Chicago Blackhawks 2015–2016

  • 456 600
  • 1 994

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Hawks win!

Tasapainoinen kotiesitys maustettuna Panarinin sekä #88:n show'lla, vieraiden ainoa maali tuli alivoimalla aivan ottelun lopussa, kun Patrick Kanen tanssiminen loppui ennen aikojaan. En ala raportoimaan maaleja, koska ne kannattaa katsoa highlighteista.

Erittäin hyvä esitys kokonaisuudessaan, ei ollut vierailla oikeastaan palaa lukuunottamatta tuota energistä nelosketjua, joka sai painetta aikaiseksi säännöllisesti Blackhawks-päätyyn. Shaw tosiaan palasi nelosketjuun, Garbutt nousi ykkösketjuun. Muuten ketjut samat kuin eilen ottelun lopussa. Svedberg loisti poissaolollaan valokeilasta eli pelasi huomattavasti paremmin kuin debyytissään.

Trevor van Riemsdyk sai viimeinkin sen uransa ensimmäisen tilastoihin, Foley ja Olczyk väittivät kiven kovaan, että se viime kauden maali oli oikeasti van Riemsdykin, mutta Versteeg kävi poimimassa sen itselleen. En viitsi tarkistaa, mutta nyt on ykkönen taulussa. Loistavaa joukkuepuolustamista Blackhawksilta, hyökkäyspeli oli laadukkaan tasaista jokaiselta ketjulta ja tietenkin kermana kakun päälle tuo kakkosketju. Anisimov on aivan saatanan hyvä sentteri. Ei valittamista kenestäkään, oikeasti.

Ottelun käännekohtana Darlingin torjunta Kuleminin puolittaiseen läpiajoon.

Keskiviikkona jatkuu Philadelphiassa, on tämä jääkiekko kivaa!
 

Qotscha

Jäsen
Menetkös jakamaan kielioppivinkkejäsi jonnekkin muualle niin voitaisiin täällä keskittyä keskustelemaan itse asiasta?

Palaan vielä sen verran aiheeseen, että mitä ilmeisimmin Тихонов translitteroidaan suomeksi Tihonov (en mene varmaksi väittämään, kun en venäjää osaa, mutta en ole mediassa muutakaan muotoa nähnyt). Sille, kuuluuko jääkiekkolijoiden nimet sitten translitteroida suomen vai englannin kielen mukaisesti on Jatkoajassakin omistettu oma ketjunsa.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Isles nurin toistamiseen ja hyvältä näyttää joukkueen pelaaminen. United Centerissä varsinkin tulee vierailijoilla oleman varsin haasteellista käydä ryöstöretkillä, tykkään. Darling pelasi varsin solidisti ja jopa Svedberg oli tänään huomattavasti parempi, kuin tuossa mailanpuristus-pelissä Brooklynissä.

Q:n ketjulotto jälleen startannut ja Garbutt ykkösessä, Teuvon centeröidessä kolmosta. Kane-Panarin duo tulee tekemään hävitystä tällä kaudella, kunhan pojat muistavat, että muillekin saa välillä syöttää. Ylivoima ottaa tällä menolla harppauksen eteenpäin tuloksellisesti, kun molempiin yksiköihin on käsiä ja kätisyyksiä. Lisäksi näyttäisi muutaman pelin otannalla että entryt alueelle ovat hieman parantuneet, joka tietysti on iso osa PP:n toimivuutta.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Artemi Panarin.... Ei jumalauta mikä pelaaja. Pakko sanoa, että @Artturenos kyllä tiesi mistä puhui ennen kauden alkua. Panarin-Kane on ollut aivan mahtava kaksikko tähän mennessä ja toivottavasti sama jatkuu koko kauden. Tuohon vielä Anisimov keskellä, niin puhutaan kyllä tämän hetken parhaista ketjuista NHL:ssä. Harvoin olen ollut tässä vaiheessa kautta näin innoissani joukkueesta, mutta mikäs sen parempaa.

Svedbergiltä tosiaan jo parempi peli. Ensimmäisessä pelissä ei erottunut juurikaan Rundbladista, mutta toisessa pelissä jo selkeä parannus. Ehkä tuo pakisto kuitenkin huutaisi vielä yhtä syvyyspakkia, mutta näilläkin voidaan mennä. Garbutt-Toews-Hossa toimi ihan mukavasti, mutta valitettavasti eivät päässeet tehoille. Enemmän kuitenkin tuurista kiinni, sillä paikkoja kuitenkin oli. Tikhonov-Teuvo-Bickell oli myös ihan hyvä ketju, vaikka vähän liikaa pyörivät omissa. Toimii kuitenkin selkeästi paremmin Teuvo keskellä, kuin Shaw, sillä nyt Tikhonov pystyy vähän paremmin kiekottelemaan. Nelosketjusta ei tarvinne sanoa mitään. Hyvää tekemistä koko ajan (luonnollisesti).

Keskiviikkona siis Flyers, joten tässähän joutuu ihan odottelemaan seuraavaa peliä. Noh, onneksi voi katsella muidenkin joukkueiden pelejä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
10.10.2015 NY Islanders @ Chicago: 1-4

28 Garbutt - 19 Toews - 81 Hossa
72 Panarin - 15 Anisimov - 88 Kane
29 Bickell - 86 Teräväinen - 14 Tikhonov
11 Desjardins - 16 Krüger - 65 Shaw

2 Keith - 4 Hjalmarsson
43 Svedberg - 7 Seabrook
6 Daley - 57 van Riemsdyk

33 Darling 28/29 - 96,6%
(50 Crawford)

Ottelun tilastoja War on Ice -sivustolla
Ottelun maalikooste NHL.comissa

Nyt Hawksin peli näytti jo hieman tutummalta. Ajoittain todella kaunista peliä ja vieraiden hetkellinen ote ensimmäisen erän lopulla ja toisen erän alussa katkesi Darlingin hyviin torjuntoihin ja Panarinin maaliin. Siitä loppuun asti peli oli tiukasti Hawksin käsissä. Jokin tässä nyt kuitenkin on, kun ei oikein meinaa vielä syttyä tuolle joukkueelle. Ehkä sekin, että sekä Hawksilla että Ilveksellä oli back-to-backit ja kahteen vuorokauteen on tullut katsottua noin 10 tuntia jääkiekkoa. Siinä missä itselle back-to-backit tuntuvat olevan liikaa, Hawks jatkoi kevytjalkaisena joukkueena viime vuosien hyvää trendiä näistä otteluista.

Anisimovin ketju on tosiaan ollut huikea hyökkäyspäässä ja pelistä ilman pisteitä jäänyt sentteri oli kolmessa maalissa tekemässä loistavaa maskia uransa ensimmäistä NHL-ottelua pelanneen Jean-Francois Beruben edessä. Tosin venäläissentteri jäi aloitusympyrässä tälläkin kertaa alle 30%, minkä täytyy kyllä muuttua aika pian. Avausottelussa sentään kaapi aloituksia hyvin vanhaa seuraansa Rangersia vastaan.

Kanen ja Panarinin kemia toimii kyllä hienosti, minkä Quenneville palkitsikin siirtämällä venäläisen ykkösylivoimaan. Tuo ei valitettavasti toiminut, koska koostumuksesta poistui maskimies-Shaw. Oikealta laukova Panarin on parin pelin perusteella täyttänyt Sharpin saappaat melko hyvin. Tosin siinä, missä #10 olisi ylivoimalla jatkanut Kanen syötön vasemmalta pienestä kulmasta onetimerilla maaliin, Artemi jatkoi kiekon yhdellä kosketuksella viivaan Keithille. Eiköhän tuo tosin muutu, kun Toews näytti heti vaihtopenkillä piirtotaululla, mitä tilanteessa olisi pitänyt tehdä.

Ylivoimalla ylimielisesti kiekon menettänyt Kane jäi illallisen velkaa Darlingille, kun vastustaja pääsi 59 minuutin kohdalla riistämään nollapelin alivoimamaalilla.

Niin paljon kuin Hossaa arvostankin ja hänen pelistä nautinkin, ykkösylivoiman viivamies on tällä hetkellä konkarille väärä paikka. Hawksin laiturivalikoimalla on ihan ymmärrettävää, että ylivoimalla pelaa neljä hyökkääjää, mutta hyvällä laukauksella varustetut Daley ja Seabrook tuntuvat välillä menevän hieman hukkaan kakkosylivoimassa. Hossan tavoin myös kapteeni yrittää kyllä kovasti, mutta ehkä urotyöt antavat vielä odottaa kevättä. Jotenkin on tahmeaa ykkösen peli, eikä omasta mielestäni Garbuttkaan siinä toiminut yhtään sen paremmin kuin Teräväinen tai Shaw. Ei ole heistä kukaan Saad, joka täydensi kolmikon täydellisesti. Toki ykkönen edelleen pimentää vastustajan ykköstykit tehokkaasti, joten sikäli minimivaatimus täyttyy, vaikka pistetili ei kartukaan.

Hienoa, että kakkosylivoima sai onnistumisen Teuvon tarjoiltua Seabrookille kauden ensimmäisen maalinsa. Toki tuo syntyi kahden miehen ylivoimalla, mikä vähän helpotti urakkaa. Seabrookin parina pelannut Svedberg pelasi ensimmäistään paremman pelin ja hienoa, että Quennevillellä riitti vielä luottoa edellisen pelin muutaman karkean virheen jälkeen. Ehkä tuo luottamus palkitaan vielä. Tosin itse kaipaisin tuohon vierelle ehkä jonkun vikkeläjalkaisemman pakin tasapainottamaan jättiläisen liikettä, vaikka Seabrookin parina voi kyllä olla varma siitä, että pakkipari pelastaa pahimmasta pulasta. Sinänsä on kyllä Seabrookin osaamisen haaskaamista laittaa hänet babysitteriksi.

Van Riemsdykille tosiaan vihdoinkin hänen nimiinsä jäänyt NHL-maali. Versteegin nimiin muuttunutta maalia voi kerrata vaikka tästä CBS Sportsin jutusta. Videomateriaali ei ole parasta mahdollista, mutta tuonkin perusteella kyllä näyttää omiin silmiini siltä, että Versteegin maila ei kiekkoon todennäköisesti osunut.

Pakistosta täytyy sanoa vielä, että nyt ainakin jakautui peliaika loistavan tasaisesti, eikä kärkikolmikkoa tarvitse peluuttaa lähempänä puolta tuntia kentällä. Toki 3-4 maalin johto hyvissä ajoin mahdollisti tämän ylellisen peluuttamisen.

22:01 Daley
21:01 Keith
19:37 van Riemsdyk
19:19 Seabrook
17:11 Hjalmarsson
16:17 Svedberg

Nyt pari kolme päivää taukoa ja sitten taas kolme peliä neljään päivään setti: ke @PHI, to @WSH ja la CBJ.
 

Liitteet

  • 151010NYI@CHIshiftchart.png
    151010NYI@CHIshiftchart.png
    121,9 KB · kertaa luettu: 318

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
@Hawk #22 täytyy kyllä antaa tuosta Panarinin esiin tuomisesta suurin grediitti @Lico :lle, mutta toki minäkin Panarinia olen kyllä aika paljon mainostellut. Huikea pelaaja tosiaan, ja olen jopa itse yllättynyt positiivisesti. Kaveri aikalailla kopio Kanesta, eikä mielestäni edes häviä yhtään vertailussa, jopa ehkä hivenen fyysisempi ja nopeampi. Tulee tuo kakkonen iskemään hurjat tehot tällä kaudella, saas nähädä riittääkö Panarinille edes 80 pistettä ja Kanelle 90.

Teräväinen tulee nousemaan alun suosta, nyt alkaa näyttää jo hyvältä. Pitkää nenää niille Suomalaisille asiantuntijoille, jotka ennen tätäkin kautta mainostivat medioissa(Nyholm, Hiitelä), ettei Teuvo tule ikinä pelaamaan sentterinä NHL:ssä. Sentteri tulee olemaan Teuvon paikka, ainoa ongelma on vain nuo aloitukset, ja kyllä ne tulevat kehittymään.

Kane on viime kauden playoff virettään huomattavasti parempi pelaaja tällä kaudella, nyt Kanella kulkee.

Peli näytti muutenkin hyvältä. Nukahdin tosin kesken, niin en nyt enempää itse pelistä kirjoittele
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Turha noista on kerätä kunniaa, vaikka voisihan tähän huudella "mitäs minä sanoin". Totta kai KHL:n kautta on tullut kaveria nähtyä huomattavasti enemmän, niin kuin myös olettettavasti @Artturenos :kin.

Minä en ole yllättynyt oikeastaan yhtään siitä miten hyvin Artemi on pärjännyt, olen yllättynyt lähinnä siitä miten hyvin hänen pelinsä klikkaa NHL-kaukalossa juuri Patrick Kanen kanssa, koska se pelityyli on niin samanlainen sekä se tila ja aika on kortilla. En jaksa uskoa, että pojat pystyvät kiekottelemaan parin kuukauden päästä enää samalla tavalla, vaikka poikkeuksellisista pelaajista on kyse. Toisaalta, eivät he siellä kentällä kaksin olekaan, kun sentterinä on täydellinen kaveri juuri heidän väliin sekä Quennevillen lanseeraama pelityyli puolustajien nousujen puolesta tukee hyökkääjiä törkeän hyvin. Pelityylillä sekä varsinkin Anisimovilla on iso osa kaksikon toimivuutta, sitä ei käy kiistäminen.

Ratkaiseva aspekti mielestäni Panarin-Kane -kaksikon toimivuudelle on se, että kaverit ajattelevat pelistä samalla tavalla, käyttävät erinomaista liikettä sekä henkilökohtaisia taitojaan hyväkseen ja ovat koko ajan pelattavissa sekä tarjoavat kiekolliselle syöttölinjoja- ja mahdollisuuksia. Parasta tuossa on se, että tekevät sen tasaviisikoin, joka näyttää siltä miltä se on nyt näyttänyt.

Patrick Kanella tosiaan kulkee, kevään pudotuspeleissä taisi olla edelleen vähän arka sen loukkaantumisensa vuoksi, mutta nyt on kaikki kondiksessa ja huomaa, että jätkä nauttii pelaamisesta kaiken sen ylimääräisen kuran jälkeen. Sen verran kuitenkin toppuuttelen pistemääristä, että tuskin Panarin varsinkaan vetää 80:tä pistettä, vaikka realistiset mahdollisuudet siihen on, kuitenkin pyrin olemaan sittenkin vähän pessimistinen hänenkin suhteen, vaikka semmoista pikkutytön naurua oli yöllä havaittavissa ottelua katsellessa.

Teräväisestä vielä sen verran edelliseen viestiin liittyen, että se sentterin tontti on hänelle se ominainen paikka niin kuin kirjoitkin, mutta vähän itseäni kaivelee se ettei tällä hetkellä tuo laaja syöttövalikoima tunnu oikein natsaavan kenenkään kanssa. Ylivoimalla nyt sai sen syöttöpisteen jälleen ja siinä kyllä huomasi, että Teuvo on pelinpyörittäjäksi maailmanluokan kaveri, mutta 5vs5-pelissä tuntuu välillä hakevan semmoista highlight-syöttöä spin-o-raman kautta, joka katkaisee orastavan pyörityksen. Hakee siis minun silmääni välillä turhan vaikeita ratkaisuita, joskin ne ovat erittäin yllättäviä ja osuessaan tape-to-tape ei ole vastustajalla muu kuin suu auki.

Kyllä se Teuvo sieltä tulee.
 
Viimeksi muokattu:

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Teräväisestä vielä sen verran edelliseen viestiin liittyen, että se sentterin tontti on hänelle se ominainen paikka niin kuin kirjoitkin, mutta vähän itseäni kaivelee se ettei tällä hetkellä tuo laaja syöttövalikoima tunnu oikein natsaavan kenenkään kanssa. Ylivoimalla nyt sai sen syöttöpisteen jälleen ja siinä kyllä huomasi, että Teuvo on pelinpyörittäjäksi maailmanluokan kaveri, mutta 5vs5-pelissä tuntuu välillä hakevan semmoista highlight-syöttöä spin-o-raman kautta, joka katkaisee orastavan pyörityksen. Hakee siis minun silmääni välillä turhan vaikeita ratkaisuita, joskin ne ovat erittäin yllättäviä ja osuessaan tape-to-tape ei ole vastustajalla muu kuin suu auki.

Tuosta Ylivoimasta miksi siellä oli tuollainen kentällinen? Shaw, Seabrook, Teuvo ja Anisimov ainakin? Shaw tekee tuossa juuri sen mitä itsekkin hain ennen kauden alkua jutuillani, eli häiritsee tässä tapauksessa kolmion keskellä vapauttaen syöttölinjan kolmion läpi. Näkisin tämän kaltaista toimintaa mieluusti enemmän myös 5vs4 ylivoimalla, tehokas tapa kun Blackhawkseilla nyt riittää pelaajia heittämään syöttöjä neliön läpi ja hyviä laukojiakin on mielestäni riittävästi.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Tuosta Ylivoimasta miksi siellä oli tuollainen kentällinen? Shaw, Seabrook, Teuvo ja Anisimov ainakin? Shaw tekee tuossa juuri sen mitä itsekkin hain ennen kauden alkua jutuillani, eli häiritsee tässä tapauksessa kolmion keskellä vapauttaen syöttölinjan kolmion läpi. Näkisin tämän kaltaista toimintaa mieluusti enemmän myös 5vs4 ylivoimalla, tehokas tapa kun Blackhawkseilla nyt riittää pelaajia heittämään syöttöjä neliön läpi ja hyviä laukojiakin on mielestäni riittävästi.

Viime kaudella viidellä kolmea vastaan kentällä olivat lähes poikkeuksetta terveinä ollessaan Toews, Kane, Sharp, Hossa sekä Keith. Nyt rightin mailan korvasi Panarin, @lunde :n raportista voi lukea mitä kyseisellä ylivoimalla tapahtui #72:n kohdalla. Harvemmin on tullut nähtyä oikeastaan muita koostumuksia tai ylipäätänsä kakkosviisikkoa kyseisessä ylivoimatilanteessa.

Siitä mistä olin yllättynyt oli se, että Panarin vei Shawin paikan ylivoimasta kokonaan (5vs4-ylivoimalla) ja Toews oli maalin edessä. Ei siinä, liikkuvuutta tuli lisää ja varmasti tämäkin koostumus voisi tulevaisuudessa (viime yönä ei oikein) toimia, mutta se vie sitten siitä toisesta ylivoimasta sen yhden selkeästi taitavamman kaverin pois. Hossakin oli ottanut Seabrookin paikan ylivoimasta. Ehkä tässä haluttiin vain katsoa miltä Kanen sekä Panarinin peli toimii ylivoimalla yhdessä ja kokeiltiin eri koostumuksia, kun mahdollista oli Islandersin hampaattomuuden vuoksi.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Viime kaudella viidellä kolmea vastaan kentällä olivat lähes poikkeuksetta terveinä ollessaan Toews, Kane, Sharp, Hossa sekä Keith. Nyt rightin mailan korvasi Panarin, @lunde :n raportista voi lukea mitä kyseisellä ylivoimalla tapahtui #72:n kohdalla. Harvemmin on tullut nähtyä oikeastaan muita koostumuksia tai ylipäätänsä kakkosviisikkoa kyseisessä ylivoimatilanteessa.

Siitä mistä olin yllättynyt oli se, että Panarin vei Shawin paikan ylivoimasta kokonaan (5vs4-ylivoimalla) ja Toews oli maalin edessä. Ei siinä, liikkuvuutta tuli lisää ja varmasti tämäkin koostumus voisi tulevaisuudessa (viime yönä ei oikein) toimia, mutta se vie sitten siitä toisesta ylivoimasta sen yhden selkeästi taitavamman kaverin pois. Hossakin oli ottanut Seabrookin paikan ylivoimasta. Ehkä tässä haluttiin vain katsoa miltä Kanen sekä Panarinin peli toimii ylivoimalla yhdessä ja kokeiltiin eri koostumuksia, kun mahdollista oli Islandersin hampaattomuuden vuoksi.

Minusta Panarin kannattaa laittaakin Kanen kanssa ylivoimaan, ja haistella tuota kemiaa myös sinne. Kakkos koostumuksesta tullee ehkä vähän huonompi, mutta en ole huolissani siitä Teuvo ja Daley kyllä hoittaa tuon parempaan jamaan kun viime kauden versio tuosta koostumuksesta.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Anisimovista semmoinen pieni yksityiskohta, että aloittamisessa on kehitettävää. Chicago antaa nyt hieman liikaa tasoitusta aloittamisessa, kun kumpikaan Anisimov ja Teräväinen ei osaa aloittaa voittavasti tällä hetkellä. Toivottavasti siellä paljon kehuttu aloittuksia valmentava henkilö saa kumpaankin kauden mittaa kehittymään.

Olisin edelleen sitä mieltä, että Shaw olisi syytä sijoittaa Teuvon laitaan juuri tuon aloittamisen takia.
 

Pllnen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins, #3 Määttä, #86 Teuvo Teräväinen
Anisimovista semmoinen pieni yksityiskohta, että aloittamisessa on kehitettävää. Chicago antaa nyt hieman liikaa tasoitusta aloittamisessa, kun kumpikaan Anisimov ja Teräväinen ei osaa aloittaa voittavasti tällä hetkellä. Toivottavasti siellä paljon kehuttu aloittuksia valmentava henkilö saa kumpaankin kauden mittaa kehittymään.

Olisin edelleen sitä mieltä, että Shaw olisi syytä sijoittaa Teuvon laitaan juuri tuon aloittamisen takia.
Onko sulla muuten tilastoja siitä ketä vastaan Teräväinen aloitti viime pelissä? Olisi kiinnostava tietää sillä todella useasti Teräväisen kenttä pelasi Tavaresin kenttää vastaa tai ainakin tälläinen mielikuva jäi.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Onko sulla muuten tilastoja siitä ketä vastaan Teräväinen aloitti viime pelissä? Olisi kiinnostava tietää sillä todella useasti Teräväisen kenttä pelasi Tavaresin kenttää vastaa tai ainakin tälläinen mielikuva jäi.

Vinkki:
nhl.comin boxscore-sivulta löytyy Faceoff Comparison Report.

Sieltä näkee, että Teräväinen aloitti kuutta eri vastustajaa vastaan. Tavaresia vastaan kahdesti, joista toisen hävisi: 1/2 50%.

Edellisen viestini liitetiedostosta löytyy Shift Chart, josta näkee visuaalisesti, mitkä kentät pelasivat toisiaan vastaan. War on Ice -tilastoista sitten ihan sekunnin tarkkuudella koko pelin määrät.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Onko sulla muuten tilastoja siitä ketä vastaan Teräväinen aloitti viime pelissä? Olisi kiinnostava tietää sillä todella useasti Teräväisen kenttä pelasi Tavaresin kenttää vastaa tai ainakin tälläinen mielikuva jäi.

@lunde vastasikin jo, eli eniten nähty vastus oli Islanders nelonen ja Cizikas 4:04, sitten Tavares ollut toiseksi eniten 2:42. Tuo Islanders nelonen kyllä on aika kovasti antanut tuolle Chicagon kolmoselle dunkkuun Corseissa, mutta Tavaresia vastaan on ollut tasaisempaa. Nuo aloitus häviöt vain samantien näkyvät helposti Corseissa, Kumpikin kenttä otti Corseissa dunkkuun Anisimovin sekä Teräväisen.
 

Pllnen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins, #3 Määttä, #86 Teuvo Teräväinen
Vinkki:
nhl.comin boxscore-sivulta löytyy Faceoff Comparison Report.

Sieltä näkee, että Teräväinen aloitti kuutta eri vastustajaa vastaan. Tavaresia vastaan kahdesti, joista toisen hävisi: 1/2 50%.

Edellisen viestini liitetiedostosta löytyy Shift Chart, josta näkee visuaalisesti, mitkä kentät pelasivat toisiaan vastaan. War on Ice -tilastoista sitten ihan sekunnin tarkkuudella koko pelin määrät.
Joo on kyllä aika karua luettavaa noi Teräväisen alotustilastot. Ei yhtään puolustusalueen aloitusta ja silti voitti vain 30%. Hyökkäysalueella otti ihan hyvin, mutta keskialueella voitti vain laituria vastaan aloituksen. Sellainen muistikuva olisi, että Tikhonov on myös pelannut keskellä ja eliteprospectissa on myös näin merkitty, mutta osaisko tää kaveri ottaa sitte vähä paremmalla prosentilla aloituksia? Tai sitte Teräväinen alotuskouluun ja antaa sen tän kauden sitä harjotella.

edit. Okei kävin kattomassa noi Viktorin tilastot ja ei ollu nekään kovin hienoa luettavaa. Players - Tikhonov Viktor : Kontinental Hockey League (KHL)
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Joo on kyllä aika karua luettavaa noi Teräväisen alotustilastot. Ei yhtään puolustusalueen aloitusta ja silti voitti vain 30%. Hyökkäysalueella otti ihan hyvin, mutta keskialueella voitti vain laituria vastaan aloituksen. Tai sitte Teräväinen alotuskouluun ja antaa sen tän kauden sitä harjotella.

Yksi peli tai kauden kolme peliä on aivan liian lyhyt aika arvioida sitä, osaako joku aloittaa vai ei. Teuvon viime kauden aloitusprosentti oli 46,8 % (62:sta aloituksesta) eli ei tässä vielä ole syytä heittää kirvestä kaivoon. Eikä Teuvo ole ainoa nuori sentteri NHL:ssä jolla on tai on ollut vaikeuksia aloitusten kanssa. Sitäkään ei opi muulla tavoin kuin harjoittelemalla. Olen ihan varma, että Teuvo on jo aloituskoulussa, mutta ei noita aloituksia opi, jos niitä ei pelitilanteessa pääse harjoittelemaan. Lisäksi kuten tässä jo @Artturenos totesi, Chicagolla on oma aloitusvalmentaja, joka on selvästi saanut kaikkien organisaation senttereiden aloitustaitoa kehitettyä (etenkin Shaw ja Kruger), joten eiköhän TT kohta ala aloituksia ottamaan joka kolmatta paremmalla prosentilla.

Anisimovista semmoinen pieni yksityiskohta, että aloittamisessa on kehitettävää. Chicago antaa nyt hieman liikaa tasoitusta aloittamisessa, kun kumpikaan Anisimov ja Teräväinen ei osaa aloittaa voittavasti tällä hetkellä. Toivottavasti siellä paljon kehuttu aloittuksia valmentava henkilö saa kumpaankin kauden mittaa kehittymään.

Olisin edelleen sitä mieltä, että Shaw olisi syytä sijoittaa Teuvon laitaan juuri tuon aloittamisen takia.

Samaa mieltä tuosta Shawsta. Shawhan kävi mm. siinä 5v3 tilanteessa ottamassa ratkaisevan hyökkäyspään aloituksen, josta syntyi Seabrookin ylivoimarysä.

Anisimov ei näköjään yhdelläkään NHL-kaudellaan ole ollut yli 50 %:n aloittaja, mutta kaikki kaudet näyttivät olevan siinä ~45 - 50 %. Vähintään tuolle tasolle olisi päästävä tälläkin kaudella, kun aloitusvastuutakin tullee enemmän.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Nyt pitää muistaa myös sellainen juttu, että Anisimovin sekä Teräväisen heikkoihin suorituksiin aloituksissa vaikutti näissä Islanders peleissä Cizikas. Cizikas on yksi Isladersin parhaita aloittajia ellei paras, ja oli nyt etenkin Teräväistä sekä Anisimovia vastaan hurjassa vireessä voittaen 100% varmuudella molemmat herrat. Täytyykin vähän ihmetellä tuota Chicagon peluuttamista ja ettei tilaneteeseen puuttuttu oltiin sentään kotona, kun Cizikas on näitä kahta vastaan saanut kokoajan aloittaa ja dominoida aloituksia mielin määrin. Tuo Islandersin nelonen on myös aika paha kenttä pelata vastaan "old School" tyylin nelonen, jossa on valtava luisteluvoima, vauhti ja työnteko päällä kokoajan.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Mielenkiintoista on seurata tätäkin kautta. Ja yksi ylitse muiden on tuo Panarin jolla riittää kikkoja tilanteeseen kuin tilanteeseen. Pitää kuitenkin muistaa että Panarin pelaa vasta ensimmäisiä matsejaan pienessä laatikossa ja meno on jo tuollaista. Aloitukset ovat tosiaan etenkin noilla parilla herralla hakusessa, mutta katsotaan mitä niille saadaan tehtyä faceoffs.net. Anisimov näyttää täytttävän muuten tuon kakkosen centterin roolin näiden vähäisten pelien perusteella todella hyvin. Kaipailisin jostakin ihmeellisestä syystä Danoa ykkösen laitaan, ehkäpä aiemmat yrittäjät eivät ole onnistuneet aivan nappiin. Nelosella rullaa suht mukavasti, samoin Teuvo oli jälkimmäisessä Islanders matsissa hyvällä pelipäällä. Tästä on hyvä jatkaa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Eric Lear ‏@BHTVeric 3 t3 tuntia sitten
#Blackhawks lines: Garbutt-Toews-Hossa, Panarin-Anisimov-Kane, Bickell-Teravainen-Tikhonov, Desjardins-Kruger-Shaw.

Keith ottanut vapaapäivän, Rundblad hänen tilallaan. Toisin sanoen parit ovat samat kuin edellisessä ottelussa. Rozsival treenaa todennäköisesti ensi viikolla joukkueen kanssa.

Keskiviikkona siis seuraava ottelu Philadelphiaa vastaan, saapi odotella vielä pari päivää.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Philadelphia ottelusta sen verran, että melkoisen ihmeellistä dataa löytyy pohjalta. Chicago ei ole voittanut Philadelphiassa runkosarjamatsia sitten vuoden 1996. Tilastot Flyersille siis 11-0. Tilastot on tosin tehty rikottaviksi!
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
0-3 turpaan Wells Fargo Centeristä, kun isäntäjoukkue Philadelphia Flyers Michael Neuvirthin nollapelin johdolla hoiti kaksi pistettä plakkariin. Vasta viimeisessä erässä näkyi tuttua Blackhawksia, joskaan ei kaksi ensimmäistä erää mitään täysin suvereenia hallintaakaan ollut kotijoukkueelta. Tylyys maalin edessä oli ratkaisevaa tänään maalien suhteen, molemmat maalivahdit tarjosivat mahdollisuuden voittoon.

Tikhonov oli näkyvä ja hänet palkittiin aktiivisesta pelistään "Lottery linessa", sai siinä itsestään vielä enemmän irti. Marian Hossa tuhlasi nelisen hyvää maalintekopaikkaa. Mitähän vielä, ei oikein nyt ajatus liiku tuommoisen ottelun jälkeen.

Duncan Keith sekä Niklas Hjalmarsson potevat tällä hetkellä krapulaa mestaruudesta, vaikkeivat mitään riippakiviä olekaan. Kaukana ollaan siitä post-seasonin vireestä, mutta kausi on vasta alussa. Ei huolta, vaikka vituttaa.

Kunhan tuohon ykkösketjuun löytyy se kolmas palanen, joka pystyy ottamaan vastuuta myös hyökkäyspelistä ja tekemään maaleja, niin pääsee Marian Hossakin tulostaululle useammin. Kaikki kunnia hänelle, on edelleen omassa roolissaan eliittiä, muttei ole maalintekijä. Pystyy pelaamaan edelleen Toewsin rinnalla, kunhan sinne saadaan joku kolmas lenkki. Danon sopeutumista odotellessa.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Hyökkäykset ovat liian hitaita, ja pakit jäässä. Normaalisti hyvin avaavat Chicago pakit nyt nukkuvat ja liukuvat keskialueella kiekon kanssa. Avaaminen ei toimi, ja hyökkääjätkin voisivat tehdä paremmin töitä pelatessaan itseään avattavaksi. Kuitenkin pakeille erityis miinus, koska eivät nuo nyt saa avauksia kunnolla lähtemään, vaikka siellä olisikin hyökkääjä vapaana.

Kakkosylivoiman sisääntulot! Tämä on jonkinlanen avaus pelaamisen huipentuma. Tilaa on kelata rauhassa vauhtia, kun sentään ollaan ylivoimalla, mutta keskialue ylitetään vauhdilla joka kalpenee keskiviikko bingosta pois valuvalle ihmismassalle. Minä en tajua miksi ei kukaan voi näyttää videolta muille, kuinka tällä hetkellä ainoa kunnolla ylivoimaa sisääntuova pelaaja Kane kelaa itselleen kovan vauhdin keskialueella ennen sinisen ylitystä. Aivan HELV... typerän näköistä tuo toisen ylivoiman touhu, jossa Daley liukuu keskialueelle arpoo kenelle syöttää ja se kuka syötön saa seisoo. Tämä sama vaivaa tosin 5vs5 peliä, mutta karuimmillaan tuo on nähtävissä nyt tuossa ylivoimassa.
5vs5 pelissä sentään vastustajan aktiivinen karvaus laittaa pakin lusitelemaan sen pakollisen, vaikka rankkaahan se on. Vauhtia vauhtia ja vauhtia nyt puuttuu.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Aneeminen esitys vierasjoukkueella, näytti ettei pysytty jalallakaan oikein mukana. En tiedä, mutta kyllä tuo Svedbergin liike on tahmaista.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Aneeminen esitys vierasjoukkueella, näytti ettei pysytty jalallakaan oikein mukana. En tiedä, mutta kyllä tuo Svedbergin liike on tahmaista.

Eikä käytä kroppaansa juuri yhtään. Parhaiten se näkyi kuinka ei laittanut päätä lyhyempään kaveriin minkäänlaista kontaktia päätykiekkoa hakiessa, vaan yritti mailalla sorkkia sen heti Seabrookille. Ei siinä, hyvä jos mailaa käyttää, mutta hän selkeästi väisti Flyers-pelaajaa, joka haki kontaktia olkapäällään.

Joku leftin puolustaja sieltä vielä tulee, niin tuo top-6 on oikeasti erittäin mallikas. Daley sekä van Riemsdyk pelaavat paremmin kuin kauden avauksessa ja pystyvät parantamaan vielä varmasti. Kolmikko on kolmikko, vaikka taitaa näkyä lyhyt kesä vielä. Ehkä siellä on poljettu pyörää oikein urakalla ja nyt on tahmeaa, jotta keväällä ollaan kunnossa. Kyllä se siitä, mä en jaksa huolestua vielä pitkään aikaan, jos välillä esitykset ovat tuollaisia, johan se viime kaudellakin nähtiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös