Montreal Canadiens 2015–2016

  • 159 319
  • 887

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Oikeastaan se on jopa huono, että loukkeja ei tullut. Täysin terve rosteri ja silti ei saatu maaleja aikaan pleijareissa. Siis hyvä että ei pelaajat olleet telakalla mutta siis jos mietitään, että parhaalla tän hetkisellä rosterilla saatiin tämääärä aikaan maaleja pleijareissa niin ei kovin hyvältä näytä.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Oikeastaan se on jopa huono, että loukkeja ei tullut. Täysin terve rosteri ja silti ei saatu maaleja aikaan pleijareissa. Siis hyvä että ei pelaajat olleet telakalla mutta siis jos mietitään, että parhaalla tän hetkisellä rosterilla saatiin tämääärä aikaan maaleja pleijareissa niin ei kovin hyvältä näytä.

Tottakai on huono asia, että parhaalla mahdollisella kokoonpanolla ei maaleja juurikaan saatu aikaiseksi, mutta täytyy nyt vaan toivoa, että Bergevinkin on tämän toimistolla huomannut. Tai varmasti on huomannut, mutta sille pidetään peukkuja, että tämä huomaaminen myös realisoituu konkreettisesti ja hyökkäystä pyritään kesän aikana vahvistamaan.

Vai mitä mieltä porukka on täällä, että pystyisikö joku omista varauksista ottamaan roolia hyökkäyksessä pisteiden valossa? Charles Hudonilla on ainakin vahva kausi takana Hamiltonissa, joten hänen luulisi saavan ainakin näytönpaikan. McCarron ja Scherbak ovat myös junnuissa esittäneet ihan hyviä otteita ainakin tilastojen valossa, mutta mikäli polku kulkee samalla tavalla kuin muilla viime aikojen varauksilla, niin molemmilla lienee edessä ainakin yksi lähes kokonainen kausi AHL:n puolella. Galchenyukia lukuunottamatta juuri kukaan ei ole viime vuosina tainnut siirtyä suoraan junnuista NHL kokoonpanoon.

Palkkakatossa taitaa olla sen verran niukasti tilaa, että yhdellekään kovaksi vahvistukseksi laskettavalle UFA hyökkääjälle ei taida riittää paikkaa. Eli jos jotain oman organisaation ulkopuolista vahviketta halutaan, niin treidi jossa Montrealista lähtee toiseen suuntaan joku rosteripelaaja taitaa olla ainut tapa mahduttaa joku mahdollinen top 6 hyökkääjä tuonne noin palkkakaton puolesta.

E: Canadiens Montréal (@CanadiensMTL) | Twitter

Therrien jatkaa Bergevinin mukaan. Babcock ja muut valmentajaspekulaatiot voidaan varmaan lopettaa. Bergevin myöskin kertoilee tuolla Twitterin ihmeellisessä maailmassa, että Petry on kesän ykkösprioriteetti, niinkuin täälläkin on vähän uumoiltu. Mielestäni hyvä näin. Mitchell myös haluttaisiin pitää mikäli vain cap antaa myöden, mistä pidän myös. Galchenyukin sentteröitymisestä ei näköjään osata sanoa vielä juuta eikä jaata, ''Only time will tell''. Tuonne näköjään pommitetaan koko ajan kaikennäköistä, mutta tuossa ne mielestäni tärkeimmät.
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Ei hirveän yllättävää, että Weaver, Malhotra ja Gonchar eivät jatka Habseissä ensi kaudella. Näin kertoi Bergevin.

Hudonilla taisi olla tulokaskausi vasta AHL:ssa, joten uskon hänen jatkavan Hamiltonissa. Lisäksi Hudon on aika köykäinen, joten en näe häntä neloskentän vääntäjänä. Toivottavasti jatkaa kehittymistä ja pystyy nostamaan itsensä NHL-pelaajaksi. McCarron on isokokoinen pelaaja, joten monesti he kehittyvät vähän hitaammin, joten hänen kanssaan kannattaa olla maltillinen. Scherbak sen sijaan saattaa jopa nousta Habsiin asti ensi kaudella. Hyvässä lykyssä Scherbak pystyisi jopa tekemään sellaiset 20 maalia. On tietenkin sanomattakin selvää, että Scherbakin pitää saada pelipaikka 2.- 3.-kentästä.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Tosiaan, Bergevinin presseristä tärkeimmät:

-Therrien jatkaa, ei yllätä
-Galchenyuk, ei edes suunnitelmia siirtää keskelle (ei saatana), eli sama sentterinelikko luultavasti jatkaa
-Petrylle yritetään jatkoa

Tuossa tärkeimmät. Kommentit Chuckystä kyllä ketuttaa kunnolla.

Edit: Bergevin sanoi, että Chucky ei näyttänyt pystyvänsä pelaamaan sentteri. Ai, se 13 pelin melkein ppg putki missä joukkue voitti 9-2-1 tai jotain ei ollut tarpeeksi...
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Lisäksi tuolla oli, että Bergevin ja Therrien tulevat miettimään mitä tehdään yv:n kanssa. Ainakin siellä oli huomattu yv:n surkeus. Onhan tuolla se mahdollisuus, että kun yv saadaan edes jollekin tasolle, niin maalimäärät nousevat itsestään.

Aika luottavainen Bergevin tuntui olevan Petryn suhteen. Siihen malliin kehui, että luulisi siellä olleen ihan positiivisia neuvotteluja.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Niinkuin kaikki tässä ylläkin ovat todenneet, niin minäkin olen kyllä noin pääpiirteittäin ihan tyytyväinen siihen mitä MB pressitilaisuudessa kertoi. Ainut asia mikä tosissaan ihmetyttää on tosiaan tuo Galchenyukin keskelle siirtymättömyys. En nyt tietenkään ole mikään ammattilaistasoinen jääkiekkoasiantuntija enkä asiantuntija ollenkaan, mutta omaan silmään se lyhyt stintti minkä Chucky pääsi keskellä pelaamaan näytti aika hyvältä. Montrealin väki toimistolla varmaan näkee jotain, mitä täällä ei selvästikään nähdä. Sellaisia huhuja olen myös kuullut, että Alex olisi itse ilmaissut, ettei halua pelata keskellä. Tiedä sitten onko tässä mitään perää. Sittenhän olisi tietysti täysin eri tilanne jos Chucky olisi tuolla laidalla jotenkin loistanut tai keskikaista olisi jo timanttisessa kunnossa mallia case Chicago ja Teräväinen, mutta kun näin ei ole niin en ymmärrä miksei Chuckya laiteta sinne keskelle. Vaikka sitten kokeilemaan edes hieman pidemmäksi aikaa.

Plussaa siitä, ettei Weaverille ja Goncharille tarjota jatkoa. Tämä varmaan myös varmistaa sen, ettei seiskapakkina hääri ensi kaudella ketään veteraania, vaan tämä rooli lankeaa omille varauksille. Kaiketi tämä on ihan järkeenkäypä ratakaisu, vaikka toisaalta toivoisi, etteivät kehittävät nuoret joudu istumaan, vaan saisivat mieluummin pelata Hamiltonissa. Mielestäni on myös fiksua yrittää signata Mitchell ennemmin kuin Malhotra. Nelosestakin pitää tulla tehoja ainakin satunnaisesti, mihin Malhotra ei pystynyt. Mitchell pystyy käsittääkseni pelaamaan myös laidalla, ja monipuolisuudesta on aina hyötyä esimerkiksi loukkaantumisten sattuessa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Mitchell on tosiaan vasta 30-vuotias, joten pystyisiköhän hänen kanssaan tekemään useamman vuoden diiliä, jolla saataisiin caphittiä alemmaksi? Jos tarjotaan jotain 2-3 vuoden pahvia, niin caphit lienee siellä 2,4-2,7 milj./kausi. Jollain viiden vuoden pahvilla voisi saada hittiä sinne kahden millin tienoille. Vai onko sitten liian iso riski antaa nelossentterille pitkä pahvi?
 

Gally11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens #11 - Saku Koivu, Brendan Gallagher
Morjensta kaikille palstalaisille ! Vihdoinkin sain aikaiseksi pyytää kirjoitusoikeuksia tänne sivustolle. Pari vuotta tullut jo selailtua keskusteluja ilman omaa käyttäjää.

Lasken itseni hiukan uudempaan Habs-fanien sukupolveen, sillä ahkerammin on tullut seurattua Canadiensin menoa vasta noin viisi vuotta. Sitä ennenkin kyllä olin Canadiens-fani, mutta NHL:n seuraaminen rajoittui aika pitkälti teksti-tv:n sarjataulukkojen ja pistepörssien kyttäämiseen. Canadiensin kannattajaksi minut sai kukas muukaan kuin Saku Koivu. Huikea pelaaja ja vielä huikeampi johtaja. Harmillisesti Koivu oli siirtynyt juuri hiukan ennen Anaheimiin kun aloin seuraamaan NHL:ää aktiivisemmin.

Esitetään vielä ensimmäisen viestini lopussa kysymys muille: Millaisena näette Artturi Lehkosen tulevaisuuden Montrealissa ? Ensi kausi taitaa mennä vielä SHL:n puolella, mutta sen jälkeen olisi kai aika siirtyä Pohjois-Amerikkaan. Onko Artturilla ihan realistisesti ajateltuna mahdollisuuksia nousta Montrealissa kahden ensimmäisen kentän pelaajaksi vaikkapa 4-5 vuoden säteellä tai onko hänellä ylipäätään mitään tulevaisuutta seurassa ?
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Esitetään vielä ensimmäisen viestini lopussa kysymys muille: Millaisena näette Artturi Lehkosen tulevaisuuden Montrealissa ? Ensi kausi taitaa mennä vielä SHL:n puolella, mutta sen jälkeen olisi kai aika siirtyä Pohjois-Amerikkaan. Onko Artturilla ihan realistisesti ajateltuna mahdollisuuksia nousta Montrealissa kahden ensimmäisen kentän pelaajaksi vaikkapa 4-5 vuoden säteellä tai onko hänellä ylipäätään mitään tulevaisuutta seurassa?

Eihän tuo Artturin eka kausi SHL:ssä ihan putkeen mennyt, kun vain 8+8 tehot 47 ottelussa. Pudotuspeleissä sitten vähän paremmin, kun 13 ottelussa 3+3 tehot. Lähtökohtaisesti voisi sanoa, että Lehkosella ei ole saumoja Habseihin, mutta toivottavasti olen väärässä. Kovasti Lehkosen johtajuutta on kehuttu, joten varmaan hyväpäinen pelaaja. Toivottavasti Lehkonen käy rohkeasti kokeilemassa harjoitusleirillä. Ensi kausi voi olla vielä parempi kehittää taitoja SHL:ssä, josta nousee hyvin pelaajia NHL:än. Sitten vaan rohkeasti Hamiltonin kautta hakemaan menestystä NHL:ssä, ehkä jopa Habseissä.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Tervetuloa palstalle @Gally11 !

Kuuntelin nyt itsekin vielä tuon Bergevinin pressin alusta loppuun, ja kyllähän siitä ehkä sai jotain irti enemmän kuin tuosta pelkästä Twitter feedistä.

Mielestäni MB:n kommenteista oli aikalailla tulkittavissa, että mitään isompaa treidiä ei snaipperin/muun hyökkääjän hankkimiseksi kannata odotella. Toimittaja kyseli jotain tulivoiman lisäämisestä, ja Bergevin vastasi, että olisi tietysti hienoa saada 20-30 maalin mies, mutta että asiat eivät vaan toimi niin, ja odotellaan omien varausten kehittymistä. Erityisesti Scherbakiin tuntui olevan kova luotto.

Galchenyukin tilanteen ymmärsin kutakuinkin niin, että hän ei pelaa keskellä, koska hänen puoluspään tekemiseensä ei olla tyytyväisiä. Kuulemma herra on muutenkin pelannut mieluummin laidalla viimeisestä Sarnian vuodesta lähtien, eikä ole oikein edes halunnut keskelle.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Tervetuloa palstalle @Gally11 !

Kuuntelin nyt itsekin vielä tuon Bergevinin pressin alusta loppuun, ja kyllähän siitä ehkä sai jotain irti enemmän kuin tuosta pelkästä Twitter feedistä.

Mielestäni MB:n kommenteista oli aikalailla tulkittavissa, että mitään isompaa treidiä ei snaipperin/muun hyökkääjän hankkimiseksi kannata odotella. Toimittaja kyseli jotain tulivoiman lisäämisestä, ja Bergevin vastasi, että olisi tietysti hienoa saada 20-30 maalin mies, mutta että asiat eivät vaan toimi niin, ja odotellaan omien varausten kehittymistä. Erityisesti Scherbakiin tuntui olevan kova luotto.

Galchenyukin tilanteen ymmärsin kutakuinkin niin, että hän ei pelaa keskellä, koska hänen puoluspään tekemiseensä ei olla tyytyväisiä. Kuulemma herra on muutenkin pelannut mieluummin laidalla viimeisestä Sarnian vuodesta lähtien, eikä ole oikein edes halunnut keskelle.
Nuo Chuckystä annetut kommentit on kyllä melkoista low ballingia. Jos Chuckyn oman pään pelaaminen ei tyydyttänyt niin miten DD vielä pelaa keskellä? Chuckyhan ei missään julkisesti ole vahvistanut pyyntöä palata laitaan. Nyt on molemmilta Therrieniltä ja Bergeviniltä kuultu sama selitys. DD-Plecs-Eller-Mitchell ei kannua tuo. Nippelitieto Jonathan Toewsillä on enemmän pisteitä pleijareissa kuin meidän kolmella ekalla sentterillä yhteensä oli vaikka Toews on pelannut vähemmän pelejä.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Nuo Chuckystä annetut kommentit on kyllä melkoista low ballingia. Jos Chuckyn oman pään pelaaminen ei tyydyttänyt niin miten DD vielä pelaa keskellä? Chuckyhan ei missään julkisesti ole vahvistanut pyyntöä palata laitaan. Nyt on molemmilta Therrieniltä ja Bergeviniltä kuultu sama selitys. DD-Plecs-Eller-Mitchell ei kannua tuo. Nippelitieto Jonathan Toewsillä on enemmän pisteitä pleijareissa kuin meidän kolmella ekalla sentterillä yhteensä oli vaikka Toews on pelannut vähemmän pelejä.

Tuo on kyllä totta, että aika naurettavaa syyttää ketään sentteriä puolustuspelaamisen heikkoudesta niin kauan kun tuo kyseinen Desharnais sentteriä Habs-paidassa pelaa. Varmaan joudutaan tätä samaa selitystä kestämään vielä seuraavat kaksi kautta kun DD:llä on vielä sopparia jäljellä. Sopii vaan toivoa, että 16/17-kauden jälkeen DD ei enää saa sopimusta. Pahoin vaan pelkään, että saa.

Tuo Toews-fakta alkaa kaikessa järjettömyydessään ja kamaluudessaan olla jo suorastaan humoristista. Kaikki varmaan tajuavat, että Habsien systeemi on erittäin oma pää edellä menevä, mutta kun verrokkina on juurikin Captain Serious, joka ei todellakaan ota mitään vapaailtoja puolustuksen suhteen, niin alkaa olla jo melko hupaisaa.
 

Maigeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK❤️ The Habs, Everton FC, Joe Finley
Venäläislehdet huhuilee Galchenyukkia KHL:n. Kaikkea ne yrittää. Ensin Tarasenko ja nyt Galchenyuk.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Yllättäen molemmat huhutut pelaajat ovat RFA-statuksella, joten sopivasti liikkeelle laitettu huhu nostamaan molempien osakkeita sopimusneuvotteluissa. Galchenyukin näytöt ovat sitä tasoa, että kovin kummoista (silta)sopimusta ei ole tulossa, joten jotain on pakko keksiä ja mitäpä muuta rajoitettu vapaa agentti voi keksiä kuin siirtymisen KHL:ään rahastamaan.

En siis usko tuollaiseen vaihtoehtoon sekuntiakaan, mutta toivon mukaan tämä nyt ei pakota Bergeviniä mihinkään kalliseen sopimukseen. Sitä Chucky ei ole vielä ansainnut. Pari vuotta pienehköllä siltasopimuksella ja mahdollisuus näyttää kyntensä ykkössentterinä. Sitten taivas on miehelle auki.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Yllättäen molemmat huhutut pelaajat ovat RFA-statuksella, joten sopivasti liikkeelle laitettu huhu nostamaan molempien osakkeita sopimusneuvotteluissa. Galchenyukin näytöt ovat sitä tasoa, että kovin kummoista (silta)sopimusta ei ole tulossa, joten jotain on pakko keksiä ja mitäpä muuta rajoitettu vapaa agentti voi keksiä kuin siirtymisen KHL:ään rahastamaan.

En siis usko tuollaiseen vaihtoehtoon sekuntiakaan, mutta toivon mukaan tämä nyt ei pakota Bergeviniä mihinkään kalliseen sopimukseen. Sitä Chucky ei ole vielä ansainnut. Pari vuotta pienehköllä siltasopimuksella ja mahdollisuus näyttää kyntensä ykkössentterinä. Sitten taivas on miehelle auki.

Jatkosopparin pituudesta ja arvosta olen samaa mieltä, mutta pääsisikin herra sentteriksi. Jotenkin taas välittyä MB:n kaudenpäätöspressistä semmoinen kuva, ettei Chucky ole ensi kaudella(kaan) pelaamassa keskellä. Täytyy kuitenkin toivoa, ettei näin kävisi.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Pitää muistaa, että noissa MB:n Galch jatkaa laidalla jutuissa saattaa olla myös savuverhoa. Jos MB nyt kertoisi, että Galch siirtyy keskelle, niin Montrealin media kirjoittaisi spekulaatioita joka päivä siitä kuka kolmikosta DD, Pleka, Eller lähtee kesällä ja mihin. Ei olisi tietenkään tuolle sentterikolmikolle mikään paras tapa valmistautua uuteen kauteen, kun koko ajan kysellään ja ihmetellään pelaajan tulevaisuutta. MB ei perinteisesti ole hirveästi paljastanut korttejaan, eikä tee sitä nytkään. Siihen nähden selkeä myöntäminen, että Petrystä ollaan erittäin kiinnostuneita kertoo mielestäni positiivisestä tilanteesta pelaajan sopimustilanteessa, toivottavasti.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Mielenkiintoista nähdä, pääseekö Martin Reway vielä ensi kaudella kokeilemaan Habsin nutussa. Tällä kaudella Reway pelasi Sparta Prahan paidassa Tsekin Extraliigaa, ja merkkautti 34:ssä ottelussa hienot 37 pistettä. Olkoonkin, että Tsekin Extraliiga ei ihan kovatasoisin sarja Euroopassa ole. Voi toki jatkaa Euroopassakin, mutta olettaisin että suuntaa Pohjois-Amerikkaan ensi kaudeksi.

Onko esim. @nabaloo tietoinen tästä kaverista?
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Mielenkiintoista nähdä, pääseekö Martin Reway vielä ensi kaudella kokeilemaan Habsin nutussa. Tällä kaudella Reway pelasi Sparta Prahan paidassa Tsekin Extraliigaa, ja merkkautti 34:ssä ottelussa hienot 37 pistettä. Olkoonkin, että Tsekin Extraliiga ei ihan kovatasoisin sarja Euroopassa ole. Voi toki jatkaa Euroopassakin, mutta olettaisin että suuntaa Pohjois-Amerikkaan ensi kaudeksi.

Onko esim. @nabaloo tietoinen tästä kaverista?

Seurajoukkuepeleistä en osaa kyllä enempää kertoa kuin tuon mitä nyt tilastoja lukemalla saa selville, eli ilmeisen tehokkaasti on nakuttanut menemään tuolla Extraliigassa.

Sen sijaan tämän vuoden U-20 peleistä Reway jäi kyllä erityisen positiivisena ilmestyksenä mieleen. Slovakiahan venyi kisoissa melko sensaatiomaisesti aina pronssille asti jättäen taakseen Ruotsin, USA:n ja Suomen, ja Reway oli ehdottomasti tämän joukkueen kantava voima maalivahti Denis Godlan ohella. Rewayn tärkeydestä kertoo mm. se, että kaverihan takoi peräti 9 tehopistettä seitsemässä pelissä, siinä missä joukkueen toiseksi paras pistemies kokosi samassa pelimäärässä ainoastaan kolme tehopistettä. Tämän lisäksi Reway jäi ainakin itselle mieleen liukkaana, herkkäkätisenä ja hyvin peliä näkevänä ja tekevänä pelurina. Pienehkön koon (178/79) vuoksi kamppailupelaaminen ei tietysti ole ihan huippuluokkaa. Painoa kuitenkin tulee varmasti lisää, minkä mukana myös tuo kamppailuvoima varmasti paranee. Kisoissa Reway pelasi muistaakseni sentterinä, mutta Eliteprospectsin mukaan on myös kykyneväinen viilettämään laidalla. Teki kisoissa myös neljä maalia, joten ei se laukauskaan taida ihan tuhnu olla, vaikkei se itselle ainakaan jäänyt erityisesti mieleen. Ennemmin luonnehtisin pelintekijäksi. Tshekkiliigassa tehopisteet näyttävätkin olevan syöttöpainotteisemmat.

Sopimuskin näyttää olevan miehellä katkolla kauden päätteeksi, joten voisin hyvinkin uskoa, että Reway solmisi ELC:n Habsien kanssa ja lähtisi kokeilemaan onneaan P-Amerikan suuntaan. Toisaalta Habsin varaukset ovat viime kausina Alex Galchenyukia lukuunottamatta käyneet yleensä pitkähkön tien AHL:n ja Hamiltonin kautta, että tuskinpa Rewaykaan ainakaan kovin monta peliä vielä ensi kaudella Habs-nutussa pelaa. Bulldogseissa voi hyvinkin pelata. Mikäli nyt siis ylipäätään vielä Pohjois-Amerikkaan lähtee. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen prospekti kyseessä, ja tässä vaiheessa vaikuttaa ihan hyvältä löydöltä 4. kierroksen varaukseksi. Itsekin toivoisin pian näkeväni kyseisen kaverin pelaamassa Montrealissa, mutta uskon kuitenkin, että ainakin yksi kausi menee pääosin AHL:n puolella.

E: Lisätään vielä, että Rewayhan on siis jo käynyt pelaamssa QMJHL:ää, mutta miesten tasolla ei vielä ole pelannut Pohjois-Amerikassa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Toisaalta Habsin varaukset ovat viime kausina Alex Galchenyukia lukuunottamatta käyneet yleensä pitkähkön tien AHL:n ja Hamiltonin kautta, että tuskinpa Rewaykaan ainakaan kovin monta peliä vielä ensi kaudella Habs-nutussa pelaa.

Brendan Gallagher sanoo terve. Itse en nimittäin 36 ottelua työsulkukaudella pidä kovin pitkähkönä tienä. Lisäksi esimerkiksi Max Pacioretty on pelannut vain yhdellä kaudella enemmän otteluita AHL:ssä kuin NHL:ssä, Carey Price tietysti tuli lähes suoraan junnusarjasta NHL:ään (kävi vetämässä AHL:n pudotuspelit voittaen Calder Cupin ja pudotuspelien MVP-tittelin) , eikä P.K. Subbankaan pelannut kuin kauden Bulldogsissa.

Tietysti kohtuutonta verrata Rewayta näihin edellä mainittuihin herroihin, mutta ei se nyt ihan aina niin mene, että Canadiensissa pitää rypeä puoli vuosikymmentä AHL:ssä ennen kuin paikka ylhäältä aukeaa.
 

nabaloo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montréal Canadiens
Brendan Gallagher sanoo terve. Itse en nimittäin 36 ottelua työsulkukaudella pidä kovin pitkähkönä tienä. Lisäksi esimerkiksi Max Pacioretty on pelannut vain yhdellä kaudella enemmän otteluita AHL:ssä kuin NHL:ssä, Carey Price tietysti tuli lähes suoraan junnusarjasta NHL:ään (kävi vetämässä AHL:n pudotuspelit voittaen Calder Cupin ja pudotuspelien MVP-tittelin) , eikä P.K. Subbankaan pelannut kuin kauden Bulldogsissa.

Tietysti kohtuutonta verrata Rewayta näihin edellä mainittuihin herroihin, mutta ei se nyt ihan aina niin mene, että Canadiensissa pitää rypeä puoli vuosikymmentä AHL:ssä ennen kuin paikka ylhäältä aukeaa.

Ei tietenkään kaikki, mutta tarkoitinkin juuri noita alemmilla kierroksilla varattuja pelaajia. Pahoittelut siis epäselvästä ilmaisusta. Gallagher nyt sattuu olemaan 5. kierroksen varaus, mutta PK, MaxPac ja Price ovat kaikki 1. ja 2. kierroksen varauksia. Lienee luonnollista, että pelaajille, joihin on uhrattu 1. kierroksen varaus annetaan herkemmin näytönpaikka kuin alempien kierrosten varauksille. Sitä vain yritin sanoa, että monet Habsin varauksista ovat kiertäneet AHL:n kautta, osa vähän pidempään kuin toiset, eikä Habsin pelaavaan kokoonpanoon marssita samalla tavalla kuin viime vuodet jossain Edmontonissa. Näin ei varmaan kukaan ajatellutkaan, kunhan vain yritän tuoda pointtini mahdollisimman hyvin esille.

E: Rewayhan on toisaalta pelannut jo junnuissa pikkuaskissa, joten se ei ole hänelle uusi asia, ja myöskin miesten pelejä on Tshekeissä takana, joten hänellä saattaa olla hieman suorempi tie kokoonpanoon. De la Rosehan pelasi myös Ruotsissa miesten pelejä, ja pelasi jo tällä ensimmäisellä P-Amerikan kaudellaan noin puolet alhaalla ja puolet ylhäällä. Ehkäpä siis Rewayllakin olisi jo ensi kaudella tosiaankin mahdollisuus päästä enemmänkin ylhäällä pelaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Ei tietenkään kaikki, mutta tarkoitinkin juuri noita alemmilla kierroksilla varattuja pelaajia.

Niin oletin, mutta en ymmärtänyt miten koko draftin kolmosvaraus Alex Galchenyuk sitten mainittiin ihan erikseen. Se on totta, että Rewayn kaltaisia "keskinkertaisia" hyökkääjälupauksia Canadiensilla on ihan riittävästi ja nämä usein kierrätetään farmin kautta ihan vain siitä syystä, että harva tällainen prospecti kävelee minkään NHL-seuran kokoonpanoon suoraan. Ei Canadiensilla kuitenkaan mitään redwingsmäistä viiden farmikauden koulutusta ole vaatimuksena NHL-uran alkamiselle. Jos lupaus on riittävällä tasolla, paikka auringossa on mahdollista ottaa heti kättelyssä, harva junnu vain on valmis tähän heti ammattilaisuuden alussa.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
En tiedä miten vakavasti tää pitäis ottaa mut huhut kertoo Plekanecin treidistä Chicagoon.

Uskon kun näen, mutta ei tuo mahdoton yhtälö ole. Varsinkin jos paluupostissa tulee Sharp.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
En tiedä miten vakavasti tää pitäis ottaa mut huhut kertoo Plekanecin treidistä Chicagoon.

Uskon kun näen, mutta ei tuo mahdoton yhtälö ole. Varsinkin jos paluupostissa tulee Sharp.

Olisi hieman outoa, että kesken pudotuspelien tehtäisiin tuollainen treidi. Ei sinänsä, kyllä kelpaisi.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Olisi hieman outoa, että kesken pudotuspelien tehtäisiin tuollainen treidi.

Outoa siinä mielessä, että se on mahdotonta. Treidi-ikkunahan aukeaa vasta, kun viimeinenkin Stanley Cup -finaali on pelattu, kuitenkin ennen draftviikonloppua.

Joku Blackhawks olisi niitä harvoja mahdollisuuksia saada Plekanec kaupattua, sillä miehellä on NTC, josta hän varmasti olisi valmis luopumaan päästäkseen kannua tavoittelevaan joukkueeseen. Eri asia sitten, että miksi Hawks hankkisi yli viisi miljoonaa taalaa kaudessa tienaavan pelimiehen, kun nyt jo on hankaluuksia palkkakaton kanssa? No, ensi kausihan Plekalle on sopimuksen viimeinen, joten se vähän helpottaa tilannetta, mutta uskon miehen pelaavan sopimuksena loppuun Habsissa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Outoa siinä mielessä, että se on mahdotonta. Treidi-ikkunahan aukeaa vasta, kun viimeinenkin Stanley Cup -finaali on pelattu, kuitenkin ennen draftviikonloppua.

Ei se mitenkään mahdotonta ole, noin teoreettisella tasolla. NHL:ssä treidi-ikkuna on kiinni ainoastaan joulun pyhien aikana. Trade deadline on ainoastaan takaraja playoffeissa pelikelpoisten pelaajien hankkimiselle. Kauppoja voi sen jälkeen ja playoffienkin aikana kyllä tehdä. Esimerkiksi keväällä 2012 Penguins hankki Tomas Vokounin kesken finaalisarjan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös