Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2016–2017

  • 900 572
  • 3 303

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toki työsopimus on voinut päättyä 15.3.2016 aka Oscar Eklund. Tällöin uusi soppari jos alkaisi tästä 6kk päästä on Oscar päivä ennen sarja-avausta mukana eli 15.9.2016.
Ja jos halutaan lähdeveron piiriin, niin poistuu 6 kk sisään tuosta, eli käytännössä ennen siirtorajan umpeutumista. Enpä muista tuollaisia sopimuksia juuri solmitun. Ja verotuksessa ratkaisevaa on oleskelu maassa, ei työsopimuksen päivämäärä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Nyt lähti SaiPalta ilmeisesti ykköslaituriksi kaavailtu Davis.

Teoreettisesta ykkösketjusta jäljellä Tero Koskiranta, jota ei voi sateentekijäksi väittää. Sopimus katkolla okevat Polak ja Rau ovat viimeiset oljenkorret tai kiire tulee.

Taitaa tosiaan Kärpät ja SaiPa tippua pykälän jos toisenkin. Kärkikuusikkoa on tosi vaikea arvioida tässä vaiheessa kautta.

Villi veikkaus: HIFK, JYP, Lukko, Pelicans, Tappara, TPS. (aakkosjärjestyksessä)

Säälit: Kärpät, KooKoo, Sport, HPK (paremmuusjärjestys)
Mihinkäs se Davis lähti ?

Edit. Luulin, että siirtyi muualle, mutta toisin on. Toivotaan tosiaan, että mies pääsisi vielä pelikuntoon vammansa takaa. Ihan kelpo pelimies vaikka vähän asenne olikin mitä oli ja tehoton mies oli myös KalPa nutussa. Ikävä homma kyllä SaiPankin kannalta kun tuon tason ukko lähtee pois. Toisaalta sitten taas hyvä, että tuli jo nyt ilmi niin on aikaa koko kesä hankkia toinen mies tilalle. Rahaakin tuohon vahvistukseen on sitten käyttää ihan kivasti, mikäli koko Daviksesta vapautuva budjetti korvaajaan käytetään

"Jos vielä pystyn joskus kiekkoa pelaamaan, niin SaiPa on ensimmäinen vaihtoehtoni." Hieno periaatteeen mies. Tunne varmaan jäi, että on SaiPalle velkaa kun näin nyt sattui käymään
 
Viimeksi muokattu:

Raymo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Nimo, Lecter
Hyvä idea, mutta äkkiseltään pari asiaa pisti silmään:

- Senttereitä verrataan laitureihin, ei mielestäni kovin hedelmällistä verrata eri pelipaikkojen pelaajia.

- Eri roolin pelaajia verrataan toisiinsa.

- Fanit voivat rankata oman joukkueen pelaajia = väistämättömät värilasit. Tätä menoa Tapparan pelaajat tulevat olemaan (ovat jo) todella korkealla rankkauksissa, koska Tapparan-fanit ovat olleet tässä kaikkein aktiivisimpia.

- Jo NHL-sopimuksen tehnyt S.Aho näytti ainakin olevan rankattavana. Lisäksi rankattavana oli Jarkko Immonen joka pelaa sveitsissä, tarkoituksena on ilmeisesti ollut lisätä Jarkko A Immonen, joka pelaa Liigaa ensi kaudella, Elite Prospects linkki vei myös ''sen paremman Immosen'' pelaajakorttiin.

Sivustolla on menossa vasta beta-vaihe joten toki ymmärrettävää että bugeja vielä löytyy. Ihan mukavahan tuossa on huvikseen pelaajia rankata noiden kaksintaistelujen kautta.
Jep, eli meikäläisen kesäprojekti tässä on kyseessä, ja tältä homma näytti muutaman koodauspäivän jälkeen. Nuo kaikki mainitsemasi kohdat ovat parannuslistalla ja paljon muutakin tarvitsee tehdä, että tästä edes semivarteenotettava juttu saataisiin. Tuota ilmaisserverilinkkiä ei kannata käyttää, se menee nurin samantien. Katsotaan jos saadaan toimivaa versiota työstettyä.
 

Ralph

Jäsen
Toki työsopimus on voinut päättyä 15.3.2016 aka Oscar Eklund.
Niinkö? Liiga-kausi päättyy virallisesti 30.4 ja jokainen soppari on varmasti tehty loppumaan tuolloin. Jos joku joukkue jää runkosarjaan, niin tuskin heidän pelaajat suostuvat purkamaan soppariaan ja näin menettämään puolentoista kuukauden palkkansa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Ainahan kaikenlaisia esimerkkejä löytyy, mutta jokainen pelaaja on oma yksilönsä, joten vaikea verrata ketään suoraan.

Yleensä on vaan ollut niin, että Mestiksen pistepörssin voittajat harvemmin pärjäävät liigassa. Vähän sama juttu kuin A-junnuissa, sillä A-junnujen pistepörssivoittajat ovat harvoin niitä kovimpia liigatähtiä aikuisiällä. Kovimmat junnut kun pelaavat jo Liigaa siinä vaiheessa kun heidän ikätoverinsa tahkoavat A-junnujen sarjaa ja voittavat siellä pistepörssejä.

Jos katsotaan Mestiksen pistepörssivoittajat, niin saadaan perspektiiviä asiaan:

2014-15
Juuso Rajala 12+45=57

Seuraava liigakausi: 2+8=10
Paras liigakausi: 4+13=17

2013-14
Teemu Virtala 23+44=67

Seuraava liigakausi: Ei päässyt liigaan tuon jälkeen
Paras liigakausi: 0+7=7

2012-13
Tomi Pekkala 31+21=52

Seuraava liigakausi: 3+4=7
Paras liigakausi: 12+8=20

2011-12
Jussi Tapio 16+31=47

Seuraava liigakausi: Ei päässyt liigaan enää tuon jälkeen
Paras liigakausi: 5+9=14

2010-11
Jan-Mikael Järvinen 20+34=54

Seuraava liigakausi: 4+6=10
Paras liigakausi: 8+30=38

2009-10
Lou Dickenson 26+35=61

Seuraava liigakausi: 3+1=4
Paras liigakausi: 3+1=4

2008-09
Jarmo Jokila 20+37=57

Seuraava liigakausi: 5+5=10
Paras liigakausi: 5+5=10

2007-08
Tero Forsell 15+50=65

Seuraava liigakausi: ei päässyt enää liigaan
Paras liigakausi: 0+6=6

2006-07
Tero Forsell 24+47=71

Seuraava liigakausi: ei päässyt enää liigaan
Paras liigakausi: 0+6=6

2005-06
Tero Forsell 20+41=61

Seuraava liigakausi: ei päässyt enää liigaan
Paras liigakausi: 0+6=6

2004-05
Tomi Mustonen 23+38=61

Seuraava liigakausi: 8+13=21
Paras liigakausi: 8+13=21

2003-04
Teemu Kuusisto 35+20=55

Seuraava liigakausi: 5+2=7
Paras liigakausi: 4+7=11

2002-03
Miikka Jäske 22+39=61

Seuraava liigakausi: 0+4=4
Paras liigakausi: 0+4=4

2001-02
Mikko Liukkonen 26+28=54

Seuraava liigakausi: ei päässyt liigaan pörssivoittonsa jälkeisellä kaudella
Paras liigakausi: 1+1=2

2000-01
Markku Takala 26+32=58

Seuraava liigakausi: ei päässyt enää liigaan
Paras liigakausi: 2+8=10

Tuosta huomataan pari asiaa:
1. Mestiksen viimeisen 15 vuoden ajan pistepörssivoittajista liigatason vahvistuksiksi on noussut vain yksi pelaaja, Jan-Mikael Järvinen. Hänenkin läpimurtonsa ei tapahtunut heti liigaan noustuaan, vaan Mestiksen pörssivoiton jälkeisellä liigakaudella hän jäi kymmeneen pisteeseen. 30 pisteen rajan hän rikkoi vasta kolmannella liigakaudellaan.
2. Mestiksen pistepörssivoittajat ovat tehneet pörssivoittonsa jälkeisellä liigakaudella keskimäärin 9 pistettä. Vain kaksi heistä on koskaan pystynyt pelaamaan liigassa yli 20 pisteen kautta.

Voi hyvinkin olla, että hänestä tulee uusi Dickenson tai Virtala, jotka dominoivat Mestistä, mutta eivät pärjää liigatasolla. Voi myös olla, että Palve on seuraava Järvinen ja nousee liigatasollakin kärkiketjun vahvistukseksi - mutta siinäkin skenaariossa näyttää näiden esimerkkien valossa todennäköiseltä, että se läpimurto ei tapahdu vielä ensi kaudella.

Pallokerhosta:
Oula Palve
On Kerhon kakkos- tai kolmossentteri ja pisteitä voi odottaa oikein mitä vain 10-35 pisteen väliltä.

Noita mainitsemiani taustoja vastaan itse skaalaisin Palveen realistiset odotukset välille 10-20 pistettä. Yli 20 pisteen kausi on tulokkaalle jo jättipotti ja alle 10 pisteen kausi pettymys. Tuo 35 pisteen raja on oikeasti tosi kova. Esim viime kaudella siihen eivät yltäneet Patrik Laine, Vojtech Polak, Corey Elkins, Aleksi Saarela, Juuso Puustinen tai Kim Hirschovits vaikka kaikki pelasivat ehjät kaudet. Siksi on aikamoista utopiaa pitää tuollaista realistisena odotuksena liigatulokkaalta, joka vasta 24-vuotiaana lähtee pelaamaan ensimmäistä liigakauttaan.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Minä en kyllä uskalla laskea SaiPaa ulos taistelusta kuuden sakkiin, sillä niin monesti teillä on saatu ulosmitattua kaikki potentiaali, jos ei enemmänkin, jengistä. Itse lasken tästä viime kausien kovasta SaiPasta aika paljon Tirkkosen piikkiin, joten nyt on mielenkiintoista nähdä Santasen johtama SaiPa.
Millos SaiPasta on saatu ulosmitattua kaikki se potentiaali? Tirkkonen sai ehkä aika liki sen maksimin irti niistä palasista joita oli käytössä, tosin sekin jäi vähän keväillä lyhyeksi se touhu. Tämän lisäksi on SaiPassa saatu se maksimisuoritus viimeksi vuonna miekka ja kivi. Toki moni asia on muuttunut viimevuosina SaiPan toimiston tekemisessä, mutta nyt kun puhutaan tekemisestä kentällä, niin ilman Tirkkosta olisi SaiPa edelleen kaikissa veikkauksissa sijoilla ynnämuut. Nyt yhden valmentajan, yksi hyvä jakso ja SaiPa pelaakin muka aina sijasta 6, vaikka materiaalin voi jokainen katsoa ja todeta ettei sillä pitäisi moisista sijoista kamppailla. No jokainen arvottakoot tyylillään. Minusta siellä on melkoiset saappaat täytettäväksi penkin takana ja odotukset on varmasti todella kovat. Vaan onko Santasesta täyttämään ne Saappaat ja materiaalikin on eelliskausiin nähden ainakin toistaiseksi heikompaa, niin kyllä on kova vuori kiivettäväksi.
 

Ralph

Jäsen
Noita mainitsemiani taustoja vastaan itse skaalaisin Palveen realistiset odotukset välille 10-20 pistettä.
Haluatko lyödä 50 eurosta vetoa? Minä sanon, että Palve tekee vähintään 21 pistettä ja sinä, että tekee vähemmän. Sinulla kun selävsti on pistämätön logiikka sille, että Palve ei voi tehdä 21 pistettä, veto on sinulle helppoa pässinlihaa.

Mikko Mäenpää yli tuplasi tehonsa Jukureista Kerhoon tultuaan. Eli kun verrataan näitä pistämättömiä logiikoita, Palve tekee samoin eli joku 150 pistettä on realistinen odotus.

Kun a-junnuista tuli puhe, niin Ville Viitaluoma on pistepörssin voittamisesta huolimatta ihan hyvä Liiga-pelaaja. Ja edellisen kauden voittaja Hermanni Vidman ei niinkään. Eli jokainen pelaaja on täysin oma yksilönsä, eikä näitä voida suoraan verrata. Jos 173cm Teemu Virtala ei pärjää Liigassa, se ei tarkoita että yli kymmenen senttiä pidempi Oula Palve ei pärjää myöskään.

Derek Stepan teki Liigassa 0,33 pistettä per peli ja nyt paukuttaa yli 50 pistettä NHL:ssä. Juha Koivisto teki männä kaudella yli 0,33 pistettä per peli eli Koivisto tekee ensi kaudella jotain 60 pistettä NHL:ssä? Jokainen pelaaja on oma yksilönsä, joten vertailu kahden täysin eri pelaajan välillä voi olla usein aivan perseestä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Yleensä on vaan ollut niin, että Mestiksen pistepörssin voittajat harvemmin pärjäävät liigassa. Vähän sama juttu kuin A-junnuissa, sillä A-junnujen pistepörssivoittajat ovat harvoin niitä kovimpia liigatähtiä aikuisiällä. Kovimmat junnut kun pelaavat jo Liigaa siinä vaiheessa kun heidän ikätoverinsa tahkoavat A-junnujen sarjaa ja voittavat siellä pistepörssejä.

Jos katsotaan Mestiksen pistepörssivoittajat, niin saadaan perspektiiviä asiaan:

2014-15
Juuso Rajala 12+45=57

Seuraava liigakausi: 2+8=10
Paras liigakausi: 4+13=17

2013-14
Teemu Virtala 23+44=67

Seuraava liigakausi: Ei päässyt liigaan tuon jälkeen
Paras liigakausi: 0+7=7

2012-13
Tomi Pekkala 31+21=52

Seuraava liigakausi: 3+4=7
Paras liigakausi: 12+8=20

2011-12
Jussi Tapio 16+31=47

Seuraava liigakausi: Ei päässyt liigaan enää tuon jälkeen
Paras liigakausi: 5+9=14

2010-11
Jan-Mikael Järvinen 20+34=54

Seuraava liigakausi: 4+6=10
Paras liigakausi: 8+30=38

2009-10
Lou Dickenson 26+35=61

Seuraava liigakausi: 3+1=4
Paras liigakausi: 3+1=4

2008-09
Jarmo Jokila 20+37=57

Seuraava liigakausi: 5+5=10
Paras liigakausi: 5+5=10

2007-08
Tero Forsell 15+50=65

Seuraava liigakausi: ei päässyt enää liigaan
Paras liigakausi: 0+6=6

2006-07
Tero Forsell 24+47=71

Seuraava liigakausi: ei päässyt enää liigaan
Paras liigakausi: 0+6=6

2005-06
Tero Forsell 20+41=61

Seuraava liigakausi: ei päässyt enää liigaan
Paras liigakausi: 0+6=6

2004-05
Tomi Mustonen 23+38=61

Seuraava liigakausi: 8+13=21
Paras liigakausi: 8+13=21

2003-04
Teemu Kuusisto 35+20=55

Seuraava liigakausi: 5+2=7
Paras liigakausi: 4+7=11

2002-03
Miikka Jäske 22+39=61

Seuraava liigakausi: 0+4=4
Paras liigakausi: 0+4=4

2001-02
Mikko Liukkonen 26+28=54

Seuraava liigakausi: ei päässyt liigaan pörssivoittonsa jälkeisellä kaudella
Paras liigakausi: 1+1=2

2000-01
Markku Takala 26+32=58

Seuraava liigakausi: ei päässyt enää liigaan
Paras liigakausi: 2+8=10

Tuosta huomataan pari asiaa:
1. Mestiksen viimeisen 15 vuoden ajan pistepörssivoittajista liigatason vahvistuksiksi on noussut vain yksi pelaaja, Jan-Mikael Järvinen. Hänenkin läpimurtonsa ei tapahtunut heti liigaan noustuaan, vaan Mestiksen pörssivoiton jälkeisellä liigakaudella hän jäi kymmeneen pisteeseen. 30 pisteen rajan hän rikkoi vasta kolmannella liigakaudellaan.
2. Mestiksen pistepörssivoittajat ovat tehneet pörssivoittonsa jälkeisellä liigakaudella keskimäärin 9 pistettä. Vain kaksi heistä on koskaan pystynyt pelaamaan liigassa yli 20 pisteen kautta.

Voi hyvinkin olla, että hänestä tulee uusi Dickenson tai Virtala, jotka dominoivat Mestistä, mutta eivät pärjää liigatasolla. Voi myös olla, että Palve on seuraava Järvinen ja nousee liigatasollakin kärkiketjun vahvistukseksi - mutta siinäkin skenaariossa näyttää näiden esimerkkien valossa todennäköiseltä, että se läpimurto ei tapahdu vielä ensi kaudella.



Noita mainitsemiani taustoja vastaan itse skaalaisin Palveen realistiset odotukset välille 10-20 pistettä. Yli 20 pisteen kausi on tulokkaalle jo jättipotti ja alle 10 pisteen kausi pettymys. Tuo 35 pisteen raja on oikeasti tosi kova. Esim viime kaudella siihen eivät yltäneet Patrik Laine, Vojtech Polak, Corey Elkins, Aleksi Saarela, Juuso Puustinen tai Kim Hirsovitschovits vaikka kaikki pelasivat ehjät kaudet. Siksi on aikamoista utopiaa pitää tuollaista realistisena odotuksena liigatulokkaalta, joka vasta 24-vuotiaana lähtee pelaamaan ensimmäistä liigakauttaan.
Meinasin sanoa että Ruohomaahan on sitten tähän poikkeus mutta hänhän olikin vasta pistepörssin kakkonen. Tuon kauden jälkeen Liigaan ja keskinkertaiseen KalPaan. Ekalla kaudella 26p ja tokalla kaudella 43p. 5-vuotta sitten mies pelasi kuitenkin vielä kakkosdivarissa, niin voisi sanoa että ihan ok kehitys on myöhemmälläkin iällä tullut. Ottanut lapion käteen ja alkanut paiskimaan selvästi hommia. Saapa nähdä minne asti rahkeet riittävät nyt, kun sitä tulosta toden teolla kaivataan yhdessä Suomen suurimmista lätkä seuroista. Tulosvastuu on ihan eriluokkaa.

Mutta näihätän on aina joka lähtöön ja KalPalaisittain tulee mieleen Tero Konttinen, joka oli Mestis-pakkina tuhoisa. Liigassa täysi lapanen. Santeri Lukka sen sijaan teki ihan ok jälkeä nyt sitten Liigassakin. Huteja ja osumia varmasti tulee mutta kyllähän tuo näyttää, että iso se harppaus on sieltä Mestiksen dominaattorista Liigaan tulostatekeväksi pelaajaksi. Mutta sen verran yhden @Ralph kanssa, että ihan hyvin Palve tuon +20p voi tehdä. Jos roolia saa niin jopa sanoisin todennäköistä. Eihän se kuitenkaan vaadi kuin 1/3 peleistä päästä pisteelle ja yks pinna päälle.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
@KOOKOOBOY aika jännä soppari sitten. Mitäs jos Kookoo olisi mennyt pleijareihin? Eklund ei olisi ollut mukana? Tietty olisi sorvattu joku minisoppari, mutta siis pääsääntöisestihän sopimukset solmitaan pelaajille kauden päätökseen asti. Ja puhun siis liigakauden päätökseen asti.

Pääsääntöisesti verohelpotuksia on vaikea kikkailla, jos on jo edelliskaudella Suomessa pelannut, jos halutaan siis pelaaja heti kauden alusta remmiin mukaan.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Ahon mukaan Kärpät hakee kahta hyökkääjää. Tämän lisäksi haussa on yksi puolustaja. Omista junnuista odotetaan ukkoja nousevan isoihin rooleihin. - Voiko tämä pitää todellakin paikkaansa? Sieltä on lähtenyt 1-3 kentälliset kokonaan ja tilalle on tullut vain Ruohomaa, Lehtonen, Kähkönen ja Leskinen. Pitäisi vielä hankkia kaksi sentteri (kun Essikin lopetti) ja 1-2 laitahyökkääjää ainakin näin omaan silmään. Kovaa tulosvastuuta odottaa Aho Leskiseltä ja Mäenalaselta ilmeisesti.

Pyörälä-Ruohomaa-Lehtonen
Leskinen-Kalapudas-Mäenalanen
Kähkönen-Humaloja-Sailio
Anttila-Vartiainen-Koblizek

Nykyinen rosteri hyökkääjistön osalta. Sanoisin että kyllä tuohon ehkä muutama enemmän kuin 2 hyökkääjää pitäisi hankkia. Aho ja Puljujärvi pelaavat pommin varmasti ensi kaudella NHLssä. Samoin Nutivaara lähtenee AHLään.

Pakiston on sen sijaan jo ok:

Kukkonen-Ronkainen
Heshka-Niemelä
Hakanpää-Mikkola
Siikaluoma-Mäkelä

Toki tuohon varmaan Ronkaisen tilalle kaavaillaan ukkoa ja annetaan pojan vielä kasvaa. Itse kyllä uskoisin ainakin poffien otteiden perusteella Ronkaisen ottavan yhtä isoja kehitysaskeleita kuin Pokka ja Nutivaara jopa jo tulevalla kaudella. No aika näyttää..

Ihmeen luottavaisin mielin tuntuu Aho silti joukkueen kasaamisen kanssa olevan. Toki jutussa mainitaan joukkueen olevan valmis vasta 15.2.2017 niin eiköhän sinne 2-3 ukkoa tule tuossa joulun tienoilla viimeistään lisää nuiden 2 hyökkääjän ja 1 puolustajan lisäksi
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Pyörälä-Ruohomaa-Lehtonen
Leskinen-Kalapudas-Mäenalanen
Kähkönen-Humaloja-Sailio
Anttila-Vartiainen-Koblizek

Nykyinen rosteri hyökkääjistön osalta. Sanoisin että kyllä tuohon ehkä muutama enemmän kuin 2 hyökkääjää pitäisi hankkia. Aho ja Puljujärvi pelaavat pommin varmasti ensi kaudella NHLssä. Samoin Nutivaara lähtenee AHLään

Muuten aika lailla noin, mutta Sailiolla ei mielestäni ole sopimusta Kärppiin ensi kaudeksi. Itselleni kyllä kelpaisi Keräsen tuuraajaksi.
 
@Noutolokku
Pakiston on sen sijaan jo ok:

Kukkonen-Ronkainen
Heshka-Niemelä
Hakanpää-Mikkola
Siikaluoma-Mäkelä

Toki tuohon varmaan Ronkaisen tilalle kaavaillaan ukkoa ja annetaan pojan vielä kasvaa. Itse kyllä uskoisin ainakin poffien otteiden perusteella Ronkaisen ottavan yhtä isoja kehitysaskeleita kuin Pokka ja Nutivaara jopa jo tulevalla kaudella. No aika näyttää..


Heshka pelaa todennäköisesti ykkösparissa Kukkosen kanssa, kätisyyskin on sama kuin ex-pari Masuhrilla. Eli Ronkainen tulee olemaan varmaan kolmosparissa ja aika hyvällä todennäköisyydellä pelaavassa kokoonpanossa kauden alkaessa. Lähempänä hän on vakioruutua kuin Siikaluoma tai Mäkelä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
@Noutolokku
Pakiston on sen sijaan jo ok:

Kukkonen-Ronkainen
Heshka-Niemelä
Hakanpää-Mikkola
Siikaluoma-Mäkelä

Toki tuohon varmaan Ronkaisen tilalle kaavaillaan ukkoa ja annetaan pojan vielä kasvaa. Itse kyllä uskoisin ainakin poffien otteiden perusteella Ronkaisen ottavan yhtä isoja kehitysaskeleita kuin Pokka ja Nutivaara jopa jo tulevalla kaudella. No aika näyttää..


Heshka pelaa todennäköisesti ykkösparissa Kukkosen kanssa, kätisyyskin on sama kuin ex-pari Masuhrilla. Eli Ronkainen tulee olemaan varmaan kolmosparissa ja aika hyvällä todennäköisyydellä pelaavassa kokoonpanossa kauden alkaessa. Lähempänä hän on vakioruutua kuin Siikaluoma tai Mäkelä.
Kyllä kyllä. Vedinkin parit vähän hatusta ns hyökkäävä-puolustava akselilla. Tokihan tuossa on varmaan kätisyydetkin juuri päin sitä itseään. Itsekkin toivon, että Ronkainen saisi peliaikaa nuita kahta herraa enemmän, on kuitenkin sitä potentiaalia aikalaila enemmän ainakin tuohon kiekolliseen peliin. Ronkaisesta voi hyvinkin nousta uusi Pokka tai Nutivaara jopa jo tulevalla kaudella. Pitää vain toivoa, ettei Suikkanen miestä ns kuse heikoksi ja antaa vain 7 pakin roolia, jolloin peliaika ei päätä huimaa. Toki liene Hokissa sitten isommalla vastuulla olisi tonttia olemassa jos nuin sattuisi käymään.
 

Thompson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Arsenal
Lukko:

Maalintekijät:
Gagnon, Saarela, Tukonen
Pelintekijät: Vahalahti, Koivisto, Saarela
Puolustavat hyökkääjät: Lähteenmäki...
Hyökkäävät pakit: Virtanen, Niskala, Seigo
Puolustavat pakit: Ahonen, Virtanen, Mäkinen
AV-pelaajat: Ahonen, Lähteenmäki, Liedes
Telaketju-osasto: Pitkänen, Liedes, Suuronen

Nostot:

Janne Väyrynen:

Viime kaudella 30 maalia Mestiksessä ja heti sopimus Liigaan. Vielä vuosi sitten "Paavo" tahkosi Suomi-sarjaa. Henkilökohtaisesta taidosta ja yrityksestä ei tule Väyrysen Liiga-ura jäämään kiinni. Kaveri on aivan jäätävän taitava pelaaja ja omaa kovan laukauksen. Sen sijaan 191cm pitkästä varresta johtuva kankea liike voi olla esteenä Liigassa. Toivottavasti Risto Rosendahl saa koulittua Väyrysen luistelun edes välttävälle tasolle, sillä potentiaalia on nousta raumalaisten suosikiksi.

Oheisista linkeistä Väyrysen suorituksia viime kaudelta:
Janne Väyrysen ilmaveivi, 13.11.2015 - YouTube
Janne Väyrysen upea soolomaali 5.2.2016 - YouTube

Eetu Koivistoinen:
Pääsi jo viime kaudella väläyttelemään Lukossa, mutta suurin osa kaudesta meni KeuPan paidassa. Pelasi lähes piste per peli tahtia Mestiksessä ja taistelee nyt roolista Lukossa. Käsiä ja kokoa löytyy, loistava yhdistelmä mielestäni. Köyhän miehen Auston Matthews. Ville Niemisen ennustuksien mukaan EK31 pelaa kolmen vuoden sisällä EHT:lla. Katsotaan onko Nemo oikeassa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tuota Janne Väyrystä toivoin salaa KalPaan mutta taisi Lukko tarjota ihan passelin palkan siihen kylkeen :) Isokokoinen pelaaja tuohon meidän Mikki Hiiri miehistöön olisi tehnyt poikaa ja kun käsiäkin löytyy niin siltä osinkaan ei olisi jäänyt kiinni. Toki Virran kiekossa myös jalka liikkuu niin se olisi voinut olla ongelma. No toisaalta, olisipa päässyt kehittämään sitäkin oikein urakalla. Menee kyllä itsellä ensi kauden "tulokkaiden" seurantaketjuun kyseinen kaiffari.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Haluatko lyödä 50 eurosta vetoa? Minä sanon, että Palve tekee vähintään 21 pistettä ja sinä, että tekee vähemmän. Sinulla kun selävsti on pistämätön logiikka sille, että Palve ei voi tehdä 21 pistettä, veto on sinulle helppoa pässinlihaa.

Jeps, Palve voi tehdä yli 20 pistettä, mutta näkisin, että tämä on minulle silti ev+ -veto, eli 20 pisteeseen tai alle jääminen on yli 50% todennäköistä. Jos siis olet valmis 50 euron vetoon, voimme sen tehdä. Tuleepa vähän lisäjännitystä HPK:n seuraamiseenkin näin saipalaisen näkökulmasta :) Ja tuleepa samalla tehtyä 15-vuotisen Jatkoaika-urani ensimmäinen julkinen veto ;)

Kun a-junnuista tuli puhe, niin Ville Viitaluoma on pistepörssin voittamisesta huolimatta ihan hyvä Liiga-pelaaja.

Juu, Viitaluoma on pelannut hienon uran. Ja on tuolla muutama muukin A-junnujen pörssikärki, joka on sittemmin pelannut ihailtavan uran. Mutta silti viimeisten 20 vuoden A-junnujen pistepörssivoittajista myös aika moni ei ole koskaan tehnyt isoa läpimurtoa urallaan. Alla lista noista voittajista ja lihavoituna ne, jotka ovat kyenneet vähintään liigatasolla olemaan kunnon vahvistuksia. 6/20 ei vielä ole älytön onnistumisprosentti.

2015-16 Aleksi Ainali
2014-15 Eemeli Suomi
2013-14 Jesse Huhtala
2012-13 Ville Leskinen
2011-12 Toni Kallela
2010-11 Teemu Rautiainen
2009-10 Julius Junttila
2008-09 Juuso Rajala
2007-08 Mika Niemi
2006-07 Jori Lehterä
2005-06 Teemu Ramstedt
2004-05 Ville-Vesa Vainiola
2003-04 Teemu Virtala
2002-03 Valtteri Filppula
2001-02 Niklas Fogström
2000-01 Ville Viitaluoma
1999-00 Hermanni Vidman
1998-99 Toni Ronkainen
1997-98 Timo Koskela
1996-97 Toni Saarinen

Jokainen pelaaja on oma yksilönsä, joten vertailu kahden täysin eri pelaajan välillä voi olla usein aivan perseestä.

Ja juuri siksi en olekaan verrannut kahta pelaajaa vaan katsonut isompaa todennäköisyyttä. Eli jos SaiPa hankkii yhden pelaaja ECHL:stä ja hän floppaa, ei se vielä tarkoita, että seuraava sieltä tuleva on automaattinen floppi. Mutta jos SaiPa on hankkinut 15 pelaajaa ECHL:stä ja heistä vain yksi on ollut vahvistus, pystyy siitä jo päättelemään jotain, että tuolla taustalla tulevien pelaajien riski flopata on jo kohtalainen. Ja tässä nyt vertaili Mestiksen pörssivoittajia kokonaisuutena ja nähtiin, että todennäköisyys sieltä löytyviin vahvistuksiin ei historian valossa ole kaksinen.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
Millos SaiPasta on saatu ulosmitattua kaikki se potentiaali? Tirkkonen sai ehkä aika liki sen maksimin irti niistä palasista joita oli käytössä, tosin sekin jäi vähän keväillä lyhyeksi se touhu. Tämän lisäksi on SaiPassa saatu se maksimisuoritus viimeksi vuonna miekka ja kivi. Toki moni asia on muuttunut viimevuosina SaiPan toimiston tekemisessä, mutta nyt kun puhutaan tekemisestä kentällä, niin ilman Tirkkosta olisi SaiPa edelleen kaikissa veikkauksissa sijoilla ynnämuut. Nyt yhden valmentajan, yksi hyvä jakso ja SaiPa pelaakin muka aina sijasta 6, vaikka materiaalin voi jokainen katsoa ja todeta ettei sillä pitäisi moisista sijoista kamppailla. No jokainen arvottakoot tyylillään. Minusta siellä on melkoiset saappaat täytettäväksi penkin takana ja odotukset on varmasti todella kovat. Vaan onko Santasesta täyttämään ne Saappaat ja materiaalikin on eelliskausiin nähden ainakin toistaiseksi heikompaa, niin kyllä on kova vuori kiivettäväksi.

No en laskisi Tirkkoselle ihan noin paljon arvoa. Toki osittain Peksin ansiosta voidaan nykyään puhu, että Saipa kuuluu liigan keskikastiin mutta niinkuin itsekkin sanoit, että toimiston tekeminen on muuttunut. Ero on vuosien takaiseen kuin yöllä ja päivällä. Muutenkin SaiPassa on tällä hetkellä oikeasti tekemisen meininki ja se "talkooseura" on muuttunut ihan oikeaksi ammattilaisseuraksi. Sen todistavat jo pelkästään kovat positiiviset tulokset vuodesta toiseen. Toki nämä ovat näyttöjä vain toimistolla, mutta on ihme jos nuo eivät ole vaikuttaneet myös itse siihen tärkeimpään eli jääkiekon pelaamiseen ja harjoitteluun.

Sitten siihen itse joukkueeseen. En sanoisi, että joukkue on aivan järjettömästi heikentynyt viime kaudesta. Hyökkäyksen osalta on pientä heikentymistä tapahtunut, mutta sekään ei mitään kovin hurjaa kuitenkaan ole. Mcintyre ja Rau on mahdoton paikata ainakaan SaiPan resurseilla, tosin väitän että kovin helppoa se ei olisi edes esimerkiksi Hifk:n resurseilla. Joukkue ei ole tällä hetkellä kovin nimekäs mutta siinä on helvetisti sitä kuuluisaa potentiaalia, ja kyllä, voi hyvin olla, että se kaikki potentiaali ei konkretisoidu. Tässä pari esimerkkiä nyt kuitenkin siitä "potentiaalista".

Kalle Maalahti, pyöritti viime kaudella SaiPan ylivoimaa, oli noin 30 pisteen vauhdissa kunnes tuli loukkaantuminen ja kausi mureni siihen. SaiPan ylivoima näytti muuten ilman Kallea aivan kauhealta. Maalahti voi hyvinkin korvata Lofquistin ensi kaudella, toki tähän rooliin hankittiin jo Taipalus.

Lasse Lappalaisesta en sano muutakuin, että paransi peliään viime kaudella kuin sika juoksuaan. Sanon vain omasta puolestani, että kannattaa seurata herraa ensi kaudella.

Mainitaan nyt vielä se Taipaluskin jolta odotetaan Lappeenrannassa taas sellaista 25-30 pisteen kautta. Brett Carsonilta, joka on varmasti yksi liigan varmimmista oman pään pakeista odotetaan taas suht samanlaista kautta kuin viime kaudella, mitään ei tarvitse hänen muuttaa.Tehotilasto viime kaudella +18. Vähän on sellaiset elkeet, että herra saattaa lappeenrannassa viettää vähän pitemmänkin ajan. Sitten on vielä Simon Backman, johon löytyy täysi luotto. On yksi niistä pelaajista joka on kahlannut Lappeenrannassa ne SaiPan paskat vuodetkin läpi valittamatta, joten saa pelata täällä kyllä niin pitkään kuin haluaa. Yksi pakki vielä tulossa, joten ei SaiPa puolustuksesta kovin paljoa ole heikentynyt ennemminkin mennyt eteenpäin hieman.

Hyökkäyksen osalta:
No ei se hyökkäys nyt herranjumala noin paska ole, tai no on se, mutta otan tehtäväkseni puolustaa omaa jengiä. Viime kaudella vedettiin valtaosa tämännäköisellä hyökkäyksellä:

Rau - McIntyre - Jokinen
Strömberg - Järvinen - Venäläinen
Leivo - Koho - Kuronen
Virkkunen - Hämäläinen - Vainikainen

Ja kun sitä vertaa tähän tämän vuotiseen...

X - Koskiranta - Davis
Strömberg - Järvinen - Kaksonen
Leivo - Koho - Kuronen
Virkkunen - Salminen - Vainikainen

Davis pois tuolta ja tuo kertoo kyllä mielestäni kaiken siitä "heikentymisestä". Ykköskenttä vaihtuu, mutta muuten SaiPan hyökkäys ei muutu oikeastaan ollenkaan muuten kuin, että Leivolta, Kuroselta ja Kaksoselta odotetaan nyt vain vähän enemmän. Väitän myös, ettei kukaan odottenut viime kauden alussa Raulta maalipörssin voittoa ja Mcintyreltä pistepörssin kakkossijaa, tai jos odotti kannattaa ruveta miettimään pelaajatarkkailijan hommia. Jokinen ei ole tuossa ykköskentässä todellakaan mikään mahdoton korvattava ja Davis olisi Tommin kyllä jo korvannut mutta uutta matoa koukkuun vain. Mcintyre ja Rau on lähes mahdoton kyllä korvata mutta eiköhän toimistolla tehdä niska limassa töitä, että löydetään oikeanlaisia pelaajia niihin rooleihin. Toki Koskiranta taisi nyt Mcintyren paikalle tulla mutta nyt kun Davis lähti voidaan leikitellä ajatuksella, että Tero korvaa Jokisen ja ne seuraavat pelaajat ovat vasta Raun ja Mcintyren korvaajia.

Valmentaja vaihtuu ja voi olla, että tuo "menestys" on ollut vain valmentajasta kiinni mutta itse en oikein usko tuollaiseen. Santanen on kuitenkin valmentanut SaiPassa jo aika monta vuotta ja nähnyt Selinin ja Tirkkosen ajat ja uskon, että tietää aika tarkalleen mitä tekee. Ensi kaudella voidsan nähdä muutrn samanlainen SaiPa kuin viimekaudella paitsi, että se pelaa vähän kovempaa ja agressiivisemmin. Santanen ei mikään hiljaisin valmentaja penkin takana ole.
 
Suosikkijoukkue
KK
KooKoo on kyllä vahvistunut rutkasti viime kaudesta ja pari täsmähakua vielä niin joukkue on valmis. Joukkueessa on paljon nuoria jotka voivat breikata ensi kautena, mutta floppi vaarakin on olemassa. Sentteriosasto on ainakin yksi Liigan kovimpia. Vaikka pakistossa onkin KooKoon suurin kysymysmerkki ei se tuottane harmaita hiuksia, koska Petri Mattilan viisikkopuolustus on tuntunut toimivan vaikka välillä ote herpaantuu ja silloin kolisee omissa. Muutama kaveri onnistuessaan ja viime kauden onnistujat kun pitävät tasonsa niin se saattaa viedä KooKoon sääleihin ja tähän itsekin uskon. Hyvältä näyttää tällä hetkellä. Tuskin me viimeisiksi jäädään ja sijat 15.-11. olisi itselleni pieni pettymys, mutta katsotaan nyt kun kaikki joukkueet ovat muutaman kierroksen pelannut. Vaikea tässä on ennustaa, kun monessa joukkueessa valmentajat ja pelaajat ovat vaihtuneet hyvinkin paljon joten kysymysmerkkejä on todella paljon.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hoh hoijaa. Olisipa jo syksy ja kaikki joukkueet valmiina, niin voisi tehdä kunnollista voimasuhdevertailua eri jengien välillä. Tämä "eiköhän", "uskon", "aivan varmasti" -tyyppinen lässytys ei kyllä anna tälle keskustelulle mitään.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
KooKoo on kyllä vahvistunut rutkasti viime kaudesta ja pari täsmähakua vielä niin joukkue on valmis.
Sitä kyllä jaksan vieläkin ihemetellä, että mistä KooKoo on noi kaikki lisärahat pierassu? Budjetti lienee ensi kaudella 1.6-1.8milj.€ välillä, ellei pikkuisen enemmänkin? En ihmettelisi vaikka olis SaiPan 1.8milj.€(?) suurempi.
 
Suosikkijoukkue
KK
Sitä kyllä jaksan vieläkin ihemetellä, että mistä KooKoo on noi kaikki lisärahat pierassu? Budjetti lienee ensi kaudella 1.6-1.8milj.€ välillä, ellei pikkuisen enemmänkin? En ihmettelisi vaikka olis SaiPan 1.8milj.€(?) suurempi.
Mikä lisärahoitua? KooKoo tod näk teki aivan kivan tuloksen ja edellis kauden hyvä boogie näyttää kantavan hedelmää. Kouvola ei nyt ehkä ole se viihtyisin paikka, mutta asunnot, pukukopit ym fasiliteetit ovat kunnossa ja tulihan Kouvolaan viime kaudellakin kovia miehiä johtuen muutaman pelaajan pyynnöstä tai suosituksesta. Jarno Kultanen on nimensä arvoinen suhteutettuna painoonsa. En usko, että KooKoo lähtisi riskillä kauteen koska historia on opettanut. Kouvolan viime kauden yleisömäärät yllätti jopa minut. En usko, että KooKoo lähtee kauteen all-or-nothing mentaliteetilla.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Täytyy myöntää, että käyttäjä mirasane on esittänyt varsin vakuuttavaa statistiikkaa siitä, miksi Palve voisi olla mahdollinen "floppaaja" ensi kaudella eli päätyä vain noin 10-20 pisteen kauteen. Tämä onkin hyvin mahdollista. Kuitenkin valittaessa vertailukohdaksi yksinomaan Mestiksen pistepörssin voittajat, on rajaus varsin tarkoitushakuinen, eikä kovinkaan kattava. Statistiikka ei nimittäin kerro mitään esimerkiksi siitä, millaiseen rooliin Mestiksen pörssivoittajat ovat Liigassa ensimmäisellä kaudellaan päässeet. Nostin aiemmin esiin sen, että erittäin ratkaisevaa Palven kannalta on nimenomaan hänen saamansa yv-aika. Jos Palve on lähtökohtaisesti kerhon kakkosyv:n moottori ja vastuu on muutoinkin suuri, syntynee 20 pistettä liki automaattisesti. Jos Palve on kolmossentteri ja yv-ajan ulkopuolella, ei 20 pisteeseen välttämättä ole mitään asiaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös