Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 281 725
  • 28 700

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Olipas vaihteeksi värikäs tapa sanoa "mutku suomalaisetkin". Muutenkin fiksu ja asiallinen vastaus, jolla tehdään persuöyhöttäjät naurunalaisiksi. Arvostan.

Asiaa en ajatellut lainkaan tuolta kantilta, en suinkaan. Jatkoin vain kesäistä höpöhassuttelua, sillä ei kai kukaan tosissaan voi moista läppää heittää. Oli synkkä ja myrskyinen yö, äänenkään rapsahtamatta kaivoin uudenkarhean digikamerani esiin, siinä oli pimeäkuvaustoimintokin, saatoin siis ottaa kuvan pakolaisista notkumassa esson baarilla...
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Hurjaa tarinaa, ihan kylmät väreet menee. Koskaan kukaan suomalainen äijäporukka ei moiseen ole syyllistyny, eikä syyllisty.

Olet oikeassa, koska vastaavanlaisia äijäporukoita ei suomalaisissa ole eikä ole ollut.

Parveileviin pakolaisiin oli sitten syynsä. VOKin järjestämä bussikuljetus oli tuonut äijät kylille illaksi pyörimään. Käyn tänä iltana katsomassa tilanteen uudelleen. Raporttia pukkaa.
 
Olet oikeassa, koska vastaavanlaisia äijäporukoita ei suomalaisissa ole eikä ole ollut.

Suomalaiset miesporukat eivät katsele naisten perseitä ja naura kuuluvasti? Siis ihan oikeasti?

Itse kävin eilen pyörälenkillä Lempäälässä. Paikallisen Salen edessä oli iltakymmeneltä kymmenittäin mölyäviä, ulkonäöstä päätellen ihan kantasuomalaisia jonneja ja jonnettaria. En ottanut videokuvaa. Lähellä oli Siwa, jonka pihassa oli rauhallisempaa, joten kävin ostamassa suklaapatukkani mieluummin sieltä. Siwankaan pihasta en ottanut videokuvaa. Joka tapauksessa kyllä minä niin mieleni pahoitin. Ehkä ensi viikonloppuna täytyy kaivaa kamera esiin, jos lähden pyöräilemään samaa reittiä.
 
Viimeksi muokattu:

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Olet oikeassa, koska vastaavanlaisia äijäporukoita ei suomalaisissa ole eikä ole ollut.

Parveileviin pakolaisiin oli sitten syynsä. VOKin järjestämä bussikuljetus oli tuonut äijät kylille illaksi pyörimään. Käyn tänä iltana katsomassa tilanteen uudelleen. Raporttia pukkaa.

Herää kyllä syvä epäilys, että sielläpäin on perussuomalaiselle liian kova helle ja pää pehmenee, kun valion jäätelö auringossa. En suinkaan tiedä, mitä mahdat tarkoittaa vastaavanlaisilla äijäporukoilla, mutta ihan kotimaisia äijäporukoita on ollut joka puolella suomea kautta maailman sivu. Sinänsä, kun ilmeisesti olit ihan tosissaan, etkä läpällä ole liikenteessä, niin kerropa pitävät perusteet, miksi samaa asiaa tekevät ryhmät ovat eriarvoisia merkitykseltään, miksi toista ryhmää tarvitsee huomioida, ihan kuvata ja toista ei ja mitä kummaa ajattelit saavuttavasi tätä toista ryhmää kuvaamalla? Ihan rehellisesti, en näe tuossa järjen hiventä, en kirjoitettuna tekstinä, saati toteutuneina kuvauksina.
 
Kesälomani alkoi eilen entisiltä kotikonnuiltani Saarijärveltä. Asioin paikallisessa S-marketissa kahdeksan jälkeen illalla. Näky oli kyllä surullinen. Kaupan edessä oli kaksi eri porukkaa arabeja. Kadun toisella puolella paikallisen pitserian edessä yksi porukka. Kauppaan sisälle. No siellä oli yksi porukka lisää. Pikaiset ostokset ja kaupasta ulos. Tänä aikana parkkipaikalle oli tullut jälleen uusi porukka. Kaikki olivat nuoria miehiä. Kun kauppaan käveli naisia, tuli perseet tsekattua naurunremakan kera. Käyn joku ilta ottamassa vähän kuvamateriaalia tuosta touhusta.

Onneksi nykyinen kotikuntani ei ole tässä mittakaavassa lähtenyt tähän hullutteluun mukaan. Saarijärvi on niin pers'aukinen kunta, että rahaa on pakko saada jostain.
Huh huh.
Tästä puuttuu enää se, että olisivat ostaneet sipsiä ja kolaa sekä täyttäneet vedonlyöntilappuja!
Kiitos raportista.
 
Huh huh.
Tästä puuttuu enää se, että olisivat ostaneet sipsiä ja kolaa sekä täyttäneet vedonlyöntilappuja!
Kiitos raportista.

Minulla kun on vastaanottokeskus tuossa aika lähellä, niin kerran näin läheisessä puistossa ko. keskuksen asukkeja istumassa juomatölkit käsissään. En mennyt niin lähelle, että olisin päässyt selvyyteen tölkkien sisällöstä mutta kyllähän se vihaksi pisti. Eilen tuli yksi turvapaikanhakija vastaan sellaisella vanhalla paskalla fillarilla, joita näkee usein hipeillä yliopiston lähellä. Onneksi oli niin paska pyörä, sillä jos herralla olisi ollut allaan joku tuliterä satojen tai jopa tuhansien eurojen fillari, se olisi mennyt aika syvälle tunteisiin.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Porissa poistettiin juuri ns. äijäpenkki maauimalan naistensaunan oven viereltä, koska naiset kokivat katselun ahdistavana. Äijät ihmettelevät edelleen poistoa eri keskustelupalstoilla.

Kirjoitin että vastaavanlaisia. Olivatko nämä äijä paperittomia? Taustat selvittämättömät? Tästä on turvapaikanhakijoiden kanssa kysymys. Epäselvillä taustoilla olevien heppujen ryhmiä pitkin keskustaa. Palataan siis asiaan, kun vastaavanlaisia suomalaisryhmiä ilmaantuu.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kirjoitin että vastaavanlaisia. Olivatko nämä äijä paperittomia? Taustat selvittämättömät. Tästä on turvapaikanhakijoiden kanssa kysymys. Epäselvillä taustoilla olevien heppujen ryhmiä pitkin keskustaa. Palataan siis asiaan, kun vastaavanlaisia suomalaisryhmiä ilmaantuu.

Hyvä yritys, mutta ei mene läpi. Ennakkoluulosi ja pelkosi erilaisuutta kohtaan paistaa läpi viesteissäsi. Turvapaikanhakija ryhmät ymmärrettävästi pistävät silmään ja ehkä pelottavatkin, mutta väitteesi ettei vastaavia suomalaisia äijäporukoita ole eikä ole ollut, on puppua. Viikonloppuisin kaupungeilla pyörii erilaisia suomalaisia äijäryhmiä, toiset pelottavampia kuin toiset. Jotkut liikkuvat moottoripyörillä, toiset istuskelevat kahviloissa, mutta aina suomalaiset äijät ovat kokoontuneet juttelemaan ja katselemaan naiskauneutta.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Olivatko nämä äijä paperittomia? Taustat selvittämättömät. Tästä on turvapaikanhakijoiden kanssa kysymys.

Siitä vaan faktaa pöytään keskustelun järkevöittämiseksi: Mitkä tietolähteet todistavat väitteesi oikeaksi? Mistä tiedät kaikkien turvapaikan hakijoiden olevan paperittomia? faktaa nyt kehiin ja äkkiä, muutoin kuulostat erdoganin kaverilta, joka myös luulee saaneensa taivaan lahjan. No, ehkä erdoganin vähälahjaiselta kaverilta. Meinaatko hoidella ihan filmikameralla, vai tyydytkö kädettömien digirutkuun, muista, aito impivaara ei kotkotuksia kumarra.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Sinänsä, kun ilmeisesti olit ihan tosissaan, etkä läpällä ole liikenteessä, niin kerropa pitävät perusteet, miksi samaa asiaa tekevät ryhmät ovat eriarvoisia merkitykseltään, miksi toista ryhmää tarvitsee huomioida, ihan kuvata ja toista ei ja mitä kummaa ajattelit saavuttavasi tätä toista ryhmää kuvaamalla? Ihan rehellisesti, en näe tuossa järjen hiventä, en kirjoitettuna tekstinä, saati toteutuneina kuvauksina.

Tottakai ne ovat merkitykseltään eriarvoisia, koska on olemassa erilaisia kulttuureita.

Siinä missä meillä saatetaan kokea "pelkkä" halaus härinnäksi ja fyysisen koskemattomuuden luokkaukseksi, se voi toisaalla olla aivan luonnollista henkilötason kanssakäymistä. Yhtälailla viheltelyt ja tokaisut saattavat olla vain ystävällisyyden osoitus tai merkki arvostuksesta. Aivan kuten meillä arkinen kättely voi toisenlaisen kulttuuritaustan omaavien keskuudessa olla aivan mahdoton ajatus. Etenkin, kun puhutaan eri sukupuolta olevien kättelystä.

Kun kulttuurit sekoittuvat, on oltava entistä hienotunteisempi. On nähtävä ne eri sävyt, kun puhutaan seksuaalisesta häirinnästä. On hyvä kuvitella itsensä puolelle ja toiselle.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kirjoitin että vastaavanlaisia. Olivatko nämä äijä paperittomia? Taustat selvittämättömät?

En tiedä, mutta itselläni meni passi juuri vanhaksi ja viestisi ansiosta tajusin että se täytyy uusia pikapikaa koska muuten en voi julkisella paikalla vilkaistakaan ketään naista päin. Kiitos siis Sinulle terhakasta kansalaiaktivismista ja selkeän tehokkaasta raportoinnista, juuri Sinun kaltaisiasi kansalaisia tämä maa tarvitsee.
 

Jeffrey

Jäsen
Aikanaan unelmakansa kertoi meille nauraen, että ei ne ruotsalaisten pakolaislähiöt vaarallisia ole. Kertoivat lähinnä vinkkejään hyvistä kebaberioista.

Nyt sivistyksestään tunnetun Uppsalan maahanmuuttajalähiöissä (Gottsunda & Valsätra) on hulinoitu ihan kunnolla viimeiset päivät. Polttopullot ja kivet ovat lännelleet sinne ja tänne, ja ainakin yksi ihminen on kuollut kerrostalon tulipalossa Uppsalassa levottomuuksia - yksi kuollut tulipalossa Kapinahenkiset eivät päästäneet pelastushenkilöstöä paloalueelle, joka ilmeisemmin vaikeutti pelastustöitä.

Toki sangen yllättävää, että näinkin lähellä sijaitsevasta varsin suuren kokoluokan mähinöistä ei ole Suomessa uutisoitu, iltalehti nyt muutaman päivän viiveellä. Varmaan vaan lomasesongin takia unohtunut uutinen kirjoittaa. Onneksi kuitenkin Nikanderin siskon niskuroinnista seuranneesta kiinniotosta muistettiin kauhistella.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Eikö tuo ole aivan sama missä hengailevat jos ainoa mitä tekevät on hengailevat. Ei pienillä paikkakunnilla ole varmaan muutakaan tekemistä. Mitä naisiin tulee niin välillä turvikset suhtautuu omituisesti mutta kyllä nekin ihan asiallisia on ku ei anna hyppiä silmille.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Huh huh.
Tästä puuttuu enää se, että olisivat ostaneet sipsiä ja kolaa sekä täyttäneet vedonlyöntilappuja!
Kiitos raportista.

Kieltämättä hauska viesti. Vielä, kun olisi tullut joltain toiselta vitsiniekalta vastaheitto höystettynä kaljan ostamisella yhdeksän jälkeen, niin riemu olisi ollut rajaton.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Siitä vaan faktaa pöytään keskustelun järkevöittämiseksi: Mitkä tietolähteet todistavat väitteesi oikeaksi? Mistä tiedät kaikkien turvapaikan hakijoiden olevan paperittomia?

Kuinka niin kaikki? Nyt puhutaan ihmisryhmästä, jotka ovat paperittakin sisään päässeet. Tähän ovat salakuljettajat jopa rohkaisseet. On vaarana, että näissä ryhmissä on ihmisiä joista ei tiedetä kuin (väärä) nimi. Nämä sitten hengailevat kylillä perseitä tsiigaillen. Hyvä juttu.

Tällaisia äijjjiä ei suomalaisissa ole. He eivät siis voi vastaavanlaisia ryhmiä muodostaa.

Poliisi: turvapaikanhakijat suuri osa paperittomia, tämä on fakta 15 .12 2015 - YouTube
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tottakai ne ovat merkitykseltään eriarvoisia, koska on olemassa erilaisia kulttuureita.

Siis, rikos mikä tahansa on sanktioitava kulttuuriperusteisesti? Vielä siis, mikä toiselle kulttuurille ei ole rangaistavaa, pitäisi toiselle olla jonkun sortin rikos suomessa? Epäilen suuresti, että tämä kuvaaja käy tosiassa kuvailemassa niiden vokkilaisten viheltelemiä perseitä runkkumateriaalikseen, eikä mitään muuta. Saarijärvi on kesällä ihan mukava paikka ja minä kyllä keskittyisin lomailuun ja kalasteluun, muutaman onnettoman vokkilaisen kyttäämisen sijaan, mutta kukin tyylillään, jos närästää, kannattaa ottaa pepsiidi tai kärsiä.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
En tiedä, mutta itselläni meni passi juuri vanhaksi ja viestisi ansiosta tajusin että se täytyy uusia pikapikaa koska muuten en voi julkisella paikalla vilkaistakaan ketään naista päin.

Nykyisen käytännön mukaan vanhentuneellakin passilla voi vilkuilla naisia. Matkustettaessa toiseen maahan vilkuilemaan naisia, se ei silti edelleenkään kelpaa virallisena henkilöllisyystodistuksena. Naisten vilkuiluun kotimaassa kelpaa myös opiskelukortti (oltava voimassa), sotilaspassi, merimiespassi ja kuvallinen kela-kortti. Edelliset kolme saavat olla myös vanhentuneita.

Miesten kullien homosteluvilkuiluun uimahallissa tarvitaan lisäksi vielä Pins-kortti.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Tällaisia äijjjiä ei suomalaisissa ole. He eivät siis voi vastaavanlaisia ryhmiä muodostaa

selittely on kivaa, eikö? Saivartelukin on kivaa, kun ei osaa lomallakaan olla vaan, eikö? Syyllistyt nimittäin juuri siihen, sillä ihan samaa harrastaa suomalaisen herrakansan äijät, papereilla tai ilman, sitä paitsi, selvittämättä henkilö henkilöltä tarkkailemiesi vokkilaisten paperitilannetta, et voi uskottavasti moista väitettä esittää, sillä vaikka jossain olisi ilman virallisia matkustusasiakirjoja tulleita, et voi juuri tästä ryhmästä esittää väitettä, ellet henkilökohtaisesti heiltä asiaa käy selvittämässä. Samalla voit sitten muistuttaa, että sipsiä ja kolaa ei seuraamuksitta sitten ostella, samalla voit antaa kameran laulaa moottoriperä ulvoen ihan lähikuvaakin.
 

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmoitetaan lähiviikkoina
Osa tällä palstalla on tietenkin niin puhtoisia ja niin paljon parempia kuin muut, etteivät suostu näkemään tuossa mitään negatiivista. En ikimaailmassa esimerkiksi päästäisi tyttöystävääni yksin kauppaan, jos tietäisin irakilaisten reilaajien siinä makailevan ja tuijottelevan, hyi saatana.

Ja onhan se painostavaa, halusi tai ei, jos jollain tuollaisella pikkukylällä hengaa sen muutaman paikallisen mummon lisäksi useita arabiporukoita tuijottelemassa. Tämä tilanteen ikävyys voi olla jopa täysin mahdoton ymmärtää joillekin yhden suunnan janttereille, sitä en toki epäile. Oma, kiiltävä internet-kilpi on tärkeämpi, kuin vaikkapa maalaisjärjen käyttö.

Kuvitelkaa muuten sama tilanne toisinpäin. Suomalaiset, turvapaikanhakijoina tai ei, äijäporukoissa tuijottelemassa jossain päin Lähi-Itää paikallisia naisia ihan vaan ajanvietteeksi. Mikähän olisi paikallisten reaktio?

edit. ihan tyhmä typo
 
Viimeksi muokattu:

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Matkustettaessa toiseen maahan vilkuilemaan naisia, se ei silti edelleenkään kelpaa virallisena henkilöllisyystodistuksena.

Henkkareilla taitaa päästä ihan fär saarille asti vilkuilemaan. saattaa olla kuitenkin, että siellä ainoastaan lampaita vilkuiltavaksi, mutta menee täydestä alan miehille, kaikkea voi vilkuilla.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Kuvitelkaa muuten sama tilanne toisinpäin. Suomalaiset, turvapaikanhakijoina tai ei, äijäporukoissa tuijottelemassa jossain päin Lähi-Itää paikallisia naisia ihan vaan ajanvietteeksi. Mikähän olisi paikallisten reaktio?

Sinne vaan asiaa selvittämään, jos tyttöystävä vaan päästää. On kyllä hyytävä ripulivääntö joillakuilla ja aivot solmussa pahemman kerran.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Kuvitelkaa muuten sama tilanne toisinpäin. Suomalaiset, turvapaikanhakijoina tai ei, äijäporukoissa tuijottelemassa jossain päin Lähi-Itää paikallisia naisia ihan vaan ajanvietteeksi. Mikähän olisi paikallisten reaktio?

Mutta suomalaisten miesten muodostamien porukoiden naisten katselu on ok? Pojat oppivat tähän viimeistään yläkoulun välitunneilla.
 

Saxon-747

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea
Kuvitelkaa muuten sama tilanne toisinpäin. Suomalaiset, turvapaikanhakijoina tai ei, äijäporukoissa tuijottelemassa jossain päin Lähi-Itää paikallisia naisia ihan vaan ajanvietteeksi. Mikähän olisi paikallisten reaktio?

Tästä ei taida olla tarinoita suomalaisilla ja länsimaalaisilla kerrottavana edes vuonna 2016. Toki ekstreme matkailu jos kiinostaa niin joku voisi kokeilla vaikka Riadissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös