Tappara kaudella 2015–2016

  • 266 692
  • 796

Apheu

Jäsen
Tällä hetkellä rosteri näyttää sekä terävältä, että syvältä hyökkäyksen osalta. Lisäksi mielestäni kokoonpanossa on todella iso korkein mahdollinen potentiaali. Varsinkin keväällä, kun pelaajat vielä kauden mittaan kehittyvät, niin en pitäisi ihmeenä, jos tosiaan olisi kolme kovaa maalintekoon kykenevää ketjua. Laine tuo sen extratekijän, eli hänen kehittyessä Liigapelaajaksi, tuossa on kyllä kova hyökkäys kasassa.

Ykköskentässä ilahduttaa se, että Dixon tuntuu päässeen takaisin tai ainakin lähelle sitä huipputasoaan. Ilomäen kuvittelisin olevan yksi parhaista kolmossenttereistä koko Liigassa. Etenkin jos nimenomaan hyökkäyssuuntaan ajatellaan. Kyllä on mielenkiintoinen porukka kasattu. Uskon, että tuolla kombolla taitoa, nopeutta, voimaa ja sitkeyttä moni joukkue on hukassa, kun ainakin kolme ensimmäistä kenttäämme saa pelin vedettyä vastustajan päätyyn.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Maalivahdeista on kahden pelin perusteella hankala sanoa mitään uutta. 36-vuotias oma kasvatti Mika Noronen on hieno nähdä Tapparassa sopimuspelaajana kauden alusta lähtien. Nortti on kiekkomies ja tapparalainen henkeen ja vereen, ja antaa varmasti täyden tukensa Tomi Karhuselle. Mittavan kokemuksensa myötä Noronen on takuulla myös tärkeä pukukoppipelaaja joukkueelle, kun henkistä johtajuutta on kahtena viime keväänä menetetty Ville Niemisen ja Josh Greenin kannettua kamansa pois Tapparan pukukopista. Karhunen on hankittu ykkösveskariksi isoihin kenkiin, sen tietävät kaikki. TPS:ää vastaan hommia oli aluksi vähän, ja ne Karhunen hoiteli rutiinilla pois. Lopussa TPS sai hieman enemmän painetta ja myös yhden osuman, mutta kokonaisuudessaan Karhusen Tappara-debyytti sujui varsin mukavasti. Dominik Hrachovina pelannee tämän kauden Lempäälässä, mutta kuten viime kaudella nähtiin niin on valmiina koska tahansa torjuntavuoroon myös isommissa ympyröissä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Apheu

Nyt kyllä olisi mielenkiintoista tietää, että miten pystyt yhden pelin perusteella sanomaan, että kuinka lähellä/kaukana Dixon on huipputasostaan? Minusta meno oli hyvin samanlaista kuin viime kaudella enkä ainakaan mitään välittömiä parannuksia nähnyt.

Toivon hartaasti, että minä olen väärässä ja sinä olet tarkkasilmäisempi ja Dixon todella on lähellä huipputasoa :)
 

Apheu

Jäsen
Apheu

Nyt kyllä olisi mielenkiintoista tietää, että miten pystyt yhden pelin perusteella sanomaan, että kuinka lähellä/kaukana Dixon on huipputasostaan? Minusta meno oli hyvin samanlaista kuin viime kaudella enkä ainakaan mitään välittömiä parannuksia nähnyt.

En nyt varmasti mitään pystykään sanomaan. 1+3 tehot kahteen harkkapeliin on kuitenkin ihan hyvänoloinen alku. Katsellaan nyt, miten käy sitten kovemmissa peleissä.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
3. Laine-Ilomäki-Peltola
Voisi kuvitella että tätä ketjua kokeillaan CHL:n ensimmäisissä vieraspeleissä Djurgårdenia ja Zugia vastaan. Laine ansaitsisi Tampere Cupin perusteella näyttöpaikan jopa ylempänä, mutta todennäköisesti valmennus haluaa vielä testata kahta kärkiketjua enemmän ennen muutoksia. Tässä kolmikossa on valmiudet olla todella hyvä kolmosketju Liigaan ja haastamaan lajuset peliaikataisteluun. Kaikki kolme olivat hyvässä vireessä viikonloppuna, ja etenkin Laine teki ison vaikutuksen harvalukuiseen yleisöön.

Morot vihollisleiristä! Hienoa kuulla, että Laine on aloittanut hyvin harjoituskautensa. Olisi mielenkiintoista kuulla myös vieläkin tarkempaa analyysiä paikalla olleilta, että onko liike parantunut viime kaudesta sekä kokonaisvaltainen peli mennyt eteenpäin? Tietenkin on liian aikaista sen suurempaa sanoa, mutta johan tässä ainakin kaksi peliä on takana eikä innokas hokipoika jaksa malttaa!

Laineesta on vaikea puhua mainitsematta myös Puljujärveä ja sama toisinpäin, joten ihan vertailun vuoksi sanottakoon, että ei vielä vakuuttanut kahdessa pelaamassaan pelissä Luleåta ja Jukureita vastaan. Toki välillä väläytteli mutta paljon enemmän vaaditaan, jotta tuloskentällisen saappaat täyttää. Tästä riemastuneena jotkut yli-innokkaat hokipojat ovatkin jo Kärppäpuolella jättämässä Puljua kokoonpanon ulkopuolelle.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Rilliba

Laineen liike on mennyt todella paljon eteenpäin ja harppaukset viime kaudesta ovat suoraan sanoen jättimäisiä kahden ensimmäisen pelin perusteella, jotka on nähty. Liike ei ole enää ollenkaan niin kulmikasta kuin viime kaudella ja mies on alati vaarallinen kiekon saadessaan. Osaa loistavasti suojata ja vetokin on todella terävä, mitä nyt ranteet vielä pettää aika usein ja ohihan se menee, mutta takaan, että tulos voi olla hirmuista, jos tuo laukaus verkkoon osuu. Siinä ei kyllä molarilla riitä, että vähän laittaa hanskaa tai kilpeä eteen, on meinaan niin voimakas, että kyllä tuollainen äkkiä ihan sisään asti menee.

Uskoisin, että noiden kahden pelin näyttöjen perusteella olisi ainakin Tapparassa perusteltua kokeilla kakkosketjun roolitusta, mutta uskon myös kuten Corksrew että valmennus aloittanee peluutuksen kolmosesta. On kyllä todella mielenkiintoinen kaveri tämä Laine just nyt. Olin positiivisesti yllättynyt. En odottanut tällaista kehitystä yhdessä kaudessa.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Morot vihollisleiristä! Hienoa kuulla, että Laine on aloittanut hyvin harjoituskautensa. Olisi mielenkiintoista kuulla myös vieläkin tarkempaa analyysiä paikalla olleilta, että onko liike parantunut viime kaudesta sekä kokonaisvaltainen peli mennyt eteenpäin?.

Liike on parantunut aika tavalla. Ja kun näin on, Laine pääsee koko ajan tilanteisiin mukaan vasemmalta laidalta. Pyytää koko ajan kiekkoa ja haastaa pakkeja 1-1-tilanteissa pitkällä mailalla. Hyökkäysalueella suojaa kiekkoa isolla kropalla ja sijoittuu hyvin maila valmiina ampumaan. Pari painavaa one-timeria nähtiin mutta tarkkuutta ei vielä ollut.

Ylivoimalla Laine pelasi myös vasemmalla pelintekijän roolissa, ja vaikka laukojatyyppi onkin niin syöttäminen onnistuu myös. Oikeastaan kaikki on edelleen kiinni luistelusta, onnistuvatko samat jutut myös kuukauden päästä Liigassa kun vauhti nousee harjoituspeleistä parilla pykälällä.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Erittäin mielenkiintoista luettavaa ja osoittaa jälleen todeksi sen, että nuoret voi mennä lyhyessäkin ajassa kovasti eteenpäin. Mikäli liike suurimpana kehitettävänä kerran on parantunut, niin todennäköisesti nostaa se myös Laineen vähintään top-10 ensi vuoden draftissa. Itse uskon, että Puljujärvi ja Laine käy vielä kovan kilvan draft sijoituksesta.. Mikäli sen kilpailuna nyt joku haluaa nähdä, mutta kyllähän se pelaajien tason osoittaa suht tarkasti.

Lainetta ja Puljujärveä yhdistää näköjään sekin, että molemmat pystyvät tekemään peliä hyvin. Puljujärvi tosin pelaa viivamiehen paikalla oikealla Kärppien ylivoimalla ja Luulajaa vastaan pääsikin tykittämään monta one-timeria. Saattaahan se Laineenkin rooli vielä ylivoimalla toki muuttua, mutta monipuolisuutta on hyvä tietää olla olemassa. Mielenkiintoinen kausi edessä!
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Patrik Laine oli Ilves-pelissä viime perjantaina vahva päästyään Heikkilän ulosajon myötä isommille minuuteille. Tämän luistelu ei edelleenkään häikäise, mutta laukaus lähtee vihaisesti ja kaksinkamppailuvoima on hyvää tasoa. Maalinteon kiima on käsinkosketeltavaa ja se näkyy halukkuutena haastaa pakkeja. Tämä ei ollut puolustuspelinkään osalta niin heikko kuin joissakin analyyseissa on kuvattu. Lyhyen otoksen perusteella tämä tulee ottamaan paikan Tapparan kolmesta kärkiketjusta.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Lainetta olisi voinut käyttää paljon enemmänkin, siis kentällä ollessaankin muutama vaihto meni ettei saanut kiekkoa koska oli ilmeisesti puolustajan mielestä liian helpossa paikassa...
No, oon samaa mieltä pojan kehittymisestä. Suojaus on miehekästä, ulottuvuus huikea, takakarvauksessa etenkin. Potkut on pitkiä Barkovmaisia ja vievät miestä vahvasti eteenpäin. Ehkä hienointa oli syöttelyn määrä, syöttäminenhän ei ole hänen vahvuuksia ollut lainkaan, nyt pyöritti ajoin peliä ja 2-1 hyökkäyksessä pelasikin poikittain laukauksen sijaan ja vain Rauhalan missaus jätti upean maalin syntymättä. Hieno nähdä tuleva kausi. Siinä on näkemistä.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan kokoonpano Tukholmassa:

19 Veli-Matti Savinainen - 17 Stephen Dixon - 71 Kristian Kuusela
44 Jan-Mikael-Järvinen - 24 Jani Lajunen - 25 Henrik Haapala
29 Patrik Laine - 22 Arttu Ilomäki - 81 Jukka Peltola
27 Elmeri Kaksonen - 42 Otto Rauhala - 26 Jere Karjalainen
(91 Tomi Tuomisto)

6 Pekka Saravo - 38 Teemu Aalto
12 Markus Kankaanperä - 18 Nick Plastino
47 Alexander Bonsaksen - 23 Aleksi Elorinne
(kiertävä) - 20 Atte Mäkinen

35 Mika Noronen
(33 Tomi Karhunen)

Juuri niillä ketjuilla siis mennään kuin aiemmin ketjussa on spekuloitu. Laine rightina vasemmalla hiukan kummastuttaa, mutta saa nyt nähdä, pelaako tosiaan tuolla puolella. Ylivoimaviisikotkin toivottavasti ovat jo normaalimuodossaan eli neljä hyökkääjää + Aalto/Plastino.
 

waida

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Mitenkäs tuo Miika Heikkilä on siellä Tampereen suunnalla esiintynyt. Ei näemmä pääse CHL:ää korkaamaan omalta osaltaan ainakaan tänään. Kovasti keväällä täällä veikkailtiin että Heikkilä voisi olla ensi kaudella jopa 3.ketjun äijä teillä.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitenkäs tuo Miika Heikkilä on siellä Tampereen suunnalla esiintynyt. Ei näemmä pääse CHL:ää korkaamaan omalta osaltaan ainakaan tänään. Kovasti keväällä täällä veikkailtiin että Heikkilä voisi olla ensi kaudella jopa 3.ketjun äijä teillä.

Tällä hetkellä näyttäisi, että taistelee Tuomiston kanssa 13. hyökkääjän paikasta, joten ilman loukkaantumisia pelaa LeKissä. Tampere cupin avauksessa Heikkilä pelasi pari vaihtoa ennenkuin keihästi itsensä suihkuun. TPS-pelissä Heikkilä oli "ihan ok", mutta ei samalla tavalla erottunut kuin Laine, jonka paikalle Heikkilää kaavailtiin vielä ennen kesää. Laine on ottanut sen verran ison harppauksen kesän aikana, että häntä Heikkilä tuskin enää tämän hetken näyttöjen valossa syrjäyttää kolmoskentästä. Toki pitkä kausi on vasta alussa.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tapparalla on tosi kova kilpailu pelipaikoista. Heikkilä ei ollut yhtään huono Tre cupissa mutta Laine on poikkeuksellinen seppä. Tänään pari nättiä maalia ja syöttö, paikkoja enemmänkin ja mies, nyt voi jo sanoa mies, järjestää itse itselleen paikkoja.

Kaikenkaikkiaan Tappara oli Globenissa todella hyvä ja aktiivinen. Tuomarit löysivät kyllä turhan paljon jäähyjä pilleistään mutta parempi voitti.
 

Apheu

Jäsen
Laine oli kyllä ihmeellisen hyvä. Paras Tapparasta ehdottomasti, ja täytyy muistaa että näytti ihan selkeästi eritason pelaajalta kuin mm. Kuuselat, Savinaiset ja kumppanit, jotka kuitenkin Liigan eliitti-laitureita. Arttu Ilomäen luistelu myös mennyt huikeasti eteenpäin, potentiaalia on todella koviin pisteisiin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Laine oli kyllä ihmeellisen hyvä. Paras Tapparasta ehdottomasti, ja täytyy muistaa että näytti ihan selkeästi eritason pelaajalta kuin mm. Kuuselat, Savinaiset ja kumppanit, jotka kuitenkin Liigan eliitti-laitureita. Arttu Ilomäen luistelu myös mennyt huikeasti eteenpäin, potentiaalia on todella koviin pisteisiin.

Kyllä, Laine yllätti täysin hyvyydellään. Toki odotti että se on hyvä, mutta että NOIN HYVÄ? Herranjestas sentään, samantien joukkueen paras pelaaja.

Listailin maalipaikkastilastoa ja digiboksin tökättyä kolmannessa erässä tästä tuli vain 55minuutin setti, mutta tällaista kertyi paperille:

Djurgården - Tappara 2-4
(1-1, 1-2, 0-1)
1.erä paikat 7-10
2.erä paikat 11-7
3.erä paikat 1-7 (tässä jäi 5min pois, Djurgårdenin ylivoimasta iso osa)
Yhteensä: 19-24

Pelaaja, Maalit + Syötöt + Maalipaikat + Luodut paikat + Maskipelit = Yhteensä
LW Savinainen, 0+0+1+1+2 = 4
C Dixon, 0+0+2+2+0 = 4
RW Kuusela, 0+0+1+1+0 = 2
-------------------------------------
LW Järvinen, 0+1+0+2+0 = 3
C Lajunen, 0+0+3+0+1 = 4
RW Haapala, 0+0+1+1+0 = 2
-------------------------------------
LW Laine, 2+1+4+2+0 = 9
C Ilomäki, 1+0+2+3+1 = 6
RW Peltola, 1+0+0+2+0 = 3
-------------------------------------
LW Kaksonen, 0+0+0+1+0 = 1
C Rauhala, 0+0+1+0+0 = 1
RW Karjalainen, 0+0+1+0+0 = 1
(Tuomisto, 0+0+0+0+0 = 0)
------------------------------------
Saravo, 0+0+0+0+0 = 0
Aalto, 0+0+2+2+0 = 4
Kanki, 0+0+0+0+0 = 0
Plastino, 0+0+3+2+0 = 5
Bonsaksen, 0+0+0+0+0 = 0
Elorinne, 0+0+0+0+0 = 0
Mäkinen, 0+1+0+1+0 = 2

Näillä merkinnöillä Laine ylivoimaisesti paras, niin määrällisesti kuin laadullisesti. Ilomäki myös kuudessa paikkaa mukana, Lajuselta pari tärkeää blokkia alivoimassa ja pääsee mielestäni näillä tämän Djurgården-matsin kärkikolmikkoon. Pakkien merkinnät näissä tuli melkein pelkästään ylivoimasta. Aalto ja Plastino ovat ainoat jotka sinne pääsee.

Ylivoimaketjuissa on kyllä kaikki kohillaan. Isot röyhijät Savinainen ja Lajunen maalinedusmiehiä, Doxon/Järvinen leftin pelintekijät oikealla, Ilomäki/Laine rightin miehet vasemmalla, Haapala/Kuusela neliön keskellä ja Aalto/Plastino viivassa. Plastirol näytti ekaa kertaa hyvältä.

Ykkösyv:
Lajunen(L) (maalinedus + ottaa aloituksen)
Laine(R) - Haapala(L) - JMJ(L)
Aalto(R)

Toinen ykkösyv:
Savinainen(L)
Ilomäki(R) - Kuusela(R) - Dixon(L) (ottaa aloituksen)
Plastino(R)

Kaikki löytyy, kätisyydet, ampujat, pelintekijät, röyhijät, viivaukkelit. Tykkään kovasti.
 

Apheu

Jäsen
Kaikki löytyy, kätisyydet, ampujat, pelintekijät, röyhijät, viivaukkelit. Tykkään kovasti.

Ja löytyypähän vielä molemmista yv-kentällisistä kaksi sentteriä (JMJ tässä kohtaa nyt sentterinä), joten aloituksiinkin on heti ottaa hyvä aloittaja tilalle, jos joudutaan vaihtamaan.

Plastinosta on itselläni jotenkin ihme kuva. Pelaa aika näkymätöntä peliä. Sinänsä en tiedä, onko se hyvä vai huono asia. Djurgården matsissa näytti viivalla kyllä hyvältä kiekon kanssa ja erityisesti syötöt näyttivät nopeilta ja napakilta. Puolustuspäässä ei erottunut hyvässä ei pahassa, joten onko tämä vain positiivinen asia? Jotenkin harmaana on itselleni Plastino pysynyt. Ehkäpä vielä muutama peli niin miehen tasosta saa paremmin selkoa.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Teillä on täällä jostain syystä ketjuja kaiken maailman Josh Greeneille, mutta ei Patrik Laineelle.. Molempien pelin tänään nähneenä väitän, että Patrik Laine meni juuri Puljujärven edelle rankingissa.
 

~POSEIDON~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, HIFK, Panthers,
Plastino ei mitään ihmeellistä esittänyt mutta varmaa peliä viivalla ja tuo selkeesti pakistoon tarvittavaa nopeutta niin pelin avaamiseen kuin jalkanopeuteen.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Teillä on täällä jostain syystä ketjuja kaiken maailman Josh Greeneille, mutta ei Patrik Laineelle.. Molempien pelin tänään nähneenä väitän, että Patrik Laine meni juuri Puljujärven edelle rankingissa.

Laine ei ole vielä ansainnut arvostusta tiettyjen syiden vuoksi..... Josh Green puolestaan on sellainen ukko jota lätkää ymmärtävä arvostaa. Kokenut peluri tietää hommansa ja osaa asiansa. Sama pätee Burke Henryyn.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Teillä on täällä jostain syystä ketjuja kaiken maailman Josh Greeneille, mutta ei Patrik Laineelle.. Molempien pelin tänään nähneenä väitän, että Patrik Laine meni juuri Puljujärven edelle rankingissa.

Joskus ennenkin tästä on ollut puhetta, että tämä ei ole Tappara-ihmisten pääasiallinen ruodintafoorumi. Sen sijaan täältä löytyy kymmenien sivujen verran keskustelua Laineesta.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Edelleen laittaisin jäitä hattuun Laineen yms. kohdalla. Laineella ja muilla rajatapauksilla on nyt pakko näyttää kuuluvansa kokoonpanoon. Laine on käyttänyt näyttöpaikkansa sataprosenttisesti hyödykseen ja varmasti ainakin aloittaa Liigassa. Silti pitää muistaa, että jotkut Kuuselat ja kumppanit vetelevät näitä pelejä vielä 80-90-prosentin asenteella ja tehoilla.

Ja Djurgårdenin puolustuspeli oli välillä ihan pelkkä vitsi. Silti ei voi ottaa mitään pois Laineelta. Juuri tällä tavalla ne näyttöpaikat pitääkin käyttää, Esim. Tuomistolla ja Heikkilällä oli omat mahdollisuutensa Tampere Cupissa ja varmaan vielä tulee heillekin uusia näyttöpaikkoja, Laine on joka tapauksessa tällä hetkellä näitä valovuoden edellä hierarkiassa.

Toivottavasti Laine ja Ilomäki jatkavat myös Liiga-pelien alettua nykyistä virettänsä. Sitä Tappara tarvitsee.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Edelleen laittaisin jäitä hattuun Laineen yms. kohdalla. Laineella ja muilla rajatapauksilla on nyt pakko näyttää kuuluvansa kokoonpanoon. Laine on käyttänyt näyttöpaikkansa sataprosenttisesti hyödykseen ja varmasti ainakin aloittaa Liigassa.

Järkevää on pitää jäitä hatussa, mutta en pitäisi Lainetta millaan mittarilla esim. Heikkilän kanssa taistelevan samoista paikoista. Ja mielestäni Laineen kohdalla tehot ovat kokoonpanon paikan suhteen toissijainen asia. Tärkeintä on kehitys luistelussa ja kokonaisvaltaisessa pelissä, uskon tehojen tulevan tuollaisella taidolla sitä kautta itsestään, kuten nyt on ilmeisesti käynyt. Liikaa ei tietenkään saa odotuksia ja paineita asettaa, kun kiekko tippuu LIIGASSA jäähän.

Eniten ehkä itse olisin huolissani siitä, kuinka tasaisesti Laine jaksaa fysiikaltaan vetää kauden läpi.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toivottavasti Laine ja Ilomäki jatkavat myös Liiga-pelien alettua nykyistä virettänsä. Sitä Tappara tarvitsee.

Palolan ja Jormakan jättämän aukon paikkaaminen edellyttää juurikin esimerkiksi näiden kahden (+Haapalan) esiinnousua. Savinaisen hankinnasta pidin myös kovasti ja hän tulee varmasti myös tehojakin tekemään, mutta hänen arvonsa joukkueelle on myös muissa asioissa. Ei ole siis syytä olettaa, että esimerkiksi juuri Savinainen korvaisi yksi yhteen esimerkiksi Palolan vaan se edellyttää tasonnostoa myös muilta.

Ilomäen tamperelaisketjulta vahvaa pelaamista jo Tampere-cupin höntsyissä ja nyt sille tuli jatkoa. Siltikin allekirjoitan täysin viestisi: aivan liian aikaista tehdä mitään liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä eikä Djurgårdenkaan kuulu Ruotsin kärkiporukoihin. Laine käytti tukholmalaisten virheet härskisti hyväkseen molemmissa maaleissaan. Toki nyt voidaan jo sanoa, että potentiaalia on sekä Laineella että Ilomäellä - Laine lienee kasvanut henkisestikin. Ilomäelle Kalpa-visiitti teki ilmeisen hyvää ja nyt on valmis suureenkin rooliin Tapparassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös