nuo "lastenliput" siis! Hyvä juttu muuten tuo Mestiksen uudet halvat paikat, oli mennyt multa ohi kun ei Mestistä niin tule seurattua. Toki noita halvempia paikkoja on aika vähän ja ne ovat melko lähellä kaukaloa, mutta hyvä idea mielestäni silti.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Matsiin pääsee kaikki EU:n junnut (lätkä ja koris) ilmaiseksi ja voin luvata, etteivät he ainakaan istu omilla paikoillaan.

Käsittääkseni nuo junnujen ilmaiset kausikortit on numeroimattomia - menevät siis sinne sekaan miten menevätkin.

Samoin junnukausikortin vastikkeena on Unitedilta junnuille tulleiden viestien mukaan huoltajan toimiva sähköpostiosoite markkinointiluvalla, sekä junnuilla pitää olla oma pelipaitansa tai muu seuran asu matsissa päällä.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Huomenna olisi teoreettinen mahdollisuus ehtiä Lahdesta (työt loppuu 16:20) matsiin Espooseen. Koska tämä hypoteesi sisältää viikonlopun tarvittavat vaatteet sisältävän repun, kaatuukohan hyvät aikeet siihen areenan ovelle? Kukaan ei vielä ole Mestispelissä Espoossa käynyt, mutta mitä arvelette?
 

MrBitter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Huomenna olisi teoreettinen mahdollisuus ehtiä Lahdesta (työt loppuu 16:20) matsiin Espooseen. Koska tämä hypoteesi sisältää viikonlopun tarvittavat vaatteet sisältävän repun, kaatuukohan hyvät aikeet siihen areenan ovelle? Kukaan ei vielä ole Mestispelissä Espoossa käynyt, mutta mitä arvelette?

Tuskin. Käyvät varmaan repun läpi. Tai jos siellä on jotain mitä ei saa tuoda, niin voidaan laittaa siihen sisäänkäynnin vieressä olevaan varastohuoneeseen jemmaan pelin ajaksi. Itsellä oli siellä nelikymppisten yhteydessä joku 5 litraa konjakkia mitä vieraat toivat ;)
 

KukkoMiikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Katselin myynnissä olevia kausikortteja ja joukosta löytyy myös pysäköintikausikortti lähialueelle. Siinä ei sinänsä ole mitään uutta, mutta tuotekuvauksessa mainitaan seuraavaa:

Kaudella 2016-17 muille pysäköintialueille pysäköimisestä ei tulla veloittamaan erillistä parkkimaksua.

Asia kerrallaan oikeaan suuntaan!
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Mikähän mahtaa olla parkkikausarin ostoinnokkuus, kun muuten selviää ilmaiseksi? Lähiparkkialueestahan voisi kuvitella olevan vaikeinta päästä pois, jos hallissa on paljon ihmisiä, että onko oikeasti 150 euron arvoinen sijoitus. Hyvä uudistus, mutta onko ajateltu ihan loppuun asti tuota muuten ilmaiseksi-osuutta verrattuna kausariin.
 

KukkoMiikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
No mitäs väliä sillä on myydäänkö parkkikausareita enempää kuin muutamia kymmeniä. Aina joku on halukas maksamaan vähän paremmasta kokemuksesta/palvelusta.

Tärkeintä, että monta (myös vierasfanin) mieltä pahoittanut ylihintainen pysäköinti on nyt ilmaista.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mikähän mahtaa olla parkkikausarin ostoinnokkuus, kun muuten selviää ilmaiseksi? Lähiparkkialueestahan voisi kuvitella olevan vaikeinta päästä pois, jos hallissa on paljon ihmisiä, että onko oikeasti 150 euron arvoinen sijoitus. Hyvä uudistus, mutta onko ajateltu ihan loppuun asti tuota muuten ilmaiseksi-osuutta verrattuna kausariin.
Olen antanut itseni ymmärtää, että parkkikausikortti on suunnattu lähinnä yritysasiakkaille, mutta toki sen voi ostaa myös kuluttajat.
 

JandoKenar

Jäsen
Suosikkijoukkue
MM95
Kun katsoo liiton sääntöjä (suunnilleen) änärikaukalo näyttäisi olevan ihan mahdollinen.
⭐JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018

SÄÄNTÖ 12 – KENTÄN VAKIOMITAT
i. Ylimmän tason IIHF:n mestaruuskisoissa suositellaan, että kenttä on pituudeltaan 60 metriä ja leveydeltään 26 - 30 metriä.

Most North American rinks follow the National Hockey League (NHL) specifications of 200 feet (61 m) × 85 feet (26 m)

Metri jäisi pituudesta pois mutta lähelle päästään. Olisi kyllä siistiä jos esim. Metro Areenalla olisi tuollainen kaukalo, tulisi lisäjännitettä vierasjoukkueille kun joutuisi pelaamaan oudossa askissa.
 

Tonnikala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kun katsoo liiton sääntöjä (suunnilleen) änärikaukalo näyttäisi olevan ihan mahdollinen.
⭐JÄÄKIEKON VIRALLINEN SÄÄNTÖKIRJA 2014-2018
Metri jäisi pituudesta pois mutta lähelle päästään. Olisi kyllä siistiä jos esim. Metro Areenalla olisi tuollainen kaukalo, tulisi lisäjännitettä vierasjoukkueille kun joutuisi pelaamaan oudossa askissa.

Muistaakseni Helsingin U20 aikana puhuttiin, että IFK:n kaukalo olisi metrin leveämpi kuin NHL:llässä. Ja monet NHL vaikuttajat (noh ainakin Bruce Bordeau) olivat sitämieltä, että tämä "hybridi" kenttä koko olisi NHL:än tulevaisuus, jolloin taitopelaajat saisivat enemmän tilaa. Eli tarkoittaisiko tämä sitä, että IFK kaukalo on 60x27 metriä? Joka tapauksessa, tämä voisi olla ihan hyvä koko myös baronalle tai koko Liigaan, jossei nyt ihan täysi änäri kaukalo. Hybridi kenttä olisi Suomelle hieno tapa erottua Euroopasta, toisaalta tykkään siitä, että täällä askit ovat melko vaihtelevan kokoisia. NHLässä nämä Bordeun ajatukset tyrmättiin lähinnä sen takia, että kaikilla on tuo tasan säännöissä määritelty 61x26 kenttä ja jostain syystä olisi mahdotonta niitä muuttaa ja tulisi liian kalliiksi (seuroille joiden pelaajabudjetit on 70milj-$?).

Mielestäni pikkuaskin peli ei ole kovin kaunista katseltavaa kuten myös Bordeun mielestä, sillä pelinrakentaminen ja sitä kautta maalinteon tekeminen on vaikeampaa. Siksi siellä kokoajan mietitään kuinka veskarien välineitä voisi pienentää jne. Mielestäni NHL kaukalon leventäminen olisi paljon fiksumpi ratkaisu kuin nuo typerät maalivahtien kamojen mittailu tai maalim koon suurentaminen. Mielestäni WCH pelitkin ovat olleet aikamoista sählyä, vaikka maailman taitavimmat pelaavat siellä.
 
Viimeksi muokattu:

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
NHLässä nämä Bordeun ajatukset tyrmättiin lähinnä sen takia, että kaikilla on tuo tasan säännöissä määritelty 61x26 kenttä ja jostain syystä olisi mahdotonta niitä muuttaa ja tulisi liian kalliiksi (seuroille joiden pelaajabudjetit on 70milj-$?).

Tuossa levennyksessä menisi kaksi penkkiriviä kaukalon molemmin puolin, ihan heittona karkeasti reilut 300 istumapaikkaa läheltä kaukaloa. Lipputuloissa satoja tuhansia dollareita kaudessa. Siinä lienee perimmäinen syy.
 

Tonnikala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tuossa levennyksessä menisi kaksi penkkiriviä kaukalon molemmin puolin, ihan heittona karkeasti reilut 300 istumapaikkaa läheltä kaukaloa. Lipputuloissa satoja tuhansia dollareita kaudessa. Siinä lienee perimmäinen syy.

Niin ainakin, joissain kaukaloissa tämä on mahdollista. Lähinnä hän taisi ehdottaa, että uusille areenoille, joita rakennetaan nyt voisi jättää tämän levennysvaran. Toki tuota voisi kompensoida nostamalla lippujen hintoja, jolloin yksittäisen lipun hinta tuskin nousisi kauheasti. Lisäksi mikäli nostaisi maalimääriä, mitkä ilmeisesti on murheen aihe niin sekin voisi nostaa täyttöastetta, joillakin NHL paikkakunnilla. Kaikkihan tämä toki on spekulaatiota, kuitenkin noin ison rahan organisaatioille mikään tämän mittakaavan muutos ei ole mahdoton. :)

Edit: Lisäksi tv:stähän varmaankin suurimmat tulot tulevat. Ja ilmeisesti tv näkyvyyden kasvattaminen on maalimäärien ja taidokkaisten suoritusten kasvattamisen taustalla.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Niin ainakin, joissain kaukaloissa tämä on mahdollista. Lähinnä hän taisi ehdottaa, että uusille areenoille, joita rakennetaan nyt voisi jättää tämän levennysvaran. Toki tuota voisi kompensoida nostamalla lippujen hintoja, jolloin yksittäisen lipun hinta tuskin nousisi kauheasti. Lisäksi mikäli nostaisi maalimääriä, mitkä ilmeisesti on murheen aihe niin sekin voisi nostaa täyttöastetta, joillakin NHL paikkakunnilla. Kaikkihan tämä toki on spekulaatiota, kuitenkin noin ison rahan organisaatioille mikään tämän mittakaavan muutos ei ole mahdoton. :)

Edit: Lisäksi tv:stähän varmaankin suurimmat tulot tulevat. Ja ilmeisesti tv näkyvyyden kasvattaminen on maalimäärien ja taidokkaisten suoritusten kasvattamisen taustalla.

Joo, eihän asiat koskaan ole mustavalkoisia. Ei kaikki ole edes sitä mieltä, että tilan lisääminen nostaisi maalimääriä, koska vaikutus muuttaisi myös pelitaktisia asioita. Aikanaan esimerkiksi keskialueen paitsion (eli siis kahden viivan syötön) poistumisen positiivinen vaikutus peliin pieneni huomattavasti, kun puolustuksen sumppu tehtiin muutoksen jälkeen punaviivan sijaan omalle siniviivalle. Näistä voisi keskustella enemmänkin, enkä itse ole pienen tai suuren kaukalon "fani" oletusarvoisesti.

Tästä asiasta jokunen vuosi sitten vaan kysyttiin joltain GM:lta, ja vastaus oli ihan puhtaasti ei, koska tuo katsojapaikkojen väheneminen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös