Alle 20-vuotiaiden MM-kisat 2015–2016 Suomessa

  • 269 635
  • 940
Tila
Viestiketju on suljettu.
Selvä homma, en niin paljon Saarelaa tunne ja muistikuva on, että on pelannut keskellä ja laidassa, muuta muistikuvaa ei juurikaan ole. Ja kun eliteprospectissakin hänet on merkitty C/LW, niin ajattelin, että molemmat menee jos tarvii, mutta ehdottomasti sentteriksi häntä kaavailen.

Edellisissä harjoitusotteluissa Jalonen peluutti Ahoa keskellä ja Saarelaa laidalla ja kyllä tuo ainakin raporttien mukaan toimi siinä määrin, että Jalonen uskaltaa peluuttaa Aho keskellä ja/tai Saarelaa laidalla tarpeen mukaan.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
@Barney Olen täysin samaa mieltä kanssasi, etenkin noista Ruotsin pakeista. Kaikki sellaisia 190cm~ pitkiä, liikuttavat kiekkoa hyvin ja ovat erinomaisia luistimilla. Ei siellä kukaan mikään Karlsson ole mutta kyllä silti käy vähän kateeksi. Kylingtonin poisjäänti kertoo paljon.

Maalivahtiosasto menee mielestäni Suomelle tässä Suomi-Ruotsi maaottelussa. Hyökkäys aika tasan. Suomella on kova mutta niin myös Ruotsilla.

Täytyy kyllä ihailla millaisia pelaajia Ruotsi tuottaa tällä hetkellä. Raamikkaita, Luisteluvoimaisia, Pelitaitavia. Vaikka onhan Suomessa menty eteenpäin mutta silti jotenkin sellainen kuva jäänyt että Suomalaisella on aina jokin yksi selkeä heikkous( jonka syystä esim varaus numero laskee). Kun taas Ruotsalainen näyttää kokonaisvaltaisemmalta ja jotenkin "ehjemmältä" paketilta.

Tämä vain oma mielipiteeni eikä näitä tosiaan paperilla ratkota. Jaloseen tietysti löytyy luottoa ja jos viisikkopeli on uomissaan kaikki on mahdollista. Sikäli tietysti poikkeuksellista että nyt on meilläkin niitä yksilöitä jotka omalla suorittamisellaan pystyvät ratkomaan pelejä ja näitä on vielä useampi jantteri.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Varmasti. Miksi sitten Rasmus Andersson ei mahtunut edes Ruotsin leiriryhmään, vaikka hän on ollut tällä kaudella OHL:ssä Saarijärveä tehokkaampi, on fyysisempi sekä parempi puolustamaan? Tuulolasta nyt ei tarvitse edes aloittaa, hän on ollut tällä kaudella suuri pettymys. Juolevi on ainut Suomen puolustaja, jolla olisi ollut jonkunlaiset mahdollisuudet tuohon Ruotsin leiriryhmään. Tuskin kuitenkaan ainakaan lopulliseen joukkueeseen, kun leiriryhmäänkään eivät mahtuneet mm. Oliver Kylington ja Rasmus Andersson. Tänä vuonna puolustus tulee olemaan suuri akilleen kantapää Suomelle, eikä sitä mielestäni kannata vähätellä. Jos joukkueen parhaat -96 syntyneet pakit ovat Joni Tuulola ja Niko Mikkola, ei sillä oikeasti kuuhun mennä.

Vili Saarijärvellä on nyt ollut hiukan heikompi pätkä, mutta hän on hyökkäysominaisuuksiltaan ihan koko kisojen top5 vähintään hyökkäypäässä. Saarijärvi oli myös U-18 kisojen paras puolustaja, vertaisin samanikäiseen Vataseen. Miksi Andersson ei ole kisoissa, siihen en osaa vastata, ehkä kokonaispeli, luistelu tai joku muu asia jätti hänet ulkopuolelle. Tuulola pettymys? Kummallinen pettymys, joka pelannut kaikki liigapelit. Tampereella harjoitusottelussa oli yksi kentän päälliköistä ja ohjaa sekä johtaa peliä liikkeillään sekä äänellään, lisäksi sijoittuu Karalahtimaisesti erinomaisesti. Entäs sitten Ruotsin Sebastian Aho, näitä Svenssoneita varaillaan alkukierroksilla ja muutenkin enemmän ja vaikka riskillä ja sitten hehkutetaan pelaajaa, jota ei edes varattu ja siis nyt puhutaan ruotsalaisesta. Ruotsin viime kesän 2 kpl 1. kierroksen varausta ovat aikalailla peruskauraa, potentiaalia on, mutta mitään sanomattomia tähän mennessä. Juolevi sensijaan on ihan oikeasti todella potentiaalinen, uusi Olli Määttä, joita Ruotsilla ei ole yhtään.


Niinpä niin. Jos olet sitä mieltä, että sekä Laine että Puljujärvi pelaavat todennäköisesti n. puolen vuoden päästä NHL:ssä, niin oletko valmis ottamaan vedon vastaan? En kyllä osaa myöskään sanoa, millä mittarilla Kapanen on vaikkapa Adrian Kempeä parempi. Kapanen viime vuoden kisoissa isossa roolissa tehot 1+0, Kempe taisi tehdä 4+4. Kapasella on tällä kaudella ollut vaikeuksia aika-ajoin mahtua Marliesin kokoonpanoon, kun samaan aikaan Kempe on ollut yksi joukkueensa tehokkaimmista pelaajista. Aika paljon tuosta Ruotsin laituriosastosta kertoo, että Alexander Nylander ei välttämättä mahdu edes koko joukkueeseen, kun samaan aikaan Suomen joukkueessa Laine ja Puljujärvi ovat isossa roolissa.

Kempe ja Kapanen ovat aika tasoissa kun katsoo pisteitä ihan koko uralta. Kapanen on ollut tällä kaudella loukkaantuneena ja joku viisaampi tuolla mainitsikin olkapään vaivaamisesta. Pisteitä Kempe ja Kapanen ovat tehneet tällä kaudella ottelua kohden suunnilleen saman verran. Kapanen tehnyt pisteitä per ottelu enemmän liigassa kun Kempe SHL:ssä. Sanoinkin, että ehkä Kapasen paikalle joku voisi huonona päivänä ängetä, mutta jos Kapanen pääsee lentoon, niin siinä jää Kempet kakkoseksi, mutta se nähdään kisoissa. Laine ja Puljujärvi ovat yli 190cm pitkiä monstereita jotka ovat hyökkäypelotteita jo SM-liigassa (varsinkin Laine), Puljujärvi kokonaisvaltaisempi ja Laine omaa kovemman potentiaalin. Mistä päättelet, että Nylander ei meinaa mahtua kokoonpanoon? Jokatapauksessa vaikka hän ei ole kääpiö, niin ei myöskään mikään monsteri. Voidaan vetäistä vaikka veto, että jos Puljujärvi ja Laine ovat terveinä, niin 100€ siitä, että ainakin toinen pelaa varausvuoden jälkeen NHL:ssä ja/tai 50€, että molemmat (silloin en vedä vetoa jos varataan Edmontoniin - liikaa nuoria tai Torontoon koska Toronto ei kiirehdi).

Mielipiteitä on monia, mutta kyllä minä ottaisin ainakin Axel Holmströmin koska tahansa ennen yhtäkään Suomen sentteriä. Joel Eriksson Ek ja Jakob Forsbacka Karlsson ovat taas kokonaisvaltaisessa pelissä selvästi Suomen senttereitä edellä.

Montaa mieltä voidaan olla, mutta kokonaisvaltaisessa pelaamisessa kukaan heistä ei päihitä Hinziä ja makuasioita ovatko Saarela ja Nättinen parempia vai huonompia, aika veteen piirretty viiva.


Suomi ei pärjää paperilla kovimmille maille, vaikka Suomen laituriosasto on selvästi parempi kuin Ruotsilla, sentterit yhtä hyviä, puolustajat vain vähän huonompia ja maalivahdit vähintään yhtä hyviä. Mielenkiintoinen logiikka.

Laajuudessaan, eli noiden mainittujen pelaajien jälkeen Ruotsi menee paperilla ohi ja Kanada sekä Jenkit todennäköisesti muutenkin, mutta Kanadaan ja Jenkkeihin on pieni etu, kun pelataan isossa kaukalossa. Katsoin vielä uudestaan maalivahdit ja ei kyllä paperilla ole millään joukkueella parempia maalivahteja kuin Vehviläinen ja Kähkönen. Unohtamatta myöskin sitä, että Ruotsilla on koko kisojen todennäköisesti paras sentteri, eli vanhempi Nylander.

Siitä olen toki samaa mieltä, että Suomella on ihan realistiset mahdollisuudet mestaruuteen. Jos Jalonen saa joukkueen lyhyessä ajassa pelaamaan hyvin viisikkona ja joukkueen kärkiyksilöt ovat hyvässä iskussa, vain taivas on rajana. Ennakkoon kuitenkin tuo Suomen puolustus on iso ongelma, varsinkin jos hyökkääjiltä ei tule puolustuspäässä tarpeeksi apua.

Suomi on aina ja joka kisoissa varmaan historiassa paperilla hävinnyt vastustajilleen, mutta mitaleita on tippunut kovaan tahtiin ja mestaruuksiakin. Tietämättä sen enempää muista valmentajista, niin Jalonen on hemmetin kovaa valuuttaa tällaisissa kisoissa, ehkä jopa kovin.

Edit: Tässä vielä Noutolokun osa kertomusta sivulla 14, jos kiinnostaa lukea Kapasesta enemmän.
Onhan Kassulla ollut melkolailla loukkaantumisia jo tässä vaiheessa uraa. Ilmeisesti pahasti juuri tuolla olkapään-seudulla, joka on aikalailla yksi vaikeimmista paikoista kun siitä moni lihas ja jänne ympäriinsä menee. Tämä on katkaissut hyviä jaksoja kun on joutunut taas huilille. Taitoa tosiaan on ja luisteluvoima on melko hyvä jos sille päälle sattuu. Muistan viime kaudella kun Kassu teki Kärppiä vastaan pelissä lähes mitä halusi. Miehestä paistaa läpi halu laukoa ja ratkaista peli. Elää täysin pisteistä ja onnistumisista. Tässäpä pätkä vielä siihen peliin: Huippuhetket: KalPa - Kärpät 5.12.2014 | Ruutu
 
Viimeksi muokattu:
USA:n ryhmästä nousee heti useampikin yllätys. Joskin yllätyksiä osasi odottaa, sillä massaa on mistä valita. Nimekkäiden poissaolijoiden lista on varsin pitkä: Kyle Connor, Alex Tuch, Jack Roslovic, Conor Garland, Christian Fischer, Jeremy Bracco. Kovan joukkueen USA toki saa kasaan, ei siinä mitään.

Listan ulkopuolelta on mahdollista, että Carolina päästää Noah Hanifinin kisoihin. Olisi massiivinen lisäys USA:n puolustukseen, joka huutaa johtotähteä.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Kylingtonin ja Anderssonin pudottaminen ei lopulta ollut niin suuri yllätys kuin ehkä aluksi ajattelin. He ovat vielä "alaikäisiä" näihin kisoihin

Andersson on ikäluokkaa -96, joten tämä olisi ollut viimeinen mahdollisuus edustaa Ruotsia junnutasolla. Itse olisin valinnut Anderssonin joukkueeseen.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En tosin nyt ihan varmaksi osaa hahmotella ketkä ovat ne yv-miehet tuossa porukassa ja ketkä keskittyvät alivoimaan. Forsling tietenkin yv:ssä samoin kuin Aho.

Tuon kaksikon lisäksi Englund ja Larsson voisivat olla toinen kaksikko yv:lle. Carlssonille taas vastuuta on luvassa varmaankin alivoimalla.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Mainitaan tähän nyt vielä, että Sebastian Aho on Liigassa 11. pistepörssissä, maalin päässä, että olisi jaetulla 3. sijalla maalipörssissä, 2 maalin päässä jaetusta ykkössijasta ja tietenkin siis 3 maalin päässä yksinäisestä ykkössijasta. Lisäksi 4 paras piste per ottelu keskiarvo yli 20 ottelua pelanneista kun 2 seuraavalla on 0,93, niin Aholla 0,91, ykkösellä, eli Kuuselalla 1,15.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jenkkien leiriryhmästä voisi saada esimerkiksi tällaisen joukkueen kasaan

Nedeljkovic
Halverson

Werensky - Carlo
Krys - Collins
McAvoy - Borgen

Milano - Matthews - White
Tkachuk - Dvorak - Boesser
Bellows - DeBrincat - MacInnis
Bittner - Keller - Donato

Hanifin olisi kyllä kova juttu tuolle puolustukselle. Se on nimittäin jopa harvinaisen ohkainen ollakseen USA:n puolustus U20-kisoihin. Hyökkäys on helvetin kova, mutta suhteellisen kokematon. Kuitenkin pelkkiä 1-2 kierroksen varauksia / tulevia sellaisia. Tkatchuk - Dvorak duo tullaan pomminvarmasti näkemään yhdessä, sillä ovat Londonissa tällä kaudella tehneet ihan älyttömiä pistemääriä. Taitaa huidella jossain siellä yli 2 PPG tahdissa kummallakin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
USA:n ryhmästä nousee heti useampikin yllätys. Joskin yllätyksiä osasi odottaa, sillä massaa on mistä valita. Nimekkäiden poissaolijoiden lista on varsin pitkä: Kyle Connor, Alex Tuch, Jack Roslovic, Conor Garland, Christian Fischer, Jeremy Bracco. Kovan joukkueen USA toki saa kasaan, ei siinä mitään.

Listan ulkopuolelta on mahdollista, että Carolina päästää Noah Hanifinin kisoihin. Olisi massiivinen lisäys USA:n puolustukseen, joka huutaa johtotähteä.
USA:n nimilista on kyllä ollut tähän mennessä yllättävin näistä julkistetuista rostereista. Vaikuttaisi vähän, että siellä ollaan pyritty vahvasti roolittamaan joukkuetta, oikeastaan muilla tavoilla en osaa selittää noiden yllämainittujen pelaajien pois jättämistä. Samanaikaisesti siellä on mukana kuitenkin Clayton Kellerin tapaisia pelaajia, joten en kyllä oikein ymmärrä tuota logiikkaa noissa valinnoissa. Joku Tuch-Connor-Roslovic kenttä olisi jo sellaisenaan ollut kovaa valuuttaa näissä kisoissa.

Hanifin olisi mukana ollessaan kentis koko kisojen paras pakki, mutta hän tuntuu ottaneen sen verran ison tontin Carolinan pelaavasta kokoonpanosta, että tuskin päästävät häntä kisoihin.

EDIT. Ilmeisesti on ihan realistinen mahdollisuus, että Hanifin pääsisi kisoihin. Olisi kyllä tosissaan "massiivinen lisäys" tuohon Jenkkien nippuun, kuten Mängimies yllä asian muotoili. HFBoardsilla jengi repii hiuksia päästään näistä valinnoista, mutta ilmeisesti tuonne on tosiaan valittu kolmos-nelosketjuihin kovia duunareita pistenikkareiden sijaan. Sinänsä vähän ihmeellinen linjaus, sillä esimerkiksi Kanada on viime vuosina liikkunut juuri vastakkaiseen suuntaan, eli pyrkinyt kasaamaan neljä hyökkäysvoimaista ketjua ja jättänyt puhtaiden roolipelaajien valitsemisen vähemmälle.
 
Viimeksi muokattu:

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Tämän hetken leiritystä kun katselee, niin Ruotsilla on isoin, painavin ja vanhin joukkue kaikista eliteprospectin mukaan. Suomi on pituudessa kakkosena, mutta häviää Canadalle painossa ja iässä, USA taas häviää jokaisella näillä osa-alueella Suomelle.

Vielä kun suurellä todennäköisyydellä Suomen hyökkäyksestä tippuu Mäkinen, Virta ja Tammela, jotka ovat lyhyimmästä päästä, niin aika kookas hyökkäys meillä tulee olemaan (Hyökkäyksen keskipituus tällöin 187,5cm). Puolustajista sitten itse veikkaan tippuvan Vaakanainen, Mattila ja Keskitalo/Salo, niin sieltä myös Mattilan osalta kääpiö sivuun (jos Keskitalo tippuu, niin pakkien keskipituus 187,1cm). Jos taas Salo, niin pituutta tulee vähän lisää ja ei tietysti Sopanenkaan ole kirkossa kuulutettu, mutta omaan joukkueeseeni hän kyllä menee heittämällä, mutta jalkoihin ei siis jäädä tänä vuonna ja toki noiden kääpiöiden tiputtaminen lisää myös painokeskiarvoa.
 
Viimeksi muokattu:

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Mielenkiintoinen ensimmäinen leiriryhmä Suomella. Odotan että lopulliseen miehistöön kun Tapaninpäivänä starttaa kisat, niin Patrik Laine sekä tietenkin Jypin loistavasti pelannut maalivahti Vehviläinen, ja myös Kaapo Kähkönen. Sitten taas ketkä mahdollisesti tippuu pois, niin Vaakanainen. Vaikka mies onkin tässä ensimmäisessä Leiriryhmässä mukana, niin veikkaan, ettei mahdu lopulliseen kisamiehistöön. On ikää vasta 16 vuotta, niin poika kasvaa muutaman vuoden, niin sit voi tulla kysymykseen jo.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Itse uskon, että ykkösylivoima oon juurikin jotain tuon suuntaista, eli Saarijärvi-Laine ns. pakkeina. Rantanen ja Aho ja Hinz (oli muuten siinä harjoitusottelussa jonka näin, melkein 100% aloittaja) voisi myös olla hyvä tuossa maalin edessä.

YV:t

1.
Rantanen-Hinz-Aho
Laine-Saarijärvi

2.
Repo/Saarela-Nättinen-Kapanen
Puljujärvi-Juolevi

Katselin tossa vähiä väläyksiä, joita Rantasesta on, mutta Rampagessa hän ainakin pyöritti peliä oikeassa laidassa YV:llä, eli ei varmaan kaukaa haettu tuo ykkös YV. Tosin 2 YV taas kaipaa sitä pelinrakentajaa, tosin tiedä sitten onko Nättisestä tai Kapasesta siihen.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Aho - Hintz - Rantanen
Kapanen- Saarela - Laine
Repo - Nättinen - Puljujärvi
Lammikko - Siikonen - Tammela
Kalapudas

Juolevi - Saarijärvi
Tuulola - Keskitalo
Niku - Sopanen
Vaakanainen

Vehviläinen
Kähkönen
Larmi

Hyökkäys on ihan hemmetin laadukas tänä vuonna, ja siitä löytyy ennen kaikkea laajuutta. Suomi saa kisoihin kolme todella hyvää ketjua, eikä nelonenkaan tule olemaan hyökkäyssuuntaan lapanen. Puolustus ei ole ole ainakaan paperilla erityisen kova, mutta onneksi tiivillä viisikkopuolustuksella pystytään kompensoimaan tuota. Maalivahtiosasto on ihan kärkiluokkaa tässä turnauksessa. Mielenkiintoista nähdä, kumpi kaksikosta Vehviläinen - Kähkönen lopulta nappaa ykkösvahdin viitan harteilleen.
 
Viimeksi muokattu:

Zinetula

Jäsen
Mainitaan tähän nyt vielä, että Sebastian Aho on Liigassa 11. pistepörssissä, maalin päässä, että olisi jaetulla 3. sijalla maalipörssissä, 2 maalin päässä jaetusta ykkössijasta ja tietenkin siis 3 maalin päässä yksinäisestä ykkössijasta. Lisäksi 4 paras piste per ottelu keskiarvo yli 20 ottelua pelanneista kun 2 seuraavalla on 0,93, niin Aholla 0,91, ykkösellä, eli Kuuselalla 1,15.

Ompa yllättävän korkealle noussut, kun Aholla on jopa 7 ottelua vähemmän pelattuna kuin monilla. Harjoituspelien alla loukkaantuminen ja äskettäin niskaan osunut kiekko harmittavia takaiskuja, mutta eivät ole sanottavasti haitanneet tahtia! Ja on huomioitavaa, että Aho on saanut pisteensä käytännössä ilman ylivoimaa eli kyseiset 23 ottelun tehot 10+11=21. Vasta 2-3 edellisessä peleissä on kuulunut Kärppien yv-koostumuksiin.

Huikeinta on ehkä se, että Aho johtaa ylivoimaisesti koko liigan tehotilastoa +19 lukemalla. Seuraavat ovat 6-9 täppää perässä. Eikä jäähyn jäähyä vaikka pelaa todella vastuullisesti ja on useimmiten jäällä Kärpissä alivoimilla ja ottelun loppuhetkillä Niemen kanssa. Aho tunnistaa tilanteet todella hyvin ja nopeiden ensipotkujen kautta se rapala ei ehtine käydä mielessäkään vaan päinvastoin takakarvaa nätisti kiekon pois kun vastustaja suojaa sitä huolimattomasti luullen päässeensä jo tilanteen herraksi. On ollut silti kyllä yllätys, miten kypsästi Aho on pelannut koko kauden ja kamppaillut molempiin suuntiin. Varmaan Carolinassakin hykerrellään tyytyväisinä vaikka toki näkivät kaverin potentiaalin ja siksi myös korkea varaus. Kun on loistavat pelivaistot, tekninen- ja taktinen puoli kunnossa, sijoittuminen oikeaoppista sekä yleensäkin pelisilmää, siihen on hyvä rakentaa kokonaispakettia fysiikan kohentumisen myötä.

Jännä nähdä, mikä on Ahon rooli J. Jalosen paletissa. Varmasti hoitaisi tarvittaessa myös sentterin roolin, vaikka tontti ei järin tuttu olekaan. Katsoin ne parit harkkapelit ja jäi ainakin mielikuva, että vei kohtalaisesti jopa aloituksia ruotsalaisilta. Jos jollakin on tilastoa, voi ampua alas. Liigassa on aloittanut käytännössä silloin kun Niemi on vaihdettu pois eli kymmenkunta aloitusta n. 56% varmuudella. Pieni otanta, mutta ei huonokaan tilasto kun Niemeä vastassa on liki aina vastustajan parhaat aloittajat. Voisin kuvitella Ahon ympärille ketjua Laine - Aho - Rantanen tai Aho - Hintz - Rantanen. Tai kasaan Aho-Pulju -kaksikko kun tuntevat hyvin toisensa. Toisaalta edellisessä Ruotsi-kamppailussa yhteistyö pelasi hyvin myös Laineen kanssa ja sentteripeli luonnistui.

Siinäpä pulma, mutta positiivinen valmennusjohdolle. On meillä kova nippu, etenkin hyökkäyksen osalta, mutta laatua on koko joukkueessa! Yv-osaamista on paljon kuten täällä on ansiokkaasti mainittu monissa viesteissä eli viimevuotisen ei pitäisi toistua. Iso kaukalo auttanee tässäkin asiassa jonkin verran ja onhan Laineella maailmanluokan kuti. Pakistossakin on yv-osaamista etenkin Saarijärven osalta ja myös isokokoisia pakkeja löytyy alivoimiin ja oman pään vääntöihin, ketkä ovat tottuneet pelaamaan leveässä kaukalossa ja se on Suomen etu. J. Jalonen osaa peluuttaa yhteistyön jääkiekkoa isossa laatikossa ja kollektiivinen viisikkopuolustus tiivistää peräpään heikkouksia vahvuudeksi, jos niitä on yleensäkään. Maalivahtikaksikko on noussut todella odotuksia herättävälle tasolle ja miksei Larmikin pystyisi tarvittaessa kantamaan vastuuta.

Detaljina mainittakoon, että sekä Vehviläinen että Kähkönen ovat nollanneet Kärpät tällä kaudella kertaalleen, Vehviläinen Raksilassa ja Kähkönen CHL-pelissä Espoossa. Jos tänään Kaapo pelaa Bluesin maalilla, niin siinä on yksi paineensietokyvyn ja taitojen esittelyn paikka, sillä Kärppä tullee kovempaa kohti kuin viikko sitten. Toinen odotus illan peliin, mihin katseet kohdistuu on Vaakanainen! Nämä huippupotentiaalin omaavat junnut ovat valmiita harppauksiin kun heille antaa vastuuta, hyvänä esimerkkinä Puljujärvi vuosi sitten, kenen peli oli Suomen harvoja valopilkkuja tuolloin vaikka tolppa ulos -jutuiksi meni. Vaakanainen joutuu taatusti jonkinlaiseen testiin illan CHL-pelissä ja jos selviää kunnialla, niin mikä ettei seiskapakiksi vaan joukkueeseen.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
USA, Kanada, Ruotsi ja Suomi ovat minusta kaikki vahvoja kanditaatteja aina mestaruuteen saakka. Venäjällä on myös monia kovia nimiä, kuten esimerkiksi Svechnikov, Guryanov, Provorov ja monia muita. Lisäksi maalivahti Samsonov on ennakkoon ehkäpä jopa kisojen paras veskari. Ihan täydet mahdollisuudet kaataa kenet tahansa noista neljästä, eikä välttämättä olisi edes ihan hirveän väärin listata heitä samaan porukkaan mestarikanditaatiksi.
 

Aapee79

Jäsen
Nuorten MM-kisat kiinnostaa täälläkin suunnalla aika paljon, mutta meinaakohan nyt karata jollain vähän käsistä tämä suomalaispelaajien hehkuttaminen?

Vai että Laine ja Puljujärvi pelaa n.puolen vuoden päästä NHL:ssä? Ai niin, mutta ei Torontossa eikä Edmontonissa. Tähän jos vielä kirjottaisi loput 28 seuraa, niin sitten... Puolen vuoden päästä varataan juu, mutta että ensi syksynä pääsevät jatkoon tulokasleiriltä lopulliselle ja sieltä vielä nappaavat pelipaikan ylhäältä - utopiaa. Laine näyttäisi ehkä valmiimmalta, mutta ensi vuosi tulee aivan liian nopeasti hänellekin.

Saarijärvi kisojen TOP-5 puolustaja. Jep. Ruotsilla oli vara jättää jengistä pois sellaisia pakkeja, mitkä pesevät jo Saarijärven suihkussa 24/7, että siitäpä voi ruveta tasoa laskemaan esim. juuri Ruotsin osalta.

Sitten tämä kyseinen nimimerkki vertailee Ruotsia ja Suomea ja saa osa-alueet käännettyä, osan jopa selvästi, Suomen eduksi, mutta sitten Ruotsi onkin parempi laajuudeen vertailussa? Eihän tuossa ole mitään logiikkaa. No joo. Saahan sitä tietty värilaseilla kirjoittaa, mitä haluaa.

Nopea arvio Suomesta:

Vehviläinen - Kähkönen kuulostaa ok parilta näin ennakkoon. Molemmat esittäneet aika kivoja otteita tällä kaudella. Tähän, kuten nyt yleensäkin maalivaihteihin, ei Suomi tule kaatumaan.

Puolustus taas on aika helkutin huono. Puuttuu se "Ristolainen-Määttä" ykköspari, mihin voisi luottaa täysillä ja antaa kovia minuutteja. Tämä osa-alue tiputtaa kyllä Suomen osakkeita kultamitaliin.

Hyökkäys näyttää paperilla aika kivalta. Kyllä noista saa pyöriteltyä kolme ihan mukavaa hyökkäysketjua ja yhden vähän puolustavamman. YV-kenttiin on kova kilpailu. Esim. Repo on tällä kaudella Pelsuissa esittänyt hyviä otteita, mutta mahtuuko nyt edes yv:lle, on toisaalta ihan possariasia. Nopeasti laskettuna tuolta löytyy se 9 hyökkääjää, mitkä voivat miesylivoimalla heittää kehiin. 1+4 varmaan tulee kaksi yv-kenttää muodostumaan, että toivotaan, että pakit Saarijärvi-Juolevi pysyvät hyökkääjien aivoituksissa mukana.

Kotikisat ovat sitten arvoitus. Kasvavatko nuorilla paineet liian isoksi vai tuoko se lisää virtaa? Kanada - Ruotsi - USA - Suomi - Venäjä, kuka tippuu pois välieristä?

Toivon jengille paljon onnea sekä kuoleman pelistä voittoa ja pääsyä välieriin!
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Juolevi - Saarijärvi
Tuulola - Keskitalo
Niku - Sopanen
Vaakanainen
Missä on Niko Mikkola? Kyllä ainakin itse nostaisin hänet Keskitalon ja Vaakanaisen edelle.

USA, Kanada, Ruotsi ja Suomi ovat minusta kaikki vahvoja kanditaatteja aina mestaruuteen saakka. Venäjällä on myös monia kovia nimiä, kuten esimerkiksi Svechnikov, Guryanov, Provorov ja monia muita. Lisäksi maalivahti Samsonov on ennakkoon ehkäpä jopa kisojen paras veskari. Ihan täydet mahdollisuudet kaataa kenet tahansa noista neljästä, eikä välttämättä olisi edes ihan hirveän väärin listata heitä samaan porukkaan mestarikanditaatiksi.
Samaa mieltä. Tänä vuonna ei ole mitään yhtä selkeää mestarisuosikkia vaan nuo neljä ensin mainittua kuuluvat kaikki samaan kategoriaan. Suomen rankkaisin kuitenkin etukäteen jonkin verran kolmen muun alapuolelle heikomman pakiston ja yleisen kokemattomuuden takia. Venäjä on musta hevonen, josta ei oikeastaan tiedä yhtään etukäteen millainen joukkue sieltä tulee. Todennäköisesti kuitenkin kova nippu, joka voi hurmokseen päästessään mennä loppuun asti. Tshekki voi myös yllättää, mutta tuskin riittää heillä finaaliin asti. Pienestähän nämä ovat kuitenkin kiinni, joten kaikki on mahdollista.

Julius Nättisestä sen verran, että mielestäni täällä jonkin verran aliarvostetaan hänen tärkeyttään Suomen joukkueelle. Nättinen on kuitenkin ollut viime vuodet 97-ikäluokan kärkipelaajia ja tällä kaudella pelannut isossa roolissa ja hyvillä tehoilla Barrie Coltsin joukkueessa. Nättinen menee heittämällä ainakin Saarelan edelle kun senttereitä aletaan rankkaamaan, mahdollisesti myös Hintzin edelle, sillä itselleni on hieman epäselvää, että onko Hintzin paras paikka keskellä vai laidassa. Nättinen on Suomen ainoa sentteri, jonka voi heittää jäälle missä tilanteessa tahansa.
 
Viimeksi muokattu:

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Kun verrataan tuohon 2014 mestaruus nippuun, niin silloin joukkue näytti perjaatteessa paperilla huonolta. Totuus on kuitenkin, että silloin Suomella oli todella kova pakisto, ja sentteritkin näyttivät paperilla ohuilta, mutta Teräväinen pystyi pelaamaan lähes 30min otteluista. Tästä seurasi tilanne, että Suomella 50% otteluiden peliajasta jäällä oli kovat pakit+sentteri trio, jolloin 50% otteluista Suomen peli oli voittavaa, muille silloin riitti kun selviytyvät sössimättä ja imuroimatta liikaa omiin.

Sentterit+pakit on se jonka päälle jokainen joukkue pitäisi rakentaa, sitten vasta viimeisenä laiturit. Nyt kun pakit ovat hieman kysymysmerkki, niin senttereiden peli nousee arvoon arvaamattomaan.
 
Viimeksi muokattu:

Zinetula

Jäsen
Kun verrataan tuohon 2014 mestaruus nippuun, niin silloin joukkue näytti perjaatteessa paperilla huonolta. Totuus on kuitenkin, että silloin Suomella on todella kova pakisto, ja sentteritkin näyttivät paperilla ohuilta, mutta Teräväinen pystyi pelaamaan lähes 30min otteluista. Tästä seurasi tilanne, että Suomella 50% otteluiden peliajasta jäällä oli kovat pakit+sentteri trio, jolloin 50% otteluista Suomen peli oli voittavaa, muille silloin riitti kun selviytyvät sössimättä ja imuroimatta liikaa omiin.

Sentterit+pakit on se jonka päälle jokainen joukkue pitäisi rakentaa, sitten vasta viimeisenä laiturit. Nyt kun pakit ovat hieman kysymysmerkki, niin senttereiden peli nousee arvoon arvaamattomaan.
Totta, ja erikoistilanteet toimivat maagisesti. Ylivoimalla kiekkoa reppuun ja alivoimilla kovan luokan sitoutumista. Tähän vielä maalivahtipeli tärkeimmissä peleissä rautaa, mikä mahdollisti lopulta kaiken. Suomi ei lähtenyt näyttämään, että siltä puuttui tuolloin kaksi tärkeintä pelaajaansa, Barkov ja Määttä vaan lähti taistelemaan ja pelaamaan mainitsemillasi vahvuuksilla.

Olihan pakisto ilman ykköstähteään Määttääkin huikea. Lindell - Pokka -kaksikko veti koko ajan korkealla suoritusvarmuudella ja Ristolainen astui kuvaan mukaan tärkeimmillä hetkillä pudostuspeleissä. Pokka pelasi tuossa vaiheessa yhdellä olkapäällä saatuaan terveiset P-Amerikasta ja huilasi tästä syystä monia liigapelejä tammikuussa. Ristolaisen tehoja tarvittiin juuri oikealla hetkellä kun hyökkäys oli köykäinen ja paljon Teräväisen ketjun varassa.

Kyseisen Lindell, Pokka, Ristolainen -kolmikon takaa löytyi vielä tuleva #14:sta varaus Julius Honka, myös varattu Mikko Vainonen sekä hyvään peruspeliin niin ikään pystyvät Mikko Lehtonen ja Juuso Vainio. Tähän kun lisättiin kisojen paras maalivahtikaksikko, oli runko mihin nojata. Hyökkäyksessä oli Teräväisen takana aika tasapaksu materiaali, mikä pystyttiin kuitenkin valmennusjohdon toimesta roolittamaan mestaruuskuntoon!
 

Isäntä

Jäsen
Joo, mopo on täällä eräillä vähän käsistä näyttänyt karkaavan ja logiikan puutetta on havaittavissa. Ei Suomi tälläkään kertaa ykkössuosikkeja ole, vaan tukevasti Kanadan, Ruotsin ja USA:n takana yhdessä Venäjän kanssa. Suomella on hyökkäyksessä paljon potentiaalia ja ratkaisuvoimaa, mutta puolustus on ennakolta valitettavan ohut ja köykäinen. Onneksi maalivahtikaksikko on ottanut esim. tuolta reilun 1,5 vuoden takaisista U18-kisoista isoja harppauksia, eikä Suomi tänäkään vuonna todennäköisesti tule maalivahteihin kaatumaan.

@Fawkes ottikin jo Nättisen aliarvostamiseen kantaa. Uskon, että Nättinen tulee yllättämään monet tämänkin palstan kirjoittajat kokonaisvaltaisella pelillään. Juliuksen pelissä on mielestäni Anze Kopitarmaisia piirteitä. Enkä nyt väitä, että hänestä ikinä tulee yhtä kova pelimies, mutta hyvä paketti on kasassa ja tuollaista tiettyä rauhallisuutta ja pelin kokonaisvaltaista hahmottamista on hienoa katsoa.

Suomen alkulohkon päävastustaja Venäjä on itselleni kyllä melkoinen arvoitus, jotenkin on tunne, että sieltä voi tulla ihan mitä vaan. Venäjällä on ennakkoon arvioiden kisojen paras maalivahti Samsonov ja paras puolustaja Provorov. Sitten on muutama mielenkiintoinen hyökkääjä, kuten Guryanov ja Svechnikov. Mutta miten paketti koknaisuudessa toimii ja kuinka leveä tuo materiaali on, jää nähtäväksi. Edelleen painottaisin tuota Venäjä-ottelun ja lohkovoiton tärkeyttä (toki muutkin alkusarjan pelit pitää voittaa). Tällä todennäköisesti vältettäisiin toisen lohkon kärkikolmikon kohtaaminen ennen välierää.

Jäähallin lohkon ennakkoasetelmat ovat myös erittäin mielenkiintoiset. USA:lta ja Ruotsilta löytyy kisojen kaksi kovinta pelaajaa Matthews ja Nylander. Kuitenkin näen Kanadan materiaalin puolesta suosikkina nimenomaan leveyden ja tasaisuuden takia. USA:n puolustus vaikuttaa jopa yllättävän heikolta paperilla. Kanadalla taas löytyy laatua neljään hyökkäysketjuun ja pakistokin vaikuttaa jälleen erittäin tasaiselta. Uskonkin Kanadan pelinopeuden olevan valtaisaa ja kun yksilötaitakin ulottuu nelosketjuun saakka, pidän Kanadaa jälleen suurimpana mestarisuosikkina. Ruotsi hyvänä kakkosena ennen USA.ta, Suomea ja Venäjää. Tsekin mahdollisuuksiin en oikein jaksa uskoa.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jos Suomella on näihin kisoihin heittää leveydeltään ja ihan laadultaankin täysin vertailukelpoinen hyökkäys muihin huippumaihin verrattuna eikä tarvi yhtään kakistella, mutta puolustus on iso kysymysmerkki, niin tulevaisuudessa tilanne taitaa kääntyä vähän toisinpäin. Ensi vuonna enää ei varmasti nähdä kaikkia näissä kisoissa pelaavia hyökkääjiä, puhumuttakaan sitä seuraavasta.

Mutta kun puolustus tulee koostumaan seuraavana parina vuotena herroista Juolevi, Saarijärvi, Välimäki, Salo, Vaakanainen, Niemeläinen, Reunanen, Felixson, Veeti Vainio etc. niin onhan tuo aikamoinen. Tuo -98 ikäluokan puolustus on kerrassaan huikea Suomella.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Julius Nättisestä sen verran, että mielestäni täällä jonkin verran aliarvostetaan hänen tärkeyttään Suomen joukkueelle. Nättinen on kuitenkin ollut viime vuodet 97-ikäluokan kärkipelaajia ja tällä kaudella pelannut isossa roolissa ja hyvillä tehoilla Barrie Coltsin joukkueessa. Nättinen menee heittämällä ainakin Saarelan edelle kun senttereitä aletaan rankkaamaan, mahdollisesti myös Hintzin edelle, sillä itselleni on hieman epäselvää, että onko Hintzin paras paikka keskellä vai laidassa. Nättinen on Suomen ainoa sentteri, jonka voi heittää jäälle missä tilanteessa tahansa.
Osaatko hiukan avata, miksi Nättinen on niin paljon Saarelaa edellä? Ok, kokonaisvaltainen peli ilmeisesti kuten ylempänä sanottiin?

Saarelasta voin sanoa, että ylivoimassa ainakin on käyttöä. Laukaus taitaa olla Laineen kanssa jengin painavin ja lähtee nopeasti. Lisäksi jos vain saa saman moodin päälle mitä U18- ja liigapeleissäkin viimeaikoina nähty, voi olla hienoa katseltavaa. Ominaisuudet pääsevät paremmin käyttöön kuin liigassa, eli saa hyviä syöttöjäkin (sekä itselle että muile) kun tilaa on hiukan enemmän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös