Patrik Laine vuoden 2016 MM-kisoissa

  • 87 526
  • 467
Tila
Viestiketju on suljettu.

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mielestäni jopa parempi ottelu Laineelta kuin alkusarjan Kanada-peli. Ehkä välillä hieman pimennossa, mutta eipä tullut samanlaisia harhasyöttöjä yhtä lukuunottamatta kuin kanukkeja vastaan. Hyökkäyspäässä kypsää tekemistä, ja kirsikkana tietysti maailmanluokan alustus voittomaaliin.

Harmi kun Barkovin ylivoima ei toimi yhtään.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mielestäni jopa parempi ottelu Laineelta kuin alkusarjan Kanada-peli. Ehkä välillä hieman pimennossa, mutta eipä tullut samanlaisia harhasyöttöjä yhtä lukuunottamatta kuin kanukkeja vastaan. Hyökkäyspäässä kypsää tekemistä, ja kirsikkana tietysti maailmanluokan alustus voittomaaliin.

Harmi kun Barkovin ylivoima ei toimi yhtään.

Kanada-ottelussa Laine oli mielestäni paljon näkyvämpi ja vaarallisempi hyökkäyspäässä, kun taas tänään ei tuota hienoa esityötä voittomaaliin lukuunottamatta hirveästi noussut siellä esiin. Toki muutoin kyllä melko virheetön ottelu tänään, mutta kun omaa maailmanluokan laukauksen niin olisi toivonut sitä nähtävän enemmän tänään. Ei tainnut saada kuin yhden laukauksen? Toisaalta se toinen maailmanluokan laukauksen omaava pelaaja vastapuolella ei myöskään tehnyt tänään muuta kuin laukoi päin suomalaispelaajia, pois lukien se yksi läpiajo jonka Koskinen poimi hienosti. Että sikäli Laine vei kyllä voiton idolistaan tänään.

Tosiaan yv:llä oli pimennossa ja ei saanut paljoa kiekkoa. AInoastaan se yksi epäonnistunut poikkisyöttöyritys tulee mieleen. Koivun yv pelaa silmämääräisesti enemmän, mutta sieltä puuttuu se loistavan laukauksen omaava pelote, joten mielellään näkisi Laineen siellä. Toki Aho teki sitten tänään pari yv-maalia, joten samapa tuo kunhan joku vaan tekee ne maalit.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Aika muikea välierä kuitenkin. Syöttö voittomaaliin ja ottelun lopussa valinta koko turnauksen parhaaksi suomalaispelaajaksi.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Ihan mielenkiintoista kun Lainetta kritisoidaan aika paljon kiekonmenetyksistä ja vaikeista ratkaisuista, mutta kun katseli Ovien peliä tänään niin enemmän se kyllä menetteli kiekkoja ja laukoi ensimmäiseen vastustajaan kuin Laine keskimäärin. Toki Ovie pelasi koko pelin käymättä vaihdossa kertaakaan. Kerran pakottivat jäähylle.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No nyt taisi tulla se ensimmäinen tehopiste kovia joukkueita vastaan. Jos tämän nyky-Venäjän nyt voi laskea kovaksi, kun Slovakiaakaan ei laskettu...
 

Isäntä

Jäsen
Laine ja koko kentällinen, niin tasakentällisin kuin ylivoimalla kärsi kyllä tänään ja luultavasti huomennakin siitä, että Barkov pelaa loukkaantuneena. Siitä huolimatta hieno syöttö voittomaaliin. Ja muutenkin erittäin kypsä ja järkevä esitys ilman tyhmiä virheitä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Puoli peliä kiekonmenetyksiä ja kujalla, ketju ei toiminut osin hänen takiansa ollenkaan. Ekaan erään tyhmä hyökkäyspään jäähy. Sitten tokassa erässä yks tilanne, rykäsy, sisäänajo vasemmalta, Jokinen jätetty yksin ja kiekko yläpeltiin. Toinen puolisko alko sitten olemaankin jo vähän parempaa, erityisesti 3. erä. Löyty taas paremmin terävyytta, eikä jokasta kiekkoa tai kaksinkamppailua hävitty. Pysty rytmittämään, hidastamaan, pudottamaankin.

Olisinko valinnut 3 tärkeimmän suomalaispelaajan joukkoon näissä kisoissa? En luultavasti olis. Mutta ihan hyvä näinkin.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
No nyt taisi tulla se ensimmäinen tehopiste kovia joukkueita vastaan. Jos tämän nyky-Venäjän nyt voi laskea kovaksi, kun Slovakiaakaan ei laskettu...

IIHF-ranking on hyvä mittari kovista kiekkomaista. Samoin tulevan WC:n osallistujamaat. Slovakia ei ole erityisen kova. Nytkin jäi alkusarjaan. Venäjä on kova.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Ei oo kyse siitä että mikään ei riitä. Ei oo dominoinut millään tavoin tähän mennessäkään. Hyvin on pelannut niitä alkusarjan matseja ja tehnyt maaleja, mutta tosiaan hävinnyt kuvasta kun pelit kovenee. Katsomalla pelkästään tilastoja niin hän on pelannut erittäin hyvin, mutta tilastot kun eivät kerro koko totuutta. MM-kisoissa loppujen lopuksi viimeiset pelit ratkaisevat ja alkusarja pitää unohtaa.

Siirrän mieluummin tänne.

Totta, ei ole varsinaisesti dominoinut missään vaiheessa, varsinkaan kovimpia maita vastaan. Mielestäni on silti pärjännyt varsin mallikkaasti eikä nyt ihan täysin kuvasta ole kadonnut. Hieno syötönhän hän tarjoili Jokiselle tänään.

Mielestäni Laineen peliä tarkastellaan aivan liian kriittisesti. Okei, jos pelataan MM-kisoissa, niin on syytäkin. Pate ei kuitenkaan ole vielä lähellekään valmis pelaaja, vaan 18-vuotias huippulupaus. Hän on tuonut Suomelle lisäarvoa siinä omassa roolissaan - eli hyökkäyspään onnistumisilla. Vastaavasti ei ole ollut mitenkään suuri riskitekijä Suomen puolustuspelin kannalta. Ketään muuta pelaajaa ei kritisoida näin tarkasti (paitsi ehkä Koskista), mikä on mielestäni vähän kummallista. Onko tämä vastareaktiota kaikelle hypelle?

Edit: Ai niin, puolivälierän maalin olin jo unohtanutkin. :D
 
Viimeksi muokattu:

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Puolivälierässä tärkeä 3-1 maali, joka lopetti Tanskan pyristelyn. Välierässä hieno syöttö voittomaaliin. Tossa on ne ainoat 2 kovaa peliä, jotka toistaiseksi on pelattu - tehot 1+1 ja tehopörssikin taitaa olla plussalla. Ei nyt voi väittää, että täysin olisi kadonnut kuvasta, vaikka kyllähän siellä on ollut vaihtoja, jossa oikein mikään ei ole tuntunut onnistuvan. Mutta sehän on tyypillistä tuolle pelaajaprofiilille, että välillä ollaan pimennossa ja sitten isketään. Tai sitten ollaan turhakkeita koko ottelu, niin kuin Ovechkin.

Laineen tunnustukseksi on kyllä sanottava, ettei se ole ollut tässä turnauksessa yhdessäkään ottelussa niin turha kuin Ovechkin välierässä.
 

Ketuttaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa ja Chicago Blackhawks
Moskovan Pate-juna

Sävel: Meksikon pikajuna
Sanat: Reino Helismaa/iSing

Kiitos tästä, oikein hienot sanoitukset. Oikeastaan niin hienot että piti alkaa kitaralla näppäilemään voiton kunniaksi. Jos joku haluaa laulella näillä sanoilla, niin lisäsin mukaan vielä soinnut kitaralle/pianolle. ;-)

Am--------------------------------------------------------
Jäähallissa Moskovan,
valmistahan kaikki on,
------------------------------B7---------------------------
valokeilat lakaisevat jäätä kiiltävää.
Finkki ahdingossa on,
neukku löytää hurmion,
---------------------------Em------------------------------
aitiossa starat coca-colaa lipittää.
Ensiluokan spiidiä
kuvioita, liidiä,
--------------E7-------------Am--------------------------
kyrillistä kaivertuu jo voittopokaaliin.
----------------------------------Em-------C7-------------
Silloin vanja hidastuu ja melkein pysähtyy.
Em------B7-------------------Em------------------------
Missä lienee hyytymisen syy?

Am
Lennosta nyt vaihdetaan,
laidan yli pompataan,
B7
jäälle hyppää kaksi Suomen huippulaukojaa.
Pikku-Pulu, Iso-Pat,
snaippereita molemmat,
Em
kumpainenkin komposiittimailaa heiluttaa.
»Kädet ylös, ryssland man!»
huutaa käskyn terävän,
E7 Am
Iso-Pat ja pari kertaa pleksiin kiskaisee.
Em C7
»Venukit, te voitte kyllä voiton unohtaa,
Em B7 Em
Suomi kuittaa kullat rajan taa!»

Am
Vastustaa ei vanja voi,
Pate lataa, verkko soi,
B7
rannari tai lämäri, on veska katollaan.
Ovey statistiksi jää,
Pyhä-Patrik tykittää,
Em
Tshipa seuraa katseella kun maestro opettaa.
Ei mitään punaisille jää,
paitsi luu ja tyhjä pää.
E7 Am
Pate iskee hatun, siihen perään paaluttaa:
Em C7
»Neukut ammuin nollakerhoon — paremmin ei vois!
Em B7 Em
Mestareina täältä mennään pois.»

Am
Virnuileva nauru soi,
Iso-Pat kun aprikoi
B7
haastiksessa sanoja ja kohta murahtaa:
»Tiedän mitä tehdäänkin,
saamme kelpo cocktailin,
Em
viedään pytty piiloon Manseen, siellä saunomaan.»
Silloin löytyy venukki,
ylpeä kuin kanukki,
E7 Am
esiin astuu Tretjak, sanoo heti: »Tamperes!
Em C7
Meille tehkää mitä vain, mut pytty säästäkää —
Em B7 Em
muuten teistä kehno muisto jää!»
 

iSing

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo 1969–1975, Pre-pride TPS
Kiitos tästä, – – Jos joku haluaa laulella näillä sanoilla, niin lisäsin mukaan vielä soinnut kitaralle/pianolle. ;-)
Wau. Tulikin sanojen kanssa sen verran kiirus, etten soinnutella ehtinyt. Dänks! :)
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Mielestäni huono peli Patelta pääosin. Aika paljon kiekonkarkailua, huonoja syöttöjä ja syöttämättä jättämisiä seurauksena menetys sellaisissa paikoissa, joissa olisi voinut heittää sen helpon syötön.

Väitän, että edellisiin vaikuttaa jonkin verran tuo väärä puoli. Vasemmalta teki pari hyvää nousua, joista seurauksena pitkä hyökkäys Suomelle. Hyökkäysalueella Laine on ollut paljon suoritusvarmempi muutenkin.

Liigan pleijareissa oli monin paikoin parempaa suorittamista, mutta tokihan pelin taso on nyt kovempi. Isoa plussaa tulee tietysti Tanska-pelin maalin ja tämän päivän syötön kaltaisista väläytyksistä.
 

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
On Patrik Laine jotain huikeaa. Tällainen fiilis tuli toki ensimmäistä kertaa jo U-20-kisojen aikana, mutta härregod sentään millaisen kevään miehenalku on sen jälkeen pelannut.

Olen samaa mieltä useamman kanssa täällä, että mielestäni ei edes kannata toivoa, että Laineesta tulisi täysin kokonaisvaltainen kahden suunnan pelaaja vaan nauttisin mieluusti täysin siemauksin poikkeuksellisesta maaliruiskusta ja pistelingosta, jollaiseksi Laine on tänä vuonna kovaa vauhtia kehittymässä aikuistenkin tasolla. Tällaisia pelaajia, kun ei ole ylipäätään maailmassa paljoa, Suomesta puhumattakaan. Aivan mahtavaa on ollut seurata Laineen, Barkovin ja Jokisen peliä näissä kisoissa, vaikka Venäjää vastaan eivät loistaneet niin kappas vain, nätin voittomaalin tekaisivat silti. Ai että.

Pelkkiä tilastoja katsomalla Laineen huikeista kisoista saa myös erinomaisen kuvan, 7+5 tehot yhdeksään peliin miesten MM-kisoissa 18v 1kk ikäisenä. Tuskin tulee omana elinaikana enää todistettua vastaavaa yhdenkään suomalaisen toimesta ja voi jäädä koko kiekkomaailmankin mittapuulla näkemättä.
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pate teki maalin U20 finaalissa, liiga-finaalissa, josko huomenaki yks tulis. Ja mestaruus. Ja maalipörssin voitto. On siinä pojalla ollu kevät.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Samanlaisia juttujahan ne suomalaisetkin lehdet tekevät aina ruotsalaisista menestystarinoista ja huippulupauksista. Aidosta ilosta en sitten tiedä, onko sitä. Tosin ei noista ruotsalaisistakaan tiedä, onko niilläkään vai kohteliaisuuttaanko kirjoittelevat.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Video - TSN

Pate ei aio pestä paitaansa koska Ovie taklasi häntä. Onhan sana hallussa haastatteluissa, pakko tykätä.
 

canttig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Pate teki maalin U20 finaalissa, liiga-finaalissa, josko huomenaki yks tulis. Ja mestaruus. Ja maalipörssin voitto. On siinä pojalla ollu kevät.
Jos tekisi sen maalin vielä ilmaveivillä!!!

Laineen hypetyksestä tulee mieleen väistämättä Granlund ja 2011. Median toimesta luodaan sellaiset odotukset (ja palsta laulaa kertosäettä) että huh.

Ovetskiniin Lainetta voi perustellusti verrata, mutta Laineen saavutukset idolistaan ovat vielä todella kaukana. Oikeasti todella kaukana.

Jospa Patelle vain toivoisi kohtuullisen hyvää kautta NHL:ssa.
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Jos tekisi sen maalin vielä ilmaveivillä!!!

Laineen hypetyksestä tulee mieleen väistämättä Granlund ja 2011. Median toimesta luodaan sellaiset odotukset (ja palsta laulaa kertosäettä) että huh

Toisaalta, 2011 tuli maailmanmestaruus. Ehkä se on se menestyksen resepti, saadaan yksi pelaaja imemään 90% median huomiosta, jotta muu joukkue saa rauhassa keskittyä pelaamiseen.

Jo tässä vaiheessa voidaan sanoa että onnistuneet kisat Patrikilla! Hieno sisääntulo ja tulevaisuus näyttää Suomen osalta muutenkin valoisalta.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Jos tekisi sen maalin vielä ilmaveivillä!!!

Laineen hypetyksestä tulee mieleen väistämättä Granlund ja 2011. Median toimesta luodaan sellaiset odotukset (ja palsta laulaa kertosäettä) että huh.

Ovetskiniin Lainetta voi perustellusti verrata, mutta Laineen saavutukset idolistaan ovat vielä todella kaukana. Oikeasti todella kaukana.

Jospa Patelle vain toivoisi kohtuullisen hyvää kautta NHL:ssa.

Ovetskin on köyhän miehen Laine. Laineen saavutukset ovat kaukana idolistaan yhdestä syystä, Pate ei ole vielä pelannut yhtään kautta NHL:ssa koska hän on varausikäinen vasta nyt. Patrik on jo nyt kokonaisvaltaisempi pelaaja kuin Ovie koska pystyy tekemään peliä ja näkee jään paremmin.
 

canttig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Toisaalta, 2011 tuli maailmanmestaruus. Ehkä se on se menestyksen resepti, saadaan yksi pelaaja imemään 90% median huomiosta, jotta muu joukkue saa rauhassa keskittyä pelaamiseen.

Jo tässä vaiheessa voidaan sanoa että onnistuneet kisat Patrikilla! Hieno sisääntulo ja tulevaisuus näyttää Suomen osalta muutenkin valoisalta.
En tarkoita maajoukkuetta. Viittaan NHL:ään eli tarkoitan että Paten kohdalla hype lyö totaalisesti yli todellisuuden. Esim. Ahon kohdalla hype on enemmän tasapainossa realismin kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös