MM 2016: Suomi

  • 922 447
  • 4 238
Tila
Viestiketju on suljettu.

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Mielestäni Kojo ja muu valmennus on kasannut niin hyvät kentälliset kuin tällä kokoonpanolla voi. Aho ehdottomasti kärkikenttään Minnyn jätkien kanssa, sillä onhan nuoriherra sen verran pitelemätön ollut valmistavissa otteluissa (ja läpi koko kauden). Pulkkiselle ei ole mitään käyttöä kahdessa kärkiketjussa viidellä viittä vastaan -pelissä, kuten harjoitusottelutkin näyttivät. Ylivoimalla Pulu voi sitten pistää ne limput suoraan syötöstä sisään jos on pistääkseen.

Rantasen katsomopaikka myös ihan ymmärrettävä. Ei ole käytännössä mitään osoittanut. Pihlström näytti taas USA-pelissä miksi on joukkueessa mukana: hyvällä luistelulla purki paineen Suomen päästä ihan yksinään kiekkoa kuskaamalla.

Odotan vain entistä kovemmin huomista avausottelua!
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Huutonaurua mikäli nokan papereissa Koskirannan ketju on ykkösketju. Vieläköhän saadaan kisat sössittyä valmennuksen toimesta?

No eiköhän tuossa ole kyse vain fiksun valmentajan toimesta, jolla nostetaan noiden pienempään hyökkäykselliseen rooliin jääneiden (Komarov, Koskiranta) fiilistä. Saavat kokea itsensä arvokkaiksi, mitä tietysti ovatkin. Kyllähän ne todelliset ykkös- ja kakkosketjut käyvät ilmi ylivoimakokoonpanoista.

Pulkkisen paikka nelosessa näyttää tietysti alkuun erikoiselta, mutta eipähän hän kovin suuri uhka tasakentällisin olekaan. Usein Pulun ketjun hyökkäys tukehtuu alkuunsa, kun kaveri vetää joka paikasta. Siksi minusta Ahon valinta Minnesotan miesten kaveriksi on hyvä. Nähdään varmasti paljon pitkiä kulmapelejä ja sitä kautta maalipaikkoja, vastustajan pakkien väsyttämistä ja ylivoimaa Suomelle. Siellä sitten on Pulustakin taas hyötyä.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Pulkkiselle ei ole mitään käyttöä kahdessa kärkiketjussa viidellä viittä vastaan

Otetaan muistiin. Kuten sanottua niin Pulun potentiaali hukataan tehokkaimmin laittamalla kaksi koohottajaa rinnalle. Sitä täällä on ensisijaisesti kritisoitu eikä nimellisiä kentällisiä joiden peluutusta (peliaikaa) voidaan kyllä muuttaa tilanteen vaatiessa.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Tuo Pihlström-Sallinen-Pulkkinen oli USA-pelin paras ketju, joten ehkä senkin takia se on haluttu pitää yhdessä ja PIhlstömkin yllättävän hyvä. Mielestäni Pulkkinen oli todella hyvä myös tasakentällisin noissa kolmessa harkkapelissä. Kova oli tsemppi joka vaihdossa ja pelasi hyvin myös omassa päässä ja täysin virheettömästi ja useasti alimpana hyökkääjänä. Kaksi ekaa kentällistä olisin laittanut kuitenkin toisin, sillä nyt roolitukset ei oikein osu. Koivun kentästä puuttuu maalintekijä ja Barkovilla niitä on sitten kaksi, vaikka toki Jokinen on monipuolinen. Mutta ehtiihän noita mälväillä turnauksen mittaan. Peluutus ketjujen kesken tulee olemaan kuitenkin varsin tasaista.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Tähän täysin sama. Nämä Jalosen ketjut kertovat vain sen että Jalonen ei olisi edes halunnut valita Pulkkista mutta kun se perkele pelasi liian hyvin pelit Venäjää ja USAta vastaan niin Jalonen ei enää kehdannut jättää Pulkkista ulos kokoonpanosta vaikka halusi. No kohta Jalonen voi laittaa hyvillä mielin Pulkkisen katsomoon kun nelosen jämäminuuteilla kahden koohottajan kanssa ei tullutkaan enää tulosta.

Ne jotka pitää Jalosen ketjuja hyvinä voisi kertoa mulle yhdenkin muun joukkueen maailmassa joka peluuttaa nelosen jämäminuuteilla pelaajaa jonka odotetaan iskevän maaleja ykkös-yv:ssä, taitaa olla aika hiljaista sen osalta. Maalintekijä elävät maaleista ja jos ennen niitä mahdollisia yv-minuutteja olet käytännössä saanut koskea kiekkoon 1-2 kertaa etkä ole päässyt koko pelin aikana aikasemmin edes auttavasti maalipaikkaa muistuttavasta paikasta ampumaan niin se on pikkasen eri alkaa ampumaan niitä yv-vetoja kuin se että saat tasaisesti peliaikaa ja maalipaikkoja myös normaalissa ketjun pelissä. Tuon nelosen luomat paikat Pulkkiselle tulee olemaan lähellä nollaa. Sen lisäksi jokainen jätkä tuossa ylivoimassa on Pulkkiselle normaaliin peluutukseen verrattuna aivan vieras, hae siinä sitä yhteistä kemiaa ja "lue" toisten aivoituksia ja pelaa vaistoillasi.
Kuinka moni Pulkkisen maaleista tuli mielestäsi 5vs5 pelissä ketjukaverien luomina? Tai tuliko niitä maalipaikkojs paljon ketjukaverien luomana, vai enemmänkin oman työn kautta?
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Kaikista eniten kuitenkin nauran jos jotain "heittopusseja" (tällä miehistöllä tuo termi sallittakoon) saadaan ihan hyvää tulosta aikaan jokaisella kentällä. Se luonnollisesti joidenkin silmissä on jonkin sortin tae onnistumisille myös tosipeleissä. Sitten ollaan ihmeissään ja kaadetaan kaikki pelaajien niskaan mikäli suksi ei luistakaan top4 peleissä.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Rantasen katsomopaikka myös ihan ymmärrettävä. Ei ole käytännössä mitään osoittanut. Pihlström näytti taas USA-pelissä miksi on joukkueessa mukana: hyvällä luistelulla purki paineen Suomen päästä ihan yksinään kiekkoa kuskaamalla.

Tästä ja kaikesta muustakin viestissäsi täsmälleen samaa mieltä. Pillun jalka liikkuu todella rivakasti tällä hetkellä, sopii hyvin Kojon pelitapaan, jossa hyökätään paljon alivoimaisena ja kuskaten. Rantanen on valitettavasti ollut melko vaisu, mikä ei kylläkään tullut suurena yllätyksenä. Saa toki varmasti hänkin alkusarjassa pari peliä vähintään. Lajusen katsomokomennus vähän harmittaa, on yksi suosikeistani. On mielestäni hyökkäyspäähän Sallista parempi, mutta varmaan Sallinen sitten on ainakin paremmin Kojon kuvioissa sisällä.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Enemmän Aho teki liigassa maaleja kuin Laine... Taisi olla neljäs maalipörssissä....

https://www.youtube.com/watch?v=DYVeHtacgrQ

https://www.youtube.com/watch?v=TlLANEqDC90

https://www.youtube.com/watch?v=VG4-dtTbWV0

Pudotuspelien aikaan oli jokin pieni loukkaantuminen josta veljensä kauden jälkeen meni epähuomiossa Twiittaamaan, mutta poisti Twiittinsä pikimmiten...taisi tulla kotona sanomista..
Ihmettelinkin miksi Aho "hyytyi" siinä Tappara sarjassa. Tosin silti mätti yli piste/pelitahtia niin ei tuo tainnut paljon haitata. Sanoisin jos siellä olisi ollut muitakin vastuunkantajia olisi kausi voinut mennä toisin. No Tappara oli paras ja se siitä. On se Aho kyllä silti aika velho kun loukkaantuneenakin nuin hyvin pelaa. Ensi kaudella AHL/NHL kouluun ja sitä seuraavalla kaudella Saarelan kanssa tuhoaakin sitten jo Carolinassa oikein urakalla :P
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Minun mielestäni Jalosen on järkevää kokeilla erilaisilla kokoonpanoilla, koska otteluita on vielä paljon edessä. Tavoitteena täytyy olla nousujohteinen kaksi viikkoa, jossa parhaat pelit pelataan runkosarjan jälkeen.

Jos huominen Valkovenäjä-matsi olisi elämän ja kuoleman ottelu, niin sitten kokoonpanot olisivat varmasti toisenlaiset. Toisaalta ylivoimaa lähdetään pyörittämään heti parhailla mahdollisilla miehityksillä (jotka tuntuvat Kelpaavan jopa Jatkoajan asiantuntijaraadille!), ja ylivoimallahan ottelut nykyjääkiekossa usein voitetaan.
 

kretski683

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NY Rangers
Mitäs jos tarvittaessa heittäisi Pihlströmin ja Pulun keskelle Rantasen? Kasassa olisi silloin hyvä, energinen neloskenttä joka voisi pörräämällä saada tuikitärkeää lepoaikaa muille hyökkääjille ja toki sitten vietyä energiaa vastustajalta.

Mun silmään Pillu-Rantanen-Pulu on selkeästi kiekollisena aktiivisempi, kuin vastaava ketju Sallisen sentteröimänä.

Ketjunumeroinneilla ei ole väliä, mutta ylläolevassa vaihtoehdossa olisi klassisesti:
2 tuloskenttää, jarrukenttä ja "energiakenttä".
 

Plager

Jäsen
Suosikkijoukkue
St.Louis Blues
No eiköhän tuossa ole kyse vain fiksun valmentajan toimesta, jolla nostetaan noiden pienempään hyökkäykselliseen rooliin jääneiden (Komarov, Koskiranta) fiilistä. Saavat kokea itsensä arvokkaiksi, mitä tietysti ovatkin. Kyllähän ne todelliset ykkös- ja kakkosketjut käyvät ilmi ylivoimakokoonpanoista..
Kyllähän se juurikin näin on. Jostain syystä vain Nokka ei ole herättänyt luottamusta, mutta mielelläni olen väärässä, jos Suomi voittaa kultaa :)
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tuo neloskenttä toimi mielestäni ihan hyvin USA-ottelussa ja loivat jopa paikkoja. Nopeutta löytyy hyvin ja Pulkkinen tuo siihen käsiäkin mukaan. Itse olisin mieluummin nähnyt Pulun kärkikentissä, mutta ylivoimalla varmaan verkko heiluu ja saattaa tasakentällisinkin onnistua muutaman kerran (samaan tyyliin kuin Venäjä ottelussa).
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Hetken aikaa tässä mutusteltuani alan olla sitä mieltä, että Suomella on kaikki mahdollisuudet voittaa maailmanmestaruus. Harvemmin on ollut tällainen fiilis kisoihin lähdettäessä, mutta nyt Suomella on mielestäni top3-rosteri, Kanadankin kanssa taistellaan aika tasaväkisesti. Venäjällä lienee nimien perusteella kovin nippu.

Jotenkin tässä on vain tullut viime vuosina optimistisemmaksi Suomen menestyksen suhteen, kiitos toki nuorten leijonien mutta ei tuosta vuoden 2011 mestaruudestakaan vielä ihan niin hirveästi ole aikaa. Kaipa tuo Tapparan mestaruuskin vaikuttaa optimismiin. Suomen joukkueessa on paljon pelaajia, joilla on kokemusta voittamisesta ja pelaajien itseluottamus on varmasti hyvä.

Nokkaan en luota niin paljon kuin ehkä luottaisin J. Jaloseen tai Marjamäkeen, mutta siitä huolimatta kaikki paitsi kulta olisi pettymys.

P.S. Älkää nyt liikaa miettikö, mikä kenttä on merkitty ykkösketjuksi ja mikä neloseksi jne. Pomminvarmaa on, että Koivut ja Barkovit tulevat kantamaan isoimman vastuun, vierellään Granlund ja Jokinen. Onko toiset laiturit sitten Laine ja Aho, kun turnaus loppuu, riippuu siitä, miten jätkät onnistuvat. Ehkä siinä nähdään muitakin nimiä, jos peli ei kulje. Joka tapauksessa Koivu ja Barkov johtavat kärkivitjoja.
 
Harvemmin on ollut tällainen fiilis kisoihin lähdettäessä, mutta nyt Suomella on mielestäni top3-rosteri. Kanadankin kanssa taistellaan aika tasaväkisesti

Jaa pelaajamateriaalissa? Connor McDavid, Taylor Hall, Ryan O'Reilly, Corey Perry, Mark Scheifele, Max Domi, Matt Duchene. Mark Stone, Brad Marchand. Tuo on sellainen lista, että Suomi jää paperilla joukkueita vertailtaessa kauas taakse mutta sehän ei tunnetusti lopputulosta ratkaise. Antaa vain tiettyä osviittaa. Esim. kolme vuotta sitten ero nimilistoissa oli Kanadan hyväksi vielä paljon suurempi, ja silti Suomi sijoittui paremmin.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Jaa pelaajamateriaalissa? Et kai ole tosissasi? Connor McDavid, Taylor Hall, Ryan O'Reilly, Corey Perry, Mark Scheifele, Max Domi, Matt Duchene. Mark Stone, Brad Marchand. Tuo on sellainen lista, että Suomi jää paperilla joukkueita vertailtaessa kauas taakse mutta sehän ei tunnetusti lopputulosta ratkaise. Antaa vain tiettyä osviittaa.

No okei, ehkä Kanadan hyökkäysosasto on hieman laajempi, ja kärkikin vähän terävämpi. Kanadan pakisto ja maalivahdit eivät ole kuitenkaan kovin nimekkäitä, vaikka ei toki Suomellakaan.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Rantasen katsomopaikka myös ihan ymmärrettävä. Ei ole käytännössä mitään osoittanut. Pihlström näytti taas USA-pelissä miksi on joukkueessa mukana: hyvällä luistelulla purki paineen Suomen päästä ihan yksinään kiekkoa kuskaamalla.

Rantasen otteet on parantuneet tasaisesti ja USA:ta vastaan kaksi viimeista eraa oli erittain nakyva kiekollisesti. Hiukan viela hatikoityja ratkaisuja, kun tottuu taas paremmin isompaan askiin. Kyllahan toi veti tolppaankin kerran.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Ketä pakkia vielä voidaan odottaa, kun Kivistön passia ei vielä leimattu. Olisko pommina Ristolainen lähellä tehtyä sopimusta..

Hyökkääjistä Lajusen ja Rantasen passit leimaamatta. Odotellaanko Salomäkeä, Donskoita, Lehterää tai Filppulaa? Kaksi ensimmäistä varmaan tulisikin.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Ketä pakkia vielä voidaan odottaa, kun Kivistön passia ei vielä leimattu. Olisko pommina Ristolainen lähellä tehtyä sopimusta..

Hyökkääjistä Lajusen ja Rantasen passit leimaamatta. Odotellaanko Salomäkeä, Donskoita, Lehterää tai Filppulaa? Kaksi ensimmäistä varmaan tulisikin.

Ristolainen vetää jo kesätreenejä Turussa Rautalan ryhmässä. Ei varmaan ole enää tulossa, vaikka saisi sopimuksen saman tien. Katse on jo ensi kaudessa. Rantasenkin olisi järkevämpää olla Rautalan opissa kuin katsomossa istumassa.
 

Erätauko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nokkaan en luota niin paljon kuin ehkä luottaisin J. Jaloseen tai Marjamäkeen, mutta siitä huolimatta kaikki paitsi kulta olisi pettymys.

Kuten varmasti tiedostatkin, aika todennäköistä on silti se, että joudut pettymään. Tai siis lähtökohtaisesti Suomen todennäköisyys kullalle on ehkäpä 20-25% luokkaa tai vähemmänkin, vaikka yksi suosikeista onkin. Näissä yhdestä poikki-jutuissa paraskin joukkue voi tippua yhden huonomman tai epäonnekkaan pelin vuoksi. Vaan omiin pitää uskoa ja onhan se kovin mielenkiintoista alkaa seuraamaan pelejä kun Suomella on ainakin paperilla erittäin hyvä nippu kasassa.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Ketä pakkia vielä voidaan odottaa, kun Kivistön passia ei vielä leimattu. Olisko pommina Ristolainen lähellä tehtyä sopimusta..

Hyökkääjistä Lajusen ja Rantasen passit leimaamatta. Odotellaanko Salomäkeä, Donskoita, Lehterää tai Filppulaa? Kaksi ensimmäistä varmaan tulisikin.
Petteri Lindbohmia voidaan odottaa. Eri asia odotetaanko.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Jalonen pisti sitten kuitenkin Laineen oikealle. Luultavasti kahden ottelun jälkeen iltapaska huutaa floppia, kun Laine on on ilman maaleja ja todennäköisen sijoittumisvirheen takia on jokunen mennyt omaan päähän.

Tässä on rosterin isoin ongelma tällä hetkellä. Laine tottunut pelaamaan vasemmalla ja rightin miehenä pääsisi ampumaan suoraan syötöstä. Jokisen luulisi helpommin omaksuvan oikean laiturin roolin ja kätisyydetkin kävisi paremmin. Toivottavasti vaihtavat paikkaa tai kenttää, jos ei ala muuten toimimaan.

Tässä oma plan b:
Laine - Koivu - Granlund
Jokinen - Barkov - Aho

Yv:t
--------_____--Koivu
--------Komarov------
Laine------------Granlund
---------Lindell--------

--------_____--Barkov
--------Jokinen----------
Pulkkinen-------Aho
--------Hietanen--------

Av:t
Koskiranta - Pyörälä
Sallinen - Pihlström
jne.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös