Kärppien harjoitusottelut 2016

  • 49 984
  • 266

JakeTheGreat

Jäsen
Suosikkijoukkue
YNWA
Totta. Muistelisin vain että Marjamäen aikana Kärpät otti pääsääntöisesti aina kuokkaan Luulajalta (myös pelillisesti).
En kyllä tiedä pelillisesti. Kotona voitettiin yleensä selvästi, vieraissa otettiin niukka tappio. Perussetti.

Nyt näyttää ilmeisesti hyvältä vieraissa. Luulaja kavensi kyllä juuri 1-2. "Vanha" kunnon Craig "HPK" Schira.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Luulajan jätkä taklas kuulemma Anttilaa suoraan päähän, ja tämän seurauksena Anttila joutui poistumaan päätyovista. Hetkeä myöhemmin Bryhnisveen saa jäähyn, jonka aikana Luulaja tasoittaa ottelun 2-2. Petter Emanuelsson maalin edustalta.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Ja julle pistää läpiajosta 2 sekunttia ennen loppua 3-2 :)

Ennnen kuin vaaditta potkuja.. Tsekatkaa rosteri
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Livetulosten mukaan Kärpät voitti 2-3 ja kirosin jo kustua pitkävetoa. Tarkempi tarkastelu kertoi, että voittomaalin teki Junttila. Heh.
 
Hyviä ja valmistavia harjoitusotteluita ennen CHL:ää. Kaksi ensimmäisen ketjun sentteriä loukkaantuu kahdessa ensimmäisessä pelissä. On tämä kyllä yhtä juhlaa :)
 

Zinetula

Jäsen
Tuo Ruohomaan vamma ei kyllä äkkiseltään kuulosta älyttömän vakavalta, muutoin Suikkanen olisi varmaan sen todennut. Luistin toki voi tehdä pahimmillaan rumaa jälkeä jos niikseen tulee. Toivottavasti ei tässä tapauksessa.

Albertin tilanne voi olla toinen, varmaan ensi viikolla nähdään. Siinäkin voi olla vain pientä kireyttä monien treenien jälkeen ja varotoimenpiteenä sivuun. Jos on jotain pahempaa, ei kyllä hääviltä kuulosta, nuo kun tuppaa uusiutua helposti.
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Joku luistimen viilto mikäli oikein ymmärsin - pahimmillaan voi olla joku jännevamma tai muu sellainen. Albertin nivusongelmasta Kärpät on tiedottanut vain sen, että Albert ei pelannut sitä ensimmäistä harjoitusottelua loppuun asti varotoimenpiteenä. Eivät nuo äkkiseltään pahoilta kuulosta.

Kuitenkin muistuttavat Kärppiä Kärppien hyökkäysosaston ohuudesta. Olisihan se surkiaa, jos Pyörälää jouduttaisiin peluuttamaan sentterinä + jotain junnua tai Hokin lainaa ja sitten laidoilla ..... ? Eli ei muuta kuin pari kappaletta uusia hyökkääjiä kautta varten P-Amerikasta/Tsekistä. Kun sitä Ohtamaata ei nyt saatu Kärppiin, niin se voi itse asiassa olla hyvä asia, sillä nyt vapautui pelaajabudjetista kivasti rahaa hyökkäysosastolle. Joku palstalla on todennut, että sitä pakkipäätä voi täydentää myöhemmin, jos on tarvis.
 

JPL

Jäsen
No sehän meni hyvin... Kuitenkin kauden ensimmäiset maalit saatu aikaan.

Jos arvata saan, niin Ruohomaa on takaisin peleissä joulukuussa ja Alberttia peluutetaan puolikuntoisena koko kausi ja kauden jälkeen leikkuupöydälle. Mikäs se Murphyn etunimi taas olikaan?

Jotain puhetta muistelen olleen sentteriosaston leveydestä
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Takaiskuista huolimatta pisti hymyilyttämään miten Kaitsu otti tunteella kuitenkin täysin merkityksettömän harjoituspelin. Hyvä myös kuulla, että Kärpät tuloksesta huolimatta pelasi hyvän pelin. Kyllä tuosta jengistä pitää kenkiä puoli joukkuetta pihalle ennen koutsia jos siihen mennään.

Kaksi kärkisenaa pois ties kuinka kauan. Ei muuta kun Kalapudasta ja Kestilää kehiin. Tätähän tässä on odotettu, että omille pojille vastuuta. Tällaisten tilanteiden takia se juniorimylly on olemassa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Takaiskuista huolimatta pisti hymyilyttämään miten Kaitsu otti tunteella kuitenkin täysin merkityksettömän harjoituspelin.
Tunnetta oli mukana kyllä. Kotipsykologina voi miettiä, mistä se kertoo. Onko se vain Kaitsua itseään heittäytyä peliin kuin peliin täysillä mukaan? Alkaako joukkueen keskeneräisyys ja haastavat loukkaantumiset jo kiristää vannetta Kaitsun pään ympärillä? Vielä ennen Ässät-peliä Kaitsu sanoi, ettei harjoituspelit enää tällä iällä jännitä. Nyt vaikuttaa siltä, että vähän alkaa jo jännittämään. Onko se hyvä vai huono asia? Mielestäni hyvä. Meillä on nyt valmentaja joka antaa takuulla kaikkensa joukkueen menestymisen eteen. Ainakin siinä suhteessa tilanne on parempi viime kauteen verrattuna.
 

JPL

Jäsen
Vaikka Late ei tunteitaan ärräpäiksi juuri koskaan kääntänytkään, niin melkoinen riski väittää, että hän ei olisi tehnyt kaikkea joukkueen menestymisen eteen.

Kaitsun avautuminen kertoo mielestäni epävarmuudesta joukkueessa.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Vaikka Late ei tunteitaan ärräpäiksi juuri koskaan kääntänytkään, niin melkoinen riski väittää, että hän ei olisi tehnyt kaikkea joukkueen menestymisen eteen.
Ja kyllähän Late ääntä käytti ja todellakin oli tunteella mukana, mutta ei median edessä. Valmentaja Late ja mediapersoona Late olivat kaksi täysin eri asiaa.
 

Zinetula

Jäsen
Vaikka Late ei tunteitaan ärräpäiksi juuri koskaan kääntänytkään, niin melkoinen riski väittää, että hän ei olisi tehnyt kaikkea joukkueen menestymisen eteen.
Tästä todella samaa mieltä. Käänsi varmasti kaikki kivet ja oli vaativa valmentaja kuten kaikki Kärpissä menestyneet valmentajat. Se on yhteinen tuntomerkki niin Heikkilälle, Jaloselle kuin Marjamäellekin. Kaikki ovat toki täysin eri persoonia ja tekevät sen omalla tavallaan. Minusta Suikkanen on tässä kohtaa piristävä herättelijä niin joukkueelle kuin organisaatiolla. Eipähän ainakaan pöhötauti niin iske, mikä uhkaa näitä kovin menestyviä seuroja. Ehkä se olikin yksi tekijä Suikkasen valinnan takana.

Suikkanen todellakin vaatii itseltään, joukkueeltaan ja koko seuralta paljon. Näistä Alatalosta, Aravirrasta yms. ei tullut sellaista kuvaa, että kaikki oli pelissä ja edes langat käsissä. Aravirta ei tainnut paljoa vetää harjoituksia ja muutenkin touhu oli liian kilttiä aivan kuten Alatalollakin. Kojo käytti myös todella kovaa ääntä ja treeneissäkin huusi muutamaan kertaan kovan statuksen pelaajalle, että tuossa on ovi. Heikkilä uskalsi penkittää tähtipelaajia jne. Toki puhutaan hienoisista marginaaleista, mutta näin itse näen asian. Joukkueen menestys on myös kiinni monista muistakin tekijöistä, mutta paremmat lähtökohdat se antaa seuralle kun kaikessa on tekemisen meininki.
 
Tunnetta oli mukana kyllä. Kotipsykologina voi miettiä, mistä se kertoo. Onko se vain Kaitsua itseään heittäytyä peliin kuin peliin täysillä mukaan? Alkaako joukkueen keskeneräisyys ja haastavat loukkaantumiset jo kiristää vannetta Kaitsun pään ympärillä?

Kaitsun avautuminen kertoo mielestäni epävarmuudesta joukkueessa.
Mielestäni tuo tunne pursuaa siitä, että miten tuo ottelu ratkaistiin. Toki ne ovat vain harjoitusotteluita, mutta kyllä valmentajat ja pelaajat lähtevät voitosta pelaamaan ja jos tappio tulee, niin ottaahan se pannuun vaikka harjoituspeli onkin. Kaitsu ei tunteitaan ala liiaksi peittelemään.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Oli kiva nähä pitkästä aikaa tunnetta Kärppien päävalmentajalta. Se lupaa lisää väriä ensi kaudelle ja katetta puheille siitä että joukkue tulee jättämään jäälle lähes joka ilta kaikkensa. Näin keittiöpsykologina tuo tunteenpurkaus on varmaan yhdistelmä ottelun aikana kohonneiden odotusten yllättävää sulamista sekä kenties se fakta että Suikkasella on paljon todistettavaa itselleen ja Oululaisille, eikä täällä tunnetusti tyydytä muuhun kuin tulokseen. Puhua voi pitkän projektin olevan alkuvaiheessa ja mennään kärsivällisesti jne, mutta varmaan Suikkanenkin odottaa menestystä pikaisemmallakin aikataululla.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Ei tuo Suikkasen "avautuminen" (jos sitä siksi voi edes sanoa) minustakaan johtunut mistään turhautumisesta joukkueeseen - päinvastoin; joukkue pelasi pirun hyvää lätkää 2-1 tilanteeseen saakka. Sitten lopussa hävitään 2s ennen loppua tuolla tavalla niin kyllähän se pistää vituttamaan. Jokatapauksessa Kärpiltä ilmeisen hyvä ottelu, mikä lupaa kyllä hyvää jatkoa silmällä pitäen. Loukkaantumiset toki erittäin ikäviä, toivottavasti vain pieniä haavereita, sillä tässä vaiheessa kautta tulleet isot loukkaantumiset ovat kyllä erittäin kohtalokkaita (erityisesti Albertille).
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikka Late ei tunteitaan ärräpäiksi juuri koskaan kääntänytkään, niin melkoinen riski väittää, että hän ei olisi tehnyt kaikkea joukkueen menestymisen eteen.
Lauri Marjamäki tuli Kärppiin erittäin motivoituneena valmentajana, joka käänsi alavireisen suurseuran kurssin taas menestykseen. Olen hänelle siitä erittäin kiitollinen. Kolmas kausi oli kuitenkin lievä pettymys. Organisaatio haki suurella panostuksella historiallista triplaa. Materiaali oli hurja ja Marjamäellä oli mahdollisuus kokoonpanon puolesta mestaruus Ouluun tuoda. No, ei tullut, mutta yritys oli hyvä.

Oulussa Marjamäen kilpi on kovin kiiltävä, eikä hänen uskota virheitä tekevän. Minun henkilökohtaisen kokemukseni mukaan Marjamäki ei kuitenkaan ollut aivan niin kliininen kuin ulkokuori antaa ymmärtää. Kävin Marjamäen Kärppäpestin aikana seuraamassa ystävieni kanssa kaksi Kärppien vieraspeliä. Vietimme kyseiset viikonloput pelipaikkakunnalla ja sattumalta majoituimme Kärppien kanssa samaan hotelliin. Molemmilla kerroilla Marjamäki oli peliä edeltävänä aamuyönä yökerhossa. En tiedä, kuinka tavanomaista toimintaa tuo oli, vai olimmeko kaksi kertaa kahdesta ihan vain sattumalta paikalla. Eihän nämä isoja juttuja ole, mutta kyllä nämä tapahtumat heittivät minun silmissäni ikävän varjon Marjamäen Kärppiin sitoutuneisuuden ylle. En usko, että yökerhovalmistautuminen on sitä kaikkein parasta valmistautumista seuraavan päivän koitokseen, vaikka kyseessä onkin valmentaja.

En voi millään uskoa, että Suikkanen toimisi samalla tavalla tai sallisi kenenkään muunkaan joukkueen mukana matkustavan noin toimia. Minulla on vankka luotto Suikkaseen ja siihen, että hän on valmis antamaan kaikkensa Kärppien menestyksen eteen, jopa enemmän kuin Marjamäki.
 

Maametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhaws, Ville Koivunen
En usko, että yökerhovalmistautuminen on sitä kaikkein parasta valmistautumista seuraavan päivän koitokseen, vaikka kyseessä onkin valmentaja.
En yritä millään tavalla puolustella Marjamäen baari-iltoja peilipäivän aattona, mutta jotenkin sen valmentajankin täytyy rentoutua. Lauri puhui stressistä ja sen määrästä useassa haastattelussa pestinsä aikana ja sen jälkeenkin. Jos mies havainnut tuon "iltakupittelun" hyväksi rentoutumistavaksi, niin miksi ei sitä sitten käyttäisi. Valmentajilla tuppaa olla ongelmana kohonnut stressitaso juuri peliä edeltävänä iltana ja kaikki keinot sen lieventämiseen on varmasti käytössä.

Lauri on omissa silmissäni (ja monen muunkin) yksi maailman parhaista valmentajista ja odotan sitä päivää, kun hän lunastaa paikan NHLstä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En yritä millään tavalla puolustella Marjamäen baari-iltoja peilipäivän aattona, mutta jotenkin sen valmentajankin täytyy rentoutua. Lauri puhui stressistä ja sen määrästä useassa haastattelussa pestinsä aikana ja sen jälkeenkin. Jos mies havainnut tuon "iltakupittelun" hyväksi rentoutumistavaksi, niin miksi ei sitä sitten käyttäisi. Valmentajilla tuppaa olla ongelmana kohonnut stressitaso juuri peliä edeltävänä iltana ja kaikki keinot sen lieventämiseen on varmasti käytössä.
Erinomaisen huono vaihtoehto stressin purkamiseen ja rentoutumiseen on valvominen ja juominen työpäivää edeltävänä yönä. Melkeimpä väittäisin tuollaisen olevan stressiä lisäävää toimintaa.
Edit. Kyseessähän ei ollut mikään iltakupittelu, vaan aamuyökupittelu.
Lauri on omissa silmissäni (ja monen muunkin) yksi maailman parhaista valmentajista ja odotan sitä päivää, kun hän lunastaa paikan NHLstä.
Marjamäki on loistelias valmentaja ja olen hänelle paljosta kiitollinen.
 

JPL

Jäsen
Jonkun pitää huolehtia ettei pelaajat käy tissuttelemassa?

Ehkä tuo on aika paska tapa antaa esimerkkiä, mutta ei mielestäni kyllä kerro valmentajan asenteesta mitään. Ehkä elämäntilanteesta jotain. Perusmatsi keskellä talvea ei paljon paina ainakaan minun vaakakupissa.

Mutta mielenkiintoinen detaili silti.
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
Otos on kyllä vielä aika pieni. Kaksi ottelua ja kaksi maalia - päähuomio on muualla. Näissä alkukauden otteluissa Suikkasella on hyvä mahdollisuus testailla eri pelaajia - etenkin junnuja. Hän on todennut, että Ronkaisen voi mainita jo nyt - häntä kannattaa seurata. Me tai ainakin suurin osa meistä tiesi tämän jo viimeistään keväällä 2016.

Seuraavana on vuorossa näitä CHL -nimisiä harjoitusotteluita Tsekissä ja Saksassa. Junnumme saavat ainakin Saksassa vastaansa isoja ja ilkeitä pohjoisamerikkalaisia pelaajia. Se on hyvä testi heille ja kertoo Suikkaselle paljon, että miten jannumme pärjäävät aikuisia miehiä vastaan.

Mielenkiinnolla odotan Kärppien kokoonpanoa. Sen tiedän, että uusi profiilipelaajamme Jesse Saarinen tekee ensiesiintymisensä Kärppänutussa.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Minulla on vankka luotto Suikkaseen ja siihen, että hän on valmis antamaan kaikkensa Kärppien menestyksen eteen, jopa enemmän kuin Marjamäki.
Anteeksi jo etukäteen vieraisiin pöytiin huutelu, mutta on kyllä todella mielenkiintoinen näkemys. Etenkin kun itse on ollut siinä uskossa, että se on ollut juuri Marjamäki, joka on ylipäätänsä koko suomikiekossa vienyt ammattimaisuuden uudelle tasolle. Suikkanen sen sijaan on viime vuodet ollut enemmänkin sellainen hauska tarinankertoja, äijäilijä, jonka kiroilun ja machoilun sävyttämään retoriikkaan on helppoa kyllä kieltämättä ihastua.

Kuinka paljon tämä Suikkasen perkele, kaikki jätetään kentälle ja äijälätkä sitten tulosten muodossa konkretisoituu, jää nähtäväksi. Kriittinen arvostelu on vaikeaa, kun toisaalta Kärpät on ollut jäätävän hyvä kolme viimeistä vuotta ja parannettavaa on hyvin vähän. Toisaalta, Suikkanen on ilmeisesti jonkinmoinen hahmo Oulussa (syystäkin), eli löytyykö rakentavaa kritiikkiä jos homma ei toimi?

Itseä kiinnostaa mihin suuntaan Suikkanen vie Kärppien arkista tekemistä ja kulttuuria. Nouseeko Kärppien junioreita samaan tahtiin kuin Marjamäen aikana? Mikä on pelillinen suuntaus? Säilyykö menestys pitkässä juoksussa, vai puhutaanko pitkistä projekteista?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös