MM 2016: Suomi

  • 924 239
  • 4 238
Tila
Viestiketju on suljettu.

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Eikö tuo Unkari ottelu ollut kokonaisuudessaan aika heikko esitys Suomelta. Joutuivat paniikkiin kun "pustan pojat tulivat hullun lailla päälle" ja pelasivat lähes kaksi erää maaleitta. Mitähän vastaavassa tilanteessa tapahtuu jos hullun lailla päälle tuleekin Venäjä tai Kanada joka osaa tehdä maalejakin. Voi olla että sen jälkeen kuunnellakin loppukevät sitä pulujen laulua.

Jos Unkari olis saanut alussa yhdenkin maalin niin tiedä kuinka tiukaksi peli olisi vielä mennyt.

Nokkahan joutui taas vaihtamaan yhden pojan tilalle kokeneen Komarovin jotta peli saatiin käännettyä. Eivät Aho ja Laine pystyneet sitä ennen auttamaan Suomea edes johtoon. Ratkaisut tekivät taas kokeneet peaajat.

Kokeneet totta tosiaan, Laine 18v. antoi kauniin rystylätyn Barkoville 20v. joka laittoi kiekon pussiin. Sinun kannattaisi ottaa yhteyttä Niilo Konttiseen, hän on onnistunut auttamaan itseluottamuksensa kadottaneita ihmisiä ennenkin, todistetusti.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Minusta kuvaavinta oli Unkari pelissä, kun kesken YV pyörityksen Aho lähti haistelemaan maalintakaa noppaviitosta, Laineen odottaessa vetäjän paikalla. Tuliko kiekkoa, ei tullut. Hyvistä tehoista huolimatta, siellä on joka joukkueella videot käytössä ja Jaloselta alkaa oleen konvehtit loppu rasiasta. 5-5 pelissä ei pärjätä edes paskamaille ja ilman aivan jäätävää yksilötaitoa tulisi turpaan jokaiselta vastaantulijalta. Jos nyt vaikka muistelee jo kenraalia USA:ta vastaan, joukkuetta mitä Kanada vei kuin pässiä narussa, niin USA voitti 5-5 pelin 2-0 ja hallitsi sitä koko ottelun. Suomi vain rankoin YV:illä. Ei tuu pitkät kisat tällä tavalla, samaa tarinaa kertoo jo perus laukaisumäärät ja maalipaikat per peli tasaviisikoin. Miten tolla materiaalilla voi oikeasti pelata noin paskasti?

Ihan se ja sama, mitä on saanut aikaan jossain IFK:ssa ja Kärpissä, jos sillä rahalla ei saa aikaan Liigassa, niin voi painua sinne missä pippuri kasvaa, se ei ole meriitti. Nokka on vaan niin nähty ja se sen vaatima selkäydin ja tunne lätkä on aivan täyttä kuraa. Mielellään kenkää sillekkin joka Nokan tonne valitsi, hienosti heitettiin romukoppaan se kaikki mitä tämän touhun eteen vuosikausia rakennettiin, vain että päästiin takaisin koohottamiseen. Ei, Suomi ei edelleenkään voita materiaalissa muita, niin että olisi varaa pelata mitään koohotus lätkää, ei varsinkaan kun muut on kuola valuen katselleen sitä mitä Suomi teki männä vuosina, nimen omaan voittaaksen sen koohotuslätkän heikommalla materiaalilla ja yrittäneet ottaa mallia.

Onneksi se Marjamäki tulee puikkoihin.
 

Meiken

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kokeneet totta tosiaan, Laine 18v. antoi kauniin rystylätyn Barkoville 20v. joka laittoi kiekon pussiin. Sinun kannattaisi ottaa yhteyttä Niilo Konttiseen, hän on onnistunut auttamaan itseluottamuksensa kadottaneita ihmisiä ennenkin, todistetusti.

Kosmeettinen 3-0 maali pari minuuttia ennen loppua. Ketkäs siellä teki ne kaksi ekaa? No joo, kunhan mukahassuttelin. Tosiasia kuitenkin on, että Koivun ketju heräsi kuin uudelleen henkiin sen jälkeen, kun junnu siirrettiin sivuun ja Komarov lyötiin tilalle. Kaksi aika tärkeää maalia kaverit painoi.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Vastailen muihin kohtiin ehkä paremmalla ajalla, mutta tähän tartun. Miksi ei ole tulossa ja mistä tiedät? Ei sillä, että itsekään kaipailisin apuja tuolta, mutta valmennusjohto selvästi odottelee vielä niitä.
Hyvä, keskustelusta virkiää yleensä kukkasia! Lainaamassasi paino oli tarkoitus olla sanalla "vahvistuksia". Salomäki ei ole upgrade yhtään kehenkään ja Donskoi puolestaan jatkaa playoffeja ja vaikkei jatkaisikaan niin jos ei Jalonen saa Ahosta ja Pulkkisesta enempää irti niin miksi roudata vielä yksi pikkunäppärä pörriäinen mukaan?

@BlackWolf tuossa yllä näemmä varsin räväkkään tyyliin(sä) totesi sen mikä tässä itselläkin pinnan alla kuohuu, mutta pidättelen vielä. Ehkä se vielä paremmaksi muuttuisi!
 
Se on ihan sama mikä saldo Suomella on tässä vaiheessa. Vain 8. ja mahdollisten 9. ja 10. pelin tuloksilla on väliä.

Seitsemäs pelikin on aika tärkeä, sillä jos sen voittaa, on kahdeksannessa pelissä erinomaiset mahdollisuudet.

Donskoi puolestaan jatkaa playoffeja ja vaikkei jatkaisikaan niin jos ei Jalonen saa Ahosta ja Pulkkisesta enempää irti niin miksi roudata vielä yksi pikkunäppärä pörriäinen mukaan?

Siksi että Donskoi on osoittanut olevansa NHL-tason pörrääjä toisin kuin Aho ja Pulkkinen.
 
Viimeksi muokattu:

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Seitsemäs pelikin on aika tärkeä, sillä jos sen voittaa, on kahdeksannessa pelissä erinomaiset mahdollisuudet.

Siksi että Donskoi on osoittanut olevansa NHL-tason pörrääjä toisin kuin Aho ja Pulkkinen.
Seitsemännen pelin tärkeydestä 100% samaa mieltä, varsinkin jos taas käy niin vittumaisesti että Venäjä jää kolmanneksi omassa lohkossaan, jolloin jälleen kerran Suomi lohkokakkosena pääsisi reissaamaan isäntien takapihalle puolivälierään, eikä pääsisi jatkamaan "kotikentällä".

Myös totta että Donskoi on osoittanut olevansa sekä NHL- että hyvä MM-tason pörrääjä, siitä ei käy kiistäminen. Mutta se että mihin sen tuohon joukkueeseen enää tässä vaiheessa lyö kaikkien muiden pörräävien lapasten lisäksi olisi mulle mysteeri. Toki Nokka halutessaan löytää paikan ja hänhän sen kai sitten päättää enkä minä, jostain kumman syystä mitä en vieläkään ymmärrä. Pelasihan Donskoi alivoimaakin viimevuonna ja hienosti mentiin mitalipeleihin. Eiku.

Uskon kyllä vahvasti Sharksin jatkavan kauttaan, joten mites se Salomäki? Näkeekö hälle joku käyttöä? Mun silmissä korvaisi kenties Pyörälän, mutta vain vaivoin sitäkään. Itse en sotkisi pakettia marginaalipelaajilla tässä vaiheessa. Näillä puheilla muuten Predators voittaa Stanley Cupin.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Donskoi jatkaa kauttaan ison veden takana, joten olisiko se Rantasen kisapassi ajankohtaista leimata.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Pulkkinen - Barkov - Jokinen
Laine - Koivu - Aho
Komarov - Granlund - Salomäki
Pyörälä- Lajunen - Pihlström
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tai sitä, että Pulkkisen pitäisi olla katsomossa. Ja tämä on vain yksi noista käsittämättömistä valinnoista, joita nämä penkin takana patsastelevat idiootit ovat tehneet.

Ei mielestäni edes katsomossa jos se tarjottu rooli on tuota paskaa mitä Jalonen on tarjonnut, Pulkkinen pelasi liian hyvin harjoituspelit niin Jalonen ei kehdannut jättää ulos kokoonpanosta mutta ei sitten kuitenkaan pysty tarjoamaan Pulkkiselle järkevää roolia joukkueessa. Olisi jättänyt siis kokonaan valitsematta jos ei ole tarjota roolia, olisi ottanut sinne mielummin jonkun puukätisen koohottajan Oulusta tuohon nelosen laidalle, kuten ilmeisesti oli ajatuksissa.

Pulkkinen ei ole mielestäni esittänyt mitään sellaista, että kiilaisi laitureiden hierarkiassa Jokisen, Komarovin, Laineen, Granlundin tai Ahon ohi.

Niin? No tämä on ollut juuri sitä mitä Jalonen koko ajan on hakenut, nelosen laidalla kahden silmälappumiehen rinnalla onkin ollut hyvä esittää jotain. Ja se nyt vain on helpommin sanottu kuin tehty hypätä normaalin nelosen laidalta yhtäkkiä ylivoimaan iskemään maaleja kun niitä laatupaikkoja ei tule normaalissa 5vs5 pelissä näiden ketjukavereiden kanssa.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Salomäki vastaisi hyvin Komarovin ohella, nyt vahan puutteelliseen Fyysisyyden tarpeeseen, toki Rantanenkin kohtuu fyysisesti pelaa, mutta Salomäki kuitenkin aivan eri tasolla. Tälle voi olla tarvetta tosipelien alkaessa.
 
Viimeksi muokattu:

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Ruotsin ja Nashvillen Mattias Ekholm ilmoitti heti tulevansa mm-kisoihin, jos läpäisee tarkastuksen ja kelpaa.
Eiköhän sille Salomäelle voi myös pirauttaa ja kysellä kiinnostusta, eikä odotella viikkoa. Saisi heti pyörät pyörimään. Rantasen passin voisi myös nyt leimata.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Niin? No tämä on ollut juuri sitä mitä Jalonen koko ajan on hakenut, nelosen laidalla kahden silmälappumiehen rinnalla onkin ollut hyvä esittää jotain.

Joo eihän nuo ketjukaverit mitään Barkovin kaltaisia neroja ole, mutta Sallinen on antanut kuitenkin täälläkin kaudella SHL:ssä yli 30 maaliin johtanutta syöttöä. Joo ja tämä ei ole SHL, mutta...
Ei Pulu ihan syytön ole itsekkään tuohon rooliinsa. Ne kerrat kun on päässyt hyvistä paikoista sutimaan, on lyönyt lumia päältä ja ne mitä osuu kiekkoon on voinut parhaillaan mennä metritolkulla maalin ohi tai yli tai sekä, että. Kaikesta paistaa läpi väkinäinen yrittäminen niissä laukauksissakin, joka kiistatta on normaalisti todella hyvä.
No oli miten oli, jos nostaisin muutaman seikan jotka eivät omaa mieltäni juuri lämmitä niin tässä ne tulee.

Laine, väärällä puolella
Pulkkinen, oudossa paikassa
Aho, pelaa Miken kanssa ?? häh
Koskinen pelaa tai on pelannut enemmän kuin Saros
Aho tai Pulkkinen YV:ssä keskellä, ei mitään järkeä.
Lindell, YV puolustajana edelleen
Hietanen, YV puolustajana edelleen

Olen ihan itse henkilökohtaisesti omana itsenäni sitä mieltä, että Barkovin diiifenssi riittäisi siihen, että hänen kanssan pelaisivat Laine sekä Aho. jolloin korjaantuisi kaksi kohtaa tuosta edellisestä listauksesta.

Ainakin tuo Koivun kenttä voisi pelata YV:n siten että Aho pyörittämään, Mikke pohjaan ja Koivu keskelle. (Näin muuten kokeiltiin Unkari pelissä yksi YV)
YV pakkeina voisi vielä tässäkin vaiheessa koittaa oikeastaan ketä tahansa muuta. Salmela, Pokka, Jaakola.....

Myös täältä kannatusääni Rantasen irti päästämiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei todellakaan mitään Salomäkeä tässä vaiheessa mukaan enää. Donskoi olisi ollut se juttu, mutta ohi meni.

Rantasen ja Lajusen passeihin leimat.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Ruotsin ja Nashvillen Mattias Ekholm ilmoitti heti tulevansa mm-kisoihin, jos läpäisee tarkastuksen ja kelpaa.
Eiköhän sille Salomäelle voi myös pirauttaa ja kysellä kiinnostusta, eikä odotella viikkoa. Saisi heti pyörät pyörimään. Rantasen passin voisi myös nyt leimata.

Myös Pekka Rinne Nashvillestä olisi ollut nyt vapaa tulemaan, mutta kun Nokka Jalonen on leimauttanut tuon kisamaskotin maalivahtiosastolle...
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Avatkaa joku Sallisen ja Lajusen eroja, mikä puoltaa Sallisen peluuttamista. Nyt ei aukea ja en ole niin tarkkaan heidän kauttaan seurannut. Kumpi aloittaa isommalla prosentilla?

_
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Eiköhän Rinteeltä ole aikoinaan kysytty, olisiko hän tällaisessa tilanteessa valmis tulemaan kisoihin ja vastaus on varmaankin ollut kielteinen.

Niin, ei voi tietää. Esim. sopimuksensa takia Rinteellä kuitenkaan ei olisi mitään syytä kieltäytyä maajoukkuekutsusta kun hänellä muutama kausi vielä pitkää sopimustaan jäljellä. IS:n uutinen Rinteen monivuotisesta sopimuksesta - NHL: Pekka Rinteelle jättisopimus! - NHL - Ilta-Sanomat
 
Eiköhän Rinteeltä ole aikoinaan kysytty, olisiko hän tällaisessa tilanteessa valmis tulemaan kisoihin ja vastaus on varmaankin ollut kielteinen.
Näinpä. Ja pettymys näytti olevan sen verran iso viime yönä, että kiinnostus olisi varmaan hiponut nollaa. Muutenkin maalivahtipaletin sekoittaminen tässä vaiheessa olisi voinut olla kohtalokasta. Vittuuntunut ja pettynyt jetlag Pekka ei varmaan ole ihan se mitä haetaan. Ensimmäiseltä kierrokselta kun olisi tippunut, niin tilanne olisi toinen.

Nyt sille Sar0kselle vastuuta!
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Avatkaa joku Sallisen ja Lajusen eroja, mikä puoltaa Sallisen peluuttamista. Nyt ei aukea ja en ole niin tarkkaan heidän kauttaan seurannut. Kumpi aloittaa isommalla prosentilla?

_

Lajunen on ainakin erittäin hyvä aloittamaan.

Sallisella on varmaankin kevyempi jalka, ja Sallinen ehti enemmän pelata harkkapelejä, ja hyvin pelasikin. Nämä puoltaa Sallista Lajusen sijaan.

Lajusen ottaisin kuitenkin mielellään ainakin Ranska-peliin. Lajunen on melkoinen härkä, ja hänet laittaisin myös kakkos-yv:lle (Koivut) tuohon maalin eteen lapiohommiin.
 
Niin? No tämä on ollut juuri sitä mitä Jalonen koko ajan on hakenut, nelosen laidalla kahden silmälappumiehen rinnalla onkin ollut hyvä esittää jotain. Ja se nyt vain on helpommin sanottu kuin tehty hypätä normaalin nelosen laidalta yhtäkkiä ylivoimaan iskemään maaleja kun niitä laatupaikkoja ei tule normaalissa 5vs5 pelissä näiden ketjukavereiden kanssa.

Kyllä noista paikoista olisi jonkun maalinkin voinut tehdä vaikka pelaakin mainitsemiesi silmälappumiesten kanssa. Sekin on kyllä varsin harhaanjohtava termi, sillä esimerkiksi Tomi Sallinen on taitava pelintekijä, vaikka onkin ehkä suuren yleisön silmissä profiloitunut hyväksi puolustavaksi sentteriksi, mitä hän epäilemättä onkin.

Yhtä vaikea se on muillekin hypätä pelaamaan ylivoimaa jos/kun 5vs5-pelissä ei paikkoja tule. Ja niitähän ei tule ainakin jos on tämän ketjun anal yytikkoja uskominen. Ja sitäpaitsi hyvin Pulkkinen onnistui samanlaisessa roolissa tekemään kaksi yv-maalia Helsingisssä USA:ta vastaan. Samojen silmälappumiesten kanssa hän silloinkin pelasi. Kuten Pulkkinen itse silloin osuvasti totesi "On tärkeää onnistua ylivoimalla. MM-kisoissa tulee varmasti paljon jäähyjä, ja niiden aikana pitää tehdä maaleja". Noinhan se on. Maaleja pitää tehdä.

Siitä olen samaa mieltä kanssasi, että Pulkkiselle parempi paikka oli katsomossa. Toisaalta taas kuten aiemmin sanoin, niin hänen peruspelaamisensa riittää tuohon nykyiseen rooliin, joten ei hän mikään rasite ole joukkueelleen.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä tuonne yksi Salomäki mahtuisi mukaan, koska eihän tuolla paljoa olla suomalaisten toimesta taklailtu. Lisäksi voisi olla hyödyllinen ylivoimalla vastustajan maalille parkkeerattuna, ettei tarvi Pulkkista tai Ahoa sinne laittaa. Leimataan vaikka Rantasen passi ja jätetään Lajunen ulos, jotta voidaan jatkaa teemaa junnut opettelemassa mm-kisoissa maajoukkuekuvioihin.
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Kyllä tuonne yksi Salomäki mahtuisi mukaan, koska eihän tuolla paljoa olla suomalaisten toimesta taklailtu. Lisäksi voisi olla hyödyllinen ylivoimalla vastustajan maalille parkkeerattuna, ettei tarvi Pulkkista tai Ahoa sinne laittaa. Leimataan vaikka Rantasen passi ja jätetään Lajunen ulos, jotta voidaan jatkaa teemaa junnut opettelemassa mm-kisoissa maajoukkuekuvioihin.

Tämän tueksi,,,,,,Leimaisin kuitenkin Lajusen, Rantasen aika tulee vielä.
Näkökulma: Salomäki Donskoita sopivampi vaihtoehto Leijoniin - Leijonat

"Salomäki on ollut omassa roolisssaan hyvin tärkeä pelaaja Predatorsin playoff-keväässä. Energinen kahden suunnan voimahyökkääjä pimensi avauskierroksella Ryan Getzlafin ja Corey Perryn tähdittämän Anaheim Ducksin. Raahelaisen aggressiivinen karvaus- ja taklauspeli tekevät hänestä vastustajajoukkueelle äärimmäisen ikävän pelaajan."
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kyllä noista paikoista olisi jonkun maalinkin voinut tehdä vaikka pelaakin mainitsemiesi silmälappumiesten kanssa. Sekin on kyllä varsin harhaanjohtava termi, sillä esimerkiksi Tomi Sallinen on taitava pelintekijä, vaikka onkin ehkä suuren yleisön silmissä profiloitunut hyväksi puolustavaksi sentteriksi, mitä hän epäilemättä onkin.

Ehkä SHL:ssä mutta ei Sallisen kyvyt kyllä ole näissä kisoissa näyttänyt luovan maalipaikkoja. Mielestäni Sallinen on ollut tuossa ketjussa se kaikkein eniten epävireessä oleva pelaaja mutta ilmeisesti nelosen sentteriltä ei vaadita yhtään mitään niin kukaan ei kritisoi Sallista. Pihlström on taas ollut ketjunsa pirtein ja ainakin on onnistunut parhaiten, tosin se roolikin on juuri se missä Pillu on hyvä.

Ja minähän olen sitä mieltä että Pulkkinen olisi pitänyt jättää valitsematta jos ei ole tarjolla kunnollista hyökkäävää roolia jossa tulee tasaisesti maalipaikkoja, tai ainakin niitä pyritään luomaan sen sijaan että vain roiskitaan sinne tänne ja poljetaan mahdollisimman kovaa päästä päähän ilman järkeä tai suunnitelmaa hyökkäämiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös