Pelicansin uusi aika – kaarnalaivasta saunalauttaan

  • 60 024
  • 202

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
22.6.2016: Pelicans uudistaa organisaatiotaan, Ilkka Kaarna jää sivuun.

Jonkinlainen kultainen kädenpuristus Kaarnalle lienee annettu, ja toimitusjohtajan paikalle nousee Tomi-Pekka Kolu. Tällä päivämäärällä urheilutoimenjohtajaksi tulee Janne Laukkanen, ja talousjohtajaksi on laajennettu tähän asti ravintolatoiminnasta vastanneen Lauri Pöyhösen toimenkuva.

Hyviä eläkepäiviä "Ili" Kaarnalle, ja rispektit pitkästä päivätyöstä kaanien leivissä. 20-vuotisjuhlien aikaan oli nyt ehkä ihan hyväkin lähteä ja suunnata tulevaisuuten uusien miesten voimin.

Tai uusien ja uusien, on tuolla porukalla varmaan saunalautan löylyissä jo useammankin kerran istuttu. Tuttuja miehiä kaikki tyyni, onko se sitten etu vai haitta, nähtäväksi jää. Teot puhukoon puolestaan, ja onnea matkaan.


Pelicans uudistaa organisaatiotaan
22.6.2016

Tomi-Pekka Kolu ja Janne Laukkanen siirtyvät eturiviin. Lahden Pelicans Oy uudistaa yhtiön organisaatiota. Urheiluliiketoiminta saa uuden vetäjän ja se nousee entistä selkeämmin keskiöön. Samalla selkeytetään roolitusta yhtiön myynnissä ja markkinoinnissa sekä ravintolaliiketoiminnassa. Yhtiö vahvistaa myös talousosaamista uusilla nimityksillä hallitukseen ja johtoon.

Hallitus valitsi organisaation uudeksi toimitusjohtajaksi 41-vuotiaan lahtelaisen Tomi-Pekka Kolun. Kolulla on vahva tuntemus organisaatiosta, työskenneltyään siellä jo vuodesta 2004 lähtien. Toimitusjohtajaksi hän siirtyy markkinointijohtajan paikalta. Kolu korvaa tehtävässä Ilkka Kaarnan, joka toimi Pelicansin toimitusjohtajana vuodesta 2005.

- Pidän tätä nimitystä erittäin suurena kunniana ja otan haasteen vastaan nöyrin mielin. Olen saanut seurata läheltä, kuinka Ilkka on johtanut tätä seuraa ja haluan jatkaa hänen hyvää työtään. Uskon, että hyvän henkilökunnan ja koko Lahden ja Päijät-Hämeen yhteisön avulla me pystymme kehittämään toimintaa entisestään. Meillä on jo erittäin konkreettisia suunnitelmia ja toimenpiteitä menossa. Olen valmis laittamaan itsestäni kaiken likoon – samoin kuin jokainen meistä tässä organisaatiossa, Kolu kommentoi nimitystään.

Laukkasesta uusi urheilutoimenjohtaja
Pitkän pelaajauran tehnyt Janne Laukkanen aloittaa Pelicansin uutena urheilutoimenjohtajana. Laukkanen pelasi puolustajana pitkän ja menestyksekkään uran, joka päättyi vuonna 2003. Hän pelasi urallaan lähestulkoon 500 NHL-ottelua ja voitti Suomen maajoukkueen paidassa kaksi olympiapronssia ja kolme MM-hopeaa. Aktiiviuransa jälkeen Laukkanen on toiminut muun muassa neljän kauden ajan HPK:n pelaajakoordinaattorina.

- Hieno mahdollisuus palata lahtelaisen kiekkoilun pariin. Täältä olen saanut kiekko-opit ja sitä kautta ihan mukavan uran. Kokemusta on kertynyt vuosien varrella ja uskon, että sitä kautta pystymme viemään lahtelaista kiekkoilua eteenpäin ja rakentamaan tänne hyvän paketin. Minulla on vahva usko tähän koko juttuun, mitä Pelicansissa on alettu tekemään, Laukkanen kommentoi nimitystään tuoreeltaan.

Laukkanen saa uudessa pestissään johdettavakseen pelaajatarkkailijatiimin, johon kuuluvat Kari Eloranta, Tommi Turunen ja Marko Jantunen sekä Mestiksen puolella Peliittojen Pekka Saittakari.

Pelicans Ravintolat Oy:n toimitusjohtajana jatkaa pääkaupunkiseudun ravintolabisneksessä pätevöitynyt Lauri Pöyhönen. Hän ottaa vastatakseen myös organisaation talousjohtajan tehtävät.

Illalla tullaan julkaisemaan myös ensimmäinen silmäys Pelicansin tulevaisuuden ilmeestä.

Janne Laukkasen ja Tomi-Pekka Kolun mietteitä Pelicansin tulevaisuudesta kuullaan myöhemmin tänä iltana julkaistavassa Pelicans TV:n haastattelusta, joka löytyy Pelicansin verkkosivuilta ja Youtube-kanavalta, Facebookista ja Twitteristä.

Lahden Pelicans Oy
 
Kyllähän tässä pienet katastrofin ainekset on organisaation myllerryksessä. Sellaista lahtelaista kaveria on pukannut nollakokemuksella vähän joka rooliin. (Yksin) Omistaja, Hallitus, TJ, pelaajatarkkailijat (Saittakarilla vissiin?). Voin tietysti olla täysin väärässäkin mutta rankka on ollut muutos.

Laukkasesta en tietysti osaa sanoa ja sillä on kokemustakin. Enkä sen enempää ravintolan pyörittämisestäkään.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllä itseä vituttaa niin paljon tämä paska, että taidan riipasta kovan kännin.
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Mikäs muukaan. Pelicansin uusi logo. Ei tuo nyt välttämättä huono ole, mutta vaatii sulattelua. Muutos on sen verran iso.

Kyllähän tuo sulattelua vaatii, mutta ensivaikutelma on itselle positiivinen. Toki alkaa ne ainaiset huutelut muovista ja keinotekoisuudesta, mutta 20v menty sillä vanhalla, joka kyllä oli karsea, joten ehkä oli jo aika hakea muutosta. Varsinkin kun koko organisaatiossa käy muutoksen tuulet ja tietyllä tavalla nyt aloitetaan uusi aikakausi.

EDIT Ainoa asia mikä tuolta PelicansTVn jaksosta särähti isommin korvaan, oli Laukkasen toteamus, että joukkue on valmis, mutta pelaajarintamalla ollaan hereillä. Olisi nyt suoraan sanonut että montaa ukkoa/mitä pelipaikkoja on kiikarissa? Sekä se ettei Kolu avannut yhtään tulevaa budjettia.
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kaikenlisäksi muistuttaa Seagullsin lokoa jonkin verran. Emmä nyt kyllä ihan ymmärrä.
 

Kodinkone

Jäsen
Mitä *ttua? Aivan järkyttävän ruma logo! Melkosessa luomukirnuvoissa saa tota paistella, että kauniiksi muuttuisi. Tosin, olihan tuo odotettavissa, että logo tulee olemaan huono.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Eipä tuo logo sitten paljoa siitä vuoden takaisesta muuttunut. Sulattelua tosiaan vaatii, mutta luulenpa, että vuoden parin sisällä tähän muutokseen ollaan yleisemminkin tyytyväisiä.

Varovainen peukku tässä kohtaa, oishan tuo parempikin voinut olla, mutta joka tapauksessa eteenpäinmenoa vanhaan nähden. Pääasia, että mennään nyt tällä sitten seuraavat 50 vuotta.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
- Halusimme kunnioittaa perinteitä, mutta nykyaikaistaa tunnusta vastaamaan Pelicansin imagoa. Uuden tunnuksen Pelikaani on itsevarmempi ja agressiivisempi, joka kuvaa paremmin Pelicansin tunnetuksi tekemää pelityyliä, toimitusjohtajaTomi-Pekka Kolu kuvailee logo-uudistuksen tavoitteita.

Jos halutaan logon kuvastavan itsevarmuutta niin kyllä tuo virnuileva akuankka-henkinen logo onnistui siinä mielestäni paremmin. Uusi tekele muistuttaa lähinnä murjottavaa elämänkoululaista, mikä toisaalta sopii hyvin Lahti-imagoon. Kaiken kaikkiaan pelikaani lintuna on sellainen josta on hyvin vaikea vääntää uskottavan näköistä logoa.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
No voi jumalauta! Aivan järkyttävä kötöstys. Kuka tuon on suunnitellut ja kuva helvetti tuon on hyväksynyt?

Vanhasta hyvästä logosta otettiin mukaan vain paskin ominaisuus, eli huonosti kokonaisuuteen istuva Pelicans-teksti. Voi nyt saatanan saatana.
 

Vrael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Muutoshan aina kirpaisee, mutta pienen totuttelun jälkeen uusi logo on allekirjoittaneen mielestä parempi kuin edeltäjänsä. Vanhan logon pelikaani oli jotenkin maskottimainen ja uudessa logossa on enemmän asennetta.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jos joukkueen nimeksi on laitettu Suomen Lahessa Pelicans, niin kyllä siihen paremmin sopii pilke silmäkulmassa oleva pelikaani, kuin joku mukahurja naurulokki.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Minun mielestä tuo Pelikaani näyttää enemmänkin tylsistyneeltä. Ei ole ainakaan paskin tänään julkistetuista logoista.
 

NallePyh

Jäsen
Suosikkijoukkue
se lahtelainen
Onhan se iso muutos, vaatii sulattelua. Lapsiystävällisestä ysärilogosta särmikkäämpään virtaviivaiseen. Teksti saisi olla ehkä kokonaan pois ja jotenkin lintu on minusta väärin päin; katse oikealle olisi minusta "eteenpäin".

En järkyttynyt, ehkä oli muutoksen aika. Enkä voi arvostella pettyneitäkään, onhan sekin jotenkin ihanan lahtelaista. Täällä ikinä mikään onnistu. Saisiko lauantai-paitoihin malskin "Moi, lahtelaista"-logon?
 

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Itse näen tässä valitettavasti enemmän uhkia kuin mahdollisuuksia. Liian paljon haisee nyt ns. Selänpesijärinki. Enemmän uusia tuulia olisin kaivannut. Tomi-Pekan tj-hommat olivat ehkä eniten odotettavissa, mutta mikä on tämä Laukkasen tarkkisluokka?
 
Kunnioitetaanko perinteitä sillä, kun logossa Pelikaani katsoo ikään kuin taaksepäin, eli menneeseen. Omaan silmään tuo Pelikaani saisi katsoa ennemminkin eteenpäin.

Nyt myllätään kyllä seuraa ja rajusti. Kaarna tuntui olevan se liima, joka piti paketin kasassa ja realiteetit läsnä. Toivottavasti jatkossakin hommaa ohjaa järki, eikä tunne.
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Ei tuo toivoton lintu ole vaan siltikin se vanha, jolle kaikki muut nauroi oli omalla tavallaan hyvä. Pelikaani "äijä-logona" on sellainen aihe, jonka kanssa on syytä olla varovainen.

Katsotaan mitä tulee, hieman haisee vuoden koeajalle.

Joukkueen nimen näkyminen kaikkea muuta kuin välttämätön, mutta tuolla fontilla se on lähes vääryys.
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Melko nopealla vilkaisulla ei edes vituttanut tuo uusi logo. Tuohan on aika moderni nykypäivän meriitit täyttävä logo. Toki se on "muovinen".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös