Huhuketju

  • 3 409 400
  • 11 083

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Durden. Koski teki viimekeväänä 2 vuotisen suoran sopimuksen. Minä näen mielelläni Tiivolan Lukossa. Saattaahan olla, ettei Vuoren Lukossa ole "jarrukenttää" ollenkaan, vaan kaikki neljä kenttää pelaavat tasavertaista kiekkoa ?

Ilman muuta Tiivola on hyvä hankinta, nuori, iso ja taitava. Miehen itsensä kannalta vaan ihmettelen siirtoa, kun lähtökohtaisesti edessä on Gags/x - Saarela - Asplund, niin tyytyykö mies nelosentterin rooliin, vai uskooko syrjättävänsä jonkun edellisistä? Toivon todella, että Vuoren Lukossa pelaa neljä kenttää kohtuullisen tasaisesti, siis tasavoimin. Ja lisäksi olisi hyvä jos ylivoimaa pelaavien ei tarvitsisi pelata myös alivoimaa, vaan tässäkin voitaisiin jakaa vastuuta tasaisemmin.
 

PTTT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät, Florida Panthers, TuTo
Jos huhu Peter Tiivolan siirtymisestä Lukkoon pitää paikkansa, Raumalla tullaan iloítsemaan pian siitä, kuinka pätevän pelimiehen ovat riveihinsä saaneet.

Ahon pelityyli ja peluutus ( vrt. oppi-isänsä Dufva :)) pitivät lupauksen sivuraiteella ja 7-8 minuutin keskimääräisellä peliajalla 2,5 kautta.
Uudessa tilanteessa on päässyt Bluesissa omaan rooliinsa, pelilliseksi liideriksi.
Nuorukainen on täysin valmis ykkös/kakkosketjun VOITTAVAKSI sentteriksi Lukon tasoisiin tiimeihin.
Omia arvioita voi kukin luoda katsomalla ruutu.fi:n nauhoitteita.

Linkin kautta Urheilulehden asiantuntijoiden analyysi


http://www.urheilulehti.fi/avainsanat/peter-tiivola
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Miehen itsensä kannalta vaan ihmettelen siirtoa, kun lähtökohtaisesti edessä on Gags/x - Saarela - Asplund, niin tyytyykö mies nelosentterin rooliin, vai uskooko syrjättävänsä jonkun edellisistä?
Melkein kääntäisin asian niin, että jos Tiivola ei usko itse pystyvänsä ottamaan roolia vähintään 2-3 ketjuista, niin ei hän silloin sopimusta Lukon kanssa kirjottaisi.

Täksi kaudeksi Tiivolan tänne ei kannata tulla, koska Risto, mutta mun käsittääkseni onneksi Vuori on erilainen valmentaja, eikä Riston tapaan omiin kaavoihinsa kangistunut. Keväällä 2012 Lukossa pääsi pelaamaan pitkälti ne pelaajat, joilla homma toimi ja työn teko kiinnosti. Viltissä silloin sai värjötellä esim Richard Lintner, kun häntä ei näyttänyt homma aina nappaavan.

Gagnon/x-Saarela-Tiivola-Asplund-Koski-Koivistoinen olisi hemmetin kova sentteriosasto ja selkeä ylöspäin päivitys nykyiseen, olettaen että Gags jatkaa tai korvaaja on samaa luokkaa.
 

Thompson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Arsenal
Jos ei muuta niin ainakin on kilpailua ensi kaudella sentterin paikoista. Ja tuskin ensi kaudellakaan Lukko tulee ilman loukkaantumisia vetämään, joten hyvä, että taustalla on pelaajia jotka pystyvät tekemään tulosta.

Tiivola on ehdottomasti potentiaalinen pelaaja ja olen tyytyväinen jos Lukkoon saapuu. Kaveri on sentään tehnyt hattutempun Pietarin SKA:n reppuun. 10.8.2015 Blues - SKA | Highlights - YouTube (#39)
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Tai sitten Gagnon heitti jargonia ja ei ole Raumalla jatkamassa.

Saarela, Asplund, Tiivola, Koski.

Suuri mahdollisuus myös siihen, että joku uutisoiduista on ankka. Ainakin menneinä vuosina on ankkoja uinut kanaalissa ja häipynyt horisontin taakse.
 

Thompson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Arsenal
Tai sitten Gagnon heitti jargonia ja ei ole Raumalla jatkamassa.
Eiköhön tässä tapauksessa Lukko hanki sen The Sentterin tilalle. Tuo nelikko olisi melkoinen riski, vaikka Saarela tai Tiivola voikin mennä ns. yhdessä kesässä hirveästi eteenpäin. Tai ylipäätään mihin Lukko aikoo kaikki rahansa käyttää jos lähtöpuolella on Zapolskia, Gagnonia, Mikkolaa, Nurmea, BB:tä sekä Piitulaista ja tulopuolella jotain suht edullisia pelaajia?

Ehkä sieltä sitten tulee pari sellaista 500k pelaajaa vastapainoksi?
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Kyllä yksi sentteri vielä tarvittaisiin. Ykkössentteri tuohon niin näyttää ihan hyvältä, ilman sitä arvalta. Saarelan kohdalla tuo nhl:kin (ahl) on mahdollista. Paljon riippuu loppu kaudesta ja siitä minkä Saarela näkee järkevimmäksi.
 

Thompson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Arsenal
Tuon Tiivola-huhun liikkeelle laittaja Tommi Koivunen juuri kertoi Twitterissä, että Tiivolaa on kaavailtu Lukkoon X:n ja Saarelan taakse eli kolmossentterikisi. Asplund ilmeisesti siis lähdössä kauden jälkeen. Eiköhän tuosta tiedoteta lähipäivinä.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuon Tiivola-huhun liikkeelle laittaja Tommi Koivunen juuri kertoi Twitterissä, että Tiivolaa on kaavailtu Lukkoon X:n ja Saarelan taakse eli kolmossentterikisi. Asplund ilmeisesti siis lähdössä kauden jälkeen. Eiköhän tuosta tiedoteta lähipäivinä.

Mikä tämä juttu Asplundin lähdöstä on ja mihin se perustuu muuta kuin jonkun fiilikseen? Asplundia kaavailtiin alunperinkin kolmossentterin paikalla aikalailla niin tiputus neloseen ei ole mitenkään suuri. Eikös kolmos- ja neloskentässä kuitenkin ole suht samankaltainen rooli. En usko Asplundin lähtöön.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Eikös Asplund tuossa taannoin kirjoittanut jatkopahvinkin Lukon kanssa. Ainakin JAn pelaajalistassa sopimus optiolla 2018 saakka.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
@Raymond Lukkoon tullessaan Asplund kertoi tulleensa hakemaan isoa roolia, joten kohtalaisen hyvin menneen kauden jälkeen tiputus neloseen olisi nimenomaan iso! Ilman lounkkaantumisia Asplund tehnee +30 pistettä, mikä on hyvä määrä kakkossentterille. Lukossa kakkossentterin niskaan ladataan välillä kohtuuttomia odotuksia, tässä tilastoja kauden 2014-2015 kakkossenttereiden tehoista (jätin Lukon pois): 37, 31, 16, 27, 26, 26, 28, 24, 14, 22, 24, 24 ja 28 pistettä. Keskiarvo 25 pistettä.

Jos Asplund siis tekee nyt kakkosentterinä 30 pistettä, ja kiitos on tipustus nelosen keskelle, niin saadaan yksi aiheesta vittuuntunut kaveri pukukoppiin. Pitää muistaa mihin rooliin pelaaja on tullut, ja miten on siinä suoriutunut. Asplund tuli varmaan kilpailemaan Kosken kanssa kakkossentterin paikasta, ja pisteiden valossa on suoriutunut tontillaan hyvin. Jos siihen ostetaan kaksi uutta ukkoa edelle...

Saarelan hankinnan ymmärrän, jos ja kun Gags korvataan ns. kokeneella ykkösentterillä, Saarela soittaa kakkosviulua. Ja Asplund kirittää takana. Mutta jos Tiivola siirtyy Lukkoon kanssa, ja hänkään ei taatusti halua nelosen keskelle, niin tässä kohtaa herää kysymyksiä. Tulevatko oikeasti molemmat Saarela ja Tiivola? Pelaako Saarela keskellä vai laidassa? Jos Gags ei jatka, nouseeko Saarela ykkösen keskelle? Lähteekö Asplund Jukuri taustaisena Dufvan kanssa Jukureihin?
 
Viimeksi muokattu:

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
@Durden Ennen kauden alkua Asplund oli sijoitettu kolmanteen kenttään ja näin ollen pienimmälle peliajalle. Kosken piti olla kakkosen sentterinä tällä kaudella ja ottaa se iso rooli, eikä Asplundin. En usko, että Asplundia haittaisi lähteä seuraavaan kauteen taas ns. huonoimmasta roolista. Aina voi pelata itsensä parempiin kenttiin niin kuin nyt on tehnyt. Niin ja ei voi väittää, että Asplund pelaisi kakkosessa vain sen takia, että ei ole senttereitä. Kyllä RD on ennenkin laittanut laitureita keskelle, jos ei kulje. Hyvinhän Asplund on pelannut, eikä kukaan varmaan väitä vastaan. Kiitokseksi sopimus puretaan? Tuskin.
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
@Raymond Laitapa itsesi hetkeksi Asplundin hokkareihin. Tällä hetkellä Liigassa 13 sentteriä on tehnyt enemmän pisteitä kuin Asplund, vaikka mies aloitti kolmoskentässä. Joukkueita on 15. Ei huonosti. Ja olet aidosti sitä mieltä, että Asplundia ei varmaan haittaa yhtään jos siirretään tämän jälkeen nelosen keskelle? Oikeasti?

Lisätään nyt vielä sen verran, että Asplundin mukaan hän tuli ottamaan isoa roolia jo nyt. Lue, kilpailemaan Kosken kanssa kakkossentterin paikasta. Nyt kun mies on pisteissä Liigan parhaimpia kakkossenttereitä, edellä jopa joitain ykkössenttereitä, niin oletat että miestä ei haittaa vaikka tiputettaisiin nelosen keskelle. Jos joku olisi perseen pyllistys, niin tuo!
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Siirtyminen Jukureihin olisi askel taakse päin uralla. Lukossa kuitenkin mahdollisuus menestyä ja Jukureissa turpaan illasta toiseen. Ei se lisääntyvä peliaikakaan kaikkea korvaa. En ymmärrä miksi siirtyisi Jukureihin.
 

Kiikartorni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Rantanen
Epäusko valtaa koko Rauman! Lukko on laittamassa sentteriosastonsa kuntoon. Ykkössentteri ja neljä kakkossentteriä. Kyl kelpaa.
Kilpailutilanne on silti monesti myös pelaajan kannalta parempi kuin "kiveen hakattu rooli". Mieli pysyy virkeänä ja motivaatio ja menestysnälkä korkealla. Optimitilannehan on kun pelaaja tietää ansaitsevansa jonkun roolin ja tekee päivittäin töitä saavuttaakseen sen. Tällä hetkellä joukkueesta jotenkin tuntuu puuttuvan aito sisäinen kilpailu.
 
Viimeksi muokattu:

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuli tuota sentteritilannetta itsekin tänään pohdiskeltua, ja tulin lopulta siihen tulokseen, että jos ja kun sieltä se ykkössentteri X (Gagsin jatkoon en enää valitettavasti usko), niin ei se tarkoita sitä etteivätkö Saarela, Asplund ja Tiivola voisi kaikki pelata Lukossa ensi kaudella. Ensinnäkin, loukkaantumisia tulee aina. Toiseksi, eihän kilpailu pelipaikoista ole menestystä tavoittelevassa joukkueessa mikään outo juttu. Niin, ja aina ihmetellään kun ei ole yhtään reserviä niin nyt sitä sitten olisi. Uskon, että Vuori saisi rotaation toimimaan pikkasen paremmin kuin edeltäjänsä. Ehkä tässä myös varaudutaan siihen jos Saarela kumminkin livahtaa rapakon taakse.

Lisäksi tosiaan ainakin Saarela pystyy pelaamaan laiturinakin, jos nyt Lukossa ensi kaudella vaikuttaa. Joskin toivoisin silti, että lyötäisiin sentteriksi.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Itse pidän Saarelan Gagnonin veroisena sentterinä viime peliesitysten jälkeen. Taitoa on pelinrakentelussa, laukaus on tarkka, kuten juuri Ässä-matsissa nähtiin ja syötöt menevät voittopuolisesti osoitteeseen. Ei Aleksia todellakaan ole hankittu muuhun kuin ykkösen tai kakkosen keskelle, jota paikkaa hän itse juuri haluaa pelata. Pitäisin Gagnonin lähtöä muille maille hyvin todennäköisenä kolmen vuoden jälkeen, esim. Sveitsistä tai Saksasta löytyy varmasti ottajia. Isommat ympärät ja isompi tilipussi.

Asplund? No, olisiko mahdoton ajatus, että paluu Ilvekseen olisi näköpiirissä. Sillä seuralla on nimittäin ensi kaudella valmentaja, jolla riittää meriittejä ja vetovoimaa.

Mutta spekuloidaan. Eihän tässä vaiheessa muutakaan voida.
 

Guru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itse pidän Saarelan Gagnonin veroisena sentterinä viime peliesitysten jälkeen. Taitoa on pelinrakentelussa, laukaus on tarkka, kuten juuri Ässä-matsissa nähtiin ja syötöt menevät voittopuolisesti osoitteeseen.

Onkin varmaan hetkittäin Gagnonin veroinen. Siihen en kuitenkaan usko että pystyisi (vielä) säilyttämään tasonsa läpi raskaan sarjan Gagnonin tavoin. Gagnonin suoritustaso on mielestäni ollut todella luotettava. Toinen tärkeä asia on playoffit - niissä Gagnonilta löytyvä kokemus voi olla kullan arvoista.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Lukko Mikko "Bambi" Lehtosen perässä. Lahti ei ilmeisesti jatka? Suuntaa Hämeenlinnaan?

Gagnon, Lahti, Nurmi, Piitulainen -> Lehtonen, "Petru", AHL-sentteri

Menisikö yksi yhteen?

Sitten Asplund->Saarela ja Riska->Tiivola

En tosin usko, että Asplundin sopparia puretaan. Ja voihan tuo Tiivolakin olla ankka.

Vahalahti - AHL-sentteri - "Petru"
Koivisto - Saarela - Lehtonen
Lähteenmäki - Tiivola/Asplund - X/Vauhkonen
Suuronen - Koski - Pitkänen
Vidgren, Koivistoinen
 
Enpä kyllä lämpeä tolle bambille. Ura aika selkeästi laskusuunnassa. 10-20 pisteen kausia viime vuosina ja ilmeisesti meinattiin kuitenkin tulosyksikön pelaajaksi Lukkoon hommata.
 

Thompson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Arsenal
Gagnon, Lahti, Nurmi, Piitulainen -> Lehtonen, "Petru", AHL-sentteri

Menisikö yksi yhteen?
Jos huhut Piitulaisen yli 100k sopparista pitää paikkansa niin miksei?

Lehtonen ja Petruzalek tuskin saavat enää mitään jättisopimuksia SHL:stä. Molemmat floppasivat tällä kaudella Örebrossa ja heitetty jo sieltäkin pihalle. Sitä en tiedä mitä yleensä nuo AHL:stä tulleet ovat tienanneet ensimmäisellä kaudella Liigassa. Mitä esim. Azevedo mahtoi tienata Lukossa?

Enpä kyllä lämpeä tolle bambille. Ura aika selkeästi laskusuunnassa. 10-20 pisteen kausia viime vuosina ja ilmeisesti meinattiin kuitenkin tulosyksikön pelaajaksi Lukkoon hommata.
Ura on kyllä pahasti laskusuunnassa, mutta monesti kun kotimainen pelaaja, jolla ura laskussa palaa Liigaan niin aika hyvin ovat keskimäärin pelanneet. Muun muassa Petteri Nokelainen oli aivan huikea ennen loukkaantumistaan, vaikka ura ulkomailla oli jo aika laskussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös