Anaheim Ducks 2015–2016

  • 205 301
  • 658

WannabeParros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, RaahenJääkiekkoKlubi
Jostain twitteristä eilen luin spekulaatioita siitä, kuka ankkojen pakistosta oltais laittamassa lihoiksi. Kovasti oli kirjottaja sitä mieltä että se on Vatanen joka liikkuu. Harmi jos näin on... Itse laittaisin vieläkin ensimmäisenä Fowlerin matkaan.
 

Etana#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Suomalaiset maailmalla
Sikäli kummallista, että kohteeksi huhutaan Bostonia. Itse epäilen vahvasti Samin lähtöä sinne, koska heillä on Torey Krug jengissä joka on Vatasmainen puolustaja jo. En usko että toista ottavat sinne. Toisaalta taas en usko, että GM:llä olis munaa treidata Fowleria nyt tai koskaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ducksit jatkavat voittojen tiellä ja tämä ketju senkun hiljenee. Kai kaikki ovat nyt sitten tyytyväisiä. Onhan tuo peli nyt paremman näköistä kuin alkukaudesta, ja jotkut kiekot jopa löytävät tiensa vastustajan maaliin, ja tätä kautta on voittoja tullut. Alivoimapeli on kai edelleen NHL:n parasta (enemmän olisin ylpeä, jos ylivoimapeli olisi NHL:n parasta, mutta kai tämäkin jotain on).

Eilinen voittomaali oli sitten kirjaimellisesti "Garbage goal".
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Katsoin aamulla varttitunnin ja nyt illalla ennen Jokeri-matsia puolituntia, molemmat pätkät muiden toimien ohessa, tietenkään yhtään Ankka-maalia en nähnyt. Etenkään aamulla, jolloin jäin seuraamaan 5-3 ylivoimaa tarkemmin...
Pelissä oli ilmeisesti kaksikin näitä tuplaylivoimia mutta onnistuiko Getzlaff hautomalla tappamaan ne molemmat?
Mielestäni peli ei alkukaudellakaan ollut huonoa, kiekkoa vain ei saatu tolpista sisään. Yv-peli on toki ollut surkeaa koko kauden.
Getz pois ylivoimasta, tämä olisi ehdotukseni.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kyllähän ylivoimalla paikkoja saatiin aikaan, mutta ei oikein uponnut noissa 5-3 tilanteissa. Bieksa veti siellä ykkös-ylivoimassa vissiin, aika outoa. Vaikka mielestäni ainakin näkemissäni matseissa tällä kaudella Bieksa onkin pelannut paljon paremmin kuin ymmärtäisi kaikesta mollaamisesta tässäkin ketjussa muistaakseni. Ei tuota kaikkea YV-tehottomuutta Getzlafin piikkiin voi laittaa, osan kuitenkin. Samikaan ei enää oikein tulita entiseen malliin, ehkä ei hae maalipaikkoja enää niin paljon, kun on huomannut, etteivät ne joukkuekaverit kuitenkaan hänelle syötä. Mutta ehkä alkaa Ankoilla ylivoimallakin upota tässä loppukaudesta, onhan sitäkin jo ajoittain nähty.
 

WannabeParros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, RaahenJääkiekkoKlubi
Jotenkin oli tunteita herättämätön matsi, itse odotin ainakin vähän enemmän säihkettä kun olihan vastassa jokatapauksessa SJ. Noh, pääasia että pisteet tuli,ja Andersen pelasi hyvin. Tuo YV hommeli on siitä mielenkiintoinen, että jos siellä on Sami/Cam pari viivassa, voi olla ihan satavarma ettei sitä pakki-pakkia tule Vataselle vaikka olisi huomattavasti paremmassa ja vapaammassa paikassa kuin joku muu. Ainakin 4 kertaa Fowler laitto toivottoman yrityksen kahden, jopa kolmen miehen läpi joko Getzille tai Perrylle, josta SJ pääsi katkaisemaan ja purkamaan. Despressin paluu on iso+!! Jotenkin on peräpää paremman...tai luotettavamman olonen nyt. Ja Garbutt...tuo äästole jota on inhonnut aina kun se on ollut vihulaisen paidassa, on nyt oma sotapuku päällä! Vieläkin pidän tuosta kaupasta isolla kädellä!
 

WannabeParros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, RaahenJääkiekkoKlubi
Nonniin... LAAKings taputeltu. Alkaa näyttämään ihan hyvältä tämä toiminta, tokihan Quik ei ollut vastustajan verkoissa terävimmillään...tai voidaanko sanoa ettei vastustajan puolustus ollut parhaimmillaan. Toki 3 päästettyä 9 vedosta ton tason kassarille ei ole ihan sitä mitä odotetaan. Perron-Getz pari alkaa löytää toisiaan, mikä on hyvä niin saadaan osaamista hajautettua melko loistavasti, muutenkin kemiat alkaa löytymään myös bottom6 osastollakin. Toivottavasti Bieksan polvelle ei käynyt vanhanaikaisesti. Fowler vissiin seuraa tätä ketjua, koska nyt tuli jo yhden YV:n aikana jopa kolme siirtoa Vataselle, mikä ei kyllä saanut laukaustakaan maalia kohti koko pelissä.

Gibson oli jälleen Gibson, ei me ainakaan maalivahteihin kaaduta! Maroon on itselle tällä kaudella ollut suurensuuri pettymys, niin paljon kun olen aina miehestä tykännytkin pelaajana. :( Manson olis voinut vähän Lucicia niistää sen jälkeen kun tämä Nenä ajeli Hampuusin poikkarilla. Vähänhän siinä käytiinkin sananvaihtoa, mutta taas toisaalta hyvä että jäi siihen, eihän se nyt niin ruma ollut. Luistin kulki hienosti, ja vaikka ei kolmannessa erässä tullut kun 2 laukausta LA:n maalia kohti, ei oltu mielestäni mitenkään purjeessa. Hyvä peli kaiken kaikkiaan!
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ajatuksena oli odottaa nämä kolme isoa matsia ennen tuomiota, mutta posin puolelle taittuu vaikka ensi yönä tukkaan tulisikin. SJS oli näyte että kovan matsin voi hoitaa nihkeälläkin puurtamisella ja LAK oli taasen osoitus miltä näyttää kun liki jokainen pelaa tasollaan. Perron on herättänyt nukkuneen messiaan ja Despres tuonut ryhtiä pakistoon.

Vatanen lienee näyteikkunassa kun peliaikaa ropisee vaikka otteet ovat aivan ripulia. Melko mantramaista toistoa, mutta noin huonoa Vatasta en ole aikoihin todistanut. Palvelisi varmasti kaikkia jos siirto tulisi.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tästä lähtien sitten Anaheimin voittomaalia voidaan kutsua "Garbage Goal":iksi, sillä jo toisessa ottelussa peräkkäin Ryan "Garbage" Garbutt teki voittomaalin. Muutenkin jotain "vialla" Garbagessa, äijä ei enää sikaile, ei rottaile, ei ärsytä, vaan vetää sata lasissa ja tekee maaleja ja pisteitä. Pitäisikö tässä muka ruveta tykkäämään tuosta kaverista? Jotenkin vastenmielinen naama sillä kyllä mielestäni on, vaikka vaimoni sanoikin, että "He looks kind of cute".

Samista samaa mieltä kuin edellisessä viestissä. Pisteitä ei tule, ja muutenkin tuntuu olevan aina kiire vaihtoon, vaikka sitten ottelun loppuraportissa Samilla onkin paljon peliaikaa. Taitaa olla näytillä Sami. Eivätköhän nuo NBC:llä olleet selostajatkin todenneet, että Tampan kanssa tehdään kauppoja ja Sami on osa pakettia (onko sieltä Drouin tulossa vai miten se menee?).

Lindholmin poika on kyllä petrannut sitten alkukauden. Nyt on jo aika kiva katsoa noita otteita.

BB:kään ei mielestäni enää punoittanut ihan samalla tapaa vaihtoaitiossa kuin kauden alussa.

Nyt alkaa sitten kova vierasputki tämäniltaisen Kojootti-pelin jälkeen, seitsemän peliä 11 päivässä. Noista kun nappaavat kymmenisen pistettä niin pullat ovat aika hyvin uunissa. Ei olisi uskonut tällaiseen mahdollisuuteen alkukauden jälkeen. Ollaan pleijaripaikalla jo nyt!
 

Penner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
BB:kään ei mielestäni enää punoittanut ihan samalla tapaa vaihtoaitiossa kuin kauden alussa.

Nyt alkaa sitten kova vierasputki tämäniltaisen Kojootti-pelin jälkeen, seitsemän peliä 11 päivässä. Noista kun nappaavat kymmenisen pistettä niin pullat ovat aika hyvin uunissa. Ei olisi uskonut tällaiseen mahdollisuuteen alkukauden jälkeen. Ollaan pleijaripaikalla jo nyt!

Saman huomion itsekin tehnyt Boudreausta! Vierasputki tosiaan alkamassa mutta nyt alkaa ainakin näin fanilla olemaan usko taas kohdillaan. Perryn vire tuntuu itsestä ihan älyttömälle. Mielestäni on ollut joissain aiemmissa peleissä useammin maalipaikoilla mutta nyt uppoaa kovalla prosentilla ja se on todella tärkeää ankoille. Vielä jos Getzlaf sais maalijyvän kohdilleen niin äkkiarvaamatta mennään taas kohti pitkää kevättä
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Noniin. Kuuden ottelun voittoputki ja pleijaripaikassa ollaan kiinni. Kuka olisi uskonut alkukaudesta?

..no minä ainakin. On tuo joukkue vaan niin kova ja alisuoritti niin pahasti alkukaudesta, että ihan jo tilastojen puolesta kelkan kääntyminen jossain vaiheessa oli varmaa. Onneksi se tapahtui ennen kuin oli liian myöhäistä. Eikä sitä tiedä vaikka loppujen lopuksi tämä teki hyvää joukkueelle, kun ei mentykään koko kautta voittoputkesta toiseen ja ilman paineita. Se kun on jo nähty, kuinka paljon sarjataulukossa hyvän sijan saavuttaminen merkitsee, kun playoffeja pelataan.

Peli on ihan eri näköistä kuin aiemmin BB:n alaisuudessa. Jos pari kautta sitten Ducksilla oli tapana päästää vastustaja parin maalin johtoon ja sitten kauhealla kirillä tulla takaa ohi, niin nyt peli näyttää siltä että ollaan valmistauduttu voittamaan 1-0. Alkukaudesta tuo olikin miltei ainoa tapa voittaa pelejä, mutta nyt onneksi tilanne on hiukan mennyt eteenpäin ja joukkue pystyy tekemään maaleja. Pleijareita ajatellen itse ainakin tykkään tästä lähestymistavasta. Ja Gibsonin erinomaisuudesta tuskin tarvitsee edes mainita. Saa nähdä kauanko Andersen jaksaa katsella vierestä.

Viimeistä kolmea peliä en ole pystynyt katsomaan (Viaplay on täysi farssi), mutta saldona kolme voittoa kolmea erittäin hyvää joukkuetta vastaan. Etenkin Coyotes-voitto viime yöltä oli tärkeä, koska nimenomaan heidät Ducks on juuri ohittanut sarjataulukossa. Tästä eteenpäin pelit vain kovenevat, joten kokenut Ducks todennäköisesti tulee pitämään nuoren kojoottilauman takanaan.

Perry on tosiaan herännyt jo muutama viikko sitten. Nyt myös Getzlaf näyttäisi olevan vähän pirteämpi. Hyökkääjistä Rakell on parhaiten säilyttänyt tasonsa, sekä on mennyt paljon eteenpäin viime kaudesta. Näyttää siltä, että ei ole väliä kenet BB laittaa Rakellin ketjuun, Rakell tekee heistä parempia. Huomionarvoista myös se, että Rakell on pelannut Getzlafin laidalla ja omassa ketjussaan sentterinä.

Hatunnosto myös Hagelin-Perron -treidistä Murraylle. Aluksi olin vähän skeptinen, koska Hagelin oli takuuvarma alivoimapelaaja (ja Ducks alivoimalla liigan kärkeä), kun taas Perron sellainen perus streaky scorer. Mutta Perron on osoittaunut loistavaksi hankinnaksi ja tehnyt piste per peli, eli auttanut juuri siinä ongelmassa jota varten hänet hankittiinkin. Hagelin kun ei saanut mitään aikaiseksi hyökkäyspäässä. Perron on ottanut Perryn paikan Getzlafin oikealta laidalta. Toivon todella, että Getzlaf ja Perry pystyisivät pelaamaan erillään, koska silloin Ducksilla olisi kolme maalintekoon pystyvää ketjua. Kuten mainitsin, en ole ihan viimeisimpiä matseja pystynyt katsomaan, mutta näin taitaa edelleenkin olla?

Patrick Maroon on myös heräillyt viime peleissä, ainakin pisteiden muodossa. Niitähän hän ei ole tehnyt juuri lainkaan tällä kaudella. Samoin Silfverberg oli pari viikkoa sitten hyvässä vireessä, hänelläkin koko alkukausi oli mennyt penkin alle.

Puolustuksessa Lindholm on ottanut isompaa roolia ja pelaa isoja minuutteja. Samoin Bieksa näyttäisi vähän parantaneen, tai ainakin ne pahimmat aivopierut ovat vähentyneet. Despres palasi kokoonpanoon, suoritustasosta en tiedä mitään, mutta tämä on ehdottomasti hyvä asia, varsinkin kun Stoner on vähän väliä rikki. Onneksi myös Manson on osoittanut olevansa NHL-pelaaja. Vatasella ilmeisesti vaisumpi jakso menossa. Ainakin jossain välissä taisi olla jotain flunssaa, mikä vähän selittää, mutta siitäkin taitaa olla jo aikaa.

Fowler on juuri palannut kokoonpanoon, mutta hänenkään pelaamisesta en osaa vielä kommentoida mitään. Sen kyllä pistin merkille, että ei Ducksin suorittaminen kärsinyt juuri lainkaan Fowlerin poissaollessa. Itselleni kelpaisi kyllä hänen treidaamisensa, kunhan tilalle tulee häntä parempi puolustaja. Hyökkäykseen en lähtisi lisäämään tulivoimaa Fowleria treidaamalla, koska kaikista maalintekovaikeuksista huolimatta olen sitä mieltä että puolustuksessa on Ducksin isoimmmat puutteet edelleenkin. Puolustus on hyvä kyllä, mutta hyvä ei vaan riitä jos halutaan voittaa kannu. En silti jaksa uskoa että Fowleria tai ketään muutakaan nuorista puolustajistamme treidattaisin kauden aikana, ellei vaihdossa tule joku aivan selkeä parannus, joka pystyy viemään Ducksin uudelle tasolle.

Uskoisin että Ducks katsoo vielä tämän kevään playoffit läpi, että mihin asti päästään nykyisellä puolustuksella. Jos kannua ei tule, niin sitten heitän veikkauksen, että Fowler/Vatanen/yms. treidataan yhdessä Andersenin kanssa ja vaihdossa tulee joku selkeästi ykköskorin puolustaja. En tosiaan tiedä kuka tuo puolustaja voisi olla, mutta jos on valmis luopumaan laadukkaista pelaajista, niin saa myös laatua vaihdossa. Siitä esimerkkinä Jones-Johansen -treidi.
 

Fironic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ducks, Kraken
Nyt 10 pelin otannalla tykkään Perronista ihan älyttömästi! Pelaa hyvällä asenteella ja pisteitä on alkanut ropisemaan ihan eri tahtiin kuin alkukaudella Pensissä. Mielestäni 10 ottelun jälkeen 4+6=10 / +9 ovat vähintäänkin kelvolliset lukemat uudessa seurassa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ehdottomasti Perronin esityksille peukku pystyyn. Mutta entäpä garbage? Kahdeksan peliä Ankka-paidassa, 3+1 / 0. Ei paha esitys nelosketjulaiselta. En ole nähnyt vielä mitään rottailua, ja penalty minuutteja on nolla. Pitääkö tässä tosiaan vanhoilla päivillä ruveta pitämään garbagesta?
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Perron on siis 10 pelin jälkeen tehnyt vain kaksi pistettä vähemmän, mitä Hagelin teki 43:ssa pelissä. Eri rooli joo, mutta juuri tuota varten Perron hankittiin. Ja mikä tärkeintä, joukkue voittaa pelejä ja alivoima on edelleenkin liigan parasta.

Samoin Garbutt on tehnyt jo enemmän pisteitä kuin Sekac kolminkertaisessa määrässä otteluita. Eikä se edes ole Garbuttin rooli. Kelpaa.

Stewartin leuka irti, Ritchie nostettu ylös.

Ja Getzlaf viimeiset 14 peliä: 2+15=17 pistettä.

(huomaa kuinka tulee pelkkää tilastoa kun ViaPaska ei toimi eikä pelejä voi katsoa)
 

Kuppi

Jäsen
Matka Kaliforniaan ja ensimmäinen vierailu Honda Centerissä takanapäin. Vastustajana toimi Sharks eikä hyvä voitto tasaisesta ottelusta ainakaan matkaa huonontanut. Halli on siisti ja toimiva mutta ei kuulu NHL:n uusimpiin. Hienompia videokuutioita ja sisääntuloefektejä hakevat kannattaa etsiä muualta. Itse pelin seuraamiseen halli on hyvä. Vaikutti että monilta paikoilta kenttä näkyy erinomaisen hyvin, niin myös ylhäältä keskeltä jossa omat paikat. Muutenkin Kalifornia osoittautui odotettuakin huikeammaksi paikaksi. Varmaan moni täällä on jo tuollapäin vieraillut, lopuille Ducks-faneille suosittelen ilman muuta käyntiä yhdistettynä peliin jos vaan aikaa ja taaloja riittää.

Vaikka alunperin epäilin tuota Perron-Hagelin kauppaa, niin kuten monet jo ovat todenneet niin ei sitä nyt saa käännettyä epäonnistuneeksi oikein mitenkään. Toki Perronille on annettu paras mahdollinen paikka onnistua Getzin vierellä, mutta hän on myös pitänyt paikkaansa hyvillä suorituksilla. Kauden alussa myös Hagelin oli samalla paikalla mutta joutui pois kun ei vaan homma toiminut. Ducksilla on nyt hyvä putki päällä enkä nyt usko että Perron olisi PPG-mies pidemmän päälle, mutta nyt näyttäisi kuitenkin olevan potentiaalia vielä pelata tuossa 20+ maalin ja 50+ pisteen tahdissa. Eri asia on sitten jatkaako mies ensi vuonna Ducksissa. Noilla tehoilla joku nero-GM tarjoaa varmaan taas hätäpäissään 5,5m UFA-sopimusta.

Myös Garbutt-Sekac treidi näyttää hyvältä. Sekac ei ikinä laukonut eikä ollut hyvä syöttäjäkään. Parasta asettaan, kiekon suojaamista vartalon ja kohtuuhyvän mailatekniikan avulla, hän käytti yleensä viemään kiekon pois hyviltä alueilta. Muistuu mieleen useita tapauksia jossa mies lopulta kurvaa kiekon kanssa keskialueella kun käynnissä oli alunperin ihan hyvä hyökkäys. Garbutt on suoraviivainen kaveri ja hyvä että onnistumisia on tullut heti alkuun. Uskon että hyvänä luistelijana ja taistelijana hänen panoksensa korostuu mahdollisissa pudotuspeleissä.

Koosteen ja tilastojen mukaan Ducks pelasi erittäin hyvän pelin Chicagoa vastaan. Itse peliä en taas nähnyt. Syö muuten miestä aika lailla nämä lähetyssekoilut. Omaan elämänrytmiin ja aikatauluihin ei pelien katsominen suorana kovin usein sovi joten katson suurimman osan peleistä vasta jälkeenpäin. Hienosti on tämä nyt tehty mahdottomaksi.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Hienompia videokuutioita ja sisääntuloefektejä hakevat kannattaa etsiä muualta.

Tämä pisti vähän silmään. Oliko kuutio ja "efektit" siis huonoja? Tuo mediakuutiohan meinaan uusittiin viime kauden päätteeksi, ja silloin muistaakseni uutisoitiin että uusi kuutio tulee olemaan mallia "state-of-the-art".
Itse en kyllä osaa vertailua noiden välillä tehdä, sillä Hartwall areena on hienoin paikka missä olen käynyt peliä katsomassa. Mutta semisti oudolta kuulostaisi että päivityksessä olisi päädytty johonkin karvalakkimalliin. Niitä kun ei kuitenkaan ihan parin vuoden välein vaihdella.

Tässä vielä uutinen aiheesta: http://ducks.nhl.com/club/news.htm?id=750534


Ja ettei jää viime aikojen hyvä vire täysin huomioimatta. Niin hemmetin hyvältä näyttää joukkueen meno tällä hetkellä. Ei olisi kyllä vielä joulukuun alkupuolella uskonut, että joukkue olisi vuoden vaihtumisen jälkeen yksi NHL:n parhaista.
Anderssen on myös pelannut loistavasti, päästämättä niitä helppoja maaleja. Jopa paremmin kuin Gibson, mutta sitä ei ole peliajalla palkittu viime aikoina ellei Gibson ole ollut loukkaantuneena.
 

Largo

Jäsen
Ja ettei jää viime aikojen hyvä vire täysin huomioimatta. Niin hemmetin hyvältä näyttää joukkueen meno tällä hetkellä. Ei olisi kyllä vielä joulukuun alkupuolella uskonut, että joukkue olisi vuoden vaihtumisen jälkeen yksi NHL:n parhaista.
Anderssen on myös pelannut loistavasti, päästämättä niitä helppoja maaleja. Jopa paremmin kuin Gibson, mutta sitä ei ole peliajalla palkittu viime aikoina ellei Gibson ole ollut loukkaantuneena.
Orhan tuo loukkaantuneena juuri nyt.
 

Kuppi

Jäsen
Tämä pisti vähän silmään. Oliko kuutio ja "efektit" siis huonoja? Tuo mediakuutiohan meinaan uusittiin viime kauden päätteeksi, ja silloin muistaakseni uutisoitiin että uusi kuutio tulee olemaan mallia "state-of-the-art".
Itse en kyllä osaa vertailua noiden välillä tehdä, sillä Hartwall areena on hienoin paikka missä olen käynyt peliä katsomassa. Mutta semisti oudolta kuulostaisi että päivityksessä olisi päädytty johonkin karvalakkimalliin. Niitä kun ei kuitenkaan ihan parin vuoden välein vaihdella.

Tässä vielä uutinen aiheesta: http://ducks.nhl.com/club/news.htm?id=750534
Ja oikeassahan olet, uutisessa vielä mainitaan että resoluutio on Pohjois-Amerikan paras... Hassua että se omaan silmään näytti ihan perus NHL-setiltä. Ilmeisesti ne muutamat näkemääni NHL-pelit ovat osuneet halleihin jossa hienot kuutiot, ainakin Tampan ja MSG:n kuutiot ovat jääneet huomattavasti paremmin mieleen kun tuo Ducksin. Reso saattaa sitten olla Ducksilla paras mutta melkein vannoisin että Tampan kuutiolla on huomattavasti isompi ruutu. Joka toisessa NHL-pelissä jossa olen käynyt on lisäksi ollut tuo järjestelmä jolla pystytään näyttämään kuvaa jään päällä koko pintaalalta. Tätä sitten hyödynnetään introssa, kansallislaulussa yms. Anaheimissa käytössä oli perusvalospotit Ducksin logoilla. "Efekteillä" tarkoitin tuontyyppisiä asioita. Ei nuo minulle juuri mitään merkitse mutta jostain syystä hallista jäi vaan sellainen "plain" mielikuva verrattuna muutamaan muuhun. Pelihän kuitenkin on se tärkein ja jos vapaasti voisi valita niin paluu tuonnehan olisi saletti.

Pelit ovat tosiaan menneet loistavasti, CGY-matsin sain jopa jostain kaivettua joten pitkästä tuli nähtyä kokonainen ottelukin. Peli oli kyllä erittäin sekavaa ja ylivoimahyökkäyksiä oli molemmilla joukkueilla enemmän kuin missään muussa pelissä mitä tänä vuonna olen nähnyt. Aika tasaista kuitenkin oli vaikka loppukiri mukaanlukien Calgaryllä luultavasti himpun verran enemmän paikkoja. Ducks oli omissa paikoissa kuitenkin tehokkaampi, näinköhän nuo GM:n kaupat lopulta avasivat lukon.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tuossa eilisessä Edmonton-pelissä Hampuusi sitten näytti miten haluaisin Samin ja Ducksien pelaavan. Vauhdikas ylösnousu, kiekko lainaan hyökkääjälle, tältä pisto takaisin Hampuusille, ja Lindholm vippaa kiekon maalin. Näitä toivoisin Samiltakin. Mitä nyt olen aikaisemmin nähnyt, niin Sami on yrittänyt joskus nousta hyökkäyksen kärjeksi, mutta ei hänelle sitten ole kiekkoa toimitettu. Ehdottomasti kiekko Samille (tai muulle hyökkäyksen kärkenä viilettävälle puolustajalle) joka kerta kun näin käy. En ole Samia juurikaan viime aikoina nähnyt noissa pistohyökkäyksissä enää. Ehkä hän turhautui, koska kiekkoa ei hänelle koskaan toimiteta niissä tilanteissa, tai sitten valmennusjohto on kieltänyt (epäilen ettei). Toki Samilla on pienempänä miehenä vaikeampaa murtautua läpi puolustuslinjan, mutta hyvällä luistelutaidolla tuon pitäisi olla mahdollista ainakin aina silloin tällöin. Tuollaista toivoisin Fowlerinkin yrittävän, mutta ei tunnu tätä miestä kiinnostavan muu kuin kiekko päätyyn vastustajan siniviivalla ja jarrut päälle. Turhauttavaa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Nyt alkaa sitten kova vierasputki tämäniltaisen Kojootti-pelin jälkeen, seitsemän peliä 11 päivässä. Noista kun nappaavat kymmenisen pistettä niin pullat ovat aika hyvin uunissa.
Taisi tulla peräti yksitoista pistettä noista seitsemästä pelistä. Liigan kuumin joukkue. Hyvin ovat pullat uunissa tällä hetkellä, ja kaikki varmaan nauttivat siitä kotioloissaan kun kukaan ei ole tullut tähän ketjuun huutelemaan. Maalejakin on nyt tullut ihan kiitettävästi viime aikoina Ankoille.

The Hockey Newsistä juuri luin, että Ducksien suurin "trade bait" on Sami Vatanen, eli todennäköisimmin treidattava pelaaja Anaheimin joukkueesta ennen trade deadlineä. Vähän harmittaa kyllä Samin puolesta jos näin tapahtuu, koska Sami käsittääkseni rakastaa Ankkojen paidassa pelaamista ja se on aina ollut hänen suosikkijoukkueensa. Mutta katsotaan nyt mitä tässä tapahtuu, jos tapahtuu mitään. Jos Sami lähtee, niin sitten toivon kyllä paikkaa ylhäältä pikaisesti Brandon Montourille, joka on selvästi toinen tällainen Samin kaltainen hyvin ylöspäin pelaava pelaaja.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Taisi tulla peräti yksitoista pistettä noista seitsemästä pelistä. Liigan kuumin joukkue. Hyvin ovat pullat uunissa tällä hetkellä, ja kaikki varmaan nauttivat siitä kotioloissaan kun kukaan ei ole tullut tähän ketjuun huutelemaan. Maalejakin on nyt tullut ihan kiitettävästi viime aikoina Ankoille.

The Hockey Newsistä juuri luin, että Ducksien suurin "trade bait" on Sami Vatanen, eli todennäköisimmin treidattava pelaaja Anaheimin joukkueesta ennen trade deadlineä. Vähän harmittaa kyllä Samin puolesta jos näin tapahtuu, koska Sami käsittääkseni rakastaa Ankkojen paidassa pelaamista ja se on aina ollut hänen suosikkijoukkueensa. Mutta katsotaan nyt mitä tässä tapahtuu, jos tapahtuu mitään. Jos Sami lähtee, niin sitten toivon kyllä paikkaa ylhäältä pikaisesti Brandon Montourille, joka on selvästi toinen tällainen Samin kaltainen hyvin ylöspäin pelaava pelaaja.

Rundi vieraissa oli hedelmällinen vaikka naurettavan helpolla pisteitä ropisikin. Kuitenkin vahvaa posimenoa.

Vatasen tilanne on ymmärrettävä kun puhutaan joukkueen tehokkaimmasta, edullisesta ja kokonaisuudessaan parhaasta puolustajasta. Tai ehkä juuri tuolla perusteella treidi kuulostaa idioottimaiselta. Itse toivon Samin siirtymistä toisaalle vaikken kyllä keksi mitä Ducks on vielä vailla. Mitään seabrookeja ei ole pakistoon tarjolla ja hyökkäys on valmis. Toisaalta Vatasen jatkopahvi tulee olemaan tasoa 4,5/kausi ja Lindholmilla vielä enemmän. Törkyisen hintainen pakisto ilman reagointia.
 

Kuppi

Jäsen
Ketju on tosiaan vähän hyytynyt Ducksin huiman alkuvuoden aikana. Ymmärrettäväähän se on, helpompi aina sohvavalmentajana kommentoida missä syy ja mitä pitäisi tehdä kun peli ei kulje. Nyt peli rullaa niin hienosti että minun on vaikea keksiä mistä valittaa.

Calgary on viimeöisen jälkeen nyt hävinnyt Ducksille vieraissa jo hämmentävät 22 peliä putkeen. Peli oli pitkät tovit Ducksin hallussa. Calgaryn paikat oli tosin usein vaarallisia ja 90% niistä Gaudreaun luomia, loistava pelaaja kyllä. Käsittämätön tilanne ekassa erässä kun Perryllä kiekko ja Bennett taklasi ohi niin että jalalla Perry nurin. Ei näyttänyt miltään polvitaklauksen haulta mutta ihmettelin ettei tuosta tullut kampituksesta jäähyä, ei tuon selkeämpää jalkakamppia juuri voi olla. Ansaittu voitto kuitenkin ja suht hyvin Ducks malttoi tällä kertaa mielensä Bolligin provosoinnin kanssa. Pudotuspelipaikan suhteen alkaa jo näyttää hyvältä.

Laitetaan haukkujen sijaan hiukan kehuja parille pelaajalle jota tuli haukuttua aikaisemmin kaudella:

Bieksa on parantunut peliään kauden edetessä ja pelaa nyt sellaisella tasolla ettei tarvitse koko ajan pelätä kun on kentällä. Kamikaze-nousut kulmiin on jätetty kokonaan pois ja avauksissa syöttää nyt useammin varman syötön omille kuin suoraan vastustajalle. Edelleenkin mielestäni Ducksin heikompia puolustajia mutta on kuronut eroa hyvin kiinni. Peliaikakin on nykyään järkevämpi ja pyörii siinä 20 minuutin paikkeilla.

Silfverberg on myös nostanut pelitasoaan kunnolla. Kiekko pysyy nyt laitataisteluissa paremmin hallussa ja parantuneen itseluottamuksen ansiosta uskaltaa myös haastaa enemmän kuin ennen. Pääsee paremmin paikoille ja lisäksi rakentaa muillekin paikkoja. Toivottavasti vire säilyisi myös jatkossa.

Toisaalta Vatasen jatkopahvi tulee olemaan tasoa 4,5/kausi ja Lindholmilla vielä enemmän. Törkyisen hintainen pakisto ilman reagointia.
Näin se on. Hyvistä pelaajista on välillä luovuttava ihan palkkakaton takia. Varsinkin Ducksin tilanteessa jossa putkesta on vielä tulossa pari hyvää nuorta pakkia lisää. Vaikka mielellään näkisin Vatasen Ducksissa niin kyllä se vaan on niin että Lindholmilla on kuitenkin potentiaalia olla se puuttuva tähtipakki. Kun Fowleria ei kuitenkaan kaupata niin muita palasia ei juuri ole. Despresille annettin syksyllä uusi lappu ja Mansonilla on niin halpa soppari ettei kannata kaupata. Samaa mieltä myös siitä ettei Vatasella saa sitä puuttuvaa palasta puolustukseen. Uskon että hyökkäystä ainakin levennetään ennen trade DL:ää, kaupataan sitten Vatasta tai ei. Vatasen avulla voisi saada hyökkäykseen jo ihan ok vastineenkin.
 

bob barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Ducks on edelleen ihan varteenotettava mestariehdokas ja näin ollen kauppaa tehokkainta puolustajaan ylivoiman tärkeimpiä palasia saadakseen tilalle mitä ?
Lehtiä myydään ja klikkauksia saadaan huhuilla. MTV 3 kirjoitti että samia peluutetaan siksi niin paljon että se on myynnissä ja sitä pitää pitää esillä ! Voi jeesus.
Eihän Samin myymisessä täss ävaiheessa kautta ole mitään järkeä, jos nyt ei ole tekeillä joku jättikauppa missä liikkuu todella kovan luokan puolustaja, (ja niitä liikkuu äärimmäisen harvoin)
Jos nyt olette paikallista mediaa yhtään seuranneet on Murrayn viesti ollut että seka Vatanen että Hampus on osa Ducks tulavaisuutta. Osa iihan fiksuista spekuloineista Anaheimista arvelee että Ducks ei välttämättä tee mitään siirtoja enää. Laituri tulee jos tulee mutta ei mihinhintaan tahansa.
 

WannabeParros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, RaahenJääkiekkoKlubi
Mua kans ihmetyttää, jos Sami liikkuu tässä vaiheessa kun pullat on melko hyvin uunissa. Ei siellä ole tyrkyllä pystyvämpää pakkia, eikä kyllä varmasti mitään huippu laituriakaan johon Vatanen vaihdettais. Itsekseni oon hekumoinut moisesta, jos vaihto tulis, että Vatanen <-> Ristolainen,pick... siis jos se olis pakko Vatasen mennä. Tokikaanhan Buf ei varmaan Ristoa olis laittamassa mihinkään.

Peli pyörii nyt siihen malliin, että itse en isoja liikkuja usko myös olevan tulossa. Mutta mitäs olette tuosta Tokarskin roolista mieltä? Voisiko se olla semmonen lihanpala, minkä murray olis ottanut vaan kauppatavaraksi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös